Αλλ’, όταν σπεύδη τις αυτός, χω θεός συνάπτεται



του Καλλίμαχου

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, μια από τις σημαντικότερες δίκες στα ελληνικά πολιτικά και δικαστικά χρονικά, φτάνει στο τέλος της .Τα βλέμματα όλων είναι  στραμμένα στο Εφετείο, όπου την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αναμένεται να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την ενοχή η μη των κατηγορουμένων, μια απόφαση με τεράστια πολιτική και ποινική σημασία.

Οι θέσεις του παρόντος ιστολογίου αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή είναι γνωστές σε όσους το παρακολουθούν. Τα μέλη της συντακτικής ομάδας έχουν επανειλημμένως ασκήσει δριμύτατη κριτική στο συγκεκριμένο κόμμα, στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα του και επισημαίνοντας τα τραγικά λάθη (;) της ηγεσίας του, με κύριο υπαίτιο της τραγικής κατάληξής του τον ίδιο τον αρχηγό του.

Θα θέλαμε ωστόσο να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαδικασίας υπήρξε  ένα κλίμα τρομοκρατίας, προερχόμενο τόσο  από τους antifa και την άκρα αριστερά όσο και από την φιλελεύθερη δεξιά και τις ακροδεξιές παραφυάδες της, το οποίο - εντελώς απροκάλυπτα - στήθηκε προκειμένου να επηρεάσει το δικαστήριο ούτως ώστε η απόφαση που θα εκδώσει να είναι καταδικαστική. Η προσπάθεια επηρεασμού του δικαστηρίου εντάθηκε εσχάτως , καθώς πλησίαζε η ημέρα της ετυμηγορίας, με αποτέλεσμα να γίνουμε μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων. Είδαμε πρόσφατα τα μέλη μιας γραφικής "συλλογικότητας"  να τοποθετούν  68 καρέκλες (όσοι και οι κατηγορούμενοι) έξω από το Εφετείο, μετατρέποντας τον Άρειο Πάγο σε "μπουρδέλο" προκειμένου να δικαιολογήσουν την διαμαρτυρία τους ως μια "συμβολική παρέμβαση".

 Στην πραγματικότητα, όμως, η κίνηση τους αυτή είχε ξεκάθαρο σκοπό να εκβιάσει  την  καταδίκη της Χ.Α. Είχαμε ακόμη τη δημοσίευση μιας σειράς άρθρων σχετικών με τη δίκη (στην γνωστή ναυαρχίδα του αντιφασισμού "Εφημερίδα των Συντακτών") των επικεφαλής της πολιτικής εξουσίας, ελάχιστες μόλις ημέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Οι πολιτικοί αρχηγοί , χωρίς κανένα πρόσχημα, προέβησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να ασκήσουν επιπλέον πιέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς, γεγονός που αποτελεί ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη διαφθορά  του πολιτικού συστήματος.

https://www.kathimerini.gr/society/561102868/diki-chrysis-aygis-politikoi-archigoi-enonoyn-ti-foni-toys-enantion-tis-nazistikis-apeilis/

Το ένθετο της εφημερίδος των συντακτών εδώ :

https://issuu.com/efsyn/docs/nisides-xa

Τέλος, ως ... επιδόρπιο ενός πλούσιου αντιφασιστικού "γεύματος" είχαμε την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Βαρβάρα και στο Εβραϊκό νεκροταφείο Αθηνών. Στο ίδιο έργο θεατές. Σαφώς και δεν πρόκειται για προβοκάτσια ...

https://www.avgi.gr/politiki/368313_hrysaygites-bandalisan-ta-grafeia-toy-syriza-stin-ag-barbara

https://www.kathimerini.gr/society/561104911/vevilosan-me-nazistika-synthimata-to-evraiko-nekrotafeio-athinon/

Οι ύπουλες τακτικές  και τα βρώμικα όπλα ενός δυσώδους πολιτικού συστήματος  μας προκαλούν αποστροφή. Τα όσα περιγράψαμε προηγουμένως  μας ενοχλούν βαθύτατα και τα καταδικάζουμε - όχι επειδή υπάρχουν αισθήματα συμπάθειας προς την ηγεσία του εν λόγω κόμματος - για δύο βασικούς λόγους: επειδή επιθυμούμε πάντοτε να λάμπει η αλήθεια και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλος αυτός ο συρφετός δεν εχθρεύεται ένα συγκεκριμένο κόμμα, και φορέα, υποτίθεται, των ιδεών μας, αλλά τις ίδιες αυτές καθαυτές Ιδέες που εμείς πρεσβεύουμε και παραμένουμε Πιστοί!

Βρισκόμαστε εν αναμονή της αποφάσεως του δικαστηρίου. Ανεξαρτήτως της εκβάσεως της δίκης , υπάρχει κάτι που καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να διαγράψει και που ίσως είναι πολύ χειρότερο από μια ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση: To γεγονός ότι η ΧΑ (και αναφερόμαστε κυρίως στην ηγεσία της , με βασικό υπεύθυνο τον αρχηγό της) είναι οριστικά καταδικασμένη στις συνειδήσεις όχι μόνο  όσων επάνδρωσαν τις τάξεις της  αλλά και σε ένα σημαντικό μέρος των Ελλήνων που την ψήφισαν πιστεύοντας ότι θα ... «κάψει»  το... «μπουρδέλο τη Βουλή». Εν τέλει, όχι μόνο το έκαψε αλλά έγινε η ίδια παρανάλωμα του πυρός, αφήνοντας μονάχα τις στάχτες της ...

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη Χρυσή ... Δύση φέρει αναμφισβήτητα ο αρχηγός της με τις τραγικές του επιλογές. Το ... χέρι που θα έδινε τη γροθιά στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο κατόρθωσε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται!) τελικά να βγάλει νόκ άουτ τον ίδιο του τον εαυτό. Εν μέσω ευνοϊκών συγκυριών για τη δημιουργία γερών εθνικιστικών δομών, κατάφερε να οδηγήσει το τρίτο κόμμα της ΧΑ εκτός Βουλής και συνέχιζε μάλιστα να ... θριαμβολογεί (!!!) μετά την εκλογική πανωλεθρία, μη δυνάμενος να συνειδητοποιήσει ότι όχι μόνο δεν μπόρεσε να γίνει "χτίστης"  αλλά, αντιθέτως,  έγινε ο "γκρεμιστής" και ο ... νεκροθάφτης της Ιδέας.

 Άνθρωποι με τιμή και αξιοπρέπεια, χωρίς να βαρύνονται με τραγικά λάθη που εν τέλει αποδεικνύονται και ζημιογόνα για το έθνος, επέλεξαν να "αποχωρήσουν" με έναν ξεχωριστό τρόπο, πιστοί στα ιδανικά τους ... άνθρωποι  που και η ίδια η ηγεσία προέβαλλε μέσα από τις εφημερίδες και τα περιοδικά του κόμματος ... Περικλής Γιαννόπουλος, Ιωάννης Συκουτρής, Κωσταντίνος Καρυωτάκης, Δημήτριος Λιαντίνης, έτσι για να αναφέρουμε ορισμένους εξ αυτών ... δεν περιμένουμε, ούτε προτρέπουμε να τους μιμηθεί.  

Ας φροντίσει πάντως, με κάποιο τρόπο, να διασώσει ό,τι - και αν - μπορεί να διασωθεί ... ίσως και η μετονομασία του κόμματος (ή ... πολιτιστικού συλλόγου με βάση τον αριθμό όσων εν τέλει απομείνουν) σε "Νέα Οικογενειοκρατία" να ήταν μια κάποια εξιλέωση. Η πρόταση μας δεν εμπεριέχει δόση ειρωνείας , αφού αυτό ακριβώς έφτασε να είναι πρεσβεύει το κόμμα ...

Η ηγεσία του κόμματος θα έπρεπε κανονικά να δικαστεί για εγκλήματα κατά της στοιχειώδους νοημοσύνης, για άρνηση εκ προθέσεως της Ιδέας και για εθνοκαταστροφική άγνοια εξ αμελείας των βασικών κανόνων πολιτικής τακτικής. Εμείς πάντως ΔΕΝ θα χαρούμε ούτε θα πανηγυρίσουμε αν η απόφαση είναι καταδικαστική. Τον «αντίπαλο»  δεν τον χτυπάμε όταν είναι πεσμένος. Η κριτική μας  μπορεί να είναι σκληρή μα ποτέ κακοπροαίρετη και πάντοτε με οδηγό την Αλήθεια και γνώμονα το καλό του Έθνους!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα γραπτά μένουν. Αντί επιλόγου, λοιπόν, θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από άρθρο που γράφτηκε κάποτε ... (το θυμάσαι, "αρχηγέ" ;) και μια ρήση, την οποία πολλοί χρησιμοποίησαν μα πολύ αμφιβάλλουμε αν την εννόησαν.

«Δεν έχουμε σκοπούς πολιτικάντικους, ούτε και υποφέρουμε από το άγχος της κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν αναζητούμε μια θέση κάτω από τον ήλιο της δημοκρατίας, αρνούμεθα την δημοκρατία, αρνούμεθα την αρχή της πλειοψηφίας, αρνούμεθα την πολιτική του marketing και παραμένουμε πιστοί, σήμερα που όλοι γίνανε άπιστοι, παραμένουμε πιστοί στα οράματα της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας».

«Εάν κάποιος δεν είναι έτοιμος να πεθάνει για χάρη των ιδεών του, είτε είναι δειλός ή οι ιδέες του δεν αξίζουν»

Fiat iustitia, et pereat mundus.

1 σχόλιο:

  1. Αδέκαστος6/10/20 11:25 μ.μ.

    Ακόμα κι αν πραγματοποιηθεί αυτό που θέλουν οι διάφοροι Social Justice Warriors που διαδηλώνουν και όντως καταδικαστούν τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ, είναι πολύ πιθανόν να αθωωθούν στο εφετείο όταν -για διάφορους λόγους- η τωρινή καταιγίδα θα έχει κοπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.