Πιο δυνατοί και από ατσάλι: με αφορμή την ημέρα της «αντιφασιστικής νίκης» μηνύματα συναγωνιστών για την επική αντίσταση των μαχητών του Azovstal!

 


Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας: με αφορμή την 9η Μαΐου, όπου οι απανταχού δημοκράτες θα γιορτάσουν για μια ακόμη φορά την στρατιωτική νίκη - και όχι την απελευθέρωση της Ευρώπης - των αντιφασιστών, θα αναρτηθούν μηνύματα σχετικά με την επική αντίσταση των τελευταίων υπερασπιστών του Azovstal. 

Όποιος επιθυμεί να στείλει κάποιο μήνυμα είτε με ψευδώνυμο είτε χωρίς, εκπροσωπώντας τον ίδιο ή κάποια ομάδα/συλλογικότητα που ανήκει - ανεξαρτήτως διαφωνιών με την «Τρίτη Θέση» ή τα μέλη της σ.ο.  - μπορεί να το κάνει.




2014



Προσκύνημα στο Azovstal για μια νέα ζωή

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022. Περιμένοντας την μεγάλη αντιφασιστική παρέλαση στην Μόσχα για τον εορτασμό του τέλους του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όταν στην καρδιά της Ευρώπης στο Βερολίνο οι σλαβομογγόλοι κάρφωσαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. 

Στην Ελληνική Ορθόδοξη Μαριούπολη που κατέστρεψαν οι ισλαμικές ορδές των Τσετσένων του Πούτιν, εκτυλίσσεται ένα αλλόκοτο περιστατικό, ανεξήγητο από την υλιστική και καταναλωτική λογική του αμερικανικού τρόπου ζωής. Μια δράκα Ουκρανών πολεμιστών, με τους μαχητές του AZOV στην πρώτη γραμμή, θυσιάζεται για την Πατρίδα.  

Όπως πολύ εύστοχα είχε γράψει το 1961 στο βιβλίο του «Ιππεύοντας την Τίγρη» ο Ιταλός φιλόσοφος Ιούλιος Έβολα: 

«Πρέπει να ληφθεί υπόψη τούτος ο περιορισμός: Ότι πρόκειται να πω, δεν αφορά στο συνηθισμένο άνθρωπο των ημερών μας! Αντίθετα έχω κατά νου τον άνθρωπο που ενώ έχει εμπλακεί με το σημερινό κόσμο, ακόμη και στα πιο προβληματικά και παροξυσμικά στοιχεία του, ενδόμυχα δεν ανήκει σ’ έναν τέτοιο κόσμο, ούτε θα ενδώσει σ’ αυτόν. Ουσιαστικά αισθάνεται τον εαυτό του  ν’ ανήκει σε μια διαφορετική φυλή απ’ αυτήν της συντριπτικής πλειοψηφίας των συγχρόνων του».

Η ψυχή αυτής της φυλής, προσθέτω εγώ, που αυτή είναι μέσα στους πολεμιστές του Azovstal έχει διαμορφωθεί από την ένωση δύο παραγόντων: του πολεμικού πνεύματος των Σκανδιναβών Βαράγγων και του Ελληνικού Πολιτισμού όπως διαμορφώθηκε στο Βυζάντιο. 

Εξάλλου αυτοί οι δύο παράγοντες είναι και οι βάσεις του Ουκρανικού Πολιτισμού και από αυτό εμφορείται το ποίημα «Διαθήκη» του Ουκρανού Εθνικού ποιητή Τάρας Σεβτσένκο, σε απόδοση Γιάννη Ρίτσου.

Σαν θα πεθάνω να με θάψετε

Πάνω στων λόφων την γωνία,

Στον κάμπον τον πλατύν ανάμεσα,

Στη λατρεμένη μου Ουκρανία.

Να βλέπω τα φαρδιά χωράφια μας,

Το Δνείπερο και τους γκρεμούς του

Και μέρα - νύχτα να αφουγκράζομαι

Τους βρόντους και τους βρυχηθμούς του.

Κι όταν μια μέρα φέρει ο Δνείπερος

Το αίμα του εχθρού από την Ουκρανία

Ως κάτω στο γαλάζιο ακρόγιαλο

Τότε θ’ αρχίσω νέα πορεία,

βουνά και κάμπους θε ν’ αφήσω

Κ’ ίσα στο Θεό να προχωρήσω

να του προσευχηθώ, μα ως τότε

δεν τον γνωρίζω το Θεό.

Θάψτε με και όρθιοι σηκωθείτε,

Τις χειροπέδες σας συντρίψτε

Και με το μαύρο το εχθρικό

Αίμα τη Λευτεριά ραντίστε.

Κ’ εμένα στη μεγάλη σας φαμελιά κλείστε,

Στη λεύτερη και νέα σας αγκαλιά

Και να με μνημονεύετε μη λησμονήστε

Με την καλή, τη σιγαλή σας τη λαλιά.

Γιώργος Δημητρούλιας

Ο Γιώργος Δημητρούλιας είναι πρώην δημοτικός σύμβουλος της Καλαμάτας και υπεύθυνος των εκδόσεων «Το Αντίδοτο». Αποχώρησε από την «Χρυσή Αυγή» - της οποίας υπήρξε υπεύθυνος εξωτερικών επαφών επί σειρά ετών - καθώς και την τοπική οργάνωση της Καλαμάτας το 2010. 

Συμμετείχε στην «Ελληνική Δράση» και διατηρεί εδώ και χρόνια στενές επαφές με τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη. Υπήρξε ένας εκ των εκδοτών του περιοδικού «Έλληνας Εργάτης» και είναι ερευνητής και μελετητής της «Τρίτης Θέσης».

Γνώστης του Ουκρανικού ζητήματος και της ιστορίας της χώρας, ενώ τυγχάνει και προσωπικός φίλος κορυφαίων στελεχών του Azov. Συμμετείχε σε Ουκρανικά συνέδρια και το 2016 επισκέφτηκε το στρατηγείο της Ουκρανικής εθελοντικής πολιτοφυλακής, γεγονός που προβλήθηκε εκτενώς σε τεύχος αυτόνομου περιοδικού.

Στην μεταλλουργία Azovstal σφυρηλατείται η ατόφια χαλύβδινη πίστη του Ουκρανικού λαού και οι αδούλωτες καρδιές των εθελοντών εθνικοεπαναστατών. Τρανό παράδειγμα αντίστασης και αυτοθυσίας για αυτούς που αντιστέκονται στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Πραγματικοί ήρωες που θα παραμείνουν απυρόβλητο σύμβολο για τις επερχόμενες γενεές.

Ζήτω η Νίκη!

Άρης Αρίων

Ο Άρης Αρίων υπήρξε πρώην στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» και υπεύθυνος ιδεολογίας για μικρό χρονικό διάστημα, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Αντίδοτο», εκδότης δυο σπάνιων βιβλίων τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε σε .pdf, πρώην σύμβουλος της Ουκρανικής «Τριτοθεσίτικης» ένοπλης πολιτοφυλακής «Azov», προσωπικός φίλος του εθνικού γραμματέα Andriy Biletsky καθώς εδώ και χρόνια αρθρογράφος της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου». 

Συνέβαλλε στο παρελθόν στην έκδοση της «Εθνικοσοσιαλιστικής Επιθεώρησης» (Μάρτιος 2013) καθώς και στο ελληνικό παράρτημα του δικτύου Europa Network μέχρι την εποχή που το τελευταίο καταστράφηκε από την Mossad. Σήμερα διατηρεί διαδικτυακό ραδιόφωνο και πολιτικό ενημερωτικό ιστολόγιο. Η πρόσφατη συνέντευξη του σχετικά με την Ουκρανία - η οποία και δημοσιεύτηκε στο αντιφασιστικό «Μακελειό» χωρίς την άδεια της συντακτικής ομάδας - προκάλεσε τις αντιδράσεις γνωστής πρεσβείας.

Στην Maidan γεννήθηκαν επαναστάτες, στην Μαριούπολη θέριεψαν Ήρωες.

Krieger

Ο Krieger είναι αυτόνομος συναγωνιστής με ιδιαίτερη προσφορά και παρουσία στο επίπεδο των ιδεών εδώ και χρόνια, πρόμαχος της εξωκοινοβουλευτικής δράσης και υποστηρικτής της επαναστατικής μουσικής σκηνής. Γνώστης του Ουκρανικού ζητήματος και αλληλέγγυος με τους συναγωνιστές του εξωτερικού.

Τάγμα Αζόφ: όταν η θυσία διαλύει κάθε (γεω) πολιτική ορθότητα

Ναι το ξέρουμε δεν μοιάζουν αυτές οι μάχες με την παγκοσμιότητα της Ιδέας που στεφάνωνε τους νεκρούς άλλων μεγάλων πολέμων των Ευρωπαίων αλλά τι με αυτό; Ποιος θάνατος κοστίζει λιγότερο όταν έρχεται μέσα στη μάχη για την Πατρίδα και την απόκρουση του εισβολέα; Κοστίζει λιγότερο ο θάνατος κάποιων επειδή τα ΜΜΕ, οι αριστερο - φιλελεύθεροι αμερικανοθρεμμένοι και οι εθνικό - δεξιοί φίλοι του Κρεμλίνου φωνάζουν με βδελυγμία «ναζί» και «φασίστες»; 

Αυτούς τους μήνες το όνομα Azov έγινε το σύμβολο μιας αποδόμησης κάθε ανεξάντλητης υποκρισίας και επιφανειακότητας. Η υποκρισία από όλους όσους κόπτονται δήθεν για την Ουκρανία, που στην ουσία είναι το Νατοϊκό μπλοκ που την έκανε μαριονέτα στα σχέδια του να προκαλέσει την Σινορωσική συμμαχία, έναν νέο διπολισμό που διαδέχεται την παγκόσμια επανεκκίνηση της βιοπολιτικης τρόμο - πανδημίας. 

Η Ουκρανία για αυτούς είναι ένα δημοκρατικό οικόπεδο στο οποίο πάνω στις ψυχές ενός περήφανου έθνους πουλάνε τον Δυτικό ανθρωπισμό τους. Ας μην γελιόμαστε ούτε αυτοί ήθελαν την αντίσταση των Ουκρανών να κρατήσει τόσο, ούτε αυτοί  επίσης ενοχλήθηκαν που σε αυτόν τον πόλεμο το Azov είχε μεγάλες απώλειες γιατί εθελοντικά έθεσε εαυτόν στην πρώτη γραμμή της Πατρίδας και της Ιδέας που καθορίζει τους μαχητές του χρόνια τώρα. 

Υποκριτές οι Ρώσοι ηγέτες που ήθελαν και αυτοί από την αρχή το φιάσκο αυτής της εισβολής να το στήσουν πάνω στο δημοκρατικό αντιναζιστικό ιδεολόγημα ότι θέλουν τάχα να «απελευθερώσουν» τους ρωσόφωνους από το Azov. Ίδιοι όπως πάντα στο αντιφασιστικό δημοκρατικό τους ήθος με τους «εχθρούς» τους Αμερικάνους που ποτέ τους άλλωστε δεν πολέμησαν ούτε αντάλλαξαν ούτε ένα βόλι, αλλά κατά τα άλλα είχαν ένα μοιρασμένο κόσμο για σχεδόν μισό αιώνα σε απόλυτη ισορροπία που την έλεγαν ψυχρό πόλεμο ... άλλο φιάσκο και αυτό. 

Υποκριτές και επιφανειακοί όλοι όσοι στην Ελλάδα έκριναν το Ουκρανικό μόνο στο επίπεδο της γεωπολιτικής ανάλυσης, σαν επιστήμονες μέσα σε θερμοκήπια της γεωστρατηγικής που άλλωστε όλοι τα έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα με το τσουβάλι. Ορθόδοξοι που δεν σέβονται την Ορθοδοξία και την ταυτίζουν με τον Κύριλλο της Μόσχας, αριστεροί από τον ΣΥΡΙΖΑ ως το ΚΚΕ και την άκρα αριστερά που σύσσωμοι κρατάνε δήθεν αποστάσεις και χαίρονται στην ουσία σαν παράλυτοι, επειδή ο δυνατός που διάλεξαν δήθεν πολεμάει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό ... και κυρίως τους φασίστες του Azov. 

Εθνικιστές (;) που βρίσκουν ιδεολογική συμμαχία μεταξύ αντί - διαφωτισμού και Ευρασιανισμού μιας Πουτινικής βερσιόν για να μας κουνήσουν το χέρι γιατί δεν πιάνουμε τα μεγάλα νοήματα της νέας (;) αυτοκρατορικής ελπίδας της Ευρώπης που λέγεται Ρωσία, αυτοί ακόμα πιο φανατικοί δικάζουν ... τους μαχητές του Azov «γιατί τα παίρνουν από τους Αμερικανούς» που πολεμούν για τις εστίες τους και δεν πήγαν να αυτομολήσουν στον αντίπαλο στρατό για να εξιλεωθούν επαναστατικά ... 

Όλοι αυτοί ενώνονται από κάτι κοινό. Τον απόλυτο σεβασμό της διπολικής κυρίαρχης συστημικής λογικής, την αδιαφορία για οποιαδήποτε αντισυστημική πολιτική και ιδεολογική δράση στην χώρα που ζούμε, ουτιδανοί μεταπράτες ελπίδας και ψεμάτων προς εισαγωγή στον δύσμοιρο ιθαγενή, κορδώνονται πνευματικά που τσακίζουν με τις πένες τους … εμάς τους αδαείς που χαιρετίζουμε την Ηρωική, Εθνικοεπαναστατική και Τριτοθεσίτικη στάση ζωής και θανάτου που κράτησαν για τα πιστεύω τους τα μέλη του Azov

Όχι δεν υπάρχει θέμα Πανηγυρικών λόγων. Δεν τις χρειάζονται όταν κάποιοι δεν ξέρουν αν θα ξαναδούν το ξημέρωμα, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, το απλό φως. Ο Mussolini έλεγε πως υπάρχει αγιότητα στην αριστοκρατία των χαρακωμάτων και με αυτή την αντί - ορθολογιστική έννοια όσοι κείτονται εκεί αδιαφορούν ποιος μικροαστός γραικύλος θα τους κατατάξει με τους Νατοϊκούς ή με τους Ρώσους που υπηρετούν το Πεκίνο ... 

Ο δικός τους δρόμος και το καθήκον τους οδηγεί σε μια Τρίτη εκτός πλαισίου διάσταση. Οφείλουμε το ελάχιστο, να αναγνωρίσουμε στον αγώνα και την θυσία των μαχητών του Azov ότι μας υποχρεώνουν να απαντήσουμε στον εαυτό μας: Εμείς για την Πατρίδα σε κατάσταση εισβολής άραγε θα νοιαζόμασταν ποιος γραμματιζούμενος θα μας χαρακτήριζε αντεπαναστάτες; 

Ο γαλανόλευκος αντιφασισμός είναι μια πνευματική πανώλη που εκτός από την πλήρη επικράτηση του σαν ιδεολογικό λόμπι ενάντια στην εθνική και πατριωτική αριστερά πέρασε σαν ιός και στον εθνικιστικό χώρο. Και είναι πάντα «φοβερός» στις εκφράσεις, στις αναλύσεις και στα επαναστατικά λογύδρια. Αν δεν είναι λυμένο το εθνικό ζήτημα και η πλήρης προστασία της εθνικής κοινότητας καμία σοσιαλιστική λύση δεν δύναται να υπάρξει. Άρα οι επαναστάτες πρώτα κερδίζουν τον εξωτερικό εχθρό και ύστερα στρέφονται στον εσωτερικό εχθρό σε περίπτωση κρίσης της ακεραιότητας του Έθνους. 

Το ότι το Azov μας υπενθύμισε με τον πιο αυθεντικό και δραματικό τρόπο αυτή την αλήθεια αρκεί για να πούμε πως η συμβολή τους είναι ήδη τεράστια για την Ευρωπαϊκή εθνική πολιτική εμπειρία της εποχής μας.

Nero Valois

Ο Nero Valois είναι αυτόνομος συναγωνιστής, μέλος της συντακτικής ομάδας του «Μαύρου Κρίνου», ερευνητής και αναλυτής της «Τρίτης Θέσης» αλλά και της Φασιστικής ιδεολογίας, άριστος γνώστης των γεωπολιτικών συνθηκών και εξελίξεων.


Αφίσα Αυτόνομων

87 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/5/22 12:00 μ.μ.

    Εδώ ειναι το αρθρο που οι κοκκινοπροβίτες θρηνούν τις ήττες των σύγχρονων gladio απο τους Ρώσους Παραδοσιοκράτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ είναι το άρθρο που γράφονται αλήθειες για την Ουκρανία από άτομα τα οποία η σχέση τους με την εν λόγω χώρα δεν είναι η νύχτα και τα κυκλώματα. Μπορείς στο δικό σου να υμνολογήσεις τους μισθοφόρους φονιάδες του Καντίροφ που ενισχύουν τους δήμιους του λαού τους. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις στην πρεσβεία τι σημαίνει παραδοσιοκρατία για τον φιλελεύθερο Πούτιν. Το να γράφεις για Gladio πάνω από άρθρο για τον Freda αποδεικνύει την ασχετοσύνη σου. Μάλλον θα ένιωσες περήφανος όταν οι Τσετσένοι άλωσαν την Ελληνική Μαριούπολη ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/5/22 3:39 μ.μ.

      Οι Άριοι Τσετσένοι πολέμησαν πλάι στον Εθνικοσοσιαλιστή Ασαντ τους ισλαμιστές κοκκινοπροβίτες του Isis αν το έχεις ξεχάσει , την ίδια ώρα που τα τσιράκια του εβραίου καπιταλιστή Κολομοισκι δολοφονούσαν επι 8 χρόνια Έλληνες και ρωσοφωνους στην ανατολική Ουκρανία.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/5/22 3:50 μ.μ.

      Ο νασερισμος δηλαδή και ο μπααθισμος δεν είναι εθνικοσοσιαλιστικες κινήσεις; εκτίθεσαι
      Οι Τσετσένοι είναι από την κοιτίδα της ινδοευρωπαϊκής φυλής, ουδεμία σχέση με ταταρομογγολους τους οποιους πρεπει να ψαξεις μάλλον αλλου..

      Διαγραφή
    4. Μάλλον η μεγάλη δόση από βότκα σε έχει ζαλίσει. 1. Άριοι οι Τσετσένοι; Οι ίδιοι οι Ρώσοι σύντροφοι τους θεωρούν μίξη Ρώσων του Καυκάσου με Μογγόλους. Μάλλον γνωρίζεις καλύτερα 2. Ο Άσαντ και το εθνικό μέτωπο στο οποίο ηγείται είναι επηρεασμένος από τον Μπααθισμό και τον Νασερισμό. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει με το SSNP το οποίο έχει επιδράσεις από Φασισμό και Εθνικοσοσιαλισμό αλλά δηλώνει σοσιαλοεθνικιστικό και δεν δηλώνουν ανοιχτά φιλοναζιστές. Υπάρχει και σχετική συνέντευξη με ανάλυση. 3. Ο εν λόγω Ιουδαίος ουδεμία σχέση έχει με το τάγμα Αζόφ. Είχε δική του προσωπική φρουρά. 4. Έλληνες δολοφονήθηκαν και στην Μαριούπολη αλλά εκεί μάλλον τυφλώθηκες ξαφνικά. Αν σου πούμε ότι πολεμούν και Έλληνες στο πλευρό του Αζόφ σε βλέπουμε για κίρρωση του ήπατος ...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος9/5/22 6:28 μ.μ.

      Mέχρι και ο Στέφανος Γκέκας έχει πει πως οι Νταγκεστανοί είναι ορεσίβιοι Άριοι πληθυσμοί με μικρές έως ελάχιστες προσμίξεις με Καυκάσιους και αποτελούν σκληρούς μαχητές.

      Διαγραφή
    6. Επειδή ένα ορθογραφικό λάθος λόγω προγράμματος σε έβγαλε εκτός εαυτού ας επισημάνουμε το εξής. Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του Καυκάσου μπορεί να δώσει την απάντηση. Πληροφοριακά υπήρχε μια περίπλοκη διαδικασία εθνοτικής ενοποίησης του έθνους Vainakh, στην οποία παρενέβαιναν περιοδικά γειτονικοί λαοί. Η διδάκτωρ Φιλολογίας Katy Chokaev σημειώνει ότι τα επιχειρήματα για την εθνοτική «καθαρότητα» των Τσετσένων και των Ινγκούσων είναι εσφαλμένα. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, στην ανάπτυξή τους και οι δύο λαοί έχουν προχωρήσει πολύ, με αποτέλεσμα και οι δύο να απορροφήσουν τα χαρακτηριστικά άλλων εθνοτήτων και να χάσουν κάποια από τα χαρακτηριστικά τους. Στη σύνθεση των σύγχρονων Τσετσένων και Ινγκούσων, οι εθνογράφοι βρίσκουν ένα σημαντικό ποσοστό εκπροσώπων των Τούρκων, του Νταγκεστάν, των Οσετών, της Γεωργίας, της Μογγολίας και της Ρωσίας. Αυτό, ειδικότερα, αποδεικνύεται από τις γλώσσες των Τσετσενικών και Ινγκουσών, στις οποίες υπάρχει σημαντικό ποσοστό δανεικών λέξεων και γραμματικοί τύποι. Αλλά μπορούμε επίσης να μιλήσουμε με ασφάλεια για την επιρροή της εθνότητας Vainakh στους γειτονικούς λαούς. Για παράδειγμα, ο ανατολίτης Nikolai Marr έγραψε: «Δεν θα κρύψω το γεγονός ότι στους ορεινούς της Γεωργίας, μαζί με αυτούς στους Khevsurs, Pshavs, βλέπω τσετσενικές φυλές που έχουν γεωργιανισθεί».

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος9/5/22 6:41 μ.μ.

      Πότε το είπε αυτό ο Γκέκας;; Παρέθεσε άρθρο ή βίντεο...

