Απειλές το Ισραήλ , επιδόματα από τη Χαμάς.


Aν και έχουν αποχωρήσει από τη Γάζα οι ισραηλινές δυνάμεις, η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τ. Λίβνι, απείλησε με νέες επιθέσεις σε σήραγγες που συνδέουν την Αίγυπτο με τη Λωρίδα της Γάζας μέσω των οποίων διακινούνται όπλα.


Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αυτό της Χαμάς, ανακοινώθηκε η χορήγηση 1.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια "μάρτυρα" που σκοτώθηκε στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, καθώς και τέσσερις χιλιάδες ευρώ για κάθε σπίτι που καταστράφηκε τελείως από τους Ισραηλινούς, ενώ με 2.000 ευρώ θα επιδοτηθούν τα σπίτια που έπαθαν μεγάλες καταστροφές. Με 500 ευρώ επιδοτείται ο κάθε τραυματίας και η καταβολή των ποσών αυτών θα ξεκινήσει από την Κυριακή.


Τα ποσά ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής κυβέρνησης Τάχερ αλ-Νούνου. Περίπου τέσσερις χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν τελείως από τις ισραηλινές επιθέσεις και πάνω από 17 χιλιάδες υπέστησαν μεγάλες ζημιές, με το προβλεπόμενο ποσό για τις ανθρώπινες απώλειες και τις υλικές καταστροφές, να υπολογίζεται στα 35 - 40 εκατομμύρια δολάρια.


Για τα μέσα Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε η σύσκεψη των δωρητών για τη συγκέντρωση κονδυλίων για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, η οποία έχει ερημωθεί από την ισραηλινή εισβολή, όπως ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου