Με αφορμή τα ογδοηκοστά γενέθλια του Ιταλού διανοητή και αντάρτη πόλης Franco Freda: Το πολιτικό Μανιφέστο του Franco Freda (μετάφραση: Κωνσταντίνος Μποβιάτσος)


Το πολιτικό Μανιφέστο του Franco Freda, μια τεράστια μορφή του Εθνικοσοσιαλισμού στην Ιταλία, που γεννήθηκε σαν σήμερα to 1941, και που καθορίζει τις συντεταγμένες της σκέψης του το 1963:

«Εμείς ήμαστε εναντίον των  πολιτικών κομμάτων. Από τα σημερινά πολιτικά κόμματα εμφανίζονται μόνο πολιτικές θέσεις στο σούρουπο οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν τη στήριξη της επιτυχίας των ολιγαρχικών ομάδων, που σίγουρα δεν εντάσσονται στον γενικό μας τρόπο ύπαρξης.

Είμαστε αντιδημοκρατικοί: τα φετίχ των καπιταλιστικών και μπολσεβικικών δημοκρατιών είναι υπεύθυνα για την κατάρρευση των πολιτικών αξιών και του ηθικού τραύματος που έχει αποσυνδέσει τα άτομα αποξενώνοντάς τα από την οργανική ζωή του κράτους.

Είμαστε εναντίον ορισμένων απελπιστικών ιδεών του ‘’εθνικισμού’’, οι οποίες πιστεύουμε ότι έχουν καταστρέψει, στις ιστορικές τους επιπτώσεις, το ενιαίο υπόστρωμα του δυτικού πολιτισμού.

Είμαστε αντι-αστοί: η μπουρζουαζία, κατανοητή ως μια κατάσταση σκέψης και μια οικονομική προοπτική του κόσμου, είναι πρωτίστως υπεύθυνη για αυτό το διαλυμένο κλίμα .

Είμαστε για έναν τρόπο ζωής που κανένα κόμμα δεν μπορεί να μας δώσει αλλά μόνο ένα Τάγμα ιδεών, μια διαφοροποιημένη Ενότητα περιστατικών, ο Συντροφισμός  στον αγώνα ενάντια σε ένα ισοπεδωμένο σύστημα.

Είμαστε υπέρ μιας αριστοκρατίας που είναι μια ριζική απόρριψη του ισορροπημένου μοντέλου.

Εμείς υιοθετούμε μια ιεραρχική και οργανική προοπτική. Είμαστε για τους πολιτισμούς της Ευρώπης και της Δύσης, με τους Μύθους και τις Παραδόσεις τους, πέρα ​​από τον εγωισμό και τους αποστειρωμένους επαρχιωτισμούς στους οποίους σήμερα είναι κλειστή η εθνικιστική νοοτροπία.

Είμαστε για μια παραδοσιακή αντίληψη της ύπαρξης στην οποία οι εξοργισμένες και ασυνήθιστες προτάσεις της κοινωνίας και της οικονομίας υποχωρούν σε ηρωικές αξίες του πνεύματος που κατανοούνται ως τιμή, ιεραρχία, πίστη»

Franco Giorgio Freda: ο «Ναζιστής - Μαοϊστής» Επαναστάτης.

Franco Giorgio Freda: ο επαναστάτης.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/2/21 6:56 μ.μ.

    Εύστοχη ανάρτηση. Όμως θυμόμαστε και τους Έλληνες επαναστάτες των πόλεων με πρώτο όλων τον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/21 3:19 μ.μ.

    Πως και δεν άφησε τηλέφωνο ο...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/2/21 9:01 μ.μ.

      Μάλλον επειδή δεν ήθελε να του τηλεφωνήσει ο...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος15/2/21 12:09 π.μ.

    Γιατί όταν κάτι βρωμάει στο Internet του "χώρου" υποψιάζεστε τον...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/21 9:54 π.μ.

      Επειδή ασχολείται με κοπριές πάσης φύσεως...ο εκπαιδευόμενος του Πλάτωνος...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/21 7:47 μ.μ.

      Αναφέρεσαι στον ιεροφάντη του μυστικού τανγκρισμού?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/2/21 12:46 π.μ.

      Στον...αναφέρεται

      Διαγραφή
  4. Μην χάνετε χρόνο με τέτοια σχόλια. Δεν υπάρχει λόγος και δεν βγαίνει και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/2/21 1:44 μ.μ.

      Περιμένεις να ακούσει την προτροπή σου ο... και να σταματήσει τις βλακείες;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/2/21 2:43 μ.μ.

      Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του.

      Διαγραφή
  5. Συναγωνιστές δεν έχει νόημα η αντιπαράθεση με ανώνυμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.