      Διαγραφή
    8. 3:50 μ.μ. το ποιος εκτίθεται θα το δούμε στην συνέχεια. υπάρχει άρθρο έτοιμο ενός συναγωνιστή με την πλήρη καταγραφή πορεία και διάσπαση του κινήματος του Baath. Μόλις ανέβει θα έχεις την ευκαιρία να το διαβάσεις. Για να τα πούμε απλά. Όλα τα αραβικά κινήματα από την Αλγερία μέχρι το Ιράκ επηρέαστηκαν από τον Εθνικοσοσιαλισμό και τον Φασισμό όμως στην βάση τους ήταν τρία πράγματα. Ισλάμ, Σοσιαλισμός με και χωρίς μαρξιστικές επιρροές και Αραβικός Εθνικισμός. Εξαίρεση μπορεί να θεωρηθεί το κίνημα της Συρίας και του Λιβάνου επειδή μερίδα των εκεί κινημάτων δεν αποδέχεται την αραβική καταγωγή. Η αποδοχή μέρους των προγραμμάτων και των αρχών φασιστικών κομμάτων δεν σημαίνει ταύτιση σε όλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το SSNP. Δείτε εδώ. https://www.joshualandis.com/blog/syrian-social-nationalist-party-ssnp-war-syria/ Τώρα αν ως ταταρομογγόλους εννοείς τους Ουκρανούς θυμίζεις όλους αυτούς που τους ταυτίζουν στο σύνολο τους με Χάζαρους. Είναι σίγουρο ότι αν μέλη της σ.ο. που έχουν επισκεφτεί δεκάδες φορές την Ουκρανία είχαν ακούσει αυτές τις θεωρίες θα σου απαντούσαν αναλόγως με στοιχεία και πηγές. Αρκούν όμως οι προσωπικές τους εμπειρίες από τις οδομαχίες μέχρι τους τελευταίους βομβαρδισμούς. Κάποιοι συναγωνιστές είτε σας αρέσει είτε όχι δεν αναλώνονται σε αναπαραγωγή των δελτίων πληροφόρησης της αμερικανικής ή ρωσικής πρεσβείας.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος9/5/22 7:05 μ.μ.

      6:41 στην τελευταία ομιλία του στην Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος10/5/22 2:35 μ.μ.

      7:05 κάνεις λάθος, δεν είπε τέτοιο πράγμα ο Γκέκας. Λάθος θα κατάλαβες.
      Σε ποιο ακριβώς λεπτό εννοείς ς

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος10/5/22 2:42 μ.μ.

      Ποιοι τσετσενοι είναι άριοι βρε καημένε ακροδεξιέ; Σιγά μην είναι άριοι και οι κούρδοι, οι ιρακινοί και οι αζεροι!

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος11/5/22 7:47 μ.μ.

      Βρε ρωμιέ δεν ξέρεις ότι οι Κούρδοι είναι άριοι;

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος12/5/22 12:05 π.μ.

      Λες τους Κούρδους αριους και αποκαλείς εμένα Ρωμιο; Εχεις χαζεψει ορφανό της Αρβελερ;

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος13/5/22 10:04 μ.μ.

      Οι Κούρδοι είναι άριοι. Εσύ δεν ξέρει κανείς τι είσαι.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/22 2:52 μ.μ.

    Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον.
    – Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι.
    Θουκυδίδης, 460-394 π.Χ., Αθηναίος ιστορικός

    (από τον Επιτάφιο του Περικλή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/5/22 2:52 μ.μ.

    Τιμή στον Φύρερ της Νέας Ευρώπης Αδόλφο Χίτλερ!
    Τιμή στους ήρωες εθελοντές των Waffen SS!
    Τιμή στους υπερασπιστές της Μαριούπολης του Συντάγματος Azov!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή στους εθελοντές Ουκρανούς που παρά τις ιδεολογικές θρησκευτικές κοινωνικές διαφορές πήραν τα όπλα απέναντι στον εισβολέα και αψήφησαν τα σχέδια της κυβέρνησης στην Μαριούπολη. (και θα τους κρίνουν ποιοι άραγε;)

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/22 3:37 μ.μ.

    «Πολεμάτε για την Πατρίδα, το μέλλον της, ούτως ώστε κανείς να μην ξεχνά τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτως ώστε να μην υπάρχει μέρος στον κόσμο για εκτελεστές, τιμωρούς και ναζιστές», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/5/22 5:41 μ.μ.

      Ο Ζελές(νσκι) πάντως και όλα τα Δυτικά ΜΜΕ παρομοιάζουν την ρωσική εισβολή με τη ναζιστική και φωνάζουν σε όλους τους τόνους ότι ο Ουκρανικός αγώνας είναι αντιναζιστικός για την ελευθερία! Εκτός και αν δεν βλέπεις τηλεόραση. τότε αλλάζει το θέμα και πράγματι έμεινες πίσω στον περασμένο αιώνα όπως και οι αναλύσεις αυτού του άρθρου.

      -Πουτινοτσολιάς

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/22 4:47 μ.μ.

    Ποια είναι τα δύο βιβλία που εξέδοσε ο Ά. Αρίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/5/22 6:46 μ.μ.

    Για τους Τούρκους και τους Σημίτες που πολεμούν παρά τω πλευρώ των συντρόφων σας δεν τρέχει κάστανο εκεί έτσι; Πάλι τα παραληρηματικου τύπου επιχειρήματα για τους Τσετσένους επαναλαμβάνετε, οι οποίοι σε μια τελική πολεμούν για το χέρι που τους ψωμίζει, τη Ρωσσικη Ομοσπονδία στην οποία και ανήκουν.
    Κριτήριο της πολιτικής σας τοποθέτησης δεν είναι το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας αλλά μια φιλοναζιστική διεθνιστική αλληλεγγύη πασπαλισμενη με περίσσεια μισανθρωπία και ρατσισμό. Είστε έρμαια αυτού του οποίου μισείται. Σας λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χέρι που τους σιτίζει (...) είναι το ίδιο που σε δυο πολέμους εφάρμοσε το μεγαλύτερο carpet bombing στην ιστορία σε αστική περιοχή πάνω στην ίδια τους την εθνότητα. Σε ένα βράδυ για τα ρούβλια άλλαξαν πλευρά και σκότωσαν όλους τους εθνικιστές αυτονομιστές οι οποίοι όπως και στα αραβικά κινήματα ταυτίστηκαν με τους ισλαμιστές μετά από δεκαετίες ηττών. Φυσικά στην χώρα αυτή υπάρχει επίσημη κρατική σαρία του καθεστώτος ενώ οι ίδιοι είναι ο εφιάλτης για τους λευκούς Ρώσους που ζουν στα περίχωρα της Μόσχας και σε μεγάλες πόλεις της ομοσπονδίας. Περί Τούρκων να σου θυμίσουμε την συνεργασία με την Ρωσία τα τελευταία χρόνια ή απλά την πολιτική τους μετά το '22 υπέρ του Παντουρκισμού; Για τους σημίτες (τους Ιουδαίους εννοείς) μόνο και μόνο που έσπευσε να ζητήσει συγνώμη ο Πούτιν από το Ισραήλ για την αναφορά του Λαβρόφ σχετικά με τον Χίτλερ δείχνει πολλά το γεγονός αυτό. Μισανθρωπία και ρατσισμός είναι τροτσκιστικές ταλμουδικές λογικές που εφαρμόζονται σε πόλεις και χωριά της Ουκρανίας όπου οι αιχμάλωτοι πολέμου ακρωτηριάζονται ή σκοτώνονται από μεθυσμένους πολιτικούς απογόνους του σοβιετικού κόμματος. Το 40% του Azov είναι ρωσικής καταγωγής και πολεμάει το φιλελεύθερο καθεστώς το οποίο έχει βομβαρδίσει καμιά δεκαριά περιοχές μετά το '91. Το ότι οι Αμερικανοί είναι πρωταθλητές στην εξαγωγή πολέμου δεν σημαίνει ότι το Κρεμλίνο δεν καθοδηγείται από Σιωνιστές ολιγάρχες και πρώην καγκεμπίτες.

      До свидания

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/5/22 7:22 μ.μ.

