Ο «καταραμένος αναρχοφασίστας» Νίκος Βεργίδης: Αυτόνομος, Άναρχος και Αμετανόητος, ένας «συνειδητός ασυμβίβαστος» - και ένα άρθρο του στο περιοδικό «Έρημη Χώρα» - (.pdf)


«Λοιπόν στο χέρι μας - στο χέρι δηλαδή του απλού λαού - είναι ν' ανατρέψουμε τους δολοφονικούς αστικούς μύθους και τους δήθεν «ηθικούς» πειθαναγκασμούς τους. Στο χέρι μας είναι να συντρίψουμε τούτο το κράτος των ηλιθίων αρθρώνοντας τον ολοκληρωτικά νέο λυτρωτικό Λόγο. Στο χέρι μας είναι να μετατρέψουμε τα αγχώδη βογγητά της μπουκωμένης κοινωνίας «μας», σ' εξαγνιστικό Λόγο μιας ετοιμόγεννης «παρθένας» μήτρας»

Νίκος Βεργίδης - 1986


του
Wolverine

Μια ριζοσπαστική προσωπικότητα που δεν αναφέρθηκε στην ανάρτηση για τον «αναρχοφασισμό» - δείτε εδώ το άρθρο που προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενόχλησε σφόδρα τους «τυφλοπόντικες» εντός και εκτός διαδικτύου - είναι ο Διονύσης Κατσαρός ή Νίκος Βεργίδης για όσους γνωρίζουν το συγγραφικό του έργο.

Μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και εργάτης της πένας που δεν φοβήθηκε τις απειλές για την ζωή του και για πολλούς δολοφονήθηκε μετά από ένα «σενάριο» στο κέντρο των Αθηνών, από αυτούς που δεν ήθελαν να «φωτίζει» με το έργο του τα σκοτεινά λαγούμια της εξουσίας. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι και η Ισραηλινή Mossad είχε ενεργό ρόλο αλλά αυτός είναι ένας ισχυρισμός που δεν έχει αποδειχθεί. Ένας αναθεωρητής της ιστορίας που ξεκίνησε την πορεία του από την μαρξιστική αριστερά και κατέληξε σύμφωνα με κάποιους στον «νεοφασισμό» και στις «απόκρυφες γραφές» του Εθνικοσοσιαλισμού.

Ο γράφων είχε την τύχη να ακούσει μαρτυρία από γνωστό εκδότη του «χώρου» ο οποίος δεν βρίσκεται σήμερα στην ζωή, και να «ομολογεί» ότι αυτός ήταν που επηρέασε καίρια τον Νίκο Βεργίδη προτείνοντας του γνωστά αντιδημοκρατικά έργα όταν ως νεολαίος έψαχνε βιβλία πολιτικής φιλοσοφίας στα ράφια του βιβλιοπωλείου του. Και ενώ στην αρχή είχε «μολυνθεί» από τον «αντιφασισμό» σταδιακά η σκέψη του εξελίχθηκε και προσέγγισε την «απαγορευμένη» γνώση του Αίματος και της Φυλής, του δικού μας Σοσιαλισμού και της πίστης στην γη των Προγόνων.

Ανατρεπτικός, οξυδερκής, ένας συγκλονιστικός «χείμαρρος» που σε καθηλώνει στα έργα του τα οποία είναι εξαντλημένα και δυσεύρετα και σε υψηλές τιμές αν έχει κάποιος την τύχη να βρει ένα από αυτά (εκδόσεις Arcadia).

