Ηλίας Κασιδιάρης: ένας «νεοναζί λύκος» ή ακόμη ένας θεσμικός αντιφασίστας ακροδεξιός;



του Wolverine

Τον γνωρίζω από νεολαίο και τον έχω μελετήσει σχετικά με την πολιτική στάση του και την εν γένει συμπεριφορά του. Συγγενής του Μιχαλολιάκου και σάρκα από την σάρκα της χαμερπής ηγεσίας του ακροδεξιού κόμματος. Ποτέ δεν μπόρεσε να αποτινάξει από πάνω του την «δεξιά» όσο και αν προσπαθούσε να στείλει το μήνυμα προς τους αφελείς φορώντας κατά καιρούς ένα «ακραίο» μπλουζάκι πάνω από την γνωστή δερματοστιξία ή γράφοντας επαινετικό άρθρο για τον Αδόλφο Χίτλερ. Άλλωστε τα ράσα δεν κάνουν τον παπά όπως λέει και ο σοφός λαός μας. Φοβάμαι ότι θα επιβεβαιωθώ πλήρως για αυτά που γράφω σήμερα και σύντομα πολλοί που διαφωνούν με αυτό το άρθρο θα δουν ότι κάποιοι «κακοί» Φασίστες έχουν και πάλι δίκιο όπως εδώ και πολλά χρόνια πάντα μέσα από αυτό το Αυτόνομο μέσο πληροφόρησης.

Οι Έλληνες εθνικιστές αρέσκονται στην πρώτη εικόνα και στα «ρηχά» συνθήματα. Χωρίς να ψάχνουν το παρασκήνιο ή να προσπαθούν να ερμηνεύσουν κινήσεις και καταστάσεις. Πράγματι το βίντεο του πρώην νο2 της «Χρυσής Αυγής» μονοπωλεί το ενδιαφέρον του «χώρου» ενώ οι προβολές στο youtube δείχνουν κάτι για το οποίο δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλλει. Έχει «ρεύμα» και μάλιστα μεγάλο σε όλες τις ηλικίες και φυσικά ακόμη και σε ανθρώπους που δεν δηλώνουν εθνικιστές ή ακροδεξιοί. Ελάχιστοι όμως πρόσεξαν ότι δεν αναφέρει ούτε μια φορά την λέξη «εθνικισμός» στο διάγγελμα του! Καμιά δημόσια συγνώμη για τα τραγικά λάθη (;) του παρελθόντος, ούτε λέξη για τον καπιταλισμό και τις ορντίναντσες των τραπεζιτών που πίνουν το αίμα του λαού μας. Έκανε  λόγο για «εθνικό κόμμα» ενώ σε δηλώσεις του δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον Σαλβίνι και την Λεπέν. Ποτέ φυσικά δεν θα πει στους ανώνυμους και επώνυμους οπαδούς του ότι ο πρώτος φόρεσε το «κιπά» και προσευχήθηκε στο τείχος των δακρύων. Το πρώτο είναι ένα σύμβολο υποταγής στον Διεθνή Σιωνισμό και το δεύτερο γνωστό ιερό του Ιουδαϊσμού και κόμβος για όσους έχουν μελλοντικές πολιτικές βλέψεις. Αλήθεια είναι ψέμα ότι η Γαλλίδα έχει σύντροφο στην ζωή της έναν φανατικό Σιωνιστή; Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τους ψηφοφόρους του νέου αστέρα της ελλαδικής ακροδεξιάς.

Καμιά σχέση δεν έχει αυτός ο άνθρωπος με την εργατική τάξη και την βιοπάλη του λαού μας. Άγνωστη γη για αυτόν ο Πατριωτικός Σοσιαλισμός αφού δεν μόχθησε ποτέ για το μεροκάματο. Πάντα ζούσε στον μικρόκοσμο του πρώην αρχηγού του και ποτέ δεν έδειξε να πιστεύει στην ουσία της Ιδεολογίας. Αρκετά γρήγορα μεταλλάχθηκε σε αυτό που πραγματικά ήταν. Τελικά ένας ακόμη «εθνικόφρονας» της κακιάς ώρας και αυτό αποδεικνύεται και από το έγγραφο που διέρρευσε στον εθνομηδενιστή Ψαρρά. Το πιο σημαντικό σημείο είναι εκεί που προτείνει στον πρώην αρχηγό του ως βασική προϋπόθεση ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ σχετικά με τον Φασισμό και τον Εθνικοσοσιαλισμό. Θυμάμαι καλά ότι μέχρι και πρόσφατα έτρεχε να αποδώσει τιμές σε μνημόσυνα μπάτσων αλλά ποτέ δεν έδειξε ανάλογα αισθήματα για τους νεκρούς ναυτεργάτες που έπεφταν νεκροί λόγω της αυθαίρετης εργοδοσίας. Μπορεί να κάποιοι να νομίζουν ότι όλα αυτά δεν έχουν σημασία αλλά για τους Αυτόνομους δεν είναι παρά μόνο μερικές ψηφίδες από ολόκληρο το έργο. Και συνεχίζω …

Απαραίτητο αξεσουάρ στο βίντεο η γραβάτα που θυμίζει βολεμένο βουλευτή ενώ το συνολικό αποτέλεσμα έχει να κάνει με το έργο ενός επικοινωνιολόγου που ξέρει να τον «σερβίρει» στο εθνικιστικό κοινό φρέσκο και ανανεωμένο. Ειλικρινά θα το γράψω. Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα. Καμιά έκπληξη πραγματικά. Η σοβαρή «Χρυσή Αυγή» που ήθελε ο γνωστός Μπάμπης Παπαδημητρίου μπροστά στα μάτια μας. Μια ακόμη ακροδεξιά κομματική σέκτα που θα στρώσει και πάλι τον δρόμο στους πλουτοκράτες. Ποτέ αυτοί οι άνθρωποι δεν κήρυξαν πόλεμο στην αντεθνική δεξιά και τους εκπροσώπους της. Πάντα τριγυρνούσαν στα λαγούμια του κομματισμού ενώ όλα αυτά τα χρόνια διακρίθηκαν για τον διαχρονικό αριβισμό τους. Ακόμη και σήμερα διατηρούν επαφές με φανατικούς αντιφασίστες. Τα δημοσιεύματα του Σπίνου για την συμμετοχή του Γούδη στο νέο κόμμα επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου. Κάποιοι που κατηγορήθηκαν κάποτε για Τέκτονες είναι ήδη με το ένα πόδι μέσα στο νέο «κίνημα» …

Ο «χώρος» δεν έχει να περιμένει τίποτα από έναν άνθρωπο που άφησε τον Μιχαλολιάκο να «μαγαρίσει» μια ολόκληρη Ιδέα η οποία είχε Μάρτυρες και Ήρωες στα πεδία των μαχών. Τι μπορεί κάποιος να περιμένει από αυτόν που δεν αντέδρασε στο ελάχιστο όταν ο αρχηγός του φιλούσε δημοσίως το χέρι της Μπακογιάννη και υποκλινόταν στην εκπρόσωπο της «φαμίλιας» που δυναστεύει τον τόπο; Τι να πρωτοθυμηθώ αλήθεια; Τα νομοσχέδια που ψήφισαν στην βουλή υπέρ του συστήματος εξουσίας; Την πλήρη σιωπή του όταν ο αρχηγός του «ευλογούσε» τον καπιταλιστή Trump; Την πρόταση του κόμματος του για την ενίσχυση και προώθηση του Βασίλη Μαρκεζίνη; Την στάση του απέναντι σε όσους έφευγαν μακριά από το κομματικό περιβάλλον; Τις σκέψεις του για τους «αγανακτισμένους» του Συντάγματος ; (ίδια γραμμή με το ΚΚΕ). Τις δημόσιες δηλώσεις του για τον Λέοντα της Συρίας Assad ή τέλος τα ανιστόρητα ψεύδη για τον Στρατηγό Ιωαννίδη; Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά αλλά δεν θα το κάνω.

