Απαντώντας στους συκοφάντες του Στρατηγού Ιωαννίδη.



του Wolverine

Το να γράψεις δημοσίως υπέρ του Στρατηγού Ιωαννίδη έχει μεγάλο ρίσκο. Διακινδυνεύεις να γίνεις στόχος της πλειοψηφίας του «εθνικιστικού χώρου» αφού πρόκειται για τον πιο συκοφαντημένο Έλληνα Αξιωματικό. Απέναντι όμως στην ιστορική αλήθεια αυτό εδώ το ιστολόγιο από το μακρινό 2007 έχει αποδείξει ότι ξέρει να προβάλλει μόνο την πραγματικότητα και όχι την λάσπη της αντιφασιστικής άκρας δεξιάς η οποία και ελέγχει πλήρως πρόσωπα, ομάδες και κόμματα.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο Στρατηγός Ιωαννίδης εκπροσωπούσε την επαναστατική πτέρυγα της 21ης Απριλίου καθώς και μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων αξιωματικών και υπαξιωματικών οι οποίοι δεν ήθελαν να δεχτούν τις παλινωδίες του Παπαδόπουλου. Αρνούντο να συμβιβαστούν με τον παλαιό πολιτικό κόσμο και είχαν αντιταχθεί στην φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος.

Ο ίδιος ο Στρατηγός Ιωαννίδης ήτο Αντιδημοκράτης και Φασιστής. Δεν ήταν ένας απλός αντικομμουνιστής στρατιωτικός όπως οι περισσότεροι ηγέτες της 21ης Απριλίου. Σύμφωνα με τα αρχεία των Αμερικανών ήταν απρόβλεπτος και φανατικός Ενωτικός στο θέμα της Κύπρου. Επίσης για όσους γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα ήταν η ψυχή της ΕΟΚΑ Β’ και ο κύριος πρωταγωνιστής πίσω από τις ένοπλες προσπάθειες για την εξόντωση του Μούσκου.

Πριν αρκετό καιρό ο μπολσεβίκος Μίμης Ανδρουλάκης είχε υποστηρίξει ότι ο Στρατηγός Ιωαννίδης ήταν εβραϊκής καταγωγής. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά εδώ. Φυσικά ο Στρατηγός δεν ζει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ακόμη μια αλητεία εκ μέρους ενός εκπροσώπου του πολιτικού κόσμου. Άλλωστε οι πολιτικάντηδες δεν σέβονται τους ζωντανούς, θα σεβαστούν τους νεκρούς; Γιατί όμως τέτοια λάσπη για έναν άνθρωπο με 5 χρυσά Αριστεία Ανδρείας από τα πεδία των μαχών ο οποίος φυλακίστηκε παράνομα από την Καραμανλική δεξιά και πέθανε τελικά στην φυλακή; Που είναι οι αποδείξεις για όλα όσα του καταλογίζουν;

Δεν είναι όμως μόνο ο Ανδρουλάκης που λέει τα όσα λέει για τον Στρατηγό Ιωαννίδη. Είναι και κάποιος άλλος που αναπαράγει τις ίδιες συκοφαντίες. Δεν είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη ο οποίος σε πρόσφατη εκπομπή του κόμματος ΕΛΑΣΥΝ υποστήριξε την ίδια ακριβώς θεωρία χωρίς ΚΑΜΙΑ απόδειξη για τα λεγόμενα του. Δείτε το βίντεο εδώ μετά το τριακοστό λεπτό. Ακόμη  δεν μπορεί να ξεπεράσει ο «πατριάρχης του εθνικισμού» τον εγκλεισμό του από το καθεστώς της 25ης Νοεμβρίου …

Αγαπητέ αναγνώστη δεν είναι τυχαίο ότι άνθρωποι της άκρας αριστεράς αλλά και της άκρας δεξιάς επιλέγουν το ίδιο ψευδές σενάριο για τον άνθρωπο που ήθελε την πετρελαϊκή ανεξαρτησία της χώρας καθώς και την εξόρυξη ουρανίου. Συκοφαντούν και πολεμούν λυσσαλέα έναν μαχητή που δεν συμβιβάστηκε ποτέ και ήθελε την γενικευμένη πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία. Λασπολογούν και λένε ψέμματα για έναν πρωτεργάτη της 21ης Απριλίου ο οποίος δεν έβγαλε ποτέ την στρατιωτική στολή και δεν δέχτηκε να φορέσει φράκο και βελάδα.

