Πριν εισβάλλει η Τουρκία … εθνικολαϊκή αφύπνιση !

 

γράφει ο Ιάσωνας Δράγος

«Η Ελλάδα στήριξε όλη την μεταπολιτευτική της ειρήνη με την Τουρκία πάνω σε μια εγγύηση, αυτή των Αμερικανών που ελέγχουν πολιτικά και τα δυο κράτη. Η εποχή αυτή τελειώνει. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να εγγυηθούν καμία ασφάλεια και αποτροπή πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία για την Πατρίδα μας. Οι μύθοι τελειώνουν, τα παραμύθια το ίδιο. Ο λαός μας και η ιερή Πατρώα Γη θα κινδυνεύσουν και κανένας από τους ισχυρούς για τους δικούς τους λόγους για άλλη μια φορά δεν θα ενδιαφερθεί για την προστασία μας. Μόνο από αυτή την σκοπιά μπορούμε πια να ερμηνεύουμε τις μελλοντικές ενέργειες της Τουρκίας σε Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο. Το αστικό σύστημα τα επόμενα χρόνια θα αποδειχθεί ακόμα περισσότερο ανίκανο και εχθρικό για την ύπαρξη και την επιβίωση του έθνους. Τα πνευματικά μάτια μας πρέπει να ανοίξουν για να προετοιμαστούμε. Η τελική συρρίκνωση του Ελληνισμού πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία. Ας είμαστε λιγότερο φανατισμένοι πια με το τι περνάει μόνο ο βασανισμένος Ουκρανός ή ο δήθεν αγανακτισμένος Ρώσος και ας σκεφτούμε τα παιδιά μας, το χώμα μας και το πεπρωμένο μας»

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το άρθρο μου που δημοσίευσε ο «Μαύρος Κρίνος» στις αρχές Μαρτίου 2022, λίγο μετά την έναρξη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τον τίτλο «Η Τουρκία μπροστά στον νέο παγκόσμιο διπολισμό & η γιγάντωση της απειλής προς την Ελλάδα». 

Ομολογώ πως είναι ανατριχιαστικό το πόσο γρήγορα οι απόψεις που εκθέτω εκεί όχι απλά επιβεβαιώθηκαν αλλά τείνουν να φανούν και αισιόδοξες αν λάβουμε υπόψη τον βαθμό κλιμάκωσης της Τουρκικής επιθετικότητας προς την Ελλάδα αυτούς τους μήνες. Εδώ πια δεν μιλάμε για ζητήματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, το προσφυγικό ή την Κυπριακή ΑΟΖ. Ανοιχτά σύσσωμη η Τουρκική άρχουσα τάξη και όχι μόνο ο Ερντογάν, μέσα από διαδηλώσεις όλων των κομμάτων του Τουρκικού συστήματος ζητάνε την αποστρατιωτικοποίηση των μεγάλων ελληνικών νησιών από το Βόρειο Αιγαίο ως τα Δωδεκάνησα ζητώντας άμεσα να τεθεί θέμα κυριαρχίας σε αυτά! Η κατάρρευση της οικονομίας της Τουρκίας δεν στέκεται εμπόδιο σε μια φυγή προς τα εμπρός σε ένα νέο αφήγημα που δεν είναι πλέον μοναδικό προϊόν της νέο - Οθωμανικής φαντασίας του Τούρκου Προέδρου αλλά επιλογή συγκράτησης της Τουρκικής κοινωνίας κάτω από τον κρατικό μηχανισμό με όραμα νέα εδάφη ακόμα και αν χρειαστεί σε πλήρη σύγκρουση με την Δύση γιατί πλάι τους βρίσκεται ο άλλος πόλος της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης: η Σινο-Ρωσική συμμαχία.

Η υποτελής στους Αμερικανούς αστική τάξη της χώρας και όλο το σύστημα της, προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό πως ο Ερντογάν μπλοφάρει επειδή πέφτει στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές του 2023. Προσπαθεί να πείσει πως τρόμαξε την Τουρκία η παρουσία του Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και αλλά τέτοια τραγικά. Κρυμμένοι πίσω από την  Ουάσινγκτον και την διαλυμένη ΕΕ, με μια Ρωσία εδώ και χρόνια πιστή συνεργάτιδα της Τουρκίας, οι Έλληνες κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι ετοιμάζονται για εκλογές σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Διπλωματικοί κύκλοι του συστήματος παραδέχονται σε δηλώσεις τους στις εφημερίδες πως η Τουρκία μελετημένα ετοιμάζει την επόμενη κίνηση της να καταθέσει στον ΟΗΕ την λίστα των ελληνικών νησιών για τα οποία τίθεται θέμα κυριαρχίας ετοιμάζοντας έτσι διπλωματικό άλλοθι για την δημιουργία επεισοδίου ή σειράς θερμών επεισοδίων με την Ελλάδα. Και όμως όλο το σύστημα συζητάει για εκλογές, τουρισμό και τις δήθεν διάφορες των κομμάτων στο ποιος θα διαχειρίζονταν διαφορετικά την κρίση της ακρίβειας, την ασφάλεια των πανεπιστημίων και τα σκάνδαλα που όλοι μαζί έκαναν και βρώμισε η χώρα.

Ο ελληνικός λαός εξουθενωμένος από την καταστροφική ακρίβεια και την κερδοσκοπία που προστατεύεται συστημικά, βρίσκεται μουδιασμένος να παρακολουθεί τις εξωτερικές εξελίξεις. Η καθεστωτική αλλά και η δήθεν αντικαθεστωτική αριστερά κλασσικά με σημαία τα ταξικά και κοινωνικά θέματα κάνει γαργάρα την πρωτοφανή διόγκωση της πολεμικής απειλής που έχει συσσωρευτεί στα σύνορα μας. Δίνουν και παίρνουν οι πορείες για τα πανεπιστήμια αλλά κανείς δεν ζητάει κινητοποιήσεις λαϊκές με εθνικό χαρακτήρα και με συνθήματα καταγγελίας της κυβέρνησης, των συμμάχων της αλλά και της Ρωσίας για τον φιλοτουρκισμό και την ενδοτικότητα στις ορέξεις του Σουλτάνου. Στην ακροδεξιά αλλά και σε μεγάλο μέρος του όποιου «εθνικιστικού χώρου» ακόμα τακτοποιούν τις θέσεις υπεράσπισης της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με ικανοποίηση για την «αντινατοική και αυτοκρατορική» νίκη του Πούτιν. Κατάθλιψη παντού, ενώ το έθνος και ο λαός απλά παίρνουν τον ρόλο του θεατή για την μοίρα που τους επιφυλάσσει το πολύ κοντινό αύριο. 

Ας μην γελιόμαστε. Είναι πολύ πιθανό μετά την Ουκρανία η Ελλάδα να αποτελέσει το δεύτερο πολεμικό επεισόδιο της παγκόσμιας ανακατανομής εξουσίας μεταξύ των δυο νέων μπλοκ Δύσης και Ανατολής. Με εξαίρεση ίσως την Γαλλία μέσα στην Ευρώπη δεν υπάρχει χώρα που να ενδιαφέρεται να συνδέσει την Ελληνοουρκική κρίση με την ευρύτερη στρατηγική Ουάσινγκτον, Μόσχας και Πεκίνου να μονιμοποιήσουν εστίες πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ τους στην Ανατολική και Νότιοανατολική Ευρώπη. Ακόμα και οι πιο σοβαροί διεθνείς αναλυτές και γεωπολιτικοί σήμερα βλέπουν μόνο γύρω από την Ουκρανία έως και την Φινλανδία το μέτωπο κρίσης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας (Κίνας επίσης) χάνοντας από τον φακό τους τον ρόλο της Τουρκικής ιστορικής ρήξης με το Δυτικό συμμαχικό μεταπολεμικό πλαίσιο που επέρχεται ραγδαίως με φόντο ένα πόλεμο αδιευκρίνιστης κλίμακας με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει ένα δρόμο να περπατήσει μόνον και αυτός είναι ο δρόμος της προετοιμασίας, πνευματικά, οικονομικά, στρατιωτικά και κοινωνικά, για την επερχόμενη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας σε άγνωστο χρόνο. Ο δρόμος αυτός δεν μπορεί να διανυθεί χωρίς να μπει στην εξίσωση ο λαϊκός παράγοντας, η αφύπνιση  του και ο εθνικός συναγερμός όλων των Ελλήνων για το ενδεχόμενο αυτό. Το αστικό σύστημα απεχθάνεται όπως και σε κάθε ιστορική συγκυρία που παρουσιάζεται μια εθνική κρίση να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τον λαό, προσπαθώντας να τον ναρκώσει με τις θεωρίες ότι μεριμνούμε εμείς για εσάς διπλωματικά και στρατιωτικά. Σε αυτή την βάση έζησε ο ελληνισμός τις πιο μεγάλες τραγωδίες και προδοσίες του. Και σε αυτή την βάση το ντόπιο σύστημα θα τον ξαναπροδώσει αφού πρώτα τον οδηγήσει σε μια ακόμα τραγωδία.

Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που δεν αφορούν το αν θα πάρει πρωτοβουλίες λαϊκής ενημέρωσης και παρέμβασης ο εθνικιστικός χώρος που αποδείχθηκε διαλυμένος και διαιρεμένος όσο ποτέ και μάλιστα πρόσφατα. Οι εξελίξεις από την σκοπιά της παρέμβασης αφορούν όσους νιώθουν εθνικοεπαναστάτες, ριζοσπάστες εθνικιστές, αριστεροί πατριώτες, πατριώτες αντιεξουσιαστές, απλοί πατριώτες που κανένας χώρος δεν τους εκφράζει. Πρέπει να πέσουν τα ιδεολογικά τείχη που επιβάλλει το σύστημα και όσοι αγωνιούν για την ζωή και το μέλλον των Εστιών να συναντηθούν, σε γειτονιές, σε χώρους εργασίας, σε χώρους σπουδών, στο διαδίκτυο, σε εγχειρήματα, επιτροπές και πρωτοβουλίες εθνικής και λαϊκής αφύπνισης μπροστά στην απειλή επιβίωσης του Έθνους. Θα έρθουν γεγονότα που θα κρίνουν τις ιδεολογίες όλων αλλά θα γεννήσουν και νέες πρωτόγνωρες συνθέσεις με βάση την αδιαχώριστη ενότητα του εθνικού και κοινωνικού ζητήματος της Πατρίδας μας.

122 σχόλια:

  1. Σχολιάζω κατά καιρούς τις αναρτήσεις σας και κάποιοι συμφωνουν μαζί μου ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Η χρονική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε δεν παρέχει τη πολυτέλεια για διαφωνίες και προσωπικές αντεγκλήσεις και προσβολές.

    Είς ότι με αφορά προσωπικά, απολογούμαι εάν προκάλεσα είτε σύγχυση είτε ταραχή με τα γραφόμενα μου και δίνω το λόγο μου ότι δεν θα σχολιάσω αρνητικά περαιτέρω τις οποίες αναρτήσεις σας ούτε πρόκειται να εμπλακώ σε φιλονικία με άλλον σχολιαστή.

    Δηλώνω απλός στρατιώτης στον Ιερό Αγώνα που πρόκειται να δώσει ο καθένας από εμάς για την υπεράσπιση της πατρίδας απ'τα "Αγαρηνα" σκυλιά. Η Ελλάς υπεράνω όλων.

    Στις θρασυδειλες απειλές των υπανθρώπων με τα λιγδιασμένα μουστάκια ας απαντήσουμε με την αναβίωση του "Σειτάν Ασκέρ".

    Ζήτω η Ιερά Ελλάς!
    Ελευθερία ή Θάνατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/22 5:55 μ.μ.

      Θαυμάστε ένα ακροδεξιό ψέκι στον οποίον δίνεται βήμα σε ιστολόγιο της τρίτης θέσης

      Διαγραφή
    2. Γνωρίζετε ποιος κρύβεται πίσω από το εν λόγω σχόλιο; Εμείς όχι. Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά συκοφαντικά και παραπλανητικά δεν θα δημοσιευθούν στο μέλλον.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/22 10:24 π.μ.

      Ο Έλληνας ζει σε ένα καθεστώς φόβου.Βγαίνουν οι δήθεν γεω αναλυτές στην τιβι,οι εμπόροι βιβλίων,οι παπάδες και οι ψευτοεθνικιστές κάθε τόσο και τον απειλούν με πόλεμο.
      Δεν χρειάζεται να συμμετέχουμε
      στην κομπίνα τους.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/22 3:39 μ.μ.

    Εντάξει μην παρασυρομαστε από ζητωπατριωτισμους. Δεν πρόκειται να γίνει τουρκική εισβολή στο άμεσο χρονικό διάστημα απλά ο Ερντογάν παίζει το παιχνίδι του για μια ακόμη φορά όπως εδώ και τόσα χρόνια. Κύριος σκοπός παραμένει η ανατροπή του σάπιου αστικού πλουτοκρατικού καθεστώτος των Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/22 6:11 μ.μ.

      Εσυ κοιμάσαι μαζί με τον Ερντογάν κ ξέρεις τους σκοπούς του μεγάλε; Κανε μια ανάλυση με ένα άρθρο σου να σε καταλάβουμε όπως έκανε ο άνθρωπος που συνέγραψε το κείμενο αλλιώς πήγαινε καμία βόλτα να το σκεφτείς ξανά μήπως σου έρθει καμία ιδέα. Τι είναι το καθεστώς των Αθηνών ; Δεν είναι το αστικό σύστημα επικυρίαρχο σε όλη την χώρα ; Κομιτατζής είσαι που ποθείς αυτονομία της Βορείου Ελλάδος;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/6/22 7:51 μ.μ.

      Το καθεστώς των Αθηνών απομυζεί όλο τον ελλαδικό χώρο, που είδες εσύ να αναφέρεται για αυτονομία της βορείου Ελλάδος; Μήπως είσαι αθηναίζος με αστική ευγένεια ala adonis;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/6/22 10:01 μ.μ.

      Μήπως κοιμάσαι εσύ με τον Τσούνη και είσαι τόσο σίγουρος; Αυτό με τους κομιτατζήδες πάλι; Θυμίζει παλιά ΕΡΕ και όχι σχόλιο υποστηρικτή του Στράσερ. Είσαι σίγουρα κατά της άκρας δεξιάς; Τι, όχι;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/6/22 12:19 μ.μ.

      Ρε 6:11 το αποκαλώ καθεστώς των Αθηνών γιατί δεν θεωρώ ότι αντιπροσωπεύει ούτε τον ελλαδισμό, ούτε τον ελληνισμό αλλά τα συμφέροντα μιας κλίκας που αποτελεί τοποτηρητή του ξένου και εγχώριου κεφαλαίου. Και δεν είμαι καν βορειοελλαδίτης αλλά βέρος Αθηναίος. Κάτσε εσύ να πιστεύεις τα παραμύθια του Εγκολφοπουλου, του Δένδια και του κάθε καραβανα που βγαίνει στα κανάλια και μιλάει για εθνική ενότητα. Ενωσου με τους γτπατζηδες που παρακαλάνε στα σχόλια για ψήφο και με φαιδρους ακροδεξιούς αστέρες που υπόσχονται να μην ξανασχολιασουν για να τρομάξουν τον Ερντογάν.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/6/22 8:47 μ.μ.

    http://e8nikistikoarxeio.blogspot.com/2012/05/httpwww_16.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/6/22 9:08 μ.μ.

    Η κατάσταση κρίνεται κρίσιμη. Για να μην εισέλθει σύσσωμο το έθνος στην εντατική, οι πατριώτες στηρίζουμε ΕΘΝΙΚΟ ΚΩΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/22 12:12 μ.μ.

      Οι πατριώτες θα στηρίξουν ότι στήριζαν τόσα χρόνια, τα ακροδεξιά αποκόμματα. Οι Εθνικοσοσιαλιστές θα συνεχίζουν τον επαναστατικό αγώνα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/6/22 1:53 μ.μ.

      Οι μόνοι εθνικοσοσιαλιστές που έκαναν επαναστατικό αγώνα, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ήσαν κάποιοι που ξεκίνησαν το 1919 στο Μόναχο και έπεσαν το 1945 στο Βερολίνο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/6/22 10:00 μ.μ.

      Και οι Ελληνες για την πατρίδα ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ και εθνικοσοσιαλιστές είμαστε φιλε..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/6/22 10:38 μ.μ.

      ΕΘΝΙΚΟ ΚΩΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/6/22 12:23 μ.μ.

      Το λες υποτιμητικά "ΚΩΜΑ" αλλά παραβλέπεις ότι είναι το μοναδικό κίνημα με ξεκάθαρες επαναστατικές πολιτικές θέσεις ενάντια σε ευρωπαϊκή ένωση, ευρώ και ΝΑΤΟ.. Κάτσε με το υπερορθόδοξο ελασυν εσύ..

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/6/22 2:03 μ.μ.

      Ενάντια σε ΕΕ ΝΑΤΟ ευρώ εχει μιλήσει ο αρχηγός της ελασύν ο ζωγράφος όμως. Οχι ο άεργος νεοεθνικιστής Κασιδιάρης σου.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος15/6/22 9:36 μ.μ.

      Ενάντια σε ευρώ και ΝΑΤΟ ο Κασιδιάρης;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος13/6/22 10:35 μ.μ.

    Πριν εισβάλει η Τουρκία θα πρέπει να ελέγξουμε ή και να απελάσουμε χιλιάδες Αλβανούς γιατί λειτουργούν σαν τουρκικός δούρειος ίππος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/22 12:20 μ.μ.

      Εντάξει. Θα σε προσλάβουμε στο ΓΕΕΘΑ να δίνεις οδηγίες εσύ ω πανσοφε στρατηγέ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/22 12:31 π.μ.