Πληροφορίες για το περιεχόμενο τους εδώ …

Αξίζει κάποιος να τα μελετήσει όχι μόνο λόγω της πολιτικής ανάλυσης αλλά και της αιρετικής σκέψης που τον ξεχώριζε ανάμεσα στο πλήθος. Ένας άνθρωπος άγνωστος στους συναγωνιστές όπως και τόσοι άλλοι (…) που δεν προβλήθηκαν ποτέ αφού επικράτησαν οι «φελλοί» και οι «μαριονέτες» της αστικής ακροδεξιάς.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 διατηρούσε το «Λαϊκό Βιβλιοπωλείο» στην Εμμανουήλ Μπενάκη και συνεργαζόταν με τους αυτόνομους και «εθνικοεπαναστάτες» της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Αντίδοτο» - μπορούσε κάποιος να το βρει εκεί αλλά και ο ίδιος διαφημιζόταν στις σελίδες του περιοδικού - μια «οξύμωρη» συνεργασία ενός ανθρώπου που «θαύμαζε» τον Αδόλφο Χίτλερ αλλά έβρισκε φιλίες και συνεργασίες στους κύκλους των συναγωνιστών που εκτιμούσαν την σκέψη των Otto και Gregor Strasser κ.α. προσώπων της «αριστερής» τάσης του Ε/Σ κινήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνο τον καιρό κράτησε αποστάσεις από γνωστή «ναζιστικοφανή» κίνηση αφού τον απωθούσε σφόδρα ο απροκάλυπτος «καταγωγιακός» χαρακτήρας συγκεκριμένων προσώπων και οι παρασκηνιακές διεργασίες. Με αυτή του την σοφή επιλογή θα μπορούσε να πει κάποιος ότι προφήτεψε την μελλοντική εξέλιξη των «ακροδεξιών» κοινοβουλευτικών «τσοπάνηδων» και «προβάτων» που καπηλεύτηκαν τις επαναστατικές ιδέες και σήμερα είτε κατέληξαν συνοδοιπόροι της δεξιάς και σε υπουργικούς θώκους είτε βρέθηκαν σταδιακά και υπό τον διαρκή σαρκασμό του αντιφασιστικού «όχλου» ατιμασμένοι και κρεμασμένοι στα τσιγκέλια του σφαγείου της αστικής δημοκρατίας προς παραδειγματισμό.

Το έργο του είναι απαγορευτικό για όσους φοράνε παρωπίδες - και είναι πολλοί αυτοί - και σοκαριστικό για αυτούς που καθοδηγούνται από τα ψέματα των ΜΜΕ και των διεθνών σκηνοθετών. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν ότι επηρέασε κάποιους συμπατριώτες μας που διαφωνούσαν με τις «φασιστικές» ιδέες και τους οδήγησε σταδιακά στο να αλλάξουν τρόπο σκέψης και την ματιά τους στην ιστορία και να βρεθούν σε ένα χαράκωμα που μέχρι χτες νόμιζαν ότι ήταν ο «εχθρός».

Ο ιδιαίτερος θαυμασμός του για τον Γκεβάρα αλλά παράλληλα και για τις ηγετικές μορφές του Εθνικοσοσιαλισμού οδήγησε τους γνωστούς θαμώνες του Περισσού αλλά και άλλους «γνώστες» να τον χαρακτηρίσουν δημοσίως ως «ιδιότυπο εκφραστή του Ελληνικού νεοφασισμού» αλλά και «αναρχοφασίστα» λόγω του γεγονότος ότι τα βιβλία του, τους είχαν προκαλέσει νευρικό κλονισμό και δεν ήθελε καμιά «κομματική στέγη» ή αρνιόταν να σιτίζεται από τους φόρους που δίνει το κράτος στα κοινοβουλευτικά πλοκάμια του. Ο Νίκος Βεργίδης ήταν αυθεντικός, μοναδικός και παρά το γεγονός ότι μπορεί να διαφωνεί κάποιος μαζί του σε κάποια συμπεράσματα η πορεία του ήταν και η κατάθεση του: 

Αυτόνομος, Άναρχος, Αμετανόητος … και φυσικά «καταραμένος».




Η συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου» τον Μάρτιο του 2017 είχε παρουσιάσει το πρώτο τεύχος της «Έρημης Χώρας» στο οποίο συμπεριλαμβανόταν το άρθρο του Νίκου Βεργίδη με τον τίτλο «Οι γονείς του έθνους και οι μιγάδες παιδιά τους». Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στις εικόνες για να το διαβάσετε ή να κατεβάσετε ολόκληρο το άρθρο σε .pdf εδώ καθώς και τα τρία από τα τέσσερα τεύχη του περιοδικού στον σύνδεσμο εδώ …

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/2/21 9:10 μ.μ.

    ΑΘΆΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημουν τυχερος που τον γνωρισα. Μια μορφη της επαναστατικης γενιας της Μεταπολιτευσεως .Τα βιβλια του αλλαξαν την αποψη πολλων αριστερων για τον εθνικοσοσιαλισμο και τον Χριστιανισμο, οπως και η Αντιγνωση της Λιλης Ζωγραφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/2/21 10:57 μ.μ.

    Εχω δει σε περιπτερο της Ομονοιας το βιβλιο του '' ΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ''. Αναρωτιεμαι τι μπορει να γραφει. Ξερει καποιος που το εχει διαβασει τι γραφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/21 11:24 π.μ.

      Φίλε, υπάρχει σε pdf,το κατεβάζεις ελεύθερα,γράψε τον τίτλο και δίπλα pdf,και κατέβασε το.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/2/21 7:47 μ.μ.

