Χαμάς: "Κάντε ότι θέλετε , εμείς θα αποκτήσουμε όπλα"


Η Χαμάς ορκίστηκε να επανεξοπλισθεί αψηφώντας κάθε ισραηλινή ή διεθνή προσπάθεια να την εμποδίσει να ανεφοδιαστεί με ρουκέτες και άλλα όπλα μετά τον πόλεμο στη Γάζα. «Κάνετε ό,τι θέλετε. Η παραγωγή ιερών όπλων είναι αποστολή μας και γνωρίζουμε πώς να αποκτήσουμε τα όπλα» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.


Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους με καλυμμένο το πρόσωπο, είπε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, εάν το Ισραήλ δεν αποσύρει τον στρατό του από τη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε μια έβδομάδα, αίτημα της Χαμάς όταν ανακοίνωσε την Κυριακή την κατάπαυση πυρός.


Το Ισραήλ, που κήρυξε μονομερή εκεχειρία, απείλησε να ξαναξεκινήσει τις επιθέσεις σε περίπτωση που η Χαμάς προσπαθήσει φέρει παράνομα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Αμπού Ουμπάιντα είπε ότι η Χαμάς έχασε μόλις 48 μαχητές στη διάρκεια των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.


Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει πως περισσότεροι από 500 μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν από τις 27 Δεκεμβρίου. Η διάρκειας τριών εβδομάδων επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ήταν μια αποτυχία και δεν φόβισε τους Παλαιστινίους, δήλωσε ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε. «Ο εχθρός απέτυχε να πετύχει τους στόχους του» δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικό μήνυμά του.


Αν και αποκάλεσε τον πόλεμο μια «λαϊκή νίκη», ο Χανίγε είπε ότι η απόφαση της Χαμάς να κηρύξει εκεχειρία την Κυριακή ήταν «σοφή και υπεύθυνη».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου