Μητρόπολη - Βόρεια - Κεντρικά - Νότια έχει δικά μας παιδιά: Άναρχοι* - Αυτόνομοι - Αντιδημοκράτες - Έλληνες μέχρι τέλους!



Γεώργιος Καστριώτης: Οι υπερασπισταί του Μεσολογγίου τον θεωρούσαν τόσο δικό τους ώστε σε ένα από τα κανονιοστάσια τους είχαν δώσει το όνομα Σκεντέρμπεης, τρίτο κατά σειρά μετά από εκείνα των Δρακούλη και Κανάρη.

Φωτογραφίες που λάβαμε από Αυτόνομους συναγωνιστές τους οποίους και ευχαριστούμε:


Αυτόνομοι - Θεσσαλονίκη


Χανιά - καταστροφή εθνομηδενιστικού υλικού


Λαμία - συνθήματα από Αυτόνομους για τον συναγωνιστή Νίκο Τσάμη που έφυγε νωρίς ... γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις


Defend Greece: Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στην επαρχία άμεση αλληλεγγύη σε Ουκρανούς πρόσφυγες που έπεσαν θύματα του πολέμου!


Οι συναγωνίστριες ενάντια στην παρακρατική antifa!


Ρούχα σε άριστη κατάσταση από Αυτόνομους σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους πολυτέκνων της χώρας στην μνήμη του συναγωνιστή Κ.Μ.


Αυτόνομοι - Χαλάνδρι



Αναγραφή συνθημάτων από Αυτόνομους συναγωνιστές στον Κορυδαλλό





Μοίρασμα εκατοντάδων φυλλαδίων ενάντια στις αμβλώσεις σε Πάτρα - Τρίπολη - Καλαμάτα (σε εκκλησίες και ιατρεία γυναικολόγων η εν λόγω κίνηση έχει διαφορετική βαρύτητα με δεδομένο το γεγονός ότι τόσο οι υπηρέτες του Ιπποκράτη όσο και αυτοί του Θεού ... στην πλειοψηφία τους σιωπούν απέναντι στην επίσημη κρατική γενοκτονία)

47 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/6/22 7:33 μ.μ.

    Τίρανα, Ελμπασάν, Δυρράχιο έχει δικά σας παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/6/22 2:36 μ.μ.

      διάβασε άσχετε ... και άσε την προβοκάτσια σας φταίνε όλη την ώρα Ουκρανοί Σέρβοι και Κροάτες

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/6/22 8:01 μ.μ.

    Δυνατή Τρίτη Θέση, μπας κ δούμε επιτέλους κάτι σοβαρό σε αυτό τον τόπο, όπως σε άλλα κράτη της Ευρώπης, Ιταλία π.χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/6/22 12:42 μ.μ.

    ο ΜΚ όαση μπροστά στην ερημιά της κομματικής άκρας δεξιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/6/22 3:01 μ.μ.

    Άλλο άσχετο.
    Τι δουλειά έχουν οι ρουνες και ο Μαύρος ήλιος με τον Καστριώτη; Το δικέφαλο είχε για οικόσημο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/6/22 3:29 μ.μ.

    Παιδιά ποιος ήταν ο Νίκος Τσάμης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/6/22 3:45 μ.μ.

    Ναι ρε μάγκες, αυτονομία και ριζοσπαστικός εθνικισμός πα-ντου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/6/22 3:57 μ.μ.

    Μας κατηγορούν ότι είμαστε Παγανιστές, Ναζιστές, τυχοδιώκτες, αναρχικοί, εξτρεμιστές κτλ.

    Ισως περιμένετε ότι με αυτό το άρθρο έχουμε σκοπό να απολογηθούμε και να ανατρέψουμε τα ηλίθια επιχειρήματα των διαφόρων δεκαρολόγων κατηγόρων μας που την μια μέρα εμφανίζονται Μεταξικοί, την άλλη Χουντικοί και την επομένην Βασιλικοί.

    Απεναντίας θα στηρίξουμε τις κατηγορίες τους δηλώνοντας όμως την πραγματική αιτιολογία κάθε χαρακτηρισμού πού μάς αποδίδουν.

