Στο πνεύμα των SA: Προς έναν Επαναστατικό Εθνικό Σοσιαλισμό!

Εισαγωγικό σημείωμα του Πάνου Ευθυμίου:

Ο Εθνικοσοσιαλισμός είτε θα είναι επαναστατικός είτε δεν θα υπάρξει.

87 χρόνια συμπληρώνονται από μια στιγμή που έκρινε την ιστορία της επανάστασης. Για την ακρίβεια, η 30η Ιουνίου 1934, σήμαινε το τέλος της επαναστατικής εθνικοσοσιαλιστικής διαδικασίας, την ήττα της. Μια πορεία αντεπαναστατική που είχε αρχίσει χρόνια πριν από την ηγεσία του NSDAP, με μπροστάρη τον Αδόλφο Χίτλερ. Το κείμενο της 19ης Ιουλίου 2017 από το blog των Ολλανδών Εθνικοεπαναστατών που ακολουθεί είναι μια σύνοψη του επαναστατικού ρόλου των SA, και το πώς οδηγήθηκαν στην εσωκομματική τραγωδία.

Τόσα χρόνια μετά γιατί επιμένουμε εμείς οι Eθνικοεπαναστάτες (NR) και υποστηρικτές της «Τρίτης Θέσης» σε «καταστάσεις του παρελθόντος», μπορεί να αναρωτηθεί ο καλοπροαίρετος ή o κακοπροαίρετος συναγωνιστής. Πέρα από το γεγονός ότι  από το παρελθόν αντλούμε  συμπεράσματα για το παρόν και το μέλλον, πέρα από το ότι αποτελεί κομβικό σταυροδρόμι στην υπόθεση της Ιδέας μας, υπάρχει και κάτι ακόμη. 

Οι Eθνικοεπαναστάτες φωτίζουν αυτή την μαύρη μέρα και δηλώνουν την παρουσία τους στο Αύριο. Δεν ξεχνάμε και εμπνεόμαστε από τον αγώνα των πραγματικών Εθνικοσοσιαλιστών των SA, των αδερφών Στράσσερ και άλλων.  Είναι προφανές ότι αυτή την φορά δεν σκοπεύουμε να γίνουμε πιόνια κανενός «αλάθητου αρχηγού», ή να επιτρέψουμε στην αντίδραση να σφετεριστεί τις Ιδέες μας ή να χρησιμοποιήσει τον αγώνα μας για πολιτικάντικα παιχνίδια, νόμιμης κατάκτησης της εξουσίας και συμβιβασμών με την αστική τάξη.

Αυτός είναι απλά ένας ελάχιστος φόρος Τιμής για την Θυσία και τον Αγώνα των Εθνικοεπαναστατών, και αυτός ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται.

Για Εθνική Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. 

Παλαιότερος σύνδεσμος: Η εξέγερση των Ταγμάτων Εφόδου (Sturmabteilung - S.A.) του Βερολίνου και η εσωκομματική διαπάλη στο NSDAP: Κοινωνικό υπόβαθρο και πολιτικές σημαντικές.

Μετάφραση για τον «Μαύρο Κρίνο»: Πάνος Ευθυμίου

Ο Εθνικός Σοσιαλισμός, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύεται συνήθως, δεν ήταν ποτέ ένα κίνημα της δεξιάς. Αγωνίστηκε για έναν ειλικρινή και αυθεντικό γερμανικό σοσιαλισμό. Παραδοσιακά, η αριστερά στη Γερμανία δεν επιδίωξε ποτέ τα συμφέροντα του γερμανικού λαού. Με την ήττα της γερμανικής αυτοκρατορίας το 1918, αυτό έγινε και πάλι εμφανές. Ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος εξέθεσε την ευάλωτη θέση του έθνους ως «Mittellage» μεταξύ του Γάλλου εχθρού του αφενός και της Ρωσικής αυτοκρατορίας αφετέρου. Από την Δύση, η αγγλοσαξονική φιλελεύθερη δημοκρατία προσπάθησε να ενσωματώσει τη Γερμανία, με τη μορφή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, στη φιλελεύθερη δημοκρατική παγκόσμια τάξη τους. Ταυτόχρονα από την Ανατολή, η Γερμανία απειλήθηκε από την κομμουνιστική παγκόσμια επανάσταση της Μόσχας. Η Ανατολή απέκτησε επιρροή μέσω της παρουσίας ενός ισχυρού κομμουνιστικού κόμματος, του KPD, το οποίο λειτούργησε ως ένας υποσχόμενος υποτελής για τη Μόσχα.


Strasser και Goebbels στο Βερολίνο - 1926

Ο Εθνικός Σοσιαλισμός γεννήθηκε σε αυτό το πολιτικό κλίμα το 1920, ως μια προσπάθεια δημιουργίας ενός αυθεντικού γερμανικού σοσιαλισμού. Όπως υποδηλώνει ήδη το όνομα Εθνικός Σοσιαλισμός, αυτό το κίνημα είχε μια διπλή συμπληρωματική ταυτότητα. Την ενοποίηση του ιδανικού του εθνικισμού και του σοσιαλισμού. Ωστόσο, στην πολιτική πρακτική αυτό φαινόταν να είναι μάλλον αμφιλεγόμενο, επειδή ένα πεπεισμένο σοσιαλιστικό εργατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να επικεντρωθεί στην εργατική τάξη και να δημιουργήσει συμμαχίες με τα εργατικά κινήματα. Από την άλλη πλευρά, ένα πρωταρχικό εθνικιστικό κόμμα αναμένεται να απευθυνθεί στο λαό ως σύνολο, σφυρηλατώντας συμμαχίες με πολιτικούς και κοινωνικούς σχηματισμούς της δεξιάς. Μια συγκεκριμένη «σχιζοφρένεια» πηγάζει από αυτό, η οποία οδήγησε σε εντάσεις στο κίνημα.

Βορράς - Δύση  εναντίον Νότου

Ως ισχυρός άνθρωπος του κινήματος, ήταν ο Χίτλερ που καθορίζει την πορεία του NSDAP. Από την αρχή, προσπάθησε να πάρει μια ουδέτερη κεντρική θέση αναγνωρίζοντας τον σοσιαλισμό του κόμματος, αλλά αρνούμενος τον προλεταριακό ταξικό χαρακτήρα του. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί η συσσώρευση τακτικών εντάσεων μεταξύ των εθνικών και των κοινωνικών στρατοπέδων. Ειδικά η περίοδος μεταξύ του αποτυχημένου εθνικού σοσιαλιστικού πραξικοπήματος του 1923 και της ανάληψης της εξουσίας το 1933, το κίνημα ήταν μια βίαιων αρχών σκηνή συγκρούσεων σχετικά με την πορεία του κόμματος. Σε πολλές περιπτώσεις, η πολιτοφυλακή, τα Τάγματα Εφόδου (SA), ήταν στη μέση αυτών των συγκρούσεων. Εκτός από αυτό, υπήρχε ένα πολιτιστικό χάσμα που εξαπλώθηκε κατευθείαν στο κόμμα. Αυτό το χάσμα αποκαλύφθηκε το 1925 ως αντίφαση μεταξύ του παλαιού νότιου σημείου βαρύτητας του NSDAP και της ηγεσίας του κινήματος στη βιομηχανική Δύση και Βόρεια της Γερμανίας.

Μέσα στο κίνημα της Δύσης και της Βόρειας Γερμανίας, ο Joseph Goebbels και οι αδελφοί Strasser αποδείχθηκαν οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του Μονάχου. Ήταν ο Gregor Strasser που ανέπτυξε μια σοσιαλιστική εναλλακτική λύση, η οποία επινοήθηκε ως μια επαναστατική προσαρμογή του προγράμματος του NSDAP. Από την αρχή της καριέρας του, έχει ήδη αποδειχθεί ειλικρινής αντί - καπιταλιστής. Κατάλαβε πολύ καλά ότι η βιομηχανική Βόρεια Γερμανία απαιτεί διαφορετική προσέγγιση από την αγροτική και παραδοσιακή Νότια. Υποστηρίχθηκε σε αυτό από τον νεαρό Joseph Goebbels, ο οποίος δήλωσε ότι ο γερμανικός εθνικισμός έπρεπε να εξελιχθεί σε γερμανικό σοσιαλισμό - και υποτίθεται ότι ήταν ένας ριζοσπαστικός σοσιαλισμός. Αναζήτησε ανοιχτά συμμαχίες με τους Εθνικομπολσεβίκους και ήταν αρκετά θετικός για τους κομμουνιστές, των οποίων το μεγαλύτερο λάθος σύμφωνα με αυτόν ήταν η σύνδεσή τους με τη Μόσχα. Αυτή η διαμάχη πήρε μια πολιτική κατηγορία όταν ο Strasser και ο Goebbels παρουσίασαν ανοιχτά το επαναστατικό τους πρόγραμμα. Ωστόσο, υπό την έντονη πίεση από τον Χίτλερ και την ηγεσία του κόμματος στο Μόναχο, ο Στράσσερ υπέκυψε και απέσυρε τα αντίγραφα του προγράμματος του. Στη συνέχεια, η ιδεολογική συζήτηση στην ηγεσία του κόμματος σίγησε.

Sturmabteilung

Για τα SA δεν συνέβαινε αυτό. Ο εθνικός σοσιαλισμός προήλθε από την εξέγερση των στρατιωτών που ακολούθησε την ήττα της γερμανικής αυτοκρατορίας. Πολλά μέλη του κόμματος ήταν βετεράνοι από τα πολλά Freikorps και άλλους παραστρατιωτικούς οργανισμούς στη χώρα, οι οποίοι σε αυτήν την αβέβαιη εποχή υποστήριξαν τη δική τους τάξη. Κατά μία έννοια συνέχισαν απλώς τον πόλεμο, ενθουσιασμένοι από μια βαθιά επιθυμία για κοινότητα, συντροφικότητα και ισότητα. Αυτό ήταν το σημείο εκκίνησης για μια ανανεωμένη πίστη στην εθνική αιτία και μια πιο ισότιμη κοινωνία - έναν μαχητικό εθνικισμό που συνδέεται με έναν ριζοσπαστικό σοσιαλισμό. Με τα SA, το NSDAP δημιούργησε την επαναστατική πρωτοπορία του, δηλαδή για να ενσαρκώσει αυτό που σήμαινε το κίνημα: μια επαναστατική ομάδα μάχης, με άνευ όρων πίστη στον Φύρερ.


Άνδρες των SA πάνω σε φορτηγό με σύνθημα: "Να είστε Σοσιαλιστές στην πράξη"

Αν και τα SA ήταν επίσημα εξαρτημένα από την ηγεσία του κόμματος, οι τάσεις για ανεξαρτησία προέκυψαν σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό ξεκίνησε από το προλεταριακό προφίλ των SA, των οποίων οι μαχητές είχαν την τάση να κάνουν πιο επαναστατικές και ριζοσπαστικές ενέργειες. Σε πολλές περιπτώσεις η πολιτοφυλακή ανέπτυξε τις δικές της ιδεολογικές προτιμήσεις. Όταν ο Χίτλερ (το 1923 μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα) καταδικάστηκε σε φυλάκιση, ο  Röhm άφησε τα SA να μετασχηματιστούν σε μια νέα ομάδα μάχης. Όταν ο Χίτλερ απελευθερώθηκε από τη φυλακή και προσπάθησε να διεκδικήσει την ανώτατη αρχή, ο  Röhm ήταν πρόβλημα. Μόνο στα τέλη του 1926 ο Χίτλερ κατάφερε να αντικαταστήσει τον Röhm με έναν πιο «συμμορφούμενο» διοικητή. Ωστόσο, αυτό δεν έλυσε τις εντάσεις μεταξύ του κόμματος και της πολιτοφυλακής.

Το επαναστατικό προφίλ των SA ενισχύθηκε τα επόμενα χρόνια από μια σταθερή εισροή εργαζομένων. Τα SA παρουσιάστηκαν ως η πρωτοπορία του προλεταριάτου και ως εκ τούτου γνώριζαν μια τεράστια εισροή νέων μελών. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης που ξεκίνησε το 1929, τα μέλη αυξήθηκαν από 10.000 σε 300.000 σε λιγότερο από τρία χρόνια. Υπήρξε επίσης μεγάλη δυσαρέσκεια μεταξύ των μελών αυτής της πολιτοφυλακής λόγω της τεράστιας εκλογικής νίκης κατά τις εκλογές του Ράιχσταγκ. Αυτή η εκλογική νίκη οδήγησε την κομματική ηγεσία να αγκαλιάσει ανοιχτά έναν νόμιμο τρόπο προς την εξουσία και την πολιτική συναίνεσης. Αυτό ήταν σε αντίθεση με τα SA που ευνοούσαν την επανάσταση, λόγω του ταξικού χαρακτήρα, της ιδιοσυγκρασίας και της ιδεολογίας τους.

Όταν το 1930 η έδρα του κόμματος στο Μόναχο εγκαταστάθηκε σε ένα εξαιρετικά αριστοκρατικό και ακριβό κτίριο, τα SA ζήτησαν τη βελτίωση της οικονομικής τους θέσης. Ο μέσος άντρας των SA είχε πολύ κακό μισθό, αλλά ήταν υποχρεωμένος να κάνει το «βρώμικο έργο» για την ηγεσία του κόμματος. Όταν αυτό το αίτημα δεν ικανοποιήθηκε, τα SA εισέβαλαν στην έδρα του κόμματος στο Βερολίνο και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές εκεί. Κατά συνέπεια, ο Röhm διορίστηκε εκ νέου για τον περιορισμό των SA, αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία. Ο Walther Stennes, διοικητής των SA στο Βερολίνο, διατήρησε τη θέση του ότι η νόμιμη πορεία του Χίτλερ ισοδυναμούσε με προδοσία για το επαναστατικό πνεύμα του εθνικού σοσιαλισμού. Μια φήμη ότι ο Walther Stennes είχε απολυθεί, ήταν αρκετός για να εξαπολυθεί μια εξέγερση των  SA σε ολόκληρη τη Βόρεια και Δυτική Γερμανία. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέγερσης όλο και περισσότεροι άντρες των SA έβλεπαν το Κομμουνιστικό KPD ως παράδειγμα ενός πραγματικού εργατικού κόμματος. Αν και αυτή η εξέγερση είχε απειλητικές μορφές, η ηγεσία του κόμματος ήταν σε θέση να καθησυχάσει τις διαθέσεις. Ωστόσο, το 1931 ξέσπασε και πάλι μια σύγκρουση, στην οποία ο Stennes κατέλαβε βίαια τα τυπογραφεία και τα γραφεία της «Der Angriff» στο Βερολίνο. Τα SS αναπτύχθηκαν για να βγάλουν τους καταληψίες από αυτά τα γραφεία. Επίσης αξιοσημείωτες ήταν οι καλές σχέσεις μεταξύ των SA και του Kampfgemeinschaft Revolutionärer Nationalsozialisten (Μαύρο Μέτωπο) του Otto Strasser, ο οποίος έφυγε από το κόμμα με περίπου 100 δυσαρεστημένα μέλη με το σύνθημα: «Οι Σοσιαλιστές εγκαταλείπουν το κόμμα»!

Η προδοσία του 1934

Ενώ ο Χίτλερ και η ηγεσία του κόμματος υπερασπίστηκαν την επιλογή τους για τη νόμιμη κατάκτηση της εξουσίας και αυτοπροσδιορίστηκαν ως μετριοπαθείς εκπρόσωποι του κινήματος τους, η ριζοσπαστική προλεταριακή υποστήριξη των SA ήταν έτοιμη να ωθήσει την επανάσταση ανατρέποντας τον καπιταλισμό. Το 1933 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά εξουσίας από τον Paul von Hindenburg στον Χίτλερ. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων είχαν αγκαλιάσει την επιλογή του Χίτλερ και μάλιστα κατάφεραν να πάρουν θέση στο νέο υπουργικό συμβούλιο.


Walther Stennes διοικητής των SA στο Βερολίνο

Αυτό το πολιτικό λόμπι πίσω από κλειστές πόρτες και η συνεργασία με τους καπιταλιστές ήταν ένα αγκάθι στα μάτια των SA. Τα SA άρχισαν να ασχολούνται με τους πολιτικούς εχθρούς τους, τα μισητά αφεντικά και τους γραφειοκράτες, στους δρόμους. Οι τράπεζες και οι εταιρείες έγιναν στόχοι επίθεσης και το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη καταλήφθηκε από μια μονάδα των SA που ζήτησε την παραίτηση ολόκληρης της διοίκησης. Η πολιτοφυλακή ήθελε να ωθήσει την επανάσταση , αλλά ο Χίτλερ δεν ήταν πολύ ευχαριστημένος από αυτές τις ενέργειες. Κατά τη διάρκεια μιας μαζικής εκδήλωσης των SA τον Απρίλιο, ευχαρίστησε την πολιτοφυλακή στο όνομα του λαού και του έθνους. Ωστόσο, για τον έμπειρο ακροατή θα μπορούσε να ακουστεί ως ένας αποχαιρετισμός.