      Aν έχεις κονέ με τη Νέα Δημοκρατία να σου στείλω το βιογραφικό μου. Τότε θα έχω πιθανότητες να προσληφθώ στο ΓΕΕΘΑ.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος13/6/22 11:52 μ.μ.

    πανηγύρια στο pronews για την νέα επιδρομή Τσετσένων ισλαμιστών στην Ουκρανία. μήπως να δούμε ποιοι του "χώρου" γράφουν εκεί; μήπως να ψάξουμε το γεγονός ότι ιδιοκτήτης ΠΑΕ θα σπρώξει εκλογικά τον κύριο Μπαλτάκο το βιβλίο του οποίου παρουσιάστηκε στην ΧΑ και έπινε καφέ μαζί του ο κας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/22 12:22 μ.μ.

      Ποιος ιδιοκτήτης ΠΑΕ θα σπρώξει τον Μπαλτακο;

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος14/6/22 1:30 π.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Παντως ειναι λαθος η συνδεση που επιχειρειται απο μερους του συντακτη, ως προς την λυκοφιλια Ρωσιας - Τουρκιας. Αλλωστε η Τουρκια ειναι στο Νατο, και θα αποτελεσει την "νατοικη γεφυρα" για να χτυπηθει η Ρωσια στην κεντρικη ασια, οπως χρησιμοποιειται στη Συρια, στη Λιβυη κι αλλου....
    Στην δικη μας περιπτωση παιζει τον ρολο του νταβατζη των δυτικων, ωστε να μη μπορεσουμε να ασκησουμε ποτε ως χωρα τα κυριαρχικα μας δικαιωματα, ουτε ανεξαρτητη πολιτικη, παραμενοντας δεσμιοι του Νατο. Το θεμα ειναι οτι για αυτην υπαρχει ενα σοβαρο προβλημα στο εσωτερικο της και λεγεται Κουρδοι. Κατα τη γνωμη μου η δημιουργια Κουρδικου κρατους που θα περιλαμβανει και τουρκικα εδαφη εχει δρομολογηθει απο τη "δυση" με τη συμφωνη γνωμη της Ρωσιας, ως ενα κρατος που θα ελεγχει τους νεους δρομους του "μεταξιου" (πετρελαιο, αεριο κλπ)....
    Η πιθανη συνεκμεταλλευση - διχοτομηση του αιγαιου, υπαρχει ως πιθανα σεναριο στα ντουλαπια του Νατο και μαλλον ειναι αυτο που προκρινεται. Αλλωστε η χωρα μας πληρωσε πολυ ακριβοτερα τη συμμετοχη της στο Νατο (εκδιωξη ελληνικων πλυθησμων απο Ιμβρο Τενεδο, Κωνσταντινουπολη, εισβολη και κατοχη της μισης Κυπρου κ.α) απο οτι χωρες του συμφωνου της Βαρσοβιας.... ολα αυτα εγιναν μεσα σε Νατοικα πλαισια.... για αυτο αδικα κατηγορειται παλι τους Ρωσους για τουρκοφιλια... ο μεγαλυτερος τουρκοφιλος μηχανισμος ειναι στη "δυση" (και στην Αθηνα) και λεγεται Νατο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/6/22 9:33 π.μ.

    Το κείμενο βρίθει από ανακρίβειες

    1) Το μοναδικό "στοιχείο" που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι απέναντι ετοιμάζουν από στιγμή σε στιγμή στρατιωτικό χτύπημα είναι τα πρωτοσέλιδα των νδκρατικών φυλλάδων. Κατά τα άλλα, κανένας διεθνής οργανισμός, κανένα στέιτ ντιπάρτμεντ, κανένας σοβαρός αναλυτής δεν προβλέπει θερμό επεισόδιο και μάλιστα σύντομα.

    2) Η τουρκοφαγία των ελληνικών ΜΜΕ και της ΝΔ των Δένδια-Κούλη κρατάει περίπου 5-6 χρόνια. Ενώ πιο πριν οι Τούρκοι ήταν αδέλφια μας, το Αιγαίο ανήκε στα ψάρια του, και όποιος μιλούσε για εθνικά θέματα χαρακτηρίζονταν ακραίος νεοναζί. Τί άλλαξε λοιπόν σε αυτό το διάστημα; Το μόνο που άλλαξε ήταν η τάση της Τουρκίας για μερική ανεξαρτητοποίηση από τους παγκοσμιοποιητικούς θεσμούς. Όταν ήταν κώλος βρακί με το ΝΑΤΟ και έστελνε κόσμο σε Ιρακ και Αφγανιστάν ήταν καλοί και χορεύαμε μαζί τους ζειμπέκικα. Όταν σήκωσαν μπαιράκι, έγιναν οι κακοί Μόγγολοι που απειλούν τις "δυτικές αξίες". Δε μπορεί να μη το βλέπετε αυτό.

    3) Ειδικά τώρα που είμαστε σε de facto προεκλογική περίοδο, η νδούλα έχει κάθε λόγο να πουλήσει ακόμα περισσότερο αντιτουρκικό αφιόνι και ζητωπατριωτισμό με το τσουβάλι. Γνωστή εκλογικίστικη τακτική.

    4) Ο εξ ανατολών κίνδυνος παραμένει το βασικό επιχείρημα των νατοικών για την ανάγκη παραμονής της χώρας μας στις διεθνιστικές πολιτικοστρατιωτικές κλίκες. Αν ψάχνετε για νέους Καραμπελιάδες, που θα στηρίζουν πρόθυμα Κούλη για να "μην έρθει ο Ερντογάν", χτυπάτε λάθος πόρτα.

    5) Ακόμα κι αν (1 στο δις) επιβεβαιωθούν τα τρομολαγνικά σενάρια και χάσουμε καμιά ακατοίκητη βραχονησίδα εκεί που πίνει ο θεός καφέ, αν δούμε το πράμα από ψηλά, κάτι τέτοιο θα είναι απλά μια ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στη συστηματική γενοκτονία των ευρωπαικών εθνοτήτων και τη διάλυση κάθε στοιχειωδώς συντηρητικής αξίας από τον φιλελεύθερο Λεβιάθαν. Εδώ εξαφανιζόμαστε βιολογικά (γιατί ηθικά τελειώσαμε ήδη) και εσείς ασχολείστε με κατσάβραχα.

    6) Back to basics: Μη συγχέετε την κρατική οντότητα με την επωνυμία "Ελληνική Δημοκρατία" με το ελληνικό έθνος. Κάτω το κράτος-ζήτω το Έθνος, λέγανε κάποιοι κάποτε...

    7) Κανένας δεν θέλει μια εθνική ταπείνωση παρόμοια με αυτήν των Ιμίων. Όμως μη χάνουμε το δάσος. Ο νο1 εχθρός (με τεράστια απόσταση από τον δεύτερο) παραμένει ο εθνοκτόνος διεστραμμένος αγγλοσαξονικός φιλελευθερισμός. Αυτός μας εξαφανίζει, αυτός έχει διαλύσει κάθε παράδοση, αυτός έχει καταστρέψει κάθε ποιότητα και ομορφιά στο σύγχρονο κόσμο. Επομένως, καμία "εθνική ενότητα" και "συστράτευση" με ανθρώπους που μας μισούν. Και αν η Θεία Πρόνοια κάποια στιγμή απαλλάξει την ανθρωπότητα από τον διαφωτιστικό-φιλελεύθερο καρκίνο, τότε, αν το τραβάει η ψυχούλα μας, σφαζόμαστε με τον όποιον "απέναντι" για βραχονησίδες και ναυτικά μίλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/22 12:50 μ.μ.

      Συγγνώμη αλλά ανακρίβειες διατυπώνεις εσυ στο σχόλιο σου αδερφέ. Δεν είναι οι φυλλάδες της ΝΔ αλλά οι διακηρύξεις όλων των Τουρκικών κομμάτων σε όλες τους τις δηλώσεις εντός κ εκτός Τουρκικού κοινοβουλίου αλλά κ σε μεγάλες λαϊκές ανοιχτές συγκεντρώσεις που κάνουν σε όλη την Τουρκία. Ο δημόσιος διάλογος στην Τουρκία είναι στο επίπεδο πως με την Ελλάδα πρέπει να ανοιχτεί ξανά μέτωπο. Επισησ όλο το μηντιακο σύστημα της Τουρκίας συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθημερινά ενισχύει αυτήν την τάση στην κοινή γνώμη.Αντιθέτως οι φυλλάδες του Κουλη πέραν των δηλώσεων Ερντογάν που δεν μπορούν και να τις κρύψουν αποσιωπούν πως σε όλη την Τουρκία καλλιεργείται κλίμα για μελλοντική σύγκρουση με την Ελλάδα. Επιπλέον είσαι ανακριβής όταν λες πως κανένας διεθνής αναλυτής δεν βλέπει θερμό επεισόδιο στην Ελλάδα. Τον τελευταίο μήνα Economist , Figaro μέχρι και New York Times παρουσιάζουν άρθρα αναλυτών που θεωρούν ότι η Τουρκία δεν μπλοφάρει αλλά μπορεί να εκβιάσει άλλο ρόλο ναι από το ΝΑΤΟ φυσικά κάνοντας ένα πολύ θερμό επεισόδιο έναντι της Ελλάδος. Επίσης και αυτές τις αναλύσεις τα ΜΜΕ του Κούκη δεν τις προέβαλαν. Επίσης αν δεν το γνωρίζεις επειδή μας είπες για επιστροφή στα βασικά διάβασε ξανά το άρθρο που παντού διαχωρίζει το αστικό σύστημα και το έθνος με το λαό κ φυσικά τα θεωρεί εχθρικά μεταξύ τους αστική υποτελής τάξη στους Αμερικανούς λέει έναντι ´εθνους λαού. Συνεπώς παιδιά που παντού βλέπετε απειλές έναντι της μαμάς Ρωσίας ηρεμήστε. Η Ελλάδα ξέρουμε ότι έχει Δύση και Ανατολή εναντίον της. Και πόλεμο για τις εστίες μας οφείλουμε να κανουμε με οποιονδήποτε τολμήσει να έρθει για εισβολή είτε είναι είτε δεν είναι με τον Διαφωτισμό το Ισλάμ η τον Βούδα. Τέλος περί των Τροτσκιστικων μπουρδολογιων περί επαναστατικού αγώνα άσχετου από την εθνική ανεξαρτησία να ξέρετε ότι απλά είναι βούτυρο στο ψωμί του συστηματος της υποτέλειας και όλων των ξένων υπηρεσιών που καλλιεργούν την αντεθνική αντιπατριωτικό αντιφα δεκαετίας τώρα στην Ελλάδα. Η λέξη πατριώτης δεν ανήκει στην δεξιά ούτε στην Ακροδεξιά αλλά περιγράφει όποιον αυθεντικά αγωνία για την Πατρίδα του πάνω από όλα τα κόμματα και τα συστήματα και δυστυχώς για εσάς υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που αγωνιούν για την Πατρίδα. Τέλος οι αναφορές μας διαφέρουν εμπνεόμαστε όχι απο την Ανατολή αλλά απο την Δυτική αντί-διαφωτιστική παράδοση του πρώιμου Γαλλικού και Ιταλικού Φασισμού που ήταν Πατριωτικός , Σοσιαλιστικός και σε κάθε πόλεμο με το Έθνος ενάντια στο Κράτος.
      Υ.Γ : Έρχεστε να γράψετε στον ΜΚ για Ακροδεξιά και Νατο που σας έμαθε 15 χρόνια τώρα τι σημαίνει αγώνας ενάντια σε ιμπεριαλισμό , σιωνισμό με άρθρα και ανταποκρίσεις απο όλο τον κόσμο; Σοβαρευτείτε και αν κάνετε αγώνα εκτός πληκτρολογίου φωνάξτε με να δω σε ποιο συνδικάτο , γειτονιά , Πανεπιστήμιο βρίσκεται ο επαναστατικός αντί-διαφωτιστικός αγώνας σας ; Προς ΜΚ : Συνεχίστε αντισυστημικά είμαστε πολλοί ανένταχτοι αριστεροί που σας διαβάζουμε , ενώστε με ιδέες κάθε Έλληνα που είναι ενάντια σε Δεξιά κ Αριστερά

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/22 12:41 π.μ.

      12:50 δεν είμαι αυτός στον οποίο απαντάς. Με αναγκάζεις να παρέμβω γιατί αντιφάσκεις με τον τίτλο του άρθρου. Ούτε να διακρίνεις τη διαφορά ανάμεσα στο θερμό επεισόδιο και στην πολεμική σύγκρουση δεν μπορείς. Θερμό επεισόδιο μπορεί να είναι κάτι αντίστοιχο των Ιμίων ή της Κύπρου του 1996, ακόμα και μικρότερης έντασης χωρίς να υπάρχουν νεκροί. Πολέμική εισβολή είναι κάτι διαφορετικό. Το άρθρο έχει σαν τίτλο την επικείμενη τουρκική εισβολή. Εσύ αναφέρεις ότι τα άρθρα ξενων εφημερίδων γράφουν για θερμό επεισόδιο. Τι από τα δύο προβλέπεις και τι από τα δύο εννοείς; Ότι θα εισβάλουν οι Τούρκοι ή ότι θα γίνει θερμό επεισόδιο;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/22 1:33 π.μ.

      Υπανάπτυκτο κομμουνι αν δεν είσαι πράκτορας πάρε δρόμο.Ουτε σπιθαμή γης στους Μογγόλους.Και συ στη στέπα θα πας μαζί τους.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/6/22 7:07 π.μ.

      Φίλε, δε τό πιασες. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι ακόμα κι αν επιβεβαιωθούν (που δεν πρόκειται) οι ακραίες προβλέψεις και πάμε φουλ σε θερμό επεισόδιο, η ζημιά που μπορεί να μας κάνει η Τουρκία είναι απείρως μικρότερη από αυτήν που μας κάνουν δεκαετίες τώρα οι δυτικοί "εταίροι". Οι μπουνταλάδες το πολύ να μην αφήσουν την "Ελληνική Δημοκρατία" να επεκταθεί στα 12 μίλια. Τι είχαμε τι χάσαμε δηλαδή. Αντίθετα, ο δυτικός φιλελευθερισμός μας εξαχρειώνει ηθικά και μας εξαφανίζει βιολογικά. Σε μια γενιά από τώρα ΔΕΝ θα υπάρχουν ευρωπαικά έθνη. Ζύγισέ τα λίγο και πες μου τι θεωρείς εσύ χειρότερο. Με το χέρι στην καρδιά.

      Αν το δούμε μακριά από ανώφελους ψευδοεθνικιστικούς συναισθηματισμούς, σε μια πολεμική σύγκρουση τα κακά παιδιά θα είμαστε εμείς. Εμείς είμαστε το κατεξοχήν νατοικό προτεκτοράτο, εμείς (μαζί με άλλα προτεκτοράτα) παίζουμε το ρόλο του χωροφύλακα στην Αν. Μεσόγειο, εμείς σκυλιάσαμε όταν οι (μέχρι πρότινος αδελφοί μας) Τουρκοι άρχισαν να κρατούν αποστάσεις από τον πυρήνα του ΝΑΤΟ και να σηκώνουν μπαιράκι.

      Κρατάει έναν αιώνα αυτή η ιστορία:
      -Όταν η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν με τις παραδοσιοκρατικές Κεντρικές Δυνάμεις, η Ελλάδα ήταν με την φιλελεύθερη Αντάντ.
      -Όταν αυτοί κρατούσαν ουδετερότητα στον Β'ΠΠ, εμείς πήγαμε με τους εθνοκτόνους "Συμμάχους", που έφτιαξαν τη σημερινή δυστοπία.
      -Και τώρα που ο Ερντογάν (για τους δικού του ιδιοτελείς λόγους και όχι φυσικά επειδή είναι "παραδοσιοκράτης") ζητάει κάποια περιθώρια εθνικής ανεξαρτησίας, εμείς είμαστε για ακόμα μια φορά τσουτσέκια της παγκοσμιοποίησης.

      Επίσης, τα δυτικά ΜΜΕ που αναφέρεις γράφουν για επικείμενη εισβολή στη Συρία και όχι στο Αιγαίο. Κανένας δεν προβλέπει πόλεμο στην Ελλάδα, είναι αστείο και να το συζητάμε.

      Ξέρω ότι είναι δύσκολο να αποβληθεί η γνωστή επενίτικη παπαδοπουλίστικη εθνικοφροσύνη που μαστίζει το χώρο . Εδώ ακόμα και οι "βυζαντινολάτρες", όπως τους λέτε, για να δουν το φως το αληθινό χρειάστηκε να ετεροκαθοριστούν απ' τον εστιάτορα, ο οποίος, εκτός των νατοικών δελτίων τύπου για το Ουκρανικό, πλέον ανεβάζει και ωμή αντιτουρκοφαγική προπαγάνδα οννεδίτικης κοπής. Είναι φανερό ότι κάποιοι βαλτοί θέλουν να μας πείσουν ότι ο εχθρός βρίσκεται στην Άγκυρα (και τη Μόσχα). Ε όχι δε θα πάρουμε. Ο νο1 εχθρός της ανθρωπότητας σουλατσάρει στα κοινοβούλια, στα ιδρύματα, στα πανεπιστήμια, στα ΜΜΕ και στις τράπεζες της Ουάσιγκτον και των Βρυξελών. Οτιδήποτε άλλο είναι απόσπαση προσοχής.

      Να στο πω και αλλιώς. Ο γεωγραφικός χώρος στον οποίο γίνονται gay prides, 12χρονα αλάζουν το φύλο τους με ορμόνες, προπαγανδίζεται κάθε διαστροφή, ο γηγενής πληθυσμός εξαφανίζεται, και ενώ ο κόσμος είναι άνεργος το κράτος χρηματοδοτεί με ζεστό χρήμα λιμπεραλ ΜΚΟ και ιδρύματα για να κάνουν προπαγάνδα, πολύ απλά ΔΕΝ είναι "πατρίδα μας". Μέχρι να απελευθερωθούμε από το φιλελεύθερο καρκίνο μόνη μας πατρίδα είναι όπου υπάρχουν αντιδυτικοί παραδοσιοκράτες αντικαθεστωτικοί. Περισσότερο "πατρίδα μας" είναι ο Τσετσένος που μάχεται με το όπλο στο χέρι τις ορδές του ΝΑΤΟ, παρά οι φιλελεύθεροι "συμπατριώτες μας" (που δεν ξέρω καν αν θέλουν να αυτοαποκαλούνται "Έλληνες").

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/6/22 9:43 π.μ.

      Περισσότερο πατρίδα σου είναι η Τουρκία και περισσότερο συμπατριώτες σου οι παραδοσιοκράτες Γκρίζοι Λύκοι τουρκοπρακτορα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15/6/22 10:31 π.μ.

      Από ποια πρεσβεία τα παίρνεις εσυ που μας ζητάς να έχουμε συμπατριώτες τους Τσετσένους; Είστε κ πολλοί , άλλοι τα παίρνετε από Αμερικανούς γιατί γουστάρουν κατά βάση η Ελλάδα να δώσει κατι ακόμα στον Τουρκο για να μην τους φύγει απο το ΝΑΤΟ, άλλοι τα παίρνετε από ψηλά το ξανθό γένος που ειδικά τώρα θελει να σπρώξει την Τουρκια σε μια ρήξη με το ΝΑΤΟ έστω και προσωρινη και άλλοι τα παίρνετε από την Άγκυρα για να σπέρνετε μόνο ανθελληνικο μίσος . Συνεννοηθείτε να γράφετε διαφορετικα σχόλια έχει περισσότερο ενδιαφέρον ετσι.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος15/6/22 1:30 μ.μ.

      Οι νεοκεμαλικοί-νατοικοί Γκρίζοι Λύκοι είναι στενόμυαλοι μεγαλοιδεατιστές που ταυτίζουν τις επιδιώξεις των κρατικών τους ελίτ με τα εθνικά συμφέροντα και το μόνο που τους νοιάζει είναι να αρπάξουν κάνα χιλιόμετρο γης από τον απέναντι, θαρρείς και ζούμε στον 19ο αιώνα. Αντίστοιχης βερσιόν "εθνικιστές" είναι και οι αμερικανοτσολιάδες του ΟΥΤΣΕΚΑ και οι Ουκρανοί "ε/ς" και τέτοιοι ακριβώς είστε και εσείς εδώ. Ακολουθείτε πιστά τον ιδεολογικό σας πρόγονο που οραματιζόταν δυτικά προτεκτοράτα των "δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών".

      Επίσης, ανανεώστε λίγο τους χαρακτηρισμούς σας γιατί ακούγεστε σα να το σκάσατε με χρονοκάψουλα απ' τα 50ς. Άκου "υπανάπτυκτο κομμούνι". Πάλι καλά που δεν με είπες καντιανό ή θεοσοφιστή.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος15/6/22 1:35 μ.μ.

      Το παραπλανητικό ερώτημα που θέτουν οι πρεσβείες και τα εστιατόρια, για αν θα πολεμούσαμε σε ενδεχόμενο ντου, είναι παγίδα και δεν πρέπει να απαντηθεί από κανέναν.

      Εκτός του ότι οι πιθανότητες κανονικής πολεμικής σύρραξης είναι απειροελάχιστες και οι πιθανότητες γενικής επιστράτευσης κληρωτών εν έτει 2022 μηδενικές, έτσι όπως τίθεται το ερώτημα είναι σαν να υπονοεί ότι ο εχθρός είναι αποκλειστικά εξωτερικός και συνεπώς η μόνη λύση είναι κάποιου είδους "εθνικής ενότητας". Ότι το πρόβλημα και καλά είναι κάποιος εξωτικός Μόγγολος με χατζάρι, άρα πάμε όλοι μαζί "ενωμένοι" μη μας φάει ο κακός ο λύκος.

      Το ξαναλέμε, πατρίδα μας είναι το σκλαβωμένο Ελληνικό έθνος και όχι η "Ελληνική Δημοκρατία", όπως επίσης συναγωνιστής μας είναι κάθε παραδοσιοκράτης που πολεμάει το Θηρίο σε κάθε γωνιά της Γης. Οι υπόλοιποι πηγαίνετε με τον Κούλη, που στις φλέβες του τρέχει... ιχώρ.

      Διαγραφή
    9. Πιστός Ρομαντικός15/6/22 2:00 μ.μ.

      Συναγωνιστή 1:35 μ.μ σωστά αυτά που γράφεις αλλά αν ποτέ γίνει αυτός ο πόλεμος θα πάμε όλοι. Αυτό είναι δεδομένο. Για να μην μένουν σκιές.
      Σίγουρα θα προτιμήσουμε αν γυρίσουμε ζωντανοί να μην παραδώσουμε τον οπλισμό στους στρατώνες. Αλλά στον πόλεμο θα πάμε.

      Κατά τα άλλα, ας κάνουμε λίγη υπομονή. Βρισκόμαστε στο πρώτο 1/4 του καλοκαιριού. Θα περάσουν και τα υπόλοιπα και ότι είναι να γίνει θα γίνει. Εμείς λέμε ότι αν ξεσπάσει πόλεμος θα πάμε στην πρώτη γραμμή. Να δούμε τι θα πουν αυτοί που επιλέγουν τη νεοδημοκρατική αρθρογραφία αν αντί για πόλεμο έχουμε εκλογές τον Οκτώβριο. Κυριακή κοντή γιορτή.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος15/6/22 5:46 μ.μ.

      Άντε επειδή είμαστε ρομαντικοί να θυσιαστούμε για μια υψηλή ιδέα, ακόμα κι αν αυτή σε μακροσκοπικό επίπεδο υπηρετεί λάθος σκοπούς. Και ναι, το να πέσουν κορμιά επειδή ο γερομπαμπαλής ο Ερντογάν θέλει να αποστασιοποιηθεί από το ΝΑΤΟ είναι λάθος. Αλλά θεωρητικά στέκει αυτό που λες.

      Όμως η διαρκής επαναφορά του "εξ ανατολών κινδύνου" καταντάει γελοία. Από το '74 πιο πολλές φορές προφητεύτηκε ο επικείμενος πόλεμος από τους "πατριώτες", παρά η έλευση του Αντιχρίστου από τους Ιαχωβάδες.

      Επίσης, η νομιμοποίηση του ευρωνατοικού προσανατολισμού της "Ελληνικής Δημοκρατίας", στηρίχθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο σκιάχτρο της Τουρκίας. Μέχρι και το 2000 με την ΟΝΕ χρησιμοποιήθηκε το παραπάνω επιχείρημα. Δεν υπάρχει τίποτα το ηρωικό στο να προσκυνάς τον Α, επειδή φοβάσαι τον Β. Πολλώ δε μάλλον όταν ο Β είναι κατά πολύ πιο ακίνδυνος.

      Επίσης, τί γίνεται στην περίπτωση που δεν έχουμε απλά μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά ΝΑΤΟ-Ρωσίας με εμάς να ανήκουμε στο πρώτο στρατόπεδο και τους "γείτονες" στο άλλο (κάτι σαν τον Α'ΠΠ ένα πράμα); Ισχύει και εδώ η ατάκα "η χώρα μου έχει δίκιο, ακόμα κι αν κάνει λάθος"; Να θυμίσω ότι πολλοί καλοπροαίρετοι συντηρητικοί Αμερικάνοι στήριξαν τον πόλεμο στο Βιετνάμ ακριβώς με αυτό το σκεπτικό.

      Τέλος πάντων, αναφερόμαστε σε εξαιρετικά απίθανα σενάρια (βασικά τίποτα δε θα γίνει), αλλά και πάλι κάπου πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ πολιτικοστρατιωτικού προτεκτοράτου και Έθνους με τη ρομαντική έννοια.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος15/6/22 9:06 μ.μ.

      Ο άλλος κοροϊδεύει το όραμα της μεγάλης Ελλάδας και το παίζει εθνικιστής. Που σας βρήκαμε ρε μπολσεβίκοι;

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος16/6/22 1:08 π.μ.

      Καλά ο άλλος περιμένει να λάβει έγκριση από τη γνωστή φοιτητική οργάνωση για να γράψει σχόλιο και μας λέει ότι είναι λάθος να πέσουν κορμιά εναντίον του Ερντογάν. Τι διαφορά έχεις με τα γκαρσόνια που λένε να μην πάμε σε επιστράτευση; Σου είπα γράψε καμία ανάλυση για τον παραδοσιοκράτη Μαρξ και άσε την πολιτική επικαιρότητα.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος16/6/22 6:52 π.μ.

      Άντε να σου λύσω τις απορίες...

      Ούτε σε φοιτητικές οργανώσεις ανήκω (αν είναι δυνατόν σε αυτήν την ηλικία) ούτε φυσικά ζητάω έγκριση από κανέναν για να γράψω ό,τι θέλω. Αν είναι δυνατόν... Απορώ από έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.

      Επίσης, είμαι αντικομμουνιστής ( μάλλον ήμουν γιατί τώρα δε συντρέχει λόγος) και θεωρώ εξολοκλήρου τον μαρξισμό/μπολσεβικισμό κομμάτι του διαφωτισμού/μοντερνισμού, και όχι προφανώς "παραδοσιοκρατικό" ρεύμα.

      Και πού σαι φιλαράκο, τα γκαρσόνια έχουν λυσσάξει τελευταία με τουρκοφαγικές αναρτήσεις. Ακριβώς αυτό που κάνεις και εσύ παρέα με Φραγκούληδες, Μάζηδες και λοιπούς γελοίους. Υψώνετε όλοι μαζί -παλικάρια και οννεδίτες- το σκιάχτρο του τουρκικού κινδύνου για να σπρώξετε τα πρόβατα στο μαντρί.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος14/6/22 4:26 μ.μ.

    Επιτέλους ένα λογικό σχόλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος14/6/22 9:46 μ.μ.

    Εγώ θα πρότεινα σαν πρώτο μέτρο να σταματήσει το ελληνικό κράτος να αδειάζει από όπλα και πυρομαχικά τα νησιά που φεύγουν για να στηρίξουν την Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος14/6/22 10:19 μ.μ.

    O πρόεδρος ...... και κολλητός του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι και του Μάκη Βορίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/22 12:33 π.μ.

      Γιατί δεν δημοσιεύεις το όνομα του επιχειρηματία; Φοβάσαι μήπως σου κάνει μήνυση; Αφού απλή κριτική κάνω. Δεν τον έβρισα.

      Διαγραφή
    2. το όνομα που αναφέρεις δεν έχει σχέση με αυτό που ακούγεται ότι θα ενισχύσει μελλοντικά τον Μπαλτάκο

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/22 10:46 π.μ.

      Κάνεις μεγάλο λάθος. Στην τελική άστο να φανεί και αν κάνω λάθος εγώ θα έχω την ευθύνη.

      Διαγραφή
    4. Τσετσένος Ορθόδοξος16/6/22 12:28 μ.μ.

      υπάρχει το δημοσίευμα που αναφέρει ο ανώνυμος. Δεν είναι αυτός ο πρόεδρος που γράφεις και κολλητός των ακροδεξιών της ΝΔ. Ακούγεται ότι είναι ο φίλος ενός πολέμαρχου του Καυκάσου. Δεν έχει επιβεβαιωθεί η σχέση αυτή. Σε λίγο θα γράψετε και τα οπαδικά σας εδώ.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος14/6/22 10:22 μ.μ.


    Ρε παιδια εχουν μαζευτει ........ , ........ ........... Ρωμιοβυζαντινολαγνοι στον ΜΚ καθε φορα που σνεβαινει αρθρο με επικαιρες Τριτοθεσιτικεσ αναλυσειε να μασ λενε οτι μην φοβαστε σασ κοροιδευει ο Κουλησ λογω εκλογων η και να μην σασ κοροιδευει δεν κινδυνευουμε σπο εισβολη αλλα απξ το συστημα . Σωπαα κ το αρθρο ρε δογματικοι Ντουγκινομανεις αυτο δεν λεει ; οτι το συστημα απειλει το εθνος ; Ειστε καλοι για αναλυσεις περι παραδοσης κ ρομαντισμου την ρημαδα την πολιτικη αναλυση δεν την εχετε τι το κουραζετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος15/6/22 1:01 π.μ.

    Αλβανούς και φιλοαλβανούς να ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το ενδεχόμενο πολέμου στην Ελλάδα πρώτη φορά βλέπω. Ευτυχώς που τα γράφετε δημόσια όλα αυτά για να τα θυμόμαστε αν τελικά δεν γίνει τουρκική εισβολή και να ξεφτιλιστεί εξολοκλήρου το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

    Αλλά άντε και να δεχτώ ότι έχετε δίκιο. Άντε να συμφωνήσω ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να εισβάλουν. Τι προτείνετε να κάνουμε πέρα από τη λαϊκή αφύπνιση. Ποιες είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις σας; Στην πράξη τι προτείνετε να κάνουμε για να αντιδράσουμε, πέρα από το να κυκλοφορείτε στο χώρο την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και να καλείτε σε επιτροπές αφύπνισης; Ωραία, πείτε ότι τις φτιάχνουμε τις επιτροπές αφύπνισης. Τι θα κάνουν; Πως θα αφυπνίσουν; Και κατά πόσο η αφύπνιση θα σώσει το έθνος; Τα τμήματα της κοινωνίας που θα "αφυπνιστούν" θα παίξουν κάποιο ρόλο στην εξωτερική και την αμυντική μας πολιτική; Θα κάνουμε πορείες με αίτημα, τι; Την κήρυξη πολέμου πριν εισβάλει η Τουρκία; Την αυτοεκπαίδευση σε στρατιωτικά θέματα; Αυτή υπάρχει στους συλλόγους των εφέδρων για όποιον την επιθυμεί. Θα ζητήσουμε από το κράτος να είναι σε εγρήγορση; Θα μας απαντήσουν ότι οι στρατιωτικοί γνωρίζουν τα καθήκοντά τους. Ποια είναι η πρότασή σας ρε "πολιτικοί αναλυτές" που θέλετε να αξιώσετε και επαναστατική αρχαιότητα; Τι γράφει αυτό το προβοκατόρικο άρθρο πέρα από τις εκφοβιστικές προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας; Τίποτα. Καμία πρόταση. Όλη η προσοχή του αρθρογράφου στο να κινητοποιήσει αισθήματα φόβου και ανησυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλβανοί ή φιλοαλβανοί; Πρέπει να καταλήξεις κάποια στιγμή στο κατηγορητήριο πριν το λαϊκό δικαστήριο. Πρόσεξε όμως στον δρόμο για την εκτέλεση της ποινής μην σου πέσει η δική σου ταυτότητα και δεν θα είναι κομματική αλλά υπηρεσιακή.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/22 9:51 π.μ.

      Θίχτηκαν τα πρακτορακια της πρεσβείας βλέπω και άρχισαν να υπερασπίζονται Τούρκους, Τσετσένους, Σέρβους και όλους τους συμμάχους του Βλαδίμηρα. Γράψε καμία ανάλυση εσύ για τον παραδοσιοκρατικό ρομαντισμό του Λένιν και του Μαρξ και άσε τους Αλβανούς.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/22 10:44 π.μ.

      Υπεκφυγές μεγάλε. Αν υπήρχαν συγκεκριμένα σημεία να συχνάζουν τα μέλη της σ.ο. σας θα με είχατε γνωρίσει προσωπικά και θα σας έδειχνα την αστυνομική μου ταυτότητα για να σας φύγουν οι ανησυχίες. Στα ερωτήματα που θέτω πάντως δεν βλέπω απάντηση. Πέρα από τη γενίκευση της εθνικής αφύπνισης, τι προτείνει ο αρθρογράφος; Εγώ σας λέω ότι αν γίνει πόλεμος με την Τουρκία θα δώσουμε όλοι το παρόν. Αυτό είναι το εθνικό μας χρέος ακόμη και αν στην πολεμική εμπλοκή θα φέρει ευθύνη το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο αρθρογράφος θα μας πει τι ακριβώς προτείνει; Γιατί εγώ στο άρθρο βλέπω μια υποτυπώδη γενικόλογη πρόταση χωρίς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και πολλή αναπαραγωγή της προεκλογικής προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    4. Κουραστικό να λες τα ίδια και τα ίδια για την δεξιά και την ΝΔ. Παντού βλέπεις νεοδημοκράτες. Άλλοι έβλεπαν γκρίζους λύκους στο αζοφσταλ εσείς βλέπετε δεξιούς σε όσους δεν συμφωνούν μαζί σας. Γράψε εσύ την άποψη σου να την φιλοξενήσουμε.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος15/6/22 12:22 μ.μ.