    Είμαστε παγανιστές γιατί η ύπαρξίς μας σέβεται και πορεύεται πάνω στους τόνους της μουσικής των φυσικών νόμων χωρίς να αγνοή την μαγεία του απρόβλεπτου, την μοναδικότητα της στιγμής και τον θετικό υποκειμενισμό τού ανθρώπου- στοιχείου της φύσεως.

    Είμαστε παγανιστές γιατί είμαστε Ελληνες, γιατί μας είναι αδύνατο να παραδεχθούμε άλλες άξιες εκτός από αυτές πού απορρέουν από το θαύμα τού Ελληνικού Πνεύματος.

    Είμαστε παγανιστές γιατί στη θέσι των ηρώων και των φιλοσόφων μας δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βάλουμε προφήτες σκοτεινούς και βασιλιάδες αιμοσταγείς ενός άξεστου νομαδικού λαού.

    Είμαστε παγανιστές γιατί στην καλύτερη αντίθετη περίπτωσι θα συναντούσαμε τον θάνατο με την μορφή της ευτυχισμένης γαλήνης τού παραδείσου.

    Είμαστε Ναζιστές […], γιατί μέσα στο θαύμα τής Γερμανικής Επαναστάσεως τού 1933 είδαμε την Δύναμι πού θα λυτρώση την ανθρωπότητα από την εβραϊκή σαπίλα, είδαμε την Δύναμη που θα μας οδηγήση σε μια καινούργια Ευρωπαϊκή αναγέννησι, είδαμε την λαμπερή αναβίωσι των αρχέγονων ενστίκτων της φυλής, είδαμε μία δυναμική φυγή από τον εφιαλτικό βιομηχανικό μαζάνθρωπο σέ έναν νέο και ταυτόχρονα αρχαίο και Αιώνιο τύπο ανθρώπου, τον άνθρωπο τής φιλοσοφίας και του πολέμου, τον άνθρωπο της Γης και τού Αίματος, τον άνθρωπο των ηρώων και των ημιθέων, τον αγνό αφελή και βίαιο άνθρωπο του Μύθου και των ενστίκτων.

    Είμαστε τυχοδιώκτες γιατί θέλουμε να φέρουμε μία δημιουργική αλλαγή, μία κυριολεκτική ανατροπή της σημερινής τυραννίας της Λογικής και αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνη παρά μόνον με μία παράλογη Πίστι σέ ένα πεπρωμένο πού θα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις ιλιγγιώδεις εναλλαγές των διαθέσεων της βουλήσεως ενός απρόσωπου συλλογικού ασυνειδήτου.

    Είμαστε αναρχικοί γιατί είμαστε ασυμβίβαστοι και φανατικοί και γιατί η μοναδική περίπτωσι να συνέβαινε το αντίθετο δεν ισχύει σήμερα. Είμαστε αναρχικοί και θα είμαστε μέχρι την στιγμή που θα κυριαρχήση η Αρχή τής Εθνικοσιαλιστικής Εξουσίας.

    Είμαστε εξτρεμιστές γιατί μάθαμε να αγαπούμε και να μισούμε χωρίς μέτρο, αβυσσαλέα και αιώνια. Είμαστε εξτρεμιστές γιατί πιστεύουμε στην Αρετή και όχι στην Ηθική, στον πόλεμο και όχι στην ειρήνη.

    Είμαστε εξτρεμιστές γιατί η Ιστορία γράφεται από παράτολμους δημιουργούς με μεταφυσικές παρορμήσεις και όχι από φιλήσυχα ανθρωπάκια υπηρέτες της Εβραϊκής σαπίλας»

    Πηγή: Περιοδικό Χρυσή Αυγή, ‘Εμείς’, τχ#5, Μάιος 1981.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/6/22 4:12 μ.μ.

      και έλεγα τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... ώσπου είδα την πηγή

      διαχρονική σαπίλα, ψευτιά και σαλάτα του σεφ στις ιδεολογικές αναφορές

      Διαγραφή
    2. Γ. ΣΑΙΝΤ6/6/22 11:40 μ.μ.