Οι ίδιες οι επιλογές του θα αποδείξουν το αυτονόητο, ότι όχι μόνο δεν είναι «ακραίος» όπως φοβούνται κάποιοι συστημικοί αλλά το «κίνημα» του θα αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προσώπων και κομμάτων που διαφεντεύουν τον εθνικιστικό «χώρο» προς όφελος των πρεσβειών. Ακόμη ένας «Κωλέττης» που στο όνομα της Πατρίδας ονειρεύεται τα νέα κομματικά κέρδη και ένα στασίδι στο πορνείο της κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Μετά τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο και πολλούς άλλους ο νέος «Μεσσίας» είναι εδώ και μάλιστα σε άριστη φόρμα. Ήρεμος και νηφάλιος. Με στρογγυλεμένο λόγο και χαμηλούς τόνους. Ξέρει να «γράφει» καλά στην κάμερα και να κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις.

Ένα ακόμη παιχνίδι του συστήματος που θυμίζει Matrix. Το θέμα είναι ποιο χάπι θα επιλέξεις. Αυτό που σε οδηγεί στην ζοφερή πολιτική πραγματικότητα ή αυτό που θα σε διατηρήσει στον ψεύτικο κόσμο των επικυρίαρχων; Η απάντηση αγαπητέ αναγνώστη, «σύντροφε» και φίλε είναι δική σου …

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/5/20 11:14 μ.μ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΙ ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ.....ειμαστε απλα πατριωτες....και η πατριδα κινδυνευει...δεν θελουμε ενα κομμα περιχαρακωμενο σε ιδεολογικη καθαροτητα....δεν θελουμε ενα αλλο κλαμπ....ενα πατριωτικο κινημα ειναι και εθνικιστικο στα εθνικα θεματα, αλλα και κοινωνικο στα κοινωνικα θεματα.....το νεο κομμα Κασιδιαρη ειναι η τελευταια ελπιδα πριν την Ισλαμοποιηση της Ελλαδας.....δεν περισευει κανεις....μην ειστε απεναντι.....αυτο θελουν οι σιωνιστες .....

    ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδέκαστος28/5/20 10:05 μ.μ.

    Για όσους σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου:

    Τον Ιούλιο του 2015 όταν ο Κασιδιάρης αποφυλακίστηκε μετά την προφυλάκισή του, ένας από τους όρους προκειμένου να αποφυλακιστεί ήταν να καταβάλει σαν εγγύηση το ποσό των 70.000€. Όταν κάποιες μέρες μετά παρευρέθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Kontra TV και ερωτήθηκε που βρήκε αυτό το ομολογουμένως μεγάλο χρηματικό ποσό, απάντησε ότι τα χρήματα αυτά ήταν «το μισό εφάπαξ του πατέρα του». Δηλαδή πρόκειται για έναν άνθρωπο ο πατέρας του οποίου όταν συνταξιοδοτήθηκε έλαβε από το κράτος 140.000€ μετρητά σαν εφάπαξ - όχι και άσχημα για κάποιον που ζει «στην Ελλάδα της φτώχειας, της ανέχειας και των μνημονίων» για τα οποία παραπονιέται ο γιός του στις ομιλίες του.

    Ο Κασιδιάρης λοιπόν, αυτό το καλοζωισμένο πλην θρασύδειλο πλουσιόπαιδο που ούτε ενοίκιο δεν πληρώνει καθώς ζει άνετα στην πολυτελή μονοκατοικία των ευκατάστατων γονιών του (το έχει δηλώσει ο ίδιος), έχει το θράσος να παριστάνει το παιδί του λαού και τον υπερασπιστή της εργατικής τάξης.

    Όσο για τον πολιτικό του λόγο; Τυπική ακροδεξιά ρητορική που στον πυρήνα της δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μοντέρνο «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια», άλλωστε εκεί απευθύνεται πολιτικά και σε αυτόν τον χώρο στοχεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος να εξηγήσει στον Νάρκισσο ότι χριστιανοί σαν την Μέρκελ και τον Σόιμπλε και "ελληνιστές"-παγανιστές σαν τον πατέρα του μακαρίτη του Φύσσα, είναι απέναντί μας.
    Ενώ ισλαμιστές σαν τον Άσαντ είναι με την δική μας πλευρά.

