Καβαλικεύοντας την τίγρη: Julius Evola, συνέντευξη στην Ordine Nuovo, 1964



για να το παραγγείλετε εδώ ...

Μερικοί άνθρωποι έχουν μιλήσει για το βιβλίο αυτό ως το «εγχειρίδιο για τους δεξιούς αναρχικούς», και σε κάποιο βαθμό, αυτό είναι ακριβές. Ο ισχυρισμός μου ότι σήμερα δεν υπάρχει πολιτικό σύστημα, σχηματισμός και κόμμα στο οποίο να αξίζει να αφιερωθεί κανείς, και ότι όλα όσα υπάρχουν πρέπει να απορριφθούν, έχει αναστατώσει πολλούς. 

Ωστόσο, αυτή η άρνηση και η μη δέσμευση δεν απορρέουν από την έλλειψη αρχών, αλλά από την κατοχή αρχών, οι οποίες είναι ακριβείς, σταθερές και δεν υπόκεινται σε συμβιβασμούς. Ούτε είναι αυτή η μόνη άποψη στην οποία διαφέρω από τον μηδενισμό ή τον αναρχισμό των «θυμωμένων νέων», της περισσότερο ή λιγότερο ηττημένης γενιάς - των Beats, των hipsters και τέτοιων ανθρώπων - των οποίων το «όχι» δεν βασίζεται σε τίποτα θετικό. 

Στη σημερινή ζωή μπορεί να είναι κατάλληλο για πολλούς να αποσυρθούν για να εγκατασταθούν σε μια πιο εσωτερική γραμμή χαρακωμάτων, έτσι ώστε αυτό για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα δεν μπορεί να κάνει τίποτα εναντίον μας. 

Ωστόσο, ολόκληρο το βιβλίο δεν ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αφήσουν τον εαυτό τους αλλά ακριβώς το αντίθετο: μια αυστηρή πειθαρχία της ζωής που φτάνει στο υψηλότερο σημείο είναι αυτό που περιγράφεται σε αυτό.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/8/24 7:30 μ.μ.

    Μπολσεβικισμός, Ανατολή και Ελληνισμός - Ίων Δραγούμης

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2024/08/blog-post.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/8/24 8:33 π.μ.

    9 στους 10 που θα το αγοράσουν θα ξεφυλλίσουν καμία δεκαριά σελίδες και θα το βάλουν στην άκρη. Ιδίως οι κάτω των 40. Εδώ δεν μπορείτε να διαβάσετε άρθρα με πάνω από δύο παραγράφους εκτός κι αν έχουν ίντριγκα και κουτσομπολιό μου θέλετε Εβολα, Μόλερ, Σελίν και Γιούνγκερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/24 11:56 μ.μ.

      Εσύ ποιος είσαι ρε σαπάκι που θα κρίνεις τους συλλέκτες βιβλίων του χώρου; Είσαι καλύτερος;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/8/24 12:42 π.μ.

      Ναι καλά σαπάκι δεν τον λες όμως ακροδεξιά μαριονέτα ήταν σίγουρα ο Έβολα με τους πλαστούς τίτλους ευγενείας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/8/24 1:21 μ.μ.

      θα μιλήσεις εσύ ρε άσχετε για τον έβολα που έπινε καφέ με τους ηγέτες του άξονα γελοίε συκοφάντη

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.