Αποχαιρετισμός του θέρους με ενημερωτική δράση της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.


« … Κατά τις θερινές αφισοκολλήσεις δόθηκε έμφαση στην περίπτωση του Ίωνα Δραγούμη. Τόσο γιατί συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την δολοφονία του όσο και για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος στοχαστής έχει γίνει εδώ και κάποια χρόνια, μαζί με αρκετές ακόμη ιστορικές μορφές της παραδοσιοκρατικής διανόησης, στόχος μιας οργανωμένης προβοκάτσιας ακροδεξιών κύκλων που αναμασούν την προπαγάνδα των αχυρανθρώπων της αστικής ελίτ και των θαμώνων της πρεσβείας των Η.Π.Α. Η προβοκάτσια των ακροδεξιών επιστρατεύει κάθε γελοιότητα, προκειμένου να σπιλώσει την μνήμη του Δραγούμη. Θα τους ακούσουμε, για παράδειγμα, να λένε ότι ο Ίων Δραγούμης ήταν δειλός και πως δεν πολέμησε ποτέ, αποκρύπτοντας ότι ήταν εθελοντής στον πόλεμο του 1897. Θα τους ακούσουμε να λένε ότι έκανε κοσμική ζωή, παραποιώντας την σημασία του να οργανώνει κανείς ένα εθνικο-απελευθερωτικό αντάρτικο, σχεδιάζοντας προσωπική εξωτερική πολιτική κόντρα στην επίσημη στάση του κράτους. Θα τους ακούσουμε να υποστηρίζουν ότι ο Δραγούμης ήταν δήθεν εμπνευστής μιας ελληνοτουρκικής φιλίας και να παραβλέπουν ότι ο ελληνο-οθωμανισμός υπήρχε ως εναλλακτική εξωτερική πολιτική της Μεγάλης Ιδέας από την δεκαετία του 1870[1]. 


Θα τους ακούσουμε να κατηγορούν ότι ξόδευε τα χρήματα της πλούσιας οικογένειας του ένας άνθρωπος που δεν κληρονόμησε σχεδόν τίποτε από τους γονείς του, λόγω των ριζοσπαστικών του ιδεών, και που εργάστηκε σε όλη του την ζωή για την οικοδόμηση ενός εθνικιστικού χώρου ανεξάρτητου από το αστικό κατεστημένο κι απ’ το κεφάλαιο των δυτικών πρεσβειών. Θα ακούσουμε ότι ο Ίων Δραγούμης ήταν τεμπέλης και πως δεν εργάστηκε ποτέ από χείλη ανθρώπων που δεν έχουν αναζητήσει ποτέ εργασία στην ζωή τους. Θα ακούσουμε ότι ο Δραγούμης ήταν υποδεέστερος προσώπων της φιλελεύθερης παράταξης του Βενιζέλου από γλοιώδεις «μπετόβλακες» που έχουν το θράσος να υιοθετούν τον όρο «σοσιαλισμός» ως συνθετικό του ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού τους. 

 Υπάρχουν αναγνώστες οι οποίοι ζητούν να απαντήσουμε στις χοντροκομμένες αντιφάσεις που περιλαμβάνει αυτή η προβοκάτσια. Ωστόσο η δική μας απάντηση βασίζεται στο απόσπασμα μιας παλιότερης κινηματογραφικής ταινίας. «Άστε τον εχθρό να μας δείξει το πραγματικό του πρόσωπο», είχε πει ο Αλ Πατσίνο, υποδυόμενος των αρχηγό μιας ισχυρής οικογένειας που δεχόταν επίθεση, όταν οι συνεργάτες του τον πίεζαν για άμεση δράση. Η δική μας συμβουλή είναι λοιπόν η εξής. «Αφήστε τους προβοκάτορες να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι και τι σκοπεύουν να κάνουν, γιατί προς το παρόν έχουμε δει ένα μόνο μέρος του σχεδιασμού τους». Ακόμη δεν έχουμε δει την πλήρη εκδίπλωση της προβοκάτσιας. Έχουν εμφανιστεί βέβαια κάποιοι από τους «μπροστινούς» που την εκτελούν. Γνωρίζουμε πλέον ότι ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ορτινάτσες του ανθρώπου, ο οποίος -με τις αρλούμπες που έγραψε και παρουσίασε ως πολιτική θεωρία σε ένα ακαλλιέργητο κοινό- οικοδόμησε εδώ και δεκαετίες την εξάρτηση του ελληνικού εθνικιστικού χώρου από την Δεξιά (έχοντας ταυτόχρονα και τον γιο του βουλευτή της). Καθώς επίσης κι ότι στο «κόλπο» συμμετέχουν τύποι που το παίζουν «πολύ σκληροί για να πεθάνουν» αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα είναι λινάτσες. Αλλά και λιμοκοντόροι οι οποίοι συντηρούν δαπανηρές κοινωνικές δραστηριότητες με ανεξήγητους τρόπους. 

Γνωρίζουμε ακόμη ότι αβάντα στις προβοκάτσιες προσφέρουν κάποιοι «νεοεθνικιστές» bloggers, οι οποίοι υποτίθεται ότι αποστασιοποιούνται από αυτές αλλά, ταυτόχρονα, τις προβάλουν στα δημοφιλή τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το πρόσχημα ότι δίνουν φωνή σε όλες τις απόψεις για να υπηρετήσουν την ενότητα του χώρου (ενότητα κάτω από την ηγεσία της Δεξιάς εννοούν, αλλά παραλείπουν να το δηλώσουν). Θυμόμαστε ακόμη ότι η αρχή του οργανωμένου σχεδίου σκύλευσης της μνήμης ιστορικών προσωπικοτήτων, οι οποίες είχαν αντιφιλελεύθερες και ρομαντικά παραδοσιοκρατικές ιδέες, εκδηλώθηκε κατά την εποχή που έγινε πρωθυπουργός της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς. Θυμόμαστε επίσης ότι αυτή η προβοκάτσια εντάθηκε όταν την διεύθυνση της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην χώρα μας ανέλαβε ο κύριος Τζέφρυ Πάιατ. Προβληματιζόμαστε, βέβαια, και με το γεγονός ότι τόσο ο Σαμαράς όσο και ο σημερινός αρχηγός της Δεξιάς παράταξης έχουν σχέσεις συγγένειας με εκείνους που οργάνωσαν την δολοφονία του Δραγούμη. 


Εκτιμούμε, τέλος, ότι θα ήταν πολύ βολικό για το φιλελεύθερο εξουσιαστικό καθεστώς -σήμερα που μια ενδεχόμενη εθνικιστική έξαρση μπορεί να βραχυκυκλώσει την ανάπτυξη των πολιτικών της παγκοσμιοποίησης- να αποσπάσει τον εθνικισμό από τις ρομαντικές παραδοσιοκρατικές του ρίζες και να τον μετατρέψει σε μια επιθετική ουρά της Δεξιάς, η οποία θα αφήνει στο απυρόβλητο τόσο το καπιταλιστικό ιδεολογικό υπόβαθρο όσο και την αμερικανο-δυτική γεωπολιτική υπόσταση της παγκοσμιοποίησης και θα στρέφεται μοναχά εναντίον των τελευταίων τροχών του συστήματος (δηλαδή των μεταναστών και κάποιων περιθωριακών αριστερών ομάδων). Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο προσανατολισμός τον οποίο μπορεί να δώσει σε ένα δυνητικό κίνημα η σκέψη του Ίωνα Δραγούμη, του Περικλή Γιαννόπουλου και, εν γένει, των προσώπων που αποδομούν αυτοί οι τύποι, θα ήταν τέτοιος ώστε να στοχεύσει την καρδιά του εξουσιαστικού Λεβιάθαν και να προκαλέσει ζημιά στο μαλακό υπογάστριο του κυβερνητικού κόμματος που εκμεταλλεύεται, στην χώρα μας, την έλλειψη εθνικιστικού χώρου …»

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στον σύνδεσμο εδώ ... 

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/10/20 10:17 μ.μ.