    Άραγε θα μάθουν ποτέ τα στουρνάρια της άκρας δεξιάς ότι ο εθνικισμός είναι πολιτική θεωρία με αρχές και αξίες και όχι απλός πατριωτικός φανατισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/5/20 4:38 μ.μ.

      banshee ισλαμιστης ο Aσαντ ΛΟΛ εσυ ξεπερασες τον πρωτο σχολιαστη ρε φιλε σοβαρα τωρα το ειπες σοβαρα η τρολαρεις στο τελος θα μας πεις οτι ο ερντογαν ειναι παγανιστης

      Διαγραφή
    2. Καταρχάς αυτό το ΛΟΛ της φράσης σου αποκαλύπτει αρκετά για την ποιότητα της σχέσης σου με τον εθνικισμό. Για να απαντήσω στην παρατήρησή σου θα σου πω ότι δε σκόπευα να κάνω θρησκειολογική ανάλυση σε ένα σχόλιο. Προφανώς δεν εννοώ το πολιτικό ισλάμ, ούτε τους φονταμενταλιστές βαχαμπιστές. Αν το εξέφρασα άκομψα ή άγαρμπα αυτό που ήθελα να πω δεν έχω πρόβλημα να απολογηθώ.

      Ας το διατυπώσω καλύτερα λοιπόν για να μην παρεξηγηθώ. Ο Άσαντ είναι επικεφαλής μιας μουσουλμανικής χώρας, με σιίτες, αλεβήτες και χριστιανούς. Αλλά η θρησκεία που επικρατεί στην χώρα είναι το Ισλάμ. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι αυτή η χώρα και αυτού του τύπου το ισλάμ είναι εχθρικό προς την Ελλάδα, δεν είναι εχθρικό προς την ορθοδοξία, δεν είναι εχθρικό προς οτιδήποτε άλλο ελληνικό. Αυτό θέλω να πω. Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.

      Ακόμη δεν πιστεύω ότι όλοι οι μετανάστες που έρχονται είναι υποστηρικτές του βαχαμπιστικού ισλαμισμού. Και ρωτώ. Γιατί να ανησυχούμε μόνο για την επερχόμενη ισλαμοποίηση της χώρας και όχι για την προτεσταντικοποίηση που έχει ήδη υποστεί από την πολιτιστική της άλωση, μέσω του ανελέητου καπιταλισμού της Μέρκελ.

      Προσωπικά θεωρώ ότι ο καπιταλισμός είναι ο πυρήνας που γεννά και την μετανάστευση και τον κίνδυνο να αλλοιωθεί θρησκευτικά η Ευρώπη. Δεν δημιουργεί όμως μόνο αυτά τα προβλήματα. Δημιουργεί και άλλα. Γι αυτά δεν πρέπει να μιλήσουν οι εθνικιστές;

      Αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί έναν εθνικιστή;

      Διαγραφή
  4. Επώνυμος31/5/20 8:26 μ.μ.

    Ρε ΛΟΛε, οι Παλαιστίνιοι είναι οι περισσότεροι μουσουλμάνοι. Να τους μετρήσουμε για εχθρούς της Ελλάδας;
    Οι Αλβανοί είναι οι περισσότεροι μουσουλμάνοι και αυτοί. Να τους μετρήσουμε για φίλους μας;

    Την αλφαβήτα του εθνικισμού θα μάθουμε τώρα; Σας αμόλησε ο Μιχαλολιάκος και φορτωθήκατε στους αυτόνομους νεοδεξιά ξεφτέρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/20 9:40 μ.μ.

      καταρχήν τη λες ρε φίλε δεν καταλαβαίνω λέξη από αυτά που είπες ρε Επώνυμε κόψε τα ναρκωτικά και μετά μιλά.

      Διαγραφή
  5. Αν δεν σφάλλω και κάποιος Βορίδης, τα ίδια έλεγε στο παρελθόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/4/21 10:41 μ.μ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/7/22 1:22 μ.μ.

    Η λιακους έινη Α!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.