Ούτε της δεξιάς ούτε της αριστεράς: ο Corto Maltese είναι όπως ο άναρχος του Ernst Jünger

 


του Κωνσταντίνου Μποβιάτσου

«Συναγωνιστής Corto Maltese», ήταν ο τίτλος μιας πολιτιστικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ριζοσπαστικής τριτοθεσίτικης νεοφασιστικής «Casa Pound», πριν από λίγα χρόνια, πυροδοτώντας τις πιο έντονες αντιδράσεις και αγανάκτηση της οικογένειας του δημιουργού  του Corto Maltese, του Δάσκαλου Hugo Pratt. Η αντίδραση αυτή υποστηρίχθηκε από το γεγονός ότι ιστορικά, ο Maltese θεωρούνταν στη συλλογική φαντασία ότι ανήκει στην «κουλτούρα της αριστεράς», για παράδειγμα, ο Corto είναι γιος μιας τσιγγάνας πόρνης, είναι ένας πραγματικός νομάδας (χωρίς σπίτι ή οικογένεια), ελεύθερος με τον δικό του τρόπο, επομένως τείνει να είναι «αναρχικός» ή «άναρχος» (και οι δύο όροι δεν συμπίπτουν).


Ο σκοπός λοιπόν του άρθρου μας, είναι  να αναλύσει σε κάποιο βάθος (μετά από μελέτη των περιπετειών του), τις πιθανές «φασιστικές συμπεριφορές», όπως το γεγονός ότι ο ναύτης πιστεύει στη συντροφική φιλία, είναι ένας δύστροπος  αντι-ήρωας, ατομικιστής αλλά έτοιμος να παραταχθεί με εκείνους που έχουν υποστεί αδικία, έτοιμος να πέσει μέσα σε χαμένες υποθέσεις. 

Επιπλέον, ο  Maltese είναι ρομαντικός και λάτρης της περιπέτειας. Αυτά τα έργα της «συρμένης λογοτεχνίας» (όπως άρεσε ο Pratt να τα αποκαλούν), κυκλοφόρησαν σε μια περίοδο δύσκολη, εκείνη της δεκαετίας του '70, όπου η περιπέτεια γενικά χτυπήθηκε από την πολιτική και τους κριτικούς, επειδή θεωρήθηκε πολιτικά «μη ορθή». Και μην ξεχνάμε ότι εκείνα τα χρόνια στην Ιταλία κυριαρχούσαν οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Κομμουνιστές και σαφώς ο ενεργός αντιφασισμός! 

Φυσικά, οι επιθέσεις της αριστεράς συνεχίστηκαν επισημαίνοντας ότι ο Maltese (άρα και ο Pratt) δεν είναι εθνικιστής, δεν πιστεύει σε χώρες, δεν είναι ρατσιστής. Όλα αλήθεια. Πριν όμως πιστοποιηθεί ότι οι Pratt - Maltese είναι «αριστεροί», θα ήθελα να αναφέρω προσωπικά μια πιο μελετημένη  σκέψη, διότι στη δεκαετία του '70, δεν ήταν όλοι πεπεισμένοι στο πολιτικοπολιτισμικό περιβάλλον της αριστεράς για την προοδευτική ταυτότητα του χαρακτήρα του δασκάλου Pratt .


Ο ίδιος ο Pratt δήλωνε εκείνα τα χρόνια:
«Ήταν ανάγκη  να ασχοληθούμε με τον Μαρξ και τον Ένγκελς εκείνο τον καιρό, συγγραφείς τους οποίους έπρεπε να μελετήσω και που με κούρασαν αμέσως.
Ασχολήθηκα  επίσης και με  τον Marcuse και μερικούς άλλους αλλά τελικά επέστρεψα στα κλασικά της περιπέτειας. Με κατηγόρησαν αμέσως για παιδισμό, ηδονισμό και φασισμό».


Στη συνέχεια, ο Pratt απολύθηκε από το περιοδικό για το οποίο εργάστηκε, επειδή ο εκδότης, πολιτικά ήταν κοντά στο Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τον κατηγόρησε για … πολύ ελευθερία. Επομένως, οι υπαινιγμοί ενός «μη αριστερού» Pratt δεν είναι μια πρόσφατη εφεύρεση από τους εθνικιστές. Και έπειτα από αυτό, ας πούμε τι σημαίνει ότι είναι «φασίστας» ... και ας  αγνοήσουμε  ότι ο Pratt αγωνίστηκε στην «Χ Flottiglia Mas», (επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων των βατραχανθρώπων και πιστών Φασιστών που δημιούργησε ο Μουσολίνι).

Ήδη πιο πικάντικη φαίνεται να είναι η ένδειξη που μας έδωσε η ιταλική εφημερίδα «Il Giornale»  πριν από χρόνια, όταν δημοσίευσε μια αφιέρωση  που ο Pratt είχε κάνει σε έναν από τους Γάλλους εκδότες του, στον οποίο έγραψε με την χαρακτηριστική και μοναδική καλλιγραφία του: "De votre fasciste Hugo Pratt " (από τον Φασίστα σας Hugo Pratt). Και αυτή η επιστολή δεν γράφτηκε  το 1944, αλλά το 1988.

Όλοι έμειναν άναυδοι και προσπάθησαν να διασκεδάσουν κάπως την επιστολή, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να δώσει μια αξιόπιστη εξήγηση. Αλλά ανεξάρτητα από αυτές τις σκέψεις, και πέρα ​​από το γνωστό πάθος του Pratt για στολές, διακοσμήσεις και κώδικες τιμής, πιο συγκεκριμένα, πρέπει να πούμε ότι εάν είναι αλήθεια ότι ο Maltese είναι κυρίως «αναρχικός», είναι απλά με την έννοια του «ατομικισμού». Ο Maltese έχει δυσανεξία στους εθνικισμούς, αλλά και στον κομμουνισμό, τον κρατισμό και τον μαζικό κολεκτιβισμό.

Είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην τιμή και λατρεύει την περιπετειώδη δράση, και πάνω απ 'όλα, το ατέλειωτο ταξίδι, που για αυτόν είναι ένας τρόπος να διασχίσει  τον εαυτό του, αναζητώντας την Ουσία του. Είναι ένας αναρχο-ατομικιστής, και επομένως, ένας «Αναρχικός του Φασισμού»*. Αυτή η γραμμή της «αναρχικής» σκέψης προέρχεται από τον φιλόσοφο Max Stirner, για τον οποίο, πίσω από το δίκαιο και την πολιτική δεν υπάρχει νόμος ή συγκατάθεση, αλλά η δύναμη και το παράλογο, προχωρώντας στο σημείο που λέει «Εάν έχω ή όχι νόμιμο δικαίωμα εξουσίας, δεν με ενδιαφέρει καθόλου, εάν είμαι ισχυρός, έχω την εξουσία, δεν χρειάζομαι άλλη εξουσιοδότηση και νομιμότητα...».

