Μαύρες Φλόγες - podcast#6 Βαγγέλης Ραμούνδος και Απολλώνιος (6η Απριλίου 1941: 80 χρόνια μετά)


 

7 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στη Σ.Ο. Πιο συχνά τέτοιες αδογμάτιστες παρεμβάσεις...

    Προσωπικά συμφωνώ για το ρόλο ουδετερότητας που θα έπρεπε να τηρήσει η χώρα υπό συνθήκες εθνικά ανεξάρτητης διακυβέρνησης τη δεδομένη χρονική συγκυρία. Ωστόσο διευκολύνοντας τη διέλευση των δυνάμεων του Άξονος, έμμεσα πάλι θέση δεν θα παίρναμε; Θέλω να πω είτε έτσι, με τους Συμμάχους, είτε αλλιώς, με τον Άξονα, πάλι δεν θα αναγκαζόμαστε σε εμπλοκή; Θεωρώ πως είναι τέτοια η θέση μας, γεωπολιτικά, που δεν επιδέχεται ουδετερότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαντική η παρατήρηση σας

      Διαγραφή
    2. Πολλοί είναι εκείνοι, ορμώμενοι προφανώς κι από έναν όψιμο και γερμανοτραφή εθνικό σοσιαλισμό, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της παράδοσης της χώρας στη Χιτλερική Γερμανία εκείνο τον Απρίλη.

      Άλλοι πάλι, οι θιασώτες της ρεαλιστικής γραμμής, αντιτείνουν το αποτέλεσμα που είχε η προσχώρησή μας στο στρατόπεδο των Συμμάχων, δηλαδή στο στρατόπεδο των νικητών. "Δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος η επιλογή του Μεταξά. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταλήγαμε και μεις πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα", υποστηρίζουν, και παρόλο που δεν μου αρέσει, τείνω να συμφωνήσω μαζί τους...

      Ωστόσο, προσωπικά, διακρίνω και μία τρίτη θέση με σαφή στοιχεία τόσο απ' τη Χάρτα του Ρήγα όσο και από τον Ίωνα Δραγούμη. Τη σύσταση ενός πολυεθνικού κράτους, ελληνικού κατ' ουσίαν, στην ευρύτερη περιοχή της χερσονήσου του Αίμου. (σ.σ: Ο Ερντογάν πάει να κάνει κάτι ανάλογο ορμώμενος απ' τις δικές τους παραδόσεις φυσικά). Και σε κάθε περίπτωση κι ένα δεύτερο ερώτημα: Δύναται η Ελλάς να αρθρώσει δικό της λόγο, ούσσα μεταξύ σφύρας και άκμονος; Και αν μπορεί, με ποιο τρόπο;

      Όντας αυτόνομοι πολιτικά, μολονότι διαφωνώ σε πολλά μαζί σας κυρίως ζητήματα αισθητικής, ωστόσο χαίρομαι το γεγονός ότι είστε δεκτικοί και με ανθρώπους που έχουν διαφορετική προσέγγιση από εσάς σε αυτό που θέλουμε να λέμε "εθνική ολοκλήρωση". Ειλικρινά θα ήθελα να γνωρίσω τη δική σας θέση επ' αυτού.

      Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

      Διαγραφή
    3. είμαστε υπέρ των συνεργασιών και επαφών με όλους αρκεί να πιστεύουν στην φυλή μας στο έθνος μας και στον πατριωτικό σοσιαλισμό.

      Διαγραφή
  2. σχόλιο του Λουκά Σταύρου:

    Πράγματι η γεωπολιτική και η βιοπολιτική εφαρμόστηκαν κατά περίπτωση. Οι βόριοι Σλάβοι αποτελούσαν ανταγωνιστική δύναμη για την Γερμανία ενώ οι νότιοι Σλάβοι έπρεπε να αναβαθμιστούν διότι η γεωπολιτική τους αξία το απαιτούσε καθότι ο χώρος τους θα στήριζε την οδό της μεταφοράς ενεργείας από την Μέση Ανατολή στην Γερμανία για να τροφοδοτούνται οι βιομηχανίες που και αυτές στηρίχθηκαν από τον Χίτλερ ως ιδιωτικές βιομηχανίες αντίθετα από τις σοσιαλιστικές εξαγγελίες περί κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής. Ο εθνικός σοσιαλισμός παραμερίστηκε για να εξυπηρετηθεί η ανάγκη του ζωτικού χώρου και η ανάγκη της γερμανίας να αποκτήσει αποικίες πράγμα το οποίο αναφέρεται στο "Ο αγών μου".
    Η Ελλάδα υπήρξε θύμα του πολέμου εφόσον την κυριαρχία στο χώρο της την ασκούσε η Μεγάλη Βρεττανία. Στην πραγματικότητα η Γερμανία ήταν υποχρεωμένη σύμφωνα με τα σχέδια της για πρόσβαση στις πρώτες ύλες να πολεμήσει το βρετανικό οχυρό που στήθηκε στην Ελλάδα.
    Αναφορικά με την υπερεθνική εξουσία των τραπεζιτών όντως δεν αποτελεί συνομοσιολογία αλλά πραγματικότητα. Βέβαια δεν θα στεκόταν στα πόδια της αυτή η παγκόσμια εξουσία χωρίς τις "εθνικές" τραπεζοκρατικές ολιγαρχίες.
    Δυστυχώς ο τρίτος δρόμος του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού ακολούθησε καπιταλιστική φιλοσοφία που εδράζεται στο μύθο της αυξανόμενης ανάπτυξης ένα μύθο που τελικά κοστίζει βαριά στην φύση αφού πρώτα εξαντλήσει την παραγωγική δύναμη της ανθρώπινης εργασίας.
    Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι μια ιδέα που δεν εφαρμόστηκε και που δεν μπορεί να είναι δόγμα εφόσον η εφαρμογή του πρέπει να στηριχθεί στις εθνικές παραδόσεις.
    Για τον ελληνισμό είναι αδιανόητη η εφαρμογή του μέσω μιας κεντρικής κρατικής εξουσίας που στο τέλος θα καταλήξει στην δημιουργία συμβιωτικών σχέσεων κράτους και ιδιωτών που θα αναπαράγουν την ολιγαρχία και θα αυξάνουν την καταπίεση στις εργατικές και εν γένει λαϊκές παραγωγικές δυνάμεις.
    Τέλος αναφέρω πως ο αναθεωρητισμός είναι ένα θετικό βήμα ώστε να αναγνωσθούν τα γεγονότα διαφορετικά και να παραχθούν νέες ιδέες και νέες προτάσεις στο πολιτικό πεδίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/4/21 12:54 π.μ.

      Εξαιρετικές εδώ οι παρατηρήσεις του συναγωνιστή!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/4/21 1:35 π.μ.

    Ακριβέστατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.