      Αλλαντάλλων για τους Τσετσένους. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση τους να αμυνθούν. Τα άλλα που λες δεν αφορούν κανένα στην Ελλάδα... Εγώ δεν υποστηρίζω του Ρώσσους. Το σπίτι μου με νοιάζει μόνο. Και γνωρίζω πολύ καλά την ανθελληνικό παιχνίδι παίζουν και ΘΑ παίξουν.
      Σημίτες είναι και οι Άραβες... Εσείς δημοσιεύεται φωτό με Ουκρανούς που κραδαίνουν σημαίες για τη μισανθρωπία. Άλλωστε και τα μουσικά σας ακούσματα είναι τέτοια.
      Η ιδεολογία σας έχει ξεπηδήσει απ'τις στοές απόρροια του ιουδαϊκού μυστικισμού. Αυτή είναι η αλήθεια!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/5/22 2:24 μ.μ.

      έχεις διαλέξει λάθος πιάτο δεν είναι μπορς η ιστορία της Ουκρανίας και σίγουρα οι Ουκρανοί δεν είναι με την Σιών μάλλον ξέχασες ποιοι τους έστειλαν στο Μπάμπι Γιαρ

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος9/5/22 7:29 μ.μ.

    Για τον Σωτήρη Δεβελέκο ξέρουμε τι έγινε τελικά ; άλλοι γράφουν ότι αφέθηκε ελεύθερος και άλλοι ότι πάλι μέσα πάει απλά με μειομένη ποινή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/5/22 6:49 μ.μ.

      ο Νοσφεράτου είπε στην εκπομπή της εσα ότι κάποιοι της χα ρουφιάνευαν στους μπάτσους και οι ποινικοί τους έκραζαν για τον Σωτήρη όμως τόσο καιρό δεν άκουσα να πουν κάτι

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/5/22 4:33 π.μ.

      6:49 ισχυει ... αλλα και εσυ κοροιδευεις που κοροιδευεις τον χαρη αλλα δεν βλεπω να χανεις εκπομπη ...

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος9/5/22 8:22 μ.μ.

    Εσκασε δυναμική ενημερωτική δράση των συναγωνιστών της ΦΛΕΦΑΛΟ στο κεντρο της πολης σημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την αναφορά ανώνυμε. Μια ενημερωτική δράση ήταν. Δεν ήταν κάτι τόσο δυναμικό ώστε να δείξουμε υπερβάλλοντα ζήλο. Ας ελπίσουμε ότι οι δυναμικές κινητοποιήσεις έπονται.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/5/22 2:10 μ.μ.

      Τι δυναμική ρε, γελάνε και τα κράσπεδα με τους κωλογερους που παριστάνουν και τους διανοητές του χώρου. Πιο κιτς πεθαίνεις.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/5/22 2:22 μ.μ.

      Αν οι 30ρηδες-35ρηδες είναι κωλογεροι κιτς, τα φιλαράκια του δενδια και του εστιάτορα τι είναι;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/5/22 5:14 μ.μ.

      Πάντως οι αφίσες με μάγισσες καρτούν που είχατε βγάλει προ μηνών παραμένουν μνημείο κιτς αγαπητοί κύριοι της ΦΛΕΦΑΛΟ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/5/22 11:00 μ.μ.

      Την αφίσα με τη γελοιογραφία της Κεραμέως λες; Συμφωνώ. Κακώς γελοιοποιεί την υπουργό της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχει στις ημερίδες της λέσχης Μπίλντερμπεργκ μια εθνικιστική φοιτητική οργάνωση. Καλύτερα θα ήταν να έφτιαχναν ένα αφισάκι με Καλάσνικοφ και με κάποιον από τους πολλούς μασκοφόρους αντάρτες ε/ς. Αλλά που να καταλάβουν από πολιτική επικοινωνία τα ξερά τους τα κεφάλια.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος11/5/22 8:35 π.μ.

      Ρε πλάκα κάνουμε τώρα; Τι φουκαράδες είναι αυτοί;

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος9/5/22 11:16 μ.μ.

    Εγώ πραγματικά θέλω να ισχύουν αυτά που λέει ο κύριος Πάιατ, δηλαδή οι Αζόφ να ΜΗΝ είναι εθνικοσοσιαλιστές. Γιατί αν είναι, έχουμε το ιστορικό ντροπιαστικό χαμηλό, εθνικοσοσιαλιστές να πολεμούν για το Δολάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/5/22 12:37 μ.μ.

      για τον .... άνθρωπο των σιωνιστών που στηρίζει φανατικά Πούτιν και Κρεμλίνο θα γράψει κανεις πάνε οι ..... σύννεφο στην ρωσική πρεσβεία από άτομα του χώρου. δεν ξέρει ο δημητρούλιας και ο άρης για την ουκρανία ξέρει ο οπαδός του φιδέμπορα της αυτοδιοίκησης που γλύφει τα κόκκαλα του λαβρόφ τι να πειτε ρε κακομοιρηδες για το αζοφ 14 προς ενα η αναλογια και κρατανε ακομη αλλοι έλεγαν ψηλά τα λάβαρα στο αζόφσταλ έγινε πράξη

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/5/22 2:12 μ.μ.

      Για κανένα δολάριο δεν πολεμάνε. Για την ελευθερία της Πατρίδας τους, την εθνική ανεξαρτησία και την Ευρώπη των Εθνών αγωνίζονται.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/5/22 2:43 μ.μ.

      2:12 η Ευρώπη των εθνών είναι η Ευρώπη του ΝΑΤΟ και του Μπόρις Τζόνσον;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/5/22 5:12 μ.μ.

      Είναι κατά του ΝΑΤΟ. Το γεωπολιτικό τους δόγμα λέγεται Intermarium.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/5/22 7:48 μ.μ.

      Ολες οι βαλτικες χώρες και οι ανατολικοευρωπαικες μπήκαν ή θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και ο άλλος νομίζει οτι το ιντερμαριουμ είναι γεωπολιτική κατα του ΝΑΤΟ και του αμερικανισμού

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος10/5/22 12:50 π.μ.

    Γίνανε οι πρεζέμποροι που κρατούσαν τους κατοίκους της Μαριούπολης για ομήρους, οι νέοι 300.
    Ὢ καιροί, ὦ ἤθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/5/22 12:31 μ.μ.

      ήρθε και σου πούλησε πρέζα ο Προκοπένκο; μάλλον τους μπερδεύεις με τους τσετσένους που σπρώχνουν στην μόσχα σε λευκά παιδιά ή μήπως δεν τα ξέρεις

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/5/22 2:20 μ.μ.

      διαβάζει ελεύθερη ώρα και μακελειό δεν έχει χρόνο όταν βρίσκει πιστεύει ότι λέει το pronews

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/5/22 11:41 μ.μ.

      "Αστέρα" εσύ (12:50)?

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος10/5/22 11:31 π.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=KBsYuEYlPD8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/5/22 12:29 μ.μ.

    Μονο που γράφεις για κοκκινοπροβίτες καρφώνεσαι σερβε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/5/22 12:34 μ.μ.

