Μαχητική Ένωση Γερμανών Σοσιαλιστών Kampfbund Deutscher Sozialisten (KDS)




του Εχετλαίου.



Η Μαχητική Ένωση Γερμανών Σοσιαλιστών (KDS) ήταν Εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση που δημιουργήθηκε την 1η Μαΐου του 1999 στην περιοχή Krimnitz του Βρανδεμβούργου.



Οι κύριες πολιτικές θέσεις που υιοθέτησαν τα μέλη της είναι οι ιδεολογικές αρχές της λεγόμενης «Τρίτης Θέσης». Ο υπεύθυνος ήταν ο Thomas Brehl , ο οποίος στο παρελθόν είχε επαφές και συνεργασία με σημαντικές μορφές του Eθνικοσοσιαλισμού όπως ο Michael Kuhnen και Michael Koth. Αυτά τα δυο πρόσωπα υπήρξαν ενεργοί υποστηριχτές διαφόρων αριστερών ομάδων στο παρελθόν.






Πορεία ενάντια στον Ιμπεριαλισμό 2007 Neuruppin

Η οργάνωση σε γενικά πλαίσια προσπάθησε να ακολουθήσει την στρατηγική και την πολιτική παράδοση του μετώπου Querfront , (εγκάρσιο μέτωπο) των αρχών της δεκαετίας του ‘30 στην Γερμανία της Βαϊμάρης που σκοπό είχε την συνεργασία και την δημιουργία από κοινού πολιτικού μετώπου μεταξύ διαφόρων πολιτικών στρατοπέδων , με σκοπό την υπεράσπιση ενός εθνικού κράτους.



Σήμερα η στρατηγική του μετώπου όπου υπάρχει έντονη ρητορική ενάντια στον διεθνή ιμπεριαλισμό και την αμερικανική κοσμοκρατορία βρίσκει οπαδούς στους αυτόνομους εθνικιστές και τους αυτόνομους εθνικοεπαναστάτες. Έτσι σε γενικές γραμμές η οργάνωση ευνοούσε την ανάπτυξη ενός ριζοσπαστικού ενεργού εθνικιστικού μετώπου , ενώ διατηρούσε τις εκδόσεις Der Gegenangriff (αντεπίθεση) και Wetterleuchten (Aστραπή) καθώς και διάφορες άλλες περιφερειακές εκδόσεις.




αφίσα υπέρ της Βόρειας Κορέας.


Στόχοι και ιδεολογία της οργάνωσης.



Η ένωση δημιουργημένη από τους M. Kuhnen , M. Koth , M. Thiel , F. Hubner όλοι τους κάτοικοι της ευρύτερης περιφέρειας του Βρανδεμβούργου είχε σαν στόχο να χτίσουν ένα πολιτικό πρόγραμμα που να διαμορφώνει στην ουσία ένα επαναστατικό πολιτικό μέτωπο καλώντας ουσιαστικά σε ένωση τον εθνικιστικό με τον πατριωτικό αριστερό ριζοσπαστισμό και την δημιουργία ενός «Γερμανικού Σοσιαλισμού» ενός σοσιαλισμού που δημιουργείτε από το έθνος και καθιερώνεται γι αυτό.



Στις εθνικοσοσιαλιστικές αρχές της οργάνωσης υπήρχε ως κύριο στοιχείο «Ο λαός και η πατρίδα» απορρίπτοντας παράλληλα τις έννοιες του φιλελευθερισμού καθώς και της παγκόσμιας κοινωνίας και αγοράς.


Η οργάνωση στρέφονταν κυρίως ενάντια στην δικτατορία του κεφαλαίου , ενάντια στην κεφαλαιοκρατία , ενώ η ιδέα του διεθνούς σοσιαλισμού τέθηκε σε σχέση με το δικαίωμα στην ελεύθερη αυτοδιάθεση όλων των λαών και στην εθνική και κοινωνική απελευθέρωση. Στηριζόμενο σε μία «διεθνή» το KDS κράτησε επαφές με τον πρεσβευτή του Ιράκ στο Βερολίνο, καθώς επίσης και με εθνικοεπαναστατικές οργανώσεις στη Ρωσία.






Συνάντηση με Ρώσους Εθνικιστές στην Μόσχα 2004



Το KDS αντιπροσώπευσε ένα ριζικά αντιαμερικανικό και αντισιωνιστικό προσανατολισμό, καταγγέλλοντας την επιθετική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ , καθώς επίσης και την διαλυτική επιρροή του αμερικανισμού . Οι ΗΠΑ κατηγορήθηκαν από την ένωση , ως οι κύριοι υποστηρικτές της « παγκόσμιας παραφροσύνης» , ενώ με την αρχή του πολέμου του Ιράκ η οργάνωση διακήρυξε την αλληλεγγύη της στον Σαντάμ Χουσεΐν και τον μαχόμενο ιρακινό λαό .




Παρέμβαση υπέρ του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν


Για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, από την Κολωνία το μέλος της KDS Axel Reitz επισήμανε στην έκδοση «αντεπίθεση»: «Ο τρόμος επέστρεψε στη χώρα , από την οποία είχε αρχίσει το ταξίδι του : Ο διάβολος είναι η Αμερική !»


Το KDS υποστήριζε την Juche ιδεολογία , την επίσημη ιδεολογία της Βόρειας Κορέας, η οποία θεωρείτε ως το επόμενο μεταβατικό στάδιο μετά τον λενινισμό μαρξισμό στην χώρα αυτή με στόχο την ενίσχυση της κορεάτικης κουλτούρας και εθνικής οικονομίας και με τελικό σκοπό την εθνική περηφάνια και αυτάρκεια.




Συνάντηση με μέλη της Βορειοκορεάτικης κυβέρνησης.



Επίσης μέλη της οργάνωσης εκφράστηκαν στον τύπο και σε συγκεντρώσεις Εθνικιστών υπέρ του Hugo Chavez , του Σοσιαλιστικού Εθνικιστικού κόμματος του Ιράκ Baath , της PLO , PLFP και άλλων εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και αντιστασιακών οργανώσεων.



Τον Ιούλιο του 2008 η οργάνωση εκτός μιας τοπικής ένωσης στο Βερολίνο διαλύθηκε και πολλά από τα μέλη της συνεχίζουν την δράση τους σε άλλες εθνικοεπαναστατικές οργανώσεις του χώρου όπως το NPD και τους Ελεύθερους Εθνικιστές.




Αφίσες κατά του Αμερικανοσιωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.