Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ: ο στρατιώτης που τον ξέχασαν εύκολα οι υποστηρικτές του Πούτιν και των Τσετσενικών δυνάμεων εισβολής στην Ουκρανία οι οποίες κατέστρεψαν την Ελληνική Μαριούπολη και σκότωσαν χιλιάδες Ουκρανούς χριστιανούς







Ο Νεομάρτυρας Ευγένιος Ροντιόνωφ γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1977 κοντά στη Μόσχα-και συγκεκριμένα στο χωριό Κουρίλοβο, στην περιοχή της πόλεως Παντόλσκ-. Ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας και βαπτίστηκε Ορθόδοξος Χριστιανός κατά την παιδική του ηλικία. Η μητέρα του ονομάζεται Λιουμπόβ (=αγάπη) Βασίλιεβνα.

Το 1989 η γιαγιά του πήρε τον μικρό Ευγένιο και τον πήγε στην Εκκλησία, για να εξομολογηθεί για πρώτη φορά και να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων. Ο ιερέας πρόσεξε ότι το παιδί δε φορούσε Σταυρό και κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης του φόρεσε ένα Σταυρό, τον οποίο ο μικρός Ευγένιος δεν τον έβγαλε ποτέ από πάνω του· μάλιστα, έφτιαξε ένα χονδρό κορδόνι και τον πέρασε εκεί. Η μητέρα του, όταν είδε ότι φορούσε Σταυρό, τον προέτρεψε να τον βγάλει, διότι, όπως είπε, θα τον περιγελάσουν οι συμμαθητές του. Ο Ευγένιος δεν απάντησε, αλλά και δεν την υπάκουσε. 

Όταν τελείωσε τις σπουδές του το 1994, εργάστηκε ως επιπλοποιός, επάγγελμα που του απέφερε πολλά έσοδα.

Στις 25 Ιουνίου του 1995 παρουσιάστηκε στο Στρατό και μετά τη βασική του εκπαίδευση, στις 13 Ιανουαρίου του 1996, τοποθετήθηκε στα συνοριακά φυλάκια Τσετσενίας - Ηγκουερίνας. Ακριβώς ένα μήνα μετά, στις 13 Φεβρουαρίου του 1996, αιχμαλωτίστηκε. Η αιχμαλωσία έγινε ως εξής: η στρατιωτική υπηρεσία έστειλε τέσσερις στρατιώτες-μεταξύ των οποίων και τον Ευγένιο-να κάνουν ελέγχους στα αυτοκίνητα που διέρχονταν από ένα συγκεκριμένο δρόμο. Δυστυχώς, οι αρμόδιοι έστειλαν τους στρατιώτες χωρίς να υπάρχει καμιά προηγούμενη οργάνωση (δεν υπήρχε καν φωτισμός)  και καμιά ασφάλεια. Από αυτόν το δρόμο περνούσαν πολύ συχνά Τσετσένοι μεταφέροντας όπλα, αιχμαλώτους και ναρκωτικά. 

Τη νύχτα εκείνη πέρασε από εκείνο το δρόμο ένα ασθενοφόρο. Όταν οι στρατιώτες το σταμάτησαν για έλεγχο, ξαφνικά μέσα από αυτό πετάχτηκαν πάνω από δέκα Τσετσένοι, πολύ καλά οπλισμένοι. Ακολούθησε συμπλοκή και οι Τσετσένοι συνέλαβαν και τους τέσσερις στρατιώτες. Αυτό έγινε στις 3 τη νύχτα. Στις 4 η ώρα ήρθαν άλλοι στρατιώτες για αλλαγή φρουράς· φυσικά δεν τους βρήκαν και κατάλαβαν αμέσως τι είχε συμβεί. Μετά από λίγες μέρες η υπηρεσία του στρατού ενημέρωσε τους γονείς των στρατιωτών για την εξαφάνισή τους. 

Η μητέρα του Ευγένιου κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για εξαφάνιση, αλλά για αιχμαλωσία, και πήγε με κίνδυνο της ζωής της στην Τσετσενία, για να βρει το παιδί της. Έφτασε στην πόλη Χαγκαλά και μετά από πολλές προσπάθειες ήρθε σε επαφή με τους αρχηγούς διαφόρων αντάρτικων ομάδων της Τσετσενίας προσπαθώντας να μάθει για την τύχη του Ευγένιου, διότι γνώριζε ότι οι Τσετσένοι δε σκοτώνουν αμέσως τους αιχμαλώτους, αλλά περιμένουν μήπως πάρουν λίτρα και τους ελευθερώσουν. 

Οι ίδιοι οι Τσετσένοι της είπαν ότι ο γιος της ζούσε, αλλά ήταν αιχμάλωτος και σιώπησαν με νόημα προσπαθώντας να υπολογίσουν πόσα χρήματα μπορούσαν να αποσπάσουν από αυτήν. Εκείνον τον καιρό ένας ζωντανός στρατιώτης αιχμάλωτος στοίχιζε 10.000 δολάρια, ενώ ένας αξιωματικός 50.000. Όταν κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν αρκετά χρήματα, αποφάσισαν να τον σκοτώσουν. Η μητέρα του πήγε παντού για να τον ψάξει, πέρασε από χωριά, από δρόμους με νάρκες, από μέτωπα συγκρούσεων, γνώρισε πολλούς αξιωματικούς Τσετσένους και, όπως η ίδια λέει, «πέρασα από όλους τους κύκλους του άδη». 

Από την πρώτη μέρα της αιχμαλωσίας του Ευγένιου, που διήρκησε 100 ημέρες, οι αντάρτες, επειδή είδαν ότι φοράει Σταυρό, προσπάθησαν να τον κάμψουν ψυχικά, ώστε να καταφέρουν-αν ήταν δυνατό-να τον αναγκάσουν να αρνηθεί την πίστη του, να βγάλει το Σταυρό, να γίνει μουσουλμάνος και να τον κάνουν δήμιο και φονιά των άλλων Ρώσων αιχμαλώτων. Ο Ευγένιος, βέβαια, αρνήθηκε όλες τις προτάσεις και, παρά τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, τα πάμπολλα βασανιστήρια και τις υποσχέσεις ότι θα ζήσει αν βγάλει το σταυρό του, δεν μπόρεσαν να τον κάμψουν. 

Αργότερα, οι ίδιοι οι αρχηγοί των ανταρτών είπαν στη μητέρα του: «εάν ο γιος σου γινόταν σαν ένας από εμάς, δε θα τον αδικούσαμε». 

Στις 23 Μαΐου του 1996, δηλαδή την ημέρα των γενεθλίων του, πήραν τους τέσσερις αιχμαλώτους στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και τον Ευγένιο, για να τους σκοτώσουν. Πρώτα σκότωσαν τους τρεις συναιχμαλώτους του. Έπειτα, πρότειναν για τελευταία φορά στον Ευγένιο να βγάλει το Σταυρό λέγοντας ότι «ορκιζόμαστε στον Αλλάχ ότι θα ζήσεις». Ο Ευγένιος και πάλι αρνήθηκε και τότε υπέστη το φρικτό του μαρτύριο. Τον έσφαξαν με μαχαίρι κόβοντας εντελώς το κεφάλι του, αλλά δεν τόλμησαν να βγάλουν το Σταυρό από το λαιμό του. Τον έθαψαν μεν με το σταυρό, αλλά χωρίς το κεφάλι.

Τελικά, η μητέρα του βρήκε τον Ευγένιο μετά από εννέα μήνες. Και πάλι ζήτησαν οι Τσετσένοι 4000 δολάρια για να της δώσουν το λείψανο. Της έδωσαν και βιντεοκασέτα με το μαρτύριο του γιου της και της διηγήθηκαν οι ίδιοι την πορεία της αιχμαλωσίας του και τα βασανιστήρια.

Η μητέρα του Ευγένιου πούλησε το διαμέρισμά της και ό,τι άλλο μπορούσε-μέχρι και ρούχα-για να μπορέσει, αφενός μεν να δώσει τα λίτρα, αφετέρου δε να ανταπεξέλθει στα έξοδα εκταφής, ειδικού φέρετρου, μεταφοράς κλπ., τα οποία δεν ήταν και λίγα.

Τελικά στις 20 Νοεμβρίου του 1996 μετέφερε το λείψανο στο χωριό τους και το έθαψε στο κοιμητήριο. Μετά από λίγες μέρες ο πατέρας του Ευγένιου πέθανε δίπλα στο μνήμα από τη λύπη του.

Αμέσως, σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας ο άγιος μάρτυρας Ευγένιος άρχισε να εμφανίζεται και να κάνει θαύματα. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες μαρτυρίες και θαυμαστές επεμβάσεις:

Ένα κοριτσάκι που έμενε σε Ορθόδοξο ορφανοτροφείο διηγήθηκε ότι της εμφανίστηκε κάποτε ένας ψηλός στρατιώτης με κόκκινο μανδύα, ο οποίος της είπε ότι είναι ο Ευγένιος, την έπιασε από το χέρι και τη οδήγησε στην Εκκλησία. Το κοριτσάκι λέει: «παραξενεύθηκα που φορούσε κόκκινο μανδύα, διότι οι στρατιώτες δε φορούν σήμερα τέτοιο μανδύα, και σκέφτηκα ότι αυτός πρέπει να είναι ο μανδύας του μάρτυρα».

Σε πολλές Εκκλησίες έχουν δει ένα στρατιώτη με πύρινο μανδύα, ο οποίος βοηθάει τους αιχμαλώτους στην Τσετσενία να δραπετεύσουν από την αιχμαλωσία τους και να διαφύγουν από κάθε κίνδυνο, όπως νάρκες κλπ.

Σε ένα νοσοκομείο τραυματιών πολέμου οι τραυματισμένοι στρατιώτες πιστοποιούν ότι ένας άγιος μάρτυρας Ευγένιος τους βοηθάει, ειδικά όταν πονάνε πολύ. Όταν κάποιοι από αυτούς πήγαν στο Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, είδαν την εικόνα του μάρτυρα και αναγνώρισαν αυτόν που τους βοήθησε.

