Αποκλειστικό για τον «Μαύρο Κρίνο»: Συνέντευξη με τον Φινλανδό διανοητή και καθηγητή Kai Murros



«Χωρίς μίσος για την αδικία δεν μπορεί να υπάρξει δικαιοσύνη»

«Η δύναμη μας έγκειται στο εξής γεγονός. Ότι κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει για τα λεφτά και τον καπιταλισμό. Αλλά εκατομμύρια και εκατομμύρια είναι έτοιμα να πεθάνουν για το έθνος. Αυτό είναι κάτι που ο καπιταλισμός δεν μπορεί να καταλάβει για αυτό και θα χάσει»

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στον κόσμο από τον ιδεαλισμό και τον φανατισμό των νέων ανθρώπων»


Η συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου» έχει την χαρά και την τιμή να σας παρουσιάσει μια αποκλειστική συνέντευξη του Φινλανδού συγγραφέα και ομιλητή, διανοητή και ακτιβιστή, πανεπιστημιακού καθηγητή και θεωρητικού Kai Murros. 

Γεννημένος στο Ελσίνκι το 1969 και κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου στην ιστορία και τις ανατολικές γλώσσες. Απέκτησε το Master του με διατριβή για την σταδιακή μεταμόρφωση του «Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας» από έναν αντάρτικο στρατό σε έναν σύγχρονο επαγγελματικό στρατό. 

Ένας μαχητής των ιδεών που από τον «Μαοϊσμό» πέρασε στην «Τρίτη Θέση» και τον «Στρασσερισμό» και εκφράζει την «εθνικοεπαναστατική» σκέψη ενώ συμμετέχει σε συναντήσεις των Ευρωπαίων Ταυτοτιστών. 

Ο «Σοσιαλιστικός Εθνικισμός» του Kai Murros μέσα από τα έργα του (τα οποία κυκλοφορούν με κορυφαίο το «Επανάσταση: πώς να το πράξεις σε μια μοντέρνα κοινωνία») οι ομιλίες του σε χώρους σκέψης του εξωτερικού καθώς η δυναμική παρουσία του σε κανάλια και ραδιόφωνα προκάλεσαν αντιδράσεις, αφού ο επαναστατικός λόγος του είναι ένα ανηλεές σφυροκόπημα ενάντια στην αποχαυνωμένη και απολιθωμένη αστική ακροδεξιά αλλά και μια κίνηση αφύπνισης που καλεί σε γενικό συναγερμό για την υπεράσπιση της Ευρώπης από τους σκοτεινούς εχθρούς και τους παγκόσμιους καπιταλιστές τοκογλύφους.

Παλαιότερα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην ετικέτα εδώ ενώ μπορείτε να ακούσετε μια αγγλόφωνη συνέντευξη του εδώ. 

Η επιμέλεια και η μετάφραση για το ιστολόγιο μας έγινε από τον Τίτο.


Στην Ελλάδα ένα άτομο με τις δικές σας θέσεις θα ήταν πολύ δύσκολο να είναι ακαδημαϊκός. Το φιλελεύθερο εθνομηδενιστικό σύστημα δεν θα σας άφηνε. Γνωρίζουμε από ομιλία σας ότι στη Φινλανδία υπήρχε αυτή η πολιτιστική κυριαρχία της εθνομηδενιστικής αριστεράς. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;

Από τα μέσα της δεκαετίας του '60 η Φινλανδία γνώρισε την ίδια ριζοσπαστικοποίηση των νέων, όπως όλες οι δυτικές χώρες. Αυτοί οι νεαροί αριστεροί πλημμύρισαν πρώτα τα πανεπιστήμια και αργότερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τον πολιτιστικό μηχανισμό κ.λπ. Σήμερα το κόκκινο χρώμα έχει ξεθωριάσει, αλλά αντ' αυτού, έχουμε φιλελεύθερους που, δυστυχώς, αποδείχθηκαν εξίσου φανατικοί και ολοκληρωτικοί με τους κομμουνιστές των '70. Η κατάσταση στον ακαδημαϊκό κόσμο εξακολουθεί να είναι εξίσου ασφυκτική όπως πριν από 40 χρόνια. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Οι Κομμουνιστές και οι Φιλελεύθεροι είναι οι Ιακωβίνοι της εποχής μας. Και οι δύο είναι εξίσου κακοί.

Το κίνημα στη Φινλανδία

Υπάρχουν πολλές μικρές εθνικιστικές ομάδες στη Φινλανδία, αλλά ακολουθώ μόνο το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, το οποίο, με χαρά το λέω, είναι σήμερα το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στη Φινλανδία με 20,9% υποστήριξη στις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα Αληθινοί Φινλανδοί είναι ένα λαϊκιστικό εθνικιστικό κόμμα που έχει δεσμευτεί για τη δημοκρατία. Επομένως, μην περιμένετε τίποτα ριζοσπαστικό από αυτό. Ωστόσο, είναι ένα σημάδι των καιρών.

