Ο Troy Southgate για την σύγχρονη Ρωσία (Ι)

 


Μετάφραση: Έχεμος

«Σε αντίθεση με την αδυσώπητη απάτη που προπαγανδίζει ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ένας άνθρωπος που έχει επιλέξει να παραχαράξει με θράσος ορισμένα στοιχεία της Δύσης και στη συνέχεια διαστρεβλώνει τις πιο άξιες πτυχές της δικής μας ευρωπαϊκής κληρονομιάς για να παγιδεύσει τα ανυποψίαστα θύματα του, την παραληρηματική σκέψη του που οδηγεί κάποιον στο να υποστηρίξει τις τρέχουσες φιλοδοξίες του ρωσικού κράτους και να επικεντρώνεται σε μια εντελώς υποτιμημένη ερμηνεία της «παράδοσης». 

Ενώ τόσο η Ρωσία όσο και ο λαός της έχουν δημιουργήσει μερικές εξαιρετικές πολιτιστικές προσωπικότητες - ανάμεσα τους ο Τολστόι, ο Ντοστογιέφσκι, ο Σολζενίτσιν και πολλοί άλλοι - το διεφθαρμένο σύστημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και όχι, όπως θα το έλεγαν οι υποστηρικτές του ένα υψηλό σημείο πολιτισμού που με οποιονδήποτε τρόπο προσφέρει έναν πιο πνευματικό ή υπερβατικό τρόπο ζωής σε αντίθεση με αυτόν της ολοένα και πιο εκφυλισμένης Δύσης. 

Πράγματι, το να υψώνεις ψηλά το όραμα μιας ακόρεστης ολιγαρχίας που έχει δραστικά καταστρέψει την αυθεντική ρωσική ψυχή με την αχαλίνωτη απληστία και την καταπίεση της είναι σαν να γιορτάζεις τα πιο ψευδή και υποβαθμισμένα στοιχεία μιας μορφής νεωτερικότητας που απέχει ένα εκατομμύριο έτη φωτός από το αιώνιο πνεύμα της Παράδοσης. 

Εάν σκέφτεστε σοβαρά τους οικονομικούς γύπες της άρχουσας τάξης τα αρπακτικά της χώρας να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μιας νέας Χρυσής Εποχής - με τους ίδιους φρικτούς ουρανοξύστες, τα αστραφτερά εμπορικά κέντρα και την τεχνοκρατική επιστημοσύνη που βρίσκει κανείς πιο κοντά στο σπίτι του - τότε είστε ευπρόσδεκτοι σε αυτό»



47 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/9/23 8:45 μ.μ.

    Σας τσούζει η Ρωσία νεοναζί παγγερμανιστές. Τί τραγούδι θα έγραφε άραγε ο Καρβέλας για εσάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφήνουμε αυτά τα ποιοτικά άσματα για άτομα σαν και του λόγου σου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/9/23 3:50 μ.μ.

      Που ήσουν χαμένος ρε φουκαρρακο;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/9/23 6:43 μ.μ.

      8:45 νεοεθνικιστάκο πες το αυτό και μπροστά σε νεοναζί να δω κάτι ...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/9/23 9:27 μ.μ.

      Ειρωνευσου όσο θέλεις αγαπητέ, ο Καρβέλας είναι ένας φιλόσοφος για λίγους. Διάβασε το βιβλίο του ο Τριτος Δρόμος να ξεστραβωθεις, είναι ένας προφήτης του κόσμου. Απευθύνεται σε λέοντες πληγωμένους από μια ύαινα

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος3/9/23 8:25 μ.μ.

      Ο Καρβέλλας είναι νιτσεϊκή προσωπικότητα. Οι στίχοι του θυμίζουν τους στίχους του Περικλή Γιαννόπουλου. Αλλά εσείς οι παγγερμανιστές δεν μπορείτε να το κατανοήσετε αυτό.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος3/9/23 10:31 μ.μ.