    Απο ΑντιΝατοικος: Ας παψει πια ο Μαυρος Κρινος να γραφει τα ιδια και τα ιδια τετριμμενα... Ελεος... ουτε ιδεολογιες υπαρχουν σε αυτον τον πολεμο, ουτε ο πολεμος ειναι αναμεσα σε Ουκρανια και Ρωσια... Φυσικα και οι Ουκρανοι ως τεχνητο εθνος εχουν δικαιωμα στην υπερασπιση της υπερεξαπλωμενης χωρας των, θα επρεπε ομως να σεβονται ολες τις εθνοτητες που ζουν εκει και να μην τις γενοκτονουσαν... Οι κατοικοι που αισθανονταν Ρωσοι γενοκτονηθηκαν, οπως και οι Πολωνοι που ζουσαν στα δυτικα (απο τις ορδες του Μπαντερα) στο Β'ΠΠ... Απαντηστε πρωτα στον εαυτο σας για τις γεωπολιτικες προεκτασεις αυτης της συγκρουσης και μετα για το ποιοι οργανωσαν μεθοδευμενα την τελευταια 20ετια, την "αρπαγη" της Ουκρανιας στο Νατο (και την καταστροφη της), για την ανοδο στη χωρα ενος αντιευρωπαικου σωβινισμου, και για το ποιοι εξοπλισαν και οργανωσαν τα απανθρωπα ταγματα θανατου (Αζοφ κλπ)... Καποιοι συνεχιζουν να βλεπουν "ηρωικες" μορφες στην "αντισταση" των Ουκρανων "Ε/Σ".... εγω βλεπω μονο μισθοφορους προβοκατορες (τυπου κοκκινης προβιας) και μπολικους χρησιμους ηλιθιους που θα χυσουν το αιμα τους για το Νατο και τον Διεθνη ΑγλοΣιωνισμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος10/5/22 4:56 μ.μ.

    Μολδαβία 1992. Τσετσενία 1994 - 1996 και 1999 - 2009. Νταγκεστάν 1999. Γεωργία 2008. Ουκρανία 2014 και σήμερα. Τα εγκλήματα του μοσχοβίτικου ιμπεριαλισμού. Όλοι τα ξεχνούν πλην ελαχίστων. Στα φρύδια μου αν γράψετε για τσολιάδες αυτή είναι η σκληρή αλήθεια αν δεν μπουκώνεστε με ρούβλια όπως μάθατε με τα δολάρια θα την δείτε. Μην περιμένετε να σας τα πει ο Ιβάν και ο Ανδρέας ή ο Ματθαιόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύπριος εθνικιστής10/5/22 5:17 μ.μ.

    Όταν η χώρα σου δέχεται επίθεση αμύνεσαι.Ειτε είσαι εθνικιστής η κομμουνιστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/22 4:37 π.μ.

      εαν η ελλαδα ειχε σε ενα υποθετικο σεναριο κομμουνιστικο καθεστως και της εκανε επιθεση ενα κρατος με καθεστως οπως του χιτλερ θα επρεπε να πολεμησουμε για να υπερασπιστουμε τον κομμουνισμο ; φυσικα και οχι ! οπως και τοτε εαν ξεραμε πως θα καταντουσε ο κοσμος σημερα και βρισκομασταν στο 1941 , με τους γερμανους θα πολεμουσαμε !

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/5/22 7:49 μ.μ.

      Καλά πολέμησε με τα πλήκτρα του Υ/Η σου τώρα.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/5/22 5:09 μ.μ.

      τωρα απο τον υπολογιστη αλλα εαν ξαναγινει κατι παρομοιο με το 1941 δεν θα ξανακανουμε το ιδιο λαθος να πολεμησουμε με τους φιλελευθερους ξανα

      Διαγραφή
  16. Ψωμί - ελιά και Κωτσο βασιλιά γατάκια10/5/22 6:08 μ.μ.

    Στα φρύδια μου ο Πούτιν κι οι Αζοφίτες ρε ΜΚ και λοιποι. Φτάνει ρε το μπαλαμούτι και το παραμυθάκι σας ρε, όχι άλλο κάρβουνο. Εγώ ξέρω ότι η βενζίνα θα πάει στα 2.5€ μες το καλοκαίρι, πάλι κλείσιμο και πρόστιμα θα παίξουν και δε θα χομε ούτε για χαρτομανδηλα να κλάψουμε τη μοίρα μας. Και σεις μας τσαμπουνατε για Αζοφ και Μπαρζωφ και Αζορ για Πούτιν και Ρασπούτιν να πούμε... Ίσα ρε στη χώρα των σεισμολόγων και των λοιμοξιωλογων γινηκατε και γεωπολιτικοί αναλυτές τρομάρα σας παλιομπετουγιες άπαντες.

    Αϊ να κάνει καμμία όμα ο Τούρκος μπας και μπει ο μύλος στη θέση του να πούμε και σφίξει καμία σουφρα γιατί σα πολύς έχει χαλαρώσει η βαλβίδα ανακούφισης σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/22 9:39 π.μ.

      ρε Πα. πριν ασχοληθείς με τον πρωκτό σου καλύτερα να δεις αν θα την βγάλει καθαρή ο αρχηγός σου άντε .... που έχεις και άποψη

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος10/5/22 8:12 μ.μ.

    Έθνος η Ουκρανία λέει... χαχαχα... τα τουίτ ο Αρέστοβιτς τα γράφει στα ρώσικα, ο Αβάκοφ ο Ποροσένκο ο Ζελένσκι μάθανε ουκρανικά στις προεκλογικές τους εκστρατείες μέχρι τότε ξέρανε μόνο ρώσικα (και εβραϊκά)... πρώτα πρέπει ο χώρος να αντιληφθεί ότι η Ουκρανία είναι κάτι σαν την Βοσνία και μετά, μόνο μετά από αυτή τη συνειδητοποίηση, μπορεί να γίνει η οποιαδήποτε σοβαρή ανάλυση του ουκρανικού από εθνικιστική σκοπιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/5/22 10:12 μ.μ.

      σιγά μην ρωτήσει εσένα ο Ουκρανός εθνικιστής αν θα πολεμήσει. ακόμη θυμάται την πείνα λόγω της Μόσχας και τον παππού του να πεθαίνει από τους κομματικούς. δεν πάει καιρός που οι παππούδες του του είπαν τι τράβηξαν στην εξορία επειδή κάποιος από την οικογένειά πολέμησε με τον Μπαντέρα και τον Φουλίδη. Σιγά μην ρωτήσει εσένα τον Κασιδιάρη τον Μιχαλολιάκο τον ιερό λόχο τον Βελόπουλο την ελεύθερη ώρα ή το μακελειό και το pronews. Σας γράφει κανονικά στις αρβύλες που φοράει στο Αζοφσταλ και σας φτύνει αλλά νομίζετε ότι βρέχει

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/5/22 10:37 μ.μ.

      Σε διαψεύδουν αιωνες ουκρανικής φλόγας για την ελευθερία της πατρίδας και η πλούσια κληρονομιά της μπαντερικής τρίτης θέσης και οχι μονο.

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος10/5/22 9:07 μ.μ.

    Ακριβως, οι εθνικιστές στην Ελλάδα ποτε δεν ήταν σοσιαλιστές, ολο με πολεμικα και "εθνικά" θέματα ασχολούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/5/22 10:34 μ.μ.

      Αλήθεια είναι αυτό. Ο ελληνικός εθνικιστικός χώρος από Δραγούμη-Γιαννόπουλο ως σήμερα έχει 120 χρόνια ιστορία. Σε αυτά, η μόνη επιστημονική οικονομική ανάλυση από εθνικιστική σκοπιά είναι του καθηγητή Δημοσθένη Στεφανίδη. Ο υπόλοιπος "χώρος" εδώ και 120 χρόνια στην Οικονομία υποστήριζε πάντα απλά ό,τι ήταν της μόδας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/5/22 12:46 π.μ.

