Evola και Nasser (https://samuraithsdyshs.wordpress.com/)

 

Συνεχίζοντας μια έρευνα της οποίας δόθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα σε ένα ιταλικό περιοδικό το “La Nazione Eurasia”, οι μελετητές εξέδωσαν ένα δοκίμιο με τον τίτλο «Evola e l’ Islam«. Από την προσπάθεια οργανικής ανασυγκρότησης του οράματος του Evola για την ισλαμική παράδοση, προέκυψε μια εικόνα η οποία αν μερικές φορές φαίνεται ανακριβής σε ορισμένα στοιχεία και συχνά εξαρτάται από μια μάλλον προσωπική οπτική, αποτελεί ωστόσο μια αναπαράσταση εμπνευσμένη από την αναγνώριση του Evola για το τι είναι ουσιαστικά το Ισλάμ. 

Μια εκδήλωση του παραδοσιακού πνεύματος που δεν μπορεί να διαχωριστεί από την «εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο». Το παρακάτω άρθρο – κριτική, άνοιξε μια πολεμική που προκύπτει από την πρόσφατη εκ νέου ανακάλυψη ενός άρθρου του Evola σχετικά με τη «χειραφέτηση του Ισλάμ». 

Το άρθρο χρονολογείται από μια εποχή, τη δεκαετία του ’50, κατά την οποία οι ιταλικοί φασιστικοί κύκλοι διατηρούσαν ακόμα ζωντανή τη μνήμη της φιλοαραβικής και φιλοϊσλαμικής θέσης που είχε αναλάβει η Ιταλία κατά τη διάρκεια του Φασιστικής Κυβέρνησης, καθώς και της αλληλεγγύης που τα χρόνια του παγκοσμίου πολέμου καθιερώθηκε μεταξύ των δυνάμεων του Άξονα και των κινημάτων ανεξαρτησίας του μουσουλμανικού κόσμου. 

Από την άλλη πλευρά, το “Μανιφέστο της Βερόνας”, στο οποίο συνέχιζε να αναφέρεται μεγάλο μέρος των αγωνιστών του μεταπολεμικού φασισμού, είχε επισημάνει μεταξύ των βασικών σημείων της εξωτερικής πολιτικής της RSI (Κοινωνική Ιταλική Δημοκρατία) τον «απόλυτο σεβασμό προς εκείνους τους λαούς, ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους που όπως και η Αίγυπτος, είναι ήδη πολιτισμένοι και ορθολογικά οργανωμένοι». 

Και ακριβώς στην Αίγυπτο, τη δεκαετία του 1950, η επανάσταση των “Ελεύθερων Αξιωματικών”, αφού έδιωξε τον κυβερνήτη μαριονέτα (φίλο του προδότη και φυγά βασιλιά της Σαβοΐας), ανακήρυξε τη δημοκρατία, κατάργησε την κομματική πολιτική, ξεκίνησε ένα τεράστιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, εθνικοποίησε ξένο κεφάλαιο, έδιωξε τους Βρετανούς από τη Διώρυγα του Σουέζ, αρνήθηκε στρατιωτικές συμμαχίες λειτουργικές για την ιμπεριαλιστική κυριαρχία, χορήγησε άσυλο και βοήθεια στους εξόριστους του Τρίτου Ράιχ και ανέλαβε να οικοδομήσει έναν εθνικό σοσιαλισμό. 

Όλα αυτά που στη “Νασερική” γεωπολιτική προοπτική της ενότητας των αραβικών εθνών, θα είχε γίνει ένας πραγματικός παναραβικός σοσιαλισμός, βασισμένος στις πνευματικές προϋποθέσεις που παρέχει το Ισλάμ. Και όταν το 1956, μετά την εθνικοποίηση της Διώρυγας του Σουέζ, η Αίγυπτος έπρεπε να αντιμετωπίσει την αγγλο – γαλλο – σιωνιστική επιθετικότητα, πολλοί από εκείνους που είχαν πολεμήσει συνειδητά ως πολιτικοί στρατιώτες ενάντια στις «δημοκρατικές πλουτοκρατίες της Δύσης» είδαν στην Αίγυπτο μια νέα γραμμή μετώπου ενάντια στους αιώνιους εχθρούς τους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αιγυπτιακό λαό και τον Προεδρό του, Gamal Abd el-Nasser. (1)

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στον σύνδεσμο εδώ ...