      Που κολλάει ο Καρβέλας με τον εθνικισμό;

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος4/9/23 12:09 π.μ.

      ξεσάλωσε ο Τέλης πάλι

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος4/9/23 12:40 π.μ.

      Καλώς τον πριποζιτο...

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος13/9/23 12:03 μ.μ.

      Those who support the Putin branch of the globalist hydra will do anything to distort what is really going on in Russia and that includes making the ridiculous claim that the country's Jewish oligarchs were expelled once Putin was chosen to replace billionaire-lapdog Boris Yeltsin. What they don't like people to know, is that Putin remains the subordinate plaything of Jewish oligarchs such as Alexander Abramov, Petr Aven, Vadic Moshkovic, Andrei Rappoport, Roman Abramovic, Victor Vekselberg, German Khan, Moshe Kantor, Yuri Milner, Mikhail Prokorov, God Nisanov, Boris Mints, Alexander Klyachin, Mikhail Fridman, Oleg Deripaska, Leonid Mikhelson, Arkady Rotenberg, Igor Rotenberg, Boris Rotenberg and many others. It is time for the Eurasianist fanboys to shake the cobwebs from their addled brains and see beyond the manufactured personality that is used to shield these career parasites. Unless, of course, they are interested in something rather more 'Eurasian' than we thought.

      Troy Southgate

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/9/23 9:55 μ.μ.

    Άλλος ένας προβοκάτωρας των αμερικανών που προσπαθεί να μας πείσει ότι και η σημερινή Ρωσία είναι μια από τα ίδια, αλλά για ανεξήγητο λόγο θέλουν να την καταστρέψουν οι αμερικανοί σαν να είναι διαφορετική! Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε άλλη προπαγάνδα από την πρεσβεία του (τσου)Τσούνη σας...

    - προβοκάτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άξιο το ψευδώνυμο σου τελικά.

      Το να αποκαλείς προβοκάτορα έναν άνθρωπο που στοχοποιήθηκε από το Searchlight, διώχθηκε για τις ιδέες του μπήκε στην λίστα των Σιωνιστών και αναγκάστηκε να αυτοεξοριστεί το αφήνουμε στην κρίση των συναγωνιστών.

      Για περισσότερα διάβασε τι γράφει ο Αντινόλφι και ίσως καταλάβεις.

      Είναι πολλά τα ρούβλια τελικά αλλά και πολλοί οι καλοθελητές στον "χώρο" ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/9/23 10:56 π.μ.

      Αχ αυτό το λεξιλόγιο σου ω προβοκάτωρα...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος2/9/23 12:29 π.μ.

    Βαρεσαν διάλυση οι Σπαρτιάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/9/23 7:32 μ.μ.

      Ήταν επειδή έκανε παρεμβάσεις εδώ ο φωτογράφος, αυτός τους τελείωσε. Ανεβάζει και ρίχνει κυβερνήσεις με τις ιντερνετικες τιυ δραστηριότητες, όλα από αυτόν περνάνε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/9/23 10:31 μ.μ.

      Καμία διάλυση.Απλα ξεβρακώθηκε ο προδότης Στίγκας ,το εθνικιστικό κίνημα συνεχίζει ενωμένο.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/9/23 12:55 π.μ.

      Δεν ξέρω αν ρίχνει κυβερνήσεις πάντως τους Περιανδρικούς σας έριξε στα πατώματα. Φτάσατε στο σημείο να παρακαλάτε στα ίντερνετς μπας και βρεθούν καλεσμένοι να κρατήσετε την εκπομπή σας. Αυτό δεν είναι επιτυχία του; Ειλικρινά θέλω να απαντήσεις.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος4/9/23 8:25 π.μ.

      Ο φωτογράφος ποιον θα στηρίξει για τις αυτοδιοικητικές άραγε;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος4/9/23 2:15 μ.μ.

      Σιγά ρε μεγάλε μη μας διαλύσει ο Καλέντζης. Υπάρχουν πολλά θέματα. Ο Καλέντζης το πολύ που μπορεί να κάνει είναι να διαλύσει μικρές ομάδες σαν την Propatria και αυτές με δυσκολία. Η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών είναι καθαρά ευθύνη του Στίγκα και όσων υπονομεύουν τον Ηλία. Καμία σχέση με τον Καλέντζη.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος4/9/23 6:45 μ.μ.

      Τα σχόλια στο παρόν νήμα απευθείας από τα πέριξ της ΓΑΔΑ

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος4/9/23 9:41 μ.μ.

      Για να στηρίξει συναγωνιστή υποψήφιο ο Καλέντζης πρέπει κάποιος να κατέβει στις εκλογές. Εκείνος ο συνδυασμός της ΕΣΑ με τον Πλεύρη (Εθνικιστική Συμμαχία 4ης Αυγούστου) θα συγκροτήσει τελικά ψηφοδέλτιο; Πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών και ακόμα σιγή ασυρμάτου.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος5/9/23 12:01 π.μ.

      Τα παιδιά δεν χαμπαριάζουν από την ασφάλεια και τους μπολσεβίκους και θα ασχοληθούν με πουθενάδες του διαδικτύου;
      Έχετε πλάκα 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος5/9/23 4:36 μ.μ.

      Δεν χαμπαριάζουν και καλά κάνουν. Μη προσπερνάς όμως τον κίνδυνο που αισθάνονται συναγωνιστή. Ο γερο-κουτσός προβοκάτορας παραμένει επικίνδυνος. Απ' ότι έμαθα αυτά που έβγαλε στη φόρα τις προάλλες προκάλεσαν τριγμούς στην Propatria. Αν δεν απομονωθεί πλήρως θα συνεχίσει να αποτελεί κίνδυνο για τις αυτόνομες οργανώσεις και να τις διαλύει. Για τους Σπαρτιάτες ούτε λόγος. Δεν φτάνει τόσο ψηλά. Είδες με πόση ευκολία μαζέψει ο Ηλίας το Στίνγκα; Τουμπεκί ο βουλευτής μπροστά του. Έχει σήμερα ο Καλέντζης δύναμη να διαλύσει ένα μεγάλο κόμμα; Αποκλείεται στο λέω εγώ. Δεν μας ακουμπάει όσο και να χτυπιέται.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος6/9/23 12:30 π.μ.

      Συνεχίζεται ο διάλογος μεταξυ Αθανασιάδου και Σούτσου. Εχει ο θεος...

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος6/9/23 9:33 μ.μ.

      ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΤΕ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΤΖΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΡΟΛΟ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΣΤΙΓΚΑΣ ΤΟΤΕ

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος7/9/23 2:57 π.μ.

      Δεν γνωρίζω τη Σούτσου και την Αθανασιάδου. Εγώ μέλος των Ελλήνων είμαι. Σέβομαι απόλυτα τις ικανότητες του Αριστοτέλη. Απλά δεν πιστεύω ότι έχει σε αυτή τη φάση δύναμη να χτυπήσει ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Επειδή διάλυσε την ΕΣΑ και τι έγινε; Θα τα βάλει και με εμάς; Δεν τον παίρνει και το ξέρει.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος7/9/23 11:43 π.μ.

      Ναι, τελη όλους τους διελυσες. Αυτή είναι η ασχολία σου, πλήρη απασχόληση.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος2/9/23 8:33 μ.μ.

    Διαβάζω τά σχόλια καί γελάω μέ τούς Χριστιανοταλιμπάν ακροδεξιούληδες , λάτρεις τού Ρώσου ΄΄νάνου΄΄. Τραγικοί καί χαζοί όπως πάντα, δέν αλλάζουν κάποια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/9/23 1:15 π.μ.

