Συνέντευξη με έναν Έλληνα Εθνικοσοσιαλιστή αγρότη.



Λόγω της συμμετοχής Αυτόνομων Ε/Σ στις αγροτικές κινητοποιήσεις σας παρουσιάζουμε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ενός νέου συντρόφου - του Αινεία - που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης.






Γεια σου σύντροφε , σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου και την αποδοχή να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας.



Γεια και από μένα ! Σας ευχαριστώ για την πρωτοβουλία αυτή. Είναι ευκαιρία μέσα από το ιστολόγιο σας , να ακουστεί η γνώμη μου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.



Τι είναι αυτό που σε οδήγησε να συμμετάσχεις στις εν λόγω διαμαρτυρίες ;



Το κράτος με τις πολιτικές που ακολουθεί στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης δεν μας δίνει εγγυήσεις για να μείνουμε στην γη μας , ενώ την ίδια στιγμή ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο. Ένα απλό παράδειγμα για να το καταλάβουν όλοι , σε συγκεκριμένα προϊόντα όπως στα πορτοκάλια ο μεγαλέμπορος αγοράζει 3 λεπτά από τον αγρότη το προϊόν και το πουλάει 2 ευρώ ! Το ίδιο ισχύει και σε άλλα προϊόντα όπως το λάδι που το αγοράζουν 1.80 και το πουλάνε 6 ευρώ ! Όχι μόνο έχει φτάσει η κατάσταση να μην καλύπτουμε τα έξοδα παραγωγής αλλά δεν μπορεί να βγει κάποιο κέρδος από όλη αυτή την κατάσταση για να μπορούμε να ζήσουμε την οικογένεια μας.



Ποιος ή ποιοι πιστεύεις ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος / υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση ;



Κυρίως οι πελατειακές κομματικές σχέσεις ανάμεσα στους πολιτικούς και τις πολυεθνικές που καθορίζουν τις τιμές προς τον καταναλωτή , οι σχέσεις εξάρτησης κράτους και μεσαζόντων που κερδίζουν σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και 1000% κέρδος. Η Ε.Ε. και οι συμφωνίες τύπου GATT είναι αυτές που εδώ και δεκαετίες περιορίζουν σε όλη την Ευρώπη την συμμετοχή των αγροτικών κοινωνιών στην διαμόρφωση της παραγωγής και της τιμής των ευρωπαϊκών προϊόντων. Η ανατροπή των σημερινών συνθηκών υποταγής στις επιταγές των Βρυξελλών και η αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε. είναι η μοναδική λύση για να υπάρχει εθνική και κοινωνική ανεξαρτησία.Στις σημερινές κινητοποιήσεις ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί και αν είσαι ικανοποιημένος από την συμμετοχή των Ελλήνων αγροτών σε αυτές.


Το μοναδικό όπλο είναι η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις , γιατί μόνο με την κοινωνική πίεση μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει στα σχέδια της εξαθλίωσης του αγροτικού πληθυσμού. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στις κινητοποιήσεις τα αστικά κόμματα καπελώνουν τα μπλόκα και κάθε άλλη σημαντική πρωτοβουλία. Αυτό έχει ως συνέπεια την μη μαζική συμμετοχή του αγροτικού κόσμου καθώς και την διαίρεση όλων αυτών που συμμετέχουν στους αγώνες.







Ποια είναι η γνώμη σου για τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών και συλλόγων δηλαδή τους γνωστούς «αγροτοπατέρες» ;



Είναι αυτοί που στην πλειοψηφία τους έχουν προχωρήσει σε μυστικές συμφωνίες και παίρνουν ανταλλάγματα κάτω από το τραπέζι , αυτοί που ξεπουλούν σε μια νύχτα το αγροτικό κίνημα και διαιωνίζουν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου. Πολλές φορές είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις προδοσίες που συντελούνται στην πλάτη του μικρομεσαίου αγρότη.



Πως είναι η καθημερινή επιβίωση και ο αγώνας να ζήσεις από την γη , και τι είναι αυτό που κάνει πολλούς να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους ή τα ζώα τους στην περίπτωση των κτηνοτρόφων ;



Ξεκινάς καθημερινά έναν αγώνα με πολύ δύσκολες συνθήκες όπως είναι η αύξηση των τιμών των σπόρων , το ακριβό πετρέλαιο , οι υψηλές τιμές των ενοικίων στα χωράφια δηλαδή γενικά το κόστος παραγωγής. Σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων το όλο εγχείρημα καταντάει άκρως ζημιογόνο.



