Προς Κασιδιαρικούς & Κασιδιαρίζοντες

 


Γράφει ο Μυρμιδών

Εκ του προοιμίου να αναφέρω ότι δεν έχω την παραμικρή διάθεση να διχάσω τον χώρο έτι περαιτέρω (άλλωστε δεν νομίζω ότι η δική μου πράξη απαιτείται για να γίνει κάτι τέτοιο), αλλά επειδή δυστυχώς οι παθογένειες του λεγόμενου «χώρου» εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι και σήμερα και ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι περίμενε κανείς ότι θα συνέβαινε, το θεωρώ καθήκον μου απέναντι στο Έθνος, την ιδεολογία και την υπόληψή μου να στηλιτεύσω, έστω δια του παρόντος κειμένου, τα εγκληματικά λάθη, τα οποία εμποδίζουν την ιδεολογία του εθνικισμού να ανθίσει στην ολοένα και πιο μαραζωμένη Ελλάδα.

Λέω και δηλώνω εξ αρχής ότι είμαι συνειδητοποιημένος εθνικιστής, ούτε ακροδεξιός, ούτε αστικός εθνικοφιλελεύθερος, ούτε αντιφασίστας πατριώτης, ούτε βέβαια αντιναζιστής Χριστιανός, αλλά συνειδητοποιημένος εθνικιστής, ο οποίος αντιμάχεται τόσο την ενδοτική και κοινωνικά ανάλγητη Δεξιά όσο και την προδοτική και δημαγωγική Αριστερά (ίσως την πρώτη να την αντιμάχομαι λίγο περισσότερο τολμώ να πω). Θέλω και μάχομαι όσο δύναμαι, είτε ως απλός ομιλών ή ως παρατηρητής σε μία κοινή πολιτική αντιπαράθεση, είτε ως ένας κοινός «σχολιαστής» ή ιδεολογικός αρθρογράφος στο διαδίκτυο ή ως μετέχων σε μία πορεία/συγκέντρωση/ομιλία εθνικιστικού περιεχομένου, θέλοντας έτσι να συμβάλω το μέγιστο δυνατό στον εθνικιστικό αγώνα. Αυτά τα αναφέρω, αντί χορήγησης κοινού αναισθητικού ή υπνωτικού σε όσους κατονομάζω στον τίτλο του παρόντος άρθρου, προκειμένου να μην σπεύσουν αντανακλαστικώς να με λοιδορήσουν ως «νεοδημοκρατικό» δεξιούλη, καίτοι κάλλιστα θα με βόλευε στο περιβάλλον όπου ανήκω να τα παρατήσω όλα, να προβώ σε ορισμένους συμβιβασμούς και να εγκαταλείψω την Εθνικιστική Ιδέα προς τέρψη μιας τυπικής αστικής ζωής, αλλά δεν το έπραξα και δεν σκοπεύω να το κάνω, διότι το κυριότερο για μένα είναι η Αλήθεια και όχι ο πολιτικαντισμός μιας επίπλαστης πραγματικότητας.

Δηλώνω επίσης από την αρχή ότι δεν θεωρούσα νομικά ορθή την πρωτοβάθμια απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ούτε τώρα εσχάτως την τελευταία «πράξη του δράματος» με την τροπολογία Βορίδη, την οποία και θεωρώ πλήρως αντισυνταγματική για πολλούς και διάφορους νομικά επιστημονικούς λόγους. Παρά ταύτα όμως, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αμέριστη χαρά μου για την ψηφισθείσα ρύθμιση, όσο και αν αυτό θίγει ορισμένους ή μάλλον ένα μεγάλο μέρος του όχλου, το οποίο στηρίζει αναφανδόν τον Ηλία Κασιδιάρη, διότι έτσι φρονώ ότι τίθεται «τῇ βίᾳ» ένα θέλω να πιστεύω ολοκληρωτικό και αμετάκλητο τέλος σε αυτό που συνοπτικά ονομάζεται «χρυσαυγιτισμός».

Δεν έζησα την «Χρυσή Αυγή»«εκ των έσω» όπως λένε πολλοί, όμως απ’ αυτά που έχω ακούσει και διαβάσει από εκείνους που το έπραξαν, δεν νομίζω ότι χρειάζεται και να το κάνω, προκειμένου να έχω μία πλήρη άποψη. Αντιθέτως, αυτό το οποίο χρήζει αναφοράς να κάνω εδώ είναι μία ενδιαφέρουσα και αναλυτική ανασκόπηση των καλύτερων στιγμών που προσέφερε «ο χώρος» δια της νέας Πυθίας του ελληνικού εθνικισμού (;) για όσο διάστημα βρισκόταν η τελευταία (σ.σ. Πυθία) στα ηνία της «Χρυσής Αυγής» κυρίως από το 2014 έως και τελευταία με την απαγόρευση του κόμματος, το οποίο ίδρυσε το 2020, ήτοι των «Ελλήνων Για την Πατρίδα» («Έλληνες Γ.Τ.Π.» κοινώς), το οποίο μετέπειτα ετράπη σε «Έλληνες» και έπειτα σε «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» (σε περίπτωση που ο ήδη πλεονασματικός χαρακτήρας του ονόματος δεν ήταν αρκετά ενδεικτικός του πλεονασμού αυτού εξ αρχής). Και αυτό όχι μόνο από προσωπική απέχθεια, την οποία πράγματι διαθέτω και ανερυθρίαστα εκφράζω (για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι παίζω ή κρύβομαι πίσω από τις λέξεις) προς όλους όσους στηρίζουν τυφλά αυτό το κακέκτυπο του ελληνικού εθνικισμού (;), αλλά πρωτίστως το πράττω, διότι επιδιώκω να δω επιτέλους ένα σοβαρό και αμιγώς εθνικιστικό κίνημα, το οποίο δεν θα είναι μεν αλάνθαστο (αλίμονο εξάλλου), αλλά τουλάχιστον θα μπορεί να αυτοαποκαλείται ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ και ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ και ο νοών νοείτω. Τώρα ήδη νιώθω ότι όσα και αν παραθέσω στην εισαγωγή αντικειμενικώς και γνησίως σχετικά με την «Χρυσή Αυγή» και τους «Έλληνες», σαν άλλος συνήγορος της πολιτικής ορθότητας, άκρη δεν θα βρω από τους εμμονικούς οπαδούς, συνεπώς θα περάσω στην ουσία ευθύς αμέσως.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

            2014: Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποτυγχάνει να περάσει στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών των Αθηνών, αν και το ποσοστό, το οποίο πήρε ήταν πράγματι μεγάλο δεδομένων των συνθηκών, και ζητά για τον β’ γύρο από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν (προσοχή εδώ): «κατά συνείδηση» μεταξύ Δούρου και Σγουρού. Περιττό να αναφέρω ότι τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωνε βέβαιος για το ότι το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» θα λάμβανε άνω του 15% και θα ήταν δεύτερο κόμμα! (Οι ιαχές του κομματικού μεγαλοιδεατισμού ήταν εμφανείς ήδη από τότε).