      Για 3η φορά αποφεύγει να απαντήσει η σ.ο. Εγώ μπορεί να βλέπω παντού νεοδημοκράτες. Κάτι θα βλέπω για να το λέω. Εσείς θα απαντήσετε τι προτείνετε; Ποια είναι η πρόταση του αρθρογράφου ρε παιδιά; Πως εννοεί την αφύπνιση; Έχει πρόταση ή βρήκε αφορμή να περάσει στον εθνικιστικό χώρο την ατζέντα του Κούλη; Έχω παραθέσει τόσες απορίες στο παραπάνω σχόλιο. Τι εννοεί λέγοντας αφύπνιση, πως θα γίνει, τι θα πετύχει αυτή η αφύπνιση εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι αν γίνει πόλεμος θα πάμε στην πρώτη γραμμή, είναι η (και καλά) αφύπνιση το θέμα μας ή βρήκε μια αφορμή για να περάσει το θέμα που παίζουν τα ΜΜΕ της ΝΔ και εδώ;
      ΚΑταλαβαίνω ότι γίνομαι ενοχλητικός. Μπορεί κάλλιστα να γράψει άλλη μια γρνικόλογη απάντηση όπως γενικόλογα είναι αυτά που γράφει ο Μ.Κ. για να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα. Μπορείς να πεις ότι είμαι πράκτορας του Ντούγκιν και να τελειώσει το θέμα βέβαια. Το ξέχασα αυτό.

      Διαγραφή
    6. Για πράκτορα του Ντούγκιν δύσκολο. Πρόλαβαν άλλοι τα καφεδάκια στον προθάλαμο. Γράψε την άποψη σου και θα δημοσιευθεί. Ο αρθρογράφος αν κρίνει θα σου απαντήσει σε όλα τα σημεία.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος15/6/22 1:10 π.μ.

    ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ -ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΚΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ.......ΕΑΝ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΕΙ.......ΚΙ ΑΣ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ...

    ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.......ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ.......ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.......

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ(Η ΣΩΣΤΟΤΕΡΑ Ο ΕΝΔΟΚΡΑΤΙΚΟΣ)......ΟΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ" ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ,ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ,ΟΙ ΑΣΤΟΙ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΑΙΔΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κεφαλαία γράμματα αν θες. Πώς θα αποφύγετε κάποιοι την στράτευση εντός Ελλάδος χωρίς την παρουσία λαϊκού κινήματος με αντίστοιχο αίτημα αν θες το εξηγείς. Καλό το φαντασιακό άλλα σημασία έχει να γίνει και πράξη. Αν μένεις Χανιά δίπλα είναι τα Λευκά Όρη εύκολο να εξαφανιστείς. Αν βρεθείς κοντά σε εθνική οδό και σε μια μεγάλη πόλη σε ένα μπλόκο θα συλληφθείς. Ο επίλογος σου έχει αλήθειες αλλά ποτέ δεν ξέρεις την πραγματικότητα σε μια κρίσιμη στιγμή.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος15/6/22 1:27 π.μ.

    Γράφει ο συντάκτης:
    Δίνουν και παίρνουν οι πορείες για τα πανεπιστήμια αλλά κανείς δεν ζητάει κινητοποιήσεις λαϊκές με εθνικό χαρακτήρα και με συνθήματα καταγγελίας της κυβέρνησης, των συμμάχων της αλλά και της Ρωσίας για τον φιλοτουρκισμό και την ενδοτικότητα στις ορέξεις του Σουλτάνου.

    Έλα όμως που οι πορείες για τα πανεπιστήμια γίνονται ενάντια στην υπουργό της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση.

    Γράφει παρακάτω: Πρέπει να πέσουν τα ιδεολογικά τείχη που επιβάλλει το σύστημα και όσοι αγωνιούν για την ζωή και το μέλλον των Εστιών να συναντηθούν, σε γειτονιές, σε χώρους εργασίας, σε χώρους σπουδών, στο διαδίκτυο, σε εγχειρήματα, επιτροπές και πρωτοβουλίες εθνικής και λαϊκής αφύπνισης μπροστά στην απειλή επιβίωσης του Έθνους. Θα έρθουν γεγονότα που θα κρίνουν τις ιδεολογίες όλων αλλά θα γεννήσουν και νέες πρωτόγνωρες συνθέσεις με βάση την αδιαχώριστη ενότητα του εθνικού και κοινωνικού ζητήματος της Πατρίδας μας.

    Απο τη μια ζητά να πέσουν τα ιδεολογικά τείχη και να γίνουν πρωτόγνωρες συνθέσεις και από την άλλη κρίνει υποτιμητικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτκή της λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Με τέτοιους όρους θέλετε να πετύχετε τις "πρωτόγνωρες συνθέσεις"; Με το να σνομπάρετε τα κοινωνικά αιτήματα και να δίνετε έμφαση σε έναν εθνικό κίνδυνο που υποθέτετε ότι έχει γίνει μεγαλύτερος; Έτσι θα πειστούν οι αναρχικοί και οι αριστεροί να "ρίξουν τα ιδεολογικά τείχη";
    Τον Λευτεράκη και τον Καραμπελιά μπορεί να τους πείσετε. Άλλους όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/22 12:24 μ.μ.

      Περίμενε να σου απαντήσουν σοβαρά αυτοί οι τύποι. Θα σου πουν ότι σε πληρώνει ο Πούτιν. Μετά θα σε κατηγορήσουν ότι βλέπεις παντού το φάντασμα της Νέας Δημοκρατίας.

      Διαγραφή
    2. Ψέματα είναι; Όποιος διαφωνεί μαζί σας για εσάς είναι της ΝΔ. Συνεχίστε τον κατήφορο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/6/22 3:35 μ.μ.

      Απαντήσεις θα δώσετε ποτέ; Αυτό έχει σημασία. Περισσότερη από τις ανηφοριές και τις κατηφόρες.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος15/6/22 6:41 π.μ.

    Άσε τα σάπια ρε ... Που έχεις και αριστερούς ανένταχτους να σου αναγνωρίζουν επαναστατική επετηρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος15/6/22 6:59 π.μ.

    Ένα μάτσο αντιναζι και ..... είστε.Καραβαναδες, ...... , άεργοι.Ινδοί, Πακιστανοί, Αλβανοί.Κουτσοί,γκαβοί,στραβοί. Οι Έλληνες ΓΤΠ του Ελάιας από το Μαρόκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τελευταίο συνέδριο τους υπήρξαν αποσπάσματα δηλώσεων. Έντονο δεν ήταν το στοιχείο των αλλοδαπών ... αλλά των υποψηφίων που ονειρεύονται βουλευτικό μισθό και δημοκρατική κοινοβουλευτική αναγνώριση. Μια από τα ίδια με έντονο το στοιχείο των ενόπλων δυνάμεων και της ελ.ας. Αναμενόμενο το γεγονός από ένα κόμμα που πρώτα καταγγέλει τους Ρώσους για την χρήση βομβών φωσφόρου και μετά από λίγες ημέρες εξυμνεί την εισβολή ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/22 11:25 μ.μ.

      Καλησπέρα στον μαύρο κρίνο μια ερώτηση να κάνω.Το κόμμα του Κασιδιάρη που είναι αντιναζι και έχει μαζέψει όλα τα σκουπίδια του πατριωτικού χώρου δεν είναι εναντίον μας;

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος15/6/22 7:00 π.μ.

    Σποντα για ...... το σχολιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι διαφωνίες για το ουκρανικό είναι δεδομένες όμως δεν θα αναλύουμε συνέχεια τα αίτια της σύγκρουσης. Υπάρχει η σχετική αρθρογραφία αν θέλουν ας την διαβάσουν. Αν δεν θέλουν ας συνεχίσουν να αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος15/6/22 12:03 μ.μ.

    Έτσι ..... ..... πες ότι το πρόβλημα σου είναι ότι ο χώρος δεν παρευρίσκεται στις πορείες του ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτα να το φέρνεις γύρω γύρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε να μην έχεις σε εκτίμηση μια συλλογικότητα αλλά με τον Λαφαζάνη δεν έχουν σχέση ... κάπου έλεος δηλαδή στην κριτική σας

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος15/6/22 3:13 μ.μ.

    http://maiandrioiame.blogspot.com/2015/11/040815.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος15/6/22 4:18 μ.μ.

    Ρίξτε μια ματιά στα εξώφυλλα των σημερινών εφημερίδων. Μόνο η Ελεύθερη Ώρα και ο Ελεύθερος Τύπος γράφουν για πιθανή σύγκρουση με την Τουρκία. Έχετε κοινές προτεραιότητες με τη μπατριωτική δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος15/6/22 5:04 μ.μ.

    Εγώ θέλω να μου πείτε αν είχαν άδικο οι επίστρατοι που ήταν διστακτικοί να συμμετάσχουν στις ιμπεριαλιστικές ίντριγκες του Βενιζέλου. Αυτοί δεν ήταν πολεμιστές βετεράνοι; Δεν αγαπούσαν την πατρίδα; Γιατί διαφωνούσαν στα σχέδια του παππού των Μητσοτάκηδων; Ήταν λάθος οι επίστρατοι και είχαν δίκιο οι "πολεμισταράδες" φιλελεύθεροι του Γύπαρη;
    Δεν απευθύνομαι στους γνωστούς λάτρεις του μπαρμπουτιέρη. Στους υπόλοιπους απευθύνομαι. Γιατί βλέπω ότι υπάρχουν ομοιότητες με το θέμα του άρθρου και με αυτά που ζούμε σήμερα.

    Τώρα που το θυμήθηκα είχα θέσει πριν μήνες αυτό το ερώτημα και ακόμα δεν πήρα απάντηση. Αν είναι να βλέπουμε την επανάσταση με όρους επετηρίδας, όπως έγραψαν τα μέλη της σ.ο., ας δούμε τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο και τις απορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/6/22 11:30 μ.μ.

      δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά η ΕΕΕ βενιζελικούς είχε για οπαδούς. και πολέμησαν και στην Ουκρανία. αυτό δεν τους κάνει λιγότερο πατριώτες από τους μοναρχικούς σιγά μην ήξεραν τι σχέδια έχει ο Μπενιζελ. σημαντικό και το βιβλίο του αντιδότου που συνδέει τον βενιζελισμό έστω και στο τέλος με τον επίσημο φασισμό

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/22 1:15 π.μ.

      Μόνο που αυτοί που υποστηρίζουν τον Γύπαρη έχουν ίδια ρητορική με εσένα για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης. Εσύ μας το παίζεις ρομαντικός και αντινατοϊκός αλλα απλά θίχτηκε η ρωσοδουλεια σου και είπες να πάρεις το μέρος του Ερντογάν. Έλεος με τον κάθε πικραμένο στον χώρο είτε κάτι καθυστερημένους ακροδεξιούς νεοναζί είτε κάτι μπερδεμενους και καλά εθνικομπολσεβικους που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Γράψε αναλύσεις για τον Τέλμαν και τον Τσαουσέσκου και πήγαινε τον φυσικό σου χώρο με το σφυροδρέπανο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/6/22 11:42 π.μ.

      11:30 τα τρία Ε και άλλες ασήμαντες γκρούπες είχαν όντως και βενιζελικό υπόβαθρο. Επίσης πολλοί βενιζελικοί ήταν θετικοί προς τον Μουσολίνι. Ξέρεις όμως γιατί; Γιατί ο Μουσολίνι μέχρι να συμμαχήσει με τον Χίτλερ ήταν στο βρετανικό γεωπολιτικό χώρο. Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο για αυτό το λόγο αποχώρησε από το Κομμουνιστικό κόμμα της Ιταλίας. Γιατί ήθελε την είσοδο της Ιταλίας στον πόλεμο υπέρ της Αγγλίας και εννοείται κατά της Αυστροουγγαρίας με την οποία η Ιταλία είχε προβλήματα γειτονίας. Ο Βενιζέλος ήταν ένα αυταρχικό απόβρασμα που του άρεσε ι φασισμός όχι για τον σοσιαλισμό ή τον εθνικισμό του. Για τον αυταρχισμό του άρεσε ο φασισμός. Μην ξεχνάμε πόσα πραξικοπήματα έκανε ο Βενιζέλος στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ακόμα ότι του άρεσε η συμβιβασμένη πρώτη εκδοχή του φασισμού. Όχι ο φασισμός του Σαλό. Αυτοί ήταν οι λόγοι που οι βενιζελικοί συμπάθησαν το φασισμό. Να το πεις στον εκδότη που δεν ξέρει τι του γίνεται και θέλει να το παίξει παράγοντας.

      1:15 οι επίστρατοι ήταν πολεμιστές της πρώτης γραμμής στους βαλκανικούς. Όταν είπαν όχι στον ιμπεριαλισμό του παππού των Μητσοτάκηδων δεν το έκαναν γιατί ήθελαν να συγκριθούν με τους γυπαραίους. Τι έκαναν γιατί αυτό ήταν το πατριωτικό χρέος. Επί πενήντα χρόνια το φιλελεύθερο στρατόπεδο τους αποκαλούσε πράκτορες των Γερμανών. Μέχρι που οι σύγχρονες έρευνες απέδειξαν ότι ήταν μια ανεξάρτητη μαζική πανελλήνια οργάνωση (σε αντίθεση με τους ολιγομελείς πυρήνες τύπου ΕΕΕ που είχαν συνδέσμους μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές).
      Δεν έχουν αλλάξει πολλά στην προπαγάνδα των Μητσοτάκηδων. Τότε κατηγορούσαν τους αντιπάλους τους ότι ήταν άνθρωποι των Γερμανών. Σήμερα τους κατηγορούν ότι είναι άνθρωποι των Ρώσων. Οτιδήποτε δεν χωρά στο αρρωστημένο φιλελεύθερο πολιτικό τους σκεπτικό είναι "γερμανικό", "ρωσικό", "κομμουνιστικό".

      Εγώ φίλε μου αν γίνει η σύγκρουση με τους Τούρκους θα είμαι εκεί που πρέπει. Δεν προτείνω λιποταξία όπως τα γκαρσόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να λέω την αλήθεια. Ότι δηλαδή ακόμα και να γίνει κάτι θα είναι συμφωνημένο εδώ και λίγο καιρό από τους Ερντογάν και Μητσοτάκη, στην τελευταία τους συνάντηση. Ότι το συγκρουσιακό κλίμα ευνοεί και τους δύο ενόψει εκλογών. Ότι και ο Μ.Κ αποδεικνύεται συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που έχει σπείρει η δεξιά για να ελέγχει τον εθνικιστικό χώρο. Απλά τα πράγματα. Χωρίς υπεκφυγές και μπάλες στην εξέδρα, όπως λέει προηγούμενος σχολιαστής.

      Διαγραφή
    4. "Ότι και ο Μ.Κ αποδεικνύεται συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που έχει σπείρει η δεξιά για να ελέγχει τον εθνικιστικό χώρο"

      Ότι είσαι ένας ανώνυμος συκοφάντης είναι γεγονός. Προκαλείς γέλιο σε όσους γνωρίζουν.

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος15/6/22 11:33 μ.μ.

    έψαξα να βρω την δήλωση του λαγού για την Ουκρανία στο σάιτ της ελασυν. είναι αλήθεια ότι ο Ζωγράφος διαφωνεί την προσέγγιση του Γιάννη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος16/6/22 2:17 π.μ.

    Σωστά τα γράφει αλλά παρακάμπτεται το γεγονός ότι η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας στην πραγματικότητα είναι σύγκρουση ΡΩΣΙΑΣ-ΝΑΤΟ(και ότι αυτό αντιπροσωπεύει) .
    Όσο και αν ξορκίζονται ως “θέσεις υπεράσπισης της Ρωσικής εισβολής” οι νεκροί ρωσόφωνοι του Ντονέσκ, η υποστήριξη Αζώφ από Δύση και ΝΑΤΟ που θέλει να περικυκλώσει τη Ρωσία επειδή δεν έχει υποταχθεί πλήρως στη ΝΔΤ, η υποκίνηση Μεϊντάν από τους ξένους καθώς και της μαριονέτας-κωμικού Ζελένσκι κλπ κλπ, δεν μπορούν να καταποθούν έτσι απλά. Τουλάχιστον για όποιον σκέφτεται και δεν είναι “ουγκ”.

    Οι Ουκρανοί σε συμμαχία με “Δύση” και ΝΑΤΟ (!) για την εθνική τους ανεξαρτησία.
    Όπως οι Κούρδοι παλαιότερα ως αμερικάνικο προτεκτοράτο-νέο Ισραήλ με την υπόσχεση ημιανεξαρτησίας.
    Ας το επιχειρήσουν, αλλά όχι να είμαι αλληλέγγυος με δαύτους. Τους χρησιμοποίησαν οι ιμπεριαλιστές νεοταξίτες και αν χάσουν θα τους στύψουν σαν λεμονόκουπες μαζί με τον γελοίο πρόεδρο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος16/6/22 7:55 π.μ.

    μόνο τις πλάτες του έχει ο ελληνικός λαός απέναντι στην Τουρκία.

    Λιάνα του ΚΚΕ Εκάλη

    και μετά έχεις κάποιους να σου λένε ότι θα μας σώσει η Ρωσία και κατηγορούν τον μκ ότι για πόλεμο γράφει μόνο η ελωρα

    ρε τι πίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος16/6/22 12:05 μ.μ.

    Το λυπηρό γεγονός όσων σχολιάζουν εδώ κατά των αρθρογράφων του ΜΚ κυρίως βέβαια μετά την θέση υπερ των Ουκρανών να υπερασπιστούν την πατρίδα τους , είναι η ολοκληρωτική διαστρέβλωση των θέσεων των αρθρογράφων και η παντελής άγνοια των ιστορικών αρχών του επαναστατικού σοσιαλιστικού και φασιστικού κινήματος πάνω σε ζητήματα τακτικής και στρατηγικής απέναντι σε συνθήκες Εθνικής κρίσης και Πολέμου. Μιλάω πάντα για τους σχολιαστές που δεν θεωρώ στημένους , τρολ ή υπαλλήλους αλλά «εθνικιστές ρομαντικούς παραδοσιοκράτες ή και άλλους αυτοαποκαλούμενους ε/μ και εθνικοσοσιαλιστές». Θα προσποιηθούμε πως δεν αναγνωρίζουμε ιδεολογικό φανατισμό στην διαστρέβλωση των θέσεων και της ιστορίας αλλά σύγχυση και άγνοια που μπορεί να οφείλεται σε μια ψυχολογική ταύτιση με τα πιστεύω τους σε τέτοιο βαθμό που οδηγούνται στην απόκρυψη ή παράβλεψη συγκεκριμένων αντικειμενικών χαρακτηριστικών στις εξελίξεις αλλά και στην ιστορία και την θεωρία των επαναστατικών κινημάτων. Για τον λόγο αυτό θα περάσουμε σε κάποιες διαπιστώσεις όχι δικές μας τοποθετήσεις αλλά διαπιστώσεις και παραθέσεις: 1. Όλη η αρθρογραφία του ΜΚ συγκεντρώνει τα βέλη της στο εγχώριο αστικό σύστημα συνολικά ως αιτία των δεινών και των τραγωδιών κοινωνικά και εθνικά για τον ελληνικό λαό. Οι σχολιαστές όμως τον χαρακτηρίζουν νεοδημοκρατικό ακροδεξιό και φίλο νατοϊκό . Έβγαλε προγραμματικές θέσεις η ΝΔ ότι είναι ενάντια στο αστικό σύστημα και υπερ της κινητοποίησης λαϊκών δυνάμεων για την υπεράσπιση αυτόνομα της κοινωνικής δικαιοσυνης και εθνικής ανεξαρτησίας ; Όχι φυσικά και όμως σκόπιμα είστε ψεύτες και κομπλεξικοί λασπολόγοι. 2. Γνωρίζετε ότι ο Ριζοσπαστικός εθνικισμός στην Ευρώπη παρουσιάζεται εκρηκτικά στο πολιτικό πεδίο μετά από τις μεγάλες εθνικές καταστροφές των Γάλλων το 1870 στο Σεντάν όπου στο όνομα της υπεράσπισης του ´Εθνους εναντια στο Κράτος μεγάλα πνεύματα από τον Ρενάν ως τον Μπαρρές και ύστερα οι Πέγκυ, Μωράς ακομά και Προυντόν διακηρύσσουν την ανάγκη λαϊκής δράση και οργάνωσης επιτροπών σε όλη την Γαλλία με εργάτες αγρότες και διανοούμενους με σύνθημα « οι αστοί είναι προδότες του ´Εθνους , ο πόλεμος εναντια στους Γερμανούς πρέπει να ξαναγίνει»! Οι πρώτες φασιστικές οργανωσεις στην Ευρώπη πριν καν μπει ο εικοστός αιώνας όπως πχ η Λίγκα των Πατριωτών με χιλιάδες προλετάριους διαδήλωνε κάθε μέρα ασκώντας αντιπολίτευση στο κράτος γιατί δεν τολμά να απαντήσει με Εθνική υπερηφάνεια στον Καιζερ . Ανάμεσα τους μεγάλοι αναρχοσυνδικαλιστες , ο Σορέλ και αριστεροί Βοναπαρτιστές , Μπλανκιστές κτλ. Ευτυχώς για την ιστορία όλοι τους σιχαίνονταν καιε είδους Ρομαντισμό αφού τον ταύτιζαν με την Γερμανία και στηρίχθηκαν πρώτοι στην μεγάλη καινοτομία που έφερνε ο Πόλεμος …την σύνθεση Εθνικισμού και Σοσιαλισμού ! Οι Μαρξιστές της εποχής στο όνομα του καθαρού προλεταριάτου ή της καθαρής σοσιαλιστικής επανάστασης τους έλεγαν «δεξιούς αντιδραστικούς» , τόσο βλάκες να αντιληφθούν τι γεννιόνταν μπροστά τους μέχρι φυσικά να το συνειδητοποιήσουν στις αρχές του νέου αιώνα. Ήταν αδιάφοροι για την Παράδοση , ακόμα και αν λάτρευαν την Βανδέα ή τον Ναπολέοντα , πάνω από όλα για αυτούς ήταν το μέλλον του ´Εθνους που μόνο ο πόλεμος μπορεί να το θάψει ολοκληρωτικά και μόνο ο πόλεμος μπορεί να το ξαναγεννήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστός Ρομαντικός16/6/22 1:29 μ.μ.

      Αν και έχω γράψει μόνο ένα σχόλιο διαπιστώνω ότι ο αυτοπροσδιορισμός "ρομαντικός" είχε ισχυρό απόηχο με αποτέλεσμα να συγκεκντρώσει σε αυτόν τα πυρά του ο αρθρογράφος (;) που απάντησε. Συνεπώς σηκών το γάντι και δίνω τις δικές μου απαντήσεις στο συγκεκριμένο κύριο.

      Από τις πρώτες αράδες της απάντησης φαίνεται ότι η μεγάλη σας έγνοια είναι το ουκρανικό και όχι το θέμα της παρούσας ανάρτησης. Μπορεί να κατηγορείτει σχολιαστές ότι σας κριτικάρουν λόγω της στάσης σας στο ουκρανικό. Εγώ προσωπικά σας κατηγορώ για το σύνολο των αναρτήσεων των τελευταίων μηνών (προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινόιζω ότι το "κατηγορώ" μου δεν έχει τη συνήθη νομική έννοια). Η τοποθέτηση του παρόντος blog στο ουκρανικό και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ακολουθεί κατά πόδας τη γραμμή της κυβέρνησης. Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί να είναι "στρατηγική" επιλογή, μπορεί να είναι σκόπιμο (εγώ αυτό πιστέυω). Πάντως αυτό συμαβίνει.

      Στις διαπιστώσεις που παραθέτει ο αρθρογράφος θέλετε στα αλήεθια να συζητήσουμε σοβαρά; μήπως έχετε την αίσθηση ότι όλοι οι ανγνώστες είναι 15χρονοι;
      Μας ρωτάτε αν "Έβγαλε προγραμματικές θέσεις η ΝΔ ότι είναι ενάντια στο αστικό σύστημα και υπερ της κινητοποίησης λαϊκών δυνάμεων για την υπεράσπιση αυτόνομα της κοινωνικής δικαιοσυνης και εθνικής ανεξαρτησία ". Σας ρωτώ ξανά, σε ποιος νομίζετε ότι απαντάτε; Υπάρχει καμία στρατηγική υπόγειας χειραγώγησης πολιτκών χώρων στην ιστορία που να βγάζει φόρα παρτίδα στο προσκήνιο αυτόν που τη σχεδιάζει; Τότε δεν θα ήταν υπόγεια η χειραγώγηση. Είναι δυαντόν να πει ποτέ η δεξιά αυτά που αναφέρει ο αρθρογράφος; Είναι δυνατόν να πει ποτέ αυτός που πραγματοποιεί τη χειραγώγηση ότι συμφωνεί με τον εντολέα του; Για να απευθυνθεί στον κόσμο που θέλει να χειραγωγήσει θα εμφανιστεί σαν "δικός του". Θα φαίνεται ο πρώτος των επαναστατών με θορυβώδεις τοποθετήσεις σε αώδυνα για τον εντολέα του ζητήματα. Μόνο όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα δώσει την προσυμφωνημένη κατέυθυνση. Πάντα με τρόπο και κάτω από "επαναστατικό" θόρυβο.


      Διαγραφή
    2. Πιστός Ρομαντικός16/6/22 1:43 μ.μ.

      Στη δεύτερη διευκρίνση κάνει πάλι λάθος ο αρθρογράφος. Αυτή τη φορά μπορεί όχι σκόπιμα αλλά από άγνοια (ή και όχι). Είναι δικαιολογημένο γιατί και οι επιστήμονες έχουν διαφορετικές γνώμες. Ο σχολιαστής/αρθρογράφος (12:05 μ.μ) ακολουθεί τη γραμμή του Sternhell παρουσιάζοντας τη γέννηση του φασιμού στη Γαλλία της περιόδου 1880-90. Ο Sternhell ήταν σημαντικός ερευνητής. Στο συγκεκριμένο θέμα όμως έκανε λάθος. Δεν έχει νόημα να μπούμε τώρα σε μια μεθοδολογική αντιπαράθεση και να παραθέσω τον Τζεντίλε, το Πέιν και άλλους θεωρητικούς που διαφωνούν με την περίοδο της γέννησης του φαινομένου. Δεν έχει νόημα να επισημάνω ότι ο Προυντόν που αναφέρει ο αρθρογράφος είχε πεθάνει πριν τον πόλεμο του 1870 (εκτός και αν εννοεί τον κύκλο Προυντόν αλλά και πάλι δεν κολλάει ακριβώς). Το σημαντικό είναι ότι πράγματι πολλοί Γάλλοι ζητούσαν ρεβάνς. Όμως το συγκεκριμένο αίτημα δεν καρποφόρησε, εθνικιστικός χώρος δυνατός δεν υπήρξε και μακροπρόθεσμα όλη αυτή η ρητορική δεν οδήγησε σε καμία εθνικιστική επανάσταση αλλά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκτός και αν εννοείτε ότι πρέπει να ωθήσουμε την χώρα σε πόλεμο γιατί έτσι θα σφυρηλατηθεί μια κουλτούρα σε χιλιάδες στρατιώτες από την οποία μπορεί να γονιμοποιηθεί ένα εθνικιστικό κίνημα μετά το τέλος του πολέμου. Αν το εννοοεί αυτό ο αρθρογράφος είναι πραγματικά όχι για γέλια αλλά για κλάματα (αυτός που κομπάζει για την ικανότητά του στην "πολιτική ανάλυση"). Δεν υπάρχει πιο πιστή (όχι στο γράμμα μα) στο πενύμα του μαρξισμού εμμονή. Γιατί αποδεικνύει ότι κάποιοι ζουν με το σύνδρομο του μεσοπολέμου, ότι αγνοούν όλες τις ιστορικές εξελίξεις και ότι δεν μπορούν να κάνουν σοβαρούς συχετισμούς και αντιστοιχίσεις.
      Αυτό έγινε μια φορά στην ιστορία, μάγκες. Έκτοτε έχουν γίνει δεκάδες πόλεμοι. Χιλιάδες στρατιώτες έχουν επιστρέψει από τα μέτωπα στις πατρίδες τους (ιδίως στις ΗΠΑ) και ποτέ καμιά στρατωτική κουλτούρα μάχης δεν οδήγησε σε ανάπτυξη μαζικών εθνικιστικών κινημάτων. Ο καπιταλισμός έχει στη διάθεσή του απείρως περισότερα όπλα και μεγάλη ιστορική εμπειρία για να διαχειρίζεται τέτοιες περιπτώσεις. Επιπλέον μια σύγκρουση Ελλάδας Τουρκίας εν έτει 2022 θα γίνει με πολύ διαφορετικό υπόβαθρο νοοτροπιών από εκείνες του 20ου αιώνα. Υπάρχει όμως και μια ομοιότητα. Την αναφέρει ο αρθρογράφος στο τέλος. Εκεί που λέει ότι ο πόλεμος ή θα θάψει ή θα αναγεννήσει ένα έθνος.
      Επειδή έχουμε την πολυτέλεια της ιστορικής γνώσης θα έπρεπε να θυμάστε ότι τα έθνη που είχαν εθνικιστικά συστήματα θάφτηκαν και δεν αναγεννήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

      Για το πότε έγινε η πρώτη σύνθεση εθνικισμού και σοσιαλισμού δεν θέλω να επεκταθώ. Θα σας στενοχωρήσω περισσότερο.

      Πάντως για εμένα το θέμα δεν είναι εκεί. Όλη αυτή η επιχειρηματολογία, πέρα από έωλη είναι και αναληθής. Είναι μια πρόφαση με αναδρομή σε γνώριμα μοτίβα του παρελθόντος. Οι πραγματικοί σας σκοποί κρύβονται αλλού. Δεν είναι τόσο μακροπρόθεσμοι και μεγαλεπίβολοι.
      Σταματώ εδώ προς το παρόν γιατί δεν έχει νόημα να επεκταθεί η συζήτηση. Υπάρχει πολύ υλικό που μπορώ να παραθέσω για να υποστηρίξω το επιχείρημά μου. Προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει να το κάνω. Απλά σας στέλνω τους χαιρετισμούς μου και σας ενημερώνω ότι οι αντιφάσεις και οι στοχεύσεις που προσπαθείτε τσαπατσούλικα να κουκουλώσετε μπορούν να αποκαλυφθούν με ένα απλό φύσηγμα του ανέμου. Συνεχίστε να κάνετε αυτό που κανετε και να είστε καλά. Χαρήκαμε για τη γνωριμία και στο τέλος θα μας κρίνει όλους η ιστορία.

      Διαγραφή
    3. Πιστός Ρομαντικός16/6/22 2:33 μ.μ.

      Γράφω και ένα υστερόγραφο όχι για εσένα 12:05, το γράφω για όλους τους σχολιαστές, με αφορμή αυτό που αναφέρεις για τον πόλεμο. Ο Δραγούμης οργάνωσε προσωπικά τον υπόγειο πόλεμο του μακεδονικού αγώνα. Στα κείμενα που έγραψε μέχρι το 1914 υποστήριζε αυτό που γράφεις και εσύ. Ότι ο πόλεμος θα εξαγνίσει το έθνος και ότι θα κάνει το κάθε άτομο να ανέβει σε ανώτερα ηθικά στάδια. (Παρεμπιπτόντως είναι κατεξοχήν ρομαντική ιδέα αυτή και μάλιστα γερμανικά ρομαντική, πρώτος ο Νοβαλις την είχε εκφράσει. Ο φασισμός την πήρε ως κληρονομιά του ρομαντισμού).

      Μετά το 1914 και κυρίως στον εθνικό διχασμό του 1916 ο ίδιος ο Δραγούμης έδινε μάχη για να μην μπει η Ελλάδα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί λέτε να το έκανε αυτό; Ήταν αντιφατικός, όπως υποστηρίζουν οι φιλελεύθεροι και οι μαρξιστές; Όχι βέβαια. Το έκανε γιατί διαπίστωσε ότι ο Βενιζέλος ήθελε να στείλει τους Έλληνες στρατιώτες στην κρεατομηχανή του μετώπου Σερβίας-Αυστροουγγαριας, χωρίς κανένα από τα αντιμαχόμενα μέρη να υπογράψει μια συμφωνία παραχώρησης ανταλλαγμάτων για τη βοήθεια που θα τους προσφέραμε. Ο Βενιζέλος όμως είχε υπογράψει τα δικά του συμβόλαια με τους δυτικούς.

      Το συμπέρασμα είναι ότι ως εθνικιστές δεν απορρίπτουμε τον πόλεμο. Το αντίθετο. Τον υιοθετούμε ως ιδέα και καθημερινή πρακτική της ζωής μας. Αν γίνει τώρα πόλεμος με την Τουρκία θα είμαστε παρόντες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαστε και μαλάκες. Ότι δεν βλέπουμε τις εξουσιαστικές σκοπιμότητες και ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι είναι άλλο πράγμα ο αναπόφευκτος πόλεμος για εθνικές ή άλλες διαφορές και άλλο η πολεμική σαπουνόπερα που στήνουν πολιτικοί μαφιόζοι για να εξυπηρετήσουν οικογενειακά συμφέροντα.
      Άλλο πράγμα ο πόλεμος ως καθαρή ιδέα και καθαρή πράξη. Άλλο πράγμα η προετοιμασία μιας στημένης σύγκρουσης.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/6/22 4:37 μ.μ.

