Ο φυλετικός πόλεμος ως αποτέλεσμα του καπιταλισμού

 

γράφει ο Ανέστης Θεοφίλου

Αυτές τις μέρες όλη η Ευρώπη έχει γίνει θεατής μπροστά σε ένα αναπόφευκτο γεγονός. Το γεγονός αυτό βέβαια είναι αναπόφευκτο διότι την αποαποικιοποίηση η Ευρώπη την πλήρωσε ακριβά, με αποτέλεσμα όλες οι αποικίες του πάλαι ποτέ τρίτου κόσμου να μεταφερθούν εντός ευρωπαϊκού εδάφους και να μετακενώσουν την πολιτισμική τους κληρονομιά εντός του. Η μετακένωση αυτή βέβαια είναι μια βίαιη μεταβολή επί της κοινωνίας η οποία θέτει τους Ευρωπαίους σε μια διαρκή επαγρύπνηση. Ο δράστης από την Ρουάντα στην Αγγλία που σκότωσε τα τρία ανήλικα κορίτσια ήξερε πως δεν είναι αντιμέτωπος με τους Τούτσι, συνεπώς συνειδητά έπραξε κάτι τέτοιο απέναντι σε λευκής προελεύσεως γηγενείς.

Το αποτέλεσμα προφανές, οι Άγγλοι εθνικιστές και πατριώτες ξεσηκώθηκαν και  τα επεισόδια γενικεύτηκαν. Η αγγλική κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκράτη Στάρμερ σαφώς και έσπευσε να λάβει θέση κατά των Άγγλων γηγενών αναμασώντας το επιχείρημα περί ακροδεξιού τραμπουκισμού. Μόνο που στην προκειμένη δεν έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα ''ρατσιστών'' που επιδίδεται σε βίαιες πράξεις έχουμε να κάνουμε με μια συμπαγή μερίδα του αγγλικού λαού η οποία θέτει ζητήματα εθνικής ταυτότητας και πάνω από όλα κοινωνικής αρτιμέλειας.

Η πράξη αυτή του 17χρονου λαθρομετανάστη από την Ρουάντα είναι ίδια με την πράξη του ισλαμιστή δολοφόνου που μαχαίρωσε μέλη του "εναλλακτικού πατριωτικού κόμματος" AFD στην Γερμανία, συνεπώς το πρόβλημα έγκειται στην πολυπολιτισμική Βαβέλ που έχει δημιουργηθεί και μάλιστα δικαιώνεται ο Ernst Junger ο οποίος το μακρινό 1956 είχε δηλώσει ''πως οι εθνικές συγκρούσεις θα περιοριστούν και θα αυξηθούν οι φυλετικές εντός ενός ουδετεροποιημένου κρατικού οργανισμού''. 

Ο Γερμανός εθνικοεπαναστάτης έρχεται να επιβεβαιωθεί από τον διανοούμενο της γαλλικής «Νέας Δεξιάς» Guillaume Faye ο οποίος στο βιβλίο του ''The Racial Civil War'' μίλησε για μια Νέα Ευρώπη η οποία θα έχει κοινωνικές συγκρούσεις μεταξύ Ευρωπαίων μεν  αλλογενών δε. Διότι οι έποικοι με το προσωπείο του μετανάστη είναι το υποκείμενο της Αμερικανικής πολιτικής που διοχετεύει στην κατεχόμενη  Ήπειρο μας τις ροές των χωρών που έχει καταστρέψει με απώτερο σκοπό να τις ελέγξει φέρνοντας εντός ευρωπαϊκού εδάφους πληθυσμούς οι οποίοι είναι εχθρικοί προς την Ευρώπη.

Το φαινόμενο λοιπόν της φυλετικής βίας εξηγείται και είναι απλό, εφόσον η Ευρώπη και δη η αγγλοσαξονική είχε αποικίες είναι φυσικό επόμενο οι λαοί της υποσαχάριας Αφρικής να έχουν μίσος απέναντι στους Ευρωπαίους. Συνεπώς η μετακένωση όλων αυτών των λαθρομεταναστών είναι αυτοκτονία. Εν συνεχεία η φυλετική σύγκρουση πέραν της πολιτισμικής διάστασης είναι μια πολιτική αντιπαράθεση διότι οι θιασώτες της Σχολής της Φραγκφούρτης  ουσιαστικά είναι σύμμαχοι των εισβολέων καθώς επιδιώκουν την ολική διάλυση των δυτικών κοινωνιών ως οντότητα.

Η Σοσιαλδημοκρατική και νεοαριστερή Σταρμερική κυβέρνηση θεώρησε πως το μεταναστευτικό πρόβλημα (το οποίο είναι χρόνιο στην Μ. Βρετανία) λύνεται με την συγκρότηση ειδικής μονάδας καταστολής απέναντι στους εθνικιστές την επονομαζόμενη Cobra. Γεγονότα και καταστάσεις που θυμίζουν δυστοπικά κινηματογραφικά έργα όμως αυτές οι κινηματογραφικές καταγραφές είναι η επικρατούσα πολιτική εντός Ευρώπης.

Μόνο που ο Στάρμερ δεν πράττει αναλόγως επειδή είναι περιορισμένης αντίληψης όπως απαλλακτικτά τονίζουν οι εξαπλουστευμένες συζητήσεις του καφενείου. Ο Στάρμερ εκπροσωπεί μια συγκεκριμένη πολιτική τάξη η οποία και εξυπηρετεί διαμέσου του πολιτισμικού μαρξισμού την πολυφυλετική ατζέντα ούτως ώστε να προωθήσουν οι καπιταλιστές την ατζέντα 2030. Η ατζέντα 2030 στοχεύει στην δημιουργία ενός συμμετοχικού καπιταλισμού ο οποίος θα εξαλείψει τις εθνικότητες προκειμένου να μην υπάρξει συγκροτημένη κοινωνική αντίδραση από τους λαούς με αφετηρία το έθνος.

Ο πρόεδρος των Εργατικών δρα αφενός ιδεολογικά σαν άξιο τέκνο του Λούκατς και αφετέρου η διεθνιστική του ιδεοληψία συμπίπτει με την οικουμενικότητα του νεοφιλελευθερισμού όπου μέσα από τον κοσμοπολίτικο οικονομισμό λειτουργεί ως την κυρίαρχη πολιτική γύρω από τον διεθνοποιημένο καπιταλισμό.

Η εργατική τάξη του σήμερα δεν είναι οι εκφυλισμένοι ΛΟΑΤΚΙ που διαδηλώνουν με την κάλυψη του Σόρος, η εργατική τάξη του σήμερα είναι οι φτωχοποιημένοι Ευρωπαίοι που καλούνται να υπερασπιστούν την ζωή τους από τις ορδές που επιδοτεί η ΕΕ σε συνεργασία με το ίδρυμα Σόρος. Η εργατική τάξη του σήμερα ουσιαστικά είναι άυλη διότι ο εργάτης αντικαταστάθηκε από τον μετανάστη και στη συνέχεια από την μηχανή με αποτέλεσμα η νέο-αριστερά να εκπροσωπεί τους μποέμ όπως σωστά είχε αναφέρει ο Alain De Benoit.

Η τσαμπουκαλεμένη εργατιά της Αγγλίας όπως και οι νεολαίοι της Milwall μαζί με τους Ιρλανδούς του Μπέλφαστ αποφάσισαν πως οι εθνικές τους διάφορές ξεθωριάζουν μπροστά στην φυλετική απειλή που έχει ως γενεσιουργό αρχή τον ίδιο τον καπιταλισμό. Οι Έλληνες εθνικιστές, οι ριζοσπάστες εθνικοσοσιαλιστές γνωρίζουν πως η Αγγλία είναι το λίκνο του τραπεζικού Σιωνισμού καθώς ο Θεόδωρος Χερτζλ είναι αυτός που έθεσε πρώτος το ζήτημα του πολιτικού Σιωνισμού.

Ταυτόχρονα όμως, νιώθουμε μια ηθική νίκη διότι μετά από τόσα χρόνια σκληρής τραπεζικής ηγεμονίας μέσα στην καρδιά του τραπεζίτη παίρνει σάρκα και οστά ένας αγώνας κοινωνικός και εθνοφυλετικός. Η κατάληξη αυτή είναι φυσιολογική καθώς οι κοινωνικές σχέσεις έχουν ενταθεί άρα η παγκοσμιοποίηση καλείται να διαχειριστή τέτοιου είδους εξεγέρσεις διότι το έθνος και η φυλή είναι μια πραγματικότητα και καμιά ταμειακή μηχανή δεν μπορεί να ξεθωριάσει αυτές τις αυθύπαρκτες έννοιες που υποτάσσονται στην βιολογία και στην πολιτισμική κληρονομιά ενός λαού.