       2015:Στις εκλογές του Ιανουαρίου & Σεπτεμβρίου του 2015 η «Χρυσή Αυγή», δια στόματος του Ηλία Κασιδιάρη, μένει μεν σταθερή σε ποσοστά του 7%, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσεγγίζει τα ποσοστά που έλαβε στις Ευρωεκλογές του 2014 ή των όσων δημαγωγικά και αλαζονικά δήλωνε ότι θα λάμβανε.

       2018: Ο Κασιδιάρης δηλώνει ότι λόγω της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών η «Χρυσή Αυγή» ξεπερνά το 10% και με ποσοστά ακόμη μεγαλύτερα στην περιοχή της Μακεδονίας!

           2019: Διαρρέουν φήμες ότι στον δήθεν απόλυτα γνήσιο ιδεολογικό αγώνα της «Χρυσής Αυγής» προτάθηκε να συμμετάσχει και ο Φαήλος Κρανιδιώτης της «Νέας Δεξιάς», ο οποίος και απέρριψε την πρόταση αυτή. Η «Χρυσή Αυγή» προφανώς το έπραξε σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συμφιλιωθεί με τον ευρύτερο χώρο, ενώ παλαιότερα δήλωνε ότι ήταν «ΕΝΑΝΤΙOΝ ΟΛΩΝ», ακόμη και ενάντια σε γνησίους και αληθινούς εθνικιστές και όχι σε βδελυρούς δεξιούληδες. Η ηγεσία της «Χρυσής Αυγής» δεν το διέψευσε ποτέ το περιστατικό αυτό, πράγμα που επαληθεύει την δεινή και απελπιστική κατάσταση την οποία είχε προκαλέσει η ίδια. Την ίδια ώρα η «Χρυσή Αυγή» βιώνει μία σειρά από απώλειες στελεχών και βουλευτών με την πιο γελοία όλων να αποτελεί η περίπτωση του Ιωάννη Λαγού. Ενός ατόμου, ο οποίος χρίστηκε ευρωβουλευτής τον Μάϊο του 2019, αλλά αποχώρησε 2 μήνες μετά εκφράζοντας, εκ των υστέρων, ηχηρές καταγγελίες για το κόμμα, το οποίο χρόνια υπηρετούσε, δίχως ίχνος αυτοκριτικής. Ο ίδιος, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω κατήγγειλε τον Συναδινό ή γενικότερα άλλα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» για την μη παραίτηση από την ευρωβουλευτική ιδιότητα και τα παραπλήσια προνόμια της, έπραξε το ίδιο το οποίο κατήγγειλε, δίχως να απαντάει ακριβώς στο γιατί η δική του περίπτωση ξεχωρίζει έναντι των υπολοίπων, πολλώ δε μάλλον όταν ο ίδιος το έπραξε σε χρόνο ιστορικό για τα δεδομένα της Ευρωβουλής. Ο αγαπητός σε όλους λοιπόν Ηλίας Κασιδιάρης τότε καυτηρίασε την πράξη του Λαγού, όπως και των υπολοίπων πρώην στελεχών της «Χρυσής Αυγής» ως προσβλητική για τον σχηματισμό και ενδεικτικό του χαρακτήρα των όσων το έπραξαν. Μία παροιμία όμως λέει: «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις…»

          2019: Ας μην ξεχνάμε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης όχι μόνο δεν πέρασε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, αλλά υποχώρησαν αισθητά και τα ποσοστά του, ο ίδιος τότε δήλωσε μετά και από τις ακόλουθες εθνικές εκλογές ότι θα γινόταν επανακαταμέτρηση των ψήφων, καθώς υπήρχαν βεβαιωμένες μαρτυρίες νοθείας, δίχως όμως να γίνει κάτι επ’ αυτού, ούτε να ανατρέπονται τα δεδομένα, όπως ψευδώς ισχυριζόταν.

            2020: Ξαφνικά ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρά τα όσα έλεγε ορισμένους μήνες πιο πριν κατά του Λαγού, ο ίδιος κατέληξε να τον μιμείται λίγο καιρό αργότερα προαναγγέλλοντας τον μετέπειτα πολιτικό σχηματισμό των «Ελλήνων Για την Πατρίδα». Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες μαρτυρίες, ο Κασιδιάρης προέβη σε αυτή την κίνηση, διότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος του αρνήθηκε την μετονομασία του κόμματος, τον ιδεολογικό επαναπροσδιορισμό και την ανάληψη της προεδρίας από τον πρώτο. Αυτή, με άλλα λόγια, ήταν μία από τις ήδη υπαρκτές ενδείξεις αυτοκολακείας, οι οποίες είχαν ήδη μολύνει τον ίδιο. Στην μετέπειτα δήθεν σοβαρή και νηφάλια διαδικτυακή δήλωσή του περί αποχώρησης από την «Χρυσή Αυγή», ο Ηλίας Κασιδιάρης δηλώνει με τρόπο σοβαροφανή και κατηγορηματικό, αλλά εκ των υστέρων πλήρως απατηλό ότι τάχα ο Μητσοτάκης σχεδίαζε εκλογές το τότε προσεχές διάστημα, πράγμα που φυσικά δεν έγινε ποτέ, ούτε καν είχε συζητηθεί. Το ίδιο διάστημα πληθώρα στελεχών εγκολπώνονται στο κόμμα των «Ελλήνων Για την Πατρίδα» ως το δήθεν νέο, με μία σημαντική διαφορά από το κόμμα της «Χρυσής Αυγής», η οποία δεν είναι σαφής μέχρι και σήμερα, τουτέστιν δίχως μία ακριβή ιδεολογία, τουναντίον το δήθεν κίνημα αποτέλεσε έναν συνονθύλευμα αντιδραστικών, ακροδεξιούληδων, βασιλοφρόνων και εμμονικών προσωπολατρικών υποκειμένων, των οποίων η πολιτική παιδεία ήταν η ένθερμη αντίδρασησε 2 μόνο λέξεις: «ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ». Με αυτό πορεύτηκαν και πορεύονται μέχρι και σήμερα, ακόμη και αν ο ίδιος ο άνθρωπος στον οποίο στράφηκαν το 2014 είχε υποτίθεται έναν άλλο σκοπό, ήτοι την συσπείρωση του εθνικιστικού χώρου. Ενδεικτικό μάλιστα είναι το πόσοι έθεσαν το 2014 υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές, ακόμη και αν ανήκαν στον ευρύτερο ακροδεξιό χώρο.