      Όλοι οι πόλεμοι της σύγχρονης ιστορίας έγιναν από σχεδιασμούς μηχανισμών των εξουσιών που κυριαρχούσαν αυτά τα κράτη είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά ευτυχώς όμως μέσα σε αυτές τις εξελίξεις υπήρχαν και κινήματα, λαοί , πρωτοπορίες και αριστοκρατίες που δεν είχαν μόνο μια καθαρή ιδέα για τον πόλεμο ως ηθική στάση αλλά παρενέβησαν και στην πράξη δημιουργώντας νέους συσχετισμούς. Συνεπώς μας λες κάτι κοινότοπο για να κρύψεις μια βαθιά ιστορική αλήθεια που υπάρχει σε όλους τους πολέμους από τον 19ο αιώνα και μετά δηλαδή την γέννηση παρέμβαση και γιγάντωση του πολιτικού εθνικισμού κ σοσιαλισμού μέσα και μέσω των πολέμων που προφανώς έκαναν οι άρχουσες τάξεις. Όμως εισαι τόσο φανατικός με τις αοριστίες και τις συγχύσεις που αντιμετωπίζεις την πραγματική Ευρωπαϊκή Πολιτική Ιστορία , που αμφιβάλλουμε αν την γνωρίζεις, που υποβαθμίζει η σκέψη σου το γεγονός της δυναμικής διαλεκτικής του Πολέμου για τα Κράτη που συμμετέχουν είτε διμερώς είτε ως μέλη συμμαχιών ευρύτερης γεωπολιτικής. Και ακριβώς αυτή σου η λαθροχειρία σε καθιστά σίγουρα αδύναμο να παραθέσεις την πολιτική ιστορία της έκρηξης του εθνικισμού και του σοσιαλισμού στην Ευρώπη μέσω των Πολέμων που ακολούθησαν την Ναπολεόντεια κατάρρευση και μετά. Σχήματα μέσα στην ιστορία είναι οι ιδέες που κάθονται στις δάφνες της καθαρότητας όχι η δράση αληθινών ιστορικών πρωταγωνιστών που κάθε φορά αναιρούν νομοτέλειες και δημιουργούν νέες μορφές αντιθέσεων και συγκρούσεων. Ο Πόλεμος δεν είναι ιδέα πρώτα είναι απαραίτητη συνθήκη του ιμπεριαλισμού σε μεγάλους κύκλους που κλείνει η σταθερότητα και επέρχεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του η σύγκρουση. Διάβασε Λένιν να στο εξηγήσει αλλά και Μουσολίνι που και οι δυο αναλύουν την δομική αναγκη του καπιταλισμού για πολέμους και την ευκαιρία των επαναστατών να τους εκμεταλλεύονται παρεμβαίνοντας. Υψηλά γράμματα καταλαβαίνουμε αλλά αξίζει να ρίξεις μια μάτια. Θα σε βοηθήσουν πίστεψε μας και ξέρεις γιατί ; Γιατί εκτός από το 14 το ίδιο έγινε και το 39 και το ίδιο έγινε και στην Κορέα και στο Βιετνάμ και στον Αραβικό κόσμο απέναντι στο Ισραήλ και στην Κύπρο και στο Ιράκ και στην Γιουγκοσλαβία και στην Λιβύη πρόσφατα ξέρεις και στην Συρία και φυσικά και στην Ουκρανία ….Πόλεμοι όχι ιδεών αλλά πραγματικοί . Που τους έστησαν και πάντα θα τους στήνουν οι μεγάλοι αλλά σε κάποιους από αυτούς είχαν και οι μικροί λόγο και ετσι κάποιοι έγιναν κινητήριες δυνάμεις ιστορίας . Όχι φυσικά δεν πιστεύουμε ότι άμεσα η Τουρκία θα κάνει κάτι ούτε είμαστε χαρτορίχτρες να σας ικανοποιήσουμε με προβλέψεις. Γίνονται εκτιμήσεις αναλύονται συνθήκες αλλά θέτονται και προσανατολισμοί που αφορούν όσους θέλουν να έχουν λόγο οχι φυσικά σε κάτι που δεν τον σχεδιάζουν αλλά στην δράση μέσα στις λαϊκές τάξεις. Και λάθος να είναι οι εκτιμήσεις στην μια η άλλη συγκυρία θα επρεπε αν δρν ήσασταν φανατικά τυφλωμένοι να χαιρετίζετε την τάση ομάδων να στραφούν με παρέμβαση για τα Εθνικά ζητήματα εναντια στο ενδοτικό και προφανώς επικίνδυνο αστικό σύστημα. Σύγχυση. Κάτι τελευταίο. Το ότι αναφέρεις συνέχεια τον Ρομαντισμό καταχρηστικά και σου απαντάμε στον ίδιο τόνο μην σε ενοχλεί. Δεν δίνεις μπόνους εσυ σε ένα πνευματικό κίνημα όντως θεμελιώδες για την Ευρωπαϊκή ταυτότητα. Συνεπώς μην μπερδεύεσαι δεν κανουμε κριτική στον Ρομαντισμό όταν κρίνουμε εσένα , κατέβα από το άλογο. Κανουμε κριτική στην αφελή σου τάση να προσπαθείς να ταυτίσεις ότι πιο δυναμικό και επαναστατικό γεννησε η Ευρώπη με τις δικές σου απόψεις περί Ρομαντισμού. Αν ήσουν αντικειμενικός θα έκανες το ίδιο για τον Νιτσεισμό για παράδειγμα που αποτέλεσε την ουσιαστική πνευματική μήτρα της σύνθεσης εθνικισμού και σοσιαλισμού στα τέλη του 19ου αιώνα στην Ευρώπη αλλά είπαμε είσαι πιστός ρομαντικός και σε καταλαβαίνουμε δεν γίνεται παρά να προβάλλεις αυτό που αξιολογείς εσυ φοβερό και τρομερό . Χαρήκαμε όλοι για την γνωριμία ούτως η άλλως και ευχόμαστε περισσότερο μελέτη κ σε μας αλλά και σε σένα με τις χιλιάδες πηγές σου.
      «Ανώνυμοι Υποστηρικτές της Σορελιανής Παράδοσης»

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος16/6/22 5:22 μ.μ.

      ΥΓ: Σχετικα με τις αναφορες σου για Στερνχελ Τζεντιλε κτλ κανεις παλι αλλοιωση, αλλο η διαφωνια τους περι της ακριβους γεννησης του φαινομενου και αλλο το πτι ολοι κατω απο την κοινη επιστημονικη γραμμη της σχολης του Ντ Φελιτσε ομοφωνα υποστηριζουν την επαναστατικη σοσιαλιστικη καταγωγη του συγχρονου εθνικισμου με βαση την Γαλλια .Ομως ενω σωστα παραθετεις ενα αντικειμενικο αποτρλεσμα δηλ. την ανεπιτυχη εθνικιστικη επανασταση στην Γαλλια σκοπιμα δεν λες η δεν ξερεις πως οι πολιτικες οργανωσεις και κινηματα που εμφανιστηκαν πολυ πριν το θρυλικο 30που παρα λιγο οι Φαιστες να ανατρεψουν την κυβερνηση Μπλουμ με εκατονταδες νεκρουσ χθλιαδες φυλακισμενουσ κτλ ειχαν προηγηθει τεραστια σε μαζικοτητα κινηματα εθνικιστικων κ σοσιαλιστικων θεσεων. Ομως το κυριοτερο ειναι πως οχι απλα με τον Κυκλο Προυντον αλλα με την πολιτιστικη ιδεολογικη και πολιτικη εξεγερση τους απεναντι στον πουλημενο σοσιαλισμο και την δημοκρατικη δεξια ανοιξαν τον δρομο και επιταχυναν στην πραξη την νικη της Φασιστικησς επαναστασης στην Ιταλια , κατι που ολοι οι πρωταγωνιστες της σε βιβλια και απομνημονευματα τους δηλωνουν για την Γαλλικη αιρετικη συνθεση στο πνευμα αλλα και στουδ δρομους. Η παραδοχη αυτων ειναι απειρως σπουδαιοτερη απο καθε επιστημονικη αποψη και φυσικα απο την δικη σου αξιολογηση για το τι εκανε η δεν εκανε ο Γαλλικος πρωτο-φασισμος. Μελέτησε τις πρωτογενεις πηγες των Ιστορικων θα βρεις και αλλα πολλα οχι των ενδιαφεροντων σου αλλα με υπομονη θα τα μαθεις. Η αληθεια ειναι οτι κ εμεις εχουμε πηγες χιλιαδες αλλα δεν ειναι εφικτο εδω ουτε θελουμε να κανουμε επιδειξη που αρμοζει σε εγωκεντρικους διανοουμενους

      Διαγραφή
    6. Εγωκεντρικός διανοούμενος16/6/22 8:35 μ.μ.

      Πήγες χιλιάδες είναι δύσκολο να έχεις. Δεν υπάρχουν. Πάντως και να είχες τόσες πηγές από τις ασυναρτησίες που γράφεις φαίνεται ότι δεν θα μπορούσες να τις κατανοήσεις. Καταλαβαίνεις τι γράφεις στις πρώτες σειρές ή έτσι σας έχουν μάθει να γράφετε στις υπηρεσίες για να μην αφήνετε στίγμα;

      Εγώ προσπαθώ να βγάλω άκρη και δεν μπορώ. Από τα λίγα που κατάλαβα διαβάζοντας το μεθυσμένο σου ημερολόγιο βλέπω ότι πηγαίνεις πίσω στις αρχές του 19ου αιώνα τη γέννηση του φαινομένου, μετά ξαναπάς στη Γαλλία του 1890 και του 1990-1910, μετά με ένα παραλήρημα συγχέεις τον γαλλικό μεσοπόλεμο με τις απαρχές του ιταλικού φασιστικού κινήματος... Συμπερασματικά, τι έχεις πιει ρε μεγάλε; Τι πας να πεις ανακατεύοντας με αστείο τρόπο απόψεις που έχεις κάνει χαρμάνι στο μυαλό σου από εδώ και από εκεί; Είναι η άγνοια και η σύγχυση ο λόγος αυτού του παραληρήματος ή η δυσκολία να εξηγήσεις τα ανεξήγητα;

      Ποιος αμφισβητεί τη σημασία του κινήματος; Ποιος αμφισβητεί τη σημασία του αγώνα των δρόμων και του πολέμου; Από ποια σημεία του σχολιασμού που έκανε ο Πιστός Ρομαντικός τα συμπεραίνεις όλα αυτά (να σε ενημερώσω ότι δεν είναι αυτός ο εγωκεντρικός διανοούμενος που νομίζεις);

      Για την απόπειρα διαλεκτικής που παραθέτεις προκειμένου να ερμηνεύσεις τη γέννηση του εθνικιστικού και σοσιαλιστικού φαινομένου δεν θα πω τίποτα. Μόνο απόλαυση προσφέρει το κείμενο που έγραψες. Δεν θέλω να χαθεί αυτή η συντακτική εποποιία. Αν ήμουν σουρεαλιστής θα την εκτιμούσα ειλικρινά.

      Την προτροπή να μελετήσω παραπάνω θα την κρατήσω πάντως. Αυτή είναι χρήσιμη για όλους. Ακόμα και ένας εγωκεντρικός διανοούμενος έχει επίγνωση ότι μέχρι το τέλος της ζωής μας είμαστε μαθητές. Αλλά θέλω κι εσύ να μου πεις κάτι.
      Όταν λες ότι έχετε χιλιάδες πηγές, ποιους εννοείς; Ποιοι είστε "οι εσείς" για τους οποίους χρησιμοποιείς πληθυντικό; Η σ.ο. του Μαύρου Κρίνου; Κάποιοι άλλοι;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος16/6/22 9:58 μ.μ.

      Να θυμίσει κάποιος στο γκαρσόνι του Μαύρου Κρίνου τις απόψεις του Νίτσε για τον εθνικισμό και τον σοσιαλισμό.

      "Ο καταραμένος γερμανικός αντισημιτισμός, αυτό το δηλητηριώδες σπυρί της neurose nstionale, , εισχώρησε σχεδόν καταστροφικά στην ύπαρξη μου... Μάταια έψαξα για ίχνος τακτ, λεπτότητας απέναντι μου. Το βρήκα στους Εβραίους, όχι όμως στους Γερμανούς ".
      Ίδε ο άνθρωπος

      "Αν αφήσουμε κατά μέρος τους πολέμους, τόσο το καλύτερο. Μπορώ να φανταστώ πιο γόνιμες χρήσεις για τα δώδεκα δισεκατομμύρια που πληρώνονται κάθε χρόνο για την ένοπλη ειρήνη που πληρώνουμε στην Ευρώπη"
      Ίδε ο άνθρωπος

      " Φέρστερ: μακριά πόδια, γαλάζια μάτια, ξανθό αχυρένιο κεφάλι, ένας Γερμανός ράτσας που με δηλητήριο και χολή επιτίθεται στο κάθε τι που αποτελεί εγγύηση για το πνεύμα και το μέλλον: ιουδαϊσμός, ζωοτομία κλπ".
      Ίδε ο άνθρωπος

      "Όχι μόνο έχασαν οι Γερμανοί ιστορικοί τη μεγάλη οπτική για την πορεία και τις αξίες της κουλτούρας, όχι μόνο είναι παλιάτσοι της πολιτικής και της εκκλησίας, αλλά μάλιστα έχουν προγράψει αυτή την μεγάλη οπτική. Πρέπει να είναι κανείς πρώτα Γερμανός και να είναι ράτσας, ύστερα αποφασίζει για τις αξίες και τις απαξίες in historicis."
      Ίδε ο άνθρωπος

      " Θα ήταν χρήσιμο και λογικό να διώξουμε τους φωνακλάδες αντισημίτες από την χώρα. Να αντιμετωπίσουμε ( την εβραϊκή φυλή) όπως κάνει η αγγλική αριστοκρατία."
      Πέρα από το καλό και το κακό

      " Ο συλλογικός εκφυλισμός του ανθρώπου, έως κάτω σ' αυτό που οι σοσιαλιστές βλάκες και χοντροκεφαλοι βλέπουν σαν τον άνθρωπο του μέλλοντος, σαν το ιδανικό τους...
      Πέρα από το καλό και το κακό

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος16/6/22 10:42 μ.μ.

      Εκτός από χαρακτηρισμούς σχεδόν ως το τέλος του σχολίου σου δεν λες τίποτα . Χιλιάδες πηγές υπάρχουν διαθέσιμες σε όλους ελεύθερα από Πανεπιστημιακά αρχεία και Ιδρύματα Ιστορίας στο διαδίκτυο ασχετε. Επίσης ασχετε πέντε βασικά βιβλία ιστορίας του εθνικισμού να πάρεις και να αθροίσεις τις βιβλιογραφίες τους θα έχεις ένα τεράστιο όγκο πηγών . Για παράδειγμα η εργασία μόνο του σημαντικότερου επιστήμονα παγκόσμια για τον Φασισμό , Renzo De Felice για την ζωή του Μουσολίνι αθροίζεται σε 6.000 σελίδες αν διαβάζεις Ιταλικά διάβασε την κ μετά προσπάθησε να κανείς πρόσθεση και τις πηγές του και όταν όλα αυτά σου επιτρέψει ο δογματισμός σου να τα αναζητήσεις ξαναστείλε μας κανένα μήνυμα. Όχι δεν είμαστε καμία Συντακτική Ομάδα αλλά μια παρέα Σορελιανων Φανατικών. Σου κάνει η θέλεις και ταυτότητα να σου στείλουμε ; Το ότι εκτιμάς τον Σουρεαλισμό σε τιμά μόνο που για να καταλάβεις την διαλεκτική πρέπει να θες και να βλέπεις την πραγματικότητα ετσι κάτι που δεν φαίνεται από τις απόψεις σου , αν κ δεν ξέρουμε αν απαντάμε στον Ρομαντικό ή στον λογογράφο του. Όπως και να έχει η ουσία μιας αντιπαράθεσης βρίσκεται στον προσανατολισμό που έχει η κάθε πλευρά . Την δίκη σας πλευρά πέραν του να κρίνεται άρθρα άλλων η θέσεις άλλων δεν την έχουμε καταλάβει γιατί ως νηφάλιοι κ όχι μεθυσμένοι θα έπρεπε κάπου μεταξύ Ρομαντισμού , Βυζαντίου , Δύσης κ Ανατολής , Κόναν και Σχολάριου , Πασοκικής νοσταλγίας και Εθνικομπολσεβικισμού με μπόλικη αντιγραφή Γαλλικής Νέας Δεξιάς σε Δραγουμικό περιτύλιγμα να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε αν έχετε θέσεις απέναντι στις θέσεις των άλλων ή απλά ορίζεστε εκ του αντιθέτου με ότι είναι Φασιστικό , Σοσιαλιστικό και Τριτοθεσιτικο. Όμως εφόσον δεν υπάρχει διάθεση σύνθεσης και αποδοχής των μονομερειών είναι λογικό να περιμένεις με αγωνία ξανά το σχόλιο που θα σου δώσει ευκαιρία να χαρακτηρίσεις και να νιώσεις καλύτερα πνευματικά. Χαμένος χρόνος δηλαδή …
      ΥΓ: Για τον Σορέλ μόνο οι πηγές διεθνώς ξεπερνούν τις χίλιες , θέλει υπομονή να μάθεις να μετράς με χιλιάδες τις πηγές που δεν σε αφορούν αλλά προσπάθησε.
      «Ανώνυμοι υποστηρικτές της Σορελιανής Παράδοσης»

      Διαγραφή
  27. Ανώνυμος16/6/22 12:48 μ.μ.

