Η γενιά των μηδενιστών (άρθρο του Κωνσταντίνου Μποβιάτσου)

 

γράφει ο Κωνσταντίνος Μποβιάτσος

Το είχαν γράψει αναλύσει και προφητεύσει κατά κάποιο τρόπο τα μεγάλα μυαλά του 20ου αιώνα. Άνθρωποι που πέρασαν δια πυρός και σιδήρου στην ζωή τους, οι περισσότεροι από αυτούς πολέμησαν στα φριχτά χαρακώματα του Α’ παγκοσμίου πολέμου, έζησαν την πείνα και την πραγματική οικονομική κρίση, αυτή της δεκαετίας 1920 και φυσικά τον Δεύτερο μεγάλο πόλεμο τον οποίον προκάλεσαν τα μεγάλα αφεντικά, αυτά που δεν δίστασαν να ισοπεδώσουν εκατοντάδες πόλεις με αμάχους με την λήξη του πολέμου αυτού. Δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμη και ατομικές βόμβες. Είναι τα ίδια αφεντικά που σήμερα  ανεξέλεγκτα κυβερνούν και βιάζουν τις ψυχές και το μυαλό μας καθημερινά. Πέρα από την ισοπεδωτική και ανεξέλεγκτη μετανάστευση στην Ευρώπη, η οποία έχει ήδη επικυρώσει και την Μεγάλη Αντικατάσταση, υπάρχει και  η ολική καταστροφή, η ολική παρακμή του πνεύματος.

Μέσα από τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα - για τα οποία προσπάθησαν να προειδοποιήσουν τον τεράστιο κίνδυνο που ελλόχευε η ασυλλόγιστη χρήση τους, οι αντιμοντερνιστές του 20ου αιώνα - η ολοκλήρωση της σήψης ήταν απλά παιχνιδάκι για το Καθεστώς. Και σε κάποιες στιγμές που ίσως υπήρχε κάποια αντίδραση, ένα ξύπνημα ή έστω ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε έμπαινε στο παιχνίδι το μεγάλο όπλο, ο Φόβος. Έτσι είχαμε τον θανατηφόρο για την ανθρώπινη φυλή, συνδυασμό: Ανεξέλεγκτη, καταστροφική τεχνολογία και την υγειονομική τρομοκρατία. Αλλά ο στόχος βέβαια, πάνω από όλα, ήταν και είναι οι νέοι...

Βλέπουμε και διαβάζουμε για παράδειγμα, ότι πλήθος νεαρών σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις  προσπαθούν να δουν και να γνωρίσουν από κοντά τους γνωστούς influencer. Μια ιδιότητα που δεν μπορεί να εξηγηθεί ενώ όποιος το κάνει θεωρείται επιτυχημένο κοινωνικό μοντέλο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει  κάποια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ή πολιτιστική  ή πνευματική ικανότητα. Πρόκειται δηλαδή για ένα άτομο που – αν οι λέξεις έχουν ακόμη ένα  νόημα – τείνει να καθορίζει την συμπεριφορά, τις ιδέες, την κατανάλωση των άλλων μέσω δηλώσεων ή τρόπου ζωής. Μια δραστηριότητα πολύ κοντά στην εξαπάτηση, δεδομένου ότι οι ενέργειες των επιρροών υπαγορεύονται γενικά από το σύστημα κατανάλωσης, ιδίως των αγαθών «θέσης», δηλαδή εκείνων που χρησιμεύουν για να σηματοδοτήσουν μια κοινωνική θέση, μια προϋπόθεση κύρους, συχνά απλώς μια φιλοδοξία και μια συλλογική μίμηση.