    Ευρώπη των Εθνών, έτσι δεν λέμε; Για να είναι λοιπόν μια τέτοια Ευρώπη ανεξάρτητη από ΗΠΑ και Κίνα ταυτόχρονα, μπορεί να το πετύχει αν έχει 1) ενεργειακή ανεξαρτησία, 2) οικονομική-βιομηχανική ανεξαρτησία, 3) στρατιωτική ανεξαρτησία.

    Καλό το Intermarium για ιδεαλιστές (αυτή τη στιγμή βέβαια όλες αυτές οι χώρες είναι προτεκτοράτα που τα χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να εμβολίσουν εξ Ανατολών την Παλιά Ευρώπη και εκ Δυσμών τη Ρωσία), αλλά έστω κι αν ακόμα ανεξαρτητοποιηθούν αυτές οι χώρες, ούτε ενεργειακή ανεξαρτησία μπορούν να προσφέρουν στην Ευρώπη, ούτε στρατό έχουν (δηλαδή εντάξει, αν θέλουμε μια Ευρώπη που ο πιο ισχυρός στρατός να είναι ο Πολωνικός, κλάφτα Χαράλαμπε), ούτε βιομηχανία.

    Εντελώς αντικειμενικά, η χώρα εκείνη που με τη συμμετοχή της στην Ευρώπη, κάνει την Ευρώπη ανεξάρτητη μονομιάς από ΗΠΑ-Κίνα, ενώ η μη-συμμετοχή της στην Ευρώπη καταδικάζει τη Γηραιά Ήπειρο σε αιώνια δουλεία σε Γιάνκηδες ή Κινέζους, αυτή η χώρα που έχει και στρατό και βιομηχανία και ενέργεια ανεξάρτητη, και ως Έθνος ανήκει στα ευρωπαϊκά έθνη, είναι η Ρωσία.

    Δεν είναι ούτε projection ούτε ιδεαλισμός, είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Μια Ευρώπη με τη Ρωσία μέσα είναι αυτομάτως μια Ευρώπη-υπερδύναμη. Μια Ευρώπη χωρίς Ρωσία (ή ακόμα χειρότερα εχθρική προς αυτήν) είναι αυτομάτως ένα τεράστιο χωράφι με βάσεις Γιάνκηδων, λιμάνια Κινέζων και οικονομία υπηρεσιών για να εξυπηρετεί τους Άραβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Gr. Socialist Nationalist3/9/23 11:18 π.μ.

    Από την εποχή του Ναπολέοντα μέχρι σήμερα η Δύση έχει βαλθεί να καταστρέψει την Ρωσία είτε ως αυτοκρατορία είτε ως ΕΣΣΔ είτε με την σημερινή μορφή της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/9/23 2:09 μ.μ.

      Την εποχή του Ναπολέοντα η Δύση δεν ήταν κάτι το ενιαίο. Ο Ναπολέοντας είχε πόλεμο σχεδόν με όλη τη δυτική Ευρώπη.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος4/9/23 12:08 π.μ.

    "Από την εποχή του Ναπολέοντα μέχρι σήμερα η Δύση έχει βαλθεί να καταστρέψει την Ρωσία είτε ως αυτοκρατορία είτε ως ΕΣΣΔ είτε με την σημερινή μορφή της"

    Την εποχή του Βοναπάρτη αν έλεγες σε έναν Γάλλο ότι ανήκει στο ίδιο "δυτικό" στρατόπεδο με έναν Άγγλο ή με έναν Αυστριακό θα τραβούσε μουσκέτο. Εκείνη την εποχή ΔΕΝ υπήρχε "Δύση" (ή ακόμα και "Ευρώπη") ως ενοποιημένη γεωπολιτική οντότητα. Ίσως μόνο πολιτιστικά, ελέω χριστιανισμού και βασιλικών αυλών, αλλά τότε αναγκαστικά θα πρέπει να εντάξουμε και την Ρωσία στο κόλπο της ευρύτερης δυσης/ευρώπης, οπότε το αφήγημα της προαιώνιας σύγκρουσης δύσης vs ανατολής καταρρέει. Επίσης, η Ρωσία εκείνη την περίοδο (και λίγο πριν/λίγο μετά) πολεμούσε ακατάπαυστα και με Τουρκία και Κριμαικά Χανάτα. Τα τελευταία μόνο δύση δεν ήταν.

