Αποκλειστικό: Συνέντευξη με τον Ιέρακα, μέλος της αυτόνομης κίνησης ΕΝΕΘ (Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης)

 

Χαίρε! Πες μας πότε ιδρύθηκε η ΕΝΕΘ και κάτω από ποιες συνθήκες;

Χαιρετισμούς από την Θεσσαλονίκη προς όλους τους φίλους της ιστοσελίδας σας. Αρχικά θέλω να δηλώσω πως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συνέντευξη που κλήθηκα να δώσω για το γεγονός, πως θα γίνει αντιληπτή από πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς μας. Η ΕΝΕΘ ιδρύθηκε το 2016. Μια  όχι και τόσο έντονη πολιτική περίοδο στη χώρα, όπως ήταν το 2020. Ήταν μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου και του μεγάλου όχι που έγινε ναι, το οποίο έθεσε την ταφόπλακα στη σχέση του  ελληνικού λαού   με την πολιτική σκηνή. 

Οι συνθήκες που συνωμότησαν για  να δημιουργηθεί η ΕΝΕΘ ήταν κάπως περίεργες. Είναι ξεκάθαρο πως στη Θεσσαλονίκη τότε  δεν υπήρχε κάποια ενεργή εθνικιστική οργάνωση νεολαίας. Ήταν ανάγκη να οργανωθεί ένα τέτοιο κίνημα που θα κάλυπτε την φωνή της νεολαίας και θα την εξέφραζε στο δρόμο. Έτσι κάτω από την επήρεια ενός ατόμου που βάλθηκε να μας οργανώσει, δημιουργήθηκε η ΕΝΕΘ, η οποία πήρε και επίσημα το όνομα της, μετά από μια «πολιτιστική πεζοπορία» που κάναμε σαν νεολαία, πετώντας το κάποιος σαν ιδέα. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Έχουμε όμως μια ιδεολογική βάση η οποία μας κρατάει ενωμένους, πιστεύουμε στο αίμα. 

Κάποιοι  δηλώνουν εθνικοσοσιαλιστές, άλλοι εθνικιστές, κάποιοι άλλοι απλά πατριώτες, αυτό που μετράει για εμάς είναι αν αγαπάς  τη γη των πατέρων σου, αφήνοντας τις ιστορικές αγκυλώσεις πίσω στο χρόνο, δίνοντας τις νόημα μόνο στην συζήτηση μεταξύ μας. Υπάρχει ο στενός κύκλος της ΕΝΕΘ και οι φίλοι που την υποστηρίζουν, ενώ παράλληλα δεν έχουμε αρχηγό. Δεν έχουμε αρχηγό πρώτον, για να μην υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις ανάμεσα μας, δεύτερον πιστεύουμε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποιος να χρηστεί αρχηγός από εμάς, τους τόσο μικρούς Έλληνες, για αυτήν την μεγάλη ιδέα που εκπροσωπούμε. Ακολουθούμε την ιδέα και κανέναν αρχηγό, καθώς ο καθένας έχει το δικαίωμα να δρα αυτοβούλως αν αυτό αντανακλάται σε καλή εικόνα για το κίνημα. 

Παρόλα αυτά έχουμε δυο οδηγούς. Δυο οδηγούς που μας κατευθύνουν και με τη θυσία τους μας εμψυχώνουν να μην τα παρατήσουμε ποτέ. Αυτοί οι δυο καθοδηγητές μας είναι ο Γιώργος και ο Μάνος. Αποτελούμενη, λοιπόν, από παιδιά σφυρηλατημένα στο δρόμο και την εμπερία του πεζοδρομίου η ΕΝΕΘ αποφάσισε να δράσει δυναμικά. Δεκάδες δράσεις σε όλη τη πόλη, παρεμβάσεις, εξορμήσεις, σπρέι και αυτοκόλλητα. Λίγοι και καλοί να φυλάνε τα πλευρά μας, μάχη παντού και αλληλεγγύη μεταξύ μας, αυτά μας κράτησαν ζωντανούς  και αναλλοίωτους στο χρόνο. Παιδιά που κυλάει μέσα τους η αδρεναλίνη και η περιπέτεια, παιδιά πουν έχουν στόχο να μπλέξουν για αυτά που πιστεύουν, διαλέγοντας μια ζωή του «περιθωρίου» και της ανασφάλειας. Αλλά το πιο σημαντικό κατά την άποψη μου, παιδιά που δεν είπαν ποτέ τις λέξεις: τελείωσαν όλα. Αυτό, γιατί μπορεί να χάθηκαν όλες οι ελπίδες, αλλά  το πεζοδρόμιο τους δίδαξε  πως όταν χάνονται οι ελπίδες δεν πρέπει να τα παρατήσεις, αλλά να πιστέψεις σε ένα όνειρο και αυτό επιδιώξαμε. 

Αυτή είναι η ΕΝΕΘ, παιδία με δικό τους κώδικα αξιών, ενός κώδικα που επιβραβεύει την ανδρεία και τιμωρεί την δειλία και την πουστία, έτσι όπως επιβάλλεται να είναι και οι άξιες ολόκληρης της κοινωνίας μας. Τα παιδιά των αδικημένων της ιστορίας, που οι γονείς σας, σίγουρα δεν θα ήθελαν να κάνετε παρέα. Από το 2019 αποφασίσαμε να ξαναοργανωθούμε και να ξεκινήσουμε πάλι δυναμικά τις δράσεις. Δυστυχώς η κατάσταση με τον ιό αδρανοποίησε κάπως τη δράση μας, αλλά δεν πάψαμε να κινούμαστε και το 2020. Αυτό που επιτύχαμε μετά το 2019 είναι να δημιουργήσουμε ένα καλό «όνομα» στην πόλη, πολλά άτομα από τον χώρο σε όλη την Ελλάδα  που δεν μας γνώριζαν να μιλάνε με θετικά λόγια για εμάς, αλλά και οι γενίτσαροι στο άκουσμα και μόνο του κινήματος μας να μας υπολογίζουν παρά τα όσα γράφουν στο διαδίκτυο για να πείσουν τους δικούς τους.

Αληθεύει ότι κάποιοι γραφικοί της δεξιάς και της ακροδεξιάς που φοράνε γραβάτες και προωθούν αντιφασίστες και τα διάφορα κομματόσκυλα με στόχο το κέρδος, ενοχλήθηκαν από τις ριζοσπαστικές απόψεις των μελών σας και ζήτησαν τον διωγμό και την απομόνωση σας;

Καταρχάς θέλω να διευκρινίσω πως είμαι μεγαλωμένος έτσι ώστε να μην με επιτρέπει η συνείδηση μου να πω ποτέ ψέματα. Όταν νικάμε το τραγουδάμε και είμαστε περήφανοι για εμάς. Έτσι λοιπόν είναι ανάγκη να βγω από τη λήθη και να εκφραστώ ελεύθερα.  Όπως όλοι οι αφυπνισμένοι εθνικιστές, γνωρίζω πως η πολιτική έχει χωριστεί στην εποχή μας σε δύο στρατόπεδα . Στην αριστερά και την δεξιά. Η κυρία διαφορά τους και ο λόγος που ο κάθε άνθρωπος επιλέγει τη πλευρά του στην ουσία, είναι η λαθρομετανάστευση. Αυτοί που είναι υπέρ και αυτοί που είναι κατά. Συνεπώς ο χώρος μας αποτελείτε από άτομα δίχως κάποια ανάγκη, για την διαμόρφωση ένας ουτοπικού καθεστώτος. Φυσικό και επόμενο, τα άτομα του χώρου να διαφέρουν κατά πολύ στις απόψεις τους. 

Αυτός είναι και ο λόγος που απομακρυνθήκαμε από τις συναναστροφές με άλλους συλλόγους ή κινήματα. Η κάθε άποψη είναι σεβαστή, εφόσον κινείται στο πλαίσιο μας. Έτσι λοιπόν, οι απόψεις μας, που τίθονται σε ριζοσπαστικό επίπεδο, λογικό να μην εκφράζουν την πιο συντηρητική πλευρά του χώρου, η οποία είναι μεγάλη σε ηλικία. Δεν κατηγορούμε κανέναν για τη δράση του. Έχουμε αποδείξει πως όταν ένα κίνημα οργανώνει κάτι που εμείς θεωρούμε ιδανικό και ανιδιοτελή, το στηρίζουμε με την παρουσία μας. Πολλοί όμως γραφικοί όπως ανέφερες, προσπαθούν να μας απομονώσουν, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα. Εμείς θα στηρίξουμε όσους πράττουν θετικά για τις ιδέες μας, αλλά θα πολεμήσουμε όλους όσους μας χλευάζουν και μας θεωρούν γραφικούς. Δεν έχουμε κοινή λογική. Για εμάς το «ακραίο» είναι φυσική ανάγκη, καθώς η αδρεναλίνη κυλάει στις φλέβες μας. Και στη τελική, δεν κυλάει κάτι ομαλά σε αυτή την κοινωνία για να δεχτούμε να μείνουμε άπραγοι, μη χρησιμοποιώντας «ακρότητα» στο φρόνημα μας.

Είσαι υπέρ της ενότητας του «χώρου» και αν ναι υπό ποιες συνθήκες;

Κατά τη προσωπική μου άποψη, δεν υιοθετώ καμιά συσπείρωση του Εθνικοπατριωτικού χώρου. Πιστεύω πως ο χώρος στο μεγαλύτερο ποσοστό του, κινείται προς τη σωστή πλευρά της ανιδιοτέλειας, αλλά οι απόψεις μας δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουν. Μακριά και αγαπημένοι. Όμως θα ήθελα να προσθέσω πως θα ήμασταν πολύ δυνατότεροι αν υπήρχε ένα σημείο τομής που θα μας ένωνε για κοινή πολιτική δραστηριότητα. Με λίγα λόγια, δεν πιστεύω στην «ένωση» του χώρου, αλλά θα ήθελα να μπορούσε να γίνει σε άλλα επίπεδα. Επίσης, είναι πολύ καλύτερο να υπήρχε ένας ενιαίος φορέας που θα κάλυπτε το φάσμα του χώρου μας, αλλά θεωρώ πως το κομμάτι της νεολαίας, δικαιούται να πλαισιώνεται από πιο ριζοσπαστικές ιδέες. 

Δηλαδή, θα επιδίωκα να υπήρχε ένα πανελλήνιο κίνημα νεολαίας που η δράση του θα ήταν πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει και θα αποσκοπούσε στην στράτευση πνευματικών αλλά και σωματικών αρετών στα μέλη του. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα ήταν θεμιτό να συσπειρωθούν σε ένα πολιτικό κίνημα δράσης, ώστε να υπάρχει και εκπροσώπηση ενός κομματιού των ιδεών μας. Δεν είμαι πάντα κατά του κόμματος, απλά πιστεύω πως η νεολαία είναι ανάγκη να απέχει από αυτό και να κινείται σε ένα πιο ιδεολογικό, αντικαθεστωτικό και σοσιαλιστικό μονοπάτι.

Με ποιες άλλες αυτόνομες/ανένταχτες ομάδες έχετε επαφές στην πόλη σας αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο;

Δεν είμαστε σε συνεργασία με καμία ομάδα. Πόσο μάλλον με κόμματα, όπως κινούμενοι από αγνά ελατήρια, κάποιοι φίλοι θεώρησαν ότι έχουμε επαφές. Ωστόσο, έχουμε καλές επαφές και φιλικές σχέσεις με ομάδες που αποτελούν την δική μας νεολαία και πηγάζουν μέσα από μια κοινή αντίληψη για την πολιτική, όπως η ανάγκη για παρουσία στα πεζοδρόμια και όχι στο pc. Έχουμε επαφές με την ομάδα ΚΙΝΗΜΑ από την Θεσσαλονίκη, την ομάδα PROPATRIA από την Αθήνα και πολύ στενές επαφές με τα παιδιά από τη DEFEND KATERINI, οι οποίοι μας έχουν στηρίξει αρκετές φορές. Τέλος πολλά μικρότερα «κύτταρα αντίστασης» από όλη την Ελλάδα είναι σε επαφή μαζί μας, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν τον αριθμό σε άτομα για να βγουν στην επιφάνεια αλλά βοηθούν με κάθε τρόπο.

Πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια της Ιδέας και του Ελληνισμού και από πού δέχτηκες επιρροές για την διαμόρφωση των ιδεών σου;

Καταρχάς οι ιδέες μου απέχουν πολύ από την αντίληψη των περισσότερων στη πολιτική πραγματικότητα του σήμερα. Η τιμή, η αρρενωπότητα, ο ρομαντισμός, η πίστη, η αισθητική, η αθλητική ρώμη, η ανδρεία, η φύση, ο έρως, η αγαθότητα και η πνευματική αγωγή, η νηφαλιότητα είναι μερικές έννοιες που πλαισιώνουν την ιδεολογία μου. Έννοιες οι οποίες δεν υπάρχουν στην αντίληψη πολλών «εθνικιστών» σήμερα. Έννοιες χαμένες στον χρόνο, στον ξεπεσμό και στην αστικό παράδεισο της «προόδου». Ο κάτοχος όμως αυτών των ιδανικών, έχει τη τιμή να λέγεται Έλληνας. Ο Ελληνισμός για μένα είναι αυτές οι αξίες συμπυκνωμένες σε ένα σώμα και μια ψυχή. Στην κοινωνία που ονειρεύομαι, όποιος ομόφυλος καταφέρει να τις φτάσει, θα έχει την τιμή να φιλοξενείτε στην πατρίδα μας με όλες τις τιμές, να «γεύεται από το κρασί μας». Με λίγα λόγια η ιδεολογία μου, είναι όλες αυτές οι αξίες, που όποιος τις δαμάσει ανήκει στον Ελληνισμό. Οι απόψεις μου επηρεάστηκαν από την εφηβεία, παρακολουθώντας στο youtube κάποια βίντεο, διαβάζοντας βιβλία «αιρετικά» και συζητώντας με πολλούς συναγωνιστές . Μετά από πολύ χρόνο σκέψης κατέληξα να πιστεύω στην ιδέα του Αίματος και της Γης. Την Ιδέα που επιβάλει στους κατόχους της, να αποτελέσουν συνδετικό κρίκο μεταξύ των νεκρών και των αγέννητων ψυχών του έθνους μας.

Η γνωστή antifa και τα παρακλάδια της δείχνουν να ενοχλούνται από την δράση και την παρουσία σας. Πες μας μερικές παρεμβάσεις σας τα τελευταία χρόνια.

Η Θεσσαλονίκη λόγω της τεράστιας πληθυσμιακής μάζας και λόγω των πανεπιστημίων που κατέχει, είναι φυσικό και επόμενο να αποτελεί μια «αντιφασιστική» πόλη σε επίπεδο εθνομηδενισμού δηλαδή ενός καθεστωτικού αριστερισμού. Η πραγματικότητα όμως είναι, πως πέρα από το κέντρο της πόλης ή Θεσσαλονίκη δεν εμπνέει τον αντιφασισμό. Κατά τη προσωπική μου άποψη, διότι η Θεσσαλονίκη είναι προσφυγομάνα και έχει και παραδόσεις εθνικιστικές με πρώτους τους «Τριψελίτες». Μια πόλη που έχει δεχτεί στο παρελθόν τεράστιες εισροές αληθινών προσφύγων και όχι των δειλών ισλαμιστών που κατακλείουν σήμερα τις πόλεις μας. Προσφυγιά σημαίνει αξίες, οι αξίες κολλάνε με τις απόψεις μας και με καμία αντιφασιστική αντίληψη που δέχεται τους τζιχαντιστές και δεν κάνει λόγο για τους πραγματικούς ενόχους. Είναι γνωστό πλέον, πως οι λιγοστοί πλέον μάχιμοι «αντιφασίστες» της πόλης, έχουν χάσει το μέτρημα. Έχουν καταλάβει τα τελευταία χρόνια με την παρουσία μας, πως πέρα από το κέντρο και λίγες περιοχές ακόμα, δεν μπορούν να πατήσουν πουθενά με άνεση. 

Ξέρουν πολύ καλά ποιοι είμαστε και αποφεύγουν να αναμετρηθούν μαζί μας αφού δεν είμαστε γραφικοί «ούγκανοι» αλλά αποφασισμένοι και πολιτικοί στρατιώτες. Η τακτική τους γνωστή και αναλλοίωτη στο χρόνο, η οποία είναι η «κιναιδική» στοχοποίηση στο εμετικό Indymedia, βομβιστικές επιθέσεις σε αμάξια, σπίτια, μαγαζιά, επιθέσεις σε κοπέλες και άνανδρα χτυπήματα. Πράγματα που δεν στεγάζονται από τον κώδικα του δρόμου, όπως ο σεβασμός στην οικογένεια του εχθρού σου. Γνωρίζουν πολύ καλά πλέον ότι στην Θεσσαλονίκη τελείωσαν και η μόνη διέξοδος για αυτούς είναι η διαδικτυακή ρουφιανία. Μπορεί να είναι πιο πολλοί από εμάς, αλλά εμείς έχουμε κάτι που δεν θα αποκτήσουν ποτέ. Την μπέσα που λένε και οι Αρβανίτες. Ως πότε μπορεί να κρύβετε η δειλία κάτω από ένα κράνος; 

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή πόλη και το ξέρουν πολύ καλά. Οι παρεμβάσεις μας είναι πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια. Από σπρέι και αυτοκόλλητα μέχρι τις δικές μας μαζώξεις και «πολιτιστικές παρεμβάσεις». Σημαντική συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε από εμάς στην Καλαμαριά, ως συμβολική στήριξη στους κατοίκους των νησιών που εξεγέρθηκαν πέρυσι κατά της αστυνομίας και του κράτους. Επίσης πάμπολλες παρουσίες στα δυτικά και στα ανατολικά της πόλης καθόλη την διάρκεια της ύπαρξης μας, κρατάνε «καθαρές» τις περιοχές. Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα τη δύναμη να πραγματοποιούμε δικές μας ανοιχτές πορείες, αλλά δίνουμε το παρών σε όλες αυτές που βρίσκουν τόπο στη πόλη μας. Οι πιο πρόσφατες δράσεις μας είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας eneth.gr, η οποία προς το παρόν έχει πέσει, αλλά σε λίγο καιρό θα είναι και πάλι δημόσια.

Πως βλέπεις την κατάσταση στην πόλη σου με τον εγκλεισμό που επιβλήθηκε λόγω της «πανδημίας»;

Αυτό που διακρίνω στην πόλη μου είναι πως η νεολαία έχει γραμμένη κάπου στο κάτω μέρος του σώματος της την κυβέρνηση. Ο κάθε μικροαστός έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει γύρω του. Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι το μέλλον. Σε αυτή τη κατάσταση με το lockdown, μπορεί τα αποτελέσματα του ως τώρα να παραμένουν αόρατα, αλλά στο μέλλον θα ξεπηδήσουν χιλιάδες οικονομικά προβλήματα στη μικρομεσαία τάξη του λαού μας. Αυτό συνεπάγεται, ότι θα δημιουργηθεί μια νέα αντίληψη στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, η οποία θα είναι αντικρατική. Μια αντίληψη η οποία έως ένα σημείο δεν θα έχει ιδεολογικό πρόσημο, τα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσει ένα κοινωνικό χάος, το οποίο πρέπει να δράσουμε για να το εκμεταλλευτούμε εμείς και όχι η αριστερά πάλι, όπως κάποια από τα κοινωνικά φαινόμενα του τόπου. Ίσως το lockdown θα μας δώσει μια ευκαιρία στο μέλλον, έτσι το βλέπω εγώ, που είναι στο χέρι των νέων εθνικιστών του σήμερα να την αξιοποιήσουν.

Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον ως ομάδα;

Τα σχέδια μας στο μέλλον είναι αρχικά να κρατηθεί ο κλειστός κύκλος των ατόμων μας ενωμένος. Σε δεύτερη φάση, είναι ανάγκη να επεκταθούμε σε ένα φάσμα το οποίο θα καλύπτει όλους τους εθνικιστές της Θεσσαλονίκης σε μάχιμη ηλικία. Με λίγα λόγια όλοι οι αυτόνομοι εθνικιστές να είναι ΕΝΕΘ. Πιστεύω σε αυτό για δύο και μόνο λόγους: το θέλουμε πολύ και δεν έχουμε αρχηγό. Οι αρχηγοί διχάζουν. Έτσι η νεολαία που θέλουμε να αγωνιστεί δίπλα μας, θα μετράει η άποψη της, το οποίο δεν συμβαίνει ποτέ σχεδόν στον χώρο. Οι πολιτικές συνθήκες είναι έτσι, ώστε να μην έχουμε περιθώριο να μείνουμε σε αυτό που είμαστε τώρα, δηλαδή μια ομάδα. Είναι ανάγκη να απευθυνθούμε στην νεολαία. Στο μέλλον ευελπιστούμε, την δημιουργία ενός ζωτικού χώρου, το οποίο θα λειτουργεί σαν στέκι και θα μας δένει με κινηματικές σχέσεις. Θα μετουσιώνει τις δράσεις μας σε ουσιαστικές και θα πλαισιώνει καινούρια μέλη στο κίνημα, από το έντονο ακτιβισμό του. Αυτό, ώστε η αντίδραση να μην φτάνει μόνο σε μία πορεία διαμαρτυρίας, αλλά να έχει αρχή μέση και τέλος, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα κύμα αλληλεγγύης μεταξύ μας, το οποίο πρέπει να ενισχυθεί από τον χώρο μας.

Ποιο το μήνυμα σου προς τους συναγωνιστές που μας διαβάζουν και πως μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή μαζί σας;

Σας ευχαριστούμε για την τιμή και την πολύπλευρη στήριξη. Το μήνυμα μου προς τους Συναγωνιστές είναι πως δεν πρέπει να παράγετε την τρέλα του καθεστώτος και του αστισμού. Μείνετε πάντα «παιδιά» στη ψυχή σας, ώστε να μην χάνεται την πίστη σας ποτέ. Οργανωθείτε, κινηθείτε έξυπνα και κινηματικά. Δεν αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε μόνο, αγωνιζόμαστε γιατί εκεί κάπου βρίσκετε το νόημα της ζωής, γιατί για αυτό μας έπλασε η φύση. Διαβάστε βιβλία και γυμναστείτε. Σκοτώστε τον κακό εαυτό μέσα σας και γίνεται δυνατοί πνευματικά. Απομακρυνθείτε όσο μπορείτε περισσότερο από τις τοξικές συνήθειες και την ψυχοκτονία. 

Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας ή να ενταχθεί στην παρέα μας , μπορεί να το επιδιώξει μέσω της σελίδας μας στο instagram: eneth_skg και στο email: enethskg@hotmail.com

Το Αίμα κυλάει τους τροχούς της Ιστορίας! Μην ξεχνάτε τους Αθάνατους Νεκρούς μας και ότι κύριος εχθρός είναι το Κράτος και οι εφεδρείες του! Ζήτω η Αιωνία Ελλάς!

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/3/21 2:10 μ.μ.

    Ξέρουμε (ή αν επιτρέπεται να ειπωθεί τουλάχιστον) αν αυτή η ομάδα είναι η ίδια -η κάποια συνέχεια- της ΑΕΘ?? (Αυτονομοι Εθνικιστες Θεσσαλονικης πριν καποια χρονια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/21 9:58 μ.μ.

    Πολὺ ἀξιόλογα σημεῖα ἀναδεικνύονται ἀπὸ τὴν συνέντευξιν τοῦ νεαροῦ, παρὰ κάποια ἀτελῆ ἢ καὶ ἀντιφατικά της στοιχεῖα.

    Ἰδιαιτέρως μάλιστα ἡ ἀναγνώρισις τῆς ἀναγκαίας βασικῆς ἀναφορᾶς στὴν οὐσιαστικὴ ποιότητα ἀλλὰ καὶ τὴν συνεχῆ ἀνέλιξιν καὶ αὐτοβελτίωσιν τοῦ ἀγωνιστοῦ.

    Ἐνθαρρυντικὰ στοιχεῖα πράγματι, ἐλπίζω δὲ καὶ νὰ ἔχουν ἐπαρκὲς οὐσιαστικὸ ἀντίκρυσμα μεταξὺ τῶν μελῶν ὁμάδος.
    Ἂν τοῦτο ὄντως ἰσχύῃ, τότε αὐτοὶ ἀποτελοῦν στ᾿ ἀλήθεια σπανιότητα στὸν πομπώδη ἀλλὰ συνήθως κούφιο "χῶρο"!

    Πάντως οὑτως ἢ ἄλλως σπανιότητα ποὺ δὲν μᾶς ἔχουν συνηθίσει οἱ διάσπαρτοι κι ἀτελείωτοι δονκιχωτικοὶ ταρτουφᾶκοι τοῦ "χώρου" ἀποτελεῖ ἡ πρωτοφανὴς εἰλικρινὴς ἐπίδειξις αὐτογνωσίας καὶ σεμνότητος, ὅταν γράφῃ:

    "πιστεύουμε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποιος να χρηστεί αρχηγός από εμάς, τους τόσο μικρούς Έλληνες, για αυτήν την μεγάλη ιδέα που εκπροσωπούμε"!
    ΕΥΓΕ - καὶ εἴθε νὰ ἀνέλθετε πράγματι καὶ νὰ βγάλετε τελικῶς κάποιους ἀξίους ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/3/21 4:36 μ.μ.

    Viva, Viva la revolucion - Ζητω, ζητω η Επανασταση

    Το τραγουδι της ισπανικης φαλαγγας πρωτη φορα στα ελληνικα

    https://www.youtube.com/watch?v=S-ASPX-znTQ&ab_channel=%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%95%CE%9C%CE%92%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%91

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/3/21 10:54 μ.μ.

    Άπειρο σεβασμό στις αλανάρες της πόλης που το κρατάνε ζωντανό κόντρα στις αναποδιές που ζήσαμε αυτά τα χρόνια! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/3/21 1:00 μ.μ.

    Μπραβο στα παιδια για τον αγωνα τους. Αγωνιστικούς χαιρετισμους απο Lamia Caual Crew

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.