Δεν θα γράψουμε περισσότερα διότι απλά στα αποκλειστικά άρθρα του «Μαύρου Κρίνου» θα διαβάσεις διαφορετικές απόψεις από όσες αναπαράγουν όλα αυτά τα χρόνια τα παπαγαλάκια των κομμάτων. Με καθαρό μυαλό διάβασε όλες τις παρακάτω αναρτήσεις και βγάλε το δικό σου συμπέρασμα. Βρες μόνος σου την ιστορική αλήθεια και ξεσκέπασε τους ψεύτες!


Ημέρα μνήμης για τις Αντιδημοκρατικές δυνάμεις: ΕΟΚΑ Β' Ξαναχτύπα! (15η Ιουλίου 1974)




24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/5/20 5:53 μ.μ.

    Θα ειμαι απολυτως αντικειμενικος σε αυτο που θα γραψω!! Ο Πλευρης απλουστατα γραφει αλλη μια απο τις πολλες μαλακιες του και αλλη μια απο τις πολλες κωλοτουμπες του! Και λεω για κωλοτουμπες διοτι οποιος εχει διαβασει προσεκτικα τα βιβλια του, μπορει να διαπιστωσει τις αντιφασεις ακομα και σε αποψεις που ο ιδιος εχει εκφρασει παλιοτερα!! Αλλα τι να πει κανεις, αυτο ειναι το επιπεδο του εθνικιστικου χωρου στην Ελλαδα και τετοιους καραγκιοζηδες αναδεικνυει ως "πατριαρχες" του! Στο προκειμενο τωρα, ο Πλευρης στο βιβλιο του "Γεγονοτα 1965-1977 τα Αγνωστα Παρασκηνια" ξεκαθαρα γραφει οτι ο Ιωαννιδης ηταν πατριωτης και καλα εκανε και ανετρεψε τον Παπαδοπουλο, αλλα δυστυχως παρασυρθηκε απο κυκλους προσκειμενους στους Εβραιους! Δεν λεει πουθενα οτι ηταν πρακτορας τους οπως υπονοει τωρα, η εβραικης καταγωγης κλπ, λεει ξακαθαρα οτι απλα παρασυρθηκε και ας μην με προκαλεσει κανενας ηλιθιος οπαδος του Πλευρη, γιατι θα παραθεσω ακριβως τις σελιδες και το τι εγραφε!! Ολα αυτα δεν τα γραφω για να υπερασπιστω τον Ιωαννιδη, τον οποιο οντως θεωρω πατριωτη, αλλα ταυτοχρονα βλακα και κομπλεξικο, αλλα για να δειξω το μεγεθος της γελοιοτητας του Πλευρη!

    Υ.Γ. το βιβλιο του Σταθοπουλου για τον Ιωαννιδη, που με τοσο παθος υπερασπιζεστε εδω στον Μαυρο Κρινο, ειναι για γελια. Ενα κουραστικο παραληρημα, χωρις συνοχη, ψυχραιμια και επαρκη τεκμηριωση! Μονο καποιος τελειως ανιδεος απο ιστορικη μεθοδολογια μπορει αν εντυπωσιαστει απο αυτο το "εργο". Οσο για το οτι ο Ιωαννιδης ηταν "φασιστης", κατ'αρχας ηταν ανταρτης του ΕΔΕΣ επι Κατοχης και οχι με κανα Γεωργιο Πουλο(τον οποιον υποθετω οτι θαυμαζετε εσεις) κι επισης δεν υπαρχει πουθενα καποια δηλωση του που να στηριζει κατι τετοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ιδέα. Αν μπορείς στείλε σε .jpeg το απόσπασμα του βιβλίου. Θα δημοσιευθεί στο ιστολόγιο. Επίσης αν μπορείς στείλε και το εξώφυλλο.