    Αν ζούσε ο Βεργίδης θα ήθελα να τον ρωτήσω. Με ποιο δικαίωμα ο Αδόλφος Χίτλερ και η τότε Γερμανία ήθελε να "καταπιεί" πιο αδύναμα κράτη όπως η Αυστρία, η Τσεχοσλοβακία και η Πολωνία. Είναι υπέρ του δικαίου του ισχυροτέρου ; Θα τον ρωτούσα τι θα είχε να πει για την σκανδαλώδη εύνοια που έδειχναν οι δυτικές δυνάμεις και ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ να γίνει η χιτλερική Γερμανία η πολεμική μηχανή που αιματοκύλισε την ανθρωπότητα. θα τον ρωτούσα: Μήπως βόλευε τους Αγγλοαμερικάνους και τους Γάλλους ένας ισχυρός Χίτλερ για να τον χρησιμοποιήσουν εναντίον της ΕΣΣΔ; Φώναζε συνεχώς ο σοβιετικός ΥΠΕΞ Λιτβίνοβ για την ανάγκη συμμαχίας ΕΣΣΔ-Δυτικών δυνάμεων εναντίον του αναδυόμενου(1936-1939) χιτλερισμού που απειλούσε την ειρήνη στην Ευρώπη αλλά οι δυτικοί έκαναν πως δεν άκουαν. Αναρωτιέμαι τι θα μου απαντούσε ο Ν.Βεργίδης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/21 1:10 μ.μ.

      Μάλλον θα σου απαντούσε να μη διαβάζεις πολύ Ριζοσπάστη.

      Γιατί και η Αυστρία και η Τσεχοσλοβακία και η Πολωνία είχαν γερμανικούς πληθυσμούς που στο όνομα της αυτοδιάθεσης ζητούσαν ένωση με την Γερμανία.

      Αν μιλούσες για τα Βαλκάνια ή για την εκστρατεία στην ΕΣΣΔ θα είχε κάποιο νόημα να συζητήσουμε το ερώτημά σου. Όπως θα είχε νόημα να συζητήσουμε τις επεκτατικές βλέψεις των Σοβιετικών στη Φινλανδία και την ανατολική Ευρώπη, σε χώρες που δεν υπήρχαν ούτε όμοροι πληθυσμοί ούτε κομμουνιστικές πλειοψηφίες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/2/21 3:17 μ.μ.

      Ο Χίτλερ και ο εθνικοσοσιαλισμός αιματοκύλισαν τον πλανήτη μας λες.Μπολσεβίκος ή ακροδεξιός είπαμε;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/2/21 10:30 π.μ.

      Οι Αυστριακοί είναι Γερμανοί. Ένωση Γερμανίας-Αυστρίας είναι σαν να λέμε ένωση Ελλάδος-Κύπρου. Δεν είναι ψεγάδι λοιπόν η επιθυμία προσάρτησης της Αυστρίας. Η Τσεχοσλοβακία διαλύθηκε για διάφορους λόγους. Οι Σλοβάκοι είχαν ξεσηκωθεί, το κράτος είχε παραδοθεί στους Γάλλους καθώς ανήκε στην Μικρή Αντάντ και υπήρχαν σχέδια για εισβολή της ΕΣΣΔ μέσω αυτής στην Γερμανία. Επίσης θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι εδάφη δεν πειραν μόνο οι Γερμανοί αλλά και οι Πολωνοί ! Οι Πολωνοί ήταν έρμαια των Άγγλων και κακομεταχειρίζονταν τις Γερμανικές μειονότητες. Άμα εσένα σου "γαμούν" τους Βορειοηπειρώτες μην επέμβεις. Συν ότι ο Χίτλερ είχε προσπαθήσει να λύσει ειρηνικά το Νταντσιχ. Τον κόσμο των αιματοκύλισαν οι Σιωνιστές

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος23/2/21 9:24 μ.μ.

    Τι θες απαντήσεις κι εσύ; Δηλαδή άμα πάρεις απαντήσεις τι αλλάζει;

    Όσες απαντήσεις και να σου δώσουν, όπως κι εμάς, διότι απορίες όλοι μας έχουμε,τι αλλάζει;

    Έτσι έγιναν τα πράγματα τότε, σωστά ή λάθος, καλά ή κακά έτσι έγιναν,δεν αλλάζουν...

    Από εδώ και πέρα τι γίνεται; Ασχολούμαστε με την Γερμανία, ξεχνώντας ότι όλες τις απαντήσεις μας τις έχουνε δώσει οι πρόγονοι μας, ασχολούμαστε με την ιστορία τις Γερμανίας, ξεχνώντας την ιστορία χιλιάδων ετών του έθνους μας!

