«Στην εθνική ενότητα είμαστε προδότες»


του Άγγελου Δημητρίου

Γνωστό το σύνθημα. Και η προέλευση του. Πέρα όμως από τον νεοχίπικο  αεθνικό κοσμοπολιτισμό θα είχε ενδιαφέρον μια διαφορετική ερμηνεία. Συνήθως ακούγεται από τους πολιτικούς η επίκληση στην αναγκαιότητα διατήρησης της  «εθνικής ενότητας σε περιόδους κρίσεων». Όμως, όλος ο νεοελληνικός παραλογισμός υποδηλώνει μια κρίση. Πιο σωστά, υποδηλώνει την παρακμή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, γιατί ένας εθνικιστής να συγκαταβεί και να ταυτιστεί με τα προϊόντα και τους αιτίους της παρακμής; Με ποιον να συστρατευτεί; Και για ποιον σκοπό; Το χάσμα δεν γεφυρώνεται με συναισθηματισμούς και συνθηματολογίες…

Σίγουρα, σε μια κοινωνία η διαίρεση δεν είναι ευκταία. Ωστόσο, η επισήμανση των εχθρών, παραμερίζοντας  γλυκερές κοινοτοπίες περί ενότητας, δείχνει τουλάχιστον την θέληση να ξεχωρίσει το υγιές από το σκάρτο, να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξει τιμωρία, επισημαίνει το αδιέξοδο, καλεί μια ολόκληρη κοινωνία σε επώδυνη αυτογνωσία.

Το κάλεσμα σε «εθνική ομοψυχία» υποκρύπτει ακόμα μια φορά την προσπάθεια της ταύτισης του κράτους με την εθνική ψυχή και την θέληση του λαού, την επισκίαση αυτής της θέλησης από την αυθεντία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Την εξιδανίκευση του κουτσουρεμένου και παραπληγικού έθνους- κράτους. Τούτο το χωλό μόρφωμα όμως δεν είναι η πατρίδα μας. Δεν συγγενεύει καν με τους οραματισμούς του μεγάλου μας διαχρονικού γένους και του πολιτισμού του. Αντίθετα, τα αντιπαλεύει, τα συκοφαντεί και οικειοποιείται το όνομά τους εξευτελίζοντάς τα.

Καμιά εθνική ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει με τους πολεμίους του έθνους, με τις κρατικές αρχές και τους έμμισθους αξιωματούχους της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, καμιά εθνική ενότητα με όσους εφαρμόζουν τους αφύσικους νόμους και υπηρετούν τους ανήθικους θεσμούς της. Καμιά εθνική ενότητα με την εξηλιθιωμένη μάζα, με τον «μέσο ψηφοφόρο» και τον «μέσο πολίτη» με τον φοβισμένο και βολεμένο «νοικοκυραίο», με την απολιτική νεολαία και την νεολαία που «παίζει επανάσταση» έως ότου αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο και ευθυγραμμιστεί. Καμιά ενότητα με τον κάθε είδους δούλο του αστικού καθεστώτος. Και ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι μακρύς.

Με λίγα λόγια, οι εθνικιστές δεν μοιράζονται την ίδια πατρίδα με τους εκφραστές της κατάπτωσης στις πολλαπλές τους αποχρώσεις. Δεν ανήκουν οργανικά στην νεοελληνική κοινωνία. Η ίδια αυτή κοινωνία τους απέβαλλε από το ζοφερό της πανηγύρι, από το μεθυσμένο αυτοκτονικό γλεντοκόπημα της.


Όπως δεν είναι και σωτήρες της. Στην ενότητα τους είμαστε προδότες. Στον αχό του πολέμου που ακούγεται, δηλώνουμε λιποτάκτες.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/2/20 3:58 μ.μ.

    Καλησπερα σας! Διαβασα το κειμενο σας, ομως δυσκολευομαι να καταννοησω την τελευταια παραγραφο ( με κοκκινα γραμματα).. Εξηγηστε μου τι θελετε να πειτε.. ΕΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/20 1:14 π.μ.

    Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΝΕΟΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.......ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.........ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΝΕΟΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ, ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΟΙ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΜΕ ΤΣΙ "ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ" ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΑΣΤΟΙ........

    ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.....ΩΣ ΤΟΤΕ ΟΠΟΤΕ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ "ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΩΣ ΕΞΗΣ....... ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΞΕΦΤΙΛΕΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ", ΣΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ" ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.