Το Παν Σκανδιναβικό/Νορδικό Κίνημα και η Φινλανδία.

Ο Φινλανδικός εθνικισμός επικεντρώνεται κυρίως στα  Φινλανδικά και της Φινλανδίας ζητήματα. Έχουμε ένα Κίνημα Σκανδιναβικής Αντίστασης που στοχεύει στη δημιουργία μιας κατάστασης που θα συνδυάζει όλες τις Σκανδιναβικές χώρες. Ωστόσο, το Κίνημα Σκανδιναβικής Αντίστασης παρέμεινε μικρό και τώρα έχει απαγορευτεί με δικαστική απόφαση. Φυσικά, οι πατριώτες της Σκανδιναβικής Αντίστασης συνεχίζουν τον ακτιβισμό τους. Το κόμμα Αληθινοί Φινλανδοί έχει προφανώς στενούς δεσμούς με άλλα Σκανδιναβικά εθνικιστικά/λαϊκίστικά κόμματα, αλλά, απ' όσο καταλαβαίνω, οι Αληθινοί Φινλανδοί δεν έχουν ιδιαίτερο Νορδικό/Σκανδιναβικό προσανατολισμό.


Τι γνωρίζουν οι Φινλανδοί για την Ελλάδα και τους Έλληνες; Θεωρούν το Βυζάντιο μέρος της Ευρωπαϊκής κληρονομιάς;

Οι Φινλανδοί γνωρίζουν πολύ καλά την πρώιμη ελληνική ιστορία αν είχαν παραμείνει ξύπνιοι στα μαθήματα ιστορίας στο σχολείο. Φαντάζομαι ότι όλοι οι Φινλανδοί γνωρίζουν την ιστορία του δράματος, της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της Αθήνας, της Σπάρτης κ.λπ. Έπειτα η Σύγχρονη Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Φινλανδούς, έτσι οι Φινλανδοί γνωρίζουν την Ελλάδα πιθανώς καλύτερα από ό, τι οι Έλληνες γνωρίζουν τη Φινλανδία. Η ατυχής οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα συζητήθηκε επίσης λεπτομερώς στα Φινλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Φινλανδοί θεωρούν σίγουρα τον ορθόδοξο πολιτισμό ως αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πιστεύω ότι τουλάχιστον υποσυνείδητα οι Φινλανδοί πιστεύουν ότι η διαχωριστική γραμμή είναι πάντα ο Χριστιανισμός εναντίον του Ισλάμ. Οι Φινλανδοί είναι πολύ κοσμικοί άνθρωποι, αλλά αυτό το χάσμα πηγαίνει τόσο βαθιά που είναι σχεδόν αταβιστικό. Χρησιμοποιώ τον όρο Ορθόδοξη Χριστιανοσύνη εδώ γιατί για τον μέσο Φινλανδό η λέξη Βυζάντιο σημαίνει πιθανώς κάτι πολύ παλιό και εξωτικό. Απλώς αντιδρούμε στις λέξεις πολύ διαφορετικά.

«Φινλανδοποίηση» της Ελλάδας από την Τουρκία. Μαθήματα από την Φινλανδική εμπειρία με τη Σοβιετική Ένωση.

Θεωρώ ότι αναφέρεστε σε αυτό: https://en.wikipedia.org/wiki/Finlandization

Ειλικρινά, εκπλήσσομαι που η Τουρκία θα μπορούσε ποτέ να ασκήσει τέτοια επιρροή στην Ελλάδα όπως η Σοβιετική Ένωση στη Φινλανδία. Η Τουρκία είναι μετά βίας συγκρίσιμη με τη ισχυρή Σοβιετική Ένωση: Η διαφορά στην ισχύ/πληθυσμό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν πλησιάζει την Φινλανδία και την Σοβιετική Ένωση. Η ιστορία είναι διαφορετική: πολεμήσαμε δύο πολέμους μεταξύ 1939-1940 και 1941-1944 και τους χάσαμε (παρόλο που παραμείναμε ανεξάρτητοι, δημοκρατικοί και στην οικονομία της αγοράς). Η γεωπολιτική κατάσταση είναι διαφορετική: οι Φινλανδοί πολέμησαν μόνοι τον πόλεμο του 1939-1940 και μετά το 1944 η Φινλανδία ήταν και πάλι εντελώς μόνη με τη Σοβιετική Ένωση. Μέσα στον Ψυχρό Πόλεμο, γνωρίζαμε πάντα ότι αν η Σοβιετική Ένωση επιτεθεί, κανείς δεν θα έρθει να μας βοηθήσει. Αυτή η αίσθηση της απόλυτης μοναξιάς όταν αντιμετωπίζαμε τη δύναμη της Σοβιετικής Ένωσης τραυματίζει την εθνική συλλογική ψυχή. Θυμάμαι ακόμα τον φόβο που νιώσαμε. 

Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν είναι μόνη, Έχετε το ΝΑΤΟ και ολόκληρος ο δυτικός κόσμος θα σας βοηθούσε - και σήμερα είναι σαφές ότι και η Ρωσία θα σας βοηθούσε εάν η Τουρκία έκανε επίθεση. Η ψυχολογία είναι διαφορετική: Πάντα θεωρούσα τους Έλληνες σκληρούς και περήφανους ανθρώπους, πάντα έτοιμοι να σηκώσουν τα όπλα εάν απειληθεί η ελευθερία ή η τιμή τους. Οι Φινλανδοί από την άλλη πλευρά μπορεί μερικές φορές να είναι αρκετά ελαστικοί και υποτακτικοί. Πραγματικά δεν είχα ιδέα ότι η «Φινλανδοποίηση» θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα στην Ελλάδα. Πρέπει να μου πείτε περισσότερα για αυτό.

Παν-τουρανισμός και Φινλανδία.

Η θεωρία ότι οι Φίννο-Ουγγρικές γλώσσες σχετίζονται με τις Τουρκικές και Μογγολικές γλώσσες απορρίφθηκε από τους mainstream γλωσσολόγους εδώ και εκατό χρόνια. Εδώ στη Φινλανδία μόνο μια χούφτα βιβλιοκεντρικών εκκεντρικών, όπως εγώ, έχουν ακούσει ακόμη και τον όρο «Παν-Τουρανισμός» ή γνωρίζουν τι σημαίνει. Ο Παν-Τουρανισμός δεν έχει καμία σχέση με τη Φινλανδία, μοιάζει περισσότερο με αστείο. Ωστόσο, ορισμένοι Φινλανδοί δεν έχουν ξεχάσει ακόμα (... ή συγχωρήσει ...) ότι υπήρχε μια εποχή που οι Φινλανδοί χαρακτηρίστηκαν Μογγόλοι ...

Ευρασία του Jean Thiriart. Από τον Ατλαντικό στα Ουράλια ή από το Δουβλίνο έως Βλαδιβοστόκ; Ευρώπη ή Λευκό Πανευρωπαϊκό Imperium παντού στον κόσμο;

Θέλω μια παγκόσμια συνομοσπονδία κυρίαρχων Λευκών/Ευρωπαϊκών Εθνών.

Πανευρωπαϊκό Έθνος ή Ευρώπη των Εθνών;

Η δύναμη και η αδυναμία της Ευρώπης ήταν ανέκαθεν η εθνοτική και πολιτιστική της πολυμορφία. Όλοι οι πόλεμοι και η βία που μαστίζουν την ιστορία της Ευρώπης προέρχονται από αυτήν την κατάσταση καθώς και από τη δημιουργικότητα, τον πολιτιστικό πλούτο και την πρόοδο. Τυχόν προσπάθειες για διαγραφή ή παραβίαση αυτής της ποικιλομορφίας θα οδηγήσει σε καταστροφή.

Αν κάποιος μπόρεσε να δημιουργήσει ένα μονολιθικό υπερκράτος στην Ευρώπη και να δηλώσει ότι οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον γίνει ένα ενωμένο έθνος, πολύ σύντομα θα εμφανιστούν ρωγμές σε αυτόν τον μονόλιθο και τελικά θα μεγαλώνουν όλο και περισσότερο έως ότου καταρρεύσει ο μονόλιθος. Η φυσική ποικιλομορφία της Ευρώπης θα διαβρώνει πάντα κάθε προσπάθεια δημιουργίας μιας συγκεντρωτικής δύναμης στην Ευρώπη. Οι αξιολύπητες συγκρούσεις της ΕΕ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν κανείς πάει την ολοκλήρωση στα άκρα στην Ευρώπη.

Προτιμώ την Ευρώπη των εθνών και την Ευρώπη των περιφερειών. Μόνο εάν τα ελεύθερα και κυρίαρχα Έθνη δρουν μαζί είναι εθελοντικά διαρκής η ολοκλήρωση. Κάποιος μπορεί να είναι καλός Ευρωπαίος μόνο αν είναι πρώτα καλός Έλληνας, Φινλανδός, Γερμανός κ.λπ. κ.λπ. Δεν νομίζω ότι μπορείς να είσαι καλός Ευρωπαίος πρώτα και μόνο τότε Έλληνας ή Φινλανδός.

Πρέπει να απορρίψουμε όλες τις προσπάθειες διαφθοράς του Παν-Ευρωπαισμού σε άλλη μία τεχνητή, ελιτιστική και κοσμοπολίτικη ταυτότητα. Η αληθινή ευρωπαϊκή ταυτότητα αναπτύσσεται από το λαϊκό επίπεδο προς τα πάνω.

Ισλάμ

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ισλάμ ή τον ισλαμικό κόσμο να εξαπλωθεί στην Ευρώπη. Μπορώ πραγματικά να σεβαστώ το Ισλάμ και τον ισλαμικό πολιτισμό, αλλά μόνο αν παραμείνει στις παραδοσιακές του περιοχές.

Νέα διπολικότητα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ή ένας πολυπολικός κόσμος;

Θα κάνω μια πρόβλεψη: Θα δούμε όχι μόνο την ΕΕ αλλά και τις ΗΠΑ και την Κίνα να καταρρέουν.

Δεν θα υπάρξει νέα διπολικότητα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, γιατί αυτό θα απαιτούσε τις τρέχουσες τάσεις να συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Ωστόσο, μπορούμε ήδη να δούμε τις ΗΠΑ να κινούνται προς τον εμφύλιο πόλεμο. Οι ΗΠΑ έφτασαν σε εξέχουσα θέση από τον καπιταλισμό και τώρα που η ενέργεια έχει εξαντληθεί και ο καπιταλισμός έχει στραφεί εναντίον των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ ζουν και πεθαίνουν από τον καπιταλισμό. Καθώς η τελική κατακλυσμική οικονομική κατάρρευση χτυπά τον κόσμο μας, θα έχει μαζικά καταστροφικές συνέπειες στην Κίνα, η οποία εδώ και 40 χρόνια μπόρεσε να εμπλουτιστεί με την εξωτερική/ευρωπαϊκή βιομηχανική παραγωγή. Μετατοπίζουμε τα εργοστάσια μας στην Κίνα και μετά αγοράζουμε αυτά τα προϊόντα με χρήματα που πρέπει να δανειστούμε. Μόλις αδυνατήσουμε να αγοράσουμε κινεζικά προϊόντα, η κινεζική οικονομία και το πολιτικό σύστημα της Κίνας θα καταρρεύσει. Μέχρι στιγμής η Κίνα δεν είχε εμπειρία με οικονομικά προβλήματα καθώς η οικονομία της έχει αναπτυχθεί, χωρίς διακοπή, για 40 χρόνια. Μόλις τελειώσει αυτή η ανάπτυξη, θα είμαστε σε θέση να δούμε ποια είναι η ικανότητα της Κίνας να επιβιώσει από την οικονομική ύφεση. Η πρόβλεψή μου είναι ότι όλα τα σφάλματα και οι αδυναμίες του Κινεζικού συστήματος θα αυξηθούν ανεξέλεγκτα υπό την πίεση της οικονομικής αναταραχής και, ως αποτέλεσμα, η Κίνα θα βυθιστεί στο χάος.

Δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε έναν διπολικό κόσμο, καθώς θα απαιτούσε σταθερότητα. Αντ' αυτού, κατευθυνόμαστε προς μια νέα ΜΕΣΟΒΑΣΙΛΕΙΑ μια εποχή πολυπολικότητας και χάους.

Ο Χριστιανικός κλήρος στις ευρωπαϊκές χώρες είναι τόσο διεφθαρμένος και εκφυλισμένος όσο και το πολιτικό προσωπικό. Ωστόσο, σε χώρες όπως η Ελλάδα, που υπέστη την οθωμανική κατάκτηση, αλλά και αλλού, όπως η Πολωνία, οι άνθρωποι θεωρούν τον Χριστιανισμό ως μέρος της εθνικής τους ταυτότητας, μαζί με την αναφορά στην αρχαιότητα. Μια υπόγεια ζύμωση φαίνεται να λαμβάνει χώρα. Μια διαλεκτική ταυτότητας μεταξύ Εθνικής (παγανιστικής) και Χριστιανικής, ως συστατικά της Εθνικής Ταυτότητας. Υπάρχει κάτι παρόμοιο στη Φινλανδία; Βλέπετε τη συμφιλίωση και τη ζύμωση μεταξύ του ευρωπαϊκού παγανισμού και του λαϊκού χριστιανισμού ως κάτι εφικτό;

Δεν βλέπω κάτι τέτοιο να συμβαίνει στη Φινλανδία. Έχω παρατηρήσει ότι συχνά αυτοί οι Εθνικιστές που αναγνωρίζουν τον παγανισμό είναι έντονα ανταγωνιστικοί απέναντι στον Χριστιανισμό και εκείνοι οι Χριστιανοί που πραγματικά πιστεύουν στον Ιησού, τον Θεό και τη Βίβλο κ.λπ. δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον Παγανισμό. Οι Φινλανδοί, γενικά, είναι φιλελεύθερης/κοσμικής φύσης και όσοι είναι ανοιχτά θρησκευόμενοι συχνά ανήκουν σε διάφορες ομολογίες και, ειλικρινά, φαίνεται ότι είναι λίγο ή πολύ λωλοί. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα κάνουν ποτέ συμβιβασμούς με τον Παγανισμό.