Σε περίπτωση δύσκολων καιρικών συνθηκών όπως ξηρασία , χαλάζι , πλημμύρες και άλλα , το κράτος μέσω του οργανισμού ΕΛΓΑ είναι πολλές φορές απών ή με αρνητική παρουσία στις αποζημιώσεις που παίρνουν οι αγρότες. Όλα αυτά είναι θέματα επιβίωσης του αγροτικού πληθυσμού.



Ποια η γνώμη σου για το θέμα με τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις λεγόμενες τρίτες χώρες ;



Ο παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου έχοντας την υποστήριξη των κυβερνήσεων και του καπιταλιστικού συστήματος που κυριαρχεί στη Ευρώπη , δίνει την ευκαιρία στους κερδοσκόπους να πλουτίζουν με προϊόντα του τρίτου κόσμου στις ευρωπαϊκές αγορές. Επίσης έχει αποτέλεσμα τον παραγκωνισμό των ευρωπαϊκών προϊόντων. Τα προϊόντα που εισάγονται πολλές φορές είναι χαμηλότερης ποιότητας ή και επικίνδυνα για το κοινό π.χ. πατάτες από την Βόρεια Αφρική λόγω χρήσης απαγορευμένων φυτοφαρμάκων.



Η προτίμηση των καταναλωτών σε αυτά τα προϊόντα έχει μια ακόμα αρνητική συνέπεια. Την αναγκαστική μείωση του μεροκάματου των αγροτοεργατών , λόγω της μείωσης της παραγωγής και ζήτησης των εγχώριων προϊόντων.



Το σύνθημα «αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα» σε εκφράζει ως Έλληνα αγρότη και Εθνικοσοσιαλιστή ;



Είναι μια πραγματικότητα που την βιώνουμε καθημερινά και οφείλουμε να προσπαθήσουμε για την ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση και συμμετοχή συντρόφων στις περιοχές που υπάρχουν κινητοποιήσεις. Στόχος η εθνική αγροτική πολιτική και η προστασία της αγροτικής οικογένειας από τον καπιταλισμό και τις πολυεθνικές. Η αυτάρκεια θα πρέπει να είναι βασική παράμετρος στον σχεδιασμό της ευρύτερης πολιτικής τακτικής της πολιτείας που οφείλουμε να χτίσουμε ως Εθνικοσοσιαλιστές.



Ο Εθνικοσοσιαλισμός τονίζει τον άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στον Λευκό άνθρωπο και την μάνα Γη. Ένας δεσμός που δεν έχει να κάνει με την συσσώρευση πλούτου αλλά με τον σεβασμό του αγρότη προς την φύση που τον τρέφει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οφείλουμε να σεβαστούμε την σοφία της φύσης και να αντισταθούμε σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που έχουν ως σκοπό της διάλυση της λευκής κοινωνίας.







Συχνά στα μπλόκα των αγροτών βλέπουμε ελληνικές σημαίες γεγονός που αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των αγροτών έχει έντονα πατριωτικά αισθήματα και πίστη στις παραδόσεις. Ποια είναι η γνώμη σου ;



Είναι οι τελευταίοι υπερασπιστές της ελληνικής ταυτότητας , στην πλειοψηφία τους αγνοί πατριώτες που όλο και περισσότεροι αμφισβητούν την παγκοσμιοποίηση και τις πολιτικές της Ε.Ε. Eίναι άμεσα ανάγκη να υπάρξει άμεση αντιπαράθεση με όλους αυτούς που υπονομεύουν τους αγροτικούς αγώνες και διώκουν τους συμπατριώτες μας.



Τα τελευταία λόγια σου προς τους αναγνώστες και συντρόφους.



Καλώ τους συντρόφους που διαβάζουν το ιστολόγιο σας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών στηρίζοντας τον αγώνα με κάθε μέσο.


Ήρθε η ώρα να ανεμίσουν τα σύμβολα μας στις μάχες της ελληνικής αγροτιάς , να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των αστικών κομμάτων , των πολυεθνικών και του κεφαλαίου και να διεκδικήσουμε το αύριο για μας και τα παιδιά μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.