Εις μνήμην: Ο Ian Curtis των Joy Division (15.07.1956 - 18.05.1980) και ένα άρθρο στο περιοδικό «Αντίδραση»

 




"Have you all forgotten about Rudolf Hess?"


Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το άρθρο 
ή κατεβάστε το σε .pdf εδώ …

του Wolfangel

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ξεκινάει μια ακόμη ποιοτική εκδοτική προσπάθεια που δημιουργεί θετικές εντυπώσεις στο σύνολο του «χώρου». Το περιοδικό «Αντίδραση» της ομάδας ΟΝΕΚ της Κορίνθου είναι γεγονός και θα κυκλοφορήσει συνολικά σε 5 τεύχη από τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006. Η κίνηση αυτή ήταν κυρίως μια πρωτοβουλία του συναγωνιστή Θ.Π. που γρήγορα βρήκε ανταπόκριση στην εθνικιστική νεολαία ενώ ακόμη και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι το διάβαζαν στα κρυφά ...

Τα εκατοντάδες αντίτυπα που ήταν αποτέλεσμα αυτοχρηματοδότησης πωλούντο με γοργούς ρυθμούς σε σημεία διανομής αλλά και μέσω ομάδων, προκαλώντας άκρως ευνοϊκά σχόλια αλλά και αντιδράσεις αφού κάποιοι τύποι ενοχλούνταν από την ύλη του περιοδικού. Στις γραμμές του κυριαρχούσαν τα «αιρετικά» ιδεολογικά κείμενα, συνεντεύξεις, ιστορικά άρθρα, δοκίμια, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικά νέα μια «εθνικοεπαναστατική» ματιά στις εξελίξεις της εποχής. Οι αναφορές του περιοδικού ήταν ένα μωσαϊκό ύλης από τον Εθνικοσοσιαλισμό και τον ριζοσπαστικό Εθνικισμό μέχρι … τον «καταραμένο» Εθνικοαναρχισμό!

Από τις ελάχιστες προσπάθειες που βρήκαν κοινό πεδίο συνεισφοράς εθνικιστές από το σύνολο των οργανώσεων και κινήσεων της τότε εποχής. Όπως ήταν φυσικό μετά από όλα αυτά οι γνωστοί προβοκάτορες - που σήμερα υμνούν το Ισραήλ ή αναπαράγουν την καθεστωτική προπαγάνδα - έσπευσαν να πολεμήσουν και αυτή την προσπάθεια αφού ετοίμαζαν μια ακόμη ακροδεξιά «στροφή» προς όφελος του συστήματος και τους ενοχλούσε οποιαδήποτε άποψη που μπορεί να χαλούσε τα σχέδια τους ή να επηρέαζε την σκέψη πολλών.

Στο τρίτο τεύχος και στην σελίδα 38 (09/2005) ξεχωρίζει το άρθρο ενός ανώνυμου συναγωνιστή για τον Άγγλο τραγουδιστή των Joy Division, τον αείμνηστο Ian Curtis μια τραγική φιγούρα της μουσικής σκηνής που ακόμη και σήμερα παραμένει ένας «θρύλος».



9 σχόλια:

  1. "Here are the young men, the weight on their shoulders,
    Here are the young men, well where have they been?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/5/21 7:36 μ.μ.

    Όντως, το περιοδικό «Αντίδραση» ήταν αξιόλογο. Επειδή, όμως, η Αλήθεια απελευθερώνει, δεν ωφελεί να κρύβουμε ότι είχε μία σαφή υποστήριξη προς την Χρυσή Αυγή, καθώς αυτοί που έγραφαν στο περιοδικό ήταν όλοι Χρυσαυγίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H εισαγωγή απ' το Warsaw είναι η παράθεση του αριθμού κράτησης του Ρούντολφ Ες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7:36 μ.μ. δεν είναι τόσο απλό αλλά αν θέλετε να επεκταθούμε αν και κάποιοι θα νιώσουν άβολα. Να πούμε ποιοι έγραφαν ... τι έγραφαν ... ποιοι άλλοι έκαναν διανομή ... θα στενοχωρηθούν οι εναπομείνατες υποστηρικτές του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/21 2:54 μ.μ.