Περίπου το 70-80% των Φινλανδών εξακολουθούν να είναι φορολογικά μέλη της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Φινλανδίας (συμπεριλαμβανομένου και εμού, αν και είμαι άθεος). Η εκκλησία καταφέρνει και επιβιώνει προσαρμοζόμενη στις φιλελεύθερες/κοσμικές στάσεις του πληθυσμού. Όντας τόσο φιλελεύθερη, η Φινλανδική εκκλησία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για οποιοδήποτε εθνικιστικό/ταυτοτικό κίνημα. Οι προτεσταντικές εκκλησίες γενικά είναι τόσο φιλελεύθερες που είναι πρακτικά άσεμνες.

Δεν νομίζω ότι μπορείτε να συνδυάσετε τον Παγανισμό με τον Χριστιανισμό. Μόνο οι κοσμικοί διανοούμενοι μπορούν να απολαύσουν τέτοιες ιδέες αλλά όχι οι αληθινοί πιστοί. Στη Φινλανδία η θρησκεία διαδραματίζει όλο και μικρότερο ρόλο στη ζωή των ανθρώπων - επιβιώνει περισσότερο ως συνήθεια παρά παράδοση. Όσο οι άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στην εκκλησία ξεχνούν να την αφήσουν και έτσι η εκκλησία σώζεται.


Στρασσερισμός στον 21ο αιώνα: Ο καπιταλισμός «φεουδαρχικοποιείται». Πρέπει να επιδιώξουμε την επιστροφή στο έθνος κράτος ή την ποιοτική μετατροπή του (πανευρωπαϊκού) φεουδαρχισμού σε κοινοτισμό;

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι, στην ομιλία μου «Αμερική, Μεσαία τάξη και το τέλος της Ανάπτυξης» κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το τελικό στάδιο του καπιταλισμού θα είναι ο φεουδαρχισμός - υπάρχει μια αίσθηση ιστορικής ειρωνείας σε όλα αυτά, καθώς ήταν ο Καπιταλισμός που κατέστρεψε τη Φεουδαρχία αρχικά.

Ωστόσο, η μόνη πρακτική στρατηγική για εμάς είναι η επιστροφή στο έθνος-κράτος. Δεν πιστεύω ότι εμείς οι εθνικοί επαναστάτες θα έχουμε ποτέ τη δύναμη να δημιουργήσουμε οποιονδήποτε πανευρωπαϊκό φεουδαρχισμό ή κοινοτισμό. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας έρχονται και να κατανοήσουμε τους περιορισμούς μας. Πρέπει να δούμε το ρόλο μας στο Μεγάλο Παιχνίδι. Είμαστε δημιουργήματα της ιστορίας μας και είμαστε μέρος μιας ιστορικής διαδικασίας. Η ιστορία λειτουργεί μέσα μας και μέσω ημών. Απλώς δεν μπορώ να δω ότι μακροπρόθεσμα ο φεουδαρχισμός ή ο κοινοτισμός θα ήταν το λογικό αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ παραγωγής, τεχνολογίας, οργάνωσης της εργασίας και ταξικής πάλης. Ο ίδιος ο φεουδαρχικός καπιταλισμός είναι μόνο ένα μικρό διάλειμμα προτού καταρρεύσει το τρέχον παγκοσμιοποιημένο φιλελεύθερο καπιταλιστικό σύστημα μετά το οποίο προχωράμε παραπέρα.

Σύγκρουση Πολιτισμών αλά Huntington ή κάτι πιο περίπλοκο;

Θα είναι λίγο και τα δύο. Όπως είπα, πηγαίνουμε προς μια χαοτική και βίαιη περίοδο  ΜΕΣΟΒΑΣΙΛΕΙΑΣ. Οι πολιτισμοί θα συγκρουστούν, ωστόσο, συχνά αυτοί οι πολιτισμοί δεν είναι μονολιθικά συγκροτήματα. Ο Ισλαμικός κόσμος και η Αφρική θα μας προκαλέσουν πολλά προβλήματα, αλλά ακόμα δεν μπορώ να τους δω να ενώνονται πολιτικά, στρατιωτικά ή οικονομικά για να μας προκαλέσουν. Στην πραγματικότητα, το Ιράν και η Συρία του Άσαντ είναι εντάξει από την άποψη μας. Η υπερανάπτυξη του πληθυσμού και οι μαζικές μεταναστεύσεις θα είναι το κύριο μέλημά μας και όχι κάποιος γιγαντιαίος μουσουλμανικός ή αφρικανικός στρατός. Και όπως είπα, η Κίνα μπορεί να είναι πολύ πιο αδύναμη στο μέλλον από ό, τι, ίσως, μπορούμε να φανταστούμε.

Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει κάθε ευκαιρία να γίνει πολύ πιο ενοποιημένος παράγοντας από οποιονδήποτε από τους αντιπάλους του. Αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε, έχοντας κατά νου ότι για να επιτύχουμε τους στόχους μας δεν χρειαζόμαστε κανένα παγκόσμιο ενοποιημένο υπερκράτος. Αρκεί μια Συνομοσπονδία Κυρίαρχων Ευρωπαϊκών Εθνών.

Προδοτικές ελίτ και μεσαία τάξη που πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται φυλετικά. Ποια είναι η θέση των μεταναστών από τις φτωχές ευρωπαϊκές χώρες σε πλουσιότερες; Εθνική αλληλεγγύη με συμπατριώτες μικρούς εργοδότες ή φυλετική αλληλεγγύη με συν-Ευρωπαίους εργαζόμενους;

Πράγματι, έχετε δίκιο ότι οι ελίτ και η μεσαία τάξη πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται φυλετικά. Μέχρι στιγμής τυφλώνονται από το φιλελεύθερο-παγκόσμιο παράδειγμα. Κατανοώ ότι η ελίτ υποστηρίζει την φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, καθώς αυτό το παράδειγμα επιτρέπει στην ελίτ να γίνει πλουσιότερη και πιο ισχυρή. Η μεσαία τάξη, ωστόσο, είναι απλώς ηλίθια και υπηρέτρια της ελίτ. Μόνο μια συνολική οικονομική και κοινωνική κατάρρευση θα οδηγήσει στη Μεγάλη Μεταστροφή Παραδείγματος, που σημαίνει ότι η μεσαία τάξη θα ξεκινήσει να επανεκτιμά την οικονομική και κοινωνική της θέση και τελικά θα αρχίσει να σκέφτεται με φυλετικούς/εθνοτικούς όρους. Η τρέχουσα ελίτ μας, ωστόσο, θα καεί απλώς μαζί με το φιλελεύθερο-παγκοσμιοποιητικό παράδειγμα.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Ευρωπαίους να μετακινούνται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για αναζήτηση εργασίας. Περίπου την εποχή που γεννήθηκα, 300.000 Φινλανδοί μετακινήθηκαν στη Σουηδία αναζητώντας εργασία. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι μαζικές μετακινήσεις του εργατικού δυναμικού μπορούν επίσης να προκαλέσουν διαταραχές στην αγορά εργασίας. Όχι μόνο σε χώρες που λαμβάνουν νέο εργατικό δυναμικό, αλλά και σε χώρες που χάνουν τους εκπαιδευμένους και μορφωμένους νέους τους. Ενώ οι μετακινήσεις του εργατικού δυναμικού στην Ευρώπη είναι φυσιολογικές, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες δεν θα εκμεταλλευτούν το διαθέσιμο εργατικό δυναμικό για να ρίξουν τους μισθούς. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό θα οδηγούσε σε ανταγωνιστική σχέση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού εργατικού δυναμικού.

Μήνυμα προς τους Έλληνες Συναγωνιστές

Τι μπορώ να πω σε ανθρώπους με 3.000 χρόνια καταγεγραμμένης ιστορίας; Τι μπορώ να πω σε ανθρώπους που έχουν βιώσει στιγμές υπέρτατης δόξας, αλλά και στιγμές ακραίου σκοταδιού και πόνου; Τι μπορώ να πω σε ανθρώπους που ήταν ο σπόρος και η ρίζα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και το προπύργιο και ο προμαχώνας του ενάντια στις δυνάμεις του σκότους; Τι μπορώ να πω σε ανθρώπους χωρίς τους οποίους δεν θα υπήρχε Ευρώπη, όπως τη γνωρίζουμε; Τι μπορώ να πω σε ανθρώπους που έχουν προδοθεί τόσο βίαια από την Ευρώπη ή από το μπάσταρδο τέρας - την ΕΕ - που ισχυρίζεται ότι είναι η Ευρώπη; Τι μπορώ να πω σε ανθρώπους που έχουν μαχαιρωθεί στην πλάτη από τις φιλελεύθερες κυβερνήσεις των αδελφικών τους εθνών; 