Η γενετική, πολιτιστική, αξιακή μετάλλαξη των σημερινών νέων, είναι πλήρης. Έχουν μυηθεί, καθοδηγηθεί, πειστεί στον πληρέστερο μηδενισμό. Η θλιβερή νίκη του μαζικού  μηδενισμού επιβεβαιώνεται από μια ισπανική μελέτη για την ψυχική υγεία των νέων. Σαράντα στους εκατό Ισπανούς πιστεύουν ότι δεν έχουν καλή ψυχική υγεία. Οι νέοι είναι η ηλικιακή ομάδα που αξιολογεί την ψυχολογική τους κατάσταση πιο αρνητικά: μόνο ένας στους τρεις δηλώνει ικανοποιημένος. Οι κρίσεις πανικού, το άγχος, οι καταθλιπτικές καταστάσεις, με μια λέξη, μια δυστυχισμένη ζωή, φαίνονται φυσιολογικά για τους νέους Ίβηρες. Η χρήση ψυχοδραστικών φαρμάκων επηρεάζει τουλάχιστον έναν στους δύο νέους και τέτοιου είδους χάπια έχουν περισσότερους καταναλωτές στην Ισπανία από ότι στον υπόλοιπο κόσμο. Όλα αυτά σε μια χώρα που φημίζεται για το κέφι, το καλό κλίμα και τη χαρά της ζωής. Επιπλέον είναι ένα έθνος που έχει από τους πιο χαλαρούς νόμους  σχετικά με τα έθιμα και τα νέα «δικαιώματα». Και αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα.

Προφανώς αυτός ο τύπος κοινωνίας μας πονάει. Μια κοινωνία  ανήσυχη, ατομικιστική, εγωιστική και αδιάφορη για τον άλλον, άδεια από ιδέες και πεποιθήσεις. Είναι πλέον μια ασθένεια από μόνη της και η έκβαση της είναι ένας τρομακτικός πρακτικός μηδενισμός. Καμία αρχή ή αξία δεν φαίνεται να αξίζει να δηλωθεί ή να αξίζει να αγωνιστεί κάποιος για αυτές. Για να αντέξει κανείς την ύπαρξη και να αναζητήσει αναλαμπές της εφήμερης ευτυχίας, οδηγείται στην εξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες, αλκοόλ, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, καταναγκαστικό σεξ. Τεχνητοί παράδεισοι για να ξεφύγει από τις πραγματικές κολάσεις και να θέλει απλά να ζει χωρίς σκοπό. Πολλαπλασιάζονται οι πράξεις αυτοτραυματισμού, η αντικοινωνική συμπεριφορά, η ακοινωνησία που καλύπτεται από τη βουλιμία της ψευδούς, τεχνητής επικοινωνίας των κοινωνικών δικτύων.

Τίποτα περίεργο αν καταφύγουν σε εθισμούς, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει αυτός των κοινωνικών δικτύων, η ψυχαναγκαστική υπερσύνδεση, το σύνδρομο «μου αρέσει», «δεν μου αρέσει», ακόμη και ο καταστροφικός φόβος να χάσεις κάτι, να μην να είσαι αρκετά μοντέρνος, να μην έχεις ορισμένες εμπειρίες, στην ουσία να μην είσαι αρκετά κομφορμιστής, όπου ο «μεταμοντέρνος κομφορμισμός είναι μια εξαντλητική κούρσα ετεροκατευθυνόμενων παραβάσεων στους τρόπους ζωής, ύπαρξης και σκέψης του χθες», χρησιμοποιώντας τα λόγια του μεγάλου πολέμιου της νεωτερικότητας, του Ernst Junger. Τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα εργάζονται για να δημιουργήσουν απομονωμένες, φοβισμένες, καταναλωτικές και υπάκουες γενιές. Κανείς δεν τολμά να κατηγορήσει το σύστημα για κάτι τέτοιο διότι όπως λέει και ο λαός: «καλά είμαστε, έχουμε την ελευθέρια μα και την υγεία μας, τι τα θές τώρα τα επαναστατικά». Για το Καθεστώς δεν πρέπει  να ξυπνήσει κανείς, ώστε να μην μπορεί  να αμφισβητηθεί ένα ολόκληρο σύστημα, ολόκληρη η κοινωνική δομή, το συνολικό σύστημα της «προόδου».