      Διαγραφή
  2. Το βιβλίο του Δρ. Σταθόπουλου είναι εξαιρετικό αλλά δεν προσπαθήσουμε να σου αλλάξουμε γνώμη. Βγάζεις εύκολα συμπεράσματα για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Και εννοώ τον Συνταγματάρχη Πούλο ο οποίος στο δικαστήριο δήλωσε ... Βασιλόφρων και σε καμιά περίπτωση Ναζιστής ή ότι άλλο! Εξαιρετικό πράγματι το σχόλιο για τον Πλεύρη. Να παραθέσεις αν θες και τις σελίδες του εν λόγω βιβλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/20 10:09 μ.μ.

    Έχω μια καλύτερη ιδέα. Στείλε στο μειλ του ΜΚ φωτογραφίες με το εν λόγω απόσπασμα του βιβλίου. Αμέσως μετά ανεβάστε το στο μπλογκ. Είμαι σίγουρος ότι ο Πλεύρης και ο Χατζηγώγος θα κάνουν την πάπια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/20 10:29 μ.μ.

    To σχόλιο του Ανώνυμου για τον Πλεύρη είναι σωστό. Εγώ θυμάμαι τον "Καρνάβαλο του ελληνικού εθνικισμού" να δηλώνει σε εκπομπή ιδιωτικού καναλιού, κατά το παρελθόν, ότι ο Ιωαννίδης το μόνο λάθος που έκανε ήταν ότι απέτυχε να απαλλάξει την χώρα από τον συρφετό των πολιτικών που εγκαθίδρυσαν την μεταπολίτευση.

    Σχετικά με τον Ιωαννίδη και το άρθρο, θέλω να παραθέσω ορισμένες παρατηρήσεις.

    Α) Θυμάμαι πολύ καλά τον Σταθόπουλο να μιλά στο Tele City την εποχή που ο Καρατζαφέρης οργάνωνε τον ΛΑΟΣ. Τότε, λοιπόν, ο Σταθόπουλος περηφανευόταν ότι υπήρξε μέντορας του Φίνι, που είχε απαλλάξει το "ιταλικό πατριωτικό κόμμα από τους φασίστες". Ανέφερε, μάλιστα, με υπερηφάνεια ότι ο Μπερλουσκόνι απέκτησε πολιτική δύναμη επειδή εκθείασε τον Φίνι. Εκείνη την εποχή ο Φίνι ήταν ένα μετριοπαθές αντίστοιχο του Σαλβίνι και δεν είχε ολοκληρώσει το ιδεολογικό του στριπτίζ, το οποίο τον κατάντησε Βορίδη της Ιταλίας. Αλλά δεν είναι ο Φίνι το θέμα μου, γιατί ευτυχώς στην Ιταλία υπάρχουν σοβαροί εθνικιστές και τον έκριναν όπως έπρεπε. Το θέμα μου είναι πως αξιολογούμε τους εν ελλάδι. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο Σταθόπουλος δεν κατάφερε ποτέ να αρθρώσει ιδεολογικά ξεκάθαρο πολιτικό λόγο.

    Β) Όσον αφορά τον Ιωαννίδη, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι διέθετε όλα όσα του πιστώνει ο αρθρογράφος, το σίγουρο είναι ότι στο τέλος απέτυχε. Και οι συνέπειες της αποτυχίας του ήταν τραγικές για τον ελληνισμό.

    Β2) Πράγματι, ο Ιωαννίδης δεν εξέφρασε ποτέ εθνικιστικό λόγο. Μάλιστα, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν, όταν ολοκληρώθηκε η τραγωδία της Κύπρου, φαίνεται πως είπε ότι αν μιλούσε ανοιχτά για όσα έκαναν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα θα έπρεπε να γίνουν όλοι οι Έλληνες κομμουνιστές. Πρώτα απ΄ όλα από μια τέτοια προσέγγιση φαίνεται ότι είχε άγνοια για τον ιδεολογικό "τρίτο δρόμο" ανάμεσα στον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό. Και, δεύτερον, τουλάχιστον την ύστατη στιγμή όφειλε να κάνει αυτό το καλό στην πατρίδα και να δήλωνε δημοσίως όσα το άρθρο σωστά περιγράφει, για τον ρόλο του Μπονάνου και των υπολοίπων.