    Ευτυχώς συνεχίζοντας το προηγούμενο σχόλιο , δεν τους καίγονταν καρφί για τα ουρλιαχτά των γραφικών θεωρητικών των καθαρών ιδεών , διάλεξαν την αίρεση της ανάμειξης και σύνθεσης μέχρι που με αφορμή πάλι τον πόλεμο οιβΙταλοι αναρχικοί μηδενιστές , οι Σορελικοι εθνικιστές , οι εθνικοί συνδικαλιστές και οι φουτουριστές δίπλα στον μεγάλο αιρετικό Μουσολίνι έσπασαν τον πάγο χάραξαν τον δρόμο . Ναι είναι αυτοί που οι θεωρίες του κάποιου κυρίου Ντούγκιν τους χαρακτήρισαν ντεμοντέ για τον 21ο αιώνα, ηττημένα πρόσωπα , αναμασώντας με στόμφο τα αντιφασιστικά θεωρήματα και των Δυτικών φιλελεύθερων που τόσο μισεί τάχα. Αυτοί που έφεραν στην πράξη και όχι στα βιβλία τις τεράστιες ελπίδες διάλυσης της αστικής τάξης με αιώνιο γνώμονα το Έθνος και τον Λαό είναι η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ. Ναι μην κρύβετε την αλήθεια θα την πούμε εμείς πρώτοι : ο Μουσολίνι και οι Φασίστες όπως και ο Κροπότκιν με τους Αναρχικούς του στο Παρίσι υποστήριξαν τον Πόλεμο ενάντια στην Γερμανία του Καιζερ στο πλάι της Γαλλίας και της Αγγλίας . Λέτε να ήταν πράκτορες ;; Πουλημένοι ;; χχαχαα όχι ήταν επαναστάτες που ηθελαν να βάλουν χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές να ψηθούν στο ατσάλι του πολέμου , να αναδείξουν τον υποκριτικό πασιφισμό της Αριστεράς και των παλιών σοσιαλιστών και να δημιουργήσουν ρήγματα μέσα στα αστικά κόμματα βάζοντας τον λαό να ζητάει ΠΟΛΕΜΟ υπερ του Κράτους την ώρα που σχεδίαζαν να καταλάβουν το Κράτος !! Μεγάλοι άνδρες της Δράσης , των εξελίξεων και της ιστορικής κίνησης και όχι συγγραφείς ιδεών για το χθες , αυτοί ναι βρωμίσαν τα χέρια τους με τακτικές «απαράδεκτες» που λάτρεψαν γρήγορα οι απλοί άνθρωποι του λαού Ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ τώρα αλλά όχι για να μπούμε κάτω από την μπότα κανενός . Το έθνος μας δεν είναι το Κράτος του 1827 αλλά είναι ο αγώνας των ηρώων που έδωσαν με το αίμα τους αναγέννηση στην Ιερή Πατρίδα και όταν απειλείται η Πατρίδα ο Λαός και όχι το Κράτος έστω και για λίγο εντός του πολέμου γίνεται ο αφέντης της αυριανής μοιρας της. Εσεις ; Θέλετε την ανατροπή του αστικού φιλελεύθερου συστήματος για να οικοδομήσετε ένα νέο Έθνος και μια νέα οικονομία ή για να αναλάβει την χώρα κάποια αυτοκρατορία έξ Ανατολας ; Διανοούμενοι είστε απογοητευμένοι που δεν ζείτε κάπου άλλου σε μια άλλη εποχή. Κάνετε όμως θόρυβο γιατί δεν θέλετε κανείς άλλος να φύγει από την αιθαλομίχλη της νοσταλγικής σας παράλυσης και να σκεφτεί το σήμερα , την δράση , την οργάνωση με υπομονή μαζί με το λαό μας , αυτό δηλαδή που έκαναν οι δικοί μας ηγέτες , τα δικά μας πρότυπα , οι δικοί μας ήρωες. Δεν είμαστε παιδιά του Μπενουά αλλά του Berto Ricci , του Ζωρζ Σορέλ , του Ζωρζ Βαλουά , των άναρχο φασιστών Arpinati Tancredi Leone , των σοσιαλιστών του Μπομπάτσι και του Ράμος! Το κοινωνικό ζήτημα θα λυθεί όταν το Έθνος ενάντια στο κάθε ενδοτικό κράτος του σφραγίσει κάθε εξωτερικό κίνδυνο για πάντα. Τι ήταν η μεγάλη Γερμανική Επανάσταση πρώτα ; Η έκρηξη της Εθνικής αντεπίθεσης. Φαντάζεστε οι Στράσσερ Γκεμπελς Πατελ Ρεμ να έβριζαν το λαό τους επειδή είχε πέσει για χρόνια στην δυτική παρακμή και ύστερα στην Βαϊμάρη; Να έλεγαν σας αξίζει να διαλυθείτε από μια Ρωσία ή τους Γάλλους επειδή δεν είστε ήδη Παραδοσιοκρατικά σωστοί ;;; Πίστη στο λαό τους κ το έθνος μέχρι τέλους είχαν , γιατί ηθελαν να τον σηκώσουν από το χώμα όπως κάνουν τα αδέρφια όταν πέφτουν τα αδέρφια κάτω όπως κάνουν τα παιδιά όταν πέφτουν οι γονείς όπως κάνουν οι γονείς όταν πέφτουν τα παιδιά. Χαιρετίζεται τους Τσετσένους και εξηγείται ποσό λογικό είναι ο Τούρκος να κάνει το Αντινατοικο του καθήκον ενάντια στην Ελλαδιτσα μαριονέτα.Είστε μισέλληνες για αυτό κατά βάθος δεν σας αφορά καμία σύγχρονη Εθνική Επανάσταση , για αυτό δεν είστε ούτε εθνικιστές ούτε σοσιαλιστές ποσό μάλλον Φασιστες. Είστε εγωιστές που θεωρείτε τον εαυτό σας και όσα λέτε πιο πάνω από την ζωντανή ύπαρξη της χώρας και για αυτό κατά βάθος δεν θέλετε κανένα σύστημα και κανένα κράτος να ανατραπεί αλλά να είναι πάντα ετσι τα πράγματα για να έχετε ένα ρόλο για τον εαυτό σας.
    «Ανώνυμοι υποστηρικτές της Σορελιανης Παράδοσης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/22 11:40 μ.μ.

      Ένας που έβριζε τον λαό του ήταν ο Χίτλερ. Λίγο πριν το τέλος θεωρούσε ανάξιο λαό τους Γερμανούς. Ο Μουσολίνι μετά την ήττα από τη στρατιά του Ιωάννη Μεταξά έλεγε ότι η πολλή καλοπέραση που είχε φέρει ο φασισμός είχε κάνει τους Ιταλούς μαλθακούς και σαφώς κατώτερους των Ιταλών του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Σχολίαζε καυστικά ότι ούτε μια έπαρση σημαίας δεν μπορούσαν να κάνουν σωστά. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι ο δεύτερος είχε δίκιο.

      Ας πάμε και στα δικά μας. Υποστηρίζεις ότι στον πόλεμο ο λαός γίνεται αφέντης της μοίρας του. Άραγε πόσο έγινε αφέντης της αυριανής μοίρας του ο ελλαδικός και ο κυπριακός λαός στον πόλεμο της Κύπρου, το 1974; Τι να σου πω. Γίναμε τόσο αφέντες της μοίρας μας που ανεχθήκαμε τη μεταπολίτευση.

      Ας προχωρήσουμε σκεπτόμενοι λογικά, όπως έγραψες ότι σου αρέσει (λίγο αντιφατικό να είστε λογικοί και πολεμοχαρείς, αλλά δεν ζητάω πολλά). Αφού για να επιτευχθεί η επανάσταση θα πρέπει η πατρίδα να έχει τσακίσει τους εξωτερικούς αντιπάλους της όπως μας λες, τότε θα συμφωνήσεις ότι εκτός από τους Τούρκους θα πρέπει να ισοπεδώσει και τους Αλβανούς (ενδεχομένως και τα Σκόπια). Γιατί να μην αρχίσουμε τον πόλεμο από την Αλβανία; Είναι και πιο εύκολος αντίπαλος.

      Κατηγορείς κάποιους ως εγωιστές και ταυτόχρονα λες ότι ο Νίτσε είναι η απαρχή της ιδεολογίας σου; Χαχαχα

      Κλείνοντας έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σένα και στο Μ.Κ για το γεγονός ότι ανοίξετε αυτή τη συζήτηση. Ξεφωνηθήκατε από μόνοι σας. Δείξατε πόσο αθεράπευτα χρυσαυγίτες είστε στη νοοτροπία. Αποκαλύψετε ότι τα εστιατόρια της Νέας Δημοκρατίας και της δεξιάς φυτρώνουν σε πολλά ιδεολογικά brand's. Σας ευχαριστώ ειλικρινά. Βοηθήσατε αρκετούς πιτσιρικάδες να καταλάβουν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/6/22 10:16 π.μ.

      Κατανοούμε ότι ίσως λόγω εμπάθειας δεν μπορείς να διαβάσεις νηφάλια τα όσα γράφουμε είναι δείγμα της οπαδικής ασχετοσύνης που έχει πληγεί το εγώ της . Φιλοσοφικά αμόρφωτε το σχέση έχει η καθημερινή αναφορά για τον χαρακτηρισμό κάποιου ως εγωιστή με την αρνητική έννοια που δίνουμε στον φαντασμένο καβαλημένο με την Νιτσεϊκή χρήση του Εγώ φιλοσοφικά; Δεν ξέρεις εκτός από διαστρέβλωση τίποτα άλλο να κανείς ; Ο Νίτσε επίσης δεν χαρακτηρίζεται παρόλα αυτά ως φιλόσοφος που ανήκει στον Εγωτικό Μηδενισμό η φιλοσοφικό ατομικισμό όπως πχ ο Στιρνερ ( αν τον ξέρεις αυτόν) αλλά ως εκφραστής μιας Αριστοκρατικής Πνευματικής εξέγερσης ενάντια σε όλες τις αξίες του σύγχρονου κόσμου με μίσος απέναντι στον Ρομαντισμό και λατρεία στον ΕλληνοΡωμαικο κόσμο . Όμως υπήρξε ένας ακραίος υμνητής του μέλλοντος , της πίστης πως εκείνοι που θέλουν να κατεδαφίσουν όλες τις αξίες με σκοπό να ξεπεράσουν τον μηδενισμό θα είναι οι αφέντες του αύριο , βλεπε η ιδέα του περί Υπερανθρώπου. Σχετικά με το τι κάνει κάθε λαός από την μεταπολίτευση και μετά το ερώτημα σου είναι υπονομευτικό για να επιβεβαιώσεις ότι καλώς παθαίνει ότι παθαίνει ο λαός άρα να μας βάλουν μυαλό κάποιοι άλλοι; Ξέρεις το θέμα με εσάς το ξαναλέμε είναι ότι είστε μόνο σχολιαστές δεν έχετε θέσεις για τίποτα όταν μιλάτε αναγκάζετε κάποιον εντέχνως απλά να υπερασπίζετε τις θέσεις του ενώ εσεις σχολιάζεται στο κενό , οι έξυπνοι του χωριού δηλαδή. Πολιτικά γράψτε ένα κείμενο να μας πείτε τι έπρεπε να κάνει ο λαός στην μεταπολίτευση και ποιους σχηματισμούς να δημιουργήσει και ποιες ιδέες και θέσεις να υλοποιήσει να καταλάβουμε τι λέτε . Ειδάλλως διανοουμενίστικη ειρωνεία με μπόλικη ψευτοεθνικιστική σάλτσα. Το ίδιο φαίνεται κ με την ειρωνεία με το θέμα Αλβανία Σκοπια για πόλεμο κτλ Είστε μάστορες της εξυπνάδας, ουσία τίποτα. Τοποθετήσου ασχετε , στον ΜΚ γράφονται τοποθετήσεις εδώ και πολλά χρόνια με το κόστος της έκθεσης και το δικαίωμα εμπαθείς σαν εσένα να σχολιάζουν εν κενών, φέρε τοποθετήσεις αλλιώς συνέχισε το φεστιβάλ ρομαντικής μπαρούφας.
      «Ανώνυμοι Υποστηρικτές της Σορελιανής Παράδοσης»

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/6/22 11:01 π.μ.

      Πηγή για αυτά που γράφεις για τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι έχεις;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/6/22 1:29 μ.μ.

      Λες να μην έχω ρε 11:01;

      Το θέμα με εμάς είναι ότι σου έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό ότι η καθαρά πολιτική εκδοχή της ιδεολογίας μας (το μας δεν περιλαμβάνει εσένα) είναι το μεταπολεμικό εθνικιστικό (ορισμένοι το αποκαλούν νεοφασιστική) κίνημα. Με κόμματα και πολιτικούς τύπου Ραουτι και Τινταλ, με αυτόνομες ομάδες , με αντίστοιχους διανοητές. Μόνο κάποιος που έχει για δικούς του λόγους αντιπαθησει συλλογικότητες όπως η δική μας και πρόσωπα όπως αυτά που την στελεχώνουν, λένε ότι δεν την αντιλαμβάνονται. Μόνο πρόσωπα που έχουν εκπαιδευτεί στις πρακτικές των κυπατζήδων κάνουν τόσο άθλια προπαγάνδα.

      Δεν θα συνεχίσω τη συζήτηση περί Νίτσε. Κάνεις μια χυδαία παραποίηση των όσων είπε. Ανάλογη με αυτή του Χίτλερ. Τουλάχιστον ο Χίτλερ είχε πλάτη την αδερφή του Νίτσε. Εσείς που υποτίθεται ότι είστε στρασερικοί πως τον συνδέετε αυτό τον φιλοπόλεμο "μοντερνισμό" σας με τον σοσιαλισμό του Στράσερ άραγε; Μάλλον με κάποια μεταμοντέρνα ή και σουρεαλιστική σύνθεση, όπως εικάζω ότι θα δέχεσαι.

      Τέλος πάντων. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οι χυδαιότητες που γράφεις, ο πρόστυχος τρόπος που αποφεύγεις να απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα νομίζοντας ότι θα κρύψεις έτσι τις αντιφάσεις της προβοκάτσιας που παρουσιάζεις ως ιδεολογική θέση, όλα όσα σχεδιάζεις με τον "στρασερικό" υπεύθυνο της σ.ο,. θα δούμε εν καιρώ πόσο θα αντέξουν στην κριτική. Όπως θα δούμε πόσο θα αντέξουν όσα υποστηρίζουμε εμείς.

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμος16/6/22 1:23 μ.μ.

    Αφού ο ΜΚ -προς τιμήν του- αφήνει να εκφράζονται απόψεις εντελώς αντίθετες με αυτές που διατυπώνει ο ίδιος, ας το εκμεταλλευτώ για να κάνω λιανά μερικά πράματα.

    Έχουμε και λέμε... Στην εποχή της φιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης ΚΑΘΕ πόλεμος, ΚΑΘΕ θερμό επεισόδιο και ΚΑΘΕ διακρατικός τσαμπουκάς αναγκαστικά εντάσσεται στην μεγάλη σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και ΑΝΤΙ-ΝΑΤΟ. Δεν ζούμε στον 19ο αιώνα ώστε να γίνονται πόλεμοι μεταξύ εθνών-κρατών για λόφους και ποτάμια. Δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο σήμερα. Το Ουκρανικό, τα Ελληνοτουρικά, το Κουρδικό, το Μεσανατολικό κτλ κτλ δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική πχ του Γαλλοπρωσικού πολέμου του 1871 για τις Αλσατία-Λωραίνη.

    Επομένως, στο απίθανο σενάριο που γίνει κάτι στο Αιγαίο, αυτό θα εντάσσετε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συγκρούσεων μεταξύ των ΗΠΑ (και προτεκτοράτων) που επιδιώκουν με νύχια και δόντια να κρατήσουν την ασταθή πλέον παγκόσμια ηγεμονία τους, και του ανερχόμενου αντιαμερικανικού άξονα Ρωσίας-Κίνας (και λοιπών συμμάχων).

    Θέλω να πιστεύω ότι στην, εν εξελίξει, παγκόσμια σύγκρουση (ακόμα κι αν αυτή πάρει περίεργες μορφές) οι συνεπείς παραδοσιοκράτες/αντιδιαφωτιστές θα ταχθούν ανεπιφύλακτα με το μέρος των Αντινατοικών-Αντιδυτικών δυνάμεων, έστω κι αν δε συμφωνούν ιδεολογικά με τους ηγέτες και τις ελίτ του συγκεκριμένου στρατοπέδου.

    Προσέξτε, μιλάω για παραδοσιοκράτες-αντιδιαφωτιστές και όχι γενικά για εθνικιστές, γιατί εκεί όντως μπερδεύεται το πράμα. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους Ουκρανούς μαχητές για έλλειψη εθνικισμού/πατριωτισμού, όμως στη μεγάλη εικόνα βρίσκονται στην εντελώς λάθος μεριά και πολεμάνε για τους εντελώς λάθος λόγους. Αν ο εθνικισμός βοηθάει τους λαούς να αντισταθούν στη λαίλαπα του φιλελευθερισμού, καλώς. Αν όμως καταστεί εργαλείο του Στειτ Ντιπάρτμεντ (βλ Ουκρανία, Κουρδιστάν, Αλβανία κτλ), τότε ας πάει το παλιάμπελο.

    Τέλος πάντων, απ' ό,τι φαίνεται η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί σύντομα σε αυτόν τον παγκόσμιο πόλεμο (που την αφετηρία του ανιχνεύουμε το 2011 στη Συρία), επομένως μη χαλάμε τις καρδιές μας. Ας τα σκεφτούν όμως αυτά οι καλοπροαίρετοι εθνικιστές, έστω σαν διανοητική άσκηση. Και δεν αναφέρομαι φυσικά σε νδκράτες και βαλτούς.

    Ψεκασμένος Ακροδεξιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/22 4:25 μ.μ.

      Αντιδυτικη δυναμη η Ρωσία το συνεταιράκι των σιωνιστων;

      Διαγραφή
  29. Ανώνυμος16/6/22 1:58 μ.μ.

    Παιδια δεν εχει ξαναγινει αρθρα που κατηγορουν ολο το συστημα για ενδοτισμο και αμερικανισμο να κατηγορουνται ωσ Νεοδημοκρατικα απο σχολιαστες ...Ο σουρεαλισμος και ο φανατισμοσ εχουν χτυπησει κοκκινο σε τετοιο βαθμο που να μοιαζει με την σημαια της Τουρκιας. Ρε σαινια βασικη αρχη της τιμιας αντιπαραθεσης ειναι να απαντας σε ολα οσα γραφει καποιος αλλιως κανετε εξοφθαλμη κοπτοραπτικη Σταλινικου επιπεδου αλλα νηπιακης νοημοσυνης. Μηπωσ τελικα ειστε εσεις τα κρυφονδουλακια με σαρικι κ σταυρο κ πολυ ρομαντισμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/22 8:13 μ.μ.

      Το να κατηγορεί κανείς για φανατισμό τους φασίστες είναι κωμικό. Το να δηλώνει και ο ίδιος εθνικοσοσιαλιστής, τραγελαφικό. Ή μήπως ξεχάσατε ότι είστε τέτοιοι? Σας χρειάζεται λογικούς η κυβερνητική παράταξη.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/22 8:20 μ.μ.

      Ποιοι είναι φασιστες ρε μεγάλε οι εθνικό ρομαντικοί νεοδεξιοι ; Αυτοί πρώτα θα ζητήσουν από το φάντασμα του Μουσολίνι να πει το πάτερ ημων και μετά θα τον αναφέρουν σε κανένα σχόλιο τους , άσε μας τώρα με την μπαρουφολογία

      Διαγραφή
  30. Ανώνυμος16/6/22 3:31 μ.μ.

    Ενάντια στον ρομαντισμό οι πρωτεργάτες του αντιδιαφωτιστικού εθνικισμού; Ωχ παλι εγκεφαλικα θα πάθουν κάτι ..... ...... ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ελιά ελιά και Κωτσο βασιλιά γατάκια16/6/22 4:12 μ.μ.