    Πολύ ωραία ανακοίνωση. Αν μου επιτρέπει η διαχείριση θα κάνω ένα σχόλιο - αν θέλει το δημοσιεύει. Εχουμε γεμίσει με άτομα που εκφερουν απόψη για όλα και πιο συγκεκριμενα για άτομα με ιστορική πορεία στον γεωγραφικό και ιστορικοπολιτιστικο χώρο της Ελλάδος χωρίς να δομουν ζυμώσεις μέσω επικοδομομητικης λογικής παρά μόνο αποδόμηση με έναν χυδαίο τρόπο. Αλλά όλοι μέσα στον επιφανειακό φετιχισμό θέλουν να τα κάνουν ισίωμα και να μας πουν
    Ποιοι δεν ταιριάζει με τον "Εθνικοσοσιαλισμό ", εννοείται όχι "φασισμός " "κακό πράγμα" άσε που τον επικαλειται άλλος λεγαμενος. Σε ένα τέτοιο κλίμα δεν είμαστε ούτε "εθνικοσοσιαλιστές " ούτε "φασίστες " γιατι, όταν εννοουν όλα αυτά, μέσα τους έχουν μια εικόνα ενός ακροδεξιού απολυταρχικού καθεστώτος- που ήταν η καταδικη των κινηματων αυτων. Σκατα στους δήθεν ειδικούς και στους ακροδεξιούς που μετεξελιξαν την αυτιστικη ανάγκη τους για εξουσία και υποκοη σε ιδεολογια. Καλό ψοφο στα πνευματικά πτώματα ενός σάπιου παρελθόντος. Οοι ρίζες μας πιστεύω είναι βαθιές και δεν αφορούν μόνο δύο, το μάξιμουμ, τρεις δεκαετίες. αυτά για τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πατριάρχης4/10/20 1:34 π.μ.

    Είστε προδότες! Είστε κομουνιστάς! Είστε προβοκάτορες, κύριοι του Μαύρου Κρίνου.

    Την ώρα που η πατρίς δίνει τιτάνια μάχη εις τον διπλωματικόν στίβο, δια να δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες με τας δυτικάς χώρας του ελεύθερου κόσμου, προκειμένου να απαντήσει εις την οθωμανική απειλήν, υμείς επιλέξατε ένα σηπόμενο ανατρεπτικό κείμενο (λαϊκιστί μπαγιάτικο), που συνέταξαν οι άθλιοι αιώνιοι φοιτητάς κατά το περασμένο θέρος, προκειμένου να υπονομεύσετε τας δυτικάς ημών συμμαχίας.

    Ενώ οι σύμμαχοι της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αγωνίσθηκαν νυχθημερόν προκειμένου να συντάξουν κείμενο που περιέγραψε επακριβώς τις πιθανές οικονομικές κυρώσεις που θα επιβληθούν εις την Τουρκία, αν τολμήσει να παραβιάσει τα χωρικά ημών ύδατα του Παλαιού Φαλήρου, έρχεστε με την αρθρογραφία που αναρτάτε να θέσετε εμπόδια εις το πατριωτικόν ούτο έργο.

    Αν ήτο εν ζωή ο αείμνηστος Λαδάς θα σας είχε υποβάλει εις αυστηροτάτη ανάκριση για να διαπιστωθεί ποιος σας υποκινεί. Αλλά έχετε χάρη που επικράτησε η (Νέα) Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/10/20 12:42 μ.μ.

    Την προσωπικότητα του Ιωάννου Μεταξά όντως ο Δένδιας την έχει καπηλευτεί σε δηλώσεις του στη βουλή.

    Έχουν υπάρξει παρόμοιες δηλώσεις αυτού ή άλλου στελέχους/βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας για τον Ίωνα Δραγούμη; Δεν έχω πετύχει κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει σχετικό βίντεο μπορεί να το ποστάρει εδώ στα σχόλια.

    Εξάλλου, υποτίθεται ότι η ΝΔ δεν θα έπρεπε να αντιτίθεται σε αυτές τις 2 προσωπικότητες, διότι ανήκαν στο δεξιό (βασιλικό) στρατόπεδο της εποχής.

    Άλλο που πολιτικά προσιδιάζει περισσότερο στην κληρονομιά του βενιζελισμού πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/10/20 8:31 μ.μ.

    Βίντεο δεν έχω, αλλά θυμάμαι πολλές φορές τον σύμβουλο του Κώστα Καραμανλή και γνωστό παλιό πολιτευτή της Νέας Δηνμοκρατίας Νίκο Χιδίρογλου να καπηλεύεται διαχρονικά τόσο το Δραγούμη όσο και άλλους μεγάλους στοχαστές του συντηρητισμού.