    Τι κάνανε όλοι εκείνοι που δεν το έκαναν οι πρόγονοι μας πρώτοι;
    Τι δίδαξαν όλοι εκείνοι,που δεν το δίδαξαν οι πρόγονοι μας πρώτοι;




    Ο Εθνικοσοσιαλισμός καλέ μου αδερφέ πρώτα και μετά συναγωνιστή φέρει Τόνους Ελληνικής ιστορίας στις πλάτες του!




    Κι αυτή η ιστορία πρέπει να συνεχιστή...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/21 2:42 μ.μ.

    Θα σου απαντούσε ότι μάλλον είσαι ανιστοριτος και ιδεολογικά τυφλός αλλά μην ανησυχείς δεν θα το κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/2/21 2:55 μ.μ.

    Μιλάς σαν αριστερός με ανόητες θεωρίες συνομωσίας."Πατάς" πάνω στον στρασσερισμό του Μ.Κ για να πλήξεις τον Χίτλερ, και να τον υποβιβάσεις σε ένα απλό πιόνι.Ο Μ.Κ μπορεί να υποστηρίζει την Στρασσερική πτέρυγα του Ε/Σ αλλά είμαι βέβαιος,κι αν θέλει ο ίδιος ας με διορθώσει,ότι στη σύγκρουση Ε/Σ με τον φιλευθερισμο-μποσελβικισμο, υποστήριξε την Ε/Σ Γερμανία, έστω υπό την ηγεσία του Χίτλερ.Στις χώρες που αναφέρεις υπήρχαν γερμανικοί πληθυσμοί που καταπιέζονταν,ο Χίτλερ προσπάθησε να τους ελευθερώσει.
    Ο Στρασσερ είχε γράψει το βιβλίο " Germany tomorrow",λες να μην ενδιαφερόταν και ο ίδιος γι'αυτούς τους πληθυσμούς;
    Και τον Στρασσερ ως "παγγερμανιστή" θα τον κατηγορούσαν οι σύγχρονοι ζωτοπατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παναγιώτης26/2/21 5:40 μ.μ.

    Δηλαδή κάποιοι σχολιαστές ισχυρίζονται στα σοβαρά ότι ο Χίτλερ θα σταματούσε τις επεκτατικές βλέψεις του (τις οποίες αφελώς κάποιοι συνδέουν με τις γερμανόφωνες μειονότητες) μόνο στην Αυστρία , στην Τσεχοσλοβακία και στην Πολωνία. Είδα γραμμένο μάλιστα ότι ήθελε ειρηνική διευθέτηση του Ντάντσιχ. Επιτρέψτε μου να πω ότι η ιστορία απέδειξε ότι τέτοια ανάγνωση της ιστορίας είναι λανθασμένη. Όλοι σας γνωρίζετε ότι λίγο καιρό μετά τον Σεπτέμβριο του 39 οι Ναζί επιτέθηκαν σε Δανία , Νορβηγία , Ολλανδία , Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Γαλλία. Τον Ιούνιο μάλιστα του 41 παραβιάζοντας το σύμφωνο του Αυγούστου του 1939 επιτέθηκαν στην ΕΣΣΔ. Η στοιχειώδης γνώση μας οδηγεί να καταλάβουμε ότι τα περί μειονοτήτων και προστασίας τους από τη Γερμανία είναι απλώς ΠΡΟΣΧΗΜΑ και ότι άλλοι ήταν (όπως αποδείχθηκε) οι σκοποί του Χίτλερ. Και ναι η γνώμη μου είναι ότι άρχισε το αιματοκύλισμα της ανθρωπότητας. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και η άλλη πλευρά δεν διέπραξε εγκλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/2/21 3:53 μ.μ.

      Η αντίστροφη μέτρηση,της Εθνικό Σοσιαλιστικής Γερμανίας, ξεκίνησε από τη στιγμή που έστρεψε το βλέμμα της στην Ελλάδα.

      Ένα Έθνος από το οποίο έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι πόλεμοι της ανθρωπότητας, εκαντοντάδες χρόνια καταπιέσεις και σκλαβιάς, χιλιάδες αθώων Ελλήνων βρήκαν τραγικό θάνατο,που όμως κατάφεραι να βγεί ζωντανό μέσα από το Αίμα των ηρώων όπου έδωσαν το σώμα και τη ψυχή τους για να είναι ελεύθερο...

      Ως "Φιλέλληνας" ο Α. Χίτλερ όπως ο ίδιος παρουσιαζόταν, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το Έθνος που φέρει το όνομα Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που ήθελε είναι μία ακόμα αιματοχυσία στα χιλιό ποτισμένα εδάφη της με αίμα εκείνων των Αθώων, τών Ηρώων και εκείνο το βαθύ κόκκινο αίμα της μάχης για επιβίωση...

      Δεν θα μιλήσω για γεωπολιτική,δεν θα μιλήσω για στρατηγική, ούτε για το εάν υπήρχε συμφέρον ή όχι ( που προφανώς υπήρχε ), ΤΟ ΜΌΝΟ ΠΟΎ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ ΕΦΌΣΟΝ ΔΙΆΒΑΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ, ΠΟΎ ΔΕΝ ΚΑΤΆΛΑΒΕ ΌΜΩΣ ΕΊΝΑΙ: ΌΤΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΏΝΕΙ, ΈΝΑ ΈΘΝΟΣ ΑΝΈΚΑΘΕΝ ΗΡΩΙΚΆ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΌ...




      ΤΟ ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ 1 ΓΕΡΜΑΝΟΣ 40 ΈΛΛΗΝΕΣ, ΈΝΑΣ ΚΑΝΌΝΑΣ ΤΌΣΟ ΕΛΕΕΙΝΌΣ, ΌΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΊ ΕΚΕΊΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΏΝΗΣΑΝ, ΤΌΣΟ ΕΛΕΕΙΝΟΊ ΕΚΕΊΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΆΛΕΣΑΝ ΚΑΊ ΆΛΛΟ ΤΌΣΟ ΕΚΕΊΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΦΆΡΜΟΣΑΝ,ΟΙ ΠΛΗΓΈΣ ΕΊΝΑΙ ΑΚΌΜΗ ΑΝΟΙΧΤΈΣ, ΑΘΏΩΝ ΑΊΜΑ ΑΚΌΜΗ ΚΟΧΛΆΖΕΙ!

      Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΊ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ Ή ΜΕ ΚΑΝΈΝΑΝ!

      ΑΥΤΌ ΉΤΑΝ ΚΑΊ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΤΟΥ ΛΆΘΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/3/21 11:18 π.μ.

      Eλα βρε αγορι μου τωρα, ποια παραβιαση του συμφωνου Ριμπεντρομπ-Μολοτοφ; Αυτα εχουν λυθει χρονια
      https://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Bunich

      Αμα δεν εισεβαλε ο Χιτλερ στην ΕΣΣΔ θα εισεβαλε ο Σταλιν στην Δυτικη Ευρωπη και το εργο θα ηταν "αντιο ζωη".

      Τα περι Γαλλιας, Δανιας, Λουξεμβουργου κτλ απλα δειχνουν την αγνοια (;) που εχεις πανω στο θεμα. Απο που και ως που ευθυνεται η Γερμανια οταν της κηρυττουν τον πολεμο;;;

      Για το θεμα της Ελλαδος προτρεπω να διαβασει ο ανωνυμος τα αποχαρακτηρισμενα εγγραφα της εξωτερικης πολιτικης του Τριτου Ραιχ και το τι συζητουσε ο Ριμπεντροπ με τον Aμερικανο πρεσβη Coudahy. Το αν ηταν ο Χιτλερ φιλελλην δεν αμφισβητειται ουτε απο αντιναζι ιστορικους

      Διαγραφή
    3. ΠΟΙΑ "ΙΣΤΟΡΙΑ",ΑΓΑΠΗΤΕ? ΠΟΤΕ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ,ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ?? ΤΟ 1985 ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ? ΤΟ 2017 ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΕΘΕΣΑΝ? ΕΧΟΥΜΕ 2023 ΚΑΙ.. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!! ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ "ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ"...

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος29/11/23 1:20 μ.μ.

    Παιδιά,πέρα απο τα διαφορα περι ιστοριας που γραφετε και δεν με αφορούν,σας περνάει απ το μυαλό ότι σ αυτο το αστείο άρθρο υπάρχουν και ενδείξεις ψυχοπαθολογίας; Η μήπως οτιδήποτε ναζιστικό περνάει τράνζιτ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε καλό θα είναι να είσαι πιο ευγενικός αν θέλεις να ανεβαίνει η άποψη σου. Το άρθρο έχει βασιστεί σε πηγές μαρτυρίες και βιβλία. Κηρύγματα αντιναζισμού σε λάθος ιστολόγιο ψάχνεις.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.