Η Ευρώπη που εν μέρει έχετε δημιουργήσει και εσείς και πάντα την υπερασπιζόσασταν στις καλύτερες των δυνατοτήτων σας, σας έριξε στους λύκους, σας έριξε στο έλεος της παγκόσμιας τραπεζικής μαφίας. Η φιλελεύθερη Ευρώπη παρέμεινε σιωπηλή καθώς ο ελληνικός λαός πεινούσε. Η Φιλελεύθερη Ευρώπη παρέμεινε μακρινή, αποσπασμένη και μη ανταποκρινόμενη όταν οι Έλληνες διέπρατταν αυτοκτονίες στην απελπισία τους. Για να σωθούν oi γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, Ευρωπαίοι πολιτικοί, γραφειοκράτες και οικονομολόγοι θεώρησαν ότι είναι καλύτερο να πεθάνουν οι Έλληνες. Όταν οι Έλληνες εξαπατήθηκαν για να χάσουν τις αποταμιεύσεις τους, η φιλελεύθερη Ευρώπη επέλεξε να κοιτάξει χαρούμενη από την άλλη πλευρά. Όταν η Ελλάδα κόπηκε σε κομμάτια και ο εθνικός της πλούτος δημοπρατήθηκε η φιλελεύθερη Ευρώπη επέλεξε να ενωθεί με τις ύαινες. Όταν οι Έλληνες φώναζαν για βοήθεια, τα ευρωπαϊκά φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης επιτέθηκαν στους Έλληνες, τους περιφρόνησαν και τους κατηγόρησαν ότι ήταν όλο δικό τους το λάθος. 

Μπορείτε ποτέ να συγχωρήσετε την Ευρώπη; Είναι δυνατόν μια μέρα, ακόμη και μετά από ό, τι έχει συμβεί, η αληθινή Ευρώπη και η Ελλάδα να στέκονται μαζί - ψηλά και περήφανα; Είναι εφικτό ακόμη και να στοχαστούμε κάτι τέτοιο; Λοιπόν, πριν συμβεί αυτό, η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει ριζικά. Για να μπορέσουν οι Έλληνες να απελευθερωθούν ξανά, η φιλελεύθερη Ευρώπη - αυτή η πόρνη και μαστροπός - πρέπει να πεθάνουν. Για να μπορέσουν οι Έλληνες να πάρουν οποιαδήποτε δικαιοσύνη η φιλελεύθερη Ευρώπη - αυτή η ψεύτρα και απατεώνας - πρέπει να χαθούν. Για να μπορέσουν οι Έλληνες να αναπνεύσουν μια ανάσα ανακούφισης, η φιλελεύθερη Ευρώπη - η μπογιατισμένη και διεστραμμένη πόρνη - πρέπει να τιμωρηθεί.

Και ρωτώ επίσης: είναι δυνατόν μια μέρα η Ελλάδα να επιστρέψει στα φυσικά της σύνορα πριν από τις εισβολές από την Κεντρική Ασία; Είναι εφικτό η ιστορία να επιστρέψει στο ξεκίνημα της ... και μετά να τελειώσει ώστε να ξεκινήσουμε ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην ιστορία της φυλής μας; Είναι δυνατόν να αποκαταστήσουμε την κληρονομιά των αυτοκρατόρων Ιουστινιανού και Ηρακλείου και μετά να ξεκινήσουμε το κοινό μας ταξίδι στο μέλλον; Είμαι ονειροπόλος, χωρίς αμφιβολία, ωστόσο, όλα αυτά πρέπει να βρίσκονται στην καρδιά κάθε πραγματικού ευρωπαϊκού εθνικιστικού κινήματος.

Δικός σας 

Kai Murros



"Οτιδήποτε είναι επιζήμιο για την σημερινή τάξη πραγμάτων έχει την υποστήριξή μας. Διότι εμείς επιζητούμε την Καταστροφή. Σε ένα κόσμο που μας έχει περιθωριοποιήσει, υψώνουμε την αρχή της θέλησης για καταστροφή, διότι μόνο η καταστροφή που θα καθαρίσει τα πάντα από το σάπιο φιλελεύθερο σύστημα θα ανοίξει τον δρόμο σε εμάς τους Εθνικοσοσιαλιστές. Γι' αυτό και εμείς παλεύουμε για να επιταχύνουμε την αρχή της καταστροφής του σημερινού συστήματος στηρίζοντας ότι εναντιώνεται σε αυτό και το βλάπτει, όπως κάθε απεργία, κάθε κυβερνητική κρίση, κάθε αδυναμία του Κράτους. Κάθε αποδυνάμωση του είναι καλή, πολύ καλή για μας και πάντα εμείς θα προσπαθούμε να δυναμώνουμε όλες τις παραπάνω δυσκολίες για το κράτος, με πείσμα και με θέληση ώσπου αυτό τελικά πεθάνει".

 Gregor Strasser.

