Η Επανάσταση της Βανδέας: Ιστορία εικονογραφημένη αριθμός τεύχους 156 Ιούνιος 1981 σελ 40 - 51 (.pdf)


για να το κατεβάσετε σε αρχείο .pdf στον σύνδεσμο εδώ ...













103 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/12/21 6:13 μ.μ.

    Άμεση και αποστομοτικη απάντηση σε κάτι δήθεν ναζί διαφωτιστές του χώρου. Είπαμε υπάρχει έντονη λαγνεία για τον φιλελευθερισμό είτε από κάτι νεοεθνικιστές κρετινους, είτε από κάτι και καλά ραντικαλ αντιχριστιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/12/21 6:38 μ.μ.

      κάποιοι είναι ναζί και καλά κάνουν απλά δεν γνωρίζουν είναι πιτσιρίκια και τους λένε μαλακίες μέσω τελεγκραμ κλπ και κάποιοι είναι απλά "ναζί" προμοτερς του Σπίνου Χατζηγώγου Πανούση Λαγού Συμιγδαλά και του Πλεύρη που είπε τον Μητσοτάκη ΗΓΕΤΗ και χαίρεται πολύ που θα δώσουμε δις σε εβραϊκές εταιρείες όπλων με ποσοστά και στον μακρόν άρα μην τσουβαλιάζουμε όλα τα παιδιά σε χύτρες αποσυμπίεσης της κουζίνας που στήθηκε το 2011 και που το 2015 υποστήριζε το ναι χειροκροτούσε την αυστριακή αστυνομία που κυνηγούσε τον πολατσεκ και άλλους που έλεγε μπράβο στην νδ για τον φράκτη που γράφουν κάτι ωραία όπως είναι ναι να πάρει λεφτά για τα ραφαλ η Γαλλία και άλλα αστεία εντάξει τους έμαθε ο χώρος τι ρόλο βαράνε εδώ ο άλλος ο εγωπαθής εκδότης έβγαλε βιβλίο υπέρ του σιωνισμού και του κράτους που σκότωσε χιλιάδες χριστιανούς Αρμένιους με τα όπλα που έδωσε στους Αζέρους ξέρετε ποιον εννοώ τον μασόνο υπεύθυνο ιδεολογίας του ιδρύματος Καραμανλή και συνεργάτη του Ανδριανόπουλου

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε πως το κάνες αυτό. Ίχνος στίξης πουθενά;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/12/21 6:22 μ.μ.

    Όταν οι εκδόσεις Έξοδος είχαν εκδώσει το βιβλίο του αμφιλεγόμενου Κιτσίκη για την σχέση του Ρουσσώ με τον φασισμό κάποιοι είχαν βγάλει φλύκταινες και καταδίκαζαν το 1789. Τώρα που υπερασπίζονται οι ίδιοι συνολικά σε όλα τα σημεία την επανάσταση των αστών και των εμπόρων και των στοών τους φταίει κυρίως η Βανδέα και η αγροτική εξέγερση καθολικών εθνικιστών και μοναρχικών που απέρριπταν την τρέλα και την λύσσα την ισοπεδωτικη λογική της ντιμοκρασυ. Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι οι εθνικοσοσιαλιστές απέρριπταν τον Διαφωτισμό αλλά οι εν Ελλάδι μια σέκτα βασικά αν μπορούμε να την πούμε έτσι για να είμαστε δίκαιοι διότι δεν είναι όλοι υπέρ εκθειάζουν την γαλλική επανάσταση. Ευτυχώς έρχονται οι στρασσερικοί να δώσουν μια άλλη εικόνα με το άρθρο για την Βανδέα και οι ρομαντικοί να μιλήσουν για την κατάσταση στην Ελλάδα. Και έχουμε και τον Ιανό να εκθειάζει τον Ιουδαίο πολιτικό στο όνομα του εθνικισμού που χωράει τον Τραμπ και τον Φάραντζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/12/21 7:01 μ.μ.

      Το άρθρο είναι μία καλή ιστορική επισκόπηση των γεγονοτων της Βανδέας. Ποιά "απάντηση Στρασερικών"; Τα ιστορικά εικονογραφημένά οι Στράσερ τα έβγαζαν;; Ουτε καν το διάβασες ρε τρελέ, ουτε καν λεει κουβεντα για τα παραμύθια του "οργανικού χερντεριανού εθνικισμού" που είχε δήθεν η Βανδέα. Λέει τα αυτονόητα το άρθρο, παλινόρωθωση Μοναρχίας και Καθολικισμού ηθελαν τα κεφάλια της Βανδέας, οι χωρικοί εκεί πηραν το μέρος του παπαδαριού, όταν οι Εθνικιστές της υπόθεσης (δηλαδή οι Γάλλοι Επαναστάτες) νομοθέτησαν πολύ σωστά τη δημιουργία αυτοκέφαλης εθνικής γαλλοχριστιανικής Εκκλησίας που θα ήταν με τα συμφέροντα του Γαλλικού Έθνους Κράτους κι όχι με τα συμφέροντα κάποιου οικουμενικού Πάπα που μπορεί να μην είναι καν Γάλλος και εδρεύει σε άλλη χώρα. Επίσης αντέδρασαν στην υποχρεωτική στρατιωτικη θητεία που θεσπισαν οι Εθνικιστές κατά μίμηση του αρχαίου "πολίτης-οπλίτης". Εσεις πάτε στρατό ή επειδή την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία την έφερε η Γαλλική Επανάσταση τη θεωρείτε εβραιομασονική; Ε ρε βλακεία που κυκλοφορεί στο χώρο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/12/21 7:25 μ.μ.

      Καλά ο Ιανός είναι το κερασάκι στην τούρτα του νεοφιλελεύθερου "εθνικιστικού" τρελαδικου. Τα γκαρσόνια τουλάχιστον ακολουθούν μια γραμμή. Αρρωστημένη, ύποπτη, παρανοϊκή. Πάντως γραμμή. Ο Αλέκος είναι από άλλο ανέκδοτο. Αυτός λέει τα ίδια με τα γκαρσόνια αλλά με εκσυγχρονισμένο περιτύλιγμα ζαχαροπλαστείου παλιού στελέχους του ΕΝΕΚ. Έχει περάσει σε άλλο level ο άνθρωπος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/12/21 8:28 μ.μ.

      Ρε γκαρσόνι 7:01 εσύ το διάβασες το άρθρο; Που να διαβάσουν τον Χέρντερ; Στα χωριά της Γαλλίας; Γιατί πας να μπερδέψεις το πράγμα; Μια ζωή στην φουστια τα γκαρσόνια είστε. Η Βανδεα εξεγέρθηκε γιατί δεν ανέχτηκε τις νεωτερικές πολιτικές. Αυτό δεν γράφει στο τέλος; Ο πολίτης-στρατιωτης της Σπάρτης έκανε λούφα τη θητεία σε αστυνομικά καθήκοντα, όπως οι εθνοφρουρά της Γαλλικής Επανάστασης; Μάλλον από αυτούς τους λουφατζηδες εμπνέονται τα παιδιά που προτείνουν την άρνηση στράτευσης.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/12/21 9:21 μ.μ.

      Η Βανδέα "δεν ανέχτηκε τις νεωτερικές πολιτικές" επειδή ήθελε Μοναρχία και το παπαδαριό της να συνεχίσει να ορκίζεται στο Βατικανό και όχι στο όνομα του Γαλλικού Έθνους, όχι επειδή ήθελαν "τον πραγματικό οργανικό εθνικισμό του Ρομαντισμού" όπως γράφτηκε εδώ κάτω από το άρθρο της ΦΛΕΦΑΛΟ. Τα τραγούδια του MSI δείχνουν απλά την πρόσληψη της Βανδέας 200 χρόνια μετά τη Βανδέα από κάποιους κάπου για τους δικούς τους σκοπούς, δεν είναι απόδειξη της εθνικιστικότητας της ίδιας της Βανδέας. Σε λίγο θα τους βγαλετε και Στρασσερικούς. Και ο Παπουλάκος αντινεωτερική εξέγερση εκανε στο Μοριά ενάντια στις "νεωτερικές πολιτικές" του ελληνικού έθνους κράτους. Είναι αυτομάτως ήρωας της Ιδέας αυτός ο ανισόρροπος χριστιανοταλιμπάν που θεωρούσε τα Πανεπιστήμια που εφτιαξαν οι Βαυαροί ναούς του Σατανά; Από πότε καθετί αφηρημένα "αντινεωτερικό" είναι εθνικιστικό; Η πλάκα είναι ότι ο εθνικισμός είναι όρος της νεωτερικότητας (γι' αυτό και ο Έβολα δεν εκτιμούσε ιδιαιτέρως την εννοια του Έθνους)! Πουρές έχει γίνει το μυαλό σας.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/12/21 9:54 μ.μ.

      7:01 στρατό άλλοι δεν πάτε. Ξέρεις εσείς που ανεβάζετε υμνητικά άρθρα για τον Κοραή.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος11/12/21 10:11 μ.μ.

      Εγώ για τον Αλέκο έχω την εξής απορία: τρολλαρει ή είναι όντως τόσο χαζός; Θέλω να πω τα εννοεί αυτά που λέει ή απλά είναι ένας ακόμη εκκεντρικός της εποχής μας; Αν τα εννοεί υπάρχει πρόβλημα.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος11/12/21 11:58 μ.μ.

      7:01 "Ποιά "απάντηση Στρασερικών"; Τα ιστορικά εικονογραφημένά οι Στράσερ τα έβγαζαν;;" αν κατάλαβες αυτό εσύ έχεις θέμα εννοεί την δημοσίευση η εμμονή σας δεν έχει όρια

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος12/12/21 12:18 π.μ.

      9:21 αν κατάλαβες αυτό που έγραψες διαβάζοντας το άρθρο δεν φταίμε οι υπόλοιποι. Είσαι άρρωστος, κύριος. Νοητικά άρρωστος. Να ξέρετε ότι οι άρρωστοι νοητικά ρασιάδες δεν έχετε κανένα μέλλον στον χώρο.

      Αυτά για τον Παπουλάκο αλλού. Έχει απαντήσει ήδη η Φλεφαλο. Οι ιδεολογίες του ελληνικού 19ου αιώνα ήταν τρεις. Α) Οι δικοί σου του Κοραή β) το παπαδαριο γ) ο Ρομαντισμός.

      Το παπαδαριο είχε αντιδιαφωτιστές.
      Ο Ρομαντισμός είχε ρομαντικούς αντιδιαφωτιστές.
      Μην πας να τα μπερδέψεις. Έχει διαφορά.

      Αυτά που ξέρατε τελείωσαν.
      Ο εθνικιστικός χώρος ανήκει στους εθνικιστές.
      Ως εδώ ήταν τα κολπακια σας.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος12/12/21 10:33 π.μ.