    Β3) Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι υπονομεύτηκε από τους προδότες αρχηγούς των τριών σωμάτων, εκκρεμεί η απάντηση σε ένα αμείλικτο ερώτημα. Γιατί δεν τους καρατόμησε τους μήνες που ήταν κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού; Ή δεν τους είχε αντιληφθεί, πράγμα που σημαίνει πολλά για την πολιτική του κρίση, ή δεν τόλμησε να αντιπαρατεθεί με κάποιους που γνώριζε ότι ήταν αμερικανικές μαριονέτες. Και, δυστυχώς,στην πολιτική δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και το πατριωτικό συναίσθημα.

    Β4) Ένας από τους συνεργάτες του Ιωαννίδη -νομίζω λεγόταν Παλαϊνης, αλλά το γράφω με επιφύλαξη γιατί δεν είμαι σίγουρος- παρουσιάστηκε αρκετές φορές σε τηλεοπτικές εκπομπές γνωστών δημοσιογράφων των συστημικών καναλιών, που έκαναν έρευνα για τα γεγονότα του 1974 και, κρατώντας την πολύ χαρακτηριστική πιππούλα στην οποία προσάρμοζε το τσιγάρο του, δήλωνε διαδοχικά και ευθαρσώς ότι το καθεστώς Ιωαννίδη είχε επαφές με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν αυτό ήταν συμβατό με τα όσα δήλωναν οι εκπρόσωποι του στρατιωτικού καθεστώτος στον λαό, απάντησε "ε, και τι μ' αυτό. όλοι μιλούσαν με την CIA τότε. το ίδιο κι εμείς".

    Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές ακόμη ενστάσεις αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία. Το τελικό μου συμπέρασμα είναι το εξής:

    Ο Μ.Κ είναι ένα ενδιαφέρον ιστολόγιο. Κατά καιρούς παρουσιάζει άρθρα που αναδεικνύουν μια ωραία εικόνα του ελληνικού εθνικιστικού χώρου. Άρθρα οικολογικά, θεωρητικά, άρθρα για άγνωστες προσωπικότητες (που δεν θα έπρεπε να είναι άγνωστες).
    Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να κάνω συστάσεις. Οι συντάκτες του ιστολογίου γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα τι πρέπει να αναρτάτε. Απλά, η προσωπική μου γνώμη είναι ότι σε μια σοβαρή ιστοσελίδα του εθνικιστικού χώρου δεν μπορούν να έχουν θέση οι κατσαπλιάδες της δεξιάς. Τόσο για λόγους ιδεολογικής συνέπειας όσο και για λόγους αισθητικής.
    Βάλτε τις φωτογραφίες των συνταγματαρχών δίπλα σε εκείνες του Χοσέ Αντόνιο, του Δραγούμη και του Λιμόνωφ. Θα μιλήσουν από μόνες τους

    Banshee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/5/20 5:37 μ.μ.

      Στην Α) παρατήρηση εννοείς μάλλον τον Σπύρο Σταθόπουλο και όχι τον Ανδρέα Σταθόπουλο.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος18/5/20 11:22 μ.μ.