Είναι μια σύλληψη της ζωής που έχει αόριστα κάποιες επιδράσεις από τον Νίτσε. Περισσότερο από  αναρχικός - είπαμε παραπάνω - ο Μaltese φαίνεται να είναι «άναρχoς», ποζάρει ως «αναρχικός» με φιλοδοξία ή με στάση, γιατί είναι «ωραιολάτρης» που δίνει μεγαλύτερη σημασία στην φόρμα, στο στυλ, παρά στο περιεχόμενο (ή η φόρμα πολλές φορές συμπίπτει με το περιεχόμενο) και τείνει να έχει «μπερδεμένες» επαναστατικές στάσεις, με αποτέλεσμα να του κολλάει η  ετικέτα του «αναρχικού».

Ατομικιστικής, αλλά όχι εγωιστής, αποφασίζει να παρέμβει για την υπεράσπιση κάποιου ατόμου ή ενός σκοπού, μόνο ακολουθώντας τη συνείδηση του και όχι επειδή εξαναγκάζεται από νόμο ή θεσμό. Ωστόσο, αυτό απαιτεί μια ανωτερότητα πνεύματος που δεν είναι απλό για όλους, και μόνο λίγα άτομα την κατέχουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Maltese  πλησιάζει τη μορφή του «Άναρχου» του Ernst Jünger, όπου η «αναρχική» έννοια της ελευθερίας είναι συνυφασμένη με αυτήν της αριστοκρατικής πνευματικότητας (Ernst Jünger, ο μαχητής, ο εργάτης ο άναρχος) . Και αν ο άναρχος - επαναστάτης  Jünger ψάχνει να «διασχίσει  το δάσος», ο Μaltese αναζητά και βρίσκει την ισορροπία του ανάμεσα στην ελευθερία και τον αλτρουισμό, μέσα στην απέραντη έκταση του ωκεανού όπου οι «κοινωνικοί» νόμοι είναι διαφορετικοί και δεν υπόκεινται σε ένα οργανωμένο και αποξενωτικό πολιτισμό βιομηχανικών και αστικών σύγχρονων κοινωνιών, από τους  οποίους  ο Μaltese  ξεφεύγει  με τα ταξίδια και τις περιπέτειες.

Και ο άναρχος Μaltese παρουσιάζει και κάποια στοιχεία του «Υπεράνθρωπου»  του Nietzsche. Έχει συμβεί σε εκείνους που, για να δείξουν τον «αριστερό» αντιφασισμό του Μaltese,  να θυμίζουν την διάσημη σκηνή στο τραπέζι στο οποίο  ο ναύτης, κλώτσησε  στην κνήμη έναν Squadrista (Μελανοχίτωνα), αλλά περίεργα κανείς δεν επεσήμανε ότι στην ίδια περιπέτεια, το "Παραμύθι της Βενετίας", ο Maltese επίσης συναντά ένα υπαρκτό πρόσωπο, τον διάσημο ποιητή - στρατιώτη και Φασίστα, Gabriele d' Annunzio, ο οποίος - διαφορετικά από τον Squadrista - παρουσιάζεται πολύ θετικά.

Το ότι ο d' Annunzio (σ.σ. για κάποιους υπήρξε ο νονός του Φασισμού), ήταν ένας εθνικιστής και επαναστάτης, ένας «αναρχικός» - ατομικιστής και «παρακμιακός», και φυσικά κοντά στον Φασισμό, είναι γνωστό. Το εν λόγω κόμικ δημοσιεύθηκε το 1976, και εκείνα στην Ιταλία ήταν χρόνια κατά τα οποία το να αναφέρεις ευγενικά τον d' Annunzio, σε κάποιο κείμενο,  ήταν αρκετό για να χαρακτηριστείς  ως Φασίστας ή αντιδραστικός.

Καταλήγουμε λοιπόν: Το «Συναγωνιστής Maltese»  ήταν μια τυπική πρόκληση, πικάντικη, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω προσωπικά (αφού έχω διαβάσει και μελετήσει τις περιπέτειες του) που θα τοποθετήσω ιδεολογικά και πολιτικά τον χαρακτήρα του Corto Maltese,  δεν θα είχα καμία αμφιβολία στην τοποθέτηση αυτήν. Σίγουρα αντίθετα από την αριστερά, θα τον τοποθετούσα κάπου προς τον Φασισμό, ένα είδους «αναρχικού φασισμού» και με πολύ ελευθερία στα δικαιώματα καθώς και σε ένα όραμα,  όπως το καταλαβαίνω, ένα δικαίωμα σύνθεσης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, ο ναύτης με ένα σκουλαρίκι στο αυτί μπορεί να θεωρηθεί μέρος αυτής της καλλιτεχνικής - πολιτιστικής κληρονομιάς, ανεξάρτητα από τις πραγματικές πολιτικές πεποιθήσεις του μεγάλου Hugo Pratt …!

*«Αναρχοφασισμός»: Μια επισκόπηση της «Δεξιάς Αναρχικής» Σκέψης

65 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/4/21 11:03 π.μ.

    Αγαπημένος Maltese! Χαίρομαι που βλέπω αφιέρωμα στον φανταστικό ήρωα στο ΜΚ. Παρ' όλα αυτά, στην "κατάληξη", δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να στηρίξουμε την άποψη του κ. Μποβιάτσου και φαίνεται κι απ' το κυρίως κείμενο. Ο όρος "Άναρχος" του Jünger ταιριάζει συνεπώς περισσότερο από οποιονδήποτε "φασισμό" αναρχικό ή μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως..απλα εκανα μια δικη μου ερευνα βασισμενος στις περιπετειες του σε συνδυασμο με τον Γιουνκερ..ειναι καθαρα μια προσωπικη αποψη βασισμενη σε οτι εχω διαβασει

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/4/21 11:42 π.μ.

    Συνουσιαζει και ραπιζει το κείμενο! ΕΥΓΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/21 10:41 π.μ.

    Ώπα;;; Και στρασσερικός τώρα ο "Ιανός" https: ...............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιανός είναι αυτός ότι θέλει κάνει. Το άρθρο αυτό (το οποίο δεν είναι δικό του) δεν έχει σκοπό την ιστορική ανάλυση αλλά μια στείρα αντιπαράθεση για να αποδείξει (σε ποιον άραγε) ότι είναι αντιναζιστής. Επίσης άλλο άρθρο σχετικά με την δικτατορία της 21ης δείχνει την πλήρη έλλειψη ιστορικής γνώσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/4/21 1:30 μ.μ.

      Γιατί, θεωρείς την 21η Απριλίου φασιστική ;

      Διαγραφή
    2. η 21η Απριλίου δεν είχε καμιά σχέση με την φασιστική ιδεολογία. Η αναφορά έχει να κάνει με την υποσημείωση για Καντάφι Σαντάμ Περόν οι οποίοι και οι 3 επηρεάστηκαν από τις αντιδημοκρατικές θέσεις και απόψεις. Ο πρώτος στήριξε συναγωνιστές και επηρεάστηκε από τον φασισμό του Νάσερ, ο δεύτερος ακολούθησε τον ελληνικής καταγωγής και πνευματικό πατέρα του Μπάαθ το οποίο ήταν καθαρά φασιστικής έμπνευσης δημιούργημα με αραβικά πρότυπα, και ο τρίτος έφτιαξε μια περονική έκδοση του φασισμού το οποίο είναι πασιφανές σε ομιλίες και του ίδιου και της εβίτας! Ο συγγραφέας του άρθρου πασχίζει να απδείξει το ακριβώς αντίθετο για καθεστώτα επηρεασμένα ξεκάθαρα από το φασιστικό κίνημα!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/4/21 6:02 μ.μ.

      Εννοείται, σε αυτό έχεις δίκιο

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/4/21 5:13 μ.μ.

    https://............... Αφού το λένε ο εκδότης και ο βήτας, έτσι θα'ναι... Αν γνώριζαν οι Στράσσερ ότι αυτές οι δύο ... τεράστιες προσωπικότητες θα τους αντίκρουαν τόσο εύκολα,θα το είχαν γυρίσει στο ποδόσφαιρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη αλλά διαφήμιση σε ανθρώπους που προβάλλουν άλλους που στηρίζουν την σκέψη του Παναγιώτη Κανελλόπουλου δεν θα κάνουμε! Διαφήμιση σε ιστότοπους που προωθούν φίλους του Τζήμερου και φιλοσιωνιστές μπλογκερς αποκλείεται να κάνουμε διάσημους! Οι Στράσσερ ήταν και οι 2 παρασημοφορημένοι πολεμιστές και σημαντικές προσωπικότητες όπως και όλα τα πρόσωπα της ηγεσίας του κόμματος παρά τις όποιες απόψεις μπορεί να έχει ο καθένας για τις μετέπειτα επιλογές και κινήσεις. Από κει και πέρα το ρεύμα αυτό είχε καταδικάσει τον μαρξισμό και είχε υποστηρίξει μια διαφορετική πολιτική εντός και εκτός Γερμανίας. Το αν είχαν δίκιο ή όχι θα τους κρίνει η ιστορία. Σίγουρα δεν θα τους κρίνουν οι "αλεξιπτωτιστές" της ακροδεξιάς οι οποίοι μέχρι χτες δήλωναν ε/σ μετά εθνικιστές και σήμερα μέσοι δεξιοί ...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος27/4/21 5:21 μ.μ.

    Ρε ποιος στρασσερισμός ; Εδώ μόλις ανέβασε άρθρο απάντηση στο εθνικιστικό αντικαπιταλιστικό μέτωπο που επιτίθεται στον στρασσερισμό. Μιλάμε για ψυχ.....................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gr. Nationalist Socialist5/5/21 2:32 μ.μ.

      Σωστή η παρατήρηση για αυτό πρέπει ότι διαβάζουμε από αυτό το blog να είμαστε επιφυλακτικοί
      Είναι αυτό που λέμε : βαράνε ποτέ στο καρφί ποτέ στο πέταλο

      Διαγραφή
  7. Καθόμαστε και ασχολούμαστε με ανθρώπους που εκθειάζουν τον Τσόρτσιλ και βρίζουν τους πάντες μέσα από κανάλια επειδή δεν είναι δεξιοί όπως αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/4/21 5:36 μ.μ.

    Πολύ σωστός! Με πρόλαβε ο φίλος από πάνω. Πασχίζει να δημιουργήσει έριδα στον Ε/Σ χώρο ο "εκδότης"... Λες και ο Στράσσερ δεν ήταν ναζιστής, δηλαδή Ε/Σ. Λοιπόν και ο Χίτλερ και οι Στράσσερ ήταν εθνικοσοσιαλιστέ,το αν είχαν θέμα μεταξύ τους, είναι άσχετο στην παρούσα φάση. Ο "εκδότης" τι θέλει να αποδείξει με αυτό; Ότι ο Στράσσερ, επειδή εναντιώθηκε στον Χίτλερ δεν ήταν ναζιστής; Ρε ακροδεξιέ "εκδότη", γραμμένο σε έχει και ο Χίτλερ και οι Στράσσερ, και ο Μόσλευ(που αντιγράφεις ρητά του τώρα τελευταία για να αποδείξεις τι;),και ο Κοντρεάνου και ο Ριβέρα και ο Μπραζιγιακ κτλ. Οι χιτλερικοί και οι Στρασσερικοί θα τα βρούμε μόνοι μας,η όποια αντιπαράθεση γίνεται, είναι ιστορικού περιεχομένου. Εσύ "εκδότη", ασχολήσου με τον ...... τον Μεταξά (παρακαλώ να μην διαγραφεί). Ρε εκδότη,η Γερμανία που μισείς, πριν 100 χρόνια παρήγαγε προσωπικότητες σαν τους Στράσσερ και τον Χίτλερ, που ακόμα σήμερα εμπνέουν άτομα σε όλη την Ευρώπη. Ξέρεις τι είναι ο Μεταξάς ρε ζητωπατριώτη "εκδότη"; Μια ........ του Χίτλερ και των Στράσσερ. Τους Χίτλερ και Στράσσερ τους γνωρίζουν, όλοι οι νεοφασίστες, ποιος ασχολείται με τον Μεταξά; Έχω κάπου άδικο; Ας μου απαντήσει η Σ.Ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/4/21 6:08 μ.μ.

      Τρομερή εμπάθεια για τον Μεταξά έχεις. Αμφότεροι μεγάλες προσωπικότητες

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/4/21 6:46 μ.μ.

      Αφού οι Χιτλερικοί τα ίδια λένε με τον Δέλτα

      Διαγραφή
    3. http://mavroskrinos.blogspot.com/2012/10/otto-ernst-remer-18081912-04101997.html

      Η διαμάχη Χιτλερικών Στρασσερικών δεν είναι αντίγραφο της μαρξιστικής διάσπασης. Απόδειξη για αυτό το παραπάνω άρθρο. Απλά οι Στρασσερικοί θέτουν ζητήματα σε θέματα που ή παραμένουν κρυφά ή κάποιοι αποφεύγουν. Μετά τον πόλεμο επαναπροσδιόρισαν το νόημα της επαναστατικής διεργασίας παρά τις διαφωνίες και ενίσχυσαν την αυτονομία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαμάχη υπήρξε το κύριο ζητούμενο. Ο κ. Δέλτας ουσιαστικά μιλάει για φιλελεύθερη οικονομία στις εκπομπές του τις οποίες αποφεύγουμε να δούμε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/4/21 11:04 μ.μ.

      αυτό δεν είναι το άρθρο που ανέβασε ο μακαρίτης ο μανιάτης και είχε κάνει το αρχιγκαρσόνι να απειλεί ότι θα πηδήξει από το παράθυρο - ήταν και ψηλά - επειδή ήταν του μκ? :) ε ρε κάτι κομπάρσους που είχε ο νικόλας για δεξιά χέρια και κατέληξε να πίνει φρέντο στον δομοκό

      Διαγραφή
  9. Καταρχάς η σ.ο. δεν οφείλει να απαντήσει αγαπητέ φίλε διότι αυτό κάνει από το 2007 σε μια σταθερή προβολή σύνθεσης και απόψεων με κοινό στόχο την ενίσχυση της αντιδημοκρατικής σκέψης και δράσης. Από κει και πέρα ο εκδότης και ο κάθε εκδότης αν θέλει πραγματικά τι πάει να πει ιδέα να πιάσει κανά μεροκάματο πρώτα και μετά να μιλήσει για σοσιαλισμό ή εθνικισμό. Άλλο κάθομαι και μιλάω για ιδέες και άλλο στηρίζω φυλακισμένους εργάζομαι για να πληρώσω για να ζήσω και παράλληλα το παίζω εκδότης. Από δήθεν φωστήρες και παράγοντες χορτάσαμε. Δεν τίθεται θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών διότι απλά όσοι στηρίζουν τις έριδες είναι λικβινταριστές για να θυμίσουμε και έναν άγνωστο όρο. Ας ανοίξουν κάποιο λεξικό διάφοροι τύποι που ξαφνικά δηλώνουν εκδότες και εκεί δίπλα θα βρουν την φωτογραφία τους. Επίσης το τι έγινε το '34 δεν έχει τεράστια σημασία για το σήμερα είναι όμως ένα ιστορικό δίδαγμα για ευνόητους λόγους. Όποιοι τώρα δηλώνουν καθαρολόγοι τάζουν νέες νύχτες των μεγάλων μαχαιριών ή να ρωτήσουν για την νέα πτέρυγα στο δαφνί ή να βρεθούμε να μας τα πουν από κοντά. Επίσης κάνουμε γνωστό προς όλους ότι οι Αντιδημοκράτες οι αυθεντικοί δεν δίνουν βάση σε σεκταριστικά άρθρα αλλά στην αλληλεγγύη και την καθημερινή τριβή των ιδεών. Τέλος η πρόσκληση να τα πούμε και ζωντανά είτε με εκδότες είτε με παράγοντες είτε με ιεροεξεταστές ισχύει. Αφήστε λοιπόν κύριοι εκδότες και λοιποί τις διαγραφές στο φβ τις απειλές στο ινστα και τα λόγια σε εκπομπές με ακριβές γραβάτες και φερθείτε αναλόγως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/4/21 5:47 μ.μ.

    ......... προ ολίγου ανέβασε κείμενο του δέλτα που δήθεν απαντάει στις οικονομικές προτάσεις των στρασσερικών. Εγώ απορώ γιατί δεν λέει ευθέως ότι είναι φιλελεύθερος ο οικονομολόγος. ΜΚ ως στρασσερικό ιστολόγιο αναμένουμε μια απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς οφείλουν να απαντήσουν πρώτοι οι διαχειριστές που φιλοξένησαν τις θέσεις στις οποίες απαντάει ο κύριος αυτός. Εμείς δεν γνωρίζουμε προσωπικά κάποιον κύριο Δέλτα και δεν παρακολουθούμε τις εκπομπές του ή τις απόψεις του επειδή δεν μας αρέσει να βλέπουμε κάποιον να έχει άποψη για όλα και παράλληλα για παράδειγμα να καπνίζει ... Οι θεματικές των κυρίων αυτών είναι ανούσιες και άνευ ενδιαφέροντος για τους περισσότερους συναγωνιστές. Πράγματι χρειάζονται απαντήσεις αλλά όχι σε κάθε τι στο διαδίκτυο γιατί έτσι δίνεις αξία σε όσους σερβίρουν την συνηθισμένη οπτική.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/4/21 6:22 μ.μ.

      το μακροσκελές άρθρο του κ. Δέλτα δεν είναι απάντηση στον ΜΚ αλλά σε στρασσερικό ιστολόγιο το οποίο δεν είναι γνωστό. επίσης ο Ιανός έχει βάλει μια εικόνα με το όνομα red byron αλλά για όσους γνωρίζουν καλά τα του χώρου είναι το ψευδώνυμο του προσώπου που έφτιαξε την μια και μοναδική στρασσερική μπάντα ονόματι χαριστική βολή. αλλά που να το ξέρει ο δόλιος όταν κάποιοι είναι χρόνια στην φάση και κάποιοι άλλοι όχι. πάντως στο podcast το τελευταίο του ΜΚ οι μαυροκρινίτες απαντούν μάλλον έμμεσα στον Δέλτα ή τυχαία αφού αναφέρονται στον Σαχτ ο οποίος ήταν αντικείμενο θαυμασμού σε εκπομπή του πέμπτου δρόμου και ο οποίος ήταν σε επαφή με σιωνιστές και για αυτό την γλύτωσε στην νυρεμβέργη! ο πέμπτος δρόμος φιλοξενεί πριν λίγα 24ωρα άρθρο υπέρ του όττο στράσσερ για να σπάσει τα νεύρα στους χιτλερικούς εθνικοσοσιαλιστές αλλά την αμέσως επόμενη για να μην τους πουν ναζί ... ανεβάζουν απάντηση του Δέλτα ο οποίος αυτή την φορά κάνει επίθεση σε οικονομικές θέσεις της δεκαετίας του '30 !!! ενώ στο τέλος ξαναπαίρνει στροφή και γράφει άλλα. και όλα αυτά σε ένα ιστολόγιο που το όνομα του έχει να κάνει με τον κανταφισμό και έχει σύμβολο που μοιάζει με τον γερμανικό τρίτο δρόμο!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/4/21 6:23 μ.μ.

      Χρειάζεται απάντηση διότι ο κάθε τυχάρπαστος θα το διαβάσει και θα πει οι στρασσερικοί είναι επικίνδυνοι, οικονομικά άσχετοι και οι θεωρίες τους είναι ανεφάρμοστες. Βέβαια θα μου πεις δεν γνωρίζετε και οικονομικά

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει πτυχιούχος οικονομολόγος στην σ.ο. :)

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος27/4/21 6:44 μ.μ.

      Αν υπάρχει όντως τι περιμένετε ;

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος27/4/21 7:01 μ.μ.

      πέμπτος δρόμος φιλοξενεί πριν λίγα 24ωρα άρθρο υπέρ του όττο στράσσερ για να σπάσει τα νεύρα στους χιτλερικούς εθνικοσοσιαλιστές αλλά την αμέσως επόμενη για να μην τους πουν ναζί...




      Γιατί οι Στρασσερικοι,δεν είμαστε Εθνικό Σοσιαλιστές; Ή Ναζί όπως το λέτε εσείς;

      Τι ήταν οι Στράσσερ; Δεν ήταν Εθνικό Σοσιαλιστές;


      Ρε όλοι εσείς κανονιστε μια συνάντηση σε κάποιο από τα βιβλιοπωλεία σας, κάνοντας μια ομαδική αυτοκτονία μπας και σωθούμε

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος27/4/21 8:31 μ.μ.

      Τη μάθαμε τη φάση ναι όποιος δεν ασπαζεται τη στρασερικη οικονομική έγινε και φιλελευθερος τώρα

      Και τα λένε αυτα οι οπαδοί του φιλελεύθερου ελευθερου κόσμου και του καπιταλιστικου φασισμού και όλας

      Διαγραφή
    8. Φιλελεύθερος ο ελεύθερος κόσμος που έχει φιλοξενήσει άρθρο για τον εθνικοσυνδικαλιστή Σπέρα; Καπιταλιστικός φασισμός; Αρχίσατε την μαγειρική και στις έννοιες τώρα που βλέπετε ότι κάποιοι σας αμφισβητούν; Να στο πούμε ξεκάθαρα. Οι αντιδημοκράτες έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν διαφωνίες και συμφωνίες. Οι υμνητές του Τσόρτσιλ και του Κανελλόπουλου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν κριτική σε πρόσωπα της ιστορίας που γεννήθηκαν μέσα από την Φασιστική και Εθνικοσοσιαλιστική Επανάσταση. Ο δικός σας ο δρόμος οδηγεί στην αγκαλιά της αστικής δεξιάς (μέσος δεξιός δεν δηλώνει ο εν λόγω εκδότης;) ο δικός μας ο δρόμος οδηγεί σε μια στάση ζωής εδώ και χρόνια. Αν εσείς νομίζετε ότι με τον "εθνικισμό" σας του Πανούση του Γούδη κ.α. που ξεκινάει πάντα από την μήτρα του Καραμανλισμού θα πετύχετε κάτι είστε γελασμένοι. Οι φίλοι σας δίνουν βήμα στον Τζήμερο, δηλώνουν φιλοσιωνιστές και αντιφασίστες, προάγουν μια εθνικοφροσύνη της πλάκας και είναι άλλη μια έκδοση πολιτικού αχταρμά που βρίσκει έδαφος πάνω στην ανωριμότητα των συναγωνιστών μας.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος27/4/21 9:22 μ.μ.

      δηλαδη η καμαρίλα του χοντρου που στα περιοδικά της είχε άρθρα για τον pino rauti εγινε εθνικοεπαναστατική; άκου εκεί ανέβασαν για τον σπέρα άρα δεν ειναι φιλελεύθεροι.Χαχαχα λογικό το βρίσκω να αποφευγονται απαντήσεις και δημοσιες αντιπαραθέσεις με σπουδαγμένους επιστήμονες (οικονομολογος εν προκειμένω) όταν ακόμα και στα θεμελιώδη υπάρχει τρομερή άγνοια

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος27/4/21 6:31 μ.μ.

    «Εσείς οι μαρξιστές αναφερόσαστε πάντοτε στις θεωρίες του Μαρξ. Ο Μαρξ όμως δίδασκε, ότι η θεωρία επαληθεύεται μόνο από την πράξη. Εσείς όμως προβάλλετε πάντοτε εξηγήσεις για τις ήττες της εργατικής Διεθνούς. Ο μαρξισμός σας απέτυχε: Για την ήττα στα 1914 έφταιγε η “αποστασία της Σοσιαλδημοκρατίας”, για το 1918, η “προδοτική πολιτική της” και οι αυταπάτες της. Και τώρα έχετε πάλι έτοιμες τις “εξηγήσεις” για το γεγονός, ότι στην παρούσα παγκόσμια κρίση οι μάζες στρέφονται δεξιά κι όχι αριστερά. Μα οι εξηγήσεις σας δεν αλλάζουν το γεγονός της ήττας. Πού λοιπόν στα τελευταία 80 χρόνια επαλήθεψε η πράξη τη θεωρία της κοινωνικής επανάστασης; Το βασικό σας λάθος είναι, ότι αρνιόσαστε την ψυχή και το πνεύμα ή το γελοιοποιείτε, και πάντως δεν το καταλαβαίνετε».

    Otto Strasser

    κατάλαβες κύριε Έψιλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/4/21 6:48 μ.μ.

      Πηγή ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/4/21 7:03 μ.μ.

      Εύγε!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/4/21 7:33 μ.μ.

      Δηλαδη η μονη διαφορα του στρασσερισμου απο τον μαρξισμο ειναι στο θεμα της ψυχης και του πνευματος; Αφου στο εθνικιστικο αντικαπιταλιστικο μετωπο ΥΛΙΣΤΕΣ δηλωνουν.

      Μην το κοψεις κρινε

      Διαγραφή
    4. Απευθυνθείτε στην ανάλογη σ.ο. Δεν είμαστε γραφείο τύπου κανενός.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος27/4/21 6:39 μ.μ.

    Όλοι εσείς που ορμηξατε να κρίνετε το άρθρο του Δέλτα έχετε γνώσεις οικονομικών? Είστε λογιστές, τραπεζίτες, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί ή κάτι ανάλογο? Μήπως οι περισσότεροι από εσάς δεν γνωρίζετε ούτε τα στοιχειώδη? Ο Δέλτας δεν τα βάζει με τον Μαύρο Κρίνο αλλά απαντάει σε άρθρο ενός τραγικού στρασσερικού ιστολογίου (το οποίο βέβαια είχε αναδημοσιευθεί εδώ) που κάνει εντελώς ανεδαφικές προτάσεις για....πολυμετοχικά εργοστάσια, αυτάρκεια σε μια νύχτα, θεωρεί την ιδιοκτησία αντεργατική και ένα σορό ανοησίες. Λες και η Ελλάδα έχει σήμερα κάποια βιομηχανία που επείγει κιόλας να κρατικοποιηθεί ή λες και όσο είμαστε εντός της ΕΕ θα μας επιτραπεί να κάνουμε αναδιανομές Γης !!! Το άρθρο του συγκεκριμένου ιστολογίου μάλιστα ούτε έφερε την σφραγίδα κάποιου έγκριτου οικονομολόγου, ούτε το έγραψε κάποιος με γνώσεις οικονομικών. Ένας περιθωριακός μπλόγκερ το έγραψε με τις λίγες γνώσεις που είχε από το Germany Tomorrow. Τα οικονομικά συστήματα αλλάζουν γιατί αλλάζουν οι καιροί, τα οικονομικά συστήματα προσαρμόζονται αναλόγως με την κάθε χώρα. Δεν γίνεται η λύση στα προβλήματα της βιομηχανικής Γερμανίας του 1930 να αποτελεί λύση στα προβλήματα της Ελλάδος του 2021. Αν ο Μαύρος Κρίνος ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί ας απαντήσει αλλά πάνω σε γνώσεις οικονομικών και όχι με μηδενισμούς για "φιλοκαπιταλιστικά και φιλελεύθερα στοιχεία". Μέχρι τότε απλώς ακούστε έναν ειδήμονα πάνω στο θέμα και μην εκφερετε γνώμη για πράγματα που δεν γνωρίζετε αν είστε όντως εθνικιστές και σωκρατικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα απαντήσουμε ευγενικά αλλά στο ίδιο ύφος και να το μεταφέρεις. Εσείς ποιοι είστε που κάνετε κριτική σε κορυφαίες μορφές του Εθνικοσοσιαλισμού; Οφείλουν να απολογηθούν οι συναγωνιστές μας σε κάποιους που στηρίζουν εκπομπές με καλεσμένους που στο παρελθόν χαρακτήρισαν την αντιδημοκρατική σκέψη "κοκκύτη και χολέρα"; Οφείλουν απάντηση οι συναγωνιστές σε ανθρώπους που μέχρι χθες είχαν στα ράφια τους βιβλία των Γκαίμπελς, Κυριάκη, Ντεγκρέλ, Χίτλερ, και σήμερα προβάλλουν τους 1. Μελετόπουλο 2. Κυριλίδη 3. Γούδη 4. Πανούση ... Δηλαδή πρόσωπα που καμιά σχέση δεν έχουν με τον Φασισμό ή τον Εθνικοσοσιαλισμό και δηλώνουν αντιναζί και αντιφασίστες! Και έρχεστε λοιπόν ΕΣΕΙΣ να κρίνετε εμάς για το αν το τάδε ιστολόγιο έχει δημοσιεύσει ένα άρθρο για την οικονομία μέσα από μια εσωκομματική διαφωνία ενός κόμματος ναζιστικού! Και επειδή θα βραχυκυκλώσεις αγαπητέ μάθε λοιπόν ότι υπάρχουν και εκφραστές του Φασισμού παλαιότεροι και σύγχρονοι που έχουν γράψει απόψεις για αυτάρκεια εργοστάσια και ιδιοκτησία εντελώς αντίθετες από αυτές που νομίζουν οι πολλοί! Απόψεις που σας ενοχλούν φυσικά αφού οι περισσότεροι από εσάς βολεύεστε μέσα από την καπιταλιστική οπτική. Το τι αντίθεση έχει η τάδε έκφραση του Ε.Σ δεν σας αφορά διότι απλά δεν οφείλουμε εξηγήσεις σε υβριστές του αιχμαλώτου του Σπαντάου ή σε ριψάσπιδες που σε μια νύχτα έσβησαν ιστολόγια, έθαψαν βιβλία, φόρεσαν γραβάτες για να κάνουν το καλό παιδί στην δεξιά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/4/21 10:37 π.μ.

      Δεν κρίνει τους Στράσσερς, τον στρασσερισμό η εσένα ρε Μαύρε Κρίνε. Πόσες φορές θα το πούμε? Τις οικονομικές προτάσεις των στρασσερικών συγκεκριμένου ιστολογίου κρίνει. Πριν λίγο ανέβασε και νέο άρθρο υπέρ του Όττο Στρασσερ! Αν μπορείς απαντά επιστημονικά και μην ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα για τον Γουδή και τον Πανούση

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα φίλε. Περσινά ξινά σταφύλια. Ξαφνικά ανακάλυψε την στρασσερική τάση που μέχρι χτες αν τον ρωτούσες θα σου έλεγε ότι είναι μάρκα γερμανικού ψυγείου. Πέρα από το γεγονός ότι οι δημοσιεύσεις στερούνται σοβαρότητας αφού ανεβαίνουν σε ένα ιστολόγιο που ποτέ δεν είχε σχέση με τους αριστερούς εθνικοσοσιαλιστές να θυμίσουμε ότι ο Ρόζενμπεργκ τον οποίο αναφέρει είχε την καλύτερη άποψη για τον Γκρέγκορ Στράσσερ άρθρου του οποίου είχε ανεβάσει ο κύριος αυτός και το κατέβασε σε μερικές ώρες. Το αν θα υπάρξουν απαντήσεις θα το δεις σύντομα μάλλον έχετε αγχωθεί με το τι θα πράξει η σ.ο. Όσο για την μπάλα κάποιοι έχουν εδώ και χρόνια κόκκινη κάρτα ...

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος27/4/21 7:24 μ.μ.

    Εν τω μεταξύ τα γκαρσονια του ..... θα κάνουν πάρτι με το άρθρο του Έψιλον. Μην νομίζετε ότι διαφέρουν πολύ στις απόψεις τους για τον στρασσερισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κάνουν πάρτυ να μην ξεχάσουν να καλέσουν και συναγωνιστές. Γνωρίζουμε για τις απόψεις τους για άλλα θέματα για τον Στρασσερισμό δεν τις διαβάζουμε καν.

      Διαγραφή
  14. 6:44 μ.μ. θα αφήσει ο άλλος την δουλειά του για να απαντήσει στον Δέλτα; Αν θέλει ο συναγωνιστής ελεύθερος ο σχολιασμός ή η φιλοξενία. Μπορεί να υπάρξει απάντηση σε έναν άνθρωπο που γράφει ότι όλα αυτά είναι μαλακίες ... αλλά χάνει χρόνο για να απαντήσει στις μαλακίες; Σε έναν άνθρωπο που τον φιλοξενούν δεξιοί οφείλει κάποιος απάντηση επειδή έχει ανοίξει μια ανούσια διαμάχη με άλλους εθνικοσοσιαλιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/4/21 8:33 μ.μ.

    Απίστευτο τριτοδρομιτικο πετσόκομμα για κάθε κατευθυνση με στοιχεια επιστημονικά και επιχειρήματα

    Οι ανύπαρκτοι στα οικονομικά εθνικοκομμουνιστες λογικό να θεωρουν το τρίτο δρόμο "φιλελεύθερο" όταν στην ουσία είναι εναντια στις αναπτυξιακες πολιτικές που ο εθνικοκοινωνισμός έφερε ιστορικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάνουμε χρόνο να απαντάμε στον πέμπτο δρόμο για ένα άρθρο που δεν είναι καν δικό μας αλλά δεν υπάρχει θέμα αφού έχει γραφτεί από στρασσερική οπτική. Αν εννοείς ως εθνοκομμουνιστές την σ.ο. τότε ναι και εθνοκομμουνιστές και εθνικομπολσεβίκοι και εθνικοαναρχικοί και ότι θες! είμαστε ότι νομίζετε που λέει και ο "πατριάρχης" παρά το γεγονός ότι δεν τον έχουμε και σε υπόληψη! οι ανύπαρκτοι στα οικονομικά διαθέτουν ως μέλος της σ.ο. ΠΤΥΧΙΟΥΧΟ οικονομολόγο (τα κεφαλαία έχουν την σημασία τους) και έχουν υπάρξει σχετικές αναφορές σε τέτοια ζητήματα. Όταν ξεκαθαρίσετε μεταξύ σας τι ακριβώς πιστεύετε τότε ίσως να μπορείτε να κάνετε κριτική στην στρασσερική πτέρυγα. Είναι τέτοια η εμμονή σας που έχετε φέρει στην επιφάνεια και φιλελεύθερες απόψεις και πρόσωπα που υποτάσσονται σε αυτές τις λογικές. Προσπαθείτε να δείξετε ότι δεν είστε ναζί και φασίστες μην σας μαλώσουν κάποιοι και δεν μπορείτε να πιάσετε στασίδι σε μελλοντικές εκλογές.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος27/4/21 8:59 μ.μ.