      Δεν είναι θέμα "απλού" ή "πολύπλοκου", αλλά θέμα πραγματικότητας. Το συγκεκριμένο περιοδικό υποστήριζε φανατικά τότε την Χρυσή Αυγή. Και καλά έκανε! Με την πάροδο του χρόνου, όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια (άμεσα ή έμμεσα) αποχώρησαν από την Χρυσή Αυγή είτε νωρίς είτε πιο αργά, όπως ο υποφαινόμενος. Τελειώνοντας, η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν είχε μόνο αρνητικά, αλλά και πολλά θετικά στην μακρόχρονη πορεία της. Ας μην ξεχνάμε ότι σχεδόν όλοι στον εθνικιστικό χώρο συμμετείχαν κάποια στιγμή στις τάξεις της. Δεν είναι καλό να μηδενίζουμε τα πάντα, αλλά να βγάζουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα από τον θρίαμβο και την τραγωδία ενός κινήματος που αναμφίβολα έγραψε ιστορία και που δυστυχώς οι ακατανόητες (;) σκέψεις και αποφάσεις του... δερβέναγα αρχηγού της το οδήγησαν στην διάλυση του. Χωρίς καμία διάθεση κακοπροαίρετης αντιπαράθεσης, ευχαριστώ για την φιλοξενία.

      Διαγραφή
    2. Γιατί να υπάρξει αντιπαράθεση για ένα περιοδικό νεολαίας που βγήκε το 2004; έχουμε την Λευκορωσία να τσακωθούμε και πόσα άλλα θέματα αν θέλουν κάποιοι και όπως βλέπετε όρεξη από πολλούς για διαμάχες υπάρχει. ευχαριστούμε για το σχόλιο σας αλλά διαφωνούμε σε κάποια σημεία διότι διαθέτουμε όλα τα τεύχη και τις μνήμες και σχετικές επαφές. ο συναγωνιστής το αναφέρει ξεκάθαρα ότι ήταν κοινό πεδίο συνεισφοράς. ήταν μια από τις ελάχιστες κινήσεις που ο μιχαλολιάκος και η αυλή του δεν κατάλαβε τον ρόλο της έκδοσης αφού λειτούργησε ως δούρειος ίππος μέσα στην χρυσή αυγή προς όφελος της ιδέας και στην συνέχεια της αυτονομίας. ας μην ξεχνάμε ότι ήταν μια ιδιαίτερη εποχή με blood and honour και την διάσπαση του άρματος, υπήρχε άνοδος σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός χα αλλά πάντα με τον συρφετό να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει πισώπλατα την προσπάθεια των συναγωνιστών. δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στην αρθρογραφία του περιοδικού και σε κινήσεις που έγιναν διότι θα ενοχληθούν πολλοί και στον δομοκό και αλλού. δεν είναι η πρώτη φορά που ανεβάζουμε ποιοτικά άρθρα από την χα όπως οι αναφορές στους Κροάτες φασίστες, το άρθρο για την αρβανιτιά, κλπ που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. ο Μιχαλολιάκος έχει τεράστιες ευθύνες και δεν ήταν απλά θέμα μη κατανόησης για το τι έπραττε την εποχή εκείνη. θα επανέλθουμε αν χρειαστεί. να είστε καλά!

      Διαγραφή
  5. Μαλαπαρτιανός31/5/21 12:57 μ.μ.

    Είμαστε Έλληνες, Ρωμιοί, δε μπορούμε να βλέπουμε τους Ουκρανούς εθνικοσιαλιστές/ναζί , πείτε τους όπως θέλετε, σαν να ήμασταν Ουκρανοί, ούτε τους Κινέζους κομμουνιστές σαν να ήμασταν Κινέζοι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, παρότι κάποια δευτερεύοντα στοιχεία των δύο θα τα ήθελα να δω κάποτε στην φυλή/κοινότητά μου.

    Κατά τα άλλα ναι, στο Στράσσερ αναγνωρίζω ότι δεν έγινε ρουφιάνος και αυτό, στον Ίαν Κέρτις υποκλινομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδέκαστος3/6/21 1:04 μ.μ.

    Εξαιρετική ανάρτηση.
    Είναι κρίμα που με το πέρασμα του χρόνου χάνονται εντελώς τα ίχνη ποιοτικών εντύπων σαν κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.