    Φιλε μου αν ισχυει αυτο που λες για το τι δηλωσε ο Πουλος στο δικαστηριο, τοτε απλα αποδεικνυει τι απατεωνας και αριβιστας ηταν, διοτι ο συγκεκριμενος τυπος ηταν αποτακτος αξιωματικος του βενιζελικου κινηματος του 1935! Αρα δηλαδη καθολου βασιλοφρων! Απλουστατα εγλειφε λοιπον το νεο καθεστως μπας και γλιτωσει απο την θανατικη ποινη το ανθρωπακι! Ο Πουλος απο την πρωτη ταχθηκε με τους Γερμανους κατακτητες, καμια σχεση πχ με τα Ταγματα Ασφαλειας που δημιουργηθηκαν πολυ μετα και ουσιαστικα εξαιτιας του κομμουνιστικου κινδυνου. Γι'αυτο κιολας δεν του χαριστηκαν και τον καταδικασαν σε θανατο. Τελος παντων, ας μην ξεφευγουμε απο το θεμα μας, απο οσο ξερω, απο πουθενα δεν προκυπτει οτι ο Ιωαννιδης ειχε φασιστικα/εθνικοσοσιαλιστικα πιστευω. Αυτα ειναι ευσεβεις ποθοι του Σταθοπουλου που τα γραφει στο βιβλιο του. Παρολα αυτα αν εχεις καποια δηλωση, κειμενο η συγκεκριμενη δραση του Ιωαννιδη που να αποδεικνυει αυτο, να τα παραθεσεις σε παρακαλω! Επανερχομενος στον Σταθοπουλο, δικαιωμα σου να τον συμπαθεις και αυτον και τον Ιωαννιδη, αλλα καποια πραγματα πρεπει να τα βλεπουμε αντικειμενικα. Το βιβλιο ηταν απαραδεκτο. Κατ'αρχας δεν παραθετει βιβλιογραφια στο τελος, οι δε παραπομπες σε στοιχεια αποδειξιμα εντος του κειμενου, ειναι ελαχιστα! Επισης ολο επικαλειται το περιβοητο αρχειο Ιωαννιδη, απο το οποιο σχεδον τιποτα δεν παρουσιασε τελικα! Ειρωνευεται τους θαυμαστες του Παπαδοπουλου οτι ειναι προσωπολατρες, ενω κι ο ιδιος ειναι σε βαθμο αηδιας προσωπολατρης του Ιωαννιδη, ασε που συνεχως χρησιμοποιει κοσμητικα επιθετα, λοιδωροντας, ειρωνευοντας κλπ. Επισης, μεσα στο μενος του για τον Παπαδοπουλο, υιοθετει ακριτα διαφορες κατηγοριες εναντιον του! Απο το να πεταει υπονοουμενα οτι ηταν πρακτορας των Αμερικανων, παραπεμποντας μαλιστα στο βιβλιο του Παπαχελα(το οποιο αποδεικνυει ακριβως το αντιθετο στην πραγματικοτητα), να υιοθετει "επιχειρηματα" του Μακαριου και των συν αυτω για το ζητημα του Κυπριακου, υιοθετει επισης την αποψη οτι ο Παπαδοπουλος ηταν στα Ταγματα Ασφαλειας και τον ψεγει διοτι "δεν ειχε το θαρρος να το παραδεχτει"(μα τι να παραδεχτει σε κατι που δεν ισχυει; Ο Παπαδοπουλος ηταν στη Χ του Γριβα, οχι στα ΤΑ). Τελος, φασκει και αντιφασκει την μια να τα βρισκει ολα χαλια επι Παπαδοπουλου και απο την αλλη να εξυμνει τα οικονομικα και κοινωνικα επιτευγματα της απριλιανης περιοδου και μαλιστα λεει το εξης γελοιο! Οτι οι θαυμαστες του Παπαδοπουλου αποκρυπτουν την συμβολη, στα επιτευγματα της 21ης Απριλιου, των παραγοντων του καθεστωτος Ιωαννιδη(του Ανδρουτσοπουλου και του ιδιου του Ιωαννιδη). Κατ'αρχας ποτε κανεις δεν απεκρυψε το θετικο εργο του Ανδρουτσοπουλου στο υπουργειο Οικονομικων. Απο εκει και περα, με ποια λογικη εχει μεριδιο ο διοικητης της ΕΣΑ στα οικονομικα και κοινωνικα επιτευγματα του καθεστωτος;; Ειχε το θρασος δε ο Σταθοπουλος να γραψει οτι ο Ανδρουτσοπουλος ηταν στην ουσια ο οικονομικος εγκεφαλος της απριλιανης περιοδου και οχι ο Μακαρεζος!! Ειλικρινα απορω, ο ανθρωπος αυτος ηξερε την διαφορα μεταξυ υπουργειου Συντονισμου και υπουργειου Οικονομικων και για το τι ηταν αρμοδιο το καθενα;; Κλεινοντας, να τονισω επισης οτι το βιβλιο δεν εχει καμια συνοχη! Υποτιθεται οτι ειναι βιογραφια του Ιωαννιδη, αλλα συνεχως μεταπηδαει απο το ενα θεμα στο αλλο, αποτομα και ασυναρτητα! Μια λεει για τον Ιωαννιδη, μια βριζει τον Παπαδοπουλο, μια τα χωνει στην Μεταπολιτευση, μετα επιστρεφει στον Ιωαννιδη, μετα θυμαται τον συμμοριτοπολεμο, μετα ξανα χωσιμο στον Παπαδοπουλο, χωσιμο στη Μεταπολιτευση, ξανα επιστροφη στον Ιωαννιδη, ενα χαος πραγματικα! Φιλε μου λυπαμαι, αλλα αυτο δεν ειναι συγγραφη ιστοριας, παρα στρατευμενη γραφη και μαλιστα σε παραληρηματικο υφος!