    Τελευταία φορά τον άκουσα σε τηλεοπτικό σταθμό της αττικής, να προσπαθεί να υπερασπιστεί τις ιδιωτικοποιήσεις (!!!!) παραφράζοντας τον Δραγούμη όταν αυτός έγραφε ενάντια στο κράτος.

    Επίσης, στους κύκλους Γεωργιάδη-Πλέυρη κλπ, είναι συνηθισμένη αυτή η τακτική στο επικοινωνιακό παιχνίδι των opinion leaders τους. Όποιος έχει τύχει να τους γνωρίσει ξέρει τι εννοώ και καταλαβαίνει πολύ καλά.

    Στη φοιτητική παράταξη ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας ο Δραγούμης, ο Μεταξάς, ακόμη και ο Χοσέ Αντόνιο και ο Αλφ ο Εξωγήινος όταν παραστεί επικοινωνιακή ανάγκη παρουσιάζονται σαν πρόδρομοι και όταν οι συνθήκες αλλάξουν καταγγέλλονται ως αντιδημοκράτες.

    Δεν ξέρω αν τα παιδιά έχουν κάποια άλλα στοιχεία υπόψη. Αλλά νομίζω είναι σαφές το επικοινωνιακό αγκάλιασμα του εθνικιστικού χώρου από τη Νέα Δημοκρατία μετά την εποχή των μνημονίων.

    Θα ήθελα να σε ρωτήσω με όλο τον σεβασμό δυο πράγματα.

    1) Λες ότι η Νέα Δημοκρατία προσιδιάζει στην κληρονομιά του βενιζελισμού πλέον. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει τώρα αυτό; Πότε ήταν συντηρητικό και αντιβενιζελικό αυτό το κόμμα;
    Μήπως με τον παλιό καραμανλή, με την "βαγγελίτσα", με τον επίτιμο, με τον Κώστα Καραμανλή ή με τον Σαμαρά; Πάντα φιλελεύθερο ήταν το κόμμα, με υποτιθέμενη εξαίρεση την σύντομη περίοδο Έβερτ, που παρέμενε φιλελεύθερο (και ακραία φιλελεύθερο σε κάποιες περιπτώσεις) ασχέτως αν τα "σημιτικά" media το παρουσίαζαν ως λαϊκιστικό. Δεν νομίζω ότι είναι καινούριο συμπέρασμα αυτό.

    2) Από που και ως που ο Δραγούμης βασιλικός; Μπορεί να οργάνωσε την αντιπολίτευση του Βενιζέλου, αλλά μην ξεχνάμε ότι επρόκειτο για ένωση διαφορετικών πολιτικών ομάδων. Ο ίδιος δεν ήταν ποτέ μέλος κάποιο βασιλικού κόμματος. Βουλευτής εξελέγη ανεξάρτητος.

    Ναι μεν θεωρούσε σωστές κάποιες αντιδυτικές και εθνοκεντρικές προσεγγίσεις του Κωνσταντίνου, σαφώς δεχόταν τον θεσμό σε μια εκδοχή ενός κοινοτιστικού πολιτεύματος, αλλά ποτέ δεν ήταν βασιλόφρονας. Με τον Κωνσταντίνο συμφωνούσε λόγω του αντιδυτικισμού. Τον Γεώργιο, όμως, που τον θεωρούσε φιλελεύθερο τον περνούσε γενεές δεκατέσσερις.

    Συνεπώς δεν είναι σωστό να παρουσιάζουμε το Δραγούμη σαν βασιλόφρονα, πόσο μάλλον σαν πρόσωπο που έχει αφήσει κληρονομιά στη δεξιά.
    Αν μας ακούει από κάπου νομίζω θα ανατριχιάζει με τέτοιους χαρακτηρισμούς.

    Ακόμα και οι αριστεροί ακαδημαϊκοί σαν πρόδρομο του φασισμού τον βλέπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/10/20 5:48 μ.μ.

      Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι a priori κακές ή καλές αλλά κρίνονται εκ του αποτελέσματος και των υπηρεσιών που παρέχουν. Το ΕΣ καθεστώς του 3ου Ράιχ έκανε πολλές ιδιωτικοποιήσεις, τόσες που θα ζήλευε και η ίδια η Θάτσερ ή ο Ρήγκαν.

      Στόχος του ΕΣ δεν είναι η κρατικοποίηση των πάντων και το τσάκισμα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά η εθνική κατοχή της τράπεζας, το εθνικό νόμισμα και η λαϊκή ιδιοκτησία στα φυσικά μονοπώλια και τα μείζονα μέσα παραγωγής.

      Δεν νομίζω ότι η χαμηλή φορολογία και η ιδιωτικοποίηση κάποιων υπηρεσιών είναι αναγκαστικά κακές. Τι ανάγκη είχε το κράτος τόσα χρόνια να διατηρεί στοιχηματικές εταιρείες τζόγου ή βιομηχανίες ζάχαρης τις οποίες χρεοκόπησε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/10/20 11:58 π.μ.

      Έλα ρε φίλε, μας τρολάρεις τώρα. Που τις βρήκες τις πηγές για τις ιδιωτικοποιήσεις του τρίτου ράιχ;

      Που στην τελική ακόμη και αν είχαν γίνει, που δεν έγιναν σε τέτοια έκταση που γράφεις, ο εθνικοσοσιαλισμός δεν ήταν μόνο Χίτλερ. Ήταν και Στράσερ. Ήταν και το αυστριακό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα (όχι το παρακλάδι του NSDAP) που όχι μόνο ήταν σοσιαλιστικό αλλά και εξαρχής εναντίον της επέκτασης του πολέμου προς την ανατολή. Γιατί θεωρείς αυτονόητο ότι όλοι οι ες πρέπει να είναι ναζηδοχιτλέρια; Και γιστί θεωρείς αυτονόητο ότι οι ριζοσπάστες εθνικιστές πρέπει να είμαστε κολλημένοι με τον γερμανικό ες; Ο Κοντρεάνου για παράδειγμα προώθησε την οικονομία του κοινοτιστικού συνεταιρισμού. Τα μέλη του κόμματος δημιουργούσαν συλλογικές μικροεπιχειρήσεις, κάτι σαν αγροτικούς συνεταιρισμούς αλλά στην οικονομία του αστικού πλέγματος.

      Κυρίως όμως από τον μεσοπόλεμο μας χωρίζει ένας αιώνας. Πολύ διαφορετικά τα πράγματα είναι σήμερα από τότε. Άλλες οι τότε εννοιολογήσεις. Τότε δεν υπήρχε παγκοσμιοποίηση και παγκόσμια ηγεμονία της ιδεολογίας του φιλελευθερισμού της αγοράς. Σήμερα όποιος μιλά για ιδιωτικοποιήσεις στον εθνικιστικό χώρο είναι για μένα τουλάχιστον ύποπτος για την ιδεολογική του καθαρότητα και για τις προθέσεις του.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/10/20 1:06 μ.μ.

      Είσαι σοβαρός ρε μεγάλε εσύ που γράφεις για τις ιδιωτικοποιήσεις ή σε έβαλαν να μας κάνεις πλάκα;

      Για το κορπορατιστικό σύστημα παραγωγής έχει πάρει τίποτα το αυτί σου;

      Σε λίγο θα μας πεις ότι είχε offshore ο Γκέμπελς..

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/10/20 9:06 μ.μ.

      Όσο και να διαφωνείτε η ουσία δεν αλλάζει.

      ΕΣ μεν σημαίνει σοσιαλισμός κι αντικαπιταλισμός, αλλά δεν απορρίπτονται η ιδιοκτησία κι η επιχειρηματικότητα .

      Το ναζηδοχιτλερια γιατί το λες υποτιμητικά; Μια χαρά οικονομία είχαν στο 3ο Ράιχ .;

      ΕΣ, ΔΕΝ σημαίνει μπολσεβικισμός .

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/10/20 12:05 μ.μ.

      Η ιδιοκτησία σαφώς δεν απορρίπτεται. Αυτή είναι και η βασική διαφορά με την οικονομική λογική του μαρξισμού.

      Αλλά μιλάμε για την υλικά μετρήσιμη (γη, σπίτι κλπ) ιδιοκτησία που έχει κληρονομηθεί από τους προγόνους και για την ιδιοκτησία που έχει αποκτηθεί με κόπο και ουσιαστική προσφορά στην κοινωνία (πχ ένα βιβλιοπωλείο, μια εταιρία κατασκευής κυνηγετικών ειδών κλπ).

      Όχι για την ιδιοκτησία μετοχών, πολυεθνικών, πλουτοκρατικών Μediα, και εν γένει χρηματοοικονομικών παπατζιλικιών στα οποία στηρίζεται η σύγχρονη οικονομία των περισσότερων δυτικών χωρών.

      Επίσης, αν ο μπολσεβικισμός είναι εθνικός (πχ Έρνστ Νίκιτς) ναι, είναι από τη μεριά μας.

      Το ναζιδοχιτλέρια το λέω υποτιμητικά γι δυο λόγους. Πρώτον γατί κάποτε πρέπει να μάθετε ότι υπήρχε και η στρασερική τάση. Δεύτερον για να πικάρω τους δεξιούς παρακρατικούς που το παίζουν εθνικοσοσιαλιστές (κάποια μάλιστα είναι και αλβανικής καταγωγής) για να μοχλεύουν το χώρο, λέγοντας και γράφοντας παρόμοια πράγματα με αυτά που γράφεις εσύ.

      ΥΓ. Περιμένω ακόμη να μου πεις που βασίζεις αυτό που έγραψες για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ποιες είναι οι πηγές σου ρε παιδί μου;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος7/10/20 12:12 μ.μ.

      Ρε ναζιδοφιλελεύθερε θες να θυμηθούμε πόσο επιτυχημένες ήταν οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα;

      Θες να θυμηθούμε το Mega, τον ANT1, τον SKAI και τα άλλα κανάλια;

      Ή μήπως θες να θυμηθούμε την Vodaphone, τη Wind και τις άλλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας; Έχεις δουλέψει ποτέ σε καμιά από αυτές; Έχεις δει τις συνθήκες τους; Πληρώνεις τους λογαριασμούς τους για να δεις πόσο μας χρεώνουν τις υπηρεσίες τους τα παιδιά του ελεύθερου ανταγωνισμού; Ή στα πληρώνει η ΝΔ τα τηλέφωνά σου;

      Εκτός και αν θες να θυμηθούμε τα ιδιωτικά νοσοκομεία, εξεταστικά κέντρα, θεραπευτήρια και το κόστος νοσηλείας τους..

      Άντε σαπάκια της δεξιάς, που πιάνετε τον εθνικοσοσιαλισμό στο στόμα σας.

      Μπορείτε να είστε εθνικοφιλελεύθεροι σαν τον "Μάκη τον ακτιβιστή", μπορείτε να είστε εθνικοκαπιταλιστές με τον τραμπ. Εθνικιστές και εθνικοσοσιαλιστές πάντως όχι.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος5/10/20 5:44 μ.μ.

    Δεν είπα ότι ήταν βασιλικός αλλά ότι ανήκε στο στρατόπεδο εκείνο. Στο οποίο συγκροτήθηκε μια ετερόκλητη συμμαχία εθνοθρησκευτικών μειονοτήτων, δεξιάς και κομμουνιστών για να ρίξουν τον Βενιζέλο το 1920 !

    Ο ιδρυτής της ΝΔ και προδότης της Κύπρου, ήταν ένας τυπικότατος δεξιός βασιλόφρονας (τουλάχιστον προ 67') και εκλεκτός του παλατιού. Κεντρώο/φιλελεύθερο κόμμα η ΝΔ έγινε οριστικά επί Μητσοτάκη του παλιού του δράκουλα.

    Επειδή είναι κόμμα χωρίς ιδεολογία σταθερή η ΝΔ, και απλά ενεργεί ως καθεστωτικός υπάλληλος του συστήματος, μπορεί εύκολα να αλλάζει ανά πάσα στιγμή το κεντρώο δημοκρατικό προοδευτικό φιλελεύθερο πουκάμισο με το πιο αυταρχικό(αυταρχικό και δημοκρατικό μαζί) ακροδεξιό άγρια καπιταλιστικό και λαϊκίστικο της προσωπείο.

    Με το να λες ότι η ΝΔ "δεν ήταν ποτέ δεξιά-συντηρητική", ξεπλένεις τον νυχτοφύλακα του συστήματος και τους συντηρητικούς λακέδες του, υπονοώντας πως μια "γνήσια πατριωτική δεξιά" υπάρχει εκεί έξω που δεν έχει σχέση με την δήθεν κάλπικη δεξιά της ΝΔ.

    Έλα όμως που διαχρονικά στην Ελλάδα όλα τα κόμματα δεξιά της ΝΔ (πλην ΧΑ) διαλύονταν και όλα τα στελέχη/οπαδοί τους προσχωρούσαν σε αυτήν...Εθνική παράταξη,ΕΠΕΝ,ΠΟΛΑΝ,ΛΑΟΣ,ΑΝΕΛ,Νέα Δεξιά,ΠΑΤΡΙΕ κτλ

    Γενικά όπου βλέπεις τοποθετήσεις υπέρ Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευρώ και ΝΑΤΟ, αντιρατσισμό και πάρε-δώσε με κρατικοδίαιτους καπιταλιστές, να είσαι σίγουρος ότι λίγη σημασία έχει αν δηλώνει κεντρώος ή συντηρητικός ο έχων την εξουσία. Το ίδιο σύστημα υπηρετεί και εξίσου εχθρός μας είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/10/20 11:41 π.μ.

      Συμφωνώ σε όλα πλην του λάθους τρόπου που ερμηνεύεις τον όρο "συντηρητισμός". Εγώ συνειδητά μίλησα για συντηρητισμό και όχι για "δεξιά". Γιατί ο όρος "δεξιά" πρώτον έχει καταβολές στη ρίζα του κακού(στη γαλλική επανάσταση) και δεύτερον είναι συνδεδεμένος με την οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Ενώ ο συντηρητισμός ήταν εξ αρχής ο όρος που υποδήλωνε τους αντίπαλους της γαλλικής επανάστασης, του φιλελευθερισμού και του "modern world".

      Στο 19ο αιώνα ο συντηρητισμός ήταν η πιο ήπια εκδοχή αυτού που αργότερα έγινε ριζοσπαστικός συντηρητισμός και φασισμός. Ας μη χαρίζουμε λοιπόν τον όρο συντηρητισμός τόσο εύκολα στα καπιταλόσκυλα της δεξιάς. Στην ευρωπαικη πολιτική θεωρία είναι κάτι διακριτά διαφορετικό από από τον ρεπουμπλικανισμό και την αγγλοσαξονική έννοια του "conservative".

      Για αυτό και είναι αισχρό οι δεξιοί της Ελλάδος, που είναι ιστορικά ταυτισμένοι με το "ανήκωμεν εις την καπιταλιστική δύσιν" να καπηλεύονται θεωρητικούς του συντηρητισμού όπως ο Ντε Μαιστρ, ο Μπερκ ή ο Νοβάλις. Αν άκουγε ο Νοβάλις το Χιδίρογλου να τον μνημονεύει υποστηρίζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις, θα σάλευε στο μνήμα του.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος8/10/20 6:18 μ.μ.

    Τις πηγές για τις αποδεδειγμένα πολλές ιδιωτικοποιήσεις του τρίτου ράιχ τις βρίσκετε με ένα απλό google search

    Against the mainstream: Nazi privatization in 1930s Germany
    Germà Bel
    Universitat de Barcelona i ppre-IREA

    ενδεικτικά.
    υπάρχουν κι άλλα ντοκουμέντα φυσικά..
    πρέπει να πάρουν χαμπάρι οι εθνικιστές πως το υπερτροφικό κομματικό "δημόσιο" και το γιγάντιο κράτος ΔΕΝ είναι "σοσιαλισμός"

    Γιατί αν αυτό το θεωρείς σοσιαλισμό, μάλλον εντάσσεσαι στον μαρξιστικό σοσιαλισμό τον διεθνή κι όχι στον εθνικό του τρίτου δρόμου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/10/20 10:02 μ.μ.

      Κοίταξε, για τον σοσιαλισμό του τρίτου δρόμου είχε μιλήσει και ο μεγάλος "πρόεδρος" Ανδρέας Παπανδρέου...Οπότε χρειάζεται αποσαφήνιση και αυτός ο όρος.