    Ρε παιδιά έχει ξαναγραφτεί. Η υποτιθέμενη σύγκρουση των νεοδημοκρατων ψευδοχιτλερικων με όλους τους υπόλοιπους του χώρου ξεκίνησε σαν αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδιασμού από τον ................... Στην ουσία δεν υπάρχει καμία σύγκρουση. Ο Εστιατορας, ο ............. του χοντρού και η παρέα τους την ξεκίνησαν για να υπηρετήσουν τα Δεξιά αφεντικά τους. Ο ........ ήταν τσιράκι τους στην αρχή. Όταν είδαν ότι δεν ψαρωνε ο χώρος της αυτονομίας από αυτές τις αθλιότητες και παρέμενε χωρίς εσωτερικά μισή, τα αφεντικά τους ακολούθησαν την παλιά τακτική. Τους διαίρεσαν σε επιμέρους ομαδουλες και τους έβαλαν να τσακώνονται και αναμεταξύ τους. Τον ...... τον έβαλαν να το παίζει μετανιωμένος και αντιχιτλερικος. Αυτή η σχεδιασμένη δίνη συμπαρεσυρε και τον υπόλοιπο χώρο. Όλοι τους δουλεύουν για την καπιταλιστικη Δεξιά. Είτε φοράνε το μανδύα του χιτλερικου είτε φοράνε το τριγωνικό εσώρουχο των θαυμαστών του Τσόρτσιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/4/21 9:09 μ.μ.

      Ολο τα εστιατορια και οι γκαρσονες σας φταινε αλλά για τη ταμπακιερα τίποτα. Αμφιβαλλεις οτι αν εφαρμοζόταν η στρασερικη πολιτικη το 1933 η γερμανια θα κατέληγε σαν τη Βενεζουέλα του μαδουρο; ή μήπως δεν υπήρξε τρομερή αναπτυξη επι 3 Ράιχ και διάλυση της φτώχειας

      Δηλαδή επειδή ένας εκδότης που σας πολεμάει είναι χιτλερικος θα βγάλουμε και τον Χίτλερ ξεπουλημενο στο σύστημα; αυτά τα λένε και στον 902 πάντως λογικα θα το ξερεις

      Διαγραφή
    2. Ναι αμφιβάλλουμε. Έχει γραφτεί σχετικό άρθρο με αναφορές στην οικονομία της εποχής. Καταρχάς δεν μας πολεμάει κάποιος εκδότης χιτλερικός αλλά όλοι αυτοί είναι ή ακροδεξιοί που κάνουν αφιερώματα σε μπάτσους και έγραφαν κάποτε υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ή τύπου που προβάλλουν τις ρήσεις του Τσόρτσιλ και καλούν σε εκπομπές αντιφασίστες. Δεν είναι καν εθνικοσοσιαλιστές αλλά τρόφιμοι της κομματικής αυλής που πήγαν να το παίξουν σκληροπυρηνικοί πριν χρόνια και στο τέλος δήλωναν έμποροι και επαγγελματίες ...

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος27/4/21 9:17 μ.μ.

    Επειδή έχετε τα προσωπικα σας με γκαρσονια εστιατόρια και γυραδικα έγινε η ορθόδοξη εθνικό σοσιαλιστική οικονομία φιλελεύθερη?? Δυναυη επανάληψη στη βασική πολιτικη ιστορία του μεσοπολέμου και γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/4/21 9:23 μ.μ.

    Απο ποτε ενας ....... ένας πωλητής ..... και ..... και ενας πολιτικός επιστημονας είναι οικονομολογοι; και ο εν λόγω στον οποίον αναφέρεσαι πτυχιούχος είναι και μάλιστα με μεταπτυχιακό. Κάνε μια δημοσια αντιπαράθεση μαζί του εσύ "πτυχιουχε της σ.ο." στα οικονομικά να γελάσει όλος ο χώρος με την ασχετοσυνη των εθνοκομμουνιστών στα οικονομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς είσαι απληροφορόρητος και πρέπει να ξαναρωτήσεις ανώνυνυμε τύπε τα φιλαράκια σου για τι εργασία έχει ο καθένας. Έχεις χάσει επεισόδια. Μάλλον είσαι ο ίδιος που έβαλε ονόματα στο h.e. αλλα δεν πειράζει κάποτε τα ίδια έκαναν τα φιλαράκια σου στο indymedia τώρα πήρες την πρωτοβουλία. Εύγε "συναγωνιστή"! Αν κρίνει ο συναγωνιστής θα απαντήσει στο άρθρο αυτό παρά το γεγονός ότι δεν είναι δικό μας. Και μην ξεχνάς την πρόσκληση εκ μέρους μας: ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΘΕΣ. Διάλεξε εκπομπή ή συχνότητα διάλεξε παρουσιαστή, διάλεξε θέμα και κοινό και σκηνοθέτη. Αναμένουμε απάντηση. Ημέρα ώρα και θέμα.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος27/4/21 9:29 μ.μ.

    Ζητούνται γκαρσόνια για part time εργασία σε εκδηλώσεις "χιτλερικου" βιβλιοπωλείου που δεν έχει βιβλία και σε events που θα διεξαχθούν on line σε blogspot εστιατορίου. Απαραίτητα προσόντα η αφοσίωση στην οικονομία της αγοράς, το μίσος για την κοινωνική δικαιοσύνη, η θρησκευτική λατρεία σε πρόσωπα της ιστορίας και η δογματική υποταγή στους "δασκάλους" της θρησκευτικής λατρείας τους. Εθνικιστική σκέψη, σοσιαλιστική αλληλεγγύη και επίγνωση της πολιτικής πραγματικότητας του παρόντος δεν θα γίνονται ανεκτές. Η πρόσληψη θα πραγματοποιηθεί με συμβάσεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης που σαν εθνικοσοσιαλιστες δεν αποδεχόμαστε αλλά στις εκλογές την ψηφίζουμε για να μη βγουν οι κομουνιστές. Οι υπερωρίες των εργατών ΔΕΝ θα πληρώνονται. Η Εργασία απελευθερωνει.Υποψήφιοι εργαζόμενοι μην ξεγελιέστε. Η διεύθυνση του εστιατορίου είναι εθνική και όχι προτεσταντικη. Στους προσληφθεντες θα χορηγείται δωρεάν νομική υποστήριξη και δίπλωμα με την υπογραφή του μεγαλύτερου "δασκάλου" μαγειρικής συκοφαντιων και προβοκάτσιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος27/4/21 9:31 μ.μ.

    Δεν είπα κάτι κρυφό για να κανεις ... ναζακια. Τα στοιχεια αυτά τα έχεις γράψει εσύ ο ίδιος παραδέχοντας οτι είστε τα άτομα της σ.ο Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία το debat σας με τον "πεμπτοδρομιτη" οικονομολόγο να τον καταρρίψετε τελείως λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή μπήκε η σ.ο. στο h.e. και έγραψε στοιχεία για την επαγγελματική ιδιότητα των μελών της σ.ο. ; Μην είσαι τόσο ανυπόμονος φιλαράκι. Κάνε την κίνηση και έλα σε επαφή με όποιον θες και στείλε ένα μειλ ή πάρε μας στο κινητό μας ή στο φβ. Εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα να βγούμε και σε web tv και όπου θες. Εσυ;

      Διαγραφή
    2. ο ελεύθερος κόσμος δεν είναι καμαρίλα κανενός και δεν έχει σχέση με τον ... χοντρό εδώ και πολλά χρόνια. και δεν ανέβασαν μόνο για τον Σπέρα. έχουν ανεβάσει πολλά και διαφορετικά πράγματα και με ανθρώπους που διαφωνούν. Και επειδή σε άλλο σχόλιο σου το πας επί του προσωπικού να μιλήσουμε με τον Μ.Γ. να μας δώσει βήμα να τα πούμε και με εσένα και με τον φίλο σου τον επιστήμονα. Τώρα για το γεγονός ότι λες εσυ ... ότι υπάρχει άγνοια για ένα άρθρο που δεν είναι δικό μας αλλά ανέβηκε σε άλλη σ.ο. αφήνουμε να το κρίνουν οι αναγνώστες.

      Διαγραφή
  21. Ανώνυμος27/4/21 10:27 μ.μ.

    είδα καλά στο άρθρο ή ταυτίζει ο μεγάλος επιστήμονας τον στρασσερισμό με τον παγγερμανισμό; τόσο άσχετος; και αυτός ο άνθρωπος κάνει κριτική σε οικονομικό πρόγραμμα; είναι ο ίδιος που εκθείαζε τον Σαχτ σε εκπομπή του ακατανόμαστου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος27/4/21 10:29 μ.μ.

    είναι λογικό να το παίζεις φιλικός στον όττο στράσσερ και την ίδια στιγμή να λες ανοησίες για το οικονομικό τους πρόγραμμα; έχει κάποια λογική όλο αυτό; μας περνάει για χαζούς ο επιστήμονας; επειδή οι άλλοι βρίζουν δραγούμη και γιαννόπουλο φταίει ο ΜΚ; ο κύριος αλφαβήτα να το ξαναδεί το θέμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος27/4/21 11:01 μ.μ.

    όποτε ανεβάζει ο Λαμιώτης φασίστας άρθρο γίνεται της π..... από κάτω! τυχαίο? μάλλον ενοχλούνται οι πευκοβελόνες και τα γκαρσόνια που πασχίζουν να σβήσουν κόσμο στο φβ! α ρε γιάννη περιπατητή τι ζημιά κάνεις στα καλύτερα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος27/4/21 11:17 μ.μ.

    Και κάπου εδώ κάποιος που δεν έχει ιδέα από οικονομικά,σας διαβάζω και δεν καταλαβαίνω τίποτα από οικονομικοί πολιτικοί, ένας του κάτω από την βάση, ένας από την πτέρυγα της πρώτης γραμμής για την ιδέα, από εκείνη τη πτέρυγα που θα χτυπήσει και θα χτυπηθεί από τον εχθρό ανελέητα,για το μέλλον και το καλό του κόσμου!

    Εσείς οι μορφωμένοι, εσείς οι κολόνες τις ιδέας,σε εσάς στηρίζουμε το μέλλον!

    ΩΣ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΈΑΣ,ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΎΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΎΜΕ ΝΑ ΘΡΙΑΜΒΕΎΕΤΕ!

    ΣΑΣ ΦΩΝΆΖΟΥΜΕ,ΜΗΝ ΑΦΉΣΕΤΕ ΤΗ ΘΥΣΊΑ ΝΑ ΠΆΕΙ ΧΑΜΈΝΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος28/4/21 12:10 π.μ.

    Πόσο σοβαρός οικονομολόγος μπορεί να είναι κάποιος που πιστεύει ότι η οικονομία της "στρασσερικής" Τουρκίας θα καταρεύσει εν μία νυκτί σε λίγους μήνες; Μήπως θα καταρεύσει και η οικονομία του Ιράν και της Ρωσίας; Αυτές τις ασυναρτησίες τις ακούμε δεκαετίες τωραυ. Ο μέσος νεοέλληνας φαντασιώνεται την οικονομική κατάρευση της Τουρκίας μόνο και μόνο επειδή φαντασιωπληκτεί ότι με το ότι ανήκει στην ΕΕ και γενικά στην Δύση.

    Από το οικονομικό πρόγραμμα του Μαύρου Μετώπου δεν είναι σε θέση να καταλάβουν λέξη όσοι παθαίνουν ονείρωξη με το ότι ναι μεν κάποτε ο Καπιταλισμός δεν έδινε ευκαιρίες ανέλιξης στους καημένους τους προλετάριους αλλά σήμερα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και οι πολυεθνικές όχι μόνο προσφέρουν τέτοιες ευκαιρίες στους υπαλλήλους τους αλλά και ο καθένας από μας μπορεί να επενδύσει τις αποταμιεύσεις του (μη γελάτε ρε) σε μετοχές τους.

    Καπιταλιστικές ονειρώξεις του κάθε κατά φαντασίαν μακροοικονομολόγου που νομίζει ότι ο μέσος νέος Έλληνας έχει σήμερα την δυνατότητα να έχει αποταμιεύσεις, πόσο μάλλον να τις επενδύσει κιόλας σε μετοχές πολυεθνικών εταιρειών (ή και να μπορεί τί είναι αυτό; Μακροοικονομική πρόταση επιβίωσης;) και όλο αυτά να παρουσιάζονται σαν "Εθνικισμός" και "Τρίτη Θέση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος28/4/21 2:17 μ.μ.

    ο κύριος έψιλον να ακούσει από το 30' λεπτό στο

    https://www.youtube.com/watch?v=D76IZQdgXfQ

    του ΜΚ για τον Σαχτ για τον οποίο έλεγε τα καλύτερα σε εκπομπή του κ. εκδότη ...

    μάθε ιστορία Μιχάλη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος28/4/21 2:24 μ.μ.

    Και γαμω τις πλάκες κάνουμε με τον εκδότη που ένα άρθρο πριν εκραζε τον στρασσερισμό και τώρα τον εκπλήσσει ευχάριστα. Ε ρε γέλια https: .............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατί δεν καλεί αυτούς που διαφωνεί στις εκπομπές του; γιατί σβήνει σχόλια; αφού ο ύψιστος του δίνει δύναμη θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους κακούς παγανιστές νεοναζί. δημοκράτης δεν είναι; δεν πιστεύει στον διάλογο;

      Διαγραφή
  28. Ανώνυμος28/4/21 2:28 μ.μ.

    Γαμω την τρέλα μου δηλαδή. Πόσο ....... είναι ο "Ιανός"; Νέο άρθρο υπέρ του Στρασσερ που καταδεικνύει πως ο Αρχηγός του "Μαύρου Μετώπου" στηλίτευε τον παγγερμανισμό του Χίτλερ ενώ στο ακριβώς προηγούμενο άρθρο κατηγορήθηκαν οι στρασσερικοί ως παγγερμανιστές. Μαύρε Κρίνε μην το επεξεργαστείς το σχόλιο και βγάλεις το άρθρο, να βλέπει ο κόσμος τι τρέλα κουβαλάνε κάποιοι https://........................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο κόσμος ζει δύσκολα δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει τι γράφουν οι υποστηρικτές πρώην μελών της οννεδ ή κάποιων άλλων ανθρώπων που έχουν εκφραστεί υπέρ του σιωνισμού και το παίζουν αντίγραφο του Πάουντ επειδή βρήκαν στο συρτάρι τους μια πίπα και άφησαν μουσάκι που θυμίζει τον Αμερικανό ποιητή ...

      Διαγραφή
  29. https://mavroskrinos.blogspot.com/2021/04/blog-post_56.html

    επίσημη απάντηση στον κ. Δέλτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.