    Υ.Γ. αυριο θα παραθεσω τα αποσπασματα απο το βιβλιο του γελοιου του Πλευρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/5/20 2:03 π.μ.

    ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ...ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ....ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΒΙΒΑΣΟΥΝ ΑΡΜΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ......

    ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ......ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΜΠΟΝΑΝΟ....Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχει ένα βιβλίο ενός πολιτικού αντιπάλου ο οποίος όμως γράφει αλήθειες για τον Στρατηγό. Σύντομα θα υπάρξει σχετική ανάρτηση. Τα σχόλια θα συνεχιστούν ως έχουν αφού ο διάλογος είναι σημαντικός μεταξύ Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/5/20 8:21 μ.μ.

    Εστειλα στο μειλ της ιστοσελιδας σας φωτογραφια απο το εξωφυλλο του βιβλιου του Πλευρη και τις φωτογραφιες που τραβηξα απο τις επιμαχες σελιδες! Ανεβαστε τις ελευθερα εδω και ξεφτιλιστε τον καραγκιοζη τον Πλευρη που μας εχει πεθανει στις αντιφασεις ολα αυτα τα χρονια στα περισπουδαστα σαβουροβιβλια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άκρως αποκαλυπτικές οι εν λόγω σελίδες. Θα δημοσιευτεί το εξώφυλλο καθώς και οι επίμαχες σελίδες ώστε όποιος θέλει να ανατρέξει και να τις διαβάσει! Ευχαριστούμε θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/5/20 9:26 π.μ.

    Παρακαλω, να ειστε καλα! Ειναι σημαντικο να αναδεικνυεται η ιστορικη αληθεια ασχετως ιδεολογικων διαφορων. Ο Πλευρης χρησιμοποιει την ιστορια αυστηρα για την προωθηση της πολιτικης του ατζεντας. Δεν λεω οτι σε ολα εχει αδικο, ουτε πως δεν αξιζει τιποτα απο τα βιβλια του(οκ τα απεκαλεσα σαβουροβιβλια παραπανω, αλλα ηταν απλα εκφραση θυμου)! Αλλα οτι αν καποιος ενδιαφερεται για την αληθεια, θα πρεπει να το ψαξει σαφως παραπανω απο το να αρκεστει απλως στον Πλευρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μέρος Πρώτο

    1) Mea Culpa για τους Σταθόπουλους.

    2) Εγώ είμαι ο φίλος του Σταμάτη. Αν και το άρθρο αφορά άλλο πρόσωπο, πιστεύω ότι η αναφορά στο όνομα Πλεύρης είναι αρκετή για να πυροδοτήσει αντίδραση από τους λίγους, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, αληθινούς εθνικιστές που υπάρχουν στην Ελλάδα. Μπορεί ο φίλος που σχολίασε πιο πάνω να είναι περισσότερο μετριοπαθής στην κριτική του προς αυτό το πρόσωπο. Εγώ πάντως δεν θα είμαι. Θα επιμείνω μάλιστα στον αρχικό μου χαρακτηρισμό του "καρνάβαλου του εθνικιστικού χώρου".

    Θεωρώ ότι ο Πλεύρης έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για τον εκφυλισμό του εθνικιστικού λόγου σε ακροδεξιό φληνάφημα στην Ελλάδα. Πέρα από μια σχετικά καλή γνώση της αρχαίας ιστορίας είναι πραγματολογικά αστείος. Όχι μόνο δεν έχει ιδέα από πολιτική θεωρία μα μέσα από την ρητορική φλυαρία και κομπορρημοσύνη του έκανε γενιές Ελλήνων εθνικιστών να πιστεύουν σε κάθε λογής κααφενειακές σαχλαμάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέρος 2ο

    Θα παραθέσω λίγα αποσπάσματα από το βιβλίο "Τα 20 Πρωτόκολλα της προδοσίας" του "καρνάβαλου του ελληνικού εθνικισμού" που κυκλοφόρησε το 1995. Νομίζω ότι είναι αρκετά για να καταδείξουν γιατί σήμερα εκπροσωπούν τον εθνικιστικό χώρο τύποι σαν τον Συμιγδαλά, τον Κασιδιάρη κλπ.