Mην ξεχνάμε ότι οι νεανικές μάζες έδειξαν υποταγή μπροστά στις επιβολές και τη συμπίεση των καθημερινών ελευθεριών της  τριετούς “επιδημίας”. Δηλαδή έχουν εισαγάγει τη μη επικριτική προσαρμογή που ο Etienne De La Boétie ονόμασε εθελοντική υποτέλεια. Στις ΗΠΑ, το κέντρο της παρηκμασμένης δυτικής αυτοκρατορίας, η κατάσταση της νεολαίας έχει μπει πλήρως στον πιο σκοτεινό μηδενισμό, που ευνοείται από τα αμέτρητα εθνοτικά γκέτο, τη φτώχεια, την κοινωνική και οικογενειακή ερήμωση, την εκτεταμένη βία και την απογοήτευση που προκαλεί  το τεράστιο μέγεθος των προσδοκιών έναντι της πραγματικότητας. Κάποιος κάνει ένα κακό από καθαρό μηδενισμό. Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος ανέφερε ένα γεγονός που του συνέβη στην Ουάσιγκτον: δύο παιδιά με μηχανάκια άρπαξαν το κινητό του από τα χέρια όχι για ληστεία, αλλά για να το καταστρέψουν γελώντας, ήταν μια χειρονομία χωρίς νόημα, εντελώς μηδενιστική. Ζουν σε μια αταξία και νιώθουν την ανάγκη να δημιουργήσουν αταξία και στη ζωή των άλλων.

Η ιδέα ότι ολόκληρη η κοινωνία είναι ένοχη για τη συμπεριφορά όσων επιτίθενται, καταστρέφουν, πυρπολούν περιουσίες άλλων ή συνθλίβουν ένα τηλέφωνο χωρίς λόγο, είναι το σύμπτωμα μιας ασθένειας με δυσοίωνη πρόγνωση, αυτή του μηδενισμού. Λείπει η κουλτούρα, ή μάλλον την εξαφάνισαν με το νέο όπλο που ονομάζεται "Cancel Culture", ένα νέο φρούτο πάρα πολύ θανατηφόρο. Άλλωστε υπάρχουν και γνωστοί influencer οι οποίοι εναντιώνονται στο Πνεύμα και την Κουλτούρα, θεωρώντας τα άχρηστα και περιττά. Όλα γίνονται ψηφιακά και αυτός ήταν άλλωστε ο Σκοπός. Υπάρχει η προδιάθεση να γίνουν ψηφιακοί σκλάβοι, ένα κοπάδι του οποίου το βοσκοτόπι θα είναι το παγκόσμιο ψηφιακό εισόδημα, η αέναη σύνδεση και η σεξουαλική ασέβεια, που βιώνονται ως μόδα. Σε κύματα παρόμοια με σμήνη ακρίδων, αναστατώνονται όταν μια ομάδα υποτιθέμενων θυμάτων εκδηλώνει πρόβλημα «ένταξης». Μόλις σβήσει ο θόρυβος, περνούν στην επόμενη είδηση με απόλυτη αδιαφορία.

Μια άλλη μάζα, αποβλακωμένοι ώρες και ώρες μπροστά στις οθόνες τους, την νέα εργασιακή σκλαβιά, περιμένουν τα ολιγόλεπτα διαλείμματα να βγουν δήθεν στον “καθαρό” αέρα μιας ταλαίπωρης μεγαλούπολης και μέσα σε χρόνο μηδαμινό προσπαθούν να φάνε όρθιοι την πλαστική τροφή που αγόρασαν από τις μοντέρνες αλυσίδες της καπιταλιστικής κατανάλωσης και πάλι να επιστρέψουν στα κελιά τους ευχαριστημένοι, μια ψεύτικη ευχαρίστηση αφού η πραγματική ευτυχία δεν τους έχει αγγίξει ποτέ. Είναι μια ορδή από ζόμπι που βαδίζουν χωρίς σκέψη. Είναι ο μαζάνθρωπος. Είναι όπως τους ήθελε το Καθεστώς. Δεν έχουν άλλο λάθος από το να έχουν απενεργοποιήσει τον εγκέφαλο. Και γι' αυτό έχουν άφθονες δικαιολογίες: η παιδαγωγική άγνοια που τους περιβάλλει είναι επιθυμητή, διωκόμενη, προγραμματισμένη από τις ενήλικες γενιές.

Η μηδενιστική μετάλλαξη τελειώνει με την εντυπωσιακή αύξηση της σεξουαλικής σύγχυσης, που εφαρμόζεται από την κυρίαρχη ολιγαρχία. Τα LGBT είναι πλέον «το cool club», μια μορφή καταστροφικού νεοκομφορμισμού. Έχει χαθεί κάθε έννοια του φυσιολογικού και έχουν επιφέρει μια σύγχυση στην οικογένεια για το τι σημαίνει ακριβώς αυτή η λέξη. Εδώ βέβαια το καθεστώς χρησιμοποίησε το άλλο ιδεολογικό του ισχυρό όπλο, την αριστερά και τον αντιρατσισμό. Έτσι έκανε τους αποβλακωμένους αστούς της ηπείρου μας,(στις ΗΠΑ είχε ήδη γίνει εδώ και δεκαετίες), να αισθάνονται ένοχοι για το παρελθόν τους , την Ιστορία τους  και την Παράδοση τους. Ο Έλληνας γιατί ήταν κάποτε πρώτος σε όλα, ο Ιταλός γιατί εξέλιξε αυτό που βρήκε, ο Γάλλος γιατί  έφτιαξε καθεδρικούς ναούς και άλλα μνημεία, ο Γερμανός για την φιλοσοφία και τις πολιτικές ιδέες του μεσοπολέμου  και γενικά γιατί η Ευρώπη αποτέλεσε τον φάρο της παγκόσμιας κληρονομιάς. Πράγματα που προκαλούν ενόχληση και μισαλλοδοξία.

Αυτή είναι η κοινωνία του κατορθωμένου μηδενισμού, της οποίας οι ευθύνες που είναι τεράστιες και εγκληματικές,  πέφτουν στις ενήλικες γενιές. Για όσους είναι  παιδιά στη δεκαετία του ‘20 της τρίτης χιλιετίας (η χρονολόγηση θα αλλάξει και αυτή σύντομα. Ποιος ήταν τελικά, για παράδειγμα, αυτός ο Χριστός που λειτουργεί ως καταχρηστικό ορόσημο στην ιστορία; ...θα λένε οι προοδευτικοί) υπάρχει σχολαστική κατήχηση για το φύλο από μικρή ηλικία, μια παιδική πορνογραφία που προτείνεται για πρόωρη σεξουαλικότητα και τελικά μια μνησικακία ενάντια στην ελευθερία. Συχνά σκεφτόμαστε όλοι μας με απογοήτευση πώς θα είναι ο κόσμος όταν γεράσουν οι γενιές που σχηματίστηκαν τα χρόνια που ζούμε. Αλλά μάλλον δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνουμε αυτό. Ο κόσμος που τους ετοίμασαν οι ολιγαρχίες, της Δύσης και Ανατολής, αυτού του μοιραίου καιρού θα είναι ήδη θαμμένος, κυριευμένος από τα ψέματα και τον τραγικό μηδενισμό και θα ασκείται πλέον χωρίς καν να αναρωτιέται κάποιος το παραμικρό. Κάποιοι τελευταίοι ζωντανοί λαοί που πιστεύουν ακόμα κάτι, αδιαφορώντας για τις νέες συνθήκες, θα  έχουν καταστραφεί  και θα  έχουν αντικατασταθεί. Όσοι δεν θέλουν να ζήσουν δεν αξίζουν ένα μέλλον.

Εγώ προσωπικά μένω με μια πικρία και μια αίσθηση εξορίας καθώς και ένα έντονο αίσθημα ενοχής. Δεν κάναμε αρκετά, δεν αγωνιστήκαμε, δεν ξεσηκωθήκαμε σε όλους τους τομείς, για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση που μας περιβάλλει και που - ας το παραδεχτούμε - έχει κυριαρχήσει. Η γενιά των μηδενιστών είναι δημιούργημα μας. Έχουμε κάνει τρομερά λάθη. Μπορούμε  μόνο να σταθούμε όρθιοι ανάμεσα στα ερείπια,  για εμάς και για τους λίγους νέους που αντιστέκονται στη μόλυνση και για εκείνους, που ίσως μια μέρα, θα αντιστρέψουν την κατάσταση. Σήμερα όλα έχουν χαθεί και το τελευταίο που μας μένει είναι να κρατήσουμε την φλόγα αναμμένη για το μακρινό μέλλον. Και να έχουμε οδηγό τα λόγια του αντάρτη της νεωτερικότητας, Ernst Junger :

  "Αν οι μεγάλες μάζες ήταν τόσο διαφανείς, τόσο συμπαγείς μέχρι τα μεμονωμένα άτομα όπως ισχυρίζεται η κρατική προπαγάνδα, τόσοι αστυνομικοί θα ήταν αρκετοί όσοι είναι οι σκύλοι που χρειάζεται ένας βοσκός για τα κοπάδια του. Αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί ανάμεσα στα γκρίζα του τα πρόβατα κρύβουν λύκους, δηλαδή εκείνα τα όντα που δεν έχουν ξεχάσει τι είναι ελευθερία. Και όχι μόνο αυτοί οι λύκοι είναι δυνατοί από μόνοι τους, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος, μια κακή μέρα, να μεταδώσουν τις ιδιότητές τους στη μάζα και ότι το κοπάδι μετατρέπεται σε αγέλη Αυτός είναι ο εφιάλτης των ισχυρών".