           2021: Το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» πλέον αποκτά ακόμη περισσότερο αναγνωσιμότητα και φαίνεται να έχει πιθανότητα εισόδου στην Βουλή, ως εκ τούτου λοιπόν ξεχνάει ολοκληρωτικά την όλη συζήτηση περί ενώσεως του εθνικιστικού ή πατριωτικού χώρου, η οποία όμως συνίσταται στην απορρόφηση των όσων κομμάτων το επιθυμούν από το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες». Η μοναδική ιδεολογία αυτού του αντιδραστικού μορφώματος είναι μία και πλέον συνοψίζεται σε 4 λέξεις: «ΖΗΤΩ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ». Ανάμεσα στα άτομα, τα οποία στηρίζουν αναφανδόν τον Ηλία είναι και ο Τέρυ Χατζηηρεμίας, ο δηλωθείς και ως «καπιταλιστής» και οπαδός της ελεύθερης αγοράς, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένα, δίχως οι «ιδεολογικά ακέραιοι» του χώρου και δη οι κασιδιαρικοί να ενίστανται, όταν υποτίθεται ότι θέλουν να φαίνονται προς τα έξω ως ιδεολογικά συνεπείς ή ιδεολογικά σαφείς ή ακριβέστερα όταν θέλουν να θέτουν κόκκινες γραμμές εναντίον Τζήμερων και Φαήλων.

      2021-2022: Ξεκινάει η συζήτηση για την απαγόρευση συμμετοχής του κόμματος των «Ελλήνων» με την νομοθεσία Βορίδη, η οποία απαγορεύει την συμμέτοχή κομμάτων, των οποίων η ηγεσία είναι καταδικασμένη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν έπραξε τίποτα για το θέμα, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος και οι οπαδοί του η τροπολογία δεν θα εφαρμοζόταν ποτέ. Δεν ανέχοντο μάλιστα πιθανότητα συζήτησης εναλλακτικής-εφεδρικής λύσης στην περίπτωση του αντιθέτου. Με άλλα λόγια, ήταν τόσο σίγουροι...

          2022: Οι «Έλληνες», παρά τα όσα διατυμπάνιζαν λίγο πιο πριν, ξαφνικά αντικαθιστούν την ηγεσία τους από μία «Επταμελή Διοικητική Επιτροπή» και μετέπειτα χρίζουν ως νέο Πρόεδρο του κόμματος τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο, τον πρόεδρο του κόμματος «Ε.Α.Ν.», το οποίο (πιθανότατα) ούτε ο ίδιος δεν γνώριζε. Το σημαντικό όμως εδώ είναι ότι ο ίδιος δεν άνηκε, ούτε τώρα ανήκει στον λεγόμενο εθνικιστικό χώρο, τον οποίο το κόμμα των «Ελλήνων» διατεινόταν ότι υπερασπιζόταν, όταν κατάφερνε βέβαια να εξαλείψει το νέφος της ασάφειας ως προς την ιδεολογία, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούσε το συγκεκριμένο κομματίδιο. Αντιθέτως, ο Κανελλόπουλος προερχόταν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα του Σημίτη, ενώ παράλληλα αυτοπροσδιοριζόταν ως «κεντρώος».

       2023: Οι «Έλληνες» ξαφνικά αποφασίζουν ανεπίσημα να ενταχθούν στο κόμμα «Ε.Α.Ν.» για να μετάσχουν στις εκλογές και λίγες ημέρες μετά ανακοινώνεται ο πλήρως διαχωρισμός των μεταξύ κομμάτων από τις εκλογές, διότι, όπως προέκυψε, ο Κανελλόπουλος παρασκηνιακά άρχισε να επικοινωνεί με άτομα τύπου Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου, τα οποία υποτίθεται ότι κατηγορούσε για ψηφοθηρικούς λόγους και μόνο ο Κασιδιάρης και οι συνοδοιπόροι του. Νομίζοντας ότι ορισμένοι έχουν μυαλό χρυσόψαρου, οι ιθύνοντες του κομματιδίου αυτού έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προσποιούνται ότι δεν είχε ποτέ σχέση το «Εθνικό Κόμμα των Ελλήνων» με το κόμμα «Ε.Α.Ν.»Με δεδομένη πλέον την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην κρίση της υποψηφιότητας του κόμματος, ο Κασιδιάρης αρχικά φαίνεται σαν να παρουσιάζει τον εαυτό του ως τον νέο αρχηγό, αλλά μετέπειτα εμφανίζει έναν dejure και defacto αχυράνθρωπο ως Πρόεδρο του Κόμματος, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ούτε μία δήλωση δεν έκανε έστω για τα μάτια του κόσμου, κατά το κοινώς λεχθέν, προκειμένου να πείσει κάποιον αδαή την ύστατη στιγμή, διότι προφανώς η μεγαλομανία του ανθρώπου δεν έχει σταματημό. Το κόμμα των «Ελλήνων» δηλώνει με βεβαιότητα ότι αυτή η τροπολογία θα καταπέσει, επειδή ο Άρειος Πάγος είναι ανώτατο δικαστήριο, το οποίο ελέγχει τους νόμους λησμονώντας ότι η λειτουργία του εν προκειμένω, ήτοι η υποψηφιότητα κομμάτων δεν σχετίζεται με την λειτουργία την οποία επικαλούνται παραπλανητικά ή άνευ γνωρίζοντας οι οπαδοί του. Για να μην αναφέρει κανείς τις πράγματι κυβερνητικές πιέσεις, οι οποίες είχαν ως βασικό έρεισμα την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση. Ως προς την πραγματική ηγεσία είναι ενδεικτικό ότι όλες οι παραπομπές σε ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος παραπέμπουν στον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ακόμη και οι ίδιοι του οι οπαδοί φρόντιζαν να εκθέτουν τον ίδιο και το κόμμα του εκθειάζοντας τον συνεχώς. Με άλλα λόγια, ακόμη και σε μία ύστατη προσπάθεια να ανατρέψουν τα δεδομένα η μεγαλομανία του Κασιδιάρη και των οπαδών του αποτέλεσε την αιτία έκθεσης των ίδιων στο τέλος. 

Βλέποντας όλο αυτό το σκηνικό ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε κάλλιστα είτε να αναστείλει την λειτουργία του κόμματος και να κατέβει ο ίδιος ατομικά ως υποψήφιος, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν συνταγματικά ανεκτό, είτε να στηρίξει ένα άλλο κόμμα δηλώνοντας έστω γενικόλογα: «Ψηφίστε κατά συνείδηση, αλλά εθνικιστικά», όπως ακριβώς έκανε το 2014, όμως δεν το έπραξε, διότι ο ψυχιατρικής μελέτης ναρκισσισμός, εγωισμός και η αλαζονεία του δεν τον άφησαν ποτέ, αντιθέτως επιδίωκε να γίνει πιο Μιχαλολιάκος και από τον Μιχαλολιάκο. Συχνά υπάρχει η κριτική ότι τάχα η δήλωση προς στήριξη ενός άλλου κόμματος θα κατέστρεφε το τελευταίο, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι το έπραξε ο ίδιος στηρίζοντας έστω και βραχύχρονα το κόμμα Κανελλόπουλου, ο οποίος κατέστη παράγοντας από το πουθενά.

    Σήμερα: Συμπερασματικά, ο Ηλίας Κασιδιάρης και η εμμονική παρέα του προαναγγέλλουν «εν κρυπτώ» για να φανούν τάχα οξυδερκείς και προνοητικοί την κατάστρωση ενός «νέου» σχεδίου για την συμμετοχή του κόμματος στις δεύτερες εκλογές του 2023, παρ’ όλο που μετά μανίας δήλωναν επί μήνες ότι θα κατέβαιναν κανονικά στις επερχόμενες του Μαΐου (scripta manent για τους διαφωνούντες). Με άλλα λόγια, άλλη μία κενή υπόσχεση, η οποία εξέθεσε και γελοιοποίησε για έτι μία φορά τον χώρο αφήνοντάς τον άνευ εκπροσώπησης στις επερχόμενες εκλογές. Είναι φαιδρό μάλιστα το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης και οι «κασιδιαραίοι» προσποιούνται τώρα ότι όλη η εκστρατεία του κόμματος για τις εκλογές του Μαΐου δεν έγινε ποτέ ή ακριβέστερα πείθουν τους τρώγοντες κουτόχορτο ότι δεν είχαν ποτέ σκοπό να κατέβουν τον Μάιο, διότι είχαν δήθεν πλήρη γνώση ότι θα απορριπτόταν το αίτημά τους από τον Άρειο Πάγο βάσει της τωρινής ρύθμισης, την οποία καιρό τώρα απαξίωναν επιδεικτικά, αλαζονικά και αφελώς. Η τωρινή λοιπόν στρατηγική τους είναι να ψηφίσουν οι μισοί οπαδοί άκυρο ή λευκό ή γενικώς να απέχουν, γεγονός που ουσιαστικά ωφελεί το πρώτο κόμμα, διότι ακόμη και αν η αποχή έφτανε το 99% η έγκυρη ψήφος προς ένα κόμμα θα ήταν αυτή που θα μετρούσε και η εναλλακτική είναι να ψηφισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα εθνομηδενιστικά έπραξε στο παρελθόν μόνο και μόνο για να τιμωρηθεί η Ν.Δ., αγνοώντας βέβαια οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι ότι έτσι εξυπηρετούν το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο και ιδίως την ίδια την Ν.Δ. και το αφήγημά της περί της δήθεν συνεργασίας της «αντισυστημικής» ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία σκέψη για εθνικιστικές εναλλακτικές, διότι ως γνωστόν: «ΖΗΤΩ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ». 

Τώρα μάλιστα οι κασιδιαραίοι ετοιμάζονται για ένα παράλληλο «χτύπημα» προσφεύγοντας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, τα οποία προς ενημέρωσή τους ακόμη και αν δικαιώσουν την περίπτωση των αιτούντων και αυτό μετά από χρόνια, ακόμη και αν δεν έχει περατωθεί η δίκη με την οποία ο Κασιδιάρης θα στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα σε περίπτωση καταδίκης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ακόμη και τότε λοιπόν το μοναδικό «αποτέλεσμα» θα είναι η επιβολή μίας κύρωσης χρηματικής αξίας εις βάρος της χώρας και όχι η ακύρωση των εκλογών, όπως ψευδώς λένε οι οπαδοί του! Αυτό θα αποτελέσει και την τελεία στο κεφάλαιο Ηλίας Κασιδιάρης και του χώρου αυτού εν συνόλω.

Έχοντας λοιπόν όλα αυτά στα υπόψιν ερωτώ θέλει πραγματικά ο χώρος να βάλει ο ίδιος την ταφόπλακα στον εαυτό του; Και ναι υπάρχει λύση, αν θέλει κανείς να την ακούσει … Η λύση είναι το να ψηφίσετε εθνικιστικά ή έστω εν ευρεία εννοία εθνικιστικά κόμματα (και δεν εννοώ Φαήλους - Κρανιδιώτηδες ή Μπογδάνους για να έχει μελλοντικά κυβερνητικά στηρίγματα η Ν.Δ.), μόνο κατά αυτό τον τρόπο μπορείτε να στερήσετε από το προδοτικό πολιτικό κατεστημένο την ολοκλήρωση του έργου του, το οποίο έχει προαποφασιστεί εδώ και δεκαετίες, και ο οποίος είναι η πλήρης αφελληνισμός. Αυτό πρέπει να αποτραπεί πριν είναι πολύ αργά ... 

Εκτός και αν νομίζουν ορισμένοι ότι η ιδεολογία είναι υποδεέστερη κομμάτων και ιδίως προσώπων!

46 σχόλια:

  1. I hear footsteps closing in
    I recognize them from my early days
    The times are different the image remains the same
    Repeating backflashes remembering the name
    Approaching visions of things I can't recall
    A familiar smile awakes the pain
    Unkept promises
    The night awaits
    The act of confidence
    The kiss of Judas
    I feel the lips on my cheek
    The kiss of Judas
    Haunts me once again
    In your private chamber you're all alone
    The well earned silver pieces falling to the floor
    The flame of the candle casting movement to the wall
    Your eyes filled with guilt keep staring at the door
    Approaching visions of things I can't recall
    A familiar smile awakes the pain
    Unkept promises
    The night awaits
    The act of confidence
    The kiss of Judas
    I feel the lips on my cheek
    The kiss of Judas
    Haunts me once again

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/23 1:14 π.μ.

    Με άλλα λόγια μας λες να ψηφίσουμε Δημήτρη Ζαφειρόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν απελευθέρωση και όχι κατοχή11/5/23 3:12 π.μ.

    Συμφωνω σε ολα που γραφει ο αρθρογραφος εκτος απο το τελος που λεει οτι πρεπει να ριξουμε ψηφο σε "άλλα" εθνικιστικα "κομματα" μορφωματα απο το να ψηφισουμε συριζα οπως θα κανουν αρκετοι για να μην βγει ο μητσοτακης ως τιμωρια .Εγω αποχη θα κανω οπως και θα εκανα αν δεν εκοβαν το μορφωμα του κασιδιαρη αλλα και παλι δεν γινεται να ψηφισουμε τα αλλα "εθνικιστικα" κομματα .αν μια φορα το μορφωμα του κασιδιαρη ειναι φαιδρο , τα υπολοιπα ειναι χιλιες φορες φαιδρα .και ναι μορφωματα ειναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μποβιατσος Κ11/5/23 9:55 π.μ.

    Μια αρκετά καλη ανάλυση, που σε άλλα συμφωνούμε και σε κάποια άλλα όχι. Λογικό και φυσιολογικό. Η υγεία της διαφωνίας. Δυστυχώς κάνεις μα κανείς δεν έκανε αυτοκριτική μετά από την ΧΑ εποχή που όλοι φταίγανε εκτός από τους υπεύθυνους και συνέχισαν με το ίδιο μοτίβο και πνεύμα γνωρίζοντας μόνο μια λέξη.. ΖΗΤΩ..απλά Ελλάδα το όνομα.
    Ο μεγάλος Celine ελεγε:"Na μαθετε να εχετε αδικο, ο κοσμος ειναι γεματος απο αυτους που εχουν δικιο και γι αυτο σαπισε"
    Τα σέβη μου σε ολυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/23 8:03 μ.μ.

      Έχεις ενταχτεί στο εθνικό μέτωπο του Κωνστα, Μποβιατσε;

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος11/5/23 3:17 μ.μ.

    Για κάποιο περίεργο λόγο ο αρθρογράφος προσπέρασε την περίπτωση του Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνου. Αλλο ενα φαιδρό πρόσωπο της κλίκας Μιχαλολιακου που τελικα αποδείχτηκε ο χειρότερος όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/23 6:49 μ.μ.

      Γεροψυχάκια, τώρα σου φταίει και ο Κωνσταντίνου; Ρε συ κρίνε, τι θα γίνει με τον ανισόρροπο;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/5/23 10:16 μ.μ.

      Τραγικός ο τουρκόφιλος, υποστηρικτής του σινοτουρκικού καθάρματος Πούτιν, δολοφόνου λευκών ευρωπαίων χριστιανών ουκρανών Κωνσταντίνου

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/5/23 12:52 π.μ.

      Γιατί σας προβληματίζει η κριτική σκέψη;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος11/5/23 5:51 μ.μ.

    Δεν αναφέρεται στο άρθρο η γραμμή που δόθηκε να ψηφίσουν εκδικητικά και τιμωρητικά ΣΥΡΙΖΑ οι οπαδοί του συνεχώς οβιδιακώς μεταλασσόμενου νεο-εθνικιστικού μορφώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/5/23 6:41 μ.μ.

    τρομερό άρθρο μπράβο ΜΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/5/23 10:33 μ.μ.

    Όπως ειπες Μυρμιδωνα εισαι εθνικιστης. Και εγω ειμαι φιλε. Θα πρέπε λοιπον να ξερεις ως εθνικιστης πως ο εθνικιστικος χωρος μας ειναι ο πιο ποικιλομορφος. Εχει μεσα εθνικιστες σοσιαλιστες, φασιστες, καπιταλιστες, βασιλικους,κοινοτιστες, χριστιανους και μη.... Αστους και Εργατες. Απο όλους εχει ο κηπος, βαρβαριστι μπαξες. Όλους εμας λοιπόν ενωνει η Ελλας που λεει και το συνθημα. Για αυτην ζουμε και αναπνεουμε. Για το Γενος, την ευημερια και το μεγαλείο του. Η πολυδιασπαση του χωρου ειναι ευκολως κατανοητη εκ των ανωτέρω αλλα εχει και αλλες ερμηνειες. Ειναι ζητημα κοινωνικων περιστασεων, συναναστροφων συμπαθειων, ισχυρογνωμοσυνης εναντι ο ενας του αλλου και πολλά ακομη. Ολα φυσιολογικα ειναι ομως! Η θεραπεία τους ηταν ειναι και θα ειναι μία. Ο ΗΓΕΤΗΣ. Η συγκολλητικη ουσια της ποικιλομορφης εθνικιστικης αγελης. Αυτος που θα ενωσει, θα δωσει κοινη πιστη και θα γεφυρωσει τα χασματα. Ο Ηλίας Κασιδιαρης εχει λοιπον ορισμενα ηγετικα χαρακτηριστικά που πιανουν τόπο. Ενωνουν οχι ολους δυστυχως, αλλα πολλους απο τους εθνικιστες ευτυχως.Και οχι μονο εθνικιστες!! Ουδεις αλανθαστος ουδεις σψεγαδιαστος αλλα χωρις τον Ηλία θα ειμασταν ως χωρος διασκορπισμενος στα περατα χωρισμενος σε φραξιες και μικροοργανωσεις. Χωρις αυτον ο λαος δεν θα μας αφουγκραζοταν. Οφειλεις να το αναγνωρισεις. Εξυπηρετει λοιπον αυτή την χρονικη περιοδο την εθνικιστικη ιδεα καλυτερα απο καθε αλλον. Χωρις βεβαια να ξεχναμε την προσφορά της Χρυσης Αυγης που εβγαλε τον εθνικιστικο χωρο απο χρόνια αφανειας και μεταλαμπαδευσε τη φωτια σε χιλιαδες νεους. Εγινε το μεσο εκφρασης της desperato amore των πατριωτων για την Ελλαδα. Για την αγαπη και την εννοια μας για το Γενος, για την ευημερια και το μεγαλείο του. Οσο αναφορα τα ξεχωριστα σημεια δεν θα επιχειρηματολογισω παραμονο σε ενα. Οταν επι ΧΑ αλλα και επειτα επι Ελληνων διατυμπανιζαν για μεγαλα ποσοστα... Δεν ειναι μεγαλομανια, ειναι προπαγανδα! Εξυπνος εισαι. Το καταλαβαινεις θαρρω. Τελος ναι, χιλια ναι.... Θελει αμβλυνση του ιδεολογικου προσδιορισμου για να χωρεσουν ολοι. Ολοι οσοι ανεφερα στην αρχη. Προταγμα ο εθνικισμος. Τα αλλα δευτερευοντα.... για μενα σχεδον ασημαντα εως και διασπαστικα αν θέλεις. Τελος εσυ τι προτεινεις να ψηφισουμε; και γιατι να μην δωσει ελευθερια ο Ηλιας να κρινει μονος του ο καθενας και να στηριξει εθνικιστικο φορεα;;; ποιος απο ολους αυτους του συμπαρασταθηκε; εσυ ο ιδιος τον μεμφεσαι και του αντιτιθεσαι... Αστα λοιπον αυτα τα περι στηριξης εθνικιστικων ταχα κινηματων. Προτεινε εσυ πρωτος και εγω ακολουθω. Αυτα απο μενα. Εναν ακομα εθνικιστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/23 10:39 π.μ.