    Έγραφε, λοιπόν, ο καρνάβαλος του εθνικισμού το 1995. "Από του 1950 με φωτεινήν εξαίρεσιν τον Στρατάρχην Παπάγον, όλοι οι άλλοι πολιτικοί εγκαταλείπουν την Μεγάλην Ιδέαν του Έθνους" (σελ.17).
    Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Το ότι μιλούσε για την Μεγάλη Ιδέα το 1995 (όταν οι αλύτρωτοι Ελληνικοί πληθυσμοί της Τουρκίας είχαν σχεδόν εξαφανιστεί και που στις αρχές του 20ου αιώνα, και πριν την μικρασιατική καταστροφή, ο Δραγούμης προσπαθούσε να επανανοηματοδοτήσει τον όρο για να μην εξαφανιστεί από τον δημόσιο λόγο) ή το ότι εκθείαζε τον Παπάγο, ο κατά τα άλλα "φασίστας".

    "ο εθνικιστής είναι δρων αγωνιστής υπέρ του έθνους ενώ ο εθνιστής απλώς πιστεύει στο έθνος" (σελ. 29).
    Μεγαλειώδης διάκριση όρων της πολιτικής επιστήμης... Πρωτοετής σπουδαστής κάποιου ΙΕΚ της Τανζανίας μάλλον θα έκανε πιο σοβαρή ανάλυση!

    "το κράτος φορολογεί τους κατόχους σκαφών, ενώ θα έπρεπε να τους απαλλάξει πάσης φορολογίας και ακόμη να (τους) εχρηματοδότει" (σελ. 42) Εδώ μιλάμε για την επιτομή της φιλεργατικής αντίληψης των ιδεολογιών του εθνικισμού!! Κρατική διευκόλυνση στους κατόχους σκαφών, με στόχο την υπεράσπιση της ελληνικότητας του Αιγαίου. Τύφλα να έχει ο Άδωνις και κάποιοι άλλοι....

    "η παιδεία να απαλλαγή από τον ασφυκτικόν εναγκαλισμόν του κράτους, το οποίο σκοπίμως απαγορεύει την Ανωτάτην Ιδιωτικήν Εκπαίδευσιν [...] και παραδίδει την παιδείαν [...]στο πλήθος των ξένων σχολών [...] που εισβάλουν στην πατρίδα μας" (σελ.71).
    Να σχολιάσω τον λογικό ειρμό ή το ιδεολογικό υπόβαθρο; Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα μας σώσουν από τις ξένες σχολές που εισβάλουν..ας με βοηθήσει κάποιος γιατί το έχασα το νήμα! Ασφαλώς δεν του πέρασε από το μυαλό ότι οι επιχειρηματίες που έχουν την οικονομική δύναμη να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια ανήκουν στην τάξη των καπιταλιστών, που υποτίθεται ότι καταδίκασε σε άλλα του κείμενα. Ούτε ότι οι επιχειρηματίες αυτοί θα μπορούσαν να είναι ευάλωτοι στις γνωστές πρεσβείες ώστε να προσαρμόσουν τα προγράμματα σπουδών στον κυρίαρχο φιλελευθερισμό.Ούτε το ότι, ανάλογα με το νομικό πλαίσιο, θα μπορούσαν και ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία υποτίθεται ότι καταδικάζει ως εισβολείς, να ιδρύσουν ελληνικά παραρτήματα. Η αντίφαση...εις τον κύβον!!

    Αν συνεχίσω θα γεμίσω πολλά πλαίσια μηνυμάτων με θέσεις του εκφυλιστή της εθνικιστικής θεωρίας στην πατρίδα μας. Αλλά δεν έχει νόημα. Έβγαλα λίγο από το άχτι μου για τον αρχιμασκαρά της ακροδεξιάς.