      Η ανώνυμη δημοσίευση αυτού του κειμένου στο περιοδικό Χρυσή Αυγή το 1981 είναι τυπική περίπτωση λογοκλοπής διαπραττόμενης από ηλίθιο, ο οποίος δεν φρόντισε τουλάχιστον να καλύψει τα ίχνη του.

      Οι περισσότερες παράγραφοι είναι αντιγραμμένες από ομιλία που έδωσε το 1969 στο στάδιο της Ραβένα ο Γιώργος Βεντούρης, συνιδρυτής και καθοδηγητικό στέλεχος του ΕΣΕΣΙ. Η ομιλία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Secolo του MSI, και μέρος της υπάρχει στο βιβλιαράκι "ΕΣΕΣΙ: Πού πήγαν κείνα τα παιδιά", στις σελίδες 58-59.

      Ηθικό δίδαγμα σε τέσσερα μέρη:
      1) διαβάζετε πολύ, ειδικά τα κείμενα του χώρου σας
      2) ενεργοποιείστε την κριτική σκέψη σας, όσοι διαθέτετε
      3) ελέγχετε πάντα τις πηγές
      4) κρατάτε απόσταση ασφαλείας από τους ηλίθιους

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/6/22 11:07 π.μ.

      Ενώ εσείς Γ.Σαίντ φροντίσατε να τα καλύψετε τα ίχνη σας.. Ας καγχάσω. Πάντως για παλαιός μη εθνικοσοσιαλιστής και μη φασίστας, δείχνετε να ξέρετε σημαντικές λεπτομέρειες.
      Ηθικό δίδαγμα σε τέσσερα μέρη:
      1) Συναγωνιστές, αποφεύγετε τους σκατόψυχους ρουφιάνους
      2) Συναγωνιστές, αποφεύγετε τους σκατόψυχους ρουφιάνους
      3) Συναγωνιστές, αποφεύγετε τους σκατόψυχους ρουφιάνους
      4) Συναγωνιστές, αποφεύγετε τους σκατόψυχους ρουφιάνους

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/6/22 9:57 μ.μ.

      μη πλατωνιστής το ξεχάσατε

      Διαγραφή
    5. Γ. ΣΑΙΝΤ9/6/22 12:43 π.μ.

      Κατανοητή η ενόχλησή σας από το ηθικό δίδαγμα κύριοι, δεν λέτε όμως τίποτε επί της ουσίας του σχολίου.

      Όσο για τις "σημαντικές λεπτομέρειες που δείχνω να ξέρω" είναι μόνον ό,τι γράφουν τα βιβλία, τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

      Για τον Γιώργο Βεντούρη θα ήταν καλό να γράφονταν περισσότερα, αλλά δυστυχώς ό,τι δημοσιεύεται είναι αντιγραφή πληροφοριών από το μικρό βιβλίο για τον ΕΣΕΣΙ.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος9/6/22 11:27 π.μ.

      Αν θέλετε ουσία κε Σαίντ, ξαναδιαβάστε τα 4 ηθικά διδάγματα του 11:07 και μην παίζετε άλλο με την νοημοσύνη μας. Είμαστε πια στο 2022, και αναγνωρίζουμε τις κακοτοπιές. Κύριοι του Κρίνου, καλώ κι εσάς να προσέχετε περισσότερο με τους δήθεν ευγενικούς κακόβουλους προβοκάτορες. Μπορεί να κερδίζετε σε θεάσεις, αλλά χάνετε στα υπόλοιπα και τα πιο ουσιαστικά.

      Διαγραφή
    7. Δεκτή η παρατήρηση σας. Αν θέλαμε μόνο θεάσεις θα είχαμε προβάλλει θέσεις ξένων πρεσβειών και απόψεις πρακτόρων. Επίσης βιβλία που θα ήταν αποτέλεσμα συρραφής και πληροφορίες υπηρεσιών.

      Διαγραφή
    8. Γ. Σαιντ9/6/22 11:46 μ.μ.

      Είναι ενδιαφέρον (σχεδόν... διασκεδαστικό) ότι θεωρείται προβοκάτορας ένας σχολιαστής ο οποίος δηλώνει ευθέως ότι δεν ανήκει στο "χώρο" σας, κάνει δηλαδή αυτό ακριβώς που δεν θα έκανε ένας προβοκάτορας. Μάλλον κάτι σας διαφεύγει κύριοι.

      Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, είναι και το ότι ορισμένοι νιώθετε σα να χάνετε η γη κάτω από τα πόδια σας, όταν κάποιος που θεωρείτε "ιδεολογικό αντίπαλο" δεν σας αντιμετωπίζει με τον συνήθη σκαιό τρόπο και τις στερεότυπες ύβρεις, αλλά επιδιώκει μια κανονική κουβέντα. Αυτό βέβαια δεν είναι διασκεδαστικό, είναι αξιοθρήνητο.

      Κατά τα άλλα, η ουσία της αρχικής μου ανάρτησης παραμένει αναπάντητη.

      ΥΓ. Όσον αφορά την επίκληση στο κύρος και την εξουσία της σ.ο., είναι προφανές ότι εάν οι υπεύθυνοι αυτού του χώρου θεωρήσουν κάποια στιγμή ότι προβοκάρω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα διακόψουν τη δημοσιοποίηση των αναρτήσεών μου, όπως κάνουν επανειλημμένα σε τέτοιες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    9. Φίλτατε κ.Σαιντ, αν μου επιτρέπετε μια ερώτηση. Έχετε καταγωγή από Αλβανία; Με τον γνωστό Σεντίκου κάποια συγγένεια;

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος10/6/22 1:51 μ.μ.

      Ε, αφού δηλώνει.. ευθέως ο σαιντ ότι δεν ανήκει στον χώρο, έτσι θα είναι ρε παιδιά ! Παντού φαντάσματα βλέπετε !

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος10/6/22 3:06 μ.μ.

      Τι είδους σοβαρή κουβέντα επιδιώκετε κύριε Σαιντ ή όπως αλλιώς σας αρέσει να υπογράφετε; Επισημάνατε ότι μια μπροσούρα για δεκαπεντάχρονους που δημοσίευσε ο Μιχαλολιάκος στο περιοδικό του είναι κλεμμένη από τον Γιώργο Βεντούρη; Ωραία λοιπόν τι θέλετε να συζητήσουμε; Τα τσιτάτα του στυλ " είμαστε αναρχικοί γιατί είμαστε ασυμβίβαστοι και φανατικοί"; Μπορώ να σας πω ότι χιλιάδες άνθρωποι νιώθουν ασυμβίβαστοι και φανατικοί χωρίς να είναι αναρχικοί. Ασυμβίβαστοι και φανατικοί μπορεί να είναι οι τζιχαντιστές, οι εθνικιστές, οι χριστιανοί, οι αεκτζήδες και οι παναθηναϊκοί, αμέτρητοι άλλοι.

      Μήπως θέλετε να σχολιάσουμε την παράγραφο που αναφέρει ότι οι "είμαστε παγανιστές γιατί ακολουθούμε τους μουσικούς τόνους των φυσικών νόμων και γιατί θα συναντήσουμε στον θάνατο την γαλήνη του παραδείσου"; Ωραία λόγια για να συγκινήσουν έναν έφηβο. Όμως αν ψάξουμε το πολιτικό τους νόημα θα καταλήξουμε στα ψυχεδελικά ναρκωτικά.

      Ποια συζήτηση θέλετε να γίνει πάνω σε κείμενα που διαθέτουν συναισθηματική φόρτιση σε μια σαλάτα από θέσεις του παγανισμού και του ρομαντισμού που εκφράζονται υπό τη μορφή συνθημάτων μιας νεανικής μπροσούρας;

      Διαγραφή
    12. Γ. Σαιντ10/6/22 5:57 μ.μ.

      Η αλήθεια είναι, ανώνυμε 3:06, ότι δεν είχα στο μυαλό μου αυτά τα αποσπασματικά σημεία που θίγετε, αλλά ούτε καν το συνολικό περιεχόμενο της ομιλίας-κειμένου. Ως προς αυτό θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρόκειται για μια έντονα ρομαντική, συναισθηματική έκφραση, η οποία ωστόσο, εάν ληφθεί υπόψη η εποχή και η αιτία που τη γεννά, έχει μια ιδιαίτερη σημασία, και μάλιστα πολιτική. Δεν ξέρω πολλούς έλληνες φασίστες να δηλώνουν το 1969 ότι είναι "τυχοδιώκτες" και "αναρχικοί" (οι λέξεις, ακόμη και όταν λέγονται εν θερμώ, έχουν το δικό τους βάρος και νόημα).

      Όμως αυτά που θα μπορούσαν να έχουν μια σημασία που διατρέχει την ιστορία ως σήμερα και τα καθιστά επίκαιρα είναι άλλα.

      Το γεγονός, για παράδειγμα, ότι η τάση που εκπροσωπούσε ο Βεντούρης ήδη από τη δεκαετία του 1960 δεν έγινε ποτέ ευρέως γνωστή στην Ελλάδα και, κατά μία έννοια, συνεχίζει να μην είναι γνωστή. Και δεν αναφέρομαι φυσικά στους λίγους επαΐοντες ή θιασώτες της Τρίτης Θέσης, αλλά το στίγμα που (δεν) έχει αφήσει στον ευρύτερο ελληνικό "χώρο". Και φυσικά όλη αυτή η τάση και οι σχετικές ιδέες και συζητήσεις είναι τελείως "αόρατες" για τους εκτός του "χώρου" σας, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνεται ο φασισμός στην Ελλάδα γενικά.

      Ένα δεύτερο ενδιαφέρον ζήτημα, που αγγίζει τη σημερινή εποχή, είναι το ότι με μια τέτοια απροσχημάτιστη λογοκλοπή φαίνεται καθαρά πως η Χ.Α., από τα πρώτα της βήματα ακόμη, χαρακτηριζόταν από έλλειψη ήθους, απουσία πρωτότυπου λόγου αλλά και καθαρού ιδεολογικού υπόβαθρου, πολιτική αμβλύνοια, καιροσκοπισμό και πολύ κακό γούστο. Με άλλα λόγια, αυτά δεν τα "έπαθε" τότε που αποφάσισε να εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά την χαρακτήριζαν ανέκαθεν.

      Ένα τρίτο επίκαιρο ζήτημα είναι το ότι σήμερα, 53 χρόνια μετά την ομιλία του Βεντούρη και 41 χρόνια μετά τη λογοκλοπή, κάποιος παρουσιάζει το κείμενο της Χ.Α. σα να ήταν πρωτότυπο. Αυτό σημαίνει είτε έλλειψη στοιχειώδους γνώσης της ιστορίας του "χώρου" σας, είτε διάθεση για προβοκάτσια (με τι σκοπό;).

      Σταματώ για την ώρα εδώ, και ευχαριστώ για την αφορμή που μου δώσατε, να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος11/6/22 10:14 π.μ.

      Γ.Σαιντ,
      Ο σχεδόν ποιητικός σας λόγος, και οι λεπτές ψυχολογικοπολιτικές εκφράσεις της γραφίδος σας, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι γνωρίζατε πολύ καλά τον ΝΓΜ, ακόμα όταν φορούσε κοντά παντελονάκια. Ω, ελάτε τώρα αποκαλυφτείτε, μην ντρέπεστε για το παρελθόν σας.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος11/6/22 11:29 π.μ.

      Πάλι ρε Μ.Κ το ίδιο έργο; Σενάριο - σκηνοθεσία Τέλης (γουστόζος) Καλέντζης. Αυτά είναι περασμένων εποχών, κι ευτυχώς ξεπερασμένων. Συγχρονίσου λίγο σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος11/6/22 11:45 π.μ.

      Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν ένα τσίρκο μιας γελοίας οικογένειας και του προσωπικού των θαλαμηπόλων της είναι αναμφισβήτητο. Όσοι σχολιάζουν εδώ το γνωρίζουν.

      Προσωπικά δεν γινόταν να γνωρίσω τον Βεντούρη γιατί είμαι κάτω των τριάντα ετών. Αυτό δεν σημαίνει ότι κρύβω συνειδητά (εγώ ή άλλοι νεότεροι σχολιαστές) τις απόψεις του ώστε να κάνω προβοκάτσια.