24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/8/24 9:22 μ.μ.

    Τον Παναραβισμό, τον Πανσλαβισμό και τον Παναφρικανισμό πολεμούσαν ανέκαθεν οι Δυτικοί εδώ και δύο αιώνες. Ενωμένα αυτά τα έθνη θα σημάνουν το τέλος του αγγλοσαξωνικού παρασιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/24 4:14 μ.μ.

      Τον παντουρανισμό όμως Φωτογράφε τον τρέμουν, έτσι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/8/24 9:42 μ.μ.

      Εάν επικρατήσουν,Παναραβισμός,Πανσλαυϊσμός και Παναφρικανισμός...αλλοίμονό μας.Θα λες μετά,τι καλά περνούσαμε με τους Αγγλοσάξωνες.Μη χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/8/24 10:11 π.μ.

    Εξυμνείτε τους Αι-γύφτιους διώκτες της ελληνικής ομογένειας. Απίστευτα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/8/24 3:52 μ.μ.

      Κι η Σιδηρά Φρουρά έσφαζε Έλληνες καταστηματάρχες στο Βουκουρέστι το 1941.

      Τι να κάνουμε τώρα, κάθε εθνικό κίνημα στρέφεται ενάντια στις όποιες ξένες παρασιτικές μπουρζουαζίες τυχαίνει να υπάρχουν μέσα στη χώρα του. Πώς θα φάει ψωμί ο Αιγύπτιος ή ο Ρουμάνος ή ο Γερμανός αν το ψωμί το κατέχει ο ξένος;

      Αλλού τα παράσιτα ήταν οι Εβραίοι, στην Αίγυπτο ήταν οι Αιγυπτιώτες Έλληνες. Οι απόγονοί τους εν Ελλάδι παρεμπιπτόντως ψηφίζουν σήμερα δαγκωτό Μητσοτό. Οπότε κάτι ήξερε ο Γκαμάλ και τους πελέκαγε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/8/24 8:09 μ.μ.

      Εδώ εξυμνούν τον Ρωχάμη,στον Νάσσερ κόλλησες;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/8/24 9:42 π.μ.

      Μίλησε για Αιγύφτιους ο θαυμαστής των Μογγόλων. Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/8/24 3:30 μ.μ.

      Εδώ εξυμνούν την Τριπλή Κατοχή που εμπεριείχε τη βάρβαρη Βουλγαρική κατοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, στους Αιγύπτιους θα κόλλαγαν. Η ιδεοληψία έχει ξεφύγει και από αυτή των κομμουνιστών. Φετιχίζουν έναν -ισμό επειδή νοηματοδοτεί τη ζωή τους ξεχνώντας ότι το νόημα αυτού του -ισμού είναι πρώτα από όλα να παίρνεις το μέρος του έθνους σου.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος22/8/24 10:30 μ.μ.

      Ρε συ Αλέκο (3:30μμ) που είχες χαθεί τόσο καιρό? Πάει ο φασισμός και τα μαύρα πουκάμισα στη στρούγκα του λοχαγού? Τα ξέχασες αυτά; Έγινες Γιουσούφ-ακι του Κασιδιάρη και του Γιαννάκενα?

      Διαγραφή
    6. Μήπως θα ήταν πιο σωστό να τον ρωτήσεις προσωπικά και όχι σε μια φόρμα σχολίων; Μην μπλέξεις πρόσωπα μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις. Ο εν λόγω δεν ασχολείται πλέον.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος23/8/24 2:41 μ.μ.

      3:52 Οι αιγυπτιώτες Έλληνες προϋπήρχαν των Αράβων στην Αίγυπτο.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος23/8/24 3:52 μ.μ.

