Βιβλιοπαρουσίαση: Ιστορία του Φασιστικού Κινήματος του Gioacchino Volpe - Εκδόσεις Λόγχη (ιστορική εισαγωγή Δημήτρης Μιχαλόπουλος)


Ιστορία του Φασιστικού Κινήματος
- Gioacchino Volpe

- Εκδόσεις Λόγχη
- Ιστορική εισαγωγή: Δημήτρης Μιχαλόπουλος
- Ρώμη 1941

…Και ούτω τα συνδικάτα έγιναν φασιστικά. Την βάσιν των απετέλεσαν αι ακόλουθοι θεμελιώδεις αρχαί: η εργασία είναι υπέρτατος τίτλος, ο οποίος παρέχει εις τον άνθρωπον το δικαίωμα να είναι πολίτης της κοινωνίας· εργαζόμενοι είναι όσοι αφιερώνουν την ενέργειά των εις την δημιουργίαν και την τελειοποίησιν των φυσικών και πνευματικών αγαθών του ανθρώπου, και αι επαγγελματικαί οργανώσεις οφείλουν να τους περιλάβουν όλους αυτούς· το Έθνος είναι υπεράνω των ατόμων, των τάξεων και των κατηγοριών· η οργάνωσις οφείλει να τείνη εις την καλλιέργεια της έννοιας της πατρίδος και της Εθνικής κοινωνίας υπεράνω της τάξεως, εις την ανάπτυξιν της παραγωγής, εις την εντός της ολότητος ανάδειξιν και όχι την κατάπνιξιν όλων των ικανοτήτων και των δυνάμεων των ατόμων…

…κεντρική και θεμελιώδης ιδέα, ήτο η ιδέα της πλήρους υποταγής του ατομικού δικαίου και του ατομικού συμφέροντος εις τα εθνικά τοιαύτα, της ισότητος των τάξεων, του ηθικού χαρακτήρος και σκοπού του οικονομικού συστήματος. Μεταξύ των άλλων επεδιώκετο, δια υης μετατροπής της εργασίας εις εθνικήν λειτουργίαν, ν’αναλάβη ο εργάτης αποστολήν αξιοπρεπεστέραν και ν’ αποκτήση συνείδησιν της αξιοπρεπείας ταύτης, ν’ απαλλαγή από την αθλιότητα της εργασίας που γίνεται μόνον δια το ημερομίσθιον, να πληρωθή η ζωή του με υψηλότερον περιεχόμενον…

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος13/4/17 1:00 π.μ.

  Μαύρε Κρίνε,γνωρίζεις αν αυτή η έκδοση υπάρχει στο βιβλιοπωλείο Λόγχη ή σε κάποιο άλλο βιβλιοπωλείο; Επειδή στην ιστοσελίδα της Λόγχης,δεν υπάρχει στις Νέες κυκλοφορίες και επιπλέον,εμφανίζεται μόνο η παλιά έκδοση.
  Επίσης,ακόμα μία ερώτηση ήθελα να κάνω,επειδή βλέπω ότι ασχολείσαι με ωραίες βιβλιοπαρουσιάσεις.Στο προηγούμενο τεύχος του εθνικιστικού περιοδικού "Ανάκτηση", υπήρχε παρουσίαση μίας νέας έκδοσης της Λόγχης με τίτλο ' Η κατάκτηση του Βερολίνου',που το έγραψε ο Γκαίμπελς και πρώτη φορά εκδίδεται στα ελληνικά.Αλλά εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει κάποιο νέο,ενώ πίστευα πως θα είχε κυκλοφορήσει.
  Τέλοσπάντων,γνωρίζεις αν αυτά τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τη Λόγχη;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα, ναι κυκλοφορεί το βιβλίο του Βόλπε (η καινούργια έκδοση) κανονικά και υπάρχει στο βιβλιοπωλείο. Αναμένεται και το 2ο τις επόμενες εβδομάδες.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/17 10:23 π.μ.

   Καλημέρα!Ωραία,ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

   Διαγραφή