34 σχόλια:

  1. Αναλόγου ύφους και θεματολογίας τοποθετήσεις, επιβάλλεται να ειναι η προμετωπίδα στη προσπάθεια του "χώρου" για διεύρυνση τόσο "εκ δεξιών" όσο και "εξ ευονυμών", αρχικώς σε επίπεδο θεωρητικής προσέγγισης και κατόπιν ακτιβισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/6/23 1:31 π.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος:
    Πολυ ωραιο κειμενο, το οποιο περιγραφει ακριβως τον εκφυλισμο των "αστικων" κοινωνιων της "Δυσης" και την επερχομενη δυστοπια του "ψηφιακου πολιτισμου".....
    Οσα βηματα μπροστα εχει κανει ο κοσμος τα τελευταια 100 χρονια στο τομεα της τεχνολογιας, αλλα τοσα εχει κανει προς τα πισω στο θεμα της ηθικης και της πνευματικοτητας.....
    Ας ελπισουμε οτι η επερχομενη επεκταση του πολεμου θα δωσει ενα τελος στην ηλεκτρονικη δυστοπια που μας ετοιμαζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γ. Σαιντ7/6/23 10:24 π.μ.

    Γ. Σαιντ

    Εξαιρετικό! Μπορεί να διαφωνεί κανείς σε επιμέρους σημεία, όχι όμως στο γενικό πνεύμα και στις τελευταίες σκέψεις. Διαφυλάσσετε με προσοχή, Κωνσταντίνε, τη μοναχική αξιοπρέπεια του λύκου και την αισθητική των συγγραφέων που θαυμάζετε.

    Αυτή η σκοτεινή φασιστική λάμψη της κριτικής οξύνοιας, της αξιακής υπόστασης και του λεπτού γούστου που προσφέρετε (μαζί και με τον Σταύρο Λιμποβίση) στους αναγνώστες σας κάνει αυτό τον χώρο μοναδικό στον "χώρο" σας.

    Σας το έχω ξαναγράψει νομίζω, ότι το εγχείρημά σας (κατά τη γνώμη μου, βέβαια) είναι μάταιο. Δεν μπορεί να έχει αίσιο τέλος. Ίσως δεν μπορεί να έχει καν τέλος. Όμως για αυτό ακριβώς είναι υπέροχα ηρωικό και ωραίο!

    Από θεωρητική σκοπιά, στέκομαι μόνο σε ένα σημείο. Οποιαδήποτε αναφορά στον "μηδενισμό" μάλλον πρέπει να κάνει διάκριση σε ποιον ακριβώς μηδενισμό αναφέρεται. Σύμφωνα με τον Νίτσε, κατ' εξοχήν μελετητή του θέματος, υπάρχουν τρία είδη μηδενισμού, από τα οποία μόνο τα δύο είναι αρνητικά. Το τρίτο είδος είναι ο λεγόμενος δημιουργικός μηδενισμός, ο οποίος χαρακτηρίζει τον ίδιο τον Νίτσε και αποσκοπεί τελικά στην μεταστοιχείωση των αξιών.

    Τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/6/23 8:49 μ.μ.

      Χαιρετώ τους αγαπητούς αναγνώστες. Διαβάζοντας έντονα και βαθειά Junger τον τελευταίο καιρό έχω μπει σε μονοπάτια περίεργα. Για αυτό και το ύφος αυτό του άρθρου. Ετοιμάζω ένα δυνατό καταιγιστικό δοκίμιο για τον Τεράστιο αυτον Συγγραφέα και φιλόσοφο πογ μακάρι να διαβαστεί...μελετηθει

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/6/23 12:18 π.μ.

      Χάθηκες ρε εσύ Γ. Σαιντ. Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε (με αυτό το ψευδώνυμο). Πάντοτε ιδιαίτερες οι παρεμβάσεις σου.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/6/23 6:22 μ.μ.

    Καλώς τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γ. Σαιντ7/6/23 7:09 μ.μ.

    Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν κάνατε τον κόπο να σβήσετε αυτό το δεύτερο άχαρο "Γ. Σαιντ" που είναι στην πρώτη γραμμή του κειμένου, ώστε να μείνει μόνο ένα στον τίτλο. Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριστομενης ο Μεσσηνιος7/6/23 11:23 μ.μ.

    Αγαπητε σε γενικό πλαισιο συμφωνώ αλλα το να προφητευεις την καταστροφη μεσα απο την επικληση στο συναισθημα δεν δινει διεξοδο. Προσφερει μονο θλιψη και νοσταλγια. Συναισθηματα αδρανειας και συστολης. Θα Προτιμουσα να επελεγες την ορφη και την αισιοδοξια... Πίστη θελει και το κεφαλι ψηλα.. Οσοι ειναι να "σωθουν" θα "σωθουν"...οι υπόλοιποι αξιοι της μοιρας τους. Δεν χρειαζονται ενοχες. Οι δυνατοι θα σταθουν ορθιοι σε καθε περιπτωση. Οι υπολοιποι θα εκμαυλιστουν συνειδησιακα και θα χαιρονται κιολας, δυστυχως. Πρόβλημα τους ομως. Οι "κατωτεροι" ας παραμεινουν εκει που η νοηση τους τους οδηγησε. Δεν πρέπει να μας απασχολουν καν.
    Βαλε φωτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποβιατσος Κ8/6/23 5:56 μ.μ.

      Δεν έχεις άδικο. Άλλωστε σαν φανατικός του Venner, θα έπρεπε να υιοθετώ το μότο του για το ξύπνημα των Ευρωπαίων...αλλά δυστυχώς με έχει κερδίσει η απαισιόδοξη πλευρά του Drieu la Rochelle, Celine, Junger..κ καθένας με τον τρόπο του. Παλεύω αλλά δεν υπάρχει τίποτε να δείχνει κάτι καλό..

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος8/6/23 10:52 μ.μ.

    3o τεύχος του περιοδικού patria o muerte θα βγάλει η σο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αριστομενης ο Μεσσηνιος9/6/23 2:48 π.μ.

    ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ.... στη μάχη! 25/6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν απελευθέρωση και όχι κατοχή10/6/23 5:56 μ.μ.

      Τι δουλειά έχεις ρε 2:48 σε τριτοθεσιτικο μπλογκ που είναι κατά του κοινοβουλευτισμού ; Τράβα στον "Λεωνίδα" του κόμματος "Σπαρτιάτες" που κατέβαινε με τον λεβέντη από την ένωση κεντροων και είχε κολιτιλικια με Σαμαρά και μπαλτακο.

      Διαγραφή
  9. Ό,τι πει ο Ηλίας9/6/23 2:54 π.μ.

    https://youtu.be/nRfa6rDseB0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρατηρητής9/6/23 9:28 μ.μ.

      Τα εθνογκαγκά στα σχόλια κάτω από το βίντεο τα πιστεύουν αυτά που λένε;;;

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος9/6/23 4:26 μ.μ.

    Των Αιγών/Γ. Σαιντ σε συγχαίρουν στη μία ανάρτηση, το ΑΡΜΑ σε συγχαίρει στην άλλη.
    Ποιός τη χάρη σου, Κώστα.
    Σφάζονται παλικάρια ιστορικοί αντίπαλοι στα πόδια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/6/23 11:28 μ.μ.

      Ιστορικοί αντίπαλοι;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/6/23 12:24 π.μ.

      Τώρα το έμαθες ότι ο ιππέας με το Άρμα είναι σε σύγκρουση?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/6/23 1:11 μ.μ.

      Τα έχουν βρει εδώ και καιρό, έτσι είναι ο χώρος μια τα χαλάνε μια τα βρίσκουν όλοι. Χαλαρώστε

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/6/23 2:24 π.μ.

      1:11, αυτό υπάρχει μόνο ένα τρολ που θα μπορούσε να το γράψει!
      Δεν ξέρω από ποιους περιμένεις ακόμα να πιστεύουν τα παραμύθια σου, τελειωμένε τέλι...

      Διαγραφή
  11. Ορθόδοξος εθνικοσοσιαλιστής10/6/23 1:07 π.μ.

    Θλίβομαι κύριε Μποβιάτσε γιατί ακολουθείτε και εσείς την πεπατημένη των δοκησίσοφων του εθνικιστικού χώρου. Είστε εν αγνοία σας θύμα της μαύρης σποράς του Πλήθωνος Γεμιστού.
    Διανοούμενοι των καιρών μας θεωρούν τον Πλήθωνα ως τον αναγεννητή της Ελλάδος και της Ευρώπης και άλλοι ευρισκόμενοι σε μέγιστη πλάνη ως τον απελευθερωτή της από την εβραϊκή πλεκτάνη. Πιστεύουν ότι ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Ελληνισμό και ότι επείγει να επανέλθουμε στον παγανισμό.
    Η ρίζα αυτής της παρανόησης βρίσκεται στο δαιμονικό σκεπτικό του Γεμιστού. Ο Γεμιστός συνέδεσε τις επιστήμες με μια μορφή αρχαιολατρείας και φυσιολατρείας θεοποιώντας τη φύση.
    Με τον τρόπο αυτό έδωσε στη δυτική Ευρώπη τις βάσεις του νατουραλισμού και της φυσιολατρείας. Ότι ακολουθεί στη Δύση μετά τον Bruno σε όλη την εξέλιξη της δυτικής αναγέννησης και του δυτικού διαφωτισμού μέχρι την κορύφωση τους στο Γερμανικό ρομαντισμό δεν είναι άλλο από τη μίμηση, αντιγραφή και μετάφραση στο δυτικό πνεύμα του αρχαιολατρικού και παγανιστικού πνεύματος που εγκαινίασε ο Πλήθων.
    Ο Πλήθων απέκτησε φήμη διδάσκοντας Πλάτωνα στους αγράμματους Ιταλούς. Την εποχή εκείνη όπου οι άνθρωποι είχαν περιέλθει σε πνευματική πενία ένας μέτριος λόγιος της Ανατολικής Ρωμανίας φάνταζε ως «γίγας του πνεύματος» στους απολίτιστους και αμόρφωτους δυτικούς.
    Η ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία είχε περιέλθει σε μαρασμό μετά την κατάκτηση της από τους σταυροφόρους.
    Χρειάστηκε να παρέλθουν αιώνες μέχρι το πνεύμα της οικουμενικής ελέω Θεού μοναρχίας να αναβιώσει στο πρόσωπο ενός μεγάλου πολιτικού ανδρός όπως ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ.
    Μόνο ο Χίτλερ υπήρξε το πολιτικό πρόσωπο που αποτίναξε την πλάνη του παγανισμού για να στεφθεί με Θεία χάρη και να απλώσει σε ολόκληρη την οικουμένη το κράτος της Βασιλείας των Ουρανών. Ο Χίτλερ έχει κατανοηθεί εντελώς εσφαλμένα από τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του.
    Αγαπητέ κύριε Μποβιάτσε χρειάζεται να αποφύγεται την αποπλάνηση δευτερότριτων παγανιστών καλαμαράδων σαν τον Dominique Venner. Ο λόγος του Θεού έγινε ιστορική πράξη μόνο από τον Αδόλφο Χίτλερ στον 20ο αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστομενης ο Μεσσηνιος10/6/23 8:34 μ.μ.

      Αυτο που λετε αγαπητέ για τον Χιτλερ και την χριστιανική θρησκεια ειναι ενα δημιουργημα της φαντασίας σας. Αφενος εφαρμοσε ανεξιθρησκεια, αφετερου η φιλοσοφία του εθνικοσοσιαλισμου δεν συμβιβαζεται σχεδον πουθενα με το χριστιανισμο πλην του οτι του επιτρεπει να υπαρχει.
      Ειναι δυο τουλαχιστον ασυμβατα δογματα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/6/23 10:07 μ.μ.

      Εσύ πρέπει να πίνεις το χόρτο με το χωράφι μάγκα

      Διαγραφή
    3. Μποβιατσος Κ.10/6/23 10:39 μ.μ.

      Μάλλον αγαπητέ, δεν ξέρεις τίποτε για τον Venner. Aν διαβάσεις τον βίο του θα εκπλαγείς και θα τον θαυμάσεις. Περα από τα βιβλια- Βιβλοι...έχει μια ακτιβιστικη δράση που ελάχιστοι έχουν κάνει. Ας μην γίνονται άστοχες συγκρίσεις με τον Αδολφο..καλύτερη ενημέρωση και μελέτη μακρυά από μυωπικού τυπου καταστάσεις. Μεγαλώσαμε και πρέπει να ανοίξουμε τα φτερά για αλλά.. για να αντιμετωπίσουμε αυτό που ζούμε και οτι ερχεται

      Διαγραφή
    4. Μαγειρας10/6/23 10:44 μ.μ.

      Αγαπητε, θα ηθελα παρακαλω, αν γνωριζεται, μια διευκρίνηση ως προς το αν ο Πληθων ἦτο γεμιστος με κιμα ή με ρυζι.
      Ευχαριστω θερμά.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/6/23 1:00 π.μ.

      Halleluia!

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος10/6/23 7:20 π.μ.

    Οι Έλληνες Εθνικιστές, στις 25 Ιούνη έχουν επιλογή! Το ασυμβίβαστο κίνημα του Εθνικού Μετώπου, μακριά από τις σειρήνες της γαλανόλευκης αντιφα και τους δήθεν "Λακεδαιμονίους" του Ελάιας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμολέων10/6/23 10:30 μ.μ.

      Το Εθνικό Μέτωπο έχει προστεθεί στη λίστα καταγραφής των φορέων που συγκροτούν το ευρύτερο Πατριωτικό Τόξο.

      Το εν λόγω εγχείρημα εκπονείται από κλιμάκιο συναγωνιστών νεαρής ηλικίας υπό τη λιτή καθοδήγηση ενός ιδεολογικού ταγού ο οποίος προτιμά να παραμείνει άγνωστος πλην όμως διαθέτει μεγάλη εμπειρία.

      Η δημοσιοποίηση της εν λόγω λίστας θα πραγματοποιηθεί σύντομα στο τμήμα σχολίων του παρόντος ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/6/23 7:43 μ.μ.

      Το ασυμβίβαστο κίνημα του Εθνικού Μετώπου, δεν συνεργαζόταν με τη "γαλανόλευκη αντιφα" του "Ελάιας" μέχρι αρχές Μαΐου;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/6/23 1:58 μ.μ.

      Τα αυτόνομα αλάνια της φάσης πάντως στην Αθήνα Κας στηρίζουν, καθίστε εσείς στο μέτωπο οι 3 παππούδες να ονειρεύεστε θέσεις στη Βουλή

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/6/23 10:06 μ.μ.

      Το ασυμβίβαστο κίνημα του Εθνικού Μετώπου δεν συνεργαζόταν με την "γαλανόλευκη αντιφα" του "Ελάιας" μέχρι τον Απρίλιο;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος13/6/23 10:18 μ.μ.

      Περίεργο γιατί στην Ρηγίλλης τον χειμώνα αλλά και σε άλλες πορείες σας αγκαλίτσα με Ζαφ και Καραδημα εισασταν. "Αλάνια" μου εσείς

      Διαγραφή
  13. https://news.google.com/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3Lm5ld3MyNDcuZ3Iva29zbW9zL3VuYWJvbWJlci1uZWtyb3Mtc3RvLWtlbGktdG95LW8tZGlhdm9pdG9zLWV4dHJlbWlzdGlzLjEwMDc1MTExLmh0bWzSAWVodHRwczovL3d3dy5uZXdzMjQ3LmdyL2tvc21vcy91bmFib21iZXItbmVrcm9zLXN0by1rZWxpLXRveS1vLWRpYXZvaXRvcy1leHRyZW1pc3Rpcy4xMDA3NTExMS5hbXAuaHRtbA?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος13/6/23 11:31 μ.μ.

    Ο Ernst Junger πριν γίνει φιλόσοφος κ συγγραφέας πέρασε μέσα από τη φωτιά κ το ατσάλι των χαρακωμάτων του Α'ΠΠ!⚔️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποβιατσος Κ.14/6/23 2:58 μ.μ.

      Είμαστε μικροί μπροστά σε αυτά τα ιερά τέρατα. Σύντομα βιβλίο εκρηκτικό για τον Junger, το πνεύμα του, την σκέψη του πογ θα δημιουργήσει λυπη σε νεοεθνικιστες, που απέχουν έτη φωτός από την ενοια του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ και της βιοθεωριας του... Γα έχετε νέα γρήγορα και σχολιασμός με παρουσίαση.. να ειστε καλα

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.