    Η "δυτική ενοποίηση" έλαβε χώρα μετά τον Β ΠΠ, και κυρίως επί ψυχρού πολέμου, με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Βασικά αυτό που σήμερα ονομάζουμε δύση δεν είναι παρά είναι το mic της Ουάσιγκτον μαζί με τα (πλήρως αποστρατικοποιημένα και βασαλοποιημένα) εδάφη που ελέγχει άμεσα ή έμμεσα (δυτικοευρώπες, Ιαπωνίες, Ν Κορέες κτλ).

    Γενικά δεν είναι τόσο απλά τα πράματα και δεν καλουπιάζουν όλα σε απλοικά διπολικά σχήματα τύπου δύση/ανατολή κτλ. Ειδικά μάλιστα αν συνυπολογίσουμε την κεντρίστικη στάση της Κίνας (πιο "Ανατολή" δεν έχει), η οποία χτυπάει το ένα οικονομικό ρεκόρ μετά το άλλο έχοντας ως κύριο εμπορικό παρτενέρ αυτόν που αιματοκυλά τους Ρώσους λίγο έξω από τα σύνορά τους (τις ΗΠΑ).

    Κατά την γνώμη μου, το ασφαλέστερο εργαλείο που κρίνει το κάθε τι θα πρέπει να είναι η στάση απέναντι στο ΝΑΤΟ. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Αδιάφορο αν κάποιος είναι δυτικός/ανατολικός, δημοκράτης/αντιδημοκράτης, δεξιός/αριστερός, ευρωπαίος/τριτοκοσμικός κτλ. Αν στηρίζεις ή όχι ΝΑΤΟ είναι το θέμα. Εκεί θα κριθούν όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/9/23 11:08 μ.μ.

      To 1945 προέκυψε η γεωπολιτική-οικονομική ενότητα Δύση. Η έννοια, όμως, της Δύσης γεωγραφικά και εθνολογικά υπήρχε για αιώνες. Πχ από Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη όπου γράφει για τον Μαυροκορδάτο "αυτός πήγε στη Δύση με δύο μάτια και γύρισε με τέσσερα" (εννοώντας τα γυαλιά).

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/9/23 9:22 π.μ.

      Θυμάστε τις "Ευρωπαϊκές αξίες", την "Ευρώπη κοινό μας σπίτι", τα "είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες" και όλες τις ευρωπ@παριές που μας είχαν ζαλίσει 30 χρόνια;
      Σε μια νύχτα ξεθάφτηκε το ψυχροπολεμικό "συλλογική Δύση" και τα ευρωτσιτάτα τα στείλανε για βρούβες.
      Τόσο ιδεολογικό βάθος είχε η "ευρώπη". Αρκούσε να πατήσει ενα κουμπί το Λαγκλεϋ για να εξαφανιστεί. Το ίδιο ιδεολογικό βάθος έχει και η "Δύση"
      Το οτι θα περνούσαμε απο τους εθνικούς ιμπεριαλισμούς των ανεπτυγμένων κρατών στον ενοποιημένο παγκόσμιο υπεριμπεριαλισμό φαινόταν απο τις αρχές του 20ου αιώνα. Ολες οι ισχυρές εθνικές αστικές τάξεις συμφωνούσαν σε αυτό. Είναι η φυσιολογική εξέλιξη του καπιταλισμού. Η διαφωνία ήταν στο ποιός θα κάθεται στο τιμόνι. Ποιός εθνικός καπιταλισμός θα αναλάβει την δημιουργία και οργάνωση του νέου κόσμου. Τα δυο μεγάλα μακελέματα γίναν για αυτό το λόγο.
      Απο το 45 δεν υπάρχουν πλέον εθνικά κράτη σε αυτό που λέμε "Δύση". Εθνικό κράτος είναι η μορφή οργάνωσης της κοινωνίας απο τις εθνικές αστικές τάξεις. Οι εθνικές αστικές τάξεις ενοποιήθηκαν υπο την ηγεσία του αμερικανικού κεφαλαίου. Τα δυτικά κράτη διατηρήθηκαν απλά ως αδειανά πουκάμισα λόγω ψυχρού πολέμου. Οι εθνοκρατικοί μηχανισμοί ήταν ακόμα χρήσιμοι λόγω ερυθρού κινδύνου.
      Σήμερα ο καπιταλισμός είναι ένας, διεθνής και τείνει προς ολοκληρωτισμό. Ο ύπεριμπεριαλισμός.
      Δεν υπάρχει καμμία κατοχή της Ευρώπης απο κάποιο αμερικάνικο εθνικό ιμπεριαλισμό. Εάν για παράδειγμα καταρεύσει αύριο η αμερική, δεν θα αναδυθούν στην ευρώπη κάποιες ανύπαρκτες εθνικές αστικές τάξεις που δήθεν σήμερα είναι υπο ζυγό. Θα αναδυθεί το χάος.
      Το οτι το αμερικανικο κράτος στρέφεται κατά των αμερικανικών συμφερόντων πολλές φορές, είναι γιατί το αμερικανικό κράτος είναι ο εκτελεστικος βραχίωνας του ενοποιημένου καπιταλισμού, του υπεριμπεριαλισμού και οχι της αμερικανικής αστικής τάξης (που είναι πλέον κομμάτι της ενοποιημένης διεθνούς κεφαλαιοκρατίας).
      Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα είναι απότοκος της άρνησης των ηγετών του υπεριμπεριαλισμού να δεχτούν τους όρους ενσωμάτωσης της Ρωσσίας που έθεταν οι καγκεμπίτικες- μαφιόζικες ηγεσίες της χώρας αυτής. Και παράλληλα η ανάδυση των πρώην αποικιών.
      Κάνοντας λοιπόν την ανάγκη φιλοτιμία οι μεν πρώην καγκεμπίτες ανακάλυψαν την παράδοση, τον πατριωτισμό, τα εθνικά ιδεώδη οι δε υπεριμπεριαλιστές ανακάλυψαν τη "συλλογική Δύση" τις "δυτικές αξιες" και άλλα πεπαλαιωμένα υλικά.
      Η πραγματικότητα είναι οτι ο καπιταλισμός κάθεται σε μια τεράστια φούσκα χρέους που δημιουργήθηκε απο το 70 ως μεταβατίκη κατάσταση προς τη δημιουργία του παγκόσμιου υπερκράτους. Η φούσκα κοντεύει να σκάσει, το παγκόσμιο υπερκράτος το έχει πει το ποιημα και ο Κλαους τρέχει να προλάβει να εφαρμόσει το υπερκράτος έστω μόνο στη Δύση. Κατα το σταλινικό "σοσιαλισμός σε μια μόνο χώρα".

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/9/23 8:50 μ.μ.

      11:08 μ.μ. Όχι, φίλε, την εποχή Μακρυγιάννη δεν υπήρχε ούτε εθνολογική συγγένεια. Η Ι/Ε θεωρία βρισκόταν στα σπάργανα και δεν είχε αναπτυχθεί συστηματικά για να μιλάμε για εθνογλωσσικές συγγένειες στο φαντασιακό των ευρωπαικών εθνών. Τα κοινά γνωρίσματα περιορίζονταν αποκλειστικά στην σφαίρα του πολιτισμικού, στον ευρύτερο χριστιανισμό (καθολικό και προτεσταντικό), στα δίκτυα και τα πάρε δώσε των ευρωπαικών βασιλικών αυλών, στο αστικό ήθος που προέκυψε από τον αγγλικό και γαλλικό διαφωτισμό και ίσως στην κοινή αποικιοκρατική πολιτική. Τον 19ο αιώνα προέκυψε η εθνολογία που αναφέρεις και μετά τον Β ΠΠ είχαμε όντως την γεωπολιτική ενοποίηση με τις ευλογίες και την απόλυτη καθοδήγηση των ΗΠΑ ως της μόνης αξιόμαχης δύναμης στην so called "Δύση".