      Αυτό ακριβώς περιμέναμε οι νεότεροι από παλαιούς συναγωνιστές. Δεν θέλαμε να γράψουν κείμενα πολιτικής φιλοσοφίας. Αυτό είναι δύσκολο. Θα μπορούσαν όμως να γράψουν άρθρα στα οποία θα γίνονταν διακρίσεις και θα μαθαίναμε τι συνέβαινε στο παρελθόν από πρώτο χέρι. Δεν ήταν δύσκολο να ανασυγκροτήσουν τα χρόνια που έζησαν αυτοί οι παλαιοί συναγωνιστές. Αυτό περιμέναμε να μας δώσουν. Όχι τη λάμια τη Λαμιώτισα, τη μάνικα του πυροσβέστη και τα γνωστά υπόλοιπα.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος6/6/22 3:58 μ.μ.

    Ακροδεξιοί πρώην λαοσητες ήρθε η ώρα του πραγματικού εθνικοσοσιαλισμου, και γρήγορα στης κάλπες πρόβατα να ψηφίσετε νουδουλα και βελοπουλο βόδια μπεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύκαρπος6/6/22 9:06 μ.μ.

    Κάποτε οι νεοσσοί αυτοδίδακτοι επαναστάτες του διαδικτύου ίσως εννοήσουν κάτι. Η απόκρυψη των προσώπων μαρτυρά φόβο και ενοχές. Ενοχές προς τι άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βουκεφάλας6/6/22 11:19 μ.μ.

      Καλησπέρα Αριστοτέλη. Άργησες. να σχολιάσεις. Σήμερα δεν είχες προπόνηση;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/6/22 11:37 μ.μ.

      Από την ασφάλεια σε βάλανε ή από τα Εξάρχεια;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/6/22 2:42 π.μ.

      Μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή, να τα σβήνουν αλλά να είναι σαν να μην τα σβήνουν, όπως κάνει μια σοφή γριά

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος7/6/22 11:15 μ.μ.

      Σκέπτομαι ότι βρίσκομαι σε άσυλο ανιάτων όταν διαβάζω τους σχολιαστές αυτού του blog. Σχολιαστής με το θάρρος να εκθέτει το όνομα του διαπιστώνει ότι ανώνυμοι τον αποκαλούν με διαφορετικό όνομα. Ένας ψυχίατρος ίσως είναι λίγος.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/6/22 1:16 μ.μ.

      Έχεις δίκιο συναγωνιστή, τι κατάντια είναι αυτή στα σχόλια. Πάλι καλά που υπήρχαν στον χώρο και σελίδες όπως το Καθίδρυμα (αιώνια η μνήμη του) να διδάσκουν ήθος και ποιότητα στον σχολιασμό.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος7/6/22 2:02 μ.μ.

    Α ρε ....... τελη, δεν αντέχεις να μην σχολιάσεις, είναι το ναρκωτικό σου ο Μαύρος Κρίνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχόλια που είχαν να κάνουν με ιπποφορβεία φοράδες και γνωστά πρόσωπα τα οποία και είναι άσχετα με την ανάρτηση διεγράφησαν. Ευχαριστούμε τους νεολαίους συναγωνιστές που επικοινώνησαν με την συντακτική ομάδα. Τηρήστε τους κανόνες της φόρμας σχολίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/6/22 12:50 μ.μ.

    Eρώτηση. Αυτοί που επικαλούνται τον "άναρχο" έχουν διαβάσει καθόλου τα έργα του Junger; Γνωρίζουν τι σημασία και τι χαρακτηριστικά δίνει στον όρο; Αν ναι, πως συνδιάζουν τον "άναρχο" με την συναισθηματική τους προσκόλληση σε ιδεολογίες, σημαίες και γεγονότα της τρέχουσας πολιτικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/6/22 11:10 π.μ.

    Μας λέτε ότι το δίκτυο του Μαύρου Κρίνου έχει μέλη σε όλη την Ελλάδα? Εμείς γιατί δεν τα βλέπουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ανάρτηση έχει να κάνει με αυτόνομες παρεμβάσεις. οι συμμετέχοντες δεν είναι στο σύνολο τους μέλη της σ.ο. ή συμπαθούντες.

      ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/6/22 1:37 μ.μ.