Οι εντάσεις μεταξύ του Χίτλερ και των SA αυξάνονται ακόμη περισσότερο λόγω των φιλοδοξιών του Röhm να καθορίσει τα SA ως το νέο εθνικό στρατό της γερμανικής αυτοκρατορίας. Αυτό έκανε την Reichswehr να απειλείται και άρχισαν να ασκούν πίεση στον Χίτλερ. Σύντομα κυκλοφόρησαν ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι τα SA είχαν σχέδια για ένα πραξικόπημα, για να απαλλαγούν από την Reichswehr. Το βράδυ της 30ης Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου οι ηγέτες των SS, Heinrich Himmler και Reinhard Heydrich, άδραξαν την ευκαιρία να καρατομήσουν τα SA, καταστρέφοντας έτσι τις επαναστατικές τους προσδοκίες. Σε αυτή τη «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών», 89 ηγέτες των SA μετά από μια ενέδρα μονάδων των SS εκτελέστηκαν. 

Αμέσως μετά την διάλυση και την συρρίκνωση των SA,  η τελευταία αυτόνομη και επαναστατική δύναμη στο εθνικό σοσιαλιστικό κίνημα είχε εξαφανιστεί.



- Διαδικτυακή αρχειοθέτηση -

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας. Για να επικοινωνήσετε με την συντακτική ομάδα στο blackmilitiagr@gmail.com

37 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/6/21 3:01 μ.μ.

    Κανένας δεν ξεχνά-Τίποτα δεν ξεχνιέται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/6/21 3:07 μ.μ.

    Κρίμα που ο Ρεμ δεν πραγματοποίησε μια επανάσταση εναντίον του Χίτλερ και της κλίκας του να τους στείλει όλους εκεί που έπρεπε. Ο αυθεντικός εθνικός σοσιαλισμός εκφραζόταν από το KGRNS και τα SA. Αν είχαν κυριαρχήσει φυσικά δεν θα είχαμε πότε πόλεμο, ενδεχομένως θα απολαμβάναμε Φασισμό μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/6/21 4:58 μ.μ.

      Ο πολυφυλετικός φασισμός δεν έχει καμία σχέση με το αριανικό ιδεώδες του φυλετικού Εθνικοκοινοτισμού.

      Διαγραφή
    2. Υπενθυμίζουμε τους κανόνες για τον σχολιασμό. Η αναφορά αυτή έχει να κάνει με το ιστορικό γεγονός και δεν χρειάζεται να γίνει αιτία διαμάχης. Όλες οι απόψεις θα προβληθούν πλην υβριστικών σχολίων.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/6/21 5:40 μ.μ.

      Ανώνυμος30/6/21 4:58 μ.μ.

      Το πάτε φιρι-φιρι να ξεβρακωθείτε πάλι στο θέμα του Φασισμού. Θα είχατε χορτάσει γλέντι αν δεν έκοβε σχόλια ο antifa ναζιστής

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/7/21 1:10 π.μ.

      Προς 5:40
      Καλυτερα να διαβάσεις ξανά την συνέντευξη του ιδρυτή του φασισμού επί του θέματος

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος2/7/21 5:29 μ.μ.

      1:10 αντί να διαβάζεις συνεντεύξεις που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα (αν και δεν λέει κάτι λάθος ο Μουσολίνι στην συνέντευξη) σου προτείνω να διαβάσεις το κάτωθι άρθρο που καταδεικνύει πως ο Ντούτσε αγωνιούσε για το μέλλον της λευκής φυλής όταν ο Χίτλερ δεν είχε εδραιωθεί καλά καλά στην εξουσία
      http://bibliotecafascista.blogspot.com/2012/03/is-white-race-dying.html?m=1

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/6/21 4:01 μ.μ.

    Ωραία άρθρο αλλά λίγη προσοχή στη μετάφραση, παιδιά. Μια διευκρίνιση μόνο. Το γεγονός ότι η "αριστερή" πτέρυγα του κόμματος αναζητούσε μια -μη μαρξιστική-σοσιαλιστική οδό δεν την απομάκρυνε από τον εθνικισμό. Το αντίθετο οι "αριστεροί" ε/ς υποστήριξαν μια μορφή καθαρού γερμανικού εθνικισμού, με καταβολές στο λαϊκό πολιτιστικό κίνημα και στους Χερντερ-Φίχτε.

    Η ηγεσία αντιθέτως αφομοίωσε ένα κλασικιστικό, ιμπεριαλιστικό αφήγημα που για να μην χάσει την ιδεολογική του επαφή με τον εθνικισμό πρόβαλε την υποτιθέμενη γερμανική ανωτερότητα σε φυλετικούς όρους. Δίχως τον φυλετισμό θα έμενε ένας "σκέτος" ιμπεριαλισμός. Δεν θα χωρούσε σε κανένα εθνικιστικό ερμηνευτικό σχήμα. Δίχως την ιεράρχηση των φυλών και την υποτιθέμενη ανωτερότητα των γερμανικών φύλων, θα χανόταν το γερμανικό στοιχείο μέσα στον ιμπεριαλισμό του Ράιχ.

    Όλη η ιδεολογική διαμόρφωση του κινήματος που ακολούθησε, βασίστηκε στην προσπάθεια της ηγεσίας να μπαλώσει την απώλεια του αυθεντικού ιδεολογικού πυρήνα που εξέφραζε η "αριστερή" τάση.

    Το ίδιο γίνεται και σήμερα από ορισμένους κύκλους, σε άλλες συνθήκες και διαφορετικά μεγέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισημαίνουμε ότι το άρθρο είναι μετάφραση από Ολλανδική πηγή.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/6/21 5:43 μ.μ.

      Ορθοτατον! Αυτό είχε επισημάνει και ο Μπόλτον σε άρθρο του. Η γερμανική έννοια του Volk δεν έχει σχέση με τον αγγλοσαξονικό όρο της φυλής που αποτελούσε κατά βάση αφήγημα για να δικαιολογηθεί η παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού έναντι των "κατώτερων" λαών

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος30/6/21 4:52 μ.μ.

    Για τις σχέσεις Στράσσερ-γαλλικής πρεσβείας,σλάιχερ και καπιταλιστών πχ Τουσεν, υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον κ. Πανο Ευθυμιου ή άλλο μέλος της σο; Ή μήπως η εκλογική αναρρίχηση σημαίνει στο λεξιλόγιο σας "συμβιβασμός με την αστική τάξη" την οποία όπως παραδέχεται και ο αντικαπιταλιστης Βεργιδης ΔΙΕΛΥΣΕ ο αδολφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ετικέτα Στρασσερισμός υπάρχει πρόσφατη απάντηση για το θέμα αυτό καθώς και παλαιότερα άρθρα μελών της σ.ο. ή άλλων συναγωνιστών.

      Διαγραφή
    2. https://mavroskrinos.blogspot.com/2021/05/gregor-strasser.html

      http://mavroskrinos.blogspot.com/2016/03/sturmabteilung-sa-nsdap.html

      http://mavroskrinos.blogspot.com/2021/02/pdf.html

      σχετικοί σύνδεσμοι, αναμένουμε την άποψη σας

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/6/21 5:46 μ.μ.

      Διέλυσε την αστιχαχαχαχαχαχαχα. Τι διαβάζουμε! Όλοι μιλάτε για τον Βεργιδη τώρα τελευταία και τον επικαλείστε. Ξέρετε την ιδεολογία του Βεργιδη και τι πρέσβευε; Λογικά θα πρέπει να αποτελει μπολσεβίκο, πράκτορα της KGB για τα στανταρς του εστιατορίου

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30/6/21 10:47 μ.μ.

      Ο βεργιδης δηλαδή έχει άδικο που γράφει ξεκάθαρα οτι ο Αδόλφος χιτλερ ξεγύμνωσε την αστική ταξη; γιατί στο μνημειώδες έργο του παραθέτει ενα σωρό βιβλιογραφικές πηγες.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος1/7/21 8:47 π.μ.

      ωραίος ο Βεργίδης και φίλος των συντρόφων του Στρασσερικού αντιδότου. Αλλά και στο άρθρο για τον Γκρέγκορ Στράσσερ έχει βιβλιογραφία. Ο άλλος ζητάει απεγνωσμένα στο H.E. να γραφτεί άρθρο για την 30η ιουνίου αντί να το γράψει ο ίδιος που το παίζει ειδικός. ψάχνω να βρω το απόσπασμα του Πολεμοκράτη που δικαιολογεί την νύχτα της 30ης ιουνίου όποιος το έχει ας το βάλει. είχε ανέβει σε πρόσφατο άρθρο της εσα αν δεν κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος1/7/21 12:58 μ.μ.

      Ο εστιάτορας σε απόγνωση ζητάει από άλλους να γράψουν άρθρα. Μα ένας δάσκαλος δε μπορεί να γράψει μόνος ένα άρθρο;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος1/7/21 6:59 μ.μ.

      Το 1932 κατεβαίνει στις εκλογές εναντίον του Paul von Hindenburg. Στον δεύτερο γύρο συγκεντρώνει το 35% των ψήφων και ο Hindenburg συμφωνεί να τον διορίσει καγκελάριο ώστε να επέλθει η πολιτική ισορροπία. Το πεπρωμένο δένει την μοίρα του ανθρώπου αυτού με την Γερμανία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά την πυρκαγιά στο Reichstag το 1933 ο Χίτλερ χρησιμοποιεί τη θέση του ως καγκελαρίου για να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στο πρόσωπό του. Η στρατιωτική αντιπολίτευση τιμωρήθηκε. Τα αιτήματα των SA για περαιτέρω στρατιωτική δύναμη ήταν στην ουσία η έναρξη μιας μακροχρόνιας σειράς ενεργειών κατά του ιδίου αλλά και του εθνικοσοσιαλισμού, καθώς και μιας σειράς από απόπειρες δολοφονίας τις οποίες απέφυγε όλες λες και η μοίρα τον κράτησε στην ζωή για να δώσει ό,τι είχε να προσφέρει μέχρι το τέλος. Γίνεται αρχηγός του γερμανικού στρατού ο οποίος μετονομάζεται σε Wermacht, ενώ μετά την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών δημιουργούνται τα ένοπλα τμήματα του κόμματος, τα Waffen SS (Schulzstaffel) με απόλυτη πίστη στο πρόσωπό του. Συγκεντρώνει πάνω του όλες τις θεσμικές εξουσίες ελέγχοντας πλήρως την κρατική μηχανή, την εθνική οικονομία, τις τράπεζες, τις ένοπλες δυνάμεις. Η προσωπικότητά του αποκτά κάτι το μυθικό και γίνεται ένας λαοφιλής ηγέτης για τους Γερμανούς τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος2/7/21 12:16 μ.μ.

      Ανώνυμος1/7/21 6:59 μ.μ.

      Άσε μας ρε φίλε. Κανένας από τους εθνικιστές του μεσοπολέμου δεν εκτιμούσε τον Άντολφ. Κανένας! Ποιον θες να εξετάσουμε; Να δούμε τι έλεγε ο Μπραζιγιάκ για αυτόν; Να δούμε τι έλεγε ο Μόσλεϋ στο ογκώδης έργο του "η ζωή μου" και πως τον συγκρίνει με τον Μουσολίνι; Να δούμε τι έλεγε ο Στράσσερ στο "Hitler and I" (άντε βγάλε τον έξω τον Στράσσερ γιατί ας πούμε είχε εμπάθεια), να δούμε τι έλεγε και πως τον αντιμετώπιζε ο Μουσολίνι μέχρι να δεχθεί τις κυρώσεις από την Αγγλία, να δούμε τι έλεγε ο Βεννέρ και ο Ροσέλ που τον θεωρούσε πολιτικά και στρατιωτικά αποτυχημένο; Να δούμε τι έλεγαν οι άνθρωποι της συντηρητικής επανάστασης (πρόσφατα ανέβηκε άρθρο για τον Σμιτ); Μόνο δύο καταγέλαστες προσωπικότητες προσπάθησαν να εξιδανικεύσουν τον Χίτλερ, δύο ψυχοπαθείς ο Σερράνο και η Ντεβί.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος2/7/21 3:02 μ.μ.

      6:59 μμ, σου έχω πει να διαβάζεις πηγές. Όχι καταλόγους και menu.

      Διαγραφή
    10. 6:59 μ.μ. δεν χρειάζεται να λέμε υπερβολές για τον Χίτλερ για να στηρίξουμε τα επιχειρήματα μας. Knut Hamsun και Vidkun Quisling για παράδειγμα. Πίστεψαν στον Χιτλερισμό και τον Φύρερ. Και η λίστα είναι μεγάλη για τους θαυμαστές του. Αλλά και σε αυτά που γράφεις δίκιο έχεις. Τώρα αν ήταν ψυχοπαθείς η Ντεβί και ο Σερράνο δεν έχει να κάνει με τα SA.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος2/7/21 9:22 μ.μ.

      Το απόσπασμα που θέλατε ανέβασα ρε από την ΕΣΑ,πωωωωω

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος30/6/21 5:07 μ.μ.

    Να τα βλέπουν αυτά κάτι ........ που μας παρουσιάζουν τον ιμπεριαλισμό του χιτλερικου καθεστώτος ως "απελευθέρωση της ανατολικής ευρώπης από τους βάρβαρους σλάβους". Σαν κάτι ελληνες ακροδεξιους που ονειρεύονται μεγάλες ελλάδες μέχρι την... καππαδοκία και τα βάθη της μ. ανατολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4:58 μ.μ. τι σχέση έχει ο Φασισμός με την νύχτα της 30ης Ιουνίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος30/6/21 5:13 μ.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=sbJAaU2tB4U

    Night of the Long Knives · AC/DC

    Who your leader? Who your man?
    Who will help you fill your hand?
    Who’s your friend and who’s your foe?
    Who’s your Judas? You don’t know

    Night of the long knives, night of the long knives
    Night of the long knives, night of the long long knife

    Where’s that saviour?
    Where’s that light when you’re prayin’ for your life?
    Who’s that fightin’ back to back?
    Who’s defendin’ who’s attack?

    Night of the long knives, night of the long knives
    Night of the long knives, night of the long long knife

    Night of the long knives
    Oh stab him in the back once

    It’s the night of the long knives, night of the long knives
    Night of the long knives
    It’s the night of the long long knife
    It’s the night of the, night of the
    Night of the long long knife

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Gr.Nationalist.Socialist30/6/21 10:40 μ.μ.

    Gregor Strasser

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος1/7/21 12:18 π.μ.

    Ένα καταπληκτικό σκίτσο που αντικατοπτρίζει την κατάσταση
    https://images.app.goo.gl/YduNmLrhbt12WUo69

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/7/21 12:37 μ.μ.

    ΜΚ αναμενεται debate χιτλερικων-στρασσερικων στο discord

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/7/21 9:17 μ.μ.

      μην βγει μάπα το καρπούζι μόνο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/7/21 11:50 μ.μ.

      Οι ΜέγαΑλέξανδρινοι σας τη βγαίνουμε άσχημα και τους δυο!

      Μέγα Αλέξανδρε! Που φτάσαμε να μιλάμε για Χίτλερ,Στρασσερ και άλλους κι όχι για εσένα!!!

      Έλληνες! Έλληνες! Έλληνες! Το φως του κόσμου!

      Κι όμως κατάντησατε πυκνό σκοτάδι! Οι Γερμανοί σκότωσαν αθώους Έλληνες! Ο Αγώνας τους απέτυχε, κάνανε θύματα τους εβραίους (το μεγαλύτερο εγκλήμα πολέμου)...

      Το αίμα αθώων Ελλήνων ακόμη κοχλάζει!




      Να συμφωνήσω για Στρασσερ,μιας κι εκτελεστικέ,κι έτσι δεν φέρει καμία ευθύνη. Όμως μέχρι εκεί...


      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος2/7/21 4:51 μ.μ.

    Τι γίνεται εδώ Μαύρε Κρίνε; Πήρε εργολαβία τον Δραγούμη, θα πάρει και τον Στράσσερ; ................................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εργολάβος είναι με τις ευλογίες του φιλοσιωνιστή επιστήμονα, εργολαβίες θα πάρει. αναμενόμενο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/7/21 9:17 μ.μ.

      σε ποιον αναφέρεστε;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/7/21 5:47 μ.μ.

      @Ανώνυμος 2/7/21 9:17 μ.μ.

      Στον Ιανό αναφέρονται.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος4/7/21 9:36 μ.μ.

    Ανώνυμος2/7/21 9:17 μ.μ. Στον εκδότη του χώρου. Μόλις εξέδωσε το ........... του ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. >>>... ΧΑΡΙΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΚΡΙΝΟ ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΠΟΨΕΩΝ . ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΙ Η ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΙΣ , ΤΟΥ << ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ >> ***

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.