      Έχει κολλήσει η βελόνα σε ορισμένους. Αφού άλλο το παπαδαριό όπως λες μόνος σου άλλο ο Ρομαντισμός, η Βανδέα τι σχέση εχει με το Ρομαντισμό και γενικότερα με τον εθνικισμό αφού ό,τι εγινε έγινε για την παλινόρθωση Κλήρου και Μοναρχίας; Εκτός απο τραγούδια του MSI, μπορεί κανείς σας να απαντήσει σοβαρά και ώριμα βάσει της ίδιας της Βανδέας; Οι Ρομαντικοί στην Ελλάδα εμφανίζονται μεταξύ 1840 και 1850. Προεπαναστατικά η μάχη ηταν μεταξύ Διαφωτιστών που ήθελαν αναγέννηση του Ελληνισμού και ανεξάρτητο κράτος και Ορθόδοξων αντιδιαφωτιστών που δεν ήθελαν να ακούνε για αρχαίους και ελευθερία. Το ότι θεωρείς και τα δύο "σκατά" και δεν αναγνωρίζεις πόσο συγκριτικα ανώτερος και ωφέλιμος για το έθνος ήταν ενας Κοραής σε σχέση με τον Αθ. Πάριο εκείνο το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, δείχνει την ιδεοληπτική τύφλωσή σου, για να μην πω ότι κλείνεις εμμεσα το μάτι στο δεύτερο γιατί μόνο οι πρώτοι σας πονάνε και φαίνεται. Το 1800 θα κριθεί βάσει των υπαρχουσών ιδεολογικών ρευμάτων. Ηταν καλύτερη η Πατρική ή η Αδερφική Διδασκαλία; Ο Ανώνυμος του Έλληνα ή οι τουρκόφιλες παραινέσεις του Πατριαρχείου; Επειδή ο ρομαντισμός δεν υπήρχε τότε, θα βγάλεις με έναν ηλίθιο ρομαντικό ψευτοελιτισμό ίσα κι όμοια Κοραή και τουρκόφιλους αντικοραϊκούς; Σαν να μου λες οτι το 1821 ήταν σκατά επειδή η Επανάσταση δεν είχε ρομαντικά ή εθνικοσοσιαλιστικά προτάγματα.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος12/12/21 11:55 π.μ.

      Είναι πολύ απλά τα πράγματα αλλά το παίζεις "Αλέκος". Ο Κοραής ήταν καλύτερος από τον Α.Παριο. Ο Οικονόμος ήταν καλύτερος από τον Κοραή. Οι ρομαντικοί ήταν καλύτεροι από διαφωτιστές και κληρικαλιστες.

      Σου απάντησε το παιδί στην προηγούμενη ανάρτηση. Αν ζούσαμε στο 1821 θα ήμασταν με τους επαναστάτες. Μην νομίζεις ότι επειδή η πνευματική ελίτ ήταν διαφωτιστές συμφωνούσαν και οι απλοί αγωνιστές. Έτσι για να αντιστρέψω το επιχείρημα για τη συνείδηση και την ιδεολογία των λαϊκών ανθρώπων του βυζαντινού μεσαίωνα, που χρησιμοποιείς σε άλλο σχόλιο. Επαναλαμβάνω αυτό που σου έγραψε άλλος σχολιαστής σε προηγούμενη ανάρτηση. Επειδή οι διαφωτιστές ήταν περισσότερο "εθνοκεντρικοι" από τους παπάδες δεν σημαίνει ότι θα τους δεχτούμε άνευ όρων και ότι θα σταματήσουμε την κριτική στα πεπραγμένα τους. Η κριτική οδηγεί στη διαπίστωση ότι η ιδεολογία του Διαφωτισμού ευθύνεται για τη διαχρονική υποταγή του κράτους στο καπιταλιστικό εβραϊκό κεφάλαιο.

      Εσένα δεν πρέπει να σε ενοχλεί και πολύ. Μάλλον είσαι από αυτούς που βάζουν banners του Χίτλερ όταν γράφουν υπέρ της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και του Ισραήλ στα social media, πριν δουν την εκπομπή του κυρ-Αλεκου.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος12/12/21 1:24 μ.μ.

      11.55 Για τη Βανδεα δεν απάντησες. Γιατί ειναι πρωτοεθνικιστική και οι νεκροί της πρωτομάρτυρες της εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας;

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος12/12/21 1:59 μ.μ.

      Η Βανδεα επαναστάτησε εναντίον μιας νεωτερικής συνθήκης για να υπερασπιστεί τον παραδοσιακό της τρόπο ζωής. Ήταν απόλυτα παραδοσιοκρατική εξέγερση.
      Ο εθνικισμός εκείνα τα χρόνια άρχισε να σχηματίζεται ως ιδεολογία. Πώς ήταν δυνατόν να προκαλέσει εξεγέρσεις; Ο φιλελευθερισμός είχε κοντά έναν αιώνα ζωής ως πολιτική ιδεολογία.

      Ο ακροδεξιός δεν είναι ο παραδοσιακός συντηρητικός άσχετε. Ακροδεξιούς αποκαλούμε τους αυταρχικούς φιλελεύθερους. Τους καπιταλιστές με το πατριωτικό φερετζέ. Σαν εσένα. Ο συντηρητισμός στην παραδοσιακή ηπειρώτικη του εκδοχή ήταν το ένα μέρος της εθνικιστικής ιδεολογίας. Από τον ηπειρωτικό συντηρητισμό γεννήθηκε ο ριζοσπαστικός συντηρητικός εθνικισμός και από αυτόν ο φασισμός.
      Διάβασε ιστορία και πέτα τα βιβλία του Ρασσια στο φούρνο του εστιατορίου.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/12/21 6:49 μ.μ.

    Κοντρεάνου φιλοναζί φασίστας χριστιανός καλός. Ντεγκρέλ θαυμαστής του Χίτλερ χριστιανός καλός. Μουσολίνι φασίστας ίνδαλμα του Χίτλερ κακός. Γκρέγκορ Στράσσερ ναζί καθολικός χριστιανός κακός. Καραϊσκάκη φιλοναζί φίλη με Γκαίμπελς χιτλερική κακή. Αυτή είναι η λογική κάποιων αν βγάλετε άκρη πείτε μου και μένα. Ιδεολογική ανεπάρκεια ή σε υπηρεσία για την πλήρη σύγχυση με βοήθεια από κράτος και πρώην φίλους του σουβλατζίδικου της Πεύκης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/12/21 6:58 μ.μ.

      Είπανε να αναβαθμιστούν από το σουβλατζίδικο σε εστιατόριο. Δεν τους βγήκε. Θέλανε να φτιάξουν και αλυσίδα καταστημάτων. Τα έσπασαν οι διευθυντές. Ζουν ένα δράμα τι να λέμε. Κλαίνε τα λεφτά που έδωσαν οι επενδυτές.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/12/21 8:02 μ.μ.

    7:01 δηλαδή για να καταλάβω και εγώ που μέχρι τώρα ήξερα ότι 1789 ίσον η αρχή του κακού ο Rauti και η αριστερή τάση του MSI που στήριζε την Βανδέα και συνολικά θεωρήθηκε από φασίστες και εθνικοσοσιαλιστές η εξέγερση ως σύμβολο αντίστασης στην επέλαση των διαφωτιστών ήταν λάθος και είναι σωστοί αυτοί που απλά βάζουν την ετικέτα εθνικιστές σε παρανοϊκούς τέκτονες και κατάδικους που στην πορεία έστειλαν στην λαιμητόμο χιλιάδες και έπνιγαν σε ποτάμια μικρά παιδιά που δεν ήθελαν τον Μαρά ή αρνούνταν την θρησκεία του όντος διάβασες τι γράφει για τα αντιλαϊκά μέτρα των ηγετών της επανάστασης; Και ο Πολ Ποτ είχε ως σύμβολο το 1789 και αιματοκύλισε τον τόπο στο όνομα της δικαιοσύνης αν θυμάσαι το όχημα ήταν ο αστικός εθνικισμός τους που συνετρίβη από την Ναπολεόντεια επαναφορά και οδήγησε στον πρώιμο φασισμό που έθρεψε τον εθνικοσοσιαλισμό που ξεκινάει από την Γαλλία μέσα στην κοιτίδα της Δημοκρατίας γεννήθηκε η αντίσταση στο χάος της επανάστασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/12/21 10:03 μ.μ.

    Ύμνος του Ordine Nuevo του κόμματος του "αριστερού" εθνικιστή Pino Rauti. Ουδείς μπορεί να αμφιβάλλει για τον ριζοσπαστισμό του. Το τραγούδι είναι αντιγραφή του ύμνου της Βανδεας και μάλιστα κάνει αναφορά στην εξέγερση στους πρώτους στοίχους
    https://youtu.be/DtgsEWqsA3E

    Εδώ και ο πρωτότυπος ύμνος της Βανδεας
    https://youtu.be/cc-M4vOxq4U

    Καταλάβατε τώρα ακροδεξιουληδες; Οι σκληροπυρηνικές τάσεις του ριζοσπαστικού εθνικισμού στην Ευρώπη έχουν ως σημείο αναφοράς την πρώτη οργανωμένη αντίσταση στον κόσμο της νεωτερικότητας. Και έρχεστε έσεις γκαρσόνια να ξεπλυνετε τη γαλλική επανάσταση και να μας κάνετε να ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/12/21 10:42 π.μ.

      Άντε πάλι το τραγούδι της MSI!!!! Ρε άλλο επιχείρημα δεν έχετε; Είναι σαν να μου λες ότι ο Τσε Γκεβάρα ηταν ΝS επειδή στον Ελληνα Εργάτη τον είχαν εξωφυλλο με κέλτικο σταυρό στο μπερέ. Ζητείται λογική. Μου στέλνεις καυλωμένος τον επίσημο ύμνο της Βανδέας που λεει Vive le Roi και armee catholique et royale και το παίζεις αντι-ακροδεξιός;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/12/21 11:43 π.μ.

      O Degrelle που ήταν καθολικός φανατικός και βασιλικός ήταν ακροδεξιός βρε απόνερο του Μπρέγκοβιτς;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/12/21 12:04 μ.μ.

      Σου απάντησε άλλος προηγουμένως αφελή σερβιτόρε. Η Βανδεα επαναστάτησε εναντίον μιας νεωτερικής συνθήκης για να υπερασπιστεί τον παραδοσιακό της τρόπο ζωής. Ήταν απόλυτα παραδοσιοκρατική εξέγερση.
      Ο εθνικισμός εκείνα τα χρόνια άρχισε να σχηματίζεται ως ιδεολογία. Πώς ήταν δυνατόν να προκαλέσει εξεγέρσεις; Ο φιλελευθερισμός είχε κοντά έναν αιώνα ζωής ως πολιτική ιδεολογία.