      Εκτιμώ το ότι η σ.ο απαντά στα ερωτήματα των συναγωνιστών. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Για ποιόν λόγο επιτρέπετε τα ανώνυμα ή καλυμένα σχόλια γνωστού, επικίνδυνου τύπου, παλαιού στον χώρου, ο οποίος ακόμα και στις μέρες μας δείχνει τον ύποπτο ρόλο του, με τις φωτογραφίες, τα σχόλια στο ιντυμίντια, την εκπομπή με τους κατεστημένους αντιφασίστες (Κρατερό, Βαξεβάνη, Άδωνι) και άλλα πολλά; Τι προσφέρει στην υπόθεσή μας, ο εν λόγω ; Μόνο κατιναριό στην καλύτερη περίπτωση, διάσπαση, σύγχυση και φακέλωμα στην χειρότερη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/6/22 7:17 μ.μ.

      Γ. ΣΑΙΝΤ που ήσουν όταν γινόταν χαμός στην ανάρτηση για τον Pino Rauti? Πολύ επιλεκτικά εμφανίζεσαι στα σχόλια και δεν μου αρέσει. Σε παρακαλώ πρόσεξε το ύφος σου και συμμορφώσου στους κανόνες σχολιασμού που έχει θέσει η ΣΟ.

      Διαγραφή
    4. Γ. Σαιντ11/6/22 1:31 μ.μ.

      Αγαπητέ ανώνυμε 7:17, το σοβαρό φάουλ το οποίο κάνετε ονομάζεται στην πολιτική και νομική ορολογία "υπεξαίρεση εξουσίας". Μόνον η Συντακτική Ομάδα έχει φύσει και θέσει την εξουσία να με εγκαλέσει για ζητήματα κανονισμού, ουδείς άλλος. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε εσείς χωρίς να φαίνεστε ανόητος, είναι να ζητήσετε (για την ακρίβεια, να παρακαλέσετε) τη Συντακτική Ομάδα να με εγκαλέσει για ένα τέτοιο λόγο.

      Διαγραφή
    5. Κρατήστε χαμηλούς τόνους στον σχολιασμό σας, δεν γνωρίζουμε ποιος είστε αν και πολλοί υποθέτουν γνωστό πρόσωπο. Αν είστε ένας ιδεολογικός αντίπαλος χαιρόμαστε για την δυνατότητα διαλόγου. Αν όχι είναι μια άλλη κατάσταση ...

      Διαγραφή
    6. Γ. Σαιντ12/6/22 1:12 μ.μ.

      [Παρακαλώ, αφού διαβάσετε το σχόλιο που στέλνω στη συνέχεια, αποφασίστε εσείς εάν θα το δημοσιεύσετε ή όχι. Η δική μου επιθυμία είναι να δημοσιευτεί, για να μην μείνει ανοιχτή μια υπόνοια μομφής που περιέχεται στην παρατήρησή σας προ εμένα. Ωστόσο η όποια απόφασή σας θα είναι απολύτως σεβαστή, και δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μου για το έργο σας. Ευχαριστώ]

      Διαγραφή
    7. Γ. Σαιντ12/6/22 1:13 μ.μ.

      Αγαπητοί κύριοι, μέλη της Συντακτικής Ομάδας,

      Επιτρέψτε κατ' αρχάς μια δήλωση. Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, και για την ακρίβεια δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν φασίστα ή πρόσωπο το οποίο ανήκει στο "χώρο" σας, όπως και αν εννοείται αυτός. Είμαι όντως, κατά μία έννοια, αυτό που θα λέγατε "ιδεολογικός αντίπαλος", αν και υπάρχουν ζητήματα στα οποία πιθανότατα θα συμφωνούσαμε (δεν είναι του παρόντος να επεκταθώ).