      Έχει όρεξη για καλοκαιρινό μπάχαλο κουτσομπολιού και σπόντας μέχρις εσχάτων ο βετεράνος. Θέλει να περάσει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο του. Δεν το καταλαβαίνεις Κρίνε;

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος23/8/24 10:41 μ.μ.

      Ναι προϋπήρχαν οι Έλληνες έμποροι-καπιταλιστές που πήγαν Αίγυπτο τον 19ο αιώνα, των Αράβων που ζουν εκεί από το 640 μ.Χ.

      Αυτά είναι τα αποτελέσματα να μαθαίνουν ιστορία γενιές ολόκληρες του χώρου από τσαρλατανεία όπως του κυρ-Σιακαβάρα και την ελληνική αγωγή του Μπουμπούκου.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος25/8/24 12:57 π.μ.

      10:41 ποιον 19ο αιώνα; Απο την ελληνιστική εποχή υπάρχει Ελληνισμός στην Αίγυπτο.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος26/8/24 2:24 μ.μ.

      Ρε Πλευρόμυαλε 12:57 οι σύγχρονοι Αιγυπτιώτες εμφανίζονται τον 19ο αιώνα στην Αίγυπτο. Ο αρχαίος ελληνικός πληθυσμός της Αιγύπτου εξαφανίζεται κατά την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Είστε που είστε πανάσχετοι, μην το δείχνετε τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος30/8/24 4:42 μ.μ.

      Ναι ξέρω, εξαφανίστηκαν οι Έλληνες στο Βυζάντιο.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/8/24 7:39 μ.μ.

    Η απόλυτη παρακμή του Έβολα ο οποίος υπερασπίζεται την αποικιοκρατία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/24 11:39 π.μ.

      Όχι μόνο την αποικιοκρατία αλλά και τον αντιδραστικό ισλαμικό φονταμενταλισμό - ουαχαμπιτισμό που λειτουργούσε και λειτουργεί ως προμετωπίδα του Σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού ενάντια στο καθεστώς Άσαντ - Ιράν τώρα, ενάντια στο καθεστώς Καντάφι - Χουσεΐν - Νάσερ στο παρελθόν.

      Διαγραφή
  4. Εθνοαναρχικός22/8/24 10:17 π.μ.

    "...Ο γράφων τιμά απέραντα εκείνο το πατριωτικό μετερίζι που κατάφερε να γεφυρώσει αγεφύρωτες, ως τότε, αντιθέσεις και να ανελίξει τη πολιτική σκέψη σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο όπου το "Στοχάδι" μπορούσε να συμπολεμά με το "Αλφάδι" τον κοινό εχθρό, το σάπιο αστικό κράτος! Ήμασταν εμείς που δείξαμε ότι η συστράτευση ενώπιον κοινού εχθρού πρέπει και μπορεί να πραγματοποιηθεί!...."

    Από σχόλιο σε Ε/Σ ιστολόγιο που αφορά το μυθικό περιοδικό αντίδοτο, μια παρατήρηση που θα μπορούσε να απαντά σε κάθε ακροδεξιά αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/8/24 4:11 μ.μ.

    Ο Παλαιστίνιος Λεωνίδας. Ανατριχίλα.

    Ο Παλαιστίνιος Λεωνίδας. Ανατριχίλα.

    https://x.com/TopGResistance/status/1826448805425782799

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/8/24 12:10 μ.μ.

    Michael Collins, «το γελαστό παιδί» του Ιρλανδικού Εθνικισμού

    https://antepithesi.gr/2024/08/michael-collins.html/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/8/24 4:33 μ.μ.

    Glory Days of RAC Podcast

    ΕΚΠΟΜΠΗ #10: Μαθήματα Αμερικάνικης Oi!στορίας (μέρος τέταρτο):

    https://www.bitchute.com/video/LA5kKr391Pdx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/8/24 11:51 π.μ.

    Η ανάρτηση αναφέρεται (και) στον Έβολα και ο άλλος γράφει σχόλιο για ''glory days of rac''..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.