Alain Delon: η μη πολιτικά ορθή ζωή του, πίσω από τα φώτα της οθόνης! (https://samuraithsdyshs.wordpress.com/)

 

Ήταν αδύνατον να μη αναφέρω κάτι για τον Άνδρα αυτόν. Έφυγε ένας μεγάλος, ένα σύμβολο με πολλές όψεις … και πέρα από τα τεράστια ίχνη που άφησε στο σινεμά και την τηλεόραση, υπάρχουν και τα λεγόμενα μη πολιτικά ορθά, αυτά που η νεωτερικότητα πολεμά και εξαφανίζει από τον καθένα μας. Κάποια αποσπάσματα από τα παρασκήνια λοιπόν, βασισμένα σε άρθρα και αναφορές …

Ο Alain Delon, τη δεκαετία του εξήντα, ζούσε στο Παρίσι με τη Dalida, στη Rue d’Orchampt, στη Μονμάρτρη. Εκεί ζούσε πριν ο Ferdinad Céline, από το 1941 έως το 1944. Λίγο μετά τη γέννηση του Alain, οι γονείς του χώρισαν και ο πατέρας του Fabien ξαναπαντρεύτηκε.

 Η νέα σύζυγος είχε ήδη μια κόρη με το όνομα Dauphine, η οποία σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, παρακολούθησε μαθήματα χορού στο Meudon στην σχολή της Lucette Almanzor, της συζύγου του Céline. Η μητέρα και η και η κόρη συνέχιζαν να συχνάζουν στο σπίτι του Ferdinand Celine επιμελώς και να παρακολουθούν τα γεγονότα και τη ζωή του μεγάλου συγγραφέα, σχεδόν καθημερινά για περίπου επτά χρόνια.

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο Alain κατατάχθηκε στο γαλλικό ναυτικό ως πεζοναύτης. Θέλησε να αφήσει τα πάντα πίσω του: το μικρό χωριό στον Haute Seine, την ανάμνηση μιας παιδικής ηλικίας που περιπλέκεται από το διαζύγιο των γονιών του, την τοποθέτηση του σε μια θετή οικογένεια, την ασφυκτική εμπειρία του θρησκευτικού κολεγίου, όπου είχε καλλιεργήσει μια επαναστατική και μισαλλόδοξη εφηβεία. 

Χωρίς σπουδές, θα είχε μέλλον πιθανόν σαν εργάτης. Σε ηλικία μόλις δέκα ετών (ο πατριός του ήταν δεσμοφύλακας στο Fresnes, την περιοχή όπου ήταν οι γνωστές φυλακές, που είχαν εκτελεστεί από την Δημοκρατία διανοούμενοι Γάλλοι) είδε γοητευμένος, τον πυροβολισμό του Pierre Laval, που καταδικάστηκε για συνεργασία με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία την διάρκεια του πολέμου και έπεσε φωνάζοντας το τελετουργικό «Vive la France!». 

Μόλις στρατολογήθηκε, ήταν το 1953, το τμήμα του ανατέθηκε στο εκστρατευτικό σώμα για τον πόλεμο της Ινδοκίνας. Θα επιστρέψει στη Γαλλία μόνο τρία χρόνια αργότερα, σημαδεμένος από την εμπειρία της μάχης και της ήττας, από την έγκαιρη εξέγερση του ενάντια στους στρατιωτικούς κανόνες και από την ανεξίτηλη φιλία του με τους συντρόφους του.

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ ...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/8/24 3:59 μ.μ.

    Glory Days of RAC podcast

    ΕΚΠΟΜΠΗ #11: Μαθήματα Αμερικάνικης Oi!στορίας (μέρος πέμπτο):

    https://old.bitchute.com/video/P8kb42GrH9VZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/8/24 10:06 μ.μ.

    Μουσολίνι - Ο Θεός δεν υπάρχει!

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2024/08/blog-post_26.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.