      Ο ακροδεξιός δεν είναι ο παραδοσιακός συντηρητικός άσχετε. Ακροδεξιούς αποκαλούμε τους αυταρχικούς φιλελεύθερους. Τους καπιταλιστές με το πατριωτικό φερετζέ. Σαν εσένα. Ο συντηρητισμός στην παραδοσιακή ηπειρώτικη του εκδοχή ήταν το ένα μέρος της εθνικιστικής ιδεολογίας. Από τον ηπειρωτικό συντηρητισμό γεννήθηκε ο ριζοσπαστικός συντηρητικός εθνικισμός και από αυτόν ο φασισμός.
      Διάβασε ιστορία και πέτα τα βιβλία του Ρασσια στο φούρνο του εστιατορίου.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/12/21 12:08 μ.μ.

      10:42 δεν είναι της msi αλλά του msi αλλά άστο αυτό αν δεις τι έλεγε ο Βέλγος για τον Τσε θα κάνετε ομαδικό χαρακίρι μερικοί νομίζετε ότι επειδή είστε γραμμητζίδες λόγω παλιάς χα θα είμαστε και εμείς και με Τσε και με ντεγκρέλ και με ότι χτυπάει τον εχθρό αυτονομία και ελευθερία εθνικά και σοσιαλιστικά

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος12/12/21 12:30 μ.μ.

      Ο Degrelle είναι στον 20ο αιώνα όταν ήδη οι συντηρητικές αντεπαναστατικές δυνάμεις από τον 19ο αιώνα είχαν υπαναχωρήσει και συμβιβαστηκαν αποδεχόμενες σιγά σιγά το νεωτερικό Έθνος Κρατος ενώ μέχρι πριν το έβριζαν. Αντιθετα με τους φιλοβασιλικούς του 20ου, στο φαντασιακό των φιλοβασιλικών του 18ου, πχ Βανδεατών, δεν υπήρχε καμία απολύτως σύνδεση μεταξύ Βασιλείας και Εθνικισμού ή εθνοπρογονικής υπερηφάνειας (αυτά ήταν χαρακτηριστικά των Ροβεσπιέρων). Πάντως ο Ντεγκρέλ μια χαρά αναπαρήγαγε την αντικληρικαλιστική προπαγάνδα των Διαφωτιστών και έλεγε ότι ο Μεσαίωνας ήταν χάλια και το Βατικανό ήταν εχθρός της ελληνορωμαϊκότητας και πάλι καλά που ήρθε η Αναγέννηση και μας έσωσε!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος12/12/21 2:11 μ.μ.

      Γκαρσόνι 12:30 μμ πάρε μερικά αποσπάσματα από τον ντε Μαιστρ. Ξέρεις, Γάλλος βασιλικός ήταν και έγραφε την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης:

      "οι Ρολάνδοι και οι Αμάντοι ήταν για τους προγόνους μας ό,τι ο Θησέας και οΗρακλής για τους Έλληνες.

      Για να ασκήσει το είδος της ανωτερότητας που της ανήκει, η Γαλλία έλαβε μια κυριαρχική γλώσσα" (σελίδα 108)

      "Οι καλοί συγγραφείος αυτού του έθνους εκφράζουν τα πράγματα καλύτερα από τους συγγραφείς άλλων εθνών...Αυτό το ταλέντο, αυτή η ικανότητα διάκρισης, κατέστησε τους Γάλλους διανομείς της φήμης" (σελίσα 109)"

      Έχω πολλά ακόμα. Όσα κρομμύδια και να βγάλετε από την κουζίνα θα τρώτε σφαλιάρες διαδοχικές. Καλέστε σε βοήθεια τον Ιανό τον Αλεκάκο μήπως σας βοηθήσει με τις γνώσεις του..χαχαχχαχα

      Ζοζέφ ντε Μεστρ, Κατά της Γαλλικής Επαναστάσεως, Καστανιώτης 1999.

      Διαγραφή
    7. Πανάσχετε ψευτοχιτλερικέ φιλελέρα, μάθε ότι οι Βέλγοι εθνικοσοσιαλιστές ήρωες της SS-Sturmbrigade Wallonien, με τον Ντεγκρέλ επικεφαλής, ενώ προέλαυναν στις παγωμένες στέππες της ΕΣΣΔ το παρακάτω τραγούδι τραγουδούσαν για να παίρνουν θάρρος. Βούτα το κεφάλι σου σε έναν κουβά παγωμένο νερό, άκου τους στίχους και πέσε σε κατάθλιψη:

      https://www.youtube.com/watch?v=YswQS_ovZ_M

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος12/12/21 2:33 μ.μ.

      12:04 απόλυτα παραδοσιοκρατική; Τι σχεση έχει με το perennialism η Βανδέα; Πάλι δεν λες τίποτα, πάλι αρκεισαι να πεις ότι ήταν "αντινεωτερική" λές και είναι κάποια μαγική λέξη, σαν να ηταν όλα τέλεια πριν το 1789, δηλαδή η προνεωτερική παντοκρατορία σάπιου Κλήρου και διεφθαρμένης κληρονομικής Μοναρχίας. Η Βανδέα αυτό το τελευταίο υπεράσπιζε, όχι έναν τρίτο εθνικιστικό δρόμο μεταξύ 1789 και ancien regime. Η Βανδέα είναι χρήσιμη για να καταδειχθεί η αναλγησία των δηθεν καλων δημοκρατών οχι να την βαλουμε και κορωνα στο κεφαλι μας ρε αχυρόμυαλοι. Αφού είστε αφηρημένα αντινεωτερικοί (με ένα σμαρτφοουν ο καθένας φυσικά) ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα: Χωρίς αμφιβολία, το 1821 η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπεράσπιζε τον "προνεωτερικό παλαιό τρόπο" ενώ εμείς στις προκηρύξεις μας είχαμε νεωτερικά προτάγματα περί εθνους κράτους και δημοκρατίας και όλο για τη "φωτισμένη Ευρώπη" λέγαμε (στον εθνικό μας ύμνο εξυμνειται ακόμα και ο αμερικανικός φιλελευθερισμός του Ουασιγκτον!) Καιρός να ανακηρύξουμε τους Τούρκους στην Τριπολιτσά ως μάρτυρες της Ιδέας που σφαγιάστηκαν από τους χωρικούς Έλληνες που καθοδηγούνταν από τους αστούς φιλελεμπόρους και μασόνους καρμπονάρους της Φιλικής Εταιρείας.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος12/12/21 8:43 μ.μ.

      Ένας Βρετανός ρομαντικός αντιδιαφωτιστης καταγγέλει τη Γαλλική Επανάσταση. Για να δούμε αν χρησιμοποιεί και αυτός τη λέξη έθνος με την ρομαντική και σύγχρονη έννοια ή αν μιλά για... φέουδα.

      "Πολλοί ήταν οι Άγγλοι που παρακολούθησαν με έκπληξη και αγανάκτηση αυτόν τον θρίαμβο. Ήταν ένα θέαμα που δεν θύμιζε σε τίποτα τη θριαμβευτική πομπή ενός πολιτισμένου πολεμικού έθνους... ήταν μια πομπή που έμοιαζε μάλλον με παρέλαση Αμερικανών αγρίων...
      Αυτό δεν ήταν ο θρίαμβος της Γαλλίας. Δεν μπορώ παρά να πιστεύω ότι το έθνος σας γέμισε ντροπή και φρίκη."

      Έντμουντ Μπερκ, Στοχασμοί για Επανάσταση στη Γαλλία, Σαββάλας, σελίδα 111.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος12/12/21 8:55 μ.μ.

      2:33 ή είσαι εντυπωσιακά αφελής ή τον παριστάνεις. Αφού αντιφάσκεις με τον εαυτό σου. Εσύ δεν έγραψες ότι άλλο το γαλλικό προνεωτερικο καθεστώς και άλλο το ελληνικό που ήταν οθωμανοκρατούμενο;
      Δεν σου απάντησα ήδη δύο φορές ότι αν ζούσαμε το 1821 θα ήμουν με τους διαφωτιστές ενάντια στο Πατριαρχείο, αν ζούσαμε το 1830 θα ήμουν με τον Οικονόμου και τους λόγιους της εκκλησίας εναντίον των διαφωτιστών, αν ζούσαμε το 1850 θα ήμουν με τους ρομαντικούς του Ζαμπέλιου, αλλά τώρα εφόσον έχουμε όλη την εικόνα πάντοτε και σίγουρα θα είμαι με τους ρομαντικούς εναντίον όλων; Πόσες φορές θες να το επαναλάβω;
      Πότε θα καταλάβεις ότι σήμερα έχουμε την ιστορική πολυτέλεια και τα κρίνουμε όλα εξ αποστάσεως. Από το δικό μας σημείο ο Ρομαντισμός υπερέχει. Αν είσαι εθνικιστής πάντα. Αν δεν είσαι, αλλάζει το πράγμα.
      Τελικά είσαι εθνικιστής; Πιστεύεις στην συνέχεια του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα στο μέσαιωνα και από εκεί στα νεώτερα χρόνια; Ή μήπως πιστεύεις τον Φαλμεράυερ; Θα απαντήσετε επιτέλους; (Μάλλον έχετε απαντήσει εδώ και μερικά χρόνια αλλά αποφεύγετε να το λέτε εκεί που δεν πρέπει).

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος11/12/21 10:14 μ.μ.

    Γκαρσόνια ούτε θαύμα δεν σας σώζει
    https://youtu.be/lfW05AI4RaM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/12/21 10:44 π.μ.

      Τα είδαμε και τα αντιγκαρσόνια που βλέπουν παντού γκαρσόνια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/12/21 12:05 μ.μ.

      Ε τότε, φόλα και στους ρασιάδες μαζί με τα γκαρσόνια.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος12/12/21 11:09 π.μ.

    Ερώτηση προς ρομαντικούς φλεφαλοτες που μιλάνε για Έβολα: γνωρίζετε την άποψη του Έβολα για τον ρομαντισμό; Γνωρίζετε ότι τον χαρακτήριζε "νατουραλιστικό υλισμό" που ήθελε να υποβιβάσει τον άνθρωπο σε μια περίοδο διαρκής αθωότητας χωρίς κάποια βαθύτερη πνευματική αφύπνιση; Τι έχετε να πείτε για αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/12/21 1:20 μ.μ.

      Γιατί μηπως η κορυφή της Συντηρητικής Επανάστασης Όσβαλντ Σπένγκλερ εκτιμούσε το Ρομαντισμό; Τα πρωσικά ιδανικά τα θεωρεί κατεξοχην μη ρομαντικά ενω για το Νοβάλις ελεγε: "Ήταν Άγγλος ουσιαστικά. Άκουγε τον Σάφτσμπουρυ και τον Χιουμ και όχι τον Καντ". Αλλού λέει: "O Ρομαντισμός δεν είναι σημάδι ενός δυνατού ενστίκτου αλλά ενός αδύναμου πνεύματος. Όλοι αυτοί οι Ρομαντικοί είναι τόσο παιδαριώδεις: άντρες που παραμένουν παιδιά για πολύ καιρό (ή για πάντα), χωρίς το σθένος να ασκήσουν κριτική στον εαυτό τους και με συστολές που εγείρονται απο τη συνειδητοποίηση της προσωπικής τους αδυναμίας. Κινητοποιούνται από τη παθολογική ιδέα να αναπλάσουν την κοινωνία, η οποία γι' αυτούς είναι υπερβολικά αρρενωπή και υγιής." (Αφιερωμένο στους γνωστούς που κατηγόρησαν τον Κοραή επειδή δεν εκφράστηκε θετικά για το λογοτεχνικό ρομαντισμό λες και ο ίδιος ο ρομαντικός Γκαίτε δεν αναθεώρησε λέγοντας ότι το Κλασικό είναι υγεία ενώ το Ρομαντικό αρρώστια. Έχει γίνει ο Ρομαντισμός συμβολο της Πίστεως για κάποιους κι όποιος το αρνείται τον βγάζουν ασήμαντο.)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/12/21 1:37 μ.μ.

      Ο Σπένγκλερ αντιπαραβάλλει την κομμουνιστική επανάσταση των Σπαρτακιστών μ' αυτή των Ιακωβίνων και παρότι εναντια στη Γαλ. Επαν. ο ίδιος, παραδέχεται αυτό που οι φλεφαλότες από εφηβικό πείσμα αρνούνται: "Το 1792 το έθνος και η επανάσταση ταυτίζονταν, στα 1919 είναι ολότελα αντιθετικές έννοιες."

      Έθνος και Επανάσταση ταυτίζονταν το 1789. Μεχρι και ο ανθρωπος του λαού ο Κολοκοτρωνης με τα λίγα κολυβογράμματά του ενιωσε τον απόηχο του 1789 και λέει στα απομνημονευματα ότι τους ανοιξε τα μάτια. Κατι ρομαντικά παιδιά το 2021 θα μας βγάλουν μασόνο καπιταλιστή και το Γέρο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/12/21 1:58 μ.μ.

      βρε μπουρδολόγοι του εστιάτορα διαβάστε τον Jeggrey Herff στο βιβλίο "Αντιδραστικός Μοντερνισμός" και θα δείτε ότι η συντηρητική επανάσταση ήταν μια απόπειρα να συνδεθεί ο παλιός εθνικιστικός ρομαντισμός με την τεχνολογία. Επειδή οι παλιοί ρομαντικοί ήταν οικολόγοι και αντιτεχνοκράτες, οι συγγραφείς της συντηρητικής επανάστασης μετά τον πρώτο παγκόσμιο κατάλαβαν ότι αν θα έπρπε να υπάρχει δυνατός γερμανικός στρατός θα έπρεπε να αφομοιώσει όλες τις τχνολογικές εξελίξεις. ¨Ελα όμως που οι τεχνολογικέ ςεξελίξεις είχαν καταδικαστεί ως στοιχεία της νεωτερικότητας από τους παλιούς ρομαντικούς. Υπήρχε το δίλλημα, με την παλιά ρομαντική εθνικισιτκή οικολογία ή με μια καινούργια εκδοχή ρομαντικού εθνικισμού. Αυτό ήταν η συντηρητική επανάσταση. Η απόσταση που πήραν οι συντηρητικοί επανάστάτες ήταν για να δείξουν ότι η ιδεολογία έπρεπε να ανανεωθεί. Όχι να αλλάξηει. Μια ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο ρομαντικό εθνικιστικό όραμα. Αυτή ήταν η συντηρητική επανάσταση. Είπαμε σερβοτόρε της δεξιάς, εδώ όλα αυτά

      https://www.politeianet.gr/books/9789605240076-herf-jeffrey-pek-panepistimiakes-ekdoseis-kritis-antidrastikos-monternismos-204219

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/12/21 2:35 μ.μ.

      Όχι σερβιτόρε. Εσύ προσπαθείς να προβοκάρεις μετά το ξεβράκωμα που σου κάνουν οι σχολιαστές. Αφού σου είπα ότι ο Κοράης ήταν καλύτερος από τους παπάδες και ο Οικονόμου καλύτερος από τον Κοράη. Οι ρομαντικοί καλύτεροι όλων.

      Για τον γέρο του Μοριά που έχεις το θράσος να πιάνεις στο στοματάκι σου θα μου πεις αν δεν σε πείραξε ο ρωσόφιλος προσανατολισμός του.

      Θα σου θυμίσω και αυτό που είπε στον καποδίστρια:

      "Μου χάλασες την Ελλάδα». «Γιατί;» του απεκρίθη εκείνος. «Γιατί έπρεπε να το κάνεις 5 φράγκικο και 15 να το αφήσεις τούρκικο, μετά 20 έτη να το κάνεις 10 φράγκικο και να το αφήσεις 10 τούρκικο, και πάλι μετά 20 έτη να το κάνεις 15 φράγκικο και να το αφήσεις 5 τούρκικο, ώστε μετά 20 άλλους τόσους χρόνους να γίνει όλο φράγκικο"

      Με αυτό συμφωνείς εσύ; Εγώ πάντως όχι με το γράμμα της φράσης, αν και καταλαβαίνω το πνεύμα του γέρου.

      Γιάννης Βλαχογιάννης, Ανέκδοτα του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη, Εκδόσεις Γνώση.

      ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΑ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος12/12/21 2:59 μ.μ.

      Πολύ σωστά όλα αυτά ανώνυμε αλλά εδώ έχουμε μπλέξει με έναν φαντασιόπληκτο που θέλει να ιδεολογικοποιήσει την παιδική του ηλικία. Δηλαδή αν είναι δυνατόν! Είστε πολύ τρυφηλοί εκεί στην ΦΛΕΦΑΛΟ. Σας το λέμε όλοι και μυαλό δεν βάζετε.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος12/12/21 3:11 μ.μ.

      "Ο Έβολα απέρριπτε τον αστικό συναισθηματισμό και τον ρομαντισμό στην ερημιά του βουνού. Γι' αυτόν, οι κορυφές ενθάρρυναν την επίγνωση μιας δύναμης πολύ μεγαλύτερης, η οποία διώχνει έναν τέτοιο συναισθηματισμό ως απλή κατασκευή και αφήνει τον πνευματικά προσανατολισμένο ορειβάτη σε μια κατάσταση αυξημένης διαύγειας"

      Καταλάβατε ρε ΦΛΕΦΑΛΟτες που κάνετε και σημαία τον Έβολα; Αφήστε στην άκρη τα Μπλεκ, τους Μανογουορ και τα καρτούν και κοιτάξτε να κάνετε καμία σοβαρή πολιτική. Εδώ κωλωνετε να πείτε πως είστε εθνικιστές.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος12/12/21 7:19 μ.μ.

      2:35 "οι ρομαντικοί καλύτεροι όλων". Ο ελληνικός ρομαντισμός είχε αρκετά καλά αλλά και αρνητικά (όπως και ο κοραϊσμός. Για πέταμα είναι μόνο οι αντιδιαφωτιστές του Πατριαρχείου). Ένα από τα πολύ θετικά του ήταν η ενασχόληση με τη λαογραφία και τη δημοτική παράδοση. Κακά; Ο ρομαντισμός εισήγαγε το υβριδικό ιδεολόγημα του "ελληνοχριστιανισμού" που μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα. Επίσης ξέπλυνε ποιητικά και ιστοριογραφικά τον περίεργο ως προδοτικό ρόλο του ανώτερου κλήρου κατά την Τουρκοκρατία. Ακόμα ένα; Αντί να μείνει στη λαογραφική συνέχεια του λαού μας επί Μεσαίωνα ή να φωτίσει τις πραγματικά ελληνικές στιγμές κάποιων βυζαντινών περιόδων, ο Ρομαντισμός ανακήρυξε ΟΛΗ τη βυζαντινή αυτοκρατορία ως τελείως ελληνική, παλαιολόγοι και ιουστιανιανοί στο ίδιο καζάνι! Για τη σχιζοφρένεια του νέου Έλληνα, λίγο Πλάτωνας λίγο Ιουστιανιανός, την ευθύνη τη φέρει ο Ρομαντισμός, του οποίου τα αφηγήματα έγιναν σχολική υλη. Μια μέση οδός μεταξύ Κοραϊκών και Ρομαντικών θα ήταν η οδός της πραγματικής εθνικής αυτογνωσίας.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος12/12/21 7:30 μ.μ.

      2.35 Απ'αυτό που είπε ο Κολοκοτρώνης στον Καποδίστρια κατάλαβα οτι και ο ίδιος ήθελε η Ελλάδα απο την Ανατολή ("τουρκικο") να παει 100% στην Ευρώπη ("φραγκικό") απλά συμβούλεψε τον κυβερνήτη ότι για να επιτευχθεί αυτή η επιθυμητή μετάβαση δεν μπορεί να γίνει αμέσως αλλά λίγο λίγο κάθε φορά. Εγώ έτσι το κατανοώ και δεν μου φαινεται ότι αναιρεί το "η Γαλλική Επανάσταση μας άνοιξε τα μάτια". Το αντίθετο. Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί το έβαλες ως απάντηση. Για την ιστορία: Τον Κολοκοτρώνη τον μύησε Επτανήσιος Ιακωβίνος στη Φιλική Εταιρεία και σ' αυτόν εμπιστεύτηκε και την εκπαίδευση των παιδιών του.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος12/12/21 8:27 μ.μ.

      Ρε 3:11μμ καταλαβαίνεις τι διαβάζεις; Ο Evola πράγματι δεν ταυτίζεται και έχει κριτικές παρατηρήσεις απέναντι στην ρομαντική πολιτική θεωρία αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο με αυτό που ανεβάζεις. Δεν είναι το ίδιο ρε άσχετοι ο "ρομαντισμός" με την σημερινή σημασία του όρου με την πολιτική θεωρία του ρομαντισμού

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος12/12/21 8:32 μ.μ.

      Εάν το κάνει όλο αυτό ένας φαντασιόπληκτος αγαπητέ 2:59 οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε που υπάρχει.

      Διαγραφή
    11. Ο Έβολα δεν διάβασε σωστά τον Ρομαντισμό. Έκανε και άλλα λάθη. Για παράδειγμα μεταπολεμικά αποδέχτηκε τον όρο "δεξιά". Το είχαν κάνει και ελάχιστοι συντηρητικοί επαναστάτες στη Γερμανία αλλά η έννοια γινόταν αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο στην εποχή της Βαϊμάρης.

      Σίγουρα για την Ελλάδα ο όρος δεξιά γενικεύτηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συνδέθηκε με την δυτικοδουλη παράταξη.

      Με την μεταπολεμική επιλογή που έκανε ο Έβολα να δεχτεί τον όρο "επαναστατική δεξιά" άνοιξε κατά λάθος μια κρυφή πόρτα για κακοπροαίρετους στον χώρο.