Ως Ελληνες εθνικοεπαναστάτες και αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση της Ευρώπης δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Αγγλικού λαού για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική ομοιομορφία. Τέλος θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις το γεγονός της σιωπής του ''πατριώτη'' Νάιτζελ Φάρατζ όσον αφορά τα γεγονότα …

9 σχόλια:

  1. κυνηγός πουρπουάρ11/8/24 4:20 μ.μ.

    Άρθρο που θα μπορούσε να έχει γράψει ένας σερβιτόρος του εστιάτορα. Λίγη σχολή Φρανκφούρτης, λίγη συντηρητική επανάσταση, σάλτσες από δω, γαρνιτούρα από εκεί, βγήκε το πιάτο.

    Υποστηρίζεις ότι το είναι εχθροί των δυτικών κοινωνιών οι Αφρικανοί μετανάστες. Άγνωστη η προέλευση της πληροφορίας. Όλοι γνωρίζουν ότι στην Ευρώπη έρχονται τα πιο προοδευτικά στοιχεία των αφρικανικών κοινωνιών. Οι φτωχοί και ηλίθιοι που πιστεύουν στο όνειρο του δυτικού τρόπου ζωής. Οι ευάλωτοι στην αμερικανική προπαγάνδα.

    Στην Αγγλία έχουν γίνει δεκάδες επιθέσεις ισλαμιστών τα τελευταία χρόνια. Σε ορισμένες οι δράστες ήταν Άγγλοι λευκοί γηγενείς. Ασπάστηκαν το ισλάμ μέσα στην απόγνωση της μίζερης ζωής τους. Σε αρκετές οι δράστες ήταν και πάλι Αφρικανοί μετανάστες. Για ποιο λόγο λες ότι οι τότε αντιδράσεις ήταν χλιαρές; Άλλαξε κάτι στα τελευταία τρία χρόνια στο αγγλικό εθνικιστικό κίνημα;

    Έχει σχέση το φαινόμενο της βίας στην Αγγλία με τον πόλεμο στη μέση ανατολή; Έχει σχέση η βία των τελευταίων ημερών με την προετοιμασία για την μεταστροφή ενός παραδοσιακού αντιεβραϊκού μέρους της αγγλικής κοινωνίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/8/24 7:36 π.μ.

      Όπου βλέπετε φυλετισμό εσείς το μυαλό σας στα κουτάλια και τις πιατέλες του εστιάτορα. Τον αντιρατσιστικό χαβά σας οι ρομαντικοί μπολσεβίκοι. Όχι θα κάτσουν οι Άγγλοι να δολοφονούνται οι ανήλικες κόρες τους για να μην θιχτεί ο "εθνικιστικός αντιιμπεριαλισμός" σου καημένε..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/8/24 11:18 π.μ.

      Μια χαρά τα λέει το άρθρο, σαφώς και είναι εχθρική προς την Ευρώπη οι λαθρομετανάστες και σαφώς οι ασπαζομενοι τον πολιτισμικό μαρξισμο πολιτικοί θέτουν την πολιτική τους στην υπηρεσία των λαθρομετανάστες. Επίσης βλέπε ομιλία Καντάφι στον ΟΗΕ και θα διαπιστώσεις πως το άρθρο δεν έχει άδικο όσον αφορά την εχθρότητα των λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη...

      Διαγραφή
    3. 7:36 μάλλον έχεις κάτι προσωπικό με την εν λόγω ομάδα στείλε ένα μέιλ να τα πείτε από κοντά

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/8/24 5:35 μ.μ.

    "Ο αναρχικός –λέει– είναι αυτός που αφήνει τον εαυτό του να έχει εμμονή στην εξουσία, που ξοδεύει όλη του την ύπαρξη στην ιδέα και τον τρόμο του αγώνα. Για αυτόν τον λόγο, ο αναρχικός, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος.

    Ο άναρχος αντίθετα, πιο ριζοσπαστικά, είναι αυτός που είναι απαλλαγμένος από ανθρωπους της εξουσίας, όχι μόνο στις εξωτερικές του σχέσεις, αλλά στενά, σε ελευθερία πνεύματος."

    Ernst Jünger, Eumeswil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/8/24 6:50 μ.μ.

    Τι είναι σοσιαλισμός; - Ίων Δραγούμης

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2024/08/blog-post_11.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/8/24 7:19 μ.μ.

    Η μετανάστευση είναι το φρικτό φαινόμενο του ιμπεριαλισμού. Μετά από χρόνια αποικιοκρατίας περάσαμε στο δεύτερο στάδιο, αυτο της νεοαποικιοκρατιας που έχει ως αποτέλεσμα την μετατροπή των χωρών του Τρίτου Κόσμου σε μισο-αποικίες εξαρτημένες οικονομικά από τά δυτικά πολυεθνικά - πολυκλαδικά μονοπώλια.

    Ο νεοφιλελευθερισμός όπως έχει ρυθμίσει την ελευθερία στις ροές κεφαλαίων και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων έτσι ακριβώς ρυθμίζει και την ελευθερία στις ροές εργασιακού δυναμικού εισάγοντας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες ως χειρώνακτες εργάτες ή ως επιστημονικό δυναμικό από αναπτυσσόμενες χώρες, ανάλογα το κατά πως τον βολεύει.

    Το ζήτημα είναι ότι οι χώρες του Τρίτου Κόσμου δεν έχουν συνειδητοποιήσει το ποσό αρνητικές είναι για τις ίδιες οι επιπτώσεις της μετανάστευσης καθώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αποτελέσουν τεράστιο επαναστατικό, εργατικό και επιστημονικό δυναμικό για την ανάπτυξη τους και κατά συνέπεια την αμφισβήτηση της Αμερικανικής Ηγεμονίας.

    Η λευκή εργατική τάξη και τα εθνικοαπελευθερωτικά κίνημα του Τρίτου Κόσμου είναι σύμμαχοι στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική δυστοπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/8/24 12:40 π.μ.

    Όσοι έχουν προσβληθεί από τον μαρξιστική υλιστική θέαση του κόσμου, βλέπουν έναν πόλεμο για την οικονομία. Μη αντιλαμβανόμενοι (λόγω παρωπίδων ή ικανότητας), ότι ο πόλεμος είναι εν αρχή φυλετικός! Ένας πόλεμος που προσπαθεί να αποτελειώσει την λευκή φυλή. Και εργαλείο του είναι η οικονομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/8/24 2:52 μ.μ.