      Ναι επειδή τέτοιες ιδεολογίες όπως και οι υπόλοιπες εισαγόμενες, είναι ξένες ως προς την εθνική μας ιδιοσυγκρασία. Επιπλέον ο "ελληνοκεντρικος εθνικισμός" ως ιδεολογία εμπεριέχει όλες τις πολιτικές θεωρίες, απ'τον αναρχισμό μέχρι την απολυταρχία.
      Εθνικοσοσιαλισμος, φασισμός και λοιπές κινήσεις είναι ξένα σώματα πάνω σε αυτό που αποκαλείται ελληνικός εθνικός χώρος. Κάθε πολιτική ιδεολογία εμπεριέχει ψήγματα που δύναται να συνεισφέρουν στη πατρίδα. Όπως και κάθε οικονομική θεωρία και για αυτό τίποτα και κανένας δεν πρέπει να αποκλειστεί. Αυτό το εξισωτικο που διακατέχει τον κοινωνισμό της Δύσης, απορώ πως τον ασπάζονται οι οπαδοί της αριστείας και της φυλετικής ανισότητας.
      Εκλεκτικισμός κύριοι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/5/22 1:46 μ.μ.

      Ο εθνικοσοσιαλισμός δεν πιστευει στον "ισωτισμο" κανενός "κοινωνισμου". Αντίθετα προτάσσει την διάλυση του καπιταλιστικού συστήματος και την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου οργάνωσης

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/5/22 5:14 μ.μ.

      Δεν επιτάσσει την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής; Τον σοσιαλισμό μέσω και από το κράτος δεν διακηρύσσει;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος12/5/22 12:03 π.μ.

      Και ο καπιταλιστής Ρούζβελτ κοινωνικοποίηση ενα σωρό μέσα, η οικονομία δεν είναι μια απλή εξίσωση αλλά πολλα παραπάνω.

      Διαγραφή
  19. Ανώνυμος11/5/22 2:12 μ.μ.

    10:34 δήλωσε ποτέ εθνικιστης ο Περικλής Γιαννόπουλος και δε το ξέρω; Καλά για Ιων Δραγούμη τα έχουνε αναλυσει οι συναγωνιστές πολύ εύστοχα σε περσινες εκπομπές ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/5/22 4:05 μ.μ.

      Έτσι ακριβώς. Ειδικά αυτές με τον Ξατζηγώγο ήταν οι πιο κατατοπιστικές.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/5/22 12:02 π.μ.

      Προφανώς! Ουτε ακροδεξιοί του στυλ στοκος, χατζηγωγος κτλ δε πιστεύουν τα παραμύθια σας!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος12/5/22 10:48 π.μ.

      Ναι. Όμως λένε τα ίδια με εσένα. Με εξαίρεση την Αλβανολαγνεία και τη νατοϊκή οσφιοκαμψία Σε αυτό το θέμα είναι λιγότερο αστείοι από εσένα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος12/5/22 5:39 μ.μ.

      Για "νατοϊκή οσφυοκαμψια" μιλάνε μόνο κάτι τελειωμένοι οπαδοί του ρωσοκινεζικου άξονα πουτινικε δραγουμολαγνε μου

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος12/5/22 9:18 μ.μ.

      Αυτοί είναι πιο λίγοι και από τη δική σου συμμορία ναζιάρικο αγόρι.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος12/5/22 9:19 μ.μ.

      Για δήθεν σφαγές κατατρεγμένων Κοσοβάρων από αιμοπότες Σέρβους ποιοι λένε, δαπιτάκο μου;

      Διαγραφή
  20. Ανώνυμος12/5/22 9:42 π.μ.

    Ποιοι είναι οι "συναγωνιστές"; Ο νοσφεράτου με την ..... που μπερδεύει Ρενάν με Γκενόν; κατά τ' άλλα, ούτε ο Φίχτε δήλωσε ποτέ επί λέξει "είμαι Γερμανός εθνικιστής", αλλά δεν υπάρχει ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας που να μην ξεκινά την ιστορία του γερμανικού εθνικισμού από αυτόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος12/5/22 6:42 μ.μ.

    οχι ... συναγωνιστες ειναι ο χοντρος , ο ανεργος σαλβινι , ο .... και κανας φασιζων antinazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/5/22 9:18 μ.μ.

      με αυτούς είναι οι Χατζηγώγοι σου, τα ορφανά των Γεωργαλάδων, που λένε στα πρόβατα ότι είναι εθνικοσοσιαλιστές.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/5/22 12:15 π.μ.

      δεν ειμαι ο εμπορακος για να ειναι ο χατζηγωγος μαζι μου ...ατυχησες .

      Διαγραφή
  22. Ανώνυμος13/5/22 12:15 μ.μ.

    «Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού! Σκοτώστε! Σκοτώστε! Τσακίστε το φασιστικό θηρίο στη φωλιά του! Αρπάξτε σαν λεία τις Γερμανίδες, βιάστε και εξευτελίστε τη φυλετική τους υπερηφάνεια! Σκοτώστε τους φασίστες, σκοτώστε τους: όλοι οι φασίστες είναι ένοχοι, γεννημένοι και αγέννητοι! Ο σύντροφος Στάλιν το είπε: τσάκισε το γερμανικό θηρίο στη φωλιά του!». (Διακήρυξη προπαγάνδας του λόγιου Ilija Ehrenburg – του πιο σημαντικού και παραγωγικού Σοβιετικού συγγραφέα – προς τα σοβιετικά στρατεύματα που προελαύνουν προς το Βερολίνο).

    Αυτό είναι ένα από τα πολλά μηνύματα προπαγάνδας και ρητορικής μίσους που διανεμήθηκαν σε σοβιετικούς στρατιώτες, μαζί με αλκοόλ και ναρκωτικά, εξαπολύοντας τη δολοφονική μανία τους εναντίον Γερμανών ανδρών, γυναικών και παιδιών.

    Ο μελετητής Ehrenburg προέτρεψε τη δολοφονία όλων των Γερμανών, ακόμη και των αγέννητων και όχι μόνο των στρατιωτών. Τα αποτελέσματα του τόσο μεγάλου φυλετικού μίσους ήταν απτά και καταστροφικά. Η εισβολή στη Γερμανία από τη Σοβιετική Ένωση κατέληξε σε ένα λουτρό αίματος που φαινόταν ότι δεν είχε τέλος. Για να πληρώσουν τις συνέπειες αυτών των σφαγών, που προκάλεσε η προτροπή του Ehrenburg, ήταν πάνω απ’ όλα οι Γερμανίδες και τα κορίτσια που βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν βάναυσα.

    Σε αυτό το κύμα αγριότητας και βαρβαρότητας αντιτάχθηκε το αριστοκρατικό, πολεμικό και ηρωικό πνεύμα των ατρόμητων Ανδρών που διεκδίκησαν την επικύρωση μιας Ευρωπαϊκής Τάξης, ενάντια στην ανατροπή του αμερικανισμού και του μπολσεβικισμού.

    Τις τελευταίες ώρες μιας ετοιμοθάνατης Ευρώπης, μεταξύ 25 Απριλίου και 2 Μαΐου 1945, το παράδειγμα όσων κλήθηκαν να υπερασπιστούν τη γερμανική πρωτεύουσα σφραγίστηκε με αίμα και θυσίες. Αν και η έκβαση της σύγκρουσης ήταν σημαδεμένη, αυτά τα παιδιά, παιδιά μιας Ευρώπης με αρχαία καρδιά, δεν τα παράτησαν και θέλησαν να μαρτυρήσουν το τέλος των αμετάβλητων αξιών του πολιτισμού. Στον καπνό και τα ερείπια ενός ισοπεδωμένου Βερολίνου, καταναλώθηκε η σθεναρή αντίσταση αυτών των γενναίων στρατιωτών ενάντια σε έναν εξαιρετικά ανώτερο αριθμό Σοβιετικών.

