Παιχνίδια της Αφρικής - Ernst Jünger

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/8/20 11:35 μ.μ.

    Είναι εξαντλημένο το βιβλίο παιδιά. Δεν ξέρω πως μπορεί να το βρει κανείς σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/8/20 12:27 π.μ.

    Κάπως άσχετο μα και πολύ σχετικό.

    Στην Χρυσή Αυγή έγραψαν άρθρο για να τιμήσουν τη μνήμη του Σουρή. Ο αρθρογράφος τον αποκάλεσε "σατυρικό" συγγραφέα.

    Καλά ρε τραγιά, δεν ξέρετε ότι άλλο ο "σατυρικός" (και το σατυρικό δράμα με ύψιλον) και άλλο ο σατιρικός σχολιασμός;

    Γαμω την τρέλα μου γαμω, ένας μαθητής του γυμνασίου το ξέρει. Στο κόμμα της Ουρανίας ακόμα να το μάθουν; Έγιναν και εκφραστές του εθνικισμού αυτοί οι υπάνθρωποι! Μαλακα ακροδεξιέ ζητωπατριώτη δεν θα βάλεις ποτέ μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ηταν η Χρυση Αυγη θα ησουν στην τρυπα σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/8/20 11:30 π.μ.

      Χοντρούλη, αυτά θα τα λες με την Ουρανία. Όχι στους κανονικούς εθνικιστές.

      Πότε ήταν η Χρυσή Αυγή μπροστά στην κοινωνία; Στα 80's, με τους είκοσι ημίτρελους που φορούσαν τα πουκαμισάκια των παλιών ε/ς και προσπαθούσαν να στήσουν, μαζί με μπατσο-παρακρατικούς καμιά ενέδρα στους εθνικιστές skinheads και metalheads, ακολουθώντας τη γραμμή του Πατριάρχη ότι το rock είνσι "κομμουνιστικόν";

      Στα 90's, που πέρα απο δυο-τρεις (καβατζομένες ξέρεις από ποιους) μαγκιές έξω από το Πολυτεχνείο, κατά τα άλλα συμμαχούσε με Πατριάρχες, Μιχαλόπουλους και το κακό συναπάντημα;

      Στα 00's που ο αρχηγός της έλεγε ή πάμε με τον Καρατζαφέρη ή το κλείνουμε το μαγαζί;

      Ή στην εποχή του αντιμνημονιακού αγώνα, που αντί να οικοδομήσει μια βάση από νέο και ανένταχτο κόσμο των αγανακτισμένων, προτίμησε τους απογοητευμένους δεξιούς της ΝΔ, μη και κατηγορηθεί ότι εγκατέλειψε τη "δεξιάν παράταξη" για να συμμαχήσει με τους μπολσεβίκους.

      Για αυτή τη Χρυσή Αυγή μιλάς; Ή για τη Χρυσή Αυγή των μεγάλων αποχωρησάντων υπαρχηγών, που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέδη του χαλίφη; Αυτή τη Χρυσή Αυγή περιμέναμε για να υπάρξουμε οι αληθινοί εθνικιστές;

      Ένα καλό έκανε αυτά τα χρόνια. Το ότι στήριξε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα για το μνημόνιο που καταπάτησε ο Τσίπρας, αλλά τουλάχιστον ξεπάτωσε τον Αντώνη Σαμαρά από αρχηγό της ΝΔ. Αλλά ούτε αυτή την επιλογή κατάφερε να υπερασπιστεί.

      Διαγραφή
    3. Πρωτον δεν ειμαι χοντρουλης.Δευτερον το γεγονος ειναι ενα:εαν δεν ηταν η Χρυση Αυγη η λεξη "εθνικισμος" θα ηταν ακομα στα αζητητα στην Ελλαδα.Τριτον,το κυνηγι που τρωει η Χρυση Αυγη ακομα και τωρα απο το συστημα-κρατος δειχνει οτι ποτε δεν προσκυνησε.Μας εφαγαν οι...σωστοι εθνικιστες που το παιζουν χιτλερικοτεροι του Χιτλερ και ρεμικοτεροι του Ρεμ,οι οποιοι τελικα ηθελαν να κανουν μια δικη τους ομαδα για να το παιξουν αρχηγοι.Η ιστορια θα δειξει ποιος εχει δικιο.Σιγουρα εγιναν λαθη,αλλα οχι τετοια που να δικαιολογουν τον πολεμο απο επιδοξους φυρερισκους που το μονο που καταφερνουν (ως χρησιμοι ηλιθιοι του συστηματος που δηθεν πομεμουν)ειναι να αναπαραγουν τα επιχειρηματα του συστηματος και να στελνουν αγνους εθνικιστες στη ΝΔουλα.Αυτα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/8/20 11:11 π.μ.

      Αν ήταν αγνοί εθνικιστές δεν θα πήγαιναν στο προδοτικό και φιλελεύθερο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα ακόμη λάθος της Χ.Α ήταν που τους έδωσε ρόλο στο εθνικιστικό κίνημα ενώ ήταν απλά δεξιοί και όχι εθνικιστές.

      Για τους φυρερισκους υπαρχηγούς που θέλαν να γίνουν ισνογκουντ συμφωνώ σε ότι γράφεις. Εξάλλου το ανέφερα εγώ στο προηγούμενο σχόλιο. Αλλά και σε αυτό το θέμα η ευθύνη της ηγεσίας σας είναι τεράστια. Ο Μιχαλολιάκος βάφτιζε το κάθε γιουσουφακι του ήρωα και το έκανε υπαρχηγό.
      Πόσα λάθη να του δικαιολογήσουμε δηλαδή;

      Όσο για το αν υπήρχε εθνικισμός πέρα από την Χ.Α σου απάντησα σ το προηγούμενο σχόλιο. Ασφαλώς και υπήρχαν άλλες ομάδες, αλλά το μέλημα του Νικόλα ήταν να τις εξαφανίζει. Για αυτό φάνηκε ότι ήταν μόνος αυτός

      Διαγραφή
  3. Ειστε απαραδεκτοι.Εγραψα απαντηση και δεν την περασατε προφανως γιατι ειστε εμπαθεις.ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/8/20 11:41 π.μ.

      Πάντως αν είναι να έχουμε ένα εθνικισμό που η ηγεσία του δεν ξέρει να διακρίνει το σατυρικό δράμα από την σάτιρα, αν είναι να έχουμε ένα εθνικισμό που η ηγεσία του χαριεντιζεται με Μιχαλόπουλους, Πλευρηδες, Χίους, Σπίνους, Πανούσηδες και όλη την άθλια ακροδεξιά, αν είναι να έχουμε ένα εθνικισμό με Γερμενηδες, Λαγούς, Ζαφειρόπουλους, Κασιδιάρηδες και Ουράνιες, καλύτερα να μην τον είχαμε ρε φίλε.
      Κάτι ποιοτικότερο θα είχε γεννηθεί.

      Διαγραφή
    2. Οφειλω να ζητησω μια συγγνωμη απο τον Μαυρο Κρινο γιατι τελικα εβαλε το σχολιο.Συμφωνω απολυτα σχετικα με τις σχεσεις με Χιους Σπινους και Πλεύρηδες.Ωστοσο,οταν ολοι σε κυνηγουν και δεν εισαι λαμογιο ειναι ευκολο να σε πεισουν οτι εχουν αγνες προθεσεις.Εγω παραμενω πιστος στην Χρυση Αυγη γιατι εχει εναν Αρχηγο που εχει φαει τα πεζοδρομια με το κουταλι.Λαθη κανουν αυτοι που πραττουν.Ευχαριστω τον Μαυρο Κρινο για την φιλοξενια.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/9/20 5:26 μ.μ.

      Εσύ μάλλον μπερδεύεις τα πεζοδρόμια με τους καναπέδες και τα χοιρομέρια.
      Λοβοτομημένε.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος31/8/20 2:46 μ.μ.

    Εντάξει, όντως λάθη κάνουν αυτοί που δραστηριοποιούνται. Αλλά να πετυχαίνουν και κανένα σωστό, που και που.

    Στην περίοτωση του Μιχαλολιάκου, αν εξετάσουμε ποιους έχει αναδείξει υπαρχηγούς και πρωτοκλασάτους όλα αυτά τα χρόνια, σε έναν δεν έχει κάνει σωστή επιλογή. Ούτε σε έναν!

    Περίανδρος, Λαγός, Κασιδιάρης,Ζαφειρόπουλος,Γερμενής, τα γκαρσόνια του ριστοράντ, ποιούς να πρωτοθυμηθεί κανείς; Οι μισοί θέλανε να του πάρουν την καρέκλα και οι υπόλοιποι δεν έκαναν ούτε για τσοπάνηδες.

    Μόνο για το γεγονός ότι ηρωοποίησε αυτούς τους αστείους Ισνογκούντηδες, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από την πολιτική ζωή του τόπου. Απορώ πραγματικά τι περιμένει μετά από τόσα αδειάσματα και αλληλομαχαιρώματα με τους πρώην κολλητούς του; Απορώ και με εσάς που εξακολουθείτε να τον στηρίζετε. Πόσες ευκαιρίες θα του δώσετε και πόσο θα τον περιμένετε για να κάνει σωστές επιλογές προσώπων και πολιτικών; Άλλα σαράντα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.