16 σχόλια:

  1. Απλά, εύστοχα, περιεκτικά. Ο σημαντικότερος στοχαστής του εθνικισμού δίνει ανάσες σοβαρότητας και δείγματα αρθρογραφικού ύφους στο βομβαρδισμένο από χαφιέδες της δεξιάς ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Που να ήξερε ο άνθρωπος ποιοι μασκαράδες το παίζουν επικεφαλής της εθνικιστικής διανόησης στο έθνος που τόσο θαυμάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/5/21 7:22 μ.μ.

    Μαυρε Κρινε εχεις σκεφτει ποτε δημιουργησεις δικες σου εκδοσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/5/21 7:54 μ.μ.

    Πολύ σημαντική συνέντευξη. Μπράβο σας εκεί στον Μαύρο Κρίνο. Είσαστε όαση στον ζόφο του Εθνικιστικού Χώρου στην Ελλάδα. Έχει μεταφραστεί κάτι άλλο δικό του στα Ελληνικά; Αν όχι πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/5/21 8:20 μ.μ.

    Συγχαρητήρια στην συντακτική ομσδα που επηρε συνέντευξη από τον διακεκριμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι. Η εμβέλεια του ΜΚ είναι πανευρωπαϊκή.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/5/21 5:49 μ.μ.

    https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%AD%CE%BD%CF%81%CE%B9_%CE%9D%CF%84%CE%AD%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84_%CE%98%CF%8C%CF%81%CF%89


    https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CE%BD%CF%85%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AE_(%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF)

    Θα ηθελα τη γνωμη της Σ.Ο

    φοβερος ο Kai Murros!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/5/21 12:25 μ.μ.

    Καλά κάνει και στηρίζει τους εθνικούς κομματικούς σχηματισμούς της χώρας του .
    Να δούμε εσείς τα ιδεοληπτικα άτομα ποτέ θα γίνεται λογοτερο αντικοινωνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άρα η πρόταση σου είναι να στηρίξουμε τον κοινοβουλευτισμό; έχεις κάποια προτίμηση σε κάποιο πολιτικό σχηματισμό;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/5/21 6:12 μ.μ.

      Έχει. Πώς δεν έχει. Μαροκινό, Πανούση, Συμιγδαλα, π...

      Διαγραφή
    3. Προσοχή στους κανόνες για τον σχολιασμό. Η τελευταία λέξη δεν είναι πολιτική κριτική αλλά προσωπικό του θέμα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/5/21 11:49 μ.μ.

      Ο Βελόπουλος σας κλείνει το μάτι, προσέχετε συμφέρει,στη μία ψήφο έχει δώρο σπρέι με δηλητήριο οχιάς για τους κυρσους!

      Ζήτω!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/5/21 12:51 π.μ.

      Δεν έχει σημασία αν έχω ή όχι αλλά το ότι αυτός που προβάλετε σαν πατέρα σας ιδεολογικο έχει. Όπως και ο Στρασσερ είχε και όλοι οι πατεράδες σας.
      Το παίζει; Δεν ήταν ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος13/5/21 5:09 μ.μ.

      Διαφορετική η κατάσταση στην Σουηδία, διαφορετική στην Ελλάδα. Στην Σουηδία οποιαδήποτε ριζοσπαστική πολιτική προσπάθεια είναι ποινικοποιημένη και διώκεται απευθείας. Είναι πρακτικά αδύνατη η ιδεολογική καθαρότητα στις χώρες του βορρά. Στην Ελλάδα ευτυχώς ακόμη δεν έχουμε τέτοιο θέμα. Οπότε άλλου τα χρυσαυγίτικα σάλια σου

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος13/5/21 7:37 μ.μ.

      Θα μπορούσε όμως ίσα ίσα επειδή ισχύει αυτό που λες να κράταγε μια ακραιφνώς αντιδημοκρατικη στάση.
      Δεν το έκανε και μιλάει για στήριξη κομμάτων, όπως έκανε και ο Στρασσερ που στήριξε το nsdap και αργότερα το μαύρο μέτωπο που είχε κοινοβουλευτικές αξιώσεις.
      Μάλλον δεν ξέρετε τι λέτε. Δεν σας είπε κανείς να ψηφίσετε τα υπάρχοντα μπορείτε να ψηφίσετε κάτι άλλο ή να δημιουργήσετε όπως έκαναν οι ιδεολογικοι σας πατέρες.
      Επίσης λες δεν έχουμε και υπάρχει αντιρατσιστικος νόμος και εσείς όλοι οι καθαροί γράφετε ανώνυμα για να μην στοχοποιηθειτε. Yes sir

      Διαγραφή
    8. ποιοι είναι οι καθαροί και ποιοι οι βρώμικοι; αν θες πες μας ξεκάθαρα ποιον υποστηρίζεις να σου πούμε άποψη.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.