    Για τους ηρωικούς μαχητές που υπερασπίστηκαν το Βερολίνο, το παρελθόν και το μέλλον δεν υπήρχαν πια, αλλά υπήρχε μόνο ένα ατελείωτο παρόν. Η αίσθηση της πραγματικότητας θρυμματίστηκε στο μυαλό τους αλλά όχι στην καρδιά τους.

    Μέσα στα ερείπια του Βερολίνου, εκείνες τις τραγικές μέρες του 1945, θάφτηκε η μοίρα της Ευρώπης. Μαζί της πέθαναν η κληρονομιά, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα και η ταυτότητα μας.

    Δεδομένου ότι ο πόλεμος του οποίου το τέλος γιορτάζεται δεν ήταν μόνο ο εμφύλιος και παγκόσμιος πόλεμος, αλλά η ιστορική τραγωδία που οδήγησε στην εκθρόνιση της Ευρώπης και μετέφερε τα διακριτικά της διοίκησης του εδάφους της ηπείρου μας στη Ρωσία και την Αμερική. Tο ηλιοβασίλεμα της Δύσης προφήτευσε ο Σπένγκλερ το 1917, γίνεται μια συντριπτική, εμφανής πραγματικότητα.

    Μια μέρα ο Απόλλων θα ξανάρθει και θα είναι για πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/5/22 7:56 μ.μ.

      Μισές αλήθειες λες, και μισή αλήθεια = ψέμα.

      Ούτε 24ωρο δεν είχε παρέλθει από όταν έγραψε αυτό που παραθέτεις ο Έρενμπουργκ (που δεν ήταν παρά δημοσιογράφος στην Κράσναγια Ζβεζντά εκείνη την εποχή, δηλαδή ούτε Πράβντα ούτε Ισβέστια), και αμέσως ο Γκεόργκι Αλεξαντρόφ, υπεύθυνος προπαγάνδας του ΚΚΣΕ και διευθυντής της Πράβδα (προφανώς με εισήγηση Στάλιν) απάντησε και ΑΝΑΙΡΕΣΕ τα λεγόμενα του Έρενμπουργκ:

      Ο ΕΡΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΕΙ

      Georgij F. Alexandrow

      ολόκληρο το κείμενο εδώ:
      http://anasintaxi.blogspot.com/2018/07/georgij-f-alexandrow.html

      Η γραμμή με την οποία ο Κόκκινος Στρατός αντιμετώπιζε τότε το γερμανικό πληθυσμό είχε γίνει ρητά και κατηγορηματικά γνωστή από τον ίδιο το Στάλιν ήδη από 23-2-1942: "οι Χίτλερ έρχονται και παρέρχονται, ο γερμανικός λαός μένει". Και γι' αυτό δεν υπήρξε πολιτική γενοκτονίας. Το επιβεβαιώνει και ο Herms Niel (συνθέτης του εμβατηρίου Erika και μέλος του NSDAP) όταν γράφει σε επιστολή στον πατέρα του το Φεβρουάριο του 1946: "Der Russe ist nicht arrogant, er gönnt dem Menschen das Leben. Denn stelle dir vor, der Russe würde es mit uns auch so machen, wie unsere es in Russland getrieben haben sollen."

      Αν πραγματικά το θέλανε τότε οι Ρώσοι θα την κάνανε χωράφι τη Γερμανία και δε θα υπήρχε ζωντανός φρίτσης σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/5/22 4:29 μ.μ.

      ακόμη και αν το αντιστρέφει ο γεωργιανός για λόγους τακτικής παραμένει το γεγονός ότι ο κόκκινος στρατός σκότωσε χιλιάδες αμάχους και βίασε μέχρι και αιχμάλωτες πολέμου πολωνικής και εβραϊκής καταγωγής

      Διαγραφή
  23. Παναγιώτης13/5/22 1:10 μ.μ.

    To ίδιο ποίημα του Ουκρανού ποιητή δημοσιεύτηκε στον χθεσινό (12-5-22) "Στόχο". Εκεί γράφει την τελευταία σελίδα(κοινός νους) ο κατά δήλωση του αμερικανόφιλος δημοσιογράφος Χατζηγώγος. Και ο "Στόχος" την Ουκρανία υποστηρίζει και υπενθυμίζει τον κίνδυνο του Πανσλαβισμού. Παράλληλα υποστηρίζει ότι μέσα στην Πατρίδα μας υπάρχουν κάποιοι που πληρώνονται από τη Ρωσία για να την εξυπηρετούν προπαγανδιστικά. Συμφωνείτε με την άποψη αυτή αγαπητοί φίλοι της Σ.Ο. του Μαύρου Κρίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Παναγιώτη απευθύνεις το ερώτημα σε μια σ.ο. που πρώτη έγραψε στο διαδίκτυο για τον ρόλο του Στόχου του Καψάλη και διαθέτουμε και σχετικό αρχείο άκρως σοκαριστικό. Άρα το υπονοούμενο καλύτερα καλό είναι να το κατευθύνεις σε αυτούς που διατηρούν επαφές με σιωνιστές του Τραμπ και δηλώνουν λαγνεία για την πολιτική του Κρεμλίνου ενώ παράλληλα στο σπίτι τρώνε παντόφλα από την Ρωσίδα σύζυγο για να γράφουν αντιγραφή τα δελτία τύπου της πρεσβείας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/5/22 3:51 μ.μ.

      Ο λαος απαιτεί να αποκαλυφθεί το αρχείο της σο σχετικά με τα ακροδεξια σκυλιά του αμερικανισμού των στόχων κτλ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/5/22 6:48 μ.μ.

      Δελτίο τύπου της Δούμας για όποιον κατάλαβε...

      Διαγραφή
    4. Είναι πολλές οι πρεσβείες. Κάποιες παίζουν στο οικονομικό πεδίο κάποιες στο θρησκευτικό και κάποιες στο εθνικό. Όλες έχουν σχέση με ΜΚΟ ιδρύματα και εταιρίες που πουλάνε όπλα. Ένα μεγάλο παζάρι η σύγχρονη Ελλάς. Αξιομνημόνευτα τα άρθρα της χα για τον Πούτιν από τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Όπως κάποτε οι γνωστοί αριστεριστές δημοσιογράφοι τα έπαιρναν από το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών στο όνομα του αντιφασισμού έτσι οι σύγχρονοι ακροδεξιοί τα παίρνουν μέσω ομάδων και think tanks της ανατολής στο όνομα της αποναζιστικοποίησης. Δεν είναι τυχαία η λύσσα πολλών για το αν θα πετύχει η εισβολή. Όπως κάποτε κάποιοι έλεγαν βάστα Ρόμελ ...σήμερα λένε βάστα Βλαδίμηρε!

      Διαγραφή
  24. Ανώνυμος13/5/22 4:27 μ.μ.

    προσοχή διαβάζει μκ κάθε βράδυ συνοδεία του Bella ciao ο γνωστός Η.Η. άρθρα για την Ουκρανία και ..... πολύ με το να βρίζει το αζοφ και να υμνεί τους Τσετσένους ε ρε γλέντια με τον αναλυτή που διδάσκει κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος14/5/22 9:36 π.μ.

    Να δημοσιεύει το υλικό αυτό για τον Στόχο και τον Γ.Καψαλη ο μαύρος κρίνος.Θα το τολμήσει; Θα περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάλεξε θέμα επί εποχής του Καψάλη και αν υπάρχει το αντίστοιχο αρχείο ευχαρίστως. Με μια προϋπόθεση: να αναδημοσιεύεται ΕΣΕΙΣ πηγή και το άρθρο. Με μια μικρή αναζήτησης θα βρείτε παλαιότερα άρθρα.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.