      Είναι προφανές ότι μια δήλωση όπως η παραπάνω, πρακτικά δεν έχει κανένα νόημα για οποιονδήποτε με αντιμετωπίζει κατ' αρχήν ως προβοκάτορα, δηλαδή πολιτικό απατεώνα. Και υπό αυτή την έννοια, όπως ουδείς μπορεί να αποδείξει ότι είμαι όντως προβοκάτορας έτσι και εγώ δεν έχω κανένα τρόπο να αποδείξω το αντίθετο. Αυτό αποτελεί άμεση συνέπεια του καθεστώτος ανωνυμίας, είναι προφανές υποθέτω σε όλους όσοι συμμετέχουν, και δεν έχει κανένα νόημα να "προκαλείται" οποιοσδήποτε ανώνυμος να δώσει "αποδείξεις" για την ταυτότητά του. Είναι ανόητο.

      Ως προς εμένα προσωπικά, οποτεδήποτε κρίνετε ότι πίσω από τα σχόλιά μου κρύβεται κάτι άλλο, ύποπτο (πέραν δηλαδή όσων δηλώνουν οι λέξεις μου), ή ότι προκαλώ με οποιονδήποτε τρόπο προβλήματα στη λειτουργία του ιστολογίου σας, παρακαλώ επισημάνετέ το ευθέως και σας δηλώνω ότι θα σταματήσω να γράφω οτιδήποτε, ακόμη και ως απλός "ανώνυμος" (το ύφος μου είναι διακριτό, οπότε είναι και εύκολα αναγνωρίσιμο).

      Σχετικά με την επισήμανσή σας να "κρατήσω χαμηλούς τόνους", όπως θα έχετε προσέξει ουδέποτε έχω προκαλέσει ή επιτεθεί προσωπικά σε κανέναν. Τα σχόλιά μου κινούνται πάντα σε ιδεολογικο-θεωρητικό επίπεδο, στηρίζονται σε στοιχεία, αναφορές και λογικούς συνειρμούς, και ακόμη κι όταν είναι ειρωνικά (λυπάμαι, αυτό είναι μέρος του ύφους μου), ποτέ δεν προσβάλλουν προσωπικά άλλους σχολιαστές. Από την άλλη, είναι προφανές ότι όταν δέχομαι εγώ προσωπικές προκλήσεις ή επιθέσεις, δεν μπορώ παρά να απαντήσω. Ο τόνος μου ωστόσο είναι πάντα χαμηλός, κατ' αρχήν για λόγους αισθητικής.

      Απαντώ, όμως και στην πιθανή απορία, δική σας ή άλλων, τι δουλειά έχω να παρεμβαίνω με σχόλια σε ένα φασιστικό ιστολόγιο τη στιγμή που δεν είμαι φασίστας. Τα κίνητρά μου είναι δύο. Πρώτον, όπως ανέφερα παραπάνω, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα στα οποία η διανοητική μου πορεία (ξεκινώντας από τον Νίτσε) με φέρνει πολύ κοντά στο φασισμό, και ως εκ τούτου με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ανταλλαγή απόψεων με νοήμονες φασίστες, Δεύτερον, με ενδιαφέρει γενικότερα ο φασισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός από καθαρά επιστημονική-ιστορική σκοπιά.

      Τέλος, ο λόγος για το οποίο επέλεξα εξ αρχής να γράφω με ψευδώνυμο και όχι τελείως ανώνυμα, είναι ακριβώς για να έχω ένα διακριτό στίγμα και έτσι τα σχόλιά μου να αποκτούν συνέχεια και να δομούν, σταδιακά, ένα είδος ταυτότητας (υφολογικής, θεωρητικής, ιδεολογικής ή όπως αλλιώς την πείτε)

      Ελπίζω τα παραπάνω να διαφωτίζουν κάπως το λόγο και τον τρόπο της ανώνυμης παρουσίας μου στον ιστολόγιό σας. Ευχαριστώ για τη δημοσιοποίηση αυτών των παρατηρήσεων ακόμη και μετά τη "λήξη σχολίων".

      Διαγραφή
    8. Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο και τον χρόνο σας. Όπως είπε και ο Dietrich πρέπει να επιδιώκουμε την δυνατότητα διαλόγου με όλους. Επίσης όπως είπε και κάποτε κάποιος ... οι "φασίστες" οφείλουν να ομιλούν ακόμη και με τον διάβολο ...

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος10/6/22 3:52 μ.μ.

    Το φυλλάδιο γιατί κρύφτηκε απο την άσπρη στάμπα pro life?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.