Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών

 

του Σταύρου Λιμποβίση

Η είδηση ότι το κόμμα «Έλληνες για την πατρίδα» θα έχει για νέο επικεφαλή τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου έπεσε σαν βόμβα στα λιμνάζοντα νερά της άκρας δεξιάς. Ένας πολιτικός χαρακτήρας που ποτέ δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα τεκταινόμενα των εθνικιστικών εξελίξεων βρίσκεται ξαφνικά επικεφαλής ενός κόμματος με σημαντικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις. Οι φήμες ότι το εν λόγω πρόσωπο διατηρεί επαφές με την Μπακογιάννη και τον γνωστό Μαρινάκη, είναι άγνωστο αν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και η αλήθεια δεν έχει παρά να αποκαλυφτεί σύντομα. 

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται πλήρως οι δηλώσεις και τα άρθρα που κάνουν λόγο για τον ομφάλιο λώρο της φιλελεύθερης δεξιάς με κομμάτι της άκρας δεξιάς. Η δεξιά δρα σαν καρκίνος στα σπλάχνα του εθνικιστικού «χώρου» και όταν δεν καταστρέφει τις υγιείς εθνικιστικές δυνάμεις αναπαράγει τις ακροδεξιές μαριονέτες σε διάφορα σχήματα και ονόματα. Τα πρόσωπα είναι στόχος της χειραγώγησης, τα πολιτικά προγράμματα δεν προσφέρουν τίποτα το νέο και αναπαράγουν το παλιό, οι όποιες δομές σύντομα σταματούν ή διαλύονται όταν κάποιοι περάσουν τις κόκκινες γραμμές του συστήματος. 

Το κόμμα του Κασιδιάρη ενός ανθρώπου που είναι μια κακή φωτοτυπία του Μιχαλολιάκου υπήρξε από την αρχή ένα κομματικό πείραμα του πολιτικού εργαστηρίου. Ένα πείραμα που προτάσσει την στείρα προσωπολατρία και θυμίζει τις αποτυχημένες συνταγές παλαιοτέρων ακροδεξιών κομμάτων. Τα στελέχη του κόμματος πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων δεν είναι παρά 2ης κατηγορίας οπαδοί της πινακοθήκης των ηλιθίων της «Χρυσής Αυγής» άνθρωποι που πάντα μέσα τους ένιωθαν δεξιοί με ακροδεξιές ανησυχίες. Όλοι αυτοί μαζί παρά το ενδιαφέρον των εθνικιστών να υπάρξει ένα νέο ποιοτικό ξεκίνημα γρήγορα σιώπησαν και δέχτηκαν τις επιλογές των κολάκων του Κασιδιάρη σε σχέση με την δομή του κόμματος, την αισθητική του λόγου και τις προγραμματικές θέσεις. Σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν και την αλλαγή της ηγεσίας τους χωρίς οι ίδιοι να έχουν ερωτηθεί σε συλλογικό επίπεδο. 

Είναι σαφές ότι οι αντιδράσεις γρήγορα θα αποσιωπηθούν ενόψει της εκλογικής διαδικασίας. Τα στόματα θα κλείσουν για το «καλό όλων μέσα στο κόμμα» και όταν μπουν στον κοινοβουλευτικό στίβο θα ξεκινήσει μια ακόμη δυσφήμιση των εθνικιστικών εννοιών και παραδόσεων. Το «κόμμα της τηλεκάρτας» του Δομοκού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί πέρα από τα κομματικά ποσοστά μια αξιοπρεπή πολιτική αντίσταση στο άμεσο μέλλον. Η φυλάκιση αποτελεί το πιο δύσκολο αγκάθι στην πορεία των υποστηρικτών του Κασιδιάρη ενώ κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς ποια τα παρασκήνια που έλαβαν μέρος όλο αυτό το διάστημα, ποιες οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και ποια τα ανταλλάγματα. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας θα πρέπει πάντα να είναι ότι η άκρα δεξιά είναι μια χρήσιμη και κρίσιμη εφεδρεία του καπιταλιστικού συστήματος και των κέντρων εξουσίας που εκπορεύονται από τις πρεσβείες και τις στοές. 

Δυο μόνο μπορούν να είναι οι άμεσες εξελίξεις. Ή για μια ακόμη φορά οι εθνικιστές θα βρεθούν όμηροι ενός λεηλατημένου από την δεξιά κομματικού σχηματισμού μέχρι αυτός να διαλυθεί εκ των έσω ή το σύστημα θα επιλέξει να αναβιώσει τον παρωχημένο ακροδεξιό λόγο σε μια κρίσιμη στιγμή και όταν θα υπάρξει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ως δούρειος ίππος. Στο δεύτερο σενάριο δεν θα μας φανεί καθόλου παράξενο αν ο Κασιδιάρης αποτελέσει στο άμεσο μέλλον τον Έλληνα «Φίνι» με απαραίτητες τις γονυκλισίες στον διεθνή σιωνιστικό παράγοντα για αρχή και έπειτα την πολιτική στήριξη εντός της βουλής της πολιτικής ασυδοσίας και των οικογενειών που διαφεντεύουν την χώρα. 

Οι ριζοσπάστες εθνικιστές/εθνικοσοσιαλιστές/νεοφασίστες πέρα από την αποχή σε σχέση με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, δεν έχουν παρά να σταθούν απέναντι στους σχεδιασμούς του συστήματος χωρίς να αποπροσανατολίζονται από το γαλανόλευκο χρώμα των δήθεν πατριωτικών κομμάτων. Για μια ακόμη φορά κάποιοι δέχονται να παίξουν τον ρόλο του δεξιού ενορχηστρωτή να υπακούσουν στις εντολές των εξουσιαστών και να παρασύρουν στο τέλμα το σύνολο των υποστηρικτών τους. Πάντα υπάρχει και η επιλογή της Ολικής Άρνησης απέναντι στις «σειρήνες» του δόλιου κομματισμού και του αισχρού παρλιαμενταρισμού. Και αυτή η επιλογή για μια ακόμη φορά θα είναι συνειδητή κίνηση από αυτούς και αυτές που δηλώνουν εχθροί της δημοκρατίας και του κατοχικού καθεστώτος που σκοτώνει τον λαό μας και υποθηκεύει το μέλλον των νεότερων γενιών.

64 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/4/23 11:17 μ.μ.

    Κανελοπουλος ο απόλυτος καθεστωτικός για ενα συστημικό κόμμα. Όσα λεει ειναι προσχηματικά, εγκαθετος ειναι από το μητσοτακέικο. Δυστυχώς οι μαζες δεν αντιλαμβάνονται την ενδοκαθεστωτική φαινομενική αντιπαλότητα, που αφορά και την ακροδεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/4/23 11:34 μ.μ.

    Τον Λιάκουρα της καρδιάς μας δήλωσε ότι θα στηρίξει και ο Tony Montana από τα Λιδλ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

    Πάντως την έφερε καλά στους μητσοτακέους ο Ελιγιάχου. Τι, θέλετε εσείς να μου κάνετε πουστιά μέσω Αρείου Πάγου; Σας κάνω ρελάνς με Αρεοπαγίτη αρχηγό έτσι για να ψάχνεστε. Μάγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/23 2:39 π.μ.

      Μαγκας μονο; Πρωτοσυγγελος και πάπας και αρχικατης...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος3/4/23 11:37 μ.μ.

    Και όχι μόνο ο Μοντάνα, αλλά και ο Εσκομπάρ:

    "Οι πληροφορίες λένε ότι είναι ένα πρόσωπο που έχει ισχυρούς δεσμούς με τη Δικαιοσύνη, ενώ ο αδερφός του δικηγόρος Θανάσης Κανελλόπουλος διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος της ΕΠΑΕ, με τη στήριξη του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα, λοιπόν, εντείνονται οι φήμες για τη στήριξη του «κόμματος Κασιδιάρη» από τον ίδιο επιχειρηματία, που -ως γνωστό- έχει ισχυρά ερείσματα και επιρροή στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Εξάλλου, είναι γνωστό πως όσο η Χρυσή Αυγή ήταν στο Κοινοβούλιο διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον συγκεκριμένο ολιγάρχη, ο οποίος, επίσης, στήριξε και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη."

    (newsbreak)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/4/23 11:46 μ.μ.

    Και γιατί ρε Σταύρο ασχολείσαι με την ακροδεξιά; Γιατί δεν γράφεις κανα ιδεολογικό άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/23 5:11 π.μ.

      Και ποιός είσαι εσύ ρε κουνούπι που θα πεις στον άλλον τι θα κάνει ρεμπελόσκυλο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/4/23 7:26 π.μ.

      Μα ακροδεξιός είναι. Με τι θέλεις να ασχοληθεί;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/4/23 12:54 π.μ.

      O ΜΚ είναι το μοναδικό ιστολόγιο με καθαρή ιδεολογία το οποίο πολεμά την ακροδεξιά απο το 2007, το μόνο λάθος του ειναι ότι έδωσε φωνή και λόγο σε διάφορα σκουπίδια βλέπε Ιανός, τενίστας κλπ...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/4/23 8:55 π.μ.

      Ποιος είναι αυτός ο "τενίστας" ρε παιδιά;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος6/4/23 5:26 π.μ.

      Τις τελευταίες μέρες είναι γνωστός ως Πολύφημος, Αρχέγονος και Άης Πέτρος, στο παρελθόν ως Γ. Σαιντ, Λάουρα και Ερβίς Σαντίκου

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος7/4/23 12:07 π.μ.

      Συναγωνιστές σε ποιον αναφέρεστε;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/4/23 12:44 π.μ.

    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/m-konstas-stin-ekpompi-black-monday-tou-pronews-giati-apoxoroume-apo-tin-eklogiki-sympraksi-me-tous-ellines-tou-i-kasidiari/

    Αποχώρηση Κώνστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/4/23 2:06 π.μ.

    Escobar διαβάζω, Montana διαβάζω, Eliyahu διαβάζω... σίγουρα μπήκα σε ελληνικό εθνικιστικό μπλογκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/4/23 2:47 π.μ.

    H ανάλυσή μας έχει παραμείνει καθηλωμένη σε κλισέ χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα. Λέει ο ΜΚ Δούρειος Ίππος ο Αλγερινός, θέλει το σύστημα να αναβιώσει τον ακροδεξιό λόγο για να τον εκμεταλλευτεί. Χρήσιμη εφεδρεία του συστήματος οι Έλληνες ΓΤΠ. Και αναρωτιέμαι εγώ τώρα, τις εφεδρείες "δούρειους ίππους" τις ρίχνεις στην μάχη όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση. Αν έβλεπε το σύστημα γιγάντωση μιας εθνικιστικής αντίδρασης τότε θα είχε λογική να προωθήσει ένα ελεγχόμενο ακροδεξιό κόμμα. Ισχύει αυτό σήμερα; Βλέπει κανείς να έχει δυναμική ο χώρος; Το αντίθετο, βρίσκεται στην χειρότερή του φάση. Το καθεστώς ήθελε τόσο πολύ Κάσι στην βουλή που έφερε μέχρι και νόμο για να μην του επιτρέψει να κατέβει και το πιο πιθανό είναι να μην μπορέσει καν να συμμετάσχει στις εκλογές. Αλλά έστω ότι κατεβαίνει, είσοδος στην βουλή θα είναι καταστροφική για την ΝΔ και τις προοπτικές της για αυτοδυναμία. Ακόμα, ένα 30-40% των ψηφοφόρων του Κάσι θα είναι ακροδεξιοί που πιθανώς θα το έριχναν ΝΔ στο τέλος αν δεν είχαν αυτή την επιλογή. Δεν βγάζει νόημα αυτή η ανάλυση και δεν το γράφω για να προτρέψω κόσμο να ψηφίσει τον αλγερινό, εγώ δεν θα τον ψηφίσω, δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται στην ακροδεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/23 11:37 π.μ.

      Όχι φιλαράκι έχεις λάθος. Με την απλή αναλογική στις πρώτες εκλογές είναι χρήσιμα τα δεξιά δεκανίκια για τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα διεκδικήσει αυτοδυναμία την Κυριακή των πρώτων εκλογών. Χρειάζεται οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της δεξιάς να πάνε κάπου κοντά. Για να τους σακουλιάσει ξανά στις δεύτερες εκλογές της μεγάλης πόλωσης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/4/23 11:09 μ.μ.

      Ακριβώς έτσι είναι. Καμιά φορά η απλότητα σκέψης υπερτερεί.
      Καλή και σεβαστή η ιδεολογική αντιπαράθεση αλλά η πραγματικότητα είναι όπως περιγράφεται στο σχόλιο.
      Οι ΕΓΤΠ είναι φυλακή και μηχανεύονται πως να τους στερήσουν πολιτικά δικαιώματα. Όσες δικαιολογημένες ιδεολογικές "παρεκκλίσεις" και να προσάπτονται στον Κ. το σύστημα δεν τον πάει καθόλου.
      Το σύστημα δεν τον πάει καθόλου, τον μισεί.
      Ας μη φτάσουμε σε σημείο αυτιστικού μηδενισμού την ώρα που βρισκόμαστε στο κατώτατο σκαλί της εθνοκοινωνικης διάλυσης.
      Η ανάλυση περί αναπαραγωγής του παλιού κλπ, είναι παρατραβηγμένη. Φυσικά μόνο ο χρόνος θα δείξει το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στο μέλλον.
      Σημ. Στην Ιταλία πάντως η περιβόητη Μελόνι (ο "άνεμος αλλαγής" στην Ευρώπη) δεν έκανε μέχρι στιγμής τίποτα το σπουδαίο (ούτε καν για το μεταναστευτικό).

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος4/4/23 6:15 π.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Εχουμε να κανουμε με μια πιλοταρισμενη εκλογο-νοθεια, πανε να ελεγξουν την αντισυστημικη ψηφο του Ελληνικου λαου, δημιουργωντας ενα κομμα μαριονετα, με τον Κασιδιαρη να μην μπορει να διαχειριστει οντας εγκλειστως στις φυλακες, το πολιτικο του προσωπο....
    Οταν δεν δημιουργεις κινηματικες διαδικασιες απο τα κατω και περιοριζεσαι στο να κανεις ενα σταλινικου τυπου κομμα, οπως αλλωστε ηταν και η Χ.Α.... τοτε το μονο που καταφερνεις ειναι να παζαρευεις την οποια δυναμικη σου με την ελευθερια σου, γινομενος ετσι ενα πιονι στα βρωμικα παιχνιδια του συστηματος....
    Και βλακας και ναρκισσος....
    Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ενα πολιτικο κινημα που αξιζει να ψηφιστει απο τους Εθνικιστες ειναι το Κ21.... θα ηταν και ενας τροπος για να μετρηθουμε, ποσοι ειμαστε.... απο την αλλη και η συνειδητη αποχη ειναι μια επαναστατικη πραξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/23 7:34 π.μ.

      Ζώη ακόμα εδώ γράφεις;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/4/23 10:33 μ.μ.

      Ζωη κοιτα να συνεχίσεις κανονικά την φαρμακευτική αγωγή και αστα τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/4/23 12:10 π.μ.

      Εντάξει κύριε τενίστα. Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που δεν ήπιαν ούτε μια ασπιρίνη στη ζωή τους γιατί θεραπεύονται με τις αναπνοές.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος4/4/23 6:30 π.μ.

    κείμενο ανάσα συναγωνιστές του μ.κ.

    φοβάμαι πως σε μερικους το πιο επαναστατικο που θα πράξουν θα ειανι να μην ψηφίσουν ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/4/23 8:08 π.μ.

      Σε αντίθεση με τα εστιατίρια, που θα την ψηφίσουν.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος4/4/23 5:34 μ.μ.

    Πλήρης ξεγύμνωση του συστημικού κόμματος Κασιδιάρη. Διασυνδέσεις με νεοδημοκράτες, μεγαλοκαπιταλιστες, καναλάρχες, ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Ένα ακόμη δεκανικι του Αμερικανισμού, της Παγκοσμιοποίησης και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Καπιταλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/4/23 7:43 μ.μ.

    Ο καλύτερη λύση για τον Κασιδιάρη είναι να τοποθετήσει στην ηγεσία του κόμματος ένα νέο πολιτικό που μιλά τη γλώσσα της λογικής, όπως ο Σφίγκας. Η επιλογή του εισαγγελέα γεννάει ερωτηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/23 12:17 π.μ.

      Γύρισες από την Λομβαρδία; Φαίνεται πως έχεις έρωτα με τον Σφήκα..

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/4/23 6:09 π.μ.

      Όχι απλώς έρωτα, πάθος...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/4/23 5:34 μ.μ.

      Μα είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι μπορεί ο Σφήκας να σηκώσει το βάρος της αρχηγίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος; Η φιλοδοξία είναι κακός σύμβουλος για τους νεαρούς που δεν έχουν πολλές εμπειρίες.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος5/4/23 9:40 μ.μ.

      Ιππέα ασε τον σφήκα και τον ελάιας και πάρε θέση για το σινοτουρκικό κάθαρμα Πούτιν που δολοφονεί λευκούς ευρωπαίους ουκρανούς εδώ και ένα χρόνο παρέα με τσετσένους και κομμουνιστές...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος5/4/23 11:14 μ.μ.

      Πήρες πολύ φόρα, πρόσεχε μη σκοντάψεις..

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος6/4/23 5:24 π.μ.

      Θα ήθελε πολύ να του μάθει να παίζει τένις

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος6/4/23 10:44 π.μ.

      Του λείπει ο ροδομάγουλος υπηρέτης του πολιτισμού και θα θελε να βρει παρηγοριά στον σφήκα

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος4/4/23 10:52 μ.μ.

    Όσο η αυτόνομη νεολαία συνεχίζει να στηρίζει τον ηγέτη των Ελλήνων Εθνικιστών Ηλία Κασιδιάρη δεν φοβόμαστε τίποτα. Ο δρόμος μας ανήκει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχέγονος5/4/23 2:23 μ.μ.

      Δεν σας ανήκει τίποτα γιατί καταρχάς δεν είστε εθνικιστές. Γλύφτες ενός κομπλεξικου αεργου είστε που έχει φτάσει 43 και δεν έχει χρειαστεί να κρατήσει μια κανονική θέση εργασίας σε ολόκληρη τη ζωή του...

      Ας είναι καλά ο γιατρός μπαμπάς με την συνταξαρα και το παχυλό εφάπαξ, ας είναι καλά και η φιλόλογος μαμά με τη σύνταξη δημοσίου που τη μασουλαει ο ψυχασθενής κοπριτης ο οποίος νομίζει ότι τα ραμολιμεντα που έχει μαζέψει θα τον βοηθήσουν να γίνει ο Έλληνας Σαλβινι.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/4/23 12:27 π.μ.

      Πολύ αυστηρός λόγος

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/4/23 8:04 μ.μ.

      Ρε Αρχέγιονε, έχεις πάρει σβάρνα την ανάρτηση και γράφεις παντού (ούτε εγκάθετος να ήσουν) ότι είναι άεργος. Άεργος μπορεί να είναι (στη μεταπολίτευση μεγάλωσε άλλωστε), λαμόγιο δεν είναι. Που ακριβώς μασουλάει τις συντάξεις των γονιών του; Στη φυλακή; Πάει πολύ εσύ, ένας ανύπαρκτος να απαξιώνεις έναν πολιτικό κρατούμενο που σημειώνει πολιτική επιτυχία μέσα απο τη φυλακή.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/4/23 8:11 μ.μ.

      Και ποιος είσαι εσύ Αρχέγονε που θα κρίνεις αν δεν τους ανήκει; Το αν τους ανήκει ο δρόμμος θα φανεί στην πράξη. Εσύ δεν είσαι εθνικιστής, μπήκε για πρώτη φορά στον Μαύρο Κρίνο για να γράψεις εμμονικά κατά του Κασιδιάρη, με ύφος λαμόγιου δημοσιογράφου.

      Διαγραφή
    5. Αρχέγονος7/4/23 3:09 μ.μ.

      Εντάξει ανώνυμε 8:11. Εφόσον είσαι τόσο σίγουρος ότι ο δρόμος τους ανήκει τότε το ανακαλώ αυτό που έγραψα. Ίσως όντως να τους (σας) ανήκει ο δρόμος και απλά να μην το έχουμε καταλάβει εμείς οι υπόλοιποι.

      Όταν όμως στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με την πεζοδρομιακή δράση των συναγωνιστών από τον Πειραιά έγραψα ένα μπράβο, ούτε ένας σας δεν βρέθηκε να πει έναν καλό λόγο. Παρά αρχίσατε από κάτω να λέτε ξανά μανά για τον Κασιδιάρη, ενώ κάποιοι (με πρωτεργάτη τον γνωστό δήθεν "ανώνυμο" που όταν του θίξουμε τον κασιδιάρη αρχίζει να λέει για τενίστα/ιππέα/κτλ) δεν έχασαν ευκαιρία να αφήσουν την κουτσουλιά τους δίνοντας την εντύπωση ότι κάτι τους ενοχλούσε ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη δράση παρόλο που ήταν καθαρά μια δράση δρόμου.

      Κάντε λοιπόν κι εσείς την αυτοκριτική σας και μετά τα ξαναλέμε.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος4/4/23 11:28 μ.μ.

    Παιδιά τι να λέμε... Τον εχωσαν φυλακη. Ψηφιζουν νομους να μην κατεβει σε εκλογες... Και καποιοι μιλουν για δεκανικι του συστηματος. Ήμαρτον!!! Εγω ειμαι με τον Ηλία χιλια τα χίλια.
    Ενας λεει οτι να ξεκινησει κατι απο τα κατω... Φιλε εθνικιστες ειμαστε οχι κομμουνιστες και αναρχικοι. Οποιος απο πανω ενστερνιζεται τις ιδεες μας ειναι κι αυτος δικος μας. Σε παραπεμπω στον Γκεμπελς και το διαχωρισμο χρηματηστηριακου και βιομηχανικου καπιταλισμού που κανει, χωρις αυτο να σημαινει οτι θα γινουμε μαριονετες. Πρωτα το συμφέρον του εθνους. Ο απο πανω ή υποτάσσεται σε αυτο ή είναι απεναντι. Οσο για σενα κύριε Λιμποβιση εχω κουραστει να στα λεω σε καθε αρθρο σου. Κανε οτι σε φωτισει ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/23 4:45 μ.μ.

      Έχεις μπερδέψει τα μπούτια σου. Μην αναφέρεις τον Γκέμπελς γιατί δεν έχεις καταλάβει Χριστό.

      Διαγραφή
    2. Πολύφημος5/4/23 5:40 μ.μ.

      Πρόκειται για αισχρής μιμήσεως κακέκτυπο του θείου και πολιτικού μέντορός του. Ο χρυσαυγιτισμός σε μοντερνιτέ περιτύλιγμα. Δεν θέλουμε τέτοιους ηγέτες. Ας περάσει ο επόμενος.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/4/23 9:38 μ.μ.

      Ναι τέλη ναι

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/4/23 8:22 μ.μ.

      ''εθνικιστες ειμαστε οχι κομμουνιστες και αναρχικοι. Οποιος απο πανω ενστερνιζεται τις ιδεες μας ειναι κι αυτος δικος μας. Σε παραπεμπω στον Γκεμπελς και το διαχωρισμο χρηματηστηριακου και βιομηχανικου καπιταλισμού που κανει, χωρις αυτο να σημαινει οτι θα γινουμε μαριονετες''

      κι εγω που νομιζα οτι ζουμε σε μια ταξικη κοινωνια με διαχωρισμενα ταξικα συμφεροντα.. σκυλια των αφεντικων (σας) θα μεινετε μια ζωη. παριστανετε και τους ''στρασσερικους''.. η μοιρα των ''εθνικιστων'' σε αυτη την γαμημενη χωρα ειναι πολυ συγκεκριμενη. ή σιχαμενοι ματατζηδες να βαρατε κοσμο ή παραμορφωμενοι απο τα αναβολικα μπραβοι να φυλατε μεγαλοπρεζεμπορους. παρτε και τον αεργο 43χρονο ψυχοπαθη σας και αδειαστε μας την γωνια

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος4/4/23 11:42 μ.μ.

    Προβλέπεται κάποιο άρθρο από την συντακτική ομάδα για την επέτειο της 6ης Απριλίου όπου οι Γερμανοί ξεκίνησαν την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Αγγλοκρατία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Οι ριζοσπάστες εθνικιστές/εθνικοσοσιαλιστές/νεοφασίστες πέρα από την αποχή σε σχέση με την επερχόμενη εκλογική διαδικασία, δεν έχουν παρά να σταθούν απέναντι στους σχεδιασμούς του συστήματος χωρίς να αποπροσανατολίζονται από το γαλανόλευκο χρώμα των δήθεν πατριωτικών κομμάτων. Για μια ακόμη φορά κάποιοι δέχονται να παίξουν τον ρόλο του δεξιού ενορχηστρωτή να υπακούσουν στις εντολές των εξουσιαστών και να παρασύρουν στο τέλμα το σύνολο των υποστηρικτών τους. Πάντα υπάρχει και η επιλογή της Ολικής Άρνησης απέναντι στις «σειρήνες» του δόλιου κομματισμού και του αισχρού παρλιαμενταρισμού. Και αυτή η επιλογή για μια ακόμη φορά θα είναι συνειδητή κίνηση από αυτούς και αυτές που δηλώνουν εχθροί της δημοκρατίας και του κατοχικού καθεστώτος που σκοτώνει τον λαό μας και υποθηκεύει το μέλλον των νεότερων γενιών."
    Ωραία ρε Κρίνε... Συμφωνώ! Οπότε απέχουμε από τις εκλογές και τον κυνοβουλευτισμό και μετά τι; Μιλάω για την εξουσία βέβαια... Θα είμαστε συνέχεια στη φάπα και στο περιθώριο βαυκαλιζόμενοι ότι είμαστε "γνήσιοι" αντιδημοκράτες; Ναι! Κι οι άλλοι θα βγάζουν νόμους που θα σε κλείνουν φυλακή... Ή θα κάνουμε πραξικόπημα για την εξουσία και πορεία προς τη Ρώμη; Ποιοί; 500 άτομα;
    Για να μην αναφέρω το γνωστο για όσους δεν ασχολούνται με τα πολιτικά και από ποιους καταλήγουν να κυβερνώνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχέγονος5/4/23 2:11 μ.μ.

      Αν δεν σε εκφράζει η αποχή φρόντισε τουλάχιστον να μην ρίξεις νερό στον μύλο ενός κομπλεξικου αεργου που πουλάει φτηνιαρικο πατριωτισμό μαζί με ένα μάτσο ακροδεξιά κοπρόσκυλα που βρίσκονται δεξιότερα της ΝΔ και έχουν τσαντιστει επειδή μειώθηκαν οι παχυλές συνταξαρες τους.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/4/23 5:03 μ.μ.

      Στην φάπα και στο περιθώριο, αλλά και στιγματισμένοι εσωτερικά, θα είμαστε αν παίξουμε και το κυνοβουλευτικό στημένο παιχνίδι. Πολιτική δεν είναι η τρέχουσα εξέλιξη. Άλλες είναι οι παθογένειες μας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/4/23 5:31 μ.μ.

      Πεσ τα ρε φιλε! Να αγιασει το στομα σου... Θα καταντησουμε παλαιοημερολογητες στο τελος. Σαν το μ-λ κκε και χειροτερα μη σου πω.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος5/4/23 3:11 π.μ.

    Στα σχόλια διακρίνουμε καθαρά τον Μπέχλη και τον Σφήκα.Ο οχετός που ονομάζεται εθνικιστικός χώρος δεν απολυμαίνεται ούτε με θειικό οξύ.Δημοκράτες δεξιοί της φάπας και της μάσας.Ο Μπέχλης βγήκε στη σύνταξη και περνάει τον χρόνο του παριστάνοντας τον εθνικιστή και ο Σφήκας επειδή δεν πρόκειται να πάρει ούτε σύνταξη στο μέλλον κοιτάει πως να φτιάξει το μέλλον του και ονειρεύεται την δημοκρατία.Ο δε Κασιδιάρης είναι πλέον ένας ευνούχος του συστήματος.Και ακούω συνέχεια γκρίνια για τον ΝΓΜ.Ο Μιχαλολιάκος ήταν 10 πατώματα πάνω σε σχέση με τον Αλγερινό ζεν πρεμιέ όπως έλεγε ο λαγός.Κρίμα για την Χρυσή Αυγή που έβαλε πλάτες στον εθνικισμό και κατέληξε στην φυλακή από το όργανο του διεθνούς Σιωνισμού Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/4/23 9:30 μ.μ.

      Tο Μπέχλη και το Σφήγκα τους βλέπουμε. Τον Τενίστα-Ιππέα-Αρχέγονο-Laura-Πολύφημο εσύ τον βλέπεις πουθενά; Μόνο ο Σάιντ λείπει.

      Διαγραφή
  17. Δύο τινά: Είτε παρεχώρησε την ηγεσία του κόμματος και κατ επέκταση τους ψηφοφόρους του σε αυτό που ονομάζεται "η επόμενη των εκλογών" με αντάλλαγμα, (την απελευθέρωσή του;) είτε κάτι άλλο παίζει το οποίο επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε ωστόσο θα φανερωθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αρχέγονος5/4/23 1:59 μ.μ.

    Εξαιρετικό άρθρο!
    Όπως πολύ σωστά αναφέρεται, ο Κασιδιάρης δεν είναι παρά μια κακή φωτοτυπία του Μιχαλολιάκου, και το πολιτικαντικο τσαντίρι που έχει στήσει μαζί με τους ακροδεξιούς γλύφτες του κάνει την ύστερη ΧΑ να φαντάζει κόμμα πρότυπο.
    Ένα μάτσο πρώην ή νυν δημόσιοι υπάλληλοι που το μεγαλύτερο πρόβλημα τους με το κράτος είναι η μείωση των συντάξεων τους.
    Χίλιες φορές λευκό παρά ψήφος σε αυτό το απόκομμα του αεργου κομπλεξικου καραγκιόζη που μια ζωή την έχει βγάλει με τις συντάξεις των γονιών του. Ακόμα κι όταν πήγε μέσα την πρώτη φορά χάρις στο εφάπαξ του πατέρα του πλήρωσε την εγγύηση και βγήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/4/23 8:07 μ.μ.

      Ποιο εφάπαξ Αρχέγονε; Τότε είχε βουλευτικό μισθό. Μπήκες για πρώτη φορά σε ανάρτηση του ΜΚ κι έχεις πάρει σβάρνα τα σχόλια γράφοντας ότι είναι άεργος και καλόντας σε καταψήφισή του. Θα μπορούσες να ήσουν κι εγκάθετος. Ούτε πληρωμένο τρολ κανενός κόμματος να ήσουν...

      Διαγραφή
    2. Αρχέγονος7/4/23 12:43 π.μ.

      Ανώνυμε κολαουζε του Κασιδιάρη εμένα κατηγορείς ότι μπήκα πρώτη φορά στον ΜΚ, εσύ όμως κανεις μπαμ ότι είσαι άσχετος και κυρίως "νεόφωτος".

      Τον Ιούλιο του '15 που ο τεμπέλης έπρεπε να πληρώσει 30 χιλιάρικα ως εγγύηση για να αποφυλακιστεί, ο ΙΔΙΟΣ το είχε δηλώσει ότι τα χρήματα αυτά ήταν το μισό εφάπαξ του πατέρα του. Αν ήσουνα από τότε κολαουζος του δεν θα υπήρχε περίπτωση να μην το ήξερες. Αλλά προφανώς δεν ήσουν τότε στα πράγματα...

      Πληρωμένο τρολ δεν είμαι εγώ, αλλά μάλλον εσύ και ο έτερος δήθεν "ανώνυμος" που σαν υπάκουα κομματοσκυλα κοιτάτε πως θα μαζέψετε ψηφαλακια ώστε να διασφαλιστεί και η μελλοντική αεργία του Κασιδιάρη με την είσοδο του στη Βουλη.

      Βέβαια από μια άποψη καλά κάνετε, κοιτάτε κι εσείς την επαγγελματική σας αποκατάσταση. Ίσως αν όλα πάνε καλά να σας πάρει και υπαλλήλους στην Βουλή κάποια στιγμή!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/4/23 9:21 π.μ.

      Είναι τρολ εκ φύσεως φίλτατε 8:07. Για πληρωμές τώρα, το πράμα θέλει συζήτηση

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος5/4/23 9:50 μ.μ.

    https://laikosparatiritis.blogspot.com/2023/03/blog-post.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φιλελεύθερος εθνικιστής6/4/23 7:02 μ.μ.

    Ο Κασιδιάρης είναι αυτός που έβριζε την Κρητική αντισταση στα περιοδικά της ΝΔ ΑΥΓΗΣ και έκανε σπονδές στον Δία αλλά όταν έγινε κάποιος..έγινε πατριώτης -χριστιανός και αντιφασίστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/4/23 9:13 μ.μ.

      Σε ποιο ακριβώς σημείο ειδες εσύ να βρίζει την αντίσταση στην Κρήτη ο Τυνήσιος ελαιας;

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος6/4/23 11:21 μ.μ.

    Ποτέ δεν ήταν κατά του Μαρινάκη ο Κασιδιάρης. Δεν συνέβη τίποτα καινούριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος6/4/23 11:42 μ.μ.

    Τραγική ειρωνία: Ο Άρειος Πάγος θα απαγορεύσει τον Άρειο Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές! Εμφύλιος πόλεμος;

    προβοκάτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/4/23 12:06 μ.μ.

      Θέλεις προφανώς να πεις "τον Αριο Κασιδιάρη".
      Το πιο σύντομο ανέκδοτο:
      "Ο Αριος Κασιδιάρης"!!!
      Κολαούζος του Αριου Μιχαλολιάκου!

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος6/4/23 11:48 μ.μ.

    Μόλις βρέθηκε να παραπονεθεί ένας ανώνυμος αναγνώστης γιατί δεν γράφονται σχόλια στις αναρτήσεις του Μαύρου Κρίνου επιστρατεύτηκε ο ιππέας και τα σχόλια εκτοξεύτηκαν. Η παλιά καλή συνταγή έκανε για άλλη μια φορά τη δουλειά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος7/4/23 6:16 μ.μ.

    Παλιά του τέχνη κόσκινο. Μάλιστα ο φωτογράφος συνεχίζει το ρεπορτάζ στο indymedia και παραπονιέται γιατί οι αντίφες δεν αντέδρασαν στην ομιλία του Άρματος στην Αθήνα. Εκτός από γραφικός έχει γίνει και τετριμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος21/4/23 6:24 μ.μ.

    Ηλίας:προφήτης παλαιάς διαθήκης.
    Κασιδιάρης:ο πάσχων από την δερματικήν νόσο κασιδαν(επιστ.ορος Αχωρ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.