Βιβλιοπαρουσίαση: Φασισμός, Ιστορία και Ερμηνεία


Το έργο του Emilio Gentile - άγνωστο ως σήμερα στην Ελλάδα - επανατοποθετεί το ζήτημα της κατανόησης του Φασισμού στο επίκεντρο της ιστορικής, πολιτικής, κοινωνιολογικής και ανθρωπολογικής έρευνας. 

Η παρούσα ελληνική έκδοση έρχεται να ενισχύσει τις γνώσεις του Έλληνα αναγνώστη προσφέροντας νέους τρόπους ανάγνωσης ενός σύνθετου πολιτικού και κοινωνικού φαινομένου που επηρεάζει ως τις μέρες μας τόσο την πολιτική όσο και την κοινωνία κυρίως μέσω της αντίληψης που έχουμε για αυτόν, αλλά και λόγω του ότι αγγίζει ορισμένα στοιχεία της φύσης του ανθρώπου που είναι διαχρονικά. 

Στην εποχή της αυτοκρατορίας του ενός και μόνου συστήματος (καπιταλιστικού), της διεθνούς τρομοκρατίας της ανόδου των φονταμενταλιστικών θρησκειών και των φανατισμών νομίζουμε ότι μια πολύπλευρη ανάλυση του φασισμού όπως αυτή του Gentile είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. 

Ο Emilio Gentile είναι καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza. Διαπρεπής ιστορικός του φασισμού, έχει εδώ και καιρό αναγνωριστεί ως ένας από τους σπουδαιότερους μελετητές της φασιστικής ιδεολογίας και του Εθνικού Φασιστικού Κόμματος, καθώς και για την ερμηνεία που έδωσε στο φασισμό ως «πολιτική θρησκεία». 

πηγή

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/4/21 12:08 μ.μ.

    Παιδιά στο youtube κάντε και ζωντανές μεταδόσεις, όχι μόνο μαγνητοσκοπημένα podcast. Ήρθε ο καιρός να αποκτήσει και ο εθνικοσοσιαλισμός φωνή στο εθνικιστικό tube

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/4/21 11:20 μ.μ.

      Πως λέγονται στο YouTube;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/4/21 9:25 π.μ.

      Μαυρες Φλογες

      Διαγραφή
    3. καλή ιδέα αλλά δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο για το μέλλον. άλλα πράγματα θέλουμε να γίνουν.

      Διαγραφή
  2. Νικόλαος20/4/21 10:12 π.μ.

    Χρόνια πολλά σε όλους τους εθνικοσοσιαλιστές και τις εθνικοσοσιαλίστριες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gr. Nationalist Socialist20/4/21 10:17 μ.μ.

      Αν εννοείς για αύριο για την 21η όλοι οι γνήσιοι Ε/Σ δεν γιορτάζουμε χουντες νατοϊκα κινήματα και αμερικανοφιλους δικτάτορες
      Όταν αυτό το καθεστώς κινήγησε τους πάντες

      Διαγραφή
    2. Gr. Nationalist Socialist21/4/21 11:43 π.μ.

      Οι Στρασσεριστες δεν γιορτάζουν
      Οι θιασώτες του αβανταρ αδολφου ναι εμείς οχι.

      Διαγραφή
    3. όποιος θέλει να γιορτάσει είτε 20 είτε 21 είναι ελεύθερος να το κάνει. δεν είμαστε δημιοκράτες να αρχίσουμε τις απαγορεύσεις.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/4/21 6:35 μ.μ.

      Τι ακριβώς να γιορτάσει κάποιος; Την γέννηση ενσαρκωμένου Άβαταρ,την μετενσάρκωση του Βοτάν; Ο κόσμος μας είναι ένα μπουρδέλο και εσύ γιορτάζεις;

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/4/21 1:15 μ.μ.

    https://youtu.be/bohG4moyk-w


    Για την Σ.Ο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/4/21 3:28 μ.μ.

    https://infognomonpolitics.gr/2019/11/kalergi/




    Η πηγή είναι τυχαία επιλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 10:17 μ.μ. σχετικές αναφορές εκ μέρους μας σε 2 εκπομπές της ελεύθερης τηλεόρασης για την 21η Απριλίου 1967 και 25η Νοεμβρίου 1973 (βλέπε αρχείο εκπομπών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.