«O tempora, o mores!»: όταν η ελληνική άκρα δεξιά φόρεσε την μαντήλα του Ιράν.

 


του Wolverine

Ένα από τα πιο άγνωστα παρασκήνια του «χώρου» είναι οι σχέσεις των Ελλήνων εθνικιστών και ακροδεξιών με το αντισιωνιστικό καθεστώς της Τεχεράνης. Περίπου δέκα χρόνια πριν όταν ακόμη ο «Καρατζαφερισμός» επιζούσε και λειτουργούσε ακόμη ως «σειρήνα» στο πολύπαθο ταξίδι των ιδεών που ονομάζονται από κάποιους «εθνικές», κάποιοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους Ιρανούς και την εξαιρετική Περσική κουζίνα. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Χομεϊνί έβρισκε την θέση του δίπλα στον Χίτλερ ή τον Μεταξά. 

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ένα περιοδικό που άφησε εποχή για την ποιότητα του και δεν είναι άλλο από το εμβληματικό «αριστερό» εθνικιστικό «Στρασσερικό» «Αντίδοτο» δημοσίευε άρθρα υπέρ της Ιρανικής επανάστασης. Στις σελίδες του στηλίτευε την ξαφνική Ιρακινή επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, την αποδυνάμωση των δυο χωρών με τα πιο συμπαγή αντισιωνιστικά καθεστώτα και τέλος φυσικά … την ενίσχυση του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Το εξώφυλλο που οι «Φρουροί της Επανάστασης» παρελαύνουν πάνω στην αστερόεσσα πέρασε σχετικά απαρατήρητο για την πλειοψηφία των υποστηρικτών του εθνικισμού. Η Ιρανική επανάσταση που εκμηδένισε την αριστερά και τους φιλοσιωνιστές μοναρχικούς αλλά και τους Κούρδους που είναι από την δεκαετία του ’60 το μακρύ χέρι του Ισραήλ στην χώρα του Ξέρξη, πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον μιας μερίδας του «χώρου» που τόνιζε την σημασία του Αντισιωνιστικού αγώνα. 

Οι δύο άλλες πλευρές του γεωπολιτικού ιδεολογικού τριγώνου ήταν η Λιβύη του Συνταγματάρχη Καντάφι και η Παλαιστίνη του Αραφάτ. Ενώ οι δυο τελευταίες δυνάμεις βρήκαν περισσότερο χώρο στις σελίδες της ντόπιας «φασιστικής» προπαγάνδας και οι επαφές υπήρξαν σποραδικές αλλά υπαρκτές μέχρι πριν λίγα χρόνια - πριν αρχίσουν οι κραυγές υπέρ του Trump - οι Ιρανοί μουλάδες και οι ακόλουθοι τους τύγχαναν ελάχιστης προβολής. 

Αρκετά χρόνια μετά μόλις το 2010 μέσα από τις σελίδες του «Ελεύθερου Κόσμου» γίνεται ξαφνικά και άνευ προειδοποίησης γνωστό ένα εσπευσμένο ταξίδι του «Πατριάρχη» Κωνσταντίνου Πλεύρη και του πρώην υπαρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Δημήτρη Ζαφειρόπουλου στην πρωτεύουσα της «χώρας των Αρίων». Κάποιες φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας και τυπικές αναφορές δημοσιεύτηκαν χωρίς να μαθευτεί ποτέ αν είχε θετικό αντίκτυπο το ταξίδι, τι ειπώθηκε με τους ανθρώπους του καθεστώτος, αν υπήρξε ουσιαστική υποστήριξη από τους Ιρανούς. 

Η υπόθεση θυμίζει για τους παλιότερους την διάσημη επαφή του Πλεύρη με τον Καντάφι, όπου εκεί όμως υπήρχε ανοιχτή πληροφόρηση και επίσημη ενημέρωση όσο καιρό διήρκησε το πολιτικό φλερτ πριν βρεθεί στα δικαστήρια ο «Πατριάρχης» με το Λιβυκό δημόσιο για ένα τάνκερ που διεκδίκησε ο δικηγόρος. Οι Παλαιστίνιοι επίσης συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και κατείχαν το μεγαλύτερο ποσοστό του πολιτικού ενδιαφέροντος. 

Στο φύλλο του ΕΚ της 3ης Οκτωβρίου του 2010 μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του τότε πρέσβη του Ιράν περνάει σχετικά απαρατήρητη, όπως και η συνάντηση δημοσιογράφων της εφημερίδας με τον τότε υπουργό εξωτερικών της Ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν τον Δεκέμβριο του 2010. 

Τον Ιανουάριο του 2011 όμως, στην βουλή γίνεται συζήτηση με αφορμή μια ερώτηση δυο ακροδεξιών βουλευτών για το εμπάργκο της τότε κυβέρνησης μαριονέτας προς την Ιρανική τράπεζα Saderat. Για μια ακόμη φορά την εποχή εκείνη η αποικία Ελλάς ακολουθώντας τις οδηγίες των Σιωνιστών και των Αμερικανών παρά τα ντόπια συμφέροντα επιχειρηματιών για τα Ιρανικά αλλά και τα Αζερικά κοιτάσματα, βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να χτυπήσει την κυβέρνηση που τροφοδοτεί με όπλα και χρήματα τον «Άξονα της αντισιωνιστικής αντίστασης» από την Τεχεράνη μέχρι την Βυρηττό και τη Σαναά. 

Σχετικό δημοσίευμα στον «Ελεύθερο Κόσμο» - σε περιορισμένη έκταση για προφανείς λόγους - κάνει γνωστή την κατάσταση της τράπεζας που κατηγορείται από τον Ομπάμα και έχει κυρώσεις ενώ οι υπόλοιπες γνωστές σε όλους ακροδεξιές δυνάμεις της εποχής τηρούν περιέργως μια εκκωφαντική σιωπή σχετικά με το θέμα. Λες και ένα χέρι από το Τελ Αβίβ τους απαγορεύει ξαφνικά κάθε αναφορά ή διαμαρτυρία λίγο πριν την εντυπωσιακή εγκατάσταση τους στα δρύινα έδρανα της βουλής! 

Για τις διαχρονικές επιλογές και τις κινήσεις των ελλαδικών κυβερνήσεων δεν τίθεται κάποιο ερώτημα, όταν επί σειρά ετών ο Ελληνικός Στρατός παρέχει κάθε βοήθεια στον Σιωνιστικό στρατό και ο Κυπριακός εξυπηρετεί τα μελλοντικά σχέδια επίθεσης σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης. Όλα τα κόμματα δεν πράττουν το παραμικρό για την ξεκάθαρη συμμαχία με το Ισραήλ, πλην τυπικών κινήσεων προς ικανοποίηση των ψηφοφόρων τους. 

Ειλικρινές τελικά το ενδιαφέρον από τους Έλληνες ακροδεξιούς ή μια ακόμη ευκαιριακή αλλαγή πλεύσης για την εύρεση πολιτικών στηριγμάτων στην αυλή ξένης δύναμης ή και προς ενίσχυση ενός «ακραίου» προφίλ ενόψει πολιτικών εξελίξεων; 

Η πορεία των πραγμάτων όπου και εξαφανίστηκε τάχιστα κάθε αναφορά στο ελληνικό διαδίκτυο σχετικά με την «φιλοιρανική» στροφή της εποχής, καταδεικνύει ότι τα «λουριά» της πραγματικής εξουσίας «έσφιξαν» όταν κάποιοι πέρασαν τις «κόκκινες γραμμές» άθελα τους ή από έναν προσχεδιασμένο παραπλανητικό ελιγμό πριν υπακούσουν πλήρως και πάλι στις επιταγές των πλανητικών αφεντικών με τις «μεγάλες μύτες» για να θυμηθούμε μια εύστοχη έκφραση γνωστής διαδικτυακής εκπομπής του «Χιτλερισμού». 

Τελικά ο εθνικιστικός «χώρος» αποτελεί το καλύτερο βεστιάριο για το δυσώδες θέατρο του κοινοβουλευτισμού, που καταλήγει σε δημόσιο θέαμα για τους αφελείς εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές και σε προσωπικό θρίαμβο και εξέλιξη για τους πολιτικάντηδες ακροδεξιούς

Για τους πρώτους είναι πάντα μια τραγωδία όταν αντιλαμβάνονται - ανάμεσα σε πολλά άλλα - έστω και αργά ότι αυτός … που την εποχή εκείνη έδειχνε να νοιάζεται για τα συμφέροντα της Τεχεράνης και την επιθετική πολιτική των Ισραηλινών, στις μέρες μας έσπευσε να ζητήσει γονυπετής συγνώμη από τους Σιωνιστές και το ΚΙΣ μπροστά στην ευκαιρία της κάλυψης του υπουργικού θώκου και τις ξεκάθαρες εντολές του Αντώνη Σαμαρά. 

Και σαν μην έφτανε μόνο αυτό ως άλλος «άσωτος υιός» στράφηκε προσφάτως ακόμη και ενάντια στον πατέρα του και τις όποιες «ακραίες» ιδέες του, όπως και ο πατέρας του άλλωστε στράφηκε ύπουλα και με σχέδιο ενάντια στους συναγωνιστές του την εποχή του μεταπολιτευτικού εθνικισμού, όπου λίγο μετά και καθόλου τυχαία άρχισε η Παπαδοπουλική ΕΠΕΝ να επαινεί τον Ισραηλινό Μοσέ Νταγιάν και οι βουλευτές της να προσκολλούνται στον «Όμιλο Φίλων του Ισραήλ». 

Για την ιστορία λοιπόν και επειδή κάποιοι είναι καιρός να αντιληφθούν ότι ο κάλπικος αντισιωνισμός είναι δημιούργημα του ίδιου του Διεθνούς Σιωνισμού, που περνάει ακόμη και από την συρραφή άρθρων σε βιβλίο για την ηρωική Χεζμπολάχ μέχρι το υπέροχο ταξίδι αναψυχής στην χώρα των Περσών, ότι ο «ευαισθητοποιημένος» πολιτικός που είχε καταθέσει ερώτηση τον Ιανουάριο του 2011 για τα συμφέροντα της Ιρανικής τράπεζας Saderat Iran ήταν ο σημερινός υπουργός της δεξιάς Θάνος Πλεύρης. 

Ω καιροί, ω ήθη! Κορυφαίοι πρωταγωνιστές στην σκηνή οι φιλοσιωνιστές (ακρο)δεξιοί που καλύπτονται με αντισιωνιστικές μαντήλες πριν φορέσουν τελικά το γνωστό κιπά, ακόμη και αν η δική τους παράσταση είναι το ακριβώς αντίθετο από το κορυφαίο έργο του Αισχύλου «Πέρσες».

28 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/9/22 11:06 μ.μ.

    Ναι μεν αδιανόητη καφρίλα να υπάρχει αστυνομία ηθών (αν και όχι τόσο αδιανόητη για το Ελλαδιστάν, που είχε "Τμήμα Ηθών και Λεσχών" μέχρι το '80), αλλά, σιγά μην υποστηρίξει ένας εθνικιστής την κάθε πορτοκαλί CIAτζήδικη επανάσταση. Και εν τέλει, αρθρογράφε, ποιος είναι ο "καθαρός αντισιωνισμός" που πρέπει να ακολουθούμε; Και πού ξέρουμε ότι κι αυτός δεν είναι "δημιούργημα του σιωνισμού" όπως μας ενημερώνεις ότι είναι όλοι οι "μη καθαροί αντισιωνισμοί";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/9/22 12:32 π.μ.

    Και βέβαια πρέπει να υπάρχει αστυνομία ηθών. Ή καλύτερα χωροφυλακή ηθών. Τα ήθη οφείλουν να εποπτεύονται και να τηρούνται. Αυτό ισχύει για κάθε έθνος και κάθε λαό, ανάλογα με τις παραδόσεις του. Αυτές λοιπόν είναι οι παραδόσεις του ιρανικού έθνους, κι οφείλουν να γίνουν σεβαστές από όλους. Όχι ασφαλώς να τις υιοθετήσουμε και μεις. Έχουμε τα δικά μας ήθη και οφείλουμε να τα διαφυλάξουμε αμόλυντα. Αυτό θα είναι και το καθήκον ενός μελλοντικού εθνικοσοσιαλιστικού κράτους. Η λαϊκή κοινότητα είναι ο δημιουργός της ιστορίας και όχι οι ατομικές επιθυμίες και αποκλίσεις που γεννά η παρηκμασμένη Δύση για να σκοτώσει τα έθνη. Σε όποιον δεν αρέσει, δρόμο... Να πάει στο Αμέρικα...
    Το μόνο λάθος του ιρανικού καθεστώτος είναι πως αποδεικνύεται πολύ διαλλακτικό.
    Σπουδαίες υπηρεσίες, όπως αυτές των οποίων προΐστατο οι Χίμμλερ και Ντίτρηχ, θα είχαν λύσει το ζήτημα υποδειγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/9/22 12:31 μ.μ.

      η μπατσολαγνεία δεν έχει τελειωμό μαζί με λίγο άρωμα Γκεστάπο ... όταν το μελώνεις το ... βάζεις και στολή ρε ... από Μέρλιν μεριά ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/9/22 3:20 μ.μ.

      😆🤣 πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά τα φετίχ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/9/22 3:35 μ.μ.

      Ρε καραγκιόζη, στις αστυνομικές δυνάμεις ενός επαναστατικού καθεστώτος αναφερόμαστε, όχι γενικά και αφηρημένα στην αστυνομία, πολλώ δε μάλλον της δημοκρατίας.
      Ρούφα την πιπίλα σου τώρα κατά φαντασίαν "αντι-μπάτσε", και άσε την οδό Μέρλιν που στην ιδέα κιόλας να έκανες μια "επίσκεψη" θα λιποθυμούσες.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/9/22 4:35 μ.μ.

      Καλά τα λες 12.32
      Κάθε εθνικό κράτος που σέβεται τη κοινωνία και το λαό υποχρεούται να προστατεύει τα ήθη και τις παραδόσεις.
      Δύναμη στο ιρανικό καθεστώς!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος29/9/22 12:26 π.μ.

      Φαντάζομαι "μπατσολάγνο" θα έλεγες και το 33' στην Γερμανία όποιον στηρίζε τις εκεί κρατικές δυνάμεις ε. Πολύ σοβαρό επιχείρημα

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος29/9/22 1:36 π.μ.

      Τώρα θα κατηγορήσεις την τιμημένη στολή κομμούνι; Η λέξη αξιωματικός έχει ρίζα τη λέξη "αξίωμα". Μόνο σεβασμός για τους ένστολους και τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος29/9/22 10:35 π.μ.

      ποιους ένστολους ρε ... σαν εκείνους που πάτησαν τους τάφους στο νέο Ηράκλειο ; ποια Μέρλιν ρε ... που έβγαζαν βίτσια σε παιδάκια και γυναίκες και την ίδια στιγμή έδιναν άδεια εργασίας στον Κουν και οι μισοί ακολουθούσαν εντολές από το Βερολίνο για λάφυρα και λίρες ; ή ... καίγοντας τα χωριά ;

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος29/9/22 2:50 μ.μ.

      ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ ΑΣΤΥ-ΝΟΜΊΑ, ΑΣΤΙΚΉ ΤΆΞΗ- ΑΣΤΟΊ-ΝΟΜΟΣ,Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΏΝ...

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος30/9/22 10:52 π.μ.

      Δεν είναι έτσι ρε 2:50. Ο νόμος της πόλης σημαίνει. Όχι ο νόμος μιας τάξης.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος1/10/22 9:53 π.μ.

      Πάντως υπό τον έλεγχο μίας τάξης είναι...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/9/22 1:30 π.μ.

    Τι λέτε να πείραξε πιο πολύ τα γκαρσόνια; Το ότι το εθνικά και πολιτιστικά ανεξάρτητο κράτος του Ιράν την άλλη βδομάδα ολοκληρώνει με επιτυχία το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών, ή το ότι τα ιρανικά drone σπέρνουν τον πανικό στο νατοϊκό μπαντεριστάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/9/22 12:29 μ.μ.

      πόσες κυρώσεις ενάντια στον Πούτιν από το Ισραήλ;

      0

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/9/22 2:16 μ.μ.

      Γιατί απλούστατα αθώε μου 12:29, οι Εβραίοι ουδέποτε υπήρξαν ηλίθιοι (υπήρξαν πολλά, αλλά ποτέ ηλίθιοι), και ως εκ τούτου ξέρουν ότι οι κυρώσεις δεν κάνουν τίποτα. Στα μυστικά προγράμματα εξοπλισμού και εκγύμνασης του ουκρανικού στρατού, βέβαια, οι σιωνιστές είναι πρώτοι και καλύτεροι, μάλιστα από το 2014 εξόπλιζαν το Αζόφ:

      1.

      https://www.timesofisrael.com/no-other-option-israeli-ex-commandos-said-to-secretly-train-ukrainian-civilians/

      2.

      https://www.youtube.com/watch?v=0txqZUjAp3s

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/9/22 12:24 π.μ.

      Οι Εβραίοι στον υπόλοιπο κόσμο πάντως δεν κρύβουν τις προτιμήσεις τους, όπως και τα διάφορα ιδρύματα τύπου WEF, open society κτλ. Το Ισραήλ, ως επίσημη κρατική οντότητα, λογικό είναι να κρατάει τα προσχήματα γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους εύκολα και ανέξοδα μπορεί η Ρωσία να του δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα μέσω Συρίας και Ιράν.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/9/22 10:26 π.μ.

      2:16 αρκετά με το αζοφ πείτε στην πρεσβεία να μην αργεί στην πληρωμή γιατί ... ...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος30/9/22 6:05 μ.μ.

      Θέλει πολύ θράσος να μιλάτε για "πρεσβεία" στην Ελλάδα (υπονοώντας κάποια άλλη εκτός από την προφανή)

      Διαγραφή
  4. http://esxatianasxesi.blogspot.com/2022/09/blog-post_952.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/9/22 6:10 μ.μ.

    https://www.tanea.gr/2022/09/28/greece/diki-xrysis-aygis-o-k-pleyris-efyge-apo-to-dikastirio-xairetontas-nazistika/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/9/22 10:29 π.μ.

      χομπίστας ολκής ο πατριάρχης μετά την παράσταση θα παίξει σκάκι με τους περιούσιους φίλους. δίπλα στην πισίνα της φτωχικής βίλας που την κοσμεί το άγαλμα του Μεταξά.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος28/9/22 10:54 μ.μ.

    Εκείνος ο Σαιντ που έχει εξαφανιστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/9/22 11:09 μ.μ.

      Έλα τώρα τρελόνι μου, τί ερωτήσεις είναι αυτές;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/10/22 9:07 π.μ.

      Λογικότατη και πάνω απ' όλα καίρια η απορία σου. Αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεχτικά θα δεις ότι δεν εξαφανίστηκε ποτέ, γράφει σχεδόν σε κάθε ανάρτηση😉

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος29/9/22 1:57 μ.μ.

    πακέτο οι Κούρδοι του βορείου Ιράκ λόγω σχέσεων με Μοσάντ και ΗΠΑ. Τους έχουν πάρει τα κρανία οι Πέρσες με βομβαρδισμούς. Το αντίδοτο είχε σχέση με Ιρανούς και ο νγμ τους έκανε πέσιμο μόλις έγινε γνωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/9/22 10:35 μ.μ.

    Άντε ρε καραγκιόζη που τους έκανε πέσιμο επειδή έμαθε πως είχαν σχέσεις με τους Ιρανούς. Μου μάθατε τώρα ο κάθε άσχετος το ΝΓΜ και το έχετε κάνει τσιχλόφουσκα. Από τους δέκα που γράφουν σχόλια ζήτημα αν ο ένας έχει μιλήσει ποτέ με τον ΝΓΜ έστω και ένα λεπτό στη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/9/22 11:15 μ.μ.

    Και επίσημα πλέον με στοιχεία νατοϊκών μυστικών υπηρεσιών αποδεικνύεται ότι τη σφαγή των αμάχων της Μπούτσα διέπραξαν οι μπαντερικοί

    https://covertactionmagazine.com/2022/09/28/videos-obtained-by-a-nato-nations-intelligence-agency-but-now-classified-allegedly-expose-ukrainian-military-as-responsible-for-killing-of-civilians-at-bucha/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.