    Κότες με ιδεολογικό μανδύα... Μη χάσετε τη μίζερη ζωουλα σας όλοι ρε, τη διεστραμμένη σας ρουτίνα όλα θα τα πείτε από δικαιολογίες, όλα θα τα κωλομπαρεψετε αρκεί να μην πιάσετε όπλο. Αμ δε όμως σας έρχεται κυρίες μου...
    Για να διορθωθεί το κακό να σπάσει το απόστημα και αυτοί που θα ζήσουν θα ζουν με λογική και σωφροσύνη γιατί θα χουν αναμνήσεις άσχημες. Πόλεμος πατέρας όλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/22 8:10 μ.μ.

      Καλά όλα αυτά αλλά μετά από ένα γεύμα στο εστιατόριο. Μη ρωτάς το brand. Έχεις πολλά να επιλέξεις. Έτσι για να είμαστε συνεπείς με την αρχαία παράδοση.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/22 8:38 μ.μ.

      Πάνε να τα βάλουν με τους ρομαντικούς τώρα οι βενιζελικοί "εσ" που παντού βλέπουν ρωσικά και μεταξικά φαντάσματα. Δεν τους έφταναν οι ιδεολογίες φαπες στα ζητήματα της Γαλλικής επανάστασης και του Ιωνα Δραγούμη. Θέλουν σπέσιαλ ξεφτιλισμα τα "ζουζουνια"

      Διαγραφή
    3. Ελιά ελιά και Κωτσο βασιλιά γατάκια16/6/22 9:55 μ.μ.

      8.10
      Πιάσε μια φασολάδα να μου κλάσεις τα φρύδια αρχαιοελληνα.

      Διαγραφή
  32. Ανώνυμος16/6/22 4:14 μ.μ.

    Και δυο αβγά Τουρκίας κορόιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος16/6/22 5:16 μ.μ.

    Ανέβηκε άρθρο το οποίο προτρέπει τις εθνικοεπαναστατικές δυνάμεις να οργανώσουν παλλαϊκή, εθνική αντίσταση ενάντια στους Τούρκους σε περίπτωση εισβολής με αιτήματα εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη και βγήκαν τα ρωσοδουλα ρομαντικά σαλιγκάρια από τις φωλιές τους. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ο Ερντογάν είναι μεγάλος σύμμαχος του μπαμπά τους Πούτιν; Μήπως επειδή το πρόβλημα τους είναι να μείνει στο απυρόβλητο ο σινο-ρωσικος άξονας εν είδει ενός καλπικου αντιαμερικανισμου; Και για πείτε μας μεγάλοι ιδεολογικοί αστέρες που ακριβώς εφαρμόζουν τον αντιδιαφωτιστικο εθνικισμό ο Ερντογάν και ο Πούτιν και τους έχετε τόσο ψηλά στις συνειδήσεις σας;

    Τα ίδια με την ΕΣΑ και το Hellenic Existence λέτε. Πριν έναν χρόνο έλεγαν και αυτοί ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν για τον Κούλη και τώρα ξαφνικά θαυμάζουν το Αζοφ. Μάθετε λοιπόν πανιβλακες ότι αν δεν υπάρχει Ελλάδα και ελληνικό έθνος δεν θα υπάρχει ούτε ανατροπή του συστήματος, ούτε Τρίτη Θέση, ούτε τίποτα. Σταματήστε λοιπόν να καλύπτετε την λιποταξία σας, την δειλία σας και την χρηματοδότηση από πρεσβείες πίσω από τον "αντιφιλελευθερισμό". Όλοι οι μεγάλοι εθνικοσοσιαλιστές, όλοι οι μεγάλοι φασίστες βρέθηκαν στα πεδία των μαχών πολεμώντας σε μια πολύ χειρότερη κατάσταση εναντίον αδελφικών τους ευρωπαϊκών εθνών. Κανένας από αυτούς δεν είπε ότι δεν πολεμάει για την δημοκρατία ή την μοναρχία. Ο Ερνστ Ρεμ, τα αδέλφια Στράσσερ, οι φασίστες του Μουσολίνι ήταν πρωτοπόροι στα χαρακώματα. Το πιάσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/22 7:14 μ.μ.

      δε βαρέθηκες να γράφεις τα ίδια σε κάθε σχόλιο; άλλη δουλειά δεν έχεις στη ζωή σου;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/6/22 7:25 μ.μ.

      Ρωσόδουλους παντού βλέπει και ο Φωτάρας με τα δελτία τύπου του Μπάιντεν πάντως

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/6/22 8:08 μ.μ.

      Οι ρομαντικοί δηλώνουν δε όλους τους τόνους ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή μιας ενδεχόμενης μάχης. Εστιάτορα μπορεί να προσπαθείς να αλλοιώσεις τα όσα γράφει το παιδί πιο πάνω. Αλλά τώρα θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις ή που δεν αναφέρεις εσύ και η δεξιά σ.ο. Ο Χίτλερ ήταν λιποτάκτης από τον αυστριακό στρατό. Λίγο μετά εθελοντής στον ΑΠΠ. Τελικά τι ήταν; Ήρωας ή προδότης;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος16/6/22 9:14 μ.μ.

      Ποιος μίλησε για λιποταξία ρε; Το πιο κοντινό σε αυτό που λες περιγράφεται σε ένα σχόλιο κάποιου που γράφει με ΚΕΦΑΛΑΙΑ και δηλώνει... εθνικοσοσιαλιστής.

      Αν και, όπως είπα, το ερώτημα "τι θα κάνετε στον πόλεμο" είναι πονηρό, προβοκατόρικο και ανεπίκαιρο, θα σου απαντήσω μόνο και μόνο για να σου φύγει η περιέργεια. Αν λοιπόν μπουκάρουν τουρκικές μεραρχίες σε ελληνικό έδαφος (λέμε τώρα) και γίνει επιστράτευση κληρωτών (ξαναλέμε τώρα), κάθε πατριώτης θα δώσει το παρόν. Όχι φυσικά "για να σκληραγωγεί από τον πόλεμο" και τέτοιες τρίχες, αλλά γιατί πολύ απλά θα χυθεί λιγότερο αίμα αν ο εχθρός αποκρουστεί αμέσως, παρά αν περάσει στην ενδοχώρα λεηλατώντας και σφάζοντας. Αλήθεια, να δούμε που θα κρύβεστε εσείς οι φιλελεύθεροι κοσμοπολίτες σε μια τέτοια περίπτωση. Αλλά ξαναλέω ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει εξαιρετικά απίθανο. Είναι σα να συζητάμε τι θα γίνει αν πέσει μετεωρίτης στην Ομόνοια.

      Αυτό όμως δε σημαίνει ότι τώρα δεν πρέπει να λέγεται η αλήθεια. Κι η αλήθεια είναι ότι σηκώνετε το σκιάχτρο του εξ ανατολών κινδύνου για καθαρά χυδαίους προπαγανδιστικούς λόγους, με το βλέμμα στις επικείμενες εκλογές. Και η πρόσφατη τουρκοφαγία σας είναι απόρροια της τάσης ανεξαρτητοποίησης της κλίκας Ερντογάν (για τους δικούς της λόγους) από το σκληρό πυρήνα του ΝΑΤΟ, κυρίως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του '16 και την προσέγγιση με τη Ρωσία. Όταν ήταν κώλος βρακί με τους Αμερικάνους, οι Τούρκοι ήταν "αδέλφια σας" και το Αιγαίο "θάλασσα ειρήνης". Τα ξέχασες αυτά; Το ξαναλέω, αν ψάχνετε για Καραμπελιάδες χτυπάτε λάθος πόρτα. Ξαναγυρίστε στην αντιρωσική προπαγάνδα καλύτερα. Εκεί έχει καλύτερο μεροκάματο.
      Τέλος πάντων, και πολύ ασχοληθήκαμε...

      Ψεκασμένος Ακροδεξιός

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/6/22 1:50 μ.μ.

      Τι εννοείς ποιος μίλησε για λιποταξία; Το "δεν θα πολεμήσουμε για τον Κούλη" που έλεγαν εσα, existence και κάποια άλλη γκρουπα πρώην Απέλλα που έβγαλε και τρικάκι δεν το έχεις ακούσει;

      Διαγραφή
  34. Ανώνυμος16/6/22 7:26 μ.μ.

    Μερικοί εδώ μέσα δεν ανησυχείτε που αναπαράγετε ακριβώς τα ίδια με τον Μπρέγκοβιτς του χώρου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/6/22 8:55 μ.μ.

      Ιιι τι είναι αυτά που λες, είσαι ρομαντικό σαλιγκάρι, πράκτορας του Ντουγκινισμού και μεταξικό ακροδεξιό γκόμπλιν

      Διαγραφή
  35. Ανώνυμος16/6/22 8:40 μ.μ.

    Ειμαι εναντια στο νατο κ στους αμερικανους κ ομολογω πως στον πολεμο με την Ουκρανια γουσταρω που τους την εσπασαν οι Ρωσοι πολυ. Δεν καταλαβαινω ομωσ ποιοι ειναι αυτοι οι αυτοκλητοι πρσβευτες του αντινατοισμου που την επεσαν σε αρθρο που ζηταει απο το λαο να ειναι ετοιμος να υπεραπισει την πατριδα απεναντι σε ενα συστημα ξεπουλημενο ; Μαγκες οσοι υποστηριζουμε την Ρωσια δεν σημαινειβοτι θελουμε να μας λεηλατησει την χωρα ο Μογγολος για να βγει η Ανατολη κερδισμενη απεναντι στην Δυση , οπαααα δηλαδη γιατι εχουμε καψει κυταρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος16/6/22 9:51 μ.μ.

    Και φυσικά η αγαπημένοι τακτική των ρομαντικών: όλοι είναι εστιάτορες. Μόνο που αυτοί λένε τα ίδια με τα παιδάκια του εστιατορίου για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης, απλά αυτοί είναι λίγο πιο πατριώτες θα κάνουν τον κόπο να τραβηχτούν μέχρι τον Έβρο. Κουρασατε. Λογικό να μην πιάνετε παλμό επειδή είστε όλοι 50 και άνω αλλά χαλαρώστε γιατί το ιστολόγιο το διαβάζουν και σοβαροί άνθρωποι εκτός από αυτούς που βλέπουν Γκρεμλιν και αγοράζουν Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος17/6/22 12:01 π.μ.

    Εγώ προσυπογράφω την πρόταση του Μαύρου Κρίνου. Να νικήσουμε πρώτα τους εξωτερικούς εχθρούς και μετά να γίνει επανάσταση. Με έναν όρο όμως. Να κάνουμε την πρώτη επίθεση στο κράτος του Ισραήλ. Και οι Ισραηλινοί γεωπολιτικοί μας αντίπαλοι και γείτονες της Κύπρου είναι. Γιατί να μην καθαρίσουμε αυτούς πρώτους και μετά να περάσουμε στους Τούρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος17/6/22 12:31 μ.μ.

    Εκφραστή των ανώνυμων σορελιανών, βλέπεις ότι δεν έχω διάθεση να σε ξεφτιλίσω. Αν αποφασίσω να το κάνω, επειδή εσύ θα κρυφτείς πίσω από το παραβάν, αυτός που θα γελοιοποιηθεί θα είναι ο αρχισυντάκτης της σ.ο., ο οποίος αποκάλυψε τους σκοπούς του και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Για τον Σορέλ θα μπορούσα να σε παραπέμψω σε μια καλή πηγή που υπάρχει δημοσιευμένη στα ελληνικά. Για να μην χαθείς στις χιλιάδες σελίδες της αγγλόγλωσσης βιβλιογραφίας. Θα έβλεπες εκεί ότι ο Σορέλ ήταν ενάντια στον Πρώτο παγκόσμιο Πόλεμο (θεωρούσε την Γαλλία πιόνι του αγγλοαμερικανικού κεφαλαίου-αλλά εσύ τον επικαλείσαι για να προτείνεις αυτό που ο ίδιος απεχθανόταν), ήταν υπέρ του Ντρέυφους και παράλληλα, σε διάφορα στάδια της ζωής του (για δεν ήταν αποκρυσταλλωμένη σε θεωρία η σκέψη του, υιοθέτησε πολλές αντιδιαφωτιστικές αρχές του Καρλάιλ, του Χέρντερ και άλλων ρομαντικών. Θα διάβαζες επιπλέον ότι έδινε προτεραιότητα στην ταξική πάλη και δεν υποστήριζε ποτέ κάτι παρόμοιο με τη χυδαία προβοκάτσια που κάνετε σε αυτό το ιστολόγιο τον τελευταίο καιρό. Ταυτότητες εγώ "ανώνυμε σορελιανέ" δεν ζητάω. Εμείς υποστηρίζουμε τις ιδέες μας -που σε κάποιους μπορεί να αρέσουν και σε άλλους όχι- με τον τρόπο που θεωρούμε κατάλληλο. Επειδή όμως είμαστε μια υπαρκτή συλλογικότητα ανθρώπων που εκθέτουν τους εαυτούς τους, πράγμα που δίνει την ευκαιρία να μας κρίνει ο οποισδήποτε, ήθελα να μου πες ποια είναι αυτή "η παρέα" όπως λες που εκπροσωπείς. Δεν ζήτησα ταυτότητες. Να μου πεις σε ποιο ιστολόγιο γράφετε, ποιο περιοδικό κυκλοφορείτε, πως εκφράζεστε τέλος πάντων, προκειμένου να ξέρω με ποιους διαλεγόμαστε και να μην μιλάμε απρόσωπα. Εσύ ξέρεις ποιοι είμαστε. Δεν πρέπει κι εμείς να γνωρίζουμε με ποιους συζητάμε; Δεν πειράζει όμως. Εγώ θεωρώ δεδομένο ότι είστε μέλη του Μ.Κ. Συνεπώς, αυτός είναι πλέον απέναντί μας. .... έκανες τις επιλογές σου και έδειξες τις στοχεύσεις σου. Ετοιμάσου για αυτό που έρχεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταύρος Λιμποβίσης17/6/22 12:34 μ.μ.

      Δεν υπάρχει αρχισυντάκτης. Υπεύθυνος ναι. Τις απειλές σου ξέρεις που τις γράφω. Εκπροσωπείς κάποια ομάδα αλήθεια; Και στην τελική ποιοι είναι οι σκοποί μας όπως γράφεις; Αν έχεις να μας κατηγορήσεις για κάτι μεμπτό ιδού η ευκαιρία. Αλλιώς μείνε στην ευκαιριακή κριτική σου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/6/22 9:59 μ.μ.

      Οι σκοποί σου φάνηκαν στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι άλλο εδώ, τα υπόλοιπα εκ του σύνεγγυς.

      Διαγραφή
    3. Σταύρος Λιμποβίσης20/6/22 1:45 μ.μ.

      «Συ Είπας»

      Διαγραφή
  39. Ανώνυμος17/6/22 1:54 μ.μ.

    "Ως λευκοί εθνικοσοσιαλιστές, εμπνέομενοι από τα ζωντανά ιδεώδη του ελληνοαριανικού κοσμοειδώλου, δηλώνουμε υπερήφανα λιποτάκτες σε κάθε κάλεσμα του φυλοκτόνου κρατικού μηχανισμού. Είτε μας φωνάξουν για στράτευση είτε για εμβολιασμό, θα τους δώσουμε ένα βροντερό «απών»."

    Από άρθρο στο hellenic existence με τίτλο "περήφανοι λιποτάκτες ή χρήσιμοι ηλιθιοι της αστικής δημοκρατίας". Και ο άλλος από πάνω περνάει τους αναγνώστες του ΜΚ για ηλίθιους και δηλώνει ότι κανείς δεν μίλησε για λιποταξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/6/22 5:11 μ.μ.

      Εννοούσα ότι κανείς δεν αναφέρθηκε σε λιποταξία στα σχόλια αυτής της ανάρτησης, παρά μόνο ένας σχολιαστής που δηλώνει "ε/ς".

      Τις ομάδες με τα... "ελληνοαριανικά κοσμοείδωλα" (τί ναι αυτά ρε;) δεν τις ξέρω καθόλου.

      Ψεκασμένος Ακροδεξιός

      Διαγραφή
  40. Ανώνυμος17/6/22 1:59 μ.μ.

    Από τους "ρομαντικούς" πάντως κανένας δεν έγραψε ότι δεν θα πολεμήσει ή ότι θα λιποτακτήσει. Ανάλυση των γεγονότων κάνουν. Δεν είδα ίδια αγανάκτηση όταν πριν λίγο καιρό "ριζοσπαστικές" ε/σ ομάδες (που σήμερα στηρίζουν Ουκρανία και Αζοφ) καλούσαν ανοιχτά σε λιποταξία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/6/22 10:26 π.μ.

      Όταν γίνει πόλεμος,να κάνουμε μία στάση στην εφορία πρώτα...

      Διαγραφή
  41. Ανώνυμος20/6/22 3:43 π.μ.

    Όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η παρακμαζουσα ελληνική κοινωνία αξίζει άραγε να πολεμήσουμε; Για ποιον; Για τους φιλοτομαριστες, τους φιλελεύθερους, τους λοατκοι, τους μετανάστες, τους απατριδες, για τους καιροσκόπους; Για την διατήρηση στην εξουσία αυτών που βιάζουν κάθε μέρα την Πατρίδα μας; Για ποιον; Φυσικά και πρέπει να πολεμηθεί ο τουρκος, αγώνας όμως ενάντια στον τούρκο θα πρέπει να σημαίνει ταυτόχρονος αγώνας σε όλα τα παραπάνω διαφορετικά θα είναι ένας αγώνας δίχως νόημα. Κι ένας αγώνας στα δύο αυτά μέτωπα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ασφαλώς όχι τις τάξεις του Ε.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.