      Άσε τις εξυπνάδες τρελοθόδωρε. Δεν είσαι ούτε εθνικιστής ούτε τίποτα. Πήγαινε να ψηφίσεις Άδωνι και άσε τους Έλληνες να κάνουν αυτό που γνωρίζουν.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/5/23 3:45 μ.μ.

      Πάντως εγώ το έλεγα πάντοτε. Λιάκο, είσαι το μεγαλύτερο ταλέντο του εθνικισμού. Ακόμα μεγαλύτερο και από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Αν θες να πετύχεις μακριά από τους αντισημίτες. Ο έχων ώτα...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/5/23 9:57 μ.μ.

      Ποιος τρελοθοδωρος ρε προσβλητικε;;; και ποιος Αδωνης;;; αυτα καταλαβες εσυ;; αντε απο εδω αρλεκινε... Θα ορισεις και αν ειμαι εθνικιστης η οχι βραδυνωα. Που διαφωνεις πες μας με επιχειρηματα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/5/23 11:21 π.μ.

      Χατζηγωγε πράκτορα της πρεσβείας Αμερικής και Ισραήλ βρες μια κανονική δουλειά

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/5/23 4:57 μ.μ.

      Καπιταλιστές έχει μέσα ο εθνικισμός ρε σκουπίδι; Που θέλεις και κριτική. Πάρε τους καπιταλιστές και τον Ηλία και φτιάξτε άλλη μια ακροδεξιά καρικατούρα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος13/5/23 5:08 μ.μ.

      Φοραδοκυνηγέ 9:57μ.μ. δεν αρκούν οι τάπες που σου κόλλησε ο κύριος ΑΗΚ στην κάτωθεν ανάρτηση; Θες και δεύτερο χέρι;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος13/5/23 9:21 μ.μ.

      Σκουπιδι εισαι εσυ και ασχετος και ανιστορητος και αδιαβαστος απο οτι φαίνεται. Οχι βλακα εχει μονο εθνικοσοσιαλιστες... Που ουτε αυτων την ιστορία ξερεις. Ασε που ο εθνικισμος προυπαρχει των εθνικοσοσιαλιστων. Τι νουμερο θεε μου. Τι μπολσεβικος πλεμπαιος.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος14/5/23 12:31 π.μ.

      Αντί να μου πεις μπράβο που σου άνοιξα τα μάτια αποκαλύπτοντας (στην ανάρτηση για τον ενταφιασμό της Ευρώπης) τον προβοκάτορα των Εθνικών Ιδεών Τέλη ή ιππέα που περνάει το Μασονικό δηλητήριο του πανανθρωπισμού και τον αναρχοκομμουνισμό ως ''εθνικοσοσιαλισμό'' πασπαλισμένο με λίγο Πλάτωνα και νεοεποχίτικες δοξασίες του ινδουισμού τύπου Ζεν στο στάβλο του, βλέπω ότι ξύνεσαι να πάρεις και άλλη απάντηση. Θα σου κάνω το χατίρι και θα στη δώσω: Ο Βελόπουλος της ''κακιάς'' ακροδεξιάς μου όπως λες, απέδειξε στο πρόσφατο Ντιμπέιτ ότι αξίζει όσο δέκα Χρυσά Αυγά και πουθενάδες σαν τον Τέλη σου. Και σου εξηγώ άνευ τρολλαρίσματος αυτή τη φορά μπας και βάλετε μυαλό: Χωρίς να πέσει στην παγίδα των Δημοκρατών λέγοντας ότι δεν συνομιλεί μαζί τους όπως έκανε ο Μιχαλολιάκος, κατάφερε να επικοινωνήσει Εθνικές Ιδέες και δομημένο Πρόγραμμα (400 σελίδων παρακαλώ) χωρίς να αφήσει με την απουσία του να περάσει στον λαό παρά μόνο η προπαγάνδα των αντιπάλων μας μπροστά στα μάτια εκατομμύρια κόσμου! Με δυο λόγια: Κατέθεσε αναπτυξιακό πρόγραμμα εθνικής ανεξαρτησίας με εξορύξεις κ.λ.π. μακρυά από πράσινη (υπ)ανάπτυξη και πράσινα άλογα, άνοιξε τα μάτια του κόσμου στα θρησκευτικά αποκαλύπτοντας πως διδάσκονται ύπουλα Μασονικές διδασκαλίες πανθρησκείας σε σχολικά βιβλία με ινδιάνους Χριστούς και δεν συμμαζεύεται, έθιξε τέλεια τα εργασιακά τονίζοντας γιατί τα παιδιά του φτωχού να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες εργασίας σε νησιά όταν τα υπόλοιπα βολεύονται εργασιακά σε αραλίκι επειδή έχουν μπάρμα στην Κορώνη, υπερασπίστηκε το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να μην παραχωρείται η ιδιοκτησία του σώματός μας σε εμβολιαστικά πειράματα γνωστών γαμψομύτηδων αφεντικών με υποχρεωτικό εμβολιασμό κ.λ.π. Να στο πω και διαφορετικά: Έπρεπε να περιμένουμε τον Βελόπουλο δηλαδή για να κοινωνηθούν όλα αυτά στο ευρύ κοινό, δίνοντάς του να καταλάβει ότι από τη μια πλευρά υπάρχει η ακροδεξιά μου και από την άλλη το αντεθνικό σύστημα των παγκοσμιοποιητών και τίποτε άλλο εναλλακτικό σαν τον κάθε αμπελοφιλόσοφο Τέλη που σε υπνωτίζει με διαλογισμούς πάνω σε φοράδα; Την απάντηση την πήρες!

      Υ.Γ. Τον Βελόπουλο δεν τον πάω σαν άτομο από άποψη χαρακτήρα, προτιμώ τον Τέλη γιατί η φάτσα του με ερεθίζει για τρολλάρισμα, αλλά εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και αυτό το είδα παρά μόνο από την Ελληνική Λύση. Δυστυχώς ή ευτυχώς...

      Y.Γ. 2 Ακόμα κατουριέμαι από το γέλιο στο άκουσμα του Βαρουφάκη να λέει στο ερώτημα τι θα έκανε αν αποβιβάζονταν Τούρκοι σε ελληνική βραχονησίδα: Θα αρχίσω τα τηλέφωνα!!! (εννοώντας σε αμερικανούς κ.α.). Ε, αυτά είναι τα αποτελέσματα του ανθρωπιστικού δηλητηρίου που σκορπάει και ο Τέλης σου...
      - φοραδοκυνηγός Dies Irae

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος14/5/23 1:50 μ.μ.

      Θλιβερέ φοραδοκυνηγέ χατζηγώγε η προδοτική ακροδεξιά σου υπόγραψε και τα μνημόνια ως ΛΑΟΣ πριν μερικά χρόνια. Ποια μια και άλλη πλευρά λες; Στην ίδια καπιταλιστική πλευρά είστε βρωμερό αμερικανόδουλο τρολ

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος14/5/23 3:03 μ.μ.

      Ο εθνικισμός προϋπήρχε βλάκα του μπετόν 9:21 μμ αλλά ήταν πάντα αντικαπιταλιστικός. Πήγαινε να τρολάρεις στο Στόκο σου.

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος14/5/23 3:45 μ.μ.

      Χατζηγώγο πήγαινε να πεις στο Βελόπουλο ότι είσαι ρατσιστής, ότι οι μη Ευρωπαίοι είναι γύφτοι (σ αυτό θα παρεξηγηθεί και ο ίδιος) και όλες τις άλλες μαλακίες που γράφεις και θα δεις πόσο θα εκφράσει τις ιδέες σου. Πες την αλήθεια και μην ανακατεύεις το Βελόπουλο. Αυτά τα ρατσιστικά τα λένε κάτι φίλοι σου που παίζουν φιλικά στο τένις κλαμπ της Εκάλης με τον Άδωνι. Τα λένε όμως στα κρυφά μην και τους πιάσει το αυτί του Δημητριάδη και κοπεί το μεροκάματο. Άντε τρισάθλιο τρολ του Τσούνη.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος14/5/23 4:08 μ.μ.

      Φοραδοκυνηγέ Χατζηgogo έχεις μεγάλη ευθύνη για αυτά που καταγγέλλεις. Αν δεν τα είχες κάνει μαντάρα στην καθοδήγηση τώρα ίσως και να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Όσο διατηρεί ο ΑΗΚ την πρωτοκαθεδρία στον εθνικιστικό χώρο θα επιβάλλει τις δικές του θέσεις στα νέα παιδιά.

      Ένα παλιό μέλος της νεολαίας Στόχου

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος11/5/23 11:32 μ.μ.

    Νομίζω ότι τα θετικά του Κασιδιάρη είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά. Επίσης θεωρώ πως οι υποστηρικτές του, οι "Κασιδιαρίζοντες" όπως γράφεται υποτιμητικά, ανήκουν στα υγιώς σκεπτόμενα τμήματα των ελλήνων πάρα τις όποιες ατέλειες.
    Υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα σημεία στο κείμενο όμως είναι εμφανής και η εμπάθεια προς το πρόσωπο του Η.Κ. που εκδηλώνεται εξαρχής με τη χαρά του συντάκτη για την απαγόρευση καθώς τον ταυτίζει με τον εξαφανισμένο πια "χρυσαυγιτισμό"(μια ταύτιση απόψεων με τη δικαστική απαγόρευση που καταδικάζει τον Η.Κ. με την αστεία νομικά κατηγορία του "συνεχιστή της Χ.Α.").
    Επίσης θεωρώ αρκετά ελιτίστικη την υποτιμητική αντίληψη για τους υποστηρικτές και συμπαθούντες του Η.Κ. (που θεωρούνται πρόβατα που απλά ζητωκραυγάζουν ηλιθιωδώς) ενώ για την κριτική στους χειρισμούς του κόμματος περί εκλογικής καθόδου αυτή γίνεται έξω από την ...φυλακή, παραβλέπεται ότι το πάνω χέρι το έχουν η κυβέρνηση, οι δικαστές της και τα ΜΜΕ της και γενικά είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προβλεφθούν οι αυθαιρεσίες που θα κάνουν. Επίσης τόσον καιρό οι "Έλληνες ΓΤΠ" δεν έχουν δείξει σημάδια πολιτικής ηλιοθιοτητας όπως συνέβαινε επί Χ.Α. ώστε να δικαιολογήται τέτοια μαυρίλα.
    Λίγο περισσότερο νηφαλιότητα θα ήταν πιο εποικοδομητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/5/23 2:54 π.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Φυσικα ο ναρκισσος Η.Κ νομιζει οτι η γη γυρναει γυρω απο τον ευατον του.... Τα ψυχοπαθολογικα που λεγαμε....
    Παρολο που ηταν αναγνωρισιμος και ειχε ενα αρκετα μεγαλο εκλογικο ρευμα, προτιμησε να το "παρει στο λαιμο του", μιλωντας για αποχη, πραγμα το οποιο σημαινει στηριξη στα καθεστωτικα κομματα.
    Νομιζω οτι η πλειοψηφια των ψηφοφορων του δεν θα απεχει απο τις εκλογες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/23 1:13 μ.μ.

      Εντάξει ρε Ζώη. Μας έπεισες να μην απέχουμε. Θα προσέλθουμε όλοι να ψηφίσουμε 21. Θες κάτι άλλο;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/5/23 9:41 μ.μ.

      Απο ΑντιΝατοικος:
      Δεν ειμαι ο Ζωης ρε τρολ... ειμαι καποιος που θα τον τιμησει με την ψηφο του...
      Τα σχολια του 10:33 και 11:32 ειναι σωστα και συμφωνω μαζι τους, θεωρωντας ομως οτι σε ενα υποτιθεμενο μελλοντικο πολιτικο κινημα τοσο ο Η.Κ οσο και "αλλοι" "ηγετες" δεν θα πρεπει να ειναι επικεφαλης, ας ειναι μπροστα... σε ενα πολυηγετικο ευελικτο σχημα...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/5/23 10:03 μ.μ.

      Η ανακοινωση των Ελληνων λεει οχι λευκο, οχι ακυρο, οχι αποχη. Τι διαβασες εσυ αντινατοικε; σε πιανω αδιαβαστο... Προτεινω να ψηφισουμε κατι που θα βοηθησει να γινουν επαναληπτικες... Δεν εχει σημασια αν θα ειναι αριστερο η δεξιο. Σκοπος ειναι να γινουν επαναληπτικες και να εχει μια ακομα ευκαιρια, με καποιο τροπο, που δεν θα αναλυσω τωρα, να εκπρροσωπηθει ο εθνικισμος.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος13/5/23 10:20 π.μ.

    Ο ένας μας ξινίζει και ο άλλος μας βρωμάει. Τουλάχιστον όσοι απέχουν έχουν την ειλικρίνεια εξ αρχής να μην βλέπουν μέλλον σε αυτό το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος13/5/23 1:40 μ.μ.

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μερικοί χαίρεστε με τη διάλυση της ΧΑ. Απο όταν διαλύθηκε η ΧΑ έπαψε να υπάρχει εθνικιστικό κίνημα στους δρόμμους. Εαν διαλυθεί το Εθνικό Κόμμα Έλληνες θα πάψει να υπάρχει εθνικιστικό κίνημα και στον πολιτικό στίβο. Όσοι φαντασιώνονται "αναγεννήσεις του εθνικιστικού κινήματος" είναι μακράν στην κοσμάρα τους. Η ΧΑ διαλύθηκε το 2019 (και ακόμη, παρά τον αριθμό λόγων ατόμων που έχει, κάνει κάποιες ακτιβιστικές παρεμβάσεις). Το..."αναγεννημένο κίνημα που είναι; Νομίζετε ότι είναι εγκλωβισμένοι στον Κασιδιάρη και ότι για αυτό δεν υπάρχει στοπυς δρόμμους; Αν ναι, είστε στην κοσμάρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/5/23 9:37 μ.μ.

      Συμφωνω απόλυτα. Μπραβο ρε φιλαράκι! Βγαινει τοση χολη εδω μεσα που αναρωτιέμαι αν ολοι αυτοι ειναι πράγματι εθνικιστες ή βαλτοι.

      Διαγραφή
    2. Ήταν απελευθέρωση και όχι κατοχή14/5/23 7:43 μ.μ.

      πείτε μου έναν λόγο που πρέπει ντε και καλά να στηρίζουμε αυτό το κόμμα (Χ.Α)με χαφιέ αρχηγό .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/5/23 1:51 μ.μ.

      7.43, έχω βαρεθεί να ακούω για χαφιέ. Χαφιεδιλίκια απο αυτόν δεν έχω δει ποτέ. Και πάντως είναι το μόνο κίνημα που κατέβαινε στο δρόμμο με κόσμο.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος13/5/23 5:58 μ.μ.

    Αντί τα κόμματα του χώρου να κοιτάνε πως θα γίνουν επαναληπτικές ας κοιτάνε πως θα κινητοποιήσουν τον Λαό, θα τον βγάλουν στους δρόμους και θα φτιάξουν κινηματικές δομές ικανές να οδηγήσουν στην ανατροπή του σάπιου καθεστώτος. Όλο κάλπες, φάκελοι και ψήφοι. Αν άλλαζαν κάτι οι ψήφοι θα ήταν παράνομες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gr.Socialist-Nationalist14/5/23 2:23 μ.μ.

      Σωστά τα λες αν ήταν να αλλάξει αυτό το διαφθαρμένο σύστημα με της εκλογές, θα τις είχαν παράνομες
      Το σύστημα όμως βάζει τους ζητωμπατριωτες και τους ψευτοεθνικηστες για να μην ριζοσπαστικοποιηθεί το εκλογικό σώμα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/5/23 8:59 μ.μ.

      Gr.Socialist-Nationalist, δηλαδή αν δεν υπήρχαν οι ψευτοεθνικιστές και ζητοπατριώτες θα ριζοσπαστικοποιούταν το εκλογικό σώμα; Εαν ήταν έτσι τα πράγματα θα είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ήδη και αυτό δεν θα εξαρτούνταν απο τους ψευτοεθνικιστές και τους ζητοπατριώτες.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος13/5/23 7:15 μ.μ.

    Χθες τη νύχτα μόλις τελείωσα τη λάντζα μου, γύρισα σπίτι και έπεσα πάνω στη διακαναλική συνέντευξη του μ-λ ΚΚΕ. Κάποια στιγμή ακούω να λένε για εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλισμό! Και αναρωτιέμαι: Κομμουνιστές είμαστε και εμείς οι εθνικοσοσιαλιστές όταν λέμε ίδια πράγματα; Όχι κύριοι! Ας ακούσουμε τον Μαρίνη που μας έλεγε ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν κίνημα της Δεξιάς ιδεολογικά για να μην μας παίρνουν κόσμο οι κομμουνιστές! Ας αφήσουμε στην άκρη την αριστερίστικη εκτροπή του εθνικοσοσιαλισμού που ευθύνεται για τον σημερινό αφανισμό του και ας συνταχθούμε με την ακροδεξιά αλά Τραμπ που είναι και η μοναδική άλλωστε που συγκρούεται σήμερα ανοιχτά με τον πολιτισμικό Μαρξισμό και την Πολιτική Ορθότητα των παγκοσμιοποιητών...

    ένα γκαρσόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/5/23 9:42 μ.μ.

      Γκαρσονι οπως εδωσα τα εύσημα και σε αλλο συναγωνιστή τα δινω και σε σενα. Μαζι σου φιλε. Συμφωνω. Μακαρι να σκεφτονταν και αλλοι ετσι

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/5/23 11:09 μ.μ.

      α ρε καημένε Θοδωράκη τι έχεις πάθει. δεν κυνηγάς φοράδες τώρα?

      Διαγραφή
    3. Παρατηρητής14/5/23 1:07 π.μ.

      Οι κομμουνιστές είναι οι πραγματικοί εθνικοσοσιαλιστές

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/5/23 1:51 μ.μ.

      Οι κομμουνιστές δολοφόνοι των λευκών ευρωπαίων χριστιανών Ουκρανών είναι "εθνικοσοσιαλιστές";

      Διαγραφή
    5. Gr.Socialist-Nationalist14/5/23 2:15 μ.μ.

      Παρατηρητή μην γράφεις τέτοιες αλήθειες κάποιοι θα λαμπαδιασουν από το κακό τους

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος14/5/23 3:01 μ.μ.

    Και οι εθνικοσοσιαλιστές είναι οι πραγματικοί κομμουνιστές. Όποιος δεν ψηφίσει μλ κκε είναι γκαρσόνι και νεοδημοκράτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/23 4:10 μ.μ.

      Πραγματικά έτσι είναι. Μην ακούς τις φήμες. Ούτε ο Βορίδης και ο Θ. Πλεύρης είναι νεοδημοκράτες. Απλά συνεργάζονται με τη Νέα Δημοκρατία για να περνάνε τις δικές μας ιδέες μέσα από το σύστημα. Σωστά τα λέει ο Στόχος.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.