    Προτείνω να κάνετε ως συντακτική ομάδα τέτοια pot-pourri που και που, μήπως κάποτε μας αφήσουν στην εθνικιστική μας μοναξιά τα ρετάλια της άκρας δεξιάς. Ειδικά αυτή την εποχή που μιλούν για την ανάγκη της ιδεολογικής μετάβασης σε κάποιο "νεο-εθνικισμό", σε κάποια "εθνικοδημοκρατία" κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος30/5/20 6:49 μ.μ.

    Τελικα θα υπαρξει αναρτηση με τα αποσπασματα απο το βιβλιο του Πλευρη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος24/6/20 11:16 μ.μ.

    Ο άνθρωπος που έδωσε το Ο.Κ. για το εγκληματικό πραξικόπημα που έφερε τον Αττίλα! Που παρέδωσε την εξουσία στους φαύλους πολιτικούς τον Ιούλιο 1974 ενώ υποτίθεται η 25 η Νοεμβρίου έγινε για να μην ξαναέλθει , μέσω της φιλελευθεροποίησης του Παπαδόπουλου , το φαύλο προ του 1967 κατεστημένο. Δεν πήρε ούτε μέτρα να προστατεύσει τον εαυτό του από ενδεχόμενη εκδικητική δίωξη όπως άλλοι (Πινοσέτ) στο εξωτερικό. Ανόητος ή Βλάξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/6/20 10:32 π.μ.

      Ούτε ανόητος ούτε βλαξ. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα όλα τα χρόνια και με 5 χρυσά αριστεία ανδρείας. Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου και μετά θα δούμε ποιος φταίει.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/11/23 1:04 μ.μ.

      Μετά την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Χατζηδάκη για τον Ιωαννίδη, πλέον αν υπάρχουν οπαδοί του Ιωαννίδη, είναι είτε βλάκες, είτε πλήρως ανιστόρητοι!!Καμία δικαιολογία πλέον για τον αναξιότερο ηγέτη της νεώτερης Ελλάδος

      Διαγραφή
    3. Καλοτάξιδο το νέο βιβλίο αλλά καλό θα είναι να είσαι πιο ευγενικός για νεκρούς και για ανθρώπους που δεν μπορούν να σου απαντήσουν. Οι απόψεις της σ.ο. έχουν εκφραστεί δημοσίως σε άρθρα και επώνυμα σε εκπομπές.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/11/23 10:57 π.μ.

      Δεν χρειάζεται να μου λες καλοτάξιδο, διότι δεν είμαι ούτε ο συγγραφέας, ούτε ο εκδότης! Οι δε ''απόψεις'' που λες, όταν πρόκειται για ιστορικά γεγονότα, ερμηνεία τους και εν τέλει αξιολόγηση ανθρώπων που τα διαμόρφωσαν, θα πρέπει να στηρίζονται σε αποδείξεις, ενδελεχή διαστάυρωση στοιχείων και ντοκουμέντα. Όχι σε ιδεολήψίες και εμμονές...

      Διαγραφή
    5. Ιδεοληψία και εμμονή δείχνει το γεγονός ότι μπαίνει κάποιος ανώνυμος σε ένα άρθρο χρόνια πριν για να μας πει βλάκες και ανιστόρητους ενώ έχουμε αναφερθεί πολλάκις σε θέσεις και απόψεις τόσο εδώ όσο και δημόσια και μάλιστα επώνυμα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος11/12/23 9:47 π.μ.

      Ιδεολήψία και εμμονή δείχνει το γεγονός του να αποκαλείτε "συκοφάντες" τους πάσης φύσεως επικριτές του Ιωαννίδη και μάλιστα να βασίζετε την κατηγορία περί συκοφαντίας, σε αυτά που (νομίζετε ότι) γνωρίζετε, έχοντας απλά διαβάσει το διαβόητα αναξιόσιτο και ατεκμηρίωτο βιβλίο του Σταθόπουλου...

      Διαγραφή
    7. Σου απαντήσαμε στο παραπάνω σχόλιο. Για τα περαιτέρω στείλε μειλ αν θες να μιλήσουμε και για λεπτομέρειες.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.