Acca Larenzia: 07.01.1978


γράφει ο Κωνσταντίνος Μποβιάτσος


7 Ιανουαρίου 1978, μια ακόμη μέρα στα γραφεία του εθνικιστικού κόμματος MSI. Οι τρείς συναγωνιστές, νεαρής ηλικίας, μόλις έχουν κατεβάσει τα ρολά ασφαλείας και ετοιμάζονται να φύγουν.

Η ώρα είναι περίπου 18, όταν ξαφνικά δέχονται δεκάδες σφαίρες από αυτόματα όπλα. Ο νεαρός Franco Bigonzetti, φοιτητής Ιατρικής, πέφτει νεκρός, ο Vincenzo Segneri προλαβαίνει να κρυφτεί τραυματισμένος στο μπράτσο ενώ ο τρίτος ο Francesco Ciavatta, ο νεαρότερος σε ηλικία μόλις 18 χρονών, τραυματισμένος και αυτός, προσπαθεί να ξεφύγει ανεβαίνοντας κάτι σκαλιά που ήταν δίπλα αλλά οι δολοφόνοι τον ακολουθούν και τον πυροβολούν πισώπλατα. Θα πεθάνει στο ασθενοφόρο για το νοσοκομείο.

Η σφαγή όμως δεν σταματάει εδώ. Μόλις το γεγονός της δολοφονίας διαδίδεται, συναγωνιστές από όλη την Ρώμη σπεύδουν στο σημείο της οδού Acca Larenzia, και η ένταση αρχίζει να ανεβαίνει. Ζητούν εκδίκηση και τιμωρία των ενόχων της αριστεράς, αφού ήδη είχαν προηγηθεί αρκετές δολοφονίες τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος συνεχίζει να μαζεύεται αλλά και το ίδιο η αστυνομία που προσπαθεί να αποκλείσει την περιοχή.

Ήδη επεισόδια έχουν σημειωθεί σε αρκετά σημεία της Ρώμης. Ξαφνικά, στην οδό της δολοφονίας και ενώ οι συναγωνιστές εκατοντάδες φωνάζουν συνθήματα, ένας λοχαγός των καραμπινιέρων σηκώνει το πιστόλι του – σύμφωνα με μαρτυρίες – και σημαδεύει στο πλήθος. Το πιστόλι παθαίνει εμπλοκή και ο λοχαγός αφού το βάζει το δικό του πιστόλι στην θήκη, παίρνει αυτό του συναδέρφου του και πυροβολεί. Νεκρός πέφτει ο νεαρός συναγωνιστής Stefano Recchioni.

Έρευνες, ανακρίσεις , αλλά μετά από τόσα χρόνια τίποτε. Κανένας ένοχος. Ούτε αστυνομικός πλήρωσε γι αυτήν την δολοφονία. Άλλωστε να μην ξεχνάμε ότι: ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ..., αυτό το σύνθημα κυριαρχούσε και συνεχίζει να κυριαρχεί.

Ο πατέρας ενός από τους συναγωνιστές, μετά από μερικούς μήνες αυτοκτόνησε από την απελπισία του. Ένα από τα αυτόματα όπλα της δολοφονίας, βρέθηκε το 1988 σε ένα κρησφύγετο των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

Εκείνη η μέρα σημάδεψε πολλούς νεαρούς κυρίως συναγωνιστές. Ήδη είχαν γίνει πολλές δολοφονίες και ποτέ δεν υπήρξε αντίδραση καμιά. Αλλά αυτή η μέρα σήμαινε πολλά. Ήταν η αρχή του ένοπλου αγώνα ενάντια τόσο στην αριστερά τόσο και στο σύστημα. Δεκάδες μέλη του κόμματος παραιτήθηκαν και πέρασαν στην παρανομία δημιουργώντας ένοπλες ομάδες κρούσης. Φεύγοντας από τα σπίτια τους, ζώντας καθημερινά με ψεύτικες ταυτότητες, ληστεύοντας για να ζουν τα έβαλαν με όλο το σύστημα.

Το αν έπραξαν καλά η όχι, τους έχει κρίνει η Ιστορία. Εμείς τιμούμε τους αγώνες τους διότι τα παιδιά εκείνα πίστευαν σε κάτι. Προδόθηκαν από κάποιες άλλες καταστάσεις και έπραξαν σύμφωνα με την συνείδηση τους. Τα χρόνια εκείνα ήταν πολύ δύσκολα, οι συνθήκες διαφορετικές αλλά η πίστη πάντα βαθιά ριζωμένη μέσα στις καρδιές τους. 

Κάποια άλλα παιδιά σχημάτισαν κινήματα πιο ριζοσπαστικά προσπαθώντας να περάσουν τις ιδέες τους στον κόσμο αλλά το σύστημα έριξε στον αγώνα και το μεγάλο του όπλο. Τις λεγόμενες «τραγωδίες» που δεν ήταν τίποτε άλλο από τα τυφλά χτυπήματα με βόμβες σε πολυσύχναστα μέρη σκοτώνοντας αθώους πολίτες.

Με αυτόν τον τρόπο, έχοντας και τα πιστά τσιράκια του κοντά , τους δημοσιογράφους, έστρεψε την κοινή γνώμη ενάντια στα κινήματα αυτά. Αποτέλεσμα να κυνηγηθούν ανελέητα εκατοντάδες μέλη τους, να φυλακιστούν πάρα πολλοί και άλλοι να φύγουν στο εξωτερικό άλλοι να πεθάνουν προσπαθώντας να πολεμήσουν το σύστημα. Τέλος μέχρι και σήμερα και σε μεγάλη πλέον ηλικία κάποιοι να ταλαιπωρούνται ακόμη δικαστικά.

Τιμή σε όλους αυτούς που πάλεψαν για να διαδώσουν τις ιδέες του εθνικισμού μέσα από τόσο αντίξοες συνθήκες.

Franco Bigonzetti, Stefano Recchioni,  Francesco Ciavatta: AΘΑΝΑΤΟΙ

πηγή

2 σχόλια:

  1. Συμμορία Κοστέλο8/1/21 5:21 μ.μ.

    Boia chi molla!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/1/21 8:49 μ.μ.

    Μαυρε κρινε παντελως ασχετο με το θεμα αλλα νομιζω οτι επι τη ευκαιρια των 200 ετων απο το 21 θα ηταν καλο να γραψεις ενα αρθρο που θα καταδεικνευι οτι ο αγωνας ηταν ΕΘΝΙΚΟΤΑΞΙΚΟΣ. Η επανασταση του 1821 ανηκει στους Ελληνες Εθνικοσοσιαλιστες

    Το σχολιο μου δεν ειναι προβοκατορικο ουτε ειμαι κανενας κουκουες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.