Βασίλης Χ. Ροντογιάννης, ο «Νέστορας» της ριζοσπαστικής εθνικιστικής σκέψης και της «Τρίτης Θέσης».

 


του Wolverine

Ο Βασίλης Χ. Ροντογιάννης είναι ο «Νέστορας» της ριζοσπαστικής εθνικιστικής σκέψης. Αρθογράφος, δημοσιογράφος, φωτογράφος, ποιητής, εκδότης, μουσικός, ραδιοφωνικός παραγωγός. Με καταγωγή και πεδίο δράσης την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, υπερασπιστής της ελληνικής κληρονομιάς και της πατρώας θρησκείας, επιχείρησε να δυναμώσει οργανωτικά τις ομάδες της «Εθνικιστικής Αριστεράς», την «αριστερή» τάση του κοινωνικού εθνικισμού μέσα από τον εθνικοεπαναστατικό πυρήνα δράσης «Ιουλιανός» (1990)

Μαζί με την εθνικοεπαναστατική ομάδα του Γ.Ι. και του Χ.Α. είχαν φτιάξει ένα δυνατό σύνολο που πολεμήθηκε γιατί ξυπνούσε συνειδήσεις, από τα γνωστά πρόσωπα που καλούσαν σε ολομέλειες ακόμη και τα μεσάνυχτα ή απειλούσαν τα εγγεγραμμένα μέλη τους σε περίπτωση που διατηρούσαν επικοινωνία μαζί του! Όσο απαγορευόταν η είσοδος του σε τέσσερις τοίχους κομματικών γραφείων τόσο περισσότερο άνοιγαν οι ορίζοντες του προς την Εθνική Αυτονομία. Για δεκαετίες βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των ιδεών απέναντι σχεδόν σε όλους τους προβεβλημένους «πατριώτες». 

Σε κάποια από τα έντυπα που δημιούργησε ή συνεργάστηκε αρθρογραφούσαν - στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 - γνωστοί συναγωνιστές που σήμερα κάποιοι εξ αυτών συνεχίζουν να υπερασπίζονται τις ιδέες της Ευρώπης. Άμεση σχέση με τον συναγωνιστή είχαν οι εκδόσεις «Νέα Μορφή» και «Τρίαινα». 

Τα «Φάτσα - Κάρτα», «Νέα του Δίσκου», «Μπλε Μορφή», «Αναθεωρητής», «Νέο Κύμα», η εφημερίδα φαντασίας «Γεννήτωρ Ιδεών», άρθρα σε περιοδικά όπως στο τριτοθεσίτικο «Αντίδοτο» και κάποια εικονογραφημένα κόμικς είναι η πνευματική κληρονομιά του σε έντυπη μορφή καθώς και η άγνωστη συνδρομή του στον «Έλληνα Εργάτη» παρά τις αντιδράσεις της ηγεσίας της «Χρυσής Αυγής». 

Ο «Γεννήτωρ Ιδεών» (1996) μια διμηνιαία έκδοση ένα κόμικ φαντασίας σε μέγεθος εφημερίδας, που υπήρξε καρπός συνεργασίας με την συναγωνίστρια Δ.Ζ. ξεχώριζε για το περιεχόμενο και την ποιότητα του, την τεχνοτροπία του αλλά και την άτυχη πορεία του (κυκλοφόρησε μόνο τέσσερα τεύχη) αφού τα σκοτεινά συμφέροντα του τύπου στάθηκαν εμπόδιο από τα πρώτα κιόλας βήματα. Στις σελίδες του «Γεννήτωρ Ιδεών» φιλοξενούνταν «προκλητικά» άρθρα, ενώ οι δημοσιεύσεις υπέρ των fanzines των NS Skinheads/NS Headbangers δεν έλειπαν από τις σελίδες όπως και εκτενή αφιερώματα στο Heavy Metal

Συνέβαλλε καθοριστικά και στην ίδρυση του συλλόγου δημιουργών φαντασίας «Λουκιανός» μια πρωτοποριακή κίνηση, ενώ υπήρξε ένας από τους συναγωνιστές που στήριξαν το ΕΣΕΣΙ σε δύσκολες εποχές. Η πένα του και οι συμβουλές του μετασχηματίζουν την σκέψη από κεραυνοβόλα αντίδραση σε στοχευμένη αντιπαράθεση.  Τα τραγούδια του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ενώ τα επιλεγμένα άρθρα του αντικατοπτρίζουν μια σκέψη μακριά από τα αστικά ακροδεξιά καλούπια. 

Για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια παραμένει αρωγός της συντακτικής μας ομάδας, αυτός που μας προμήθευσε σπάνιο αρχειακό υλικό, ένας παλαίμαχος του «χώρου» που αξίζει πραγματικά κάποιος να συνομιλεί μαζί του. Παρά τις καταιγίδες της ζωής και τα προβλήματα υγείας παραμένει ακμαίος ασυμβίβαστος και αμετανόητος απέναντι στις «αναθεωρητικές» τάσεις των βολεμένων ακροδεξιών, ένας ακόμη πολιτικός στρατιώτης της «Τρίτης Θέσης»

Σύντομα γνωστό ανένταχτο εθνικιστικό περιοδικό θα φιλοξενήσει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του συναγωνιστή Βασίλη Ροντογιάννη.

27 σχόλια:

  1. Αθανασιος Γιαλαμας11/11/22 10:20 μ.μ.

    ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΠΛΩΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΑΝΑΣΗ , ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΙΣΑΞΙΟ ΜΟΥ !!!!!!! ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕΣΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ********* ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ . ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩ , ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΟΥ ... ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ . ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΤΑ 72 , ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ... ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ********

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/11/22 2:31 π.μ.

      Λίγη μετριοφροσύνη κύριοι! Αφήστε τον χώρο να σας κρίνει αντί να αλληλεπαίρεστε δημοσίως.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/11/22 11:28 π.μ.

      άργησε μα την έχωσε τη σφήνα του ο ιππέας στο 2:31 π.μ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/11/22 12:34 μ.μ.

      Λίγος σεβασμός 2:31 προς τους μεγαλυτέρους σου. Σε περνάει 1 ολόκληρο χρόνο.

      Διαγραφή
    5. !!!!!!!!! 1) ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ,,,2) Η ΖΗΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ . 3) ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ . 4) ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ???

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/11/22 3:05 μ.μ.

      Λύσσαξε από το κακό του ο ιππέας.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος15/11/22 5:01 μ.μ.

      Από marketing σκίζεις κρίνε ! Όποτε χρησιμοποιείς τον τέλη, εκτοξεύονται οι αριθμοί των σχολίων. Αλλά κι ο ιππέας, αρτίστα με τα όλα του !

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος16/11/22 10:09 π.μ.

      12:34 δεν γνώριζα ότι λειτουργείτε με κανονισμούς επετηρίδας

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος16/11/22 12:15 μ.μ.

      5:01, το να χέρι νίβει τ άλλο

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος16/11/22 12:31 μ.μ.

      Αν έχουν τόση ζήτηση τα σχόλια του ιππέα τότε τα άρθρα του θα κάνουν πάταγο. Τελικά έλεγε αλήθεια ότι είχε 50.000 επισκέψεις την ημέρα στο δικό του ιστολόγιο. Κρίνε, θες να γίνει ξανά το παρόν ιστολόγιο αυτό που ήταν στην κάποτε; Ε τότε άρχισε να φιλοξενείς και πάλι άρθρα του.

      Διαγραφή
    11. !!!!!!!!!! ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ !!!!! ΠΟΥ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ !!!!!! ΔΩΣΑΜΕ ΑΛΛΗ ΝΟΤΑ ΕΥΘΥΜΙΑΣ ! ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ !!!!!! ΕΚΑΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙ ΣΤΟ ΔΙΑ, ΝΑ ΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ , ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. !!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ *** ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ , ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΥΛΙΚΟ . ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑΠΑΡΤΑ ΚΑΣΤΡΑ , ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΒΡΩΣΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΥΜΑ , ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ....ΓΕΝΟΙΤΟ*********

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης12/11/22 3:10 μ.μ.

    Οι παλαιοί Συναγωνιστές είναι φάρος ελπίδας και γνώσεως για εμάς τους νεότερους. Ευχαριστούμε και την συντακτική ομάδα του Μαύρου Κρίνου για την δημοσίευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/11/22 5:31 μ.μ.

    Εθνικοσοσιαλισμός ή Μπολσεβικισμός;

    Το «αιρετικό φαιοκόκκινο» άρθρο του εθνικοεπαναστάτη Γιόσεφ Γκέμπελς

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2022/11/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/11/22 8:56 μ.μ.

    Που μπορούμε να βρούμε αυτά τα περιοδικά του κυρίου Ροντογιάννη και τα βιβλία των εκδοτικών ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...... καποια αντιτυπα σωθηκαν ... ευχαρίστως να σου τα φωτοτηπήσω , εν ευθέτω χρόνω ....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/11/22 8:45 π.μ.

      Κύριε Ροντογιάννη, σκαναρισμένα σε pdf αρχεία;

      Διαγραφή
    3. !!!!! ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥΓΡΑΦΕΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΟ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ !!!!!!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος12/11/22 9:40 μ.μ.

    Παράδειγμα συναγωνιστού ο Βασίλης Ροντογιάννης. Το 2009 κάποια σημαντικά άρθρα του είχαν δημοσιευθεί στην σελίδα του ΑΡΜΑτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/11/22 5:13 μ.μ.

    Ωραία ανάρτηση. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του Β. Ροντογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/11/22 8:46 μ.μ.

    Αξιοπρόσεκτη πρωτοβουλία. Ο σεβασμός προς τους παλαίμαχους συναγωνιστές καταδεικνύει υποδειγματική κινηματική λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/11/22 10:07 π.μ.

    Σεβαστός άνθρωπος, είχε στείλει κάποιες από τις εκδόσεις του χωρίς αντίτιμο και είχαν ανεβει στην παλιά σελίδα του bh. Εχει προωθήσει και την ελληνική εθνικιστική μουσική μέσα από το κανάλι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λάβαμε ένα σχόλιο σχετικά με το άρθρο από τις Μαύρες Λεγεώνες. Υπεύθυνοι προς απάντηση σε αυτό είναι η σο των Μαύρων Λεγεώνων και όχι η σο του ΜΚ. Δεν σχολιάζουμε καν το γεγονός των ύβρεων που περιλαμβάνονται αφού όπου λείπουν τα επιχειρήματα κερδίζουν οι χυδαίες εκφράσεις. Το σχόλιο θα προωθηθεί και αν κρίνουν οι συναγωνιστές θα απαντήσουν με τον δέοντα τρόπο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/11/22 2:27 μ.μ.

    Είναι και ο Βασίλης φωτογράφος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/11/22 5:52 μ.μ.

      Αυτός 2:27, δεν φωτογραφίζει συναγωνιστές όπως ο γέρων της γαδα.

      Διαγραφή
    2. !!!!ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.