    «...Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα βαθύτερο από τις συνήθεις ψευδολογίες της ακροδεξιάς στα γεγονότα στην Αγγλία: ένας εκ των βασικών οργανωτών και υποκινητών των ταραχών είναι ο Άγγλος Tommy Robinson. Ο κύριος αυτός είναι τόσο αντισυστημικός, όσο τα σιωνιστικά λόμπι και το Ισραήλ. Ή για να το εξηγήσουμε σαφέστερα, πρόκειται για έναν Άγγλο (ακρο)δεξιό ο οποίος όταν δεν υποκινεί ταραχές εναντίον μεταναστών (ή και ενόσω τις υποκινεί) αρέσκεται να οργανώνει αντιδιαδηλώσεις εναντίον όσων τα βάζουν με την Ισραηλινή γενοκτονία (δραστηριότητα βεβαίως η οποία ουδόλως ενόχλησε το αγγλικό δικαστικό σύστημα, τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση). Σταθερός «φίλος» των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από τη σχετική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ευρισκόμενος σε δαιδαλώδεις σχέσεις με σιωνιστικά «ινστιτούτα» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (όπως σύμφωνα με πληροφορίες, με το «Middle East Forum») και ενίοτε (αν όχι συχνά ή πάντα) δραστηριοποιούμενος με το αζημίωτο υπέρ του Ισραήλ. Ακόμα και η εφημερίδα “Times of Israel” είχε δημοσιεύσει το 2019 άρθρο με τίτλο «Γιατί οι «φιλο-ισραηλινές» ομάδες των ΗΠΑ ενισχύουν έναν ακροδεξιό, αντι-μουσουλμάνο εξτρεμιστή του Ηνωμένου Βασιλείου;»
    Πρέπει να είναι κανείς εντελώς βλάκας (δε βρίσκουμε ακριβέστερο όρο) για να πιστεύει ότι τα σιωνιστικά λόμπι, οι «Ηρακλείς» του στέμματος του συστήματος εξουσίας θα έβαζαν τα λεφτά τους σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε αντισυστημικό. Αν η woke ατζέντα αποτελεί τη μια όψη του σύγχρονου κίβδηλου αντισυστημισμού ο οποίος χρηματοδοτείται αδρά και κατευθύνεται σαφώς από το σύστημα εξουσίας, η δήθεν αντισυστημική (ακρο)δεξιά αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου ακριβώς νομίσματος.
    Δεν είναι τυχαίο ότι τα ίδια πρόσωπα και δυνάμεις (στην Αγγλία, στην Ελλάδα και διεθνώς) έχουν πάρει εργολαβία ταυτοχρόνως τη δυσφήμηση της παλαιστινιακής αντίστασης, την υπεράσπιση της Ισραηλινής κατοχικής και γενοκτονικής πολιτικής ως προτύπου και ως προμαχώνα μιας κάποιας «Δύσης» και επιπλέον την προώθηση της ατζέντας η οποία ορίζει ως πρωταρχική απειλή για τους λαούς μας όχι τον καπιταλισμό- ιμπεριαλισμό που κοντεύει να ανατινάξει τον πλανήτη αλλά το μεταναστευτικό- προσφυγικό. Φυσικά «πρακτορεία» του σιωνισμού δεν βρίσκονται μόνο στην (ακρο)δεξιά. Βρίθουν από τέτοια η «καθωσπρέπει» δεξιά και «αριστερά», όπως και το κέντρο. Αυτή η πλευρά της δεξιάς όμως είναι που επιχειρεί και πετυχαίνει εν πολλοίς να πείθει ότι επιπλέον, πηγαίνει κόντρα στο σύστημα.
    Στα ίδια χνάρια βαδίζει επιπλέον ο «πολύς» Τραμπ. Αν οι Δημοκρατικοί έχουν κάνει σημαία τους την εξόντωση των Ουκρανών ως φτηνής πρώτης ύλης για τον αντιρωσισμό τους, ο Τραμπ έχει σφιχταγκαλιάσει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Και σε αυτήν την περίπτωση βεβαίως δεν είναι ότι ο Μπάιντεν μένει πίσω: αυτός προμηθεύει τους Ισραηλινούς με τα όπλα για τη γενοκτονία. Ο Τραμπ όμως θέλει επιπλέον να καταστήσει τη γενοκτονία σημαία του, ορεγόμενος ακόμα περισσότερα από τα λεφτά των λόμπι που ρέουν (και) στη δική του καμπάνια. Εκατομμύρια βεβαίως από τα λόμπι και πάλη εναντίον του συστήματος δεν πάνε μαζί. Αυτοί που πιστεύουν τέτοια πράγματα είναι όντως ανόητοι. Αυτοί που βάζουν τα λεφτά όμως, αντικοινωνικοί είναι, ανόητοι (ως προς τέτοιου είδους ζητήματα τουλάχιστον) όχι.
    Η αντισυστημική (ακρο)δεξιά είναι ένας καλοδουλεμένος από πτυχές του συστήματος εξουσίας, μύθος. Αποδεικνύεται στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και αλλού. Αυτό δεν αναιρεί ότι «ψαρεύει» συχνά λαϊκούς ανθρώπους στα «θολά νερά» των ανισοτήτων και της εκπαιδευτικής- πολιτισμικής εγκατάλειψης. Ούτε φυσικά τη σιωνιστική (ακρο-)δεξιά την πολεμούν όντως, πολιτικοί του «κέντρου», οι οποίοι είναι εξίσου σιωνιστές. Είναι όμως σημαντικό να μη χάνουμε από την οπτική μας τι πραγματικά επιδιώκουν διάφοροι δήθεν «αγανακτισμένοι» και «άνθρωποι του λαού», με τις τσέπες γεμάτες με τα λεφτά των πλουσίων και των μυστικών υπηρεσιών.»

    https://kosmodromio.gr/2024/08/08/oi-taraxes-sthn-agglia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.