Το αποσυντιθέμενο πτώμα της αντιφασιστικής ακροδεξιάς



του Wolverine

Για την αστική ακροδεξιά και τα παρακλάδια της έχουν γραφτεί από την συντακτική ομάδα του «Μαύρου Κρίνου» δεκάδες άρθρα και αναλύσεις και τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.Τα τελευταία νέα δεν προκαλούν καμιά έκπληξη αφού πάντα η ακροδεξιά, ο καρκίνος στο σώμα του ριζοσπαστικού εθνικισμού, δεν έχει αλλάξει χαρακτηριστικά τόσο σε πολιτικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο. 

Αναφέρομαι φυσικά στην πρόταση του Λαγού να διαγραφεί από την ΕΛΑΣΥΝ ο γνωστός αντιφασίστας Συμιγδαλάς. Όταν τεθούν οι βάσεις για τάχα ένα «νέο ξεκίνημα» εκ μέρους των «πατριωτών» δεν αργούν να έρθουν οι εμφύλιοι μέσα στα κομματικά πλαίσια, οι καταγγελίες και οι αποχωρήσεις. Αρέσκονται οι «γαλανόλευκοι σωτήρες» στο να αλληλοφαγώνονται για τις θέσεις, το παραδάκι και τις διασυνδέσεις. Έτσι λοιπόν και αυτή την φορά την αφορμή για τις εξελίξεις έδωσε το νέο άρθρο του Συμιγδαλά στην «Ελεύθερη Ώρα» και στο οποίο ο εν λόγω έκλεινε το μάτι στον Μητσοτάκη για δεύτερη φορά. Είχε προηγηθεί φυσικά ένα εμετικό άρθρο για το οποίο είχαμε κάνει λόγο εδώ. 

Είχαμε ξεκαθαρίσει τις απόψεις μας αρκετό καιρό πριν με σειρά άρθρων όπως αυτό εδώ και εδώ. Είχαμε ξεσκεπάσει τον φιλικό προς τις ΗΠΑ λόγο του Λαγού εδώ. Φυσικά δεν διαθέτουμε ικανότητες στην μαντεία για να προβλέψουμε τις εντάσεις μεταξύ των γραβατωμένων στελεχών της άκρας δεξιάς. Η συνταγή όμως είναι γνωστή τουλάχιστον στην αρχή. Εκμετάλλευση της αγωνίας χιλιάδων εθνικιστών, στήσιμο ενός πρόχειρου  μαγαζιού «ιδεών» και τελικός στόχος φυσικά  η συμμετοχή στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι χωρίς καμιά ιδεολογία χωρίς την νεολαία χωρίς μια πρόταση ζωής. Χωρίς καμιά δυναμική για το μέλλον. Ότι ακριβώς έπραξε και ο Λαγός με το νέο του κόμμα και φυσικά κάτω από την προστασία του Πλεύρη ο οποίος δεν έχει βγάλει μιλιά ενάντια στην Καραμανλική δεξιά αφού ο γιος του σιτίζεται στο μαντρί του Μητσοτάκη. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμη για τον «Πατριάρχη του Εθνικισμού» αλλά θα καταντούσε κάτι παραπάνω από κουραστικό. 

Δεν γνωρίζω αν η διαγραφή του Συμιγδαλά θα προκαλέσει και την οριστική ρήξη με τον Πλεύρη αλλά σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιλέξει ο Λαγός την πλήρη σύγκρουση. Σαφέστατα για πολλοστή φορά βγαίνουν ζημιωμένοι όλοι αυτοί οι αφελείς πατριώτες και εθνικιστές οι οποίοι πίστεψαν ότι με τις παλιές και δοκιμασμένες συνταγές του Μιχαλολιάκου θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν κάτι το διαφορετικό με την ταμπέλα ΕΛΑΣΥΝ. Όσα κεριά όμως και αν κρατήσει ο Λαγός, όσο ορθόδοξος και αν προσπαθεί να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες, όσες αντιφασιστικές δηλώσεις και να κάνει, ένα είναι σίγουρο. Ότι ο χρόνος του τελειώνει και αυτό θα φανεί αμέσως μετά την τελική απόφαση του αστικού δικαστηρίου στο οποίο τον έσυρε η σχέση του με το κόμμα του Μιχαλολιάκου. 

Εμείς καλούμε τους αγνούς συναγωνιστές που παρασύρθηκαν από τα κόμματα της άκρας δεξιάς να εγκαταλείψουν άμεσα τους «ρήτορες» της «εθνικοφροσύνης» και να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις. Τέλος ας μην ξεχνάμε ποιοι είναι αυτοί οι «εθνικιστές» που στήριξαν τα μέτρα καταστολής του κατοχικού καθεστώτος αφού πρόκειται για σαλτιμπάγκους ολκής οι οποίοι μεταλλάσσονται ανάλογα με τις περιστάσεις. Το λιγότερο που τους αξίζει είναι η περιφρόνηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.