      9:22 π.μ. Παπαριές. Οι μεταπολεμικές "ευρωπαικές αξίες" δεν ήταν παρά ένας ευφημισμός για να καλύψει την κατοχή της Δ Ευρώπης από το σύμπεγμα της Ουάσινκτον. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ αυτές οι "αξίες" ως αυθύπαρκτες, ούτε η ΕΟΚ θα είχε προκύψει χωρίς τις πλάτες του ΝΑΤΟ. Με την έννοια της "συνολικής δύσης" εννοούμε το MIC της Ουάσινγτον και τα εδάφη που ελέγχει, από την Καλιφόρνια και την Αλάσκα μέχρι την Πολωνία και την Ελλάδα. Στις πυρηνικές κεφαλές του πολιτικοστρατιωτικού συμπλέγματος της Ουάσινκτον βασίζεται η σημερινή παγκοσμιοποίηση. Αν δεν υπήρχε, λογικά κάποια άλλη κρατική/στρατιωτική οντότητα και εξουσία θα καταλάμβανε τον χώρο της αποστρατιωτικοποιημένης μεταπολεμικής Ευρώπης. Πιθανόν η Μόσχα και ο κόκκινος στρατός, πιθανόν μια "παγκόσμια κυβέρνηση", πιθανόν κάτι άλλο, δεν ξέρω. Πάντως η φύση μισεί το κενό. Δεν θα υπήρχαν εσαεί συνθήκες αναρχίας, χάους και κρατικής ανυπαρξίας. Δεν παίζει τέτοιο πράμα στην real life...

      Επίσης, θα πρέπει να προσδιορίσεις τι εννοείς ως "αμερικανικά συμφέροντα". Αν σε αυτά περιλαμβάνεις τα υλικά συμφέροντα των white trash ή των αφροαμερικανών του Ιλινόις, τότε χαίρω πολύ, το σύμπλεγμα της Ουάσινγτον δεν εξυπηρετεί τα γενικότερα "αμερικανικά συμφέρονται". Βασικά το σύμπλεγμα της Ουάσινγκτον αποτελεί ιδιοκτησία μιας κατά βάση υπερεθνικής Ελίτ, η οποία σε μεγάλο βαθμό δεν καν καταγωγική σχέση με τις ίδιες τις ΗΠΑ ως έθνος/κράτος. Αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετεί...

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος4/9/23 12:45 π.μ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΕΘΝΗ Η ΡΩΣΙΑ?..........ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΤΕ?.......

    ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ "ΟΥΤΕ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-ΟΥΤΕ ΜΟΣΧΑ".......ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΟΡΘΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ Ο ΝΤΕ ΜΠΕΝΟΥΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΟΙ ΤΡΙΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.......ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ.......ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ.......

    ΕΣΕΙΣ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥΤΙΝ.....ΑΚΟΥΓΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/9/23 7:23 μ.μ.

      γιατί γράφεις κεφαλάια νομίζεις ότι παίρνει άλλο βάρος η άποψη σου? γνωρίζεις ότι η ρωσία στήριξε απευθείας τους τουρκοκύπριους στα τελευταία επεισόδια?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/9/23 10:23 μ.μ.

      Φώτη και εσύ που δεν γράφεις με κεφαλαία μαλακίες γράφεις.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος4/9/23 7:57 μ.μ.

    Γελοίο και μόνο να επιχειρούμε να βάλουμε σε ίδιο τσουβάλι επικινδυνότητα αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και ρώσικου. Ο ρώσικος ακόμα και επί Ψυχρού Πολέμου, το απώτατο σημείο που έφτανε πέραν των ρωσικών συνόρων ήταν το Ανατολικό Βερολίνο, δηλαδή 500 χλμ από το Καλίνινγκραντ που ήταν το δυτικότερο σημείο της ΕΣΣΔ. Σήμερα το απώτατο σημείο επέκτασής του είναι προς νότο η Συρία και προς δυσμάς η Λευκορωσία, δηλαδή στη γειτονιά του. Την ίδια στιγμή ο αμερικάνος έχει 752 βάσεις στα πέρατα του κόσμου, σε όλες τις ηπείρους για να κυκλώνει στρατιωτικά τους αντιπάλους του. Με το να λέει κάποιος ότι ο ρώσικος μικροϊμπεριαλισμός (που από άποψη παγκόσμιας θέσης είναι αμυντικός) είναι τάχα επικινδυνότερος, είναι ή εγκληματικά αφελής ή ΚΥΠατζής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Gr. Socialist Nationalist5/9/23 10:19 π.μ.

    Πάντα θα αναφέρω τις χώρες της Ευρώπης ως δύση όχι με την άνοια που έχει σήμερα αλλά ως γεωγραφικός προσδιορισμός και τα το όνομα Ευρώπη είναι ελληνικό και πολιτισμός είναι δικός μας, αυτοί τον πήραν και κινάνε ένα κακέκτυπο αυτού του πολιτισμού

    Πρέπει ως έλληνες να ζυγίσουμε και την δύση και την ανατολή, τι πρόξενε ανά τους αιώνες απέναντι μας, στο πολιτισμό μας
    Και δυο μόνο καταστροφές και οι δυο μας εποφθαλμιούσαν μας μισουν για το λόγο ότι εμείς δώσαμε τα Φωτά του Πολιτισμού στην οικουμένη

    Ούτε ανήκουμεν εις την Δύσην Ούτε ανήκουμεν εις την Ανατολή η ΕΛΛΑΣ είναι το κέντρο της Γης η χώρα του Φωτός

    Αν δεν υπήρχαν οι Έλληνες ο Πλάτων ο Ηράκλειος ο Επίκουρος και ο Δημόκριτος, τώρα δεν θα υπείχαν ούτε η Ευρώπη ούτε ο Χέγκελ ούτε και ο Μαρξ ούτε και οι υπόλοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος5/9/23 8:48 μ.μ.

    7:23 ΜΚ,γνωρίζεις ότι οι αγγλοαμερικάνοι στήριξαν απευθείας την τουρκία στην εισβολή του 74?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/23 5:15 μ.μ.

      8:48 Η ίδια η Κύπρος κάλεσε την τουρκία να παρέμβει που ήταν μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις επειδή προσπάθησαν να ρίξουν τον μακάριο με πραξικόπημα και σου φταίνε οι αγγλοαμερικάνοι ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/9/23 1:05 μ.μ.

      Δεν τους κάλεσε η Κύπρος. Ο Μακάριος για λογαριασμό του Κίσινγκερ τους κάλεσε ρε σκουλίκι εστιάτορα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/9/23 11:38 μ.μ.

      1:05 Τον Μακάριο ποιος τον ψήφισε ; εσύ ή εγώ ; Οι κύπριοι τον ψήφισαν και τα λούστηκαν .Ότι σπέρνεις θερίζεις ,αφήστε τις αγγλίες και τις αμερικές.Δεν γίνεται να λέμε ότι ο μεταξάς ευθύνεται για την επίθεση της ιταλίας και της γερμανίας και όχι το αντίθετο αλλά για την κύπρο να λέμε το ανάποδο .

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος8/9/23 11:15 μ.μ.

      Εσύ λες για το Μεταξά ρε Φώτη. Φορτώνεις τα δικά σου στους άλλους ή πάλι γράφεις πιωμένος?

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος9/9/23 2:37 π.μ.

      Αλέκο εσύ;

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.