      Τώρα για τις ιδιωτικοποιήσεις και για την εθνικιστική οικονομία θα σου πρότεινα για αρχή να ξεκινήσεις από το "Στάνλεϊ Πέην, Η Ιστορία του Φασισμού". Έχει ιδιαίτερη αναφορά για το πως αντιμετωπίστηκε ο Χίτλερ από τον επιχειρηματικό κόσμο και για τις μπούρδες που έγραφαν παλαιότερα οι αριστεροί (και σήμερα κάποιοι αμφιβόλου προελεύσεως εθνικοσοσιαλιστές) ότι δήθεν ο ε/ς ήταν καπιταλιστικός. Νομίζω ότι είναι η πιο έγκυρη πηγή, για αρχή πάντα. Για τη συνέχεια υπάρχουν και υπόλοιπες.

      Επαναλαμβάνω βέβαια ότι δεν ήταν μόνο ο Χίτλερ ριζοσπάστης εθνικιστής. ¨Ήταν και άλλοι. Τους άλλους δηλαδή δεν τους μετράμε; Μόνο σε έναν θα μείνουμε..Γιατί βρε παιδί μου;

      Το οικονομικό σύστημα της δημοκρατίας του Σαλό, το οποίο ο Χίτλερ δεν επέτρεψε να εφαρμοστεί, το έχεις υπόψη σου; Αν όχι, διάβασε το βιβλίο "Ο σύντροφος Μουσολίνι" του Γκέοργκ Σόιερ (αριστερού συγγραφέα που αντιπαθεί το Μουσολίνι και δεν θα είχε κανένα λόγο να τον υποστηρίξει). Τι ήταν αυτό το οικονομικό σύστημα; "Κομμουνιστικόν";

      Πρόσεξε καλά, γιατί έχουμε πάρει γραμμή τι γίνεται εδώ και χρόνια. Κάποιοι δήθεν εθνικοσοσιαλιστές της Νέας Δημοκρατίας αντιγράφουν την παλιά μαρξιστική προπαγάνδα για τον Δραγούμη, το Μεταξά κλπ. Αντιγράφουν την μαρξιστική προπαγάνδα και για τον εθνικοσοσιαλισμό. Μόνο που αλλάζουν το πρόσημο (εμφανιζόμενοι ως "δικοί μας") και επιχειρούν ένα highjack στις ιδεολογικές αρχές του εθνικισμού.

      Πρόσεχε καλά γιατί το ξέρουμε το κόλπο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/10/20 10:46 μ.μ.

      Πρώτα απ' όλα μάθετε επιτέλους να χρησιμοποιείτε σωστά τους όρους. Ο απέναντί μας σοσιαλισμός είναι ο διεθνιστικός.

      Μιλάς εναντίον κάποιοι απροσδιόριστου διεθνούς σοσιαλισμού όταν ζητάς να παραμείνουμε προσηλωμένοι σε ένα μοντέλο άλλης χώρας και άλλης εποχής. Αν αυτό δεν είναι απολιθωμένη αντίληψη με διεθνές υπόβαθρο, τότε τι είναι;

      Αποφεύγεις να απαντήσεις στο θέμα της διαφορετικής εννοιολόγησης σε διαφορετικές εποχές και συνθήκες. Αλίμονο αν χρησιμοποιούμε ως πολιτικό οδοδείκτη κάτι που εφαρμόστηκε πριν 100 χρόνια. Δεν υπάρχει πιο "κνίτικη" νοοτροπία.
      Αν δεν το ξέρεις θα σε ενημερώσω ότι έχουν περάσει ο Τύνταλ, ο Ραούτι, ο Τζόρταν από τότε. Έχουν εμφανιστεί και οι Σαλβίνηδες, που πρέπει να αποκρουστούν από τους σωστούς εθνικιστές.Εσύ ακόμα στον Χίτλερ έμεινες; Ο "μιχαλολιακισμός" και ο "πλευρισμός" μάλλον ζει και βασιλεύει. Για αυτό πάμε καλά...

      Αποφεύγεις να μιλήσεις για τις άλλες εκδοχές του εθνικισμού και του εθνικοσοσιαλισμού. Λες και δεν υπήρχε ο Στράσερ, για παράδειγμα.

      Τώρα για τις πηγές του google άστο καλύτερα. Απλά θα σου θυμίσω ότι υπάρχουν και τα βιβλιοπωλεία.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.