Αλληλεγγύη στους Εθνικοσοσιαλιστές αντάρτες πόλης: Vita Zaverukha η Ουκρανή «Ιωάννα της Λωραίνης»


του Phocian

Την 4η Μαΐου 2015 δύο οπλισμένοι κομάντος πόλης εισβάλλουν στον χώρο ενός βενζινάδικου στα περίχωρα του Κιέβου. Ακινητοποιούν τον υπάλληλο, τον πυροβολούν στο χέρι και τον καλούν να μην ειδοποιήσει την αστυνομία. Απαλλοτριώνουν το ποσό που βρίσκουν εκεί αφού έχουν σκοπό να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα με οποιονδήποτε τρόπο. Εκείνος πράττει αντίθετα προς τις οδηγίες τους και μόλις επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο όπου τους περιμένουν άλλοι δύο σύντροφοι τους, καλεί τους μπάτσους. 


Στο σημείο αυτό της περιοχής η ένοπλη ομάδα των τεσσάρων Εθνικοσοσιαλιστών έχει πληροφορίες ότι εκτελούν υπηρεσία αστυνομικοί της Berkut (διαβόητη μονάδα καταστολής των διαδηλωτών κατά της εξέγερσης της πλατείας «Maidan» αποτελούμενοι αποκλειστικά από αστυνομικούς της ανατολικής Ουκρανίας οι οποίοι και διακρίθηκαν για τις εν ψυχρώ δολοφονίες πολιτών και τα βασανιστήρια σε διαδηλωτές). Τα ονόματα των αστυνομικών βρίσκονται στη λίστα που έχει καταρτιστεί από τις Ουκρανικές Εθνικιστικές και Εθνικοσοσιαλιστικές οργανώσεις με στοιχεία υποστηρικτών των αυτονομιστών, νεομπολσεβίκων συνεργατών του εκδιωχθέντα πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Γιαννουκόβιτς καθώς και άλλων που αποτελούν τους συνδέσμους της και συνεργάτες της Πουτινικής Ρωσίας στην Ουκρανία.


Οι αστυνομικοί τους καταδιώκουν μετά από έρευνα στο βενζινάδικο. Οι μασκοφόροι ανοίγουν πυρ με αυτόματα τυφέκια σκοτώνοντας τους αστυνομικούς Yuri Romanenko και Yuri Hristenok ενώ τραυματίζουν έναν τρίτο διαλύοντας με σφαίρες το αυτοκίνητο τους. Η καταδίωξη συνεχίζεται με περισσότερα οχήματα της αστυνομίας να τους ακολουθούν και φτάνουν στο διαμέρισμα που οι Εθνικοσοσιαλιστές χρησιμοποιούσαν ως κρυψώνα. Οι πυροβολισμοί εκατέρωθεν συνεχίζονται, τραυματίζονται άλλοι δύο αστυνομικοί ενώ ο ένας της ομάδας των Εθνικοσοσιαλιστών πεθαίνει στην συμπλοκή και οι υπόλοιποι τρεις συλλαμβάνονται. Όλοι τους είναι εθελοντές των Ουκρανικών Εθελοντικών Ταγμάτων στην Ανατολική Ουκρανία και συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των κατοχικών δυνάμεων της Μόσχας τα οποία σε μεγάλο αριθμό αποτελούνται από Τσετσένους μισθοφόρους οι οποίοι και «ειδικεύονται» - στα πεδία των μαχών - στα βασανιστήρια αιχμαλώτων της Ουκρανικής Εθνοφρουράς.


Vita Zaverukha 19 χρονών, μέλος του Τάγματος Aidar.

Vadim Pinus (R.I.P.) 23 χρονών παρασημοφορημένο μέλος του Συντάγματος Azov


Evgeniy Koshelyuk 20 χρονών,μέλος του Tάγματος Aidar, συμμετείχε στις επιχειρήσεις με το Σύνταγμα Azov και το Τάγμα Tornado


Andrei Romanyuk 17 χρονών ελεύθερος σκοπευτής.


Nikolai Monishenko 17 χρονών ακτιβιστής και συντονιστής μεταξύ των επιχειρήσεων των σχηματισμών. Είχε σύμφωνα με τις κατηγορίες νοικιάσει το διαμέρισμα όπου κατέφυγαν οι υπόλοιποι τέσσερις μετά την συμπλοκή.  

Η αστυνομία μετά από ανάκριση συμπέρανε ότι συμμετείχαν και σε μια ένοπλη επίθεση ενάντια σε μπλόκο της τροχαίας στις 02.05.2015 το οποίο και προσπάθησαν να ανατινάξουν με σκοπό την απαλλοτρίωση περισσότερου οπλισμού για την συνέχιση αντάρτικων επιθέσεων εντός των πόλεων. Επιπλέον η Vita ήταν ιδιαίτερα δραστήρια σε επιθέσεις εναντίον αυτονομιστών και των επιχειρήσεων που αυτοί σχεδιάζουν και πραγματοποιούν στην πόλη καταγωγής της, την Vinnytsya στην κεντροδυτική Ουκρανία. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς συμμετείχε επίσης στην επίθεση στα Κεντρικά των Εργατικών Συνδικάτων στην Οδησσό όπου είχαν καταφύγει αριστεριστές καθώς και υποστηρικτές του Πούτιν γεγονός όμως που αμφισβητείται έντονα καθώς κάνουν πολλοί λόγο για πλεκτάνη και ψευδείς κατηγορίες ενόψει των δικαστικών εξελίξεων. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες φιλομοσχοβίτες και αυτονομιστές παραμένει σε θολό τοπίο και υπό έντονη αμφισβήτηση για τα πραγματικά αίτια λόγω της τεράστιας προπαγανδιστικής εκστρατείας της Μόσχας καθώς και της ανικανότητας των αρχών να προβάλλουν τα πραγματικά γεγονότα της ημέρας εκείνης.


Οι αρχές έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό μια εκστρατεία τρόμου ενάντια στους συντρόφους αλλά και στους γονείς των συλληφθέντων Εθνικοσοσιαλιστών, ενώ πραγματοποιούνται βασανιστήρια κάθε είδους (όπως η χορήγηση ουσιών) τα οποία και έχουν καταγγείλει στην κοινή γνώμη τα μέλη των Εθνικοεπαναστατικών οργανώσεων. Όλα αυτά έχουν ως στόχο να οδηγήσουν τους κατηγορούμενους στην αυτοκτονία ή στην παραδοχή ενεργειών με τις οποίες όμως δεν έχουν καμιά σχέση.


2 σχόλια:

  1. Και δεν υπαρχει κανενα μετρο συγκρισης με την Ελλαδα και τον δικο μας χωρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/6/15 3:19 π.μ.

    Για συγκρίνετε την με τις ελληνίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή