Η Νέα Ρώμη μας προσφέρει άρτους και θεάματα



And Justice For All

Για το περιεχόμενο της «δίκης του αιώνα» δεν έχουμε να πούμε πολλά. Το συμπέρασμα του κάθε εύλογα σκεπτόμενου ανθρώπου είναι ότι οι δικασθέντες, με τα ανεκδιήγητα πολιτικά τους λάθη και τις απαράδεκτες συμπεριφορές τους, έδωσαν την ευκαιρία στους χυδαίους πολιτικάντηδες του συστήματος εξουσίας να τους φέρουν σε αυτή την δύσκολη θέση μέσα από μια στημένη πολιτικά και δικονομικά διαδικασία.

Εκείνο που θεωρούμε ότι έχει ενδιαφέρον είναι να σχολιάσουμε τα τεκταινόμενα της σημερινής ημέρας. Γιατί η υποκρισία είναι σε πολλές περιπτώσεις το χειρότερο πολιτικό έγκλημα.

-Αν μη τι άλλο είναι αντιφατικό για ορισμένους που θεωρούν τους εαυτούς τους επαναστάτες και αρνούνται την αστική εξουσία να διαδηλώνουν για να πιέσουν την μια πτυχή της εξουσίας (την δικαστική εν προκειμένω) την οποία υποτίθεται ότι πολεμούν, με απώτερο στόχο να καταλήξει σε μια καταδικαστική απόφαση. Τελικά πιστεύετε στην αστική δημοκρατία ή όχι, κύριοι «επαναστάτες»; Γιατί εμάς μας μπερδέψατε (για πολλοστή φορά είναι η αλήθεια).

-Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερα χυδαίο από την κυβέρνηση. Αλλά έχει αξία να το αναφέρουμε. Εφόσον αποτελείτε τους θεματοφύλακες της αστικής δημοκρατίας, κύριοι της Δεξιάς, οφείλετε να αφήνετε την δικαιοσύνη να αποφασίζει ανεπηρέαστη. Όχι να την εκβιάζετε με συγκεντρώσεις και mediaκή πίεση. Αλλά φαίνεται ότι γνωρίζετε το κόλπο από την εποχή του «βρώμικου ‘89».

-Για άλλη μια φορά όταν η κυβέρνηση ήθελε να τελειώσει το «πανηγύρι» εμφανίστηκαν κάποιοι αντιφασίστες με καλυμμένα πρόσωπα και ξεκίνησαν επεισόδια. Και για άλλη μια φορά αυτή η κίνηση έδωσε την ευκαιρία στους αστυνομικούς να διαλύσουν την συγκέντρωση. Πόσο κορόιδο μπορεί να είναι κανείς ώστε να μην αντιλαμβάνεται το στημένο του πράγματος;

-Είναι μέρος της παράδοσης των «νοικοκυραίων» της Δεξιάς να στέλνουν στα δικαστήρια τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Μόνο που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχαν απέναντί τους έναν Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, έστω και σχεδόν κατάκοιτος, κατάφερε να δώσει στους «νοικοκυραίους» ένα μάθημα που το θυμούνταν για πολλά χρόνια. Αντιθέτως, οι καρνάβαλοι της άκρας δεξιάς, που πολλές φορές έχουν το θράσος να οικειοποιούνται την ιερή έννοια του εθνικισμού, δέχονται διαχρονικά, σαν τα άτακτα παιδάκια, τα ραπίσματα της Δεξιάς παράταξης χωρίς να προβάλουν αντίσταση. 

Τέτοιο παράδειγμα υπήρξε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος γελοιοποιήθηκε υποστηρίζοντας τον Μητσοτάκη (που του υποσχέθηκε πως θα τον αποφυλάκιζε) και στήριξε, μέσα από τις φυλακές, τη Νέα Δημοκρατία (την ίδια στιγμή που την υποστήριζε ένθερμα κι ο αντίπαλός του Μίκης Θεοδωράκης) και όχι το κόμμα του, την ΕΠΕΝ, σε εκείνη την αλησμόνητη τριπλή εκλογική αναμέτρηση!! Ανάλογη γελοιοποίηση είχε υποστεί και ο "πολύς" αρχηγός του ΕΝΕΚ, Πολύδωρος Δάκογλου την ίδια χρονιά. Στην τωρινή περίπτωση είχαμε μια επανάληψη της περίπτωσης του Ανδρέα Παπανδρέου. Μόνο που τα τωρινά πολιτικά μεγέθη που στοχοποίησε η Δεξιά είναι μικρά και ευκολοχώνευτα για την διαχρονικά κατευθυνόμενη «δικαιοσύνη».

-Έχει σημειολογικό ενδιαφέρον ότι την ίδια ώρα που ο αποχαυνωμένος μέσος Έλληνας πανηγυρίζει για μια «νίκη της δημοκρατίας», οι Τούρκοι συνεχίζουν το έργο του Αττίλα 2 στην Αμμόχωστο. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 1974. Φαίνεται πως όταν ο γραικύλος των καιρών μας μιλά για «νίκη της δημοκρατίας» εννοεί τη «νίκη των εξουσιαστών της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης». Τώρα το γιατί τις πανηγυρίζει αυτές τις νίκες είναι άλλη υπόθεση.  

- Μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση των «νοικοκυραίων» ξέπλυνε το σκάνδαλο των κομματικών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς, το σκάνδαλο Novartis (μέσω της τρομοκράτησης της κυρίας Τουλουπάκη) και πολλές υποθέσεις επιχειρηματιών (άλλων «νοικοκυραίων» της αστικής μας κανονικότητας) που αν δικάζονταν σε σοβαρές συνθήκες δύσκολα θα γλίτωναν το κελί. Νοικοκυρεμένα πράγματα, δηλαδή. Αλλά ποιος νοιάζεται; Η Νέα Ρώμη μας προσφέρει άρτους και θεάματα. Υπάρχει το big brother, τα πρωινάδικα, το life style. Να μην έχουμε και παράπονο.

-Την ίδια ώρα που η δικαστική εξουσία σημείωσε την «μεγάλη νίκη της δημοκρατίας», άσκησε και μερικές διώξεις στους Έλληνες πολίτες του Έβρου, που υποστήριξαν τον στρατό μας στην απόκρουση της εισβολής των μεταναστευτικών κυμάτων στην Θράκη, την οποία οργάνωσε ο Ερντογάν κατά την περασμένη άνοιξη. Αλλά δεν πειράζει παιδιά. Αφού ψηφίσατε τους «νοικοκυραίους»…τους υπαλλήλους της Μέρκελ…της φίλης του Ερντογάν. Νομίζετε ότι θα άφηναν να περάσει ατιμώρητη αυτή η προσπάθειά σας να χαλάσετε μια προσυμφωνημένη δουλειά;  Αν ναι, την πατήσατε! Και η αλήθεια είναι ότι αυτά και χειρότερα σας αξίζουν, με τα μυαλά που κουβαλάτε. Το ερώτημα είναι τι φταίνε οι εναπομείναντες σοβαροί συμπολίτες (και αληθινοί Έλληνες) να πληρώνουν τις δικές σας επιλογές.

30 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/10/20 11:21 π.μ.

    Αν γράφατε ότι προσφέρει σάρκες στο Κολοσσαίο της τηλεόρασης θα ήταν ολόσωστο το άρθρο.

    Γιατί αν περιμένουμε άρτους από την καπιταλιστική δεξιά, τα πιάσαμε τα λεφτά μας. Θα πέσει λιγούρα τρελή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/10/20 9:53 μ.μ.

    Ο ΛΑΓΟΣ(κεφαλαια)μαστορας (μικρα)που εξαφανιστηκε εφυγε απο την ΧΑ σαν λαγος μολις ειδε ποσοστα στο κασσιδιαρη χωθηκε αμεσως και 3 μερες πριν απο την δικη εξαφανιστηκε γιατι ??? εγινε λαγος ο γιγαντας

    Συναγωνιστης ΛΑΓΟΣ λεμε εξαφανιστηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/10/20 12:30 π.μ.

      Φίλε, είναι καλύτερα όταν γράφεις να το κάνεις ξεμέθυστος, ώστε να μην παραλείπεις να βάζεις τελείες, κόμματα και ερωτηματικά. Πάντως, με την τεράστια προσπάθεια που έκανα να καταλάβω το κείμενό σου, αντιλήφθηκα ότι αναφέρεσαι στον Γιώργο Μάστορα, αναφέροντας τρεις φορές την λέξη "εξαφανίστηκε" και τέσσερις φορές την λέξη "λαγός", εκ των οποίων τις δύο φορές με κεφαλαία γράμματα. Φαίνεται ότι κάπου εκεί εξαντλείται και το φτωχό λεξιλόγιό σου και η ακόμα πιο φτωχή ευφυία σου. Είναι ολοφάνερο ότι βγάζεις απύθμενο κόμπλεξ. Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα, όσοι διαβάσουν την απάντηση θα καταλάβουν, εσύ σίγουρα αποκλείεται…

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/10/20 11:19 π.μ.

      Χα,χα,χα...Πράγματι εντελώς άκυρο σχόλιο, αν λάβουμε υπόψη τι γράφει η ανάρτηση.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/10/20 11:49 π.μ.

      χαχαχαχαχαχα επιχειρήματα μηδέν που χάθηκε ο μαστορας πες μου για αρχή και μετά κρίνε τα ορθογραφικά λάθη παράτησε τον κασιδιάρη και έφυγε

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/10/20 12:07 μ.μ.

      εμένα κάτι μου λέει ότι το τυπάκι που βρίζει Μάστορα, Μαύρο κρίνο, άσχετους ανθρώπους και γενικά όποιον του κατέβει, πρέπει να βρίσκεται υπό τη μόνιμη επήρεια του "Γιάννη του Περπατητή" και ενός παρανοϊκού κρυφονεοδημοκράτη εθνικο-πωλητή του κέντρου της Αθήνας

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/10/20 12:47 μ.μ.

      ρε ποτε προλαβατε να γραψετε τοσα σχολια χαχαχαχα κραζουν εμενα και παρακολουθουν τους

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος10/10/20 12:55 μ.μ.

      Ρε άσχετε και κομπλεξικέ ανίδεε, ο Μάστορας δεν έφυγε. Ο αρχηγίσκος σου τον έδιωξε, όπως και όλους τους άλλους αγνούς αγωνιστές για να μείνει με τους γλείφτες του. Αυτός αποδυνάμωσε το Κίνημα και φτάσαμε στην σημερινή τραγωδία, όταν έμμεσα ή άμεσα έδιωξε τα καλύτερα στελέχη, με βρισιές και προσβολές, όταν τους πούλησε όλους στη δίκη για να σώσει το τομάρι του, και φυσικά όταν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία, η οποία συνεπάγεται την ποινική ευθύνη. Αν θέλεις να βρεις λαγούς, δες τον φυρερίσκο από τα lidl που περίμενε ότι πάλι θα την σκαπουλάρει και θα την πληρώσουν μόνο οι άλλοι.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος10/10/20 2:38 μ.μ.

      Επιβεβαιώνεις με την απάντηση (…) ότι είσαι ένας "χάχας" και μισός. Το χειρότερο με εσένα δεν είναι ότι είσαι αγράμματος, ασύντακτος, αμόρφωτος. Τόσο IQ έχεις, τόσο σου κόβει. Το χειρότερο είναι ότι είσαι άνανδρος, δειλός, συκοφάντης, άτομο με άλυτα ψυχοσωματικά κόμπλεξ…

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος10/10/20 5:59 μ.μ.

      Ο Ιωάννης Λαγός, είναι ευρωβουλευτής και βρίσκεται στις Βρυξέλλες,την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου μαζί με τους υπόλοιπους θα αναμένει για το εάν δεί την είσοδο του Κορυδαλλού ή όχι...

      Τώρα τα σχόλια έγινε Λαγός και εξαφανίστηκε και τα λοιπά, εσύ εάν ποτέ βρεθείς σε ένα πλοίο που βουλιάζει κάτσε να πνιγείς...

      Το κίνημα τής Χ.Α. όπως και η οικογένεια Μιχαλολιάκου δεν είχε να προσφέρει τίποτα άλλο, ή και να είχε από την στιγμή που δεν συμφέρει το Σύστημα,δεν γίνεται τίποτα.Τουλαχιστων δεν γίνεται τίποτα με "δημοκρατικά μεσά" για τις δικές μας ιδέες πάντα...

      Υ.Γ. ΟΤΑΝ ΚΆΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΤΑΙ, ΚΆΤΙ ΆΛΛΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΤΑΙ! (οι συγκεκριμένοι καταστράφηκαν μόνοι τους).

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος10/10/20 9:35 μ.μ.

      Προς τους ανώνυμους 10/10/20 12:55 μ.μ., 10/10/20 2:38 μ.μ., 10/10/20 5:59 μ.μ:

      Παιδιά υπάρχει μια πιθανότητα σε αυτή την προβοκάτσια να μην είναι υποκινητής ο Νικόλας.

      Υπάρχουν και άλλα πρώην τσιράκια του που έχουν φύγει καιρό από το μαγαζί του και δουλεύουν για τη Νέα Δημοκρατία. Ξέρουν και αυτοί τα κόλπα της διασποράς διχόνοιας. Ορισμένοι από αυτούς συνεργάζονται και με Αλβανούς!!! Κάποιοι άλλοι είναι γνώστες των δημοσιογραφικών μεθόδων.

      Όπως υπάρχουν και διάφοροι άλλοι ψευτοεθνικιστές ή ψευτοεθνικοσοσιαλιστές που δουλεύουν για τις μυστικές υπηρεσίες. Για ψάξτε λίγο στον πέραν της Χρυσής Αυγής εθνικιστικό χώρο. Δεν θα αργήσετε να συναντήσετε αυτά τα λουλούδια.

      Να μη ξεχνάμε βέβαια και τους αντιφάδες ή τους κανονικούς νεοδημοκράτες που μπορεί να σχολιάζουν για τους ίδιους λόγους, φερόμενοι σα να είναι πατριώτες και εθνικιστές.

      ΥΓ. Προς τη διαχείριση του ιστολογίου: Κάντε καλή δουλειά χωρίς αμφιβολία. Όμως προσέξτε τα links και ποιους προβάλετε. Δεν έχω σχέση με τους σχολιαστές που σας κακολογούν σε άλλες αναρτήσεις. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό πρέπει να το προσέξετε. Δεν μπορεί στην πλαϊνή μπάρα να προβάλετε ανθρώπους και ιστολόγια που βρωμάνε παρακράτος (βλέπε fyletika κ.α)

      Διαγραφή
    10. Αν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το ιστολόγιο ΦΥΛΕΤΙΚΑ έχει σχέση με παρακράτος ενημερώστε και θα αφαιρεθεί ο σύνδεσμος.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος11/10/20 4:42 μ.μ.

      ότι πήγε στο κόμμα του κασιδιάρη(σύριζα της δεξιάς) τα λέει όλα καλά κοπελα του μαστορα είσαι η ο ίδιος?

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος12/10/20 12:24 π.μ.

      Ο συναγωνιστής Μαστορας έχει να γράψει 6 μέρες μήπως έπαθε τίποτα?

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος12/10/20 1:32 μ.μ.

      Αντί να… ανησυχείς για το αν είναι καλά "ο συναγωνιστής Μάστορας", προτιμότερο είναι να φας μία τυρόπιτα, γιατί βρωμάνε τα χνώτα σου, μαζί με τον Άρη, τον Χάρη και τους άλλους σιτιζόμενους παρακρατικούς. Κερνάει η ΝΔ...

      Διαγραφή
    14. Ηρεμήστε όλοι. Ο Κούλης κάνει επέλαση και σεις ασχολείστε με τον Μάστορα και τον κάθε Μάστορα ...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος9/10/20 12:56 μ.μ.

    Η νίκη κάνει ό,τι τη διατάζει η δύναμη, που τη λεν οι άνθρωποι «βία», επιβάλλει τα θελήματά της και δε ρωτά κανένα.

    Ίων Δραγούμης Σαμοθράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδέκαστος11/10/20 9:38 π.μ.

    Νομίζω ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει παρερμηνευτεί ελαφρώς τόσο από τους "αντιφασίστες" που πανηγυρίζουν, όσο και από τα άτομα του πατριωτικού χώρου που νομίζουν ότι το σκηνικό του χώρου θα αλλάξει άρδην σύντομα: Η απόφαση πρακτικά δεν θέτει εκτός νόμου τα κόμματα ΧΑ / Έλληνες ΓΤΠ / ΕΛΑΣΥΝ.
    Επομένως, αφενός δεν παύει να υφίσταται η ύπαρξή τους, αφετέρου δεδομένου ότι οι καταδικασθέντες δεν θα στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα, τόσο ο χοντρός όσο και οι άλλοι θα συνεχίσουν τα διοικούν τα κόμματά τους μέσα από την φυλακή (όπως γινότανε στην περίπτωση της ΧΑ και όταν είχαν προφυλακτιστεί προ ετών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαντική παράμετρος που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος11/10/20 4:37 μ.μ.

    Κράζετε έμενα για δεξιό νεοδημοκράτη άλλα όλοι εσείς υμνείτε τον ιωαννη μεταξά και από τη ξέρω ολα τα στελέχη της 4 αυγουστου ηταν απο το λαϊκό κόμμα και ο ίδιος μεταπολεμικά προσχωρήσαν όλο το σκυλολόι της 4 αυγουστου και του κόμματος ελευθεροφρόνων στον ελληνικό συναγερμο και μετα ΕΡΕ και μετα η ΕΡΕ έγινε ΝΔουλα αντίθετα φιλο-βενιζελικοι έφτιαξαν την φασιστική ΕΕΕ ο γεωργιος πουλος και πολλοι αλλοι εφτιαξαν τα φιλο-φασιστικα τάγματα ασφάλειας αντιθετα ο φιλο-μεταξικος παπαγος έκανε την ελλαδα αποικία των αγγλων και των αμερικανων για αυτό αφήστε σε μένα τα κόλπα περι νεοδημοκράτη τα κόλπα σας αλλού αλήθεια οι ελληνες για την πατρίδας που ανήκει και ο μαστορας φτιάχνουν το σύριζα της δεξιάς και δεν είμαι ουτε ΧΑτης ούτε νεοδημοκρατης αφήστε τα σάπια και δεν θα βάλω όνομα γιατί οι ρουφιάνοι του webwar θα το χρησιμοποιήσουν για γνώστες προβοκάτσιες

    Προβοκάτσια είναι να παρουσιάζετε τον μεταξα ως φασίστα εθνικοσοσιαλιστή ενώ άμα δεν ηταν ο φιλο-αγγλος γεωργιος β ούτε μια μέρα δεν θα έμενε στην εξουσία συνεχεία 4 αυγουστου 1936 ηταν ο ελληνικός συναργερμος η ΕΡΕ και μετά ΝΔουλα αλήθεια ο μεταξας πολιτεύτηκε στο λαϊκό κόμμα ναι στην κεντροδεξιά και μην έρθουν οι γνωστοί κύκλοι να με πουν γερμανοτσολιά

    εν το μεταξύ εσυ σαν διαχειριστής διαφημίζεις τον χονδροματιδη άλλα πότε δεν διάβασες κανένα απο τα βιβλία του το λέει ο ίδιος ο φιλο-γερμανος μεταξας πάθανε το 1922 μετά τα βρήκε με τους πρώην εχθρούς του αγγλους προφανώς αναιρείς το παλιό σας άρθρο για την 4 αυγουστου ύποπτο απλούστατα οτι πανηγύριζαν οι εβραιοι(η ΕΕΕ προειδοποίησε τους εβραιους να μην πανε στην εκδήλωση για ανεξάρτητη μακεδονια και έγιναν τα γεγονότα τα γνωστά) της θεσσαλονικης που εγκαθιδρύθηκε το καθεστώς της 4 αυγουστου γιατί έλεγαν η μήτρα του αντισημιτισμού ήταν οι βενιζελικοι γονατας στα εγκαίνια της ΕΕΕ βουλπιωτης γεωργιος πουλος ολοι τους φιλο-φασιστες πρωην βενιζελικοι ο βενιζελος στην αρχή ήταν φιλελεύθερος αλλα προς το τέλος υπεργαψε την σύμφωνο με τον μουσολινι και θα σας αφησω να μαντέψετε ποιος το έσπασε δεν θα πω άλλα κουραστικά

    ΥΓ οποίος σχολιάσει τα ορθογραφικά μου λάθη σημαίνει ότι δεν έχει επιχειρήματα σαυτα που λέω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο του Ιωακείμ Ιωακείμ για τον Μεταξά, επίσης καλό θα είναι να ακούσεις την ομιλία μέλους της σο για τον Μεταξά. Έχουμε απαντήσει για το θέμα πολλάκις.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος11/10/20 4:52 μ.μ.

    Οτι με λέτε νεοδημοκράτη εδω γελάμε ο πλευρης βοριδης γεωργιαδη υμνούσαν τον ιωαννη μεταξά ως ηγέτη τα λέει όλα αυτό και εσείς υμνείτε τον μεγα ιωαννη μεταξά που επί κυριαρχία του οι μυστικές υπερεσιες της αγγλιας αλώνιζαν στο ελλαδικό χώρο τι αλλο να πω οτι οι ελληνες για την πατρίδα γλύφονται στο ΛΑ.Ο.Σ αλήθεια ποιος ήταν σε συγκέντρωση μαζί με τον μπογδανο?οτι ο κασιδιάρης υμνεί τον αμερικανοτσολια παπαδοπουλο τυχαίο? και όχι δεν είμαι οπαδός του ιωαννιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/10/20 6:14 μ.μ.

      Δεν σχολιάζουμε μόνο την ορθογραφία σου (που μας κάνει να υποπτευόμαστε κσι μη ελληνική καταγωγή), σχολιάζουμε την ανισορροπία των επιχειρημστων και του σκεπτικού σου, που υποδηλώνει ο άναρχος τρόπος που γράφεις.

      Όσον αφορά τα γελοία επιχειρήματά σου, μάθε ότι άλλο πράγμα είναι ο εθνικοσοσιλιστής και άλλο ο δοσίλογος. Οι βενιζελικοί ήταν πάντα οι άνθρωποι που έκαναν τη βρώμικη δουλειά των ξένων δυνάμεων που ισοπέδωναν την πατρίδα μας, όποιες και αν ήταν αυτές. Γι αυτό οι απόγονοί τους Μητσοτάκηδες είναι σήμερα υπάλληλοι τόσο των γερμανικών όσο και των αμερικανικών συμφερόντων.

      Στην εποχή που η Ελλάδα έγινε μέρος του τρίτου Ράιχ, οι Γερμανοί δεν βασίστηκαν σε Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές (όπως έκαναν και στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία, στην Ισπανία και στην Ουκρανία). Βασίστηκαν κυρίως σε βολικούς δοσίλογους. Θες παραδείγματα; Ο πρωθυπουργός Ράλλης. Αρχιμασόνος και πατέρας του σκληρού καπιταλιστή, μετέπειτα Νεοδημοκράτη πρωθυπουργού Ράλλη. Ο μεγαλοεκδότης Λαμπράκης.Πατέρας του εκδότη των ναυαρχίδων του Σημιτικού πασοκ, Νεα και Βημα. Λάτσης, γνωστός εφοπλιστής της αστικής νομενκλατούρας που συνεργάστηκε στενά με το τρίτο ράιχ.

      Αν όλοι αυτοί ήταν εθνικοσοσοσιαλιστές εγώ είμαι εξωγήινος. Αλλά ξέρουμε ποιοι "ναζί" νεοδημοκράτες προπαγανδίζουν τις ανοησίες που γράφεις..Όλα στην ώρα τους

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/10/20 8:53 μ.μ.

      Μου αρέσει που μας κάνεις μαθήματα ιστορίας την στιγμή που εσύ χρειάζεσαι επειγόντως μαθήματα ορθογραφίας, συντακτικού και απόδοσης των απαραιτήτων σημείων στίξης εκεί που πρέπει. Κατά τα άλλα, δεν ξέρω αν είσαι μη Ελληνικής καταγωγής, όπως αναφέρει ένας άλλος φίλος στην απάντησή του, αλλά τα αναμφισβήτητα ψυχολογικά προβλήματα που έχεις δεν λύνονται με το να βρίζεις από την ασφάλεια του υπογείου σου Έλληνες Εθνικιστές, που ηθικά δεν αξίζεις ούτε μια τρίχα από οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους…

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/10/20 9:01 μ.μ.

      Να προσθέσω κι εγώ στο ανισόρροπο πλάσμα που παπαγαλίζει τις βλακείες των "ναζί" νεοδημοκρατών, το όνομα του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας επί γερμανικής κατοχής: Άγγελος Έβερτ!

      Σου λέει κάτι (του)μπέκα, το όνομα Άγγελος Έβερτ; Πατέρας του Μιλτιάδη Έβερτ, μετέπειτα αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ήταν...

      Όπως γράφει και ο παραπάνω σχολιαστής, κάποια μέρα θα τα πούμε όπως πρέπει με όσους διακινούν συνειδητά (όχι με εσένα, γιατί είναι προφανές ότι αποτελείς άτομο μειωμένης ευθύνης) αυτές τις προβοκάτσιες. Μέχρι τότε τους επιφυλάσσουμε πολλές εκπλήξεις.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/10/20 3:10 μ.μ.

      https://3.bp.blogspot.com/-QkiqMMCrarY/Wc-C8UpQ0RI/AAAAAAABgKs/qotDYTw6Ay0xL3Nhd_DmVzfMUNoDYsyrQCLcBGAs/s640/12345%2B%2528224%2529.jpg

      δεν θα κάτσω να ασχοληθώ οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους

      Διαγραφή
    5. ευχαριστούμε για την φωτογραφία!

      Διαγραφή
    6. ο πιο καλός ο δάσκαλος13/10/20 10:17 μ.μ.

      Κάτσε να ασχοληθείς με το παρακάτω δημοσύευμα. Για να δεις ποιος ήταν ο Άγγελος Έβερτ, αρχηγός της αστυνομίας επί κατοχής.

      https://www.avgi.gr/tehnes/282949_1954-i-ypothesi-ton-astynomikon-neon

      Μέχρι και οι συριζαιοι σας έχουν πάρει χαμπάρι. Δεξιά ρετάλια των μυστικών υπηρεσιών μια ζωή. Και σήμερα με με το προσωπείο του ναζί

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος11/10/20 5:40 μ.μ.

    Να φανταστώ μέσα σε αυτούς που με κράζουν είναι και ο γνωστός που λέει γασμουλιοι τελειώσατε η αυτοί που λένε ρωσοδουλοι ακροδεξιοί σε αυτόν θα πω παπαγάλε φάε το μαϊντανό που σε ταΐζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/10/20 9:17 π.μ.

    Τα σχόλια αποπνέουν βλακεία και κακια.
    Λες και ο "χώρος", που δεν υπάρχει, θα καθοδηγηθεί από τους "εκτός ΧΑ" που δεν "καταδικάστηκαν" - καθώς δεν αποτελούν απειλή για το σύστημα και δεν ξέρουν που παν τα 4 .
    Όσον αφορά τα φετιχιστικά ακροδεξιά σκουπίδια που κατοικούν στο όνειρο της κατοχής και του τριτου Ράιχ και υμνουν κάθε εγκληματία χωρίς ιδεολογια μόνο και μόνο επειδή συνεργάστηκε με τις δυνάμεις κατοχής όπως ακριβώς κάνουν οι νεοαριστεροι , ας πάρουν ψυχοφάρμακα και ας κοιτάξουν την μάπα τους στον καθρέπτη να δουν πόσο σκατα είναι

    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.