Adieu


«Στα 88 του, ο Αλέν Ντελόν ήρθε με τον «αντίπαλο» και φίλο του Ζαν-Πολ Μπελμοντό με τον οποίο, μεταξύ άλλων, μοιραζόταν ΕΝΑ συγκεκριμένο συναίσθημα. Μαζί οι δύο τους και με την  Brigitte Bardot, ήταν στην πρώτη γραμμή της σθεναρής αντίθεσης στη γαλλική στροφή προς τον σοσιαλκομμουνισμό το 1968. Στα 17 του, ο Alain Delon κατατάχθηκε εθελοντικά στην Ινδοκίνα. Το 1971, μετά από μια τυχαία συνάντηση με τον πρόεδρο της FUAN (Φοιτητική Φασιστική Οργάνωση στην Ιταλία), του έδωσε πολλές αγκράφες για τις ζώνες των νεαρών νεοφασιστών φοιτητών. Είναι γνωστό ότι στην Ισπανία, όταν γύριζε την ταινία Zorro, συνάντησε τον Léon Degrelle με τον οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία του στα γυρίσματα. Στήριξε το Fronte National σε σημείο να προσφέρει το όνομα του για πιθανή υποψηφιότητα. Όσο το επέτρεπε η υγεία του, σύχναζε τακτικά στο σπίτι του Ζαν-Μαρί Λεπέν, όπως μου είπε περήφανα η σύζυγος του Τζανί πριν από περίπου δέκα χρόνια, ενώ γευμάτιζα μαζί τους»

Gabriele Adinolfi

Μετάφραση στα ελληνικά: Κωνσταντίνος Μποβιάτσος

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/8/24 12:21 π.μ.

    «Η ζωή δεν έχει πλέον να μου φέρει πολλά. Εχω μάθει τα πάντα, τα έχω δει όλα αλλά, πάνω απ’ όλα, μισώ αυτή την εποχή, ξερνάω......Υπάρχουν αυτά τα όντα που μισώ, όλα είναι ψέματα, όλα είναι στρεβλά, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός, δεν υπάρχουν λόγια, μόνο το χρήμα μετράει. Ξέρω ότι θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη»,
    Adieu Alain Delon (8.11.1935 - 18.8.2024)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/8/24 12:56 μ.μ.

    Λες και δεν έχουμε Έλληνες σημαιοφόρους της ιδέας θέλετε να προσκυνήσουμε τους ξένους. Ωραίοι εθνικοσοσιαλιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/8/24 8:33 μ.μ.

      Εντάξει φωτογράφε. Θα τιμήσουμε τα χρόνια που πέρασες αλύγιστος στα μπουντρούμια του Καραμανλισμού.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/8/24 11:58 μ.μ.

      Τόσο μακριά φτάνει η τρέλα σου "βετεράνε"; Συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Ντελόν; Συνέχισε την κατρακύλα σου καλά θα πάει αυτό.

      Διαγραφή
    3. Τους δικούς μας τους ξέρουμε και τους τιμούμε! Είναι εμείς και είμαστε εκείνοι❤️🫡🙏🏻! Ως Έλληνες είναι και άμμεσοι στα δικά μας βιώματα και νοοτροπία. Το άρθρο αποδίδει φόρο τιμής σ' έναν ξένο αλλά και πάλι "δικό μας" με την ευρύτερη έννοια. Αλλά δεν είναι μόνο το πολιτικό. Αποχαιρετούμε έναν Άντρα, από τα σύμβολα μιας εποχής, αλλά και εξαιρετικό καλλιτέχνη. Είναι στενόχωρο που έφυγε ο Αλαίν Ντελόν. Παλαιάς κοπής όπως και εμείς.

      Διαγραφή
    4. Κόψε ότι πίνεις, κάνει κακο

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος21/8/24 4:00 μ.μ.

      Άλλη μια μάσκα του φωτογράφου των Αμπελοκήπων ο Δημήτρης.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/8/24 3:49 μ.μ.

    Γασμούλικα πρότυπα χειροκροτεί ο ΜΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/24 9:44 π.μ.

      τελειωμένος ο Κρίνος γελάνε και τα τασάκια του Βοξ με τα χάλια των επαναστατών με τους οικοφασιστες με τα παριζιάνικα γούστα

      Διαγραφή
    2. Αναρχικός πατριώτης22/8/24 9:45 π.μ.

      Στο Boξ είναι απαγορευμένο το κάπνισμα άμυαλε Φώτη. Δεν είναι τεκές μπεκρήδων και καπνιστών σαν το εστιατόριο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/8/24 11:00 μ.μ.

      ούτε απ'έξω ούτε μέσα... ξέρεις εσύ...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/8/24 4:31 μ.μ.

      "Ούτε ούτε" είναι το σύνθημα της Τρίτης Θέσεως, ανεγκέφαλο αραβοειδές.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/8/24 5:06 μ.μ.

      έχεις αυτογνωσία Ούτε Ούτε

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος27/8/24 1:07 π.μ.

      Τιμημένος

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος20/8/24 9:09 μ.μ.

    Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην ζωή...

    Ο Alain Delon, τη δεκαετία του εξήντα, ζούσε στο Παρίσι, με τη Dalida, στη οδό n.11 bis Rue d'Orchampt, στη Μονμάρτρη.

    Εκεί ζούσε πριν ο Ferdinand Céline, από το 1941 έως το 1944. Λίγο μετά τη γέννηση του Alain, οι γονείς του χώρισαν και ο πατέρας του Fabien ξαναπαντρεύτηκε.

    Η νέα σύζυγος είχε ήδη μια κόρη με το όνομα Dauphine, η οποία σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, παρακολούθησε μαθήματα χορού στο Meudon στην σχολή της Lucette Almanzor, σύζυγο του Céline.

    Η μητέρα και η και η κόρη συνέχιζαν να συχνάζουν στο σπίτι του Ferdinand Celine επιμελώς και να παρακολουθούν τα γεγονότα και τη ζωή του συγγραφέα σχεδόν καθημερινά για περίπου επτά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/8/24 11:46 μ.μ.

    Οκ καλός ηθοποιός αλλά τι σχέση έχει με εμάς; Πέρα από τις κάποιες ιδεολογίες του ..φουλ συστημικός που απολαμβάνει όλα τα αγαθά της αστικής δημοκρατίας σαν καλός ζεν πρεμιέρ. Μην ξεγελιεστε τόσο εύκολα. Τι σχέση έχει πχ. ο "εργάτης" του Γιούνκερ με έναν αστο; Ακόμα και να δήλωνε φασίστας δεν παύει να ήταν ένα με την μπουρζουαζία. Αυτή η ακροδεξιά...η μεγαλύτερη μάστιγα του αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απλά οφείλουμε να αναγνωρισουμε κάποιον που στην ζωη του , έστω και αυτή την αστική, ήταν άνδρας. Εδώ άλλοι και άλλοι που το παίζουν σκληροί Ναζί, ακούνε σκυλαδικα , κάνουνε χάρισμα και άλλα και η ζωή τους δε συμβαδίζει με τα δήθεν πιστεύω τους..άσε να μην πιάσουμε και κάποιους από το τότε Καθεστώς, θα γελάνε οι πέτρες.
    Delon ηταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος.. που άφησε ένα στίγμα. Ούτε φασίστας ούτε Ναζί ούτε τίποτε τέτοιο ήταν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.