      Κατά τα άλλα ήταν πολύ ενδιαφέρον διανοητής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα απορρίπτουμε ολοκληρωτικά κάποιον επειδή έκανε δύο λάθος προσεγγίσεις; Εσείς δεν μας λέτε ότι είστε "διαλεκτικοί";

      Η Φλεφαλο πότε έκανε σημαία τον Έβολα; Για βρείτε ένα άρθρο γκαρσόνια; Βρείτε ένα άρθρο μετά από δεκαπέντε χρόνια αρθρογραφίας.
      Μια φορά παρουσίασε ο Σταμάτης ραδιοφωνικά το βιβλίο του που κυκλοφόρησε η συλλογικότητα Λυκωρεια. Για να προβάλει τη δουλειά των παιδιών και για να παρουσιάσει έναν ενδιαφέροντα συγγραφέα στο mainstream κοινό που άκουγε έναν μη πολιτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

      Τι λες εσύ γκαρσόνι τελευταίο; Φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε εθνικιστές; Θα επαναλάβω ένα κόλπο του Σταμάτη.

      "Είμαστε εθνικιστές
      Είμαστε εθνικιστές
      Είμαστε εθνικιστές
      Είμαστε εθνικιστές
      Είμαστε εθνικιστές
      Είμαστε εθνικιστές
      είμαστε εθνικιστές
      Είμαστε εθνικιστές
      Είμαστε εθνικιστές
      είμαστε εθνικιστές
      είμαστε εθνικιστές

      Θες να το πω και άλλες φορές;

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος12/12/21 9:43 μ.μ.

      Ο φασισμός είναι ενας από τους κληρονόμους του ρομαντισμού,όχι όμως επειδή διακρίνεται από ανορθολογικότητα και πίστη στις ελίτ-πολλά κινήματα είχαν και αυτές τις ιδιότητες...Το όλο κίνημα αποτελεί μια προσπάθεια επιβολής ενός αισθητικού προτύπου στην πραγματικότητα, μια προσπάθεια εδραίωσης της ιδέας ότι τα πάντα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της τέχνης".

      Προς το γκαρσόνι 3:11 μ.μ.

      Isaiah Berlin, Οι ρίζες του ρομαντισμού, Scripta, 2002, σελίδα 224-225.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος12/12/21 10:29 μ.μ.

      Καλά γράψτε κάποτε εσείς κάτι ενάντια στη δεξιά, στη Νέα δημοκρατία, στα μνημόνια και την παρακμή της εποχής μας. Μέχρι να το κάνετε εμείς οι "άμυαλοι" θα διαβάζουμε τη Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος12/12/21 11:52 π.μ.

    "Η Γαλλική επανάστασις και ο Ναπολέων έκαμε, κατά την γνώμην μου, να ανοίξη τα μάτια του Κόσμου. Πρωτήτερα τα έθνη δεν εγνωρήζοντο, τους βασιλείς τους ενόμιζαν ως θεούς της γης"

    Ο Κολοκοτρώνης λέει ότι η "εβραϊκή"(χοχο) Γαλλική Επανάσταση τους αφύπνισε. Βλέπετε να λέει για την "εθνικιστική" (χοχο) Επανάσταση της Βανδέας; Και κλάμα οι εγχώριοι ρομαντικοί που αντιγράφουν πιστά γερμανικό ρομαντισμό χωρίς να καταλαβαίνουν ότι πίσω απο τις υπερβολικές γερμανορομαντικές αιτιάσεις ενάντια στο 1789 κρυβόταν η ωμή εθνική αντιπαράθεση μεταξύ Γάλλων και Γερμανών. Πόσο σας πονάει που ο μεγαλύτερος ήρωας μας εξυμνεί το 1789 ρε τσάτσοι της φεουδαρχίας και των Μέτερνιχ;;; Μπορείτε να εκφράσετε με λόγια τον πόνο σας; "ΠΡΩΤΗΤΕΡΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΟΝΤΟ" λέει. Το πιάσατε ή θέλετε μετάφραση στα μητρικά σας γερμανικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/12/21 3:43 μ.μ.

      11:52 γράψε καλύτερα στη δική σου μητρική, τα κορακίστικα. Αυτό φαίνεται από το παραλήρημα σου. Ανακατεύεις γερμανικό Ρομαντισμό, Βανδεα, τα πάντα όλα.

      Κατηγορείς σαν γερμανοτραφή τα παιδιά που έχουν θετική γνώμη για το γαλλικό ιστορικό γεγονός της Βανδεας. Έχεις λαλήσει παντελώς.
      Και οι Ιταλοί συναγωνιστές που την ερμήνευσαν θετικά πρέπει να ήταν και αυτοί γερμανοπληκτοι.

      Οι Γερμανοί ρομαντικοί που ταυτίστηκαν με τον Μπερκ, τι ήταν; Αγγλοπληκτοι; Οι Γερμανοί που υιοθέτησαν το γαλλικό όρο "εθνικός σοσιαλισμός", γαλλοπληκτοι.

      Κάηκε ο εγκέφαλος σου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/12/21 8:08 μ.μ.

      Η ρομαντική εναντίωση στο 1789 απηχούσε σε ένα βαθύτερο επίπεδο την μακραίωνη εθνοτική κόντρα Γερμανών και Γάλλων (γι'αυτό, από την ανάποδη, ο Ναπολέων απαγόρευσε το "D' Allemagne" της De Stael όπου εξιδανίκευε το ρομαντισμό). Η ρομαντική κριτική σίγουρα έχει πολλά καίρια σημεία αλλά υπερέβαλε και έχασε την αντικειμενικότητα και αμεροληψία της για τον λόγο που προείπα. Ο Γερμανός Καντ απέδειξε ότι ο συμπατριώτης του Χέρντερ παραποιούσε θέσεις Γάλλων διαφωτιστών και μετα απαντούσε στον αχυράνθρωπο που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Βέβαια οι Γερμανοί είχαν ένα δίκιο διότι τα ναπολεόντεια στρατεύματα - φορείς της Γαλλικής Επανάστασης - έφτασαν να πίνουν καφέ στο Βερολίνο, οπότε ο ρομαντισμός τους ήταν ζωτικός για τη γερμανική αυτοσυντήρηση ενάντια στον ξένο και τότε ακριβώς ήταν που έγινε πιο έντονος (οι Χαίλντερλιν οι Γκαίτε οι Σλέγκελ στην αρχή ήταν συνεπαρμένοι απο τη Γαλλική Επανάσταση!). Δεν είναι σοβαρό να μεταφέρεις στην Ελλάδα ως αντίγραφο αυτό το ιδεολογικό πλαίσιο που είναι γέννημα του γερμανικού Volkgeist, στην Ελλάδα που αρέσει δεν αρέσει είναι γεγονός πως η εθνεγερσία μας ευνοήθηκε και τράφηκε από το πνεύμα του 1789 (η Ιερά Συμμαχία και οι Μέττερνιχ αρέσει δεν αρέσει είχαν το πνεύμα της Βανδέας και ενός Ντε Μαιστρ). Όταν από τα παιδιά της ΦΛΕΦΑΛΟ δεν μπορείς να αποσπάσεις ούτε μισό θετικό του Διαφωτισμού και του 1789 (είναι δυνατόν;;) ενώ γεύονται δεκάδες θετικά του καθημερινά, καταλαβαίνεις ότι 200 χρόνια μετά τους στοιχειώνει το φάντασμα του γαλλοφοβικού προτεστάντη Ηerder χωρίς καν να τους λένε Johann αλλά Γιάννηδες! Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ίδιοι μάλλον δεν έχουν γνώση του πόσο γερμανομανείς είναι διοτι σε άλλες περιπτώσεις κατηγορούν τους Χιτλερικούς για το ίδιο ακριβώς πράγμα που κάνουν και οι ίδιοι.

      Διαγραφή
    3. Ξετρυπωνω εστιατόρια13/12/21 10:26 π.μ.

      8:08 ο στρατός του Ναπολέοντα κατέλαβε τα γερμανικά εδάφη πενήντα χρόνια μετά από την εποχή που ο Χέρντερ έγραψε το πρώτο του εθνικιστικό δοκίμιο.

      Το ψέμα και η πρακτορικη σκοπιμότητα έχουν κοντά ποδαράκια.

      Δεν μεταφέρθηκε στην Ελλάδα ο γερμανικός Ρομαντισμός από τη ΦΛΕΦΑΛΟ. Το σύνολο του αντιδιαφωτιστικού ρομαντισμού προβλήθηκε. Γερμανικό, βρετανικό, γαλλικό, αμερικανικό, ρωσικό. Πάνω από όλα ελληνικό. Όλα είναι εθνικιστικά. Όλα συνδέονται. Όλα εναντίον του υλιστικου, σάπιου κόσμου της φιλελεύθερης νεωτερικότητας.

      Διαγραφή
    4. Σαλάτα του σεφ13/12/21 10:30 π.μ.

      Μια τη λέτε γερμανική, μια ρωσική, μια κομμουνιστική, μια ακροδεξιά- μοναρχική αυτή την ΦΛΕΦΑΛΟ. Σαλάτα του σεφ έχει γίνει το μυαλό των γκαρσονιών.

      Πάντως για ουρές της σύγχρονης καπιταλιστικής γερμανικής πρεσβείας σας κατηγορούν οι ρομαντικοί. Όχι για γερμανομανείς. Έχει διαφορά πανικόβλητα γκαρσόνια.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/12/21 2:27 μ.μ.

      Ούτε στα μισά δεν έχετε απαντήσει τέσσερις μέρες τώρα ρε παλικάρια που τάζετε νοου μερσυ. Για το χερντερικό οι Μακεδόνες και οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τους Έλληνες ακόμα ψάχνεστε; Εγώ θα σας θυμήσω και τον δικό μας αντιδημοκράτη Συκουτρή που διάβαζε το 1821 διαφωτιστικά αλα Κοραής, ως αναγέννηση του έθνους, επανασύνδεση με την Αρχαία Ελλάδα και ξεπέρασμα της σκοτεινής βυζαντινής παράδοσης. Πάρτον κάτω και τον Συκουτρή, κακός κι αυτός, δημοκρατικό τέκνο του κοραϊκού φιλελεύθερου καπιταλισμού...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/12/21 11:22 π.μ.

      Ο Συκουτρής έγραψε διαφωτιστικά...χαχαχαχαχα...τι άλλο θα γράψει ο μάστερ σεφ; Τη σχολή του βιταλισμου, τον Μπερξόν, τα έχει πάρει το αυτί σου ρε ταβερνιάρη;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος14/12/21 7:48 μ.μ.

