O Στρατηγός Σολεϊμανί διηγείται το χτύπημα της Χεζμπολάχ στην ισραηλινή φρεγάτα INS Hanit το 2006

 

Μετάφραση: Α.Π.

Το χτύπημα στην ισραηλινή φρεγάτα

"Υπάρχει ένα σημαντικό σημείο σχετικά με τον πόλεμο των 33 ημερών, και αυτό είναι ότι μερικές φορές ένα χτύπημα από τη Χεζμπολάχ είχε εκπληκτικό αντίκτυπο, ανάλογο με το χτύπημα που δόθηκε από τον Ιμάμη Αλί κατά τη μάχη της Τάφρου. Το χτύπημα για το οποίο είπε ο Προφήτης: "ένα χτύπημα του Αλί ισοδυναμεί με τις προσευχές όλων των αγγέλων και όλων των ανθρώπων. Γιατί; Γιατί έσωσε το Ισλάμ."

Η Χεζμπολάχ σχεδίαζε κάθε χτύπημα με τρόπο που, μερικές φορές, θα έδιωχνε αμέσως ολόκληρη την οντότητα του Σιωνιστικού καθεστώτος. Ένα παράδειγμα ήταν η θαλάσσια δύναμη του καθεστώτος. Γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας δρόμος σύνδεσης για να φτάσουμε στο Νότο του Λιβάνου. Ο δρόμος αυτός εκτείνεται μέσα από τις όχθες της Μεσογείου, περνώντας από τη Σιδώνα και την Τύρο και τελικά οδηγεί στις πρώτες γραμμές του Νότου.

Κάθε φορά κατά τη διάρκεια ενός πολέμου, οι φρεγάτες του Σιωνιστικού καθεστώτος έμπαιναν στον ωκεανό και απέκλειαν αυτόν τον δρόμο από τη θάλασσα χρησιμοποιώντας ακριβές πυροβολικό. Κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, το 2006, έκαναν το ίδιο την πρώτη εβδομάδα. Αυτό που ο εχθρός δεν είχε φανταστεί και η Χεζμπολάχ τον εξέπληξε με αυτό ήταν οι πύραυλοι εδάφους-θαλάσσης (αντιπλοϊκοί). Αυτοί οι πύραυλοι επρόκειτο να δοκιμαστούν για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα. Παλαιότερα όλοι αυτοί οι πύραυλοι ήταν κρυμμένοι και δεν είχαν δοκιμαστεί στο παρελθόν.

Τα βλήματα ήταν όλα κρυμμένα. Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ο πύραυλος έπρεπε να βγει από ένα κρυφό καταφύγιο και να μεταφερθεί με ένα όχημα στο οποίο ήταν φορτωμένο σε ένα σημείο εκτόξευσης που ήταν ένα απλό ανοιχτό σημείο, ενώ 3 ή 4 ισραηλινές φρεγάτες περίμεναν μπροστά του. Αυτό σχεδιάστηκε να γίνει όταν ο Χασάν Νασράλα επρόκειτο να εκφωνήσει μια ομιλία. Διότι υπήρχαν φήμες ότι ο Νασράλα είχε τραυματιστεί και αυτό είχε ανησυχήσει το λιβανέζικο κοινό. Ο Νασράλα είχε κάνει συμφωνία με τον Imad (Mughniyeh) να εκφωνήσει μια ομιλία. Ο Νασράλα έπρεπε να μιλήσει.

Εκείνη την εβδομάδα, ο εχθρός είχε το πάνω χέρι, ενώ εμείς δεν είχαμε κάνει τίποτα σημαντικό εκτός από την απάντηση των πυραύλων. Αυτό έπρεπε να γίνει. Ο πύραυλος ήταν φορτωμένος στον εκτοξευτή του και ήταν έτοιμος να εκτοξευτεί πολλές φορές και κάθε φορά υπήρχε πρόβλημα με την εκτόξευση. Ο Νασράλα ήθελε να το ανακοινώσει αυτό στην ομιλία του ως μια κίνηση έκπληξης, ως μια σημαντική έκπληξη. Έδωσε την ομιλία του. Έπρεπε να ηχογραφηθεί για να μεταδοθεί αργότερα. Ακριβώς όπως καταγράφετε αυτό που λέω σε αυτό το δωμάτιο, και στη συνέχεια θα το επεξεργαστείτε ή θα επικοινωνήστε μαζί μου και θα διαγραφούν ορισμένα μέρη του αργότερα.

Ο Νασράλα μιλούσε σε ένα δωμάτιο και εμείς καθόμασταν σε ένα διπλανό δωμάτιο με τον Imad και έναν άλλο αδερφό. Η ομιλία του Νασράλα πλησίαζε στο τέλος της, αλλά το βλήμα δεν εκτοξευόταν. Η μάχη μαινόταν. Μόλις ο Νασράλα ήθελε να πει το τελευταίο Σαλάμ Αλέκουμ, όταν έφτασε σε αυτό το σημείο, ακριβώς πριν προφέρει αυτές τις λέξεις, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε. Το βλήμα ήταν υπερηχητικό και χτύπησε αμέσως τη φρεγάτα. Ο Νασράλα είπε - και τον άκουσε όλος ο Λίβανος και όλη η οικουμένη εκείνη τη στιγμή - ότι "μπορείτε να δείτε τώρα μπροστά σας την ισραηλινή φρεγάτα να καίγεται."

