Τα “nonbinary” άτομα και το Ταλμούδ

 

Εάν πιστεύατε ότι το «μη δυαδικό φύλο» (“nonbinary”) είναι μια σύγχρονη έννοια, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Η αρχαία εβραϊκή κατανόηση για το φύλο ήταν πολύ πιο διαφοροποιημένη από ό,τι πολλοί υποθέτουν.

Το Ταλμούδ, μια τεράστια και έγκυρη επιτομή των εβραϊκών νομικών παραδόσεων, περιέχει στην πραγματικότητα όχι λιγότερους από οκτώ «χαρακτηρισμούς φύλου», οι οποίοι είναι:

   1. Zachar, αρσενικό.

   2. Nekevah, θηλυκό.

   3. Ανδρόγυνο (androgynos), έχοντας και ανδρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά.    

   4. Tumtum, χωρίς χαρακτηριστικά φύλου (άρα «άφυλο»).

   5. Aylonit hamah, αναγνωρισμένο ως θηλυκό κατά τη γέννηση, αλλά που αργότερα φυσικά αναπτύσσει αρσενικά χαρακτηριστικά.

   6. Aylonit Adam, αναγνωρισμένο ως θηλυκό κατά τη γέννηση αλλά αργότερα αναπτύσσει αρσενικά χαρακτηριστικά μέσω ανθρώπινης παρέμβασης.

   7. Saris hamah, αναγνωρισμένο ως αρσενικό κατά τη γέννηση, αλλά που αργότερα φυσικά αναπτύσσει γυναικεία χαρακτηριστικά.        

8. Saris Adam, αναγνωρισμένο ως αρσενικό κατά τη γέννηση και που αργότερα αναπτύσσει γυναικεία χαρακτηριστικά μέσω ανθρώπινης παρέμβασης.

Στην πραγματικότητα, οι ραβίνοι όχι μόνο αναγνώρισαν έξι φύλα εκτός του αρσενικού και του θηλυκού, αλλά είχαν την παράδοση ότι ο πρώτος άνθρωπος ήταν και τα δύο φύλα. Εκδόσεις αυτού του midrash βρίσκονται σε όλη τη ραβινική βιβλιογραφία, συμπεριλαμβανομένου του Ταλμούδ: 

Ο ραβίνος Yirmeya ben Elazar είχε πει: Ο Αδάμ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά με δύο πρόσωπα (το ένα αρσενικό και το άλλο θηλυκό). Όπως αναφέρεται: «Με σχημάτισες όπισθεν και έμπροσθεν και έθεσες το χέρι σου επάνω μου». (Ψαλμός 139:5) / Eruvin 19a (Ταλμούδ).    

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ ...

8 σχόλια:

  1. Γανυμήδης4/6/24 3:23 μ.μ.

    Ακατανόητο άρθρο για όσους πιστεύουν ότι αποτελούν απογόνους των αρχαίων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/6/24 6:33 μ.μ.

      Μόνο ο Πραιπόζιτος είναι με σφραγίδα τελωνείου απόγονος Ελλήνων.

      Διαγραφή
    2. Ηοly smoke6/6/24 8:36 π.μ.

      Άριστο νωρίς έπιασες δουλειά πάλι.Μηπως να επανεξετάσεις εκείνο το οικογενειακό οικόσημο;;;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/6/24 2:36 π.μ.

    Η αλήθεια ότι ο αρχικός-αρχετυπικός Άνθρωπος ήταν άφυλος είναι γνώση που την μοιράζονται πάρα πολλές παραδόσεις του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτές εννοείται και η ελληνική (ορφική, πλατωνική). Το άρθρο βγάζει χριστιανική αντιεσωτεριστική θρησκοληψία και λούμπεν αντισημιτισμό της φακής. Καταρχάς βγάζει αδυναμία διάκρισης καταστάσεων και μπόλικη συνωμοσιολογία. Η ιδέα αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον λοατκισμό. Επίσης τέτοιες τοποθετήσεις ενισχύουν τον μύθο των Εβραίων, άλλο που δεεν θέλανε, να φαίνονται ως οι θεματοφύλακες της Γνώσης και των "απόκρυφων επιστημών" ενώ στην αλήθεια ήταν απλά αντιγραφείς, βλέπε περίπτωση Καμπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/6/24 11:08 π.μ.

      Έλεος ρε άνθρωπε με την πίσω πόρτα. Έλεος πια. Σε έχει σιχαθεί όλος ο χώρος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/6/24 1:07 π.μ.

      Πότε υποστήριξαν την αμφισεξουαλική φύση των πρωτανθρώπων τα ορφικά; Τι ψεύτης είσαι ρε ιππέα; Ποια γνώση και ποιες παραδόσεις; Τη μυθολογία την έκανες ιστορία μάνα μου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/6/24 11:24 μ.μ.

      Δεν καταλαβαίνετε τι γράφω. Εγώ λέω για τον αρχάνθρωπο της Παράδοσης, ένα μη υλικό, μη σωματοποιημένο, καθαρά πνευματικό ον, έναν άλλου είδους άνθρωπο. Κι εσείς μου λέτε για σεξουαλικότητες αμφισεξουαλικότητες πέη και αιδοία. Ο καθένας καταλαβαίνει ανάλογα με την παιδεία και την ποιότητά του. Εννοείται οι ορφικοί λέγανε για το αρρενόθηλυ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος9/6/24 5:14 μ.μ.

      Για ποιους αρχάνθρωπους και πράσσειν άλογα τσαμπουνάς; Το κείμενο είναι εναντίον του non binary. Εσύ την είπες στη σ.ο. με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν μόνο στην εβραϊκή θρησκεία θετικές ερμηνείες της πουστιάς. Περνάς στο fast forward ότι και καλά είναι παραδοσιακή γνώση όλων των εθνών η αποδοχή μιας εκδοχής ερμαφρόδιτου προανθρώπου. Την ερμηνεία του Βαλιανάτου στη μυθολογία τη σερβίρεις σαν πανανθρώπινη ιστορική παράδοση. Το επόμενο βήμα είναι να μας πεις ότι οι non binary είναι γνήσιοι Άριοι επειδή μοιάζουν στους άφυλους ερμαφρόδιτους προανθρώπους.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.