      Δεν είπα ότι έγραφε γενικώς διαφωτιστικά. Για το 1821 είπα ότι η ανάγνωσή του είναι αυτό που κατηγορείτε ως διαφωτιστική, αφού διέρρηξε σαν τον Κοραή τη "συνέχεια μας", σου λέει το 1821 έγινε επειδή απορριψαμε Βυζαντιο και θελαμε επανασύνδεση με Αρχαία Ελλάδα. Η άποψη του Συκουτρή ποια ηταν για το Μεσαίωνα και το Βυζάντιο; Ο Συκουτρής ηταν πιο κοντά στο γερμανικό ιδεαλισμό αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να πει ότι "η Γαλλική επανάστασις ήταν υπό την επήρεια ελληνικών ιδεών".

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος12/12/21 12:04 μ.μ.

    πείτε κάνα ευχαριστώ και στην διαχείριση που σας ανέχεται όλους βέβαια είναι από τις σπάνιες αναρτήσεις που οι περισσότεροι δεν κάνουν σαν ουγκανοι στα σχόλια πως το πάθατε ρε και ανακαλύψατε τον διάλογο μεταξύ σας που σας χωρίζουν τόσα σημαντικά μετά από ογδόντα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/12/21 2:56 μ.μ.

    Απλά επιβεβαιώνετε ότι η ΦΛΕΦΑΛΟ είναι ότι πιο αστικοεθνικιστικό υπάρχει. Υπέρ της μοναρχίας, υπέρ της φεουδαρχίας, υπέρ της πολιτικής κυριαρχίας της εκκλησίας. Για την φοιτητική κλίκα του αιώνιου εφήβου οι μοναρχοσυντηρητικοί που βάζουν το στέμμα κάθε νόθου - μιγά μονάρχη πάνω από την πατρίδα δεν συγκαταλέγονται στην ακροδεξιά. Εγώ απορώ πως κάποιοι θεωρούν ότι αυτοί οι τύποι ανήκουν στο επαναστατικό τμήμα του χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/12/21 9:37 μ.μ.

      ρε 2:56 πόσα blogs έχεις αντιγράψει το ίδιο σχόλιο; Βαρέθηκα να το διαβάζω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/12/21 10:32 π.μ.

      2:56 στο προηγούμενο σχόλιο λες ότι είναι μπολσεβίκοι. Τι να διαλέξω;

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος12/12/21 3:08 μ.μ.

    "Ο ρομαντισμός δεν είναι σημάδι ισχυρού ενστίκτου, αλλά, αντίθετα, μιας αδύναμης, απεχθούς διανόησης. Είναι όλοι βρεφικοί, αυτοί οι ρομαντικοί. Άντρες που παραμένουν παιδιά για πολύ καιρό (ή για πάντα), χωρίς τη δύναμη να επικρίνουν τον εαυτό τους, αλλά με αέναες αναστολές που προκύπτουν από τη σκοτεινή επίγνωση της προσωπικής τους αδυναμίας. που παρακινούνται από τη νοσηρή ιδέα της μεταρρύθμισης της κοινωνίας, που είναι γι' αυτούς πολύ αρρενωπή, πολύ υγιής, πολύ νηφάλια"

    Αυτά έλεγε ο Οσβάλντ Σπενγκλερ για τον Ρομαντισμό. Θέλετε να φέρουμε και τι έλεγε ο Έβολα; Αφήστε γιατί θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια κάτι βουτυροπαιδα που κατά τα άλλα ζητούν να μην δωθεί έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/12/21 7:43 μ.μ.

      "Ο Talcot Parsons υποστήριξε ότι μια αποφασιστικής σημασίας όψη του εθνικοσοσιαλισμού ήταν η στράτευση των εξαιρετικά βαθιών ριζωμένων τάσεων της γερμανικής κοινωνίας στην υπηρεσία ενός βίαιου πολιτικού επιθετικού κινήματος που ενσωματώνει μια φονταμενταλιστικη εξέγερση ενάντια σε ολόκληρη την τάση εξορθολογισμού του δυτικού κόσμου". Ο Henry Terner έγραψε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός αντιπροσώπευε έναν ουτοπικό αντιμοντερνισμο, μια ακραία αντίδραση στον σύγχρονο βιομηχανικό κόσμο".

      Jeffrey Herf, Aντιδραστικος Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελίδα 6.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/12/21 2:30 μ.μ.

      Ρε επιστημονικέ συνεργάτη συνέχεια εφαρμόζεις την τακτική της επίκλησης στην αυθεντία. Φέρνεις αποσπάσματα από βιβλία καθηγητών για να μας πείσεις ότι έχεις δίκιο. Λες και οι συγκεκριμένοι ακαδημαϊκοί είναι αλάνθαστοι ή ένθεες υπάρξεις. Από την άλλη μας λες ότι ο χιτλερισμός δεν ήταν ρομαντικός και ενσωμάτωσε και άλλες ιδεολογικές παραδόσεις. Διάλεξε γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις. Εμείς σου φέρνουμε πρωτογενείς πηγές απευθείας από τους μεγάλους εθνικιστές της ιστορίας (κανένας εκ των οποίων δεν ήταν ρομαντικός!) και εσύ μας φέρνεις τι έλεγε ο Στεερνχελ και η κουτση Μαρία. Απαντά ο Έβολα και ο Σπενγκλερ αποκήρυτταν τον ρομαντισμό ναι ή όχι;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/12/21 2:54 μ.μ.

      η αναφορά της εργασιακής ιδιότητας είναι κόλπο της μπατσαρίας που στα έμαθε στο τμήμα ή δείγμα το πόσο ρουφιάνος είσαι; και όταν λες "εμείς" ποιοι είστε εσείς τελικά;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/12/21 5:13 μ.μ.

      Άστον 2:54. Βλέπει παντού το φάντασμα του Σταμάτη. Άστον να τον γελοιοποιήσουμε και άλλο. Ξέχασε τις παραπομπές του Νοβάλις, του Μπερκ, του ντε Μεστρ, του γέρου του Μοριά που φάγανε στη μάπα.
      Ο Στερνχελ είναι ένας από τους ακαδημαϊκούς που διαβάζει όλη η οικουμένη όταν ψάχνει τον φασισμό. Τον έχουν οι εκδόσεις Έξοδος και όχι το ταβερνάκι του. Όλοι οι υπόλοιποι είναι οι σημαντικότεροι ακαδημαϊκοί του πλανήτη. Τι να όμως πουν μπροστά στον μάστερ σεφ;

      Ποιες απαντήσεις θέλετε ρε κοκοβιοι; Πόσες άλλες; Έχετε διαβάσει τη βιβλιογραφία του Χέρντερ; Γιατί και στα αγγλικά δεν κυκλοφορεί ολόκληρη. Ο Στερνχελ την έχει διαβάσει.
      Εσείς δεν βάλατε το διαφωτιστή σας να παραθέτει αποσπάσματα Αμερικανών ακαδημαϊκών;

      Ο Έβολα και ο Σπένγκλερ θέλησαν να δείξουν ότι ανανέωσαν τον ρομαντισμό του Ράσκιν και των παλιότερων. Για αυτό έκαναν κριτική στους παλιότερους ρομαντικούς. Όταν ερμηνεύουμε ότι οι δύο τους απλά ανανέωσαν τις παραδοσιακές ρομαντικές θέσεις, δεν κάνουμε επίκληση στην αυθεντία. Ερμηνευτική κάνουμε. Που να τα μάθεις αυτά; Στην κουζίνα σου;

      Αλλά να σου κάνω τη χάρη. Να σου πω ότι δύο συγγραφείς διαφοροποιήθηκαν από την ρομαντική παράδοση. Ε και; Υπάρχουν δεκάδες άλλοι. Σήμερα δικαιώθηκε ο παλιός ρομαντισμός ως απάντηση στην παγκοσμιοποίηση. Ο Χέρντερ και οι παλιοί παραμένουν επίκαιροι παγκοσμίως. Όχι ο Σπένγκλερ. Ο Σπένγκλερ ήταν τεράστιος μόνο για την εποχή του.

      Σήμερα ποιος απαντά στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης; Η τεχνολογία του Σπένγκλερ; Ή ο εθνικισμός, η παραδοσιοκρατία, η οικολογία των πρώτων ρομαντικών; Ο Μούρρος που πατά; Στον Χέρντερ, ή στον Έβολα και τον Σπένγκλερ; Η αυτονομία του Μπενουά που εδράζεται; Στους πρώτους ρομαντικούς ή στον Έβολα;

      Εμείς δεν απορρίπτουμε κανένα. Μόνο εσάς τους "χιτλερικούς" νεοδημοκράτες της αμερικανικής παγκοσμιοποίησης. Να βλέπουμε πάντως και την πραγματικότητα. Για να διαπιστώσουμε πόσο διαχρονικός είναι το Ρομαντικός εθνικισμός.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/12/21 8:28 μ.μ.

      5:13 καλά εσύ έχεις κάψει φλάντζα. Σάλεψες από τα Μπλεκ.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/12/21 9:20 π.μ.

      8:28 μ.μ. σου έχω πει ότι τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα ristorante.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος12/12/21 5:40 μ.μ.

    "Ο εθνικισμός, πράγματι, είναι δημιούργημα όχι της Δεξιάς μα της Αριστεράς: Επινοήθηκε κατά την αιματηρή αναταραχή της περιόδου 1789-1792 στην Γαλλία, για λόγους άμεσης σκοπιμότητας• έπρεπε, μετά τα καίρια πλήγματα που οι «επαναστάτες» και, πριν από αυτούς οι «φιλόσοφοι του διαφωτισμού» είχανε καταφέρει κατά του βασιλικού θεσμού, να επινοηθεί νέα βάση νομιμότητας, ώστε να δικαιολογείται η εξόντωση των αντιπάλων του δημοκρατικού καθεστώτος."

    Δ. Μιχαλόπουλος, "Λησμονημένη Επανάσταση"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/12/21 7:30 μ.μ.

      Σοβαρό επιστήμονα παραθέτεις. Δεξιός δηλώνει απ' οτι θυμάμαι. Έτσι για να βγαίνουν στη φόρα όλα τα υποκαταστήματα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/12/21 9:38 μ.μ.

      Τέτοιες κοτσάνες έλεγε για αυτό δεν τον διαβάζουν ούτε οι συγγενείς του.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/12/21 9:21 π.μ.

      Δηλαδή το εστιατόριο έγινε αριστερό τώρα; Πείτε μας τι πίνετε.

      Διαγραφή
  13. Κανένα έλεος στα εστιατόρια12/12/21 7:48 μ.μ.

    Όπως οι volkisch ιδεολογίες του 19ου αιώνα έτσι και οι συντηρητικοί επαναστάτες επιδίωκαν μια πολιτιστική και πολιτική επανάσταση που θα μπορούσε να αναζωογονήσει το έθνος. Ήταν αντιδραστικοί γιατί αντιτίθεντο στις αρχές του 1789, βρήκαν όμως στον εθνικισμό μια τρίτη δύναμη πέραν του καπιταλισμού και του μαρξισμού."

    Jeffrey Herf, Αντιδραστικός Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελίδα 14.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κανένα έλεος στα εστιατόρια12/12/21 7:52 μ.μ.

    Μετά το Α Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ερνστ Γινγκερ και Καρλ Σμιτ υπερηφανεύονταν για τις διαφορές τους με το ρομαντισμό του 19ου αιώνα. Όμως ο ενθουσιασμός τους για το Fronterlebnis υ η πίστη τους πως η σφαγή έφερνε στο προσκήνιο ένα νέο άνθρωπο ήταν παλιό ρομαντικό όραμα μέσα σε σύγχρονο πλαίσιο."

    Jeffrey Herf, Αντιδραστικός Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελίδα 18.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος12/12/21 7:53 μ.μ.

    Βρε βλακέντιοι δήθεν ραντικαλ αντιχριστιανοί γνωρίζετε τις ιδέες του Σαρλ Μωρρας και της Action Francaise; Γνωρίζετε ότι ο Μωρρας ήταν μοναρχο-καθολικός σοσιαλιστής; Γνωρίζετε τι λέει ο Ντεγκρέλ για τον Μωρρας στο βιβλίο του Μπραζιγιακ "Λεόν Ντεγκρέλ και το Μέλλον του Ρεξ" από τις γνωστές εκδόσεις; Τον αποκαλεί λίγο πολύ εμπνευστή του και ιδεολογικό του καθοδηγητή! Η ιδεολογία του ρεξισμου στα πρώτα της χρόνια δεν ήταν ένας σοσιαλιστικός μοναρχο-καθολικισμός; Εκτός και αν ήταν και ο Ντεγκρέλ ακροδεξιός. Πείτε το να γελάσουμε! Είστε τελείως άσχετοι και αδιαβαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπουρλότο στο εστιατόριο12/12/21 7:56 μ.μ.

    Ο πόλεμος υπήρξε μια καμπή για τον ρομαντικό σντικαπιταλισμο. Ήταν μετά τον πόλεμο που οι συντηρητικοί επαναστάτες συνέδεσαν τον ανορθολογισμό, τη διαμαρτυρία ενάντια στο Διαφωτισμό και μια ρομαντική λατρεία για τη βία, με τη λατρεία της τεχνολογίας."

    Jeffrey Herf, Αντιδραστικός Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελίδα 28

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γκαρσόνια σας πονάει12/12/21 8:01 μ.μ.

    "Η σύμβολο του γερμανικού ρομαντισμού στη συντηρητική επανάσταση ήταν αποφασιστική. ... Πρόκειται για τις αντιλήψεις για την πολιτική που υποστήριξε και ο εθνικοσοσιαλισμός".

    Jeffrey Herf, Αντιδραστικός Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελίδα 32.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εθνικομπολσεβικος12/12/21 8:15 μ.μ.

    Δεν ήταν όλοι οι συντηρητικοί επαναστάτες αντιδραστικοί μοντερνιστές. Ο Μέλλερ Βαν ντε Μπρουκ δεν εξαιρούσε την τεχνολογία από το γενικό κατηγορητήριο ενάντια στην ορθολογικότητα του Διαφωτισμού... όπως οι ιδέες των ντε Μπρουκ, Κλαγκες και Πάουλ Έρνστ, έτσι και η σκέψη του Νieckich διαθέτει την αρετή της εσωτερικής συνέπειας. Αν η τεχνολογία σκοτώνει της ζωής τότε η υπεράσπιση της ζωής απαιτεί την αντίθεση στην τεχνολογία."

    Jeffrey Herf, Αντιδραστικός Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελίδα 45-47.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γκαρσόνια σας πονάει12/12/21 8:17 μ.μ.

    ""Οι συντηρητικοί επαναστάτες αν και ήρθαν σε ρήξη με την εχθρότητα προς την τεχνολογία που χαρακτήριζε επί έναν αιώνα τον γερμανικό εθνικισμό, συνέχιζαν την εκατονταετη του εξέγερση ενάντια στην ορθολογικότητα του Διαφωτισμού."

    Jeffrey Herf, Αντιδραστικός Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελίδα 55.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κανένα έλεος στα εστιατόρια12/12/21 8:25 μ.μ.

    "Εδώ είναι προφανής ο πολιτικός ρομαντισμός του Σπένγκλερ. Η εξουσία δεν πρέπει να υπηρετεί επίγεια υλικά συμφέροντα αλλά τις υψηλότερες σφαίρες του καθήκοντος, της αποστολής και της θυσίας." σελίδα 62.

    "Η αγροτική αριστοκρατία, ο πρωσσικος μιλιταρισμός και οι παραδοσιακές αξίες της πατριαρχίας και της οικογένειας εκφράζονται στις κατηγορίες και στα σύμβολα του Σπένγκλερ. Όλοι αυτοί οι προκαπιταλιστικοι θεσμοί ανθίστανται στην παρεισφρηση των ανταλλακτικών σχέσεων", σελίδα 68.

    Jeffrey Herf, Αντιδραστικός Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαλεκτικός αντιδιαφωτισμος12/12/21 8:29 μ.μ.

    "Η συντηρητική επανάσταση εκμοντερνιζε τις ρομαντικές και ανορθολογικές παραδόσεις, αλλά δεν τις περιόριζε...Ο πόλεμος και ο εθνικισμός συνέδεσαν τις γερμανικές ρομαντικές παραδόσεις με μια ατελή και αντιδραστική μορφή μοντερνισμού".

    Jeffrey Herf, Αντιδραστικός Μοντερνισμός, πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, σελίδα 70.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/12/21 8:37 μ.μ.

    ONOMΑΤΑ ΚΑΝΟΝΟΣΤΑΣΙΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Σ. Τρικούπης, Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως):

    "Το τείχος είχεν επί της ενάρξεως της πολιορκίας ταύτης σχήμα επτάγωνον. Προς το κέντρον, το προς άρκτον, έκειτο το προτείχισμα του Μπότσαρη· προς δυσμάς δε του κέντρου κατά σειράν το πύργωμα του ΚOΡΑΗ, το προτείχισμα του ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΥ*, το κανονοστάσιον του Βύρωνος, τα πυργώματα του Γουλιέλμου Τέλλου και του ΚΟΤΣΙΟΥΚΟΥ** και το κανονοστάσιον του Κυριακούλη."

    *Benjamin Franklin (Βενιαμίν Φραγκλίνος)
    **Ταντέους Κοστιούσκο (είχε συμμετάσχει και στην Αμερικάνικη και στην Πολωνική γιακωβίνικη επανάσταση)

    Κοραήδες, Φραγκλίνοι και Ιακωβίνοι; Στο Μεσολόγγι είμαστε την προνεωτερική Υψηλη Πύλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έξω οι ξένοι13/12/21 10:18 π.μ.

      Η ανοησία σου δεν έχει όρια. Δεν το γνωρίζουμε ότι η επανάσταση του '21 βασίστηκε στον ξένο παράγοντα; Από τους φιλέλληνες μέχρι τα εβραϊκά δάνεια. Τι νόημα στη αυτό που ανεβάζεις; Αυτή την εξάρτηση από τους ξένους πληρώνουμε ακόμη και σήμερα.

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος13/12/21 1:36 π.μ.

    Έβγαλαν τις κουκούλες οι βαλτοί της δεξιάς. Διαφωτισμός, ενάντια στο Μέγα Αλέξανδρο, Γύπαρης, ψήφο στον Αντώνη Σαμαρά, φιλίες με Ισραηλινούς, υπαρχηγοί του Μιχαλολιάκου, οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες. Όλα τα έχει ο μπαξές. Ευτυχώς που υπάρχει ο ΜΚ και οι ρομαντικοί για να τους ξεμπροστιάζουν. Αν δεν ήταν και αυτοί δεν θα υπήρχε χώρος. Θα είχαμε γίνει συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/21 10:34 π.μ.

      Για αυτό είναι εναντίον του μεγάλου Αλεξάνδρου τα γκαρσόνια. Τον είχε αποκηρύξει ο Κοραής και οι φιλελεύθεροι του 19ου αιώνα. Ρε τι μαθαίνει κανείς διαβάζοντας ιστορία των ιδεών.

      Διαγραφή
  24. Ανώνυμος13/12/21 1:39 π.μ.

    Ο ρομαντισμός είναι το εορταστικό menu των εστιατορίων της άκρας δεξιάς. Όχι που θα σταματούσαν στον Δραγούμη και στον Περικλή Γιαννόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/21 10:36 π.μ.

      Έχουν βγάλει τις κουκούλες. Τους έμαθε όλος ο χώρος ότι είναι μαγαζιά της Νέας Δημοκρατίας. Ψευτοχτλερικοί και τραμπιστες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/12/21 2:58 μ.μ.

      τα κεφάλια τους είναι ή χομπίστες ή βαλτοί εδώ και χρόνια απλά οι από κάτω δεν γνωρίζουν τι παίζει είναι τα σάπια δόντια του καθεστώτος που θα έρθει η ώρα να βγουν όχι χωρίς έλεος αλλά χωρίς αναισθητικό

      Διαγραφή
  25. Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των σχολιαστών. Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος13/12/21 11:13 π.μ.

    "Η τότε επανάστασις των Γάλλων προυξένησεν ως φαίνεται εις την τοσούτον ευαίσθητον ψυχήν του βαθείαν εντύπωσιν και ανησυχίαν όσην το του Μιλτιάδου τρόπαιον εις το Θεμιστοκλέαν."

    Χ. Περραιβός για τον αοίδιμο φίλο του, Ρήγα Φεραίο (ο οποίος εκτελέστηκε από τις αντεπαναστατικές αντιδιαφωτιστικές "ντεμαιστρικές" δυνάμεις της εποχής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος13/12/21 11:40 π.μ.

    "Εξέσπασε το εν Γαλλία ηφαίστειον του οποίου η λάβα πυρπολήσασα το μεσαιωνικόν του κόσμου οικοδόμημα, ανέπλασεν την ανθρωπότητα. Τα προς τους λαούς φλογερά των δημοκρατών κηρύγματα ισχυρώς συνεκίνησαν και την τουρκοκρατούμενην Ελλάδα, ήτις επιλήσμων των χθεσινών παθημάτων ήρξατο μελετώσα νέαν προς αποτίναξιν του τουρκικού  ζυγού επανάστασιν."

    Κωνσταντίνος Σάθας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/21 12:38 μ.μ.

      Είναι προφανές ότι υπάρχουν ναζί νεοδημοκράτες που υιοθετούν τα των "δημοκρατών κηρύγματα".

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμος13/12/21 12:37 μ.μ.

    "Στους νέους συναγωνιστές που θα αναστενάξουν "δυστυχώς Κολοκοτρώνηδες, Περραιβοί, Σάθες όλοι στάζουν σάλια για τη Γαλλική Επανάσταση...μα κανέναν δεν τον συνγκίνησε η Βανδέα που ήταν και πιο πρόσφατη και πιο φιλελληνική και πιο ρομαντική και πιο εθνικιστικη και πιο σοσιαλιστική;" τούτο μόνο σας λέω αδέρφια μου: Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες, σκουπίστε τα δάκρυά σας, βάλτε μάνογουορ να παίζει και ακούστε με προσεκτικά, όχι με τα αισθητηριακά όργανα των αυτιών αλλά με την Εσωτερική Ποιητική Ψυχή σας. Εμείς οι Ρομαντικοί προτάσσουμε το Μαγικό κόσμο του Ονείρου ενάντια στη πεζή πραγματικότητα, ας κλείσουμε λοιπόν τα μάτια μας κι ας δούμε καβαλάρη τον Κολοκοτρώνη μας να περιδιαβαίνει όλο το Μωριά αναγγέλοντας το χαρμόσυνο "Η Βανδέα ζει καθίκι Κοραή" και μετά να περνά στη Ζάκυνθος βάζοντας φωτιά σε όλα τα Ιακωβινεία της Επτανήσου και σκοτώνοντας με τα ίδια του τα χέρια τον Αντώνιο Μαρτελάο χτυπώντας τον μετά μανίας στο κεφάλι με τα Άπαντα του οσίων Χέρντερ και Χάμανν που τα είχε εκδώσει το 1818 μετά σχολιασμού σε ένα τόμο 1794 σελίδων ο Οδυσσέας Ανδρούτσος. Ετσι έγινε, φίλοι μου, πιστέψτε το, μα τον Άγιο Νοβάλις, εμπιστευθείτε τη Φαντασία σας, δοθείτε σ'αυτην, αυτήν που ειναι η μοναδική Αλήθεια κι αφήστε τα γκαρσόνια της μηχανιστικής διαφωτιστικής λογικής να εμπιστεύονται τα απομνημονεύματά του και να λένε ότι ο Μαρτελάος ήταν δήθεν φίλος του και δάσκαλος των παιδιών του. Όχιιιι!! Θα μαστιγώσουμε κάθε γκαρσόνι με τα υπέρλογα Όνειρά μας. Δεν θα τους δείξουμε καμιά επιείκ....[...δυσανάγνωστο κείμενο λόγω ζωγραφισμένων δράκων και μιας πριγκίπισσας πάνω στις λέξεις]..."


    Απόσπασμα από το ημιτελές έργο "Αναμνήσεις ενός Έλληνα γκαρσονοφάγου" που βρέθηκε το 2096 μΧ υπο μορφή σκόρπιων σημειώσεων στα marginalia τευχών Μπλέκ σε παλαιοβιβλιοπωλείο επαρχιακής πόλης της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/21 5:20 μ.μ.

      Ρε φίλε έλιωσα στα γέλια!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/12/21 6:40 μ.μ.

      Καλή η φάση με γέλιο μάλλον το πήρατε από την γνωστή εκπομπή αλλά δεν είπατε γιατί τόσο μένος με την φλεφαλο γνωρίζατε από κάπου τα μέλη της σας ενόχλησε το άρθρο για την Μυρτώ είχατε βρεθεί σε κοινό χώρο κάποιοι πριν δέκα χρόνια μήπως

      Διαγραφή
  29. Ανώνυμος13/12/21 2:50 μ.μ.

    Ο Μιχαλόπουλος έλεγε κοτσάνες αλλά οι καθηγητές που ποσταρει ο Μ.... έχουν όλοι δίκιο και αποτελούν αυθεντίες. Τραγικός είσαι! Αφού όμως ο Μιχαλόπουλος ήταν μπουρδολογος τότε σταματήστε να προβάλλετε το βιβλίο του για τους Επιστράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/12/21 4:53 μ.μ.

      Ο Μιχαλόπουλος ήταν καθηγητής δε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ομιλητής σε εκπομπές τύπου Χατζάρα. Οι υπόλοιποι είναι καθηγητές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Που να το ξέρεις εσύ όμως στη λατζα του εστιατορίου;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/12/21 5:14 μ.μ.

      Αν εννοείς την φλεφαλο πότε πρόβαλε βιβλία τέτοιων τύπων; ποτέ.

      Διαγραφή
  30. Ανώνυμος13/12/21 2:50 μ.μ.

    Πιστεύω ότι πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται η ορολογία γκαρσόνια, εστιατόρια, πωποτας, μάστερ σεφ κλπ. Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά είναι κατανοητά μόνο από τους μυημένους. Αν θέλουμε σαν εθνικοσοσιαλιστές και ριζοσπαστικοί εθνικιστές να κάνουμε κάτι δεν γίνεται να μένουμε στις ορολογίες που αντιπροσωπεύουν ιδρυματικες διαφωνίες. Τσουβαλιαστε τους όλους ως ακροδεξιούς και η υπόθεση τελείωσε. Θα μπαίνουν να διαβάσουν μαύρο κρίνο καινούργιοι ή άσχετοι με τη φάση και θα νομίζουν ότι είμαστε λέσχη μαγειρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος14/12/21 11:23 π.μ.

    "Το 1821 αποτελεί αληθώς ΡΗΞΙΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΑΚΗΝ αλλα και την της τουρκοκρατούμενης Ελλάδος. Αλλά συγχρόνως αποτελεί αναγέννησιν, αναγέννησιν του αρχαίου ελληνικού πνεύματος...Είναι το ΕΡΓΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙΣΗΣ ΤΟΝ 18ο ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Δεν υπήρξε τούτο το πρόγραμμα του Κοραή μόνον, αν και Ο ΚΟΡΑΗΣ ΥΠΗΡΞΕΝ Ο ΕΥΓΛΩΤΤΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟΣ ΤΟΥΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ......Των ιδεών της γαλλικής επαναστάσεως η επιρροή ─ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΟΣ ΔΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΑΣ ΤΟΥ 21, π.χ. τον Ρήγαν και Κοραήν─ υπερτιμάται εσχάτως παρά πολλών. Αλλά, και αν ακόμη υπήρξε τόσον μεγάλη, δεν πρέπει να λησμονώμεν  ότι ΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΟΝ ΕΠΙΔΡΑΣΙΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ και υπό την μορφήν αυτήν επέδρασεν και εν Ελλάδι."

    Συκουτρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και άλλες τάπες στα γκαρσόνια του Μητσοτάκη15/12/21 12:06 π.μ.

      "Καλή βεβαίως η οργάνωσις η τεχνική..απαραίτητος, αναπόφευκτος προϋπόθεσις...αλλά προϋπόθεσις μόνον προορισμένη να συμπληρωθή, να πάρει φλόγα και παλμόν και χρώμα από κάτι ψυχικότερον και εσωτερικότερον, και δια τούτο ασύλληπτον εις ορθολογικήν μεταχείρισιν" σελίδα 6-7

      "οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί στατιστικής, ούτε ποσά. Και ο κατώτερος ακόμη άνθρωπος...αποτελεί ταυτοχρόνως ένα εγώ, εν αυτοτελές, μοναδικόν κέντρον υπάρξεως, ζωής, αισθήματος, ευτυχίας" σελία 7--σαφέστατα ρατσιστική αυτή η θέση..χαχαχα

      "η δυστυχία είναι φαινόμενον ψυχικόν-ποτέ υλικόν" σελίδα 8

      Ιωάννου Συκουτρή, φιλοσοφία της ζωής, ελεύθερη σκέψις, 1980

      "

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/12/21 1:16 μ.μ.

      Δεν συνεννοούμαστε. Εγώ αναφέρθηκα μόνο στην συκουτρική ανάγνωση το 1821 ως απόδειξη ότι δεν σημαίνει ότι είσαι "γκαρσόνι, πράκτορας, φιλελεύθερος ευρωλιγούρης καπιταλιστής" αν πεις δέκα καλές κουβέντες για τον Κοραή. Γι' αυτό ακριβώς υπενθύμισα την περίπτωση του γερμανοθρεμμένου Συκουτρή, του οποίου ο ιδεαλισμός και ο ανορθολογικός βιταλισμός δεν τον εμπόδισε να δεχτεί την "διαφωτιστική" κι όχι τη "ρομαντική" ανάγνωση του Βυζαντίου. Γιατί απλά δεν ηταν οπαδός. Κάποιοι θέλουν παρά πολύ να νομίζουν ότι όλα είναι άσπρο μαύρο, τα θέλουν ευκολα, χειροπιαστά, αλλά ειδικά στα φιλοσοφικά ρευματα ποτέ δεν ήταν έτσι. Η δική μου συνεισφορά στα σχόλια αυτή προσπαθησα να είναι. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

      Διαγραφή
  32. νεορομαντικός Συκουτρής15/12/21 12:18 π.μ.

    "όταν ζητούμε το νόημα της ζωής δεν ζητούμεν το νόημα της ζωής απλώς-αυτό δεν έχει ίσως νόημα...
    διατί υπάρχει το βιολογικόν φαινόμενον ζωή; το πολύ θα ημπορούσε να εξετασθή το ζήτημα της προελεύσεώς της.
    Ζητούμε το νόημα του ευ ζην, ζητούμε δηλαδή να καθορίσωμεν τας αξίας εκείνας των οποίων η πραγματοποίησις την αναβιβάζει ΑΠΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΕΝΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΝ, ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, εις φαινόμενον ηθικόν, αποκλειστικώς ανθρώπινον". σελίδα 12.

    για τους εστιάτορες και σερβιτόρους του ντετερμινιστικού βιολογικού ρατσισμού αυτό..χαχαχαχα

    Ρε παιδάκια, ρε παιδάκια, δεν χορτάσατε σφαλιάρες; Θέλετε να σας ξεβρακώσουμε εντελώς; Να μη σας ξαναδιαβάσουν ούτε οι ηλίθιοι; Να μου πείς με τους αβράκωτους είστε, ξεβρακώματα σας χρειάζονται..περαστικά σας

    Ιωάννου Συκουτρή, φιλοσοφία της ζωής, ελεύθεη σκέψις,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καταγγελία15/12/21 11:57 π.μ.

    Παρακαλούμε τους διαχειριστές του ιστολογίου Μαύρος Κρίνος να σταματήσουν την αναπαραγωγή ιδεολογικής τσόντας με πρωταγωνιστές τους θαμώνες αλυσίδας εστιατορίων. Το παρόν ιστολόγιο έχει περιεχόμενο πολιτικό και ενδέχεται να το διαβάζουν νεαρά άτομα. Οφείλετε να προστατεύετε τους αναγνώστες από εικόνες παθητικών ερωτικών συνευρέσεων άνευ σύελου στις οποίες επιδίδονται πρόσωπα που υποδύονται τους ρόλους σερβιτόρων της δεξιάς παράταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.