Αυτή η φράση του Νασράλα συνέπεσε με το βλήμα που χτύπησε τον στόχο. Αν και αυτά τα πολεμικά πλοία διαθέτουν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και μπορούν να εκτρέψουν τους επερχόμενους πυραύλους ή μπορούν να τους χτυπήσουν με αντιπυραυλικά συστήματα, ο πύραυλος χτύπησε τον στόχο και τον έκοψε στη μέση.

Αυτό σήμανε την απαλλαγή από το ναυτικό του Σιωνιστικού καθεστώτος. Το ναυτικό αυτό δεν ξαναεφανίστηκε μέχρι το τέλος του πολέμου. Με έναν μόνο πύραυλο, όλο το ναυτικό του Σιωνιστικού καθεστώτος χτυπήθηκε άουτ. Αυτό φυσικά μπορεί να αναλυθεί και να συζητηθεί εκτενώς. Μια πτυχή του είναι η ικανότητα (ή η ανικανότητα) του Σιωνιστικού καθεστώτος. Δηλαδή, μπορεί να γίνει κατανοητό ότι ένα καθεστώς του οποίου το ναυτικό βγαίνει εκτός μάχης με έναν μόνο πύραυλο, όσες φρεγάτες κι αν έχει, την επόμενη φορά θα εξουδετερωνόταν πλήρως με δύο ή τρεις πυραύλους. 

Εκείνη τη φορά συνέβη σε εμβέλεια 100 χλμ. Την επόμενη φορά μπορεί να συμβεί με πύραυλο εμβέλειας 300 χλμ. Λοιπόν, αυτό μετατράπηκε σε θαύμα και μια μεγάλη νίκη. Οι άνθρωποι στον Νότιο Λίβανο, που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή βρίσκονταν υπό βομβαρδισμό εκείνη τη στιγμή, εξέφρασαν τη χαρά τους με κραυγές Αλλάχ ου Άκμπαρ. Αυτή ήταν μια ακόμα αιφνιδιαστική κίνηση της Χεζμπολάχ που άλλαξε την εξίσωση και το Σιωνιστικό καθεστώς απέτυχε να ανταποκριθεί έως ότου άρχισε να κινείται προς την κοιλάδα Khiam και τον ποταμό Litani όπου ηττήθηκε για άλλη μια φορά. 

Η 27η και η 28η μέρα ήταν δύσκολες μέρες. Ο Imad και εγώ χωριστήκαμε και πήγε ο καθένας μας σε διαφορετικά μέτωπα. Ο Νασράλα βρισκόταν σε διαφορετική τοποθεσία. Θα περνούσαμε από συγκεκριμένες διαδικασίες για να συναντηθούμε με τον Νασράλα. Θα συναντιόμασταν τα βράδια και ο Imad θα παρέδιδε λεπτομερείς αναφορές για τις συγκρούσεις.

Λίγη ώρα αργότερα ένα ισραηλινό ελικόπτερο χτυπήθηκε με πύραυλο και στη συνέχεια οι μαχητές της Χεζμπολάχ άρχισαν να χτυπούν τα τανκς. Η καταστροφή των αρμάτων σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τη σιωνιστική επίθεση. Τότε ήταν που προέκυψε μια νέα εξίσωση και για πρώτη φορά αποκαλύφθηκαν οι πύραυλοι Kornet σε αυτόν τον πόλεμο και τα άρματα μάχης Abrams, συγγνώμη, τα άρματα μάχης Merkava χτυπήθηκαν για πρώτη φορά. Περίπου 7 τανκς Merkava καταστράφηκαν σε μια μέρα"

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/8/24 8:45 μ.μ.

    https://www.news247.gr/kosmos/apokalipsi-telegraph-poioi-topothetisan-ti-vomva-sto-domatio-tou-xanigia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/8/24 9:37 μ.μ.

    Χίλιες φορές με Χεζμπολάχ παρά με την δυτική παρηκμασμένη κουλτούρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/24 9:23 μ.μ.

    H υποψήφια της αντιπολίτευσης του Έλον Μασκ στη Βενεζουέλα έγραψε μια επιστολή στον ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ το 2018, παρακαλώντας το ΙΣΡΑΗΛ να εισβάλει στη Βενεζουέλα και να πραξικοματήσει παράνομα κατά του Προέδρου Μαδούρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/8/24 12:39 π.μ.

    Μια εθνικιστική ΣΟ υμνεί το σύφυρμα ανατολιτών μουσουλμάνων του Λιβάνου. Το είδαμε κι αυτό. Αιδώς Αργείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.