Το στρατιώτη με τον κόκκινο μανδύα τον γνωρίζουν και οι φυλακισμένοι. Κυρίως βοηθάει τους πολύ καταβεβλημένους και συντετριμμένους ψυχικά λόγω της φυλακίσεως τους.

Το 1997 με ευλογία του Πατριάρχη Αλεξίου εκδόθηκε ένα βιβλίο με τίτλο «Νέος μάρτυς του Χριστού στρατιώτης Ευγένιος». Ένας ιερέας ονόματι Βαντίμ Σκλιαρένσκο από το Ντνεποπετρόφκ έστειλε στο Πατριαρχείο μία αναφορά όπου έγραφε ότι το εξώφυλλο του βιβλίου με τη φωτογραφία του αγίου μυροβλύζει. 

Μετά από τρία χρόνια και τρεις μήνες ο αρχηγός και όλη η ομάδα του, οι σφαγείς του Ευγένιου, σκοτώθηκαν από τους ίδιους τους Τσετσένους μετά από εμφύλιες αντιπαραθέσεις. 

Καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά περισσότερο την ημέρα του Μαρτυρίου του, στις 23 Μαΐου, έρχονται για προσκύνημα στο τάφο του πολλοί πιστοί και αναφέρονται πολλά θαύματα.   

πηγή

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/5/22 6:27 μ.μ.

    ΜΚ συνεχίζεις δυστυχώς την πολύ χαμηλού επιπέδου προπαγάνδα. Οι ουαχαμπιστές Τσετσένοι τρομοκράτες (οι οποίοι έχουν το ελεύθερο να τριγυρνάνε και να οργανώνονται στα ευρωπαϊκά κράτη) έχουν από το 14' 2 δικά τους τάγματα εθελοντών στην Ουκρανία (για να μην μιλήσουμε για μεμονωμένους εθελοντές). Δεν το ξέρεις αυτό; Δεν ξέρεις ότι στην Τσετσενία, από το 1999 υπάρχει εσωτερική σύγκρουση μεταξύ των ουαχαμπιστων αυτονομιστών και των "καθεστωτικών" που αναγνωρίζουν την εξουσία της Ρωσίας; Και ότι προφανώς το καθεστώς στην Τσετσενία, μετά την νίκη της Ρωσίας στον 2ο πόλεμο, είναι πιστό στην Ρωσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/22 12:11 μ.μ.

      ότι του Καντίρ οφ είναι και αυτοί μακελάρηδες σου διαφεύγει ότι πουλήθηκε η φάση τους για τα λεφτά το ξεχνάς ότι ο πρώην ισλαμιστής μπαμπάς Καντίροφ έκοβε κεφάλια των Ρώσων επίσης ΡΕ ξεφτιλες ακροδεξιοί η Ουκρανία είναι πιο ορθόδοξη από την Ρωσία

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/5/22 12:26 μ.μ.

      εδώ ο άλλος γράφει 14wagner88 με Ιουδαίο αρχηγό η εταιρεία του φίλου του Πούτιν παράλληλα δηλώνει και καλά εθνικοεπαναστάτης wannabe

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος29/5/22 12:32 μ.μ.

      Οι του καντιρόφ με τον πατέρα πρώτο πρώτο κατάλαβαν οτί η επιλογή είναι η ισοπέδωση και καταστροφή ή συμμαχία με τους Ρώσους και έπραξαν αναλόγως. Ο καντιρόφ (ο μπαμπάς) ανησυχούσε για την αύξηση της επιρροής των ουαχαμπιστών και λοιπών τζιχαντιστών μεταξύ των ανταρτών. Οι Ρώσοι τους υπέταξαν και τώρα τους χρησιμοποιούν. Αντιθέτως οι ουαχαμπιστές αντάρτες που αποφάσισαν να συνεχίσουν τον πόλεμο ζούνε άνετα σε ευρωπαικά κράτη και, ξαναλέω γιατί αυτό βολικά το αγνοείτε, από το 14' έχουν 2 εθελοντικά τάγματα δικά τους στην Ουκρανία να πολεμάνε κατά των Ρώσων. Δεν βρίσκεις μια υποκρισία εδώ;

      Το κείμενο κατηγορεί τους Ρώσους γιατί... χρησιμοποιούν Τσετσένους (ποιούς; τους τσετσένους που υποτάχθηκαν και αναγνωρίζουν την εξουσία τους) ενώ οι τσετσένοι που συνεχίζουν την εξέγερση πολεμάνε εδώ και 7-8 χρόνια στο πλευρό της ουκρανίας!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/22 9:03 μ.μ.

    Να ακριβολογούμε παρακαλώ. Στη Μαριούπολη "Ουκρανούς Χριστιανούς" δε σκότωσαν, γιατί εκεί δεν υπάρχουν τέτοιοι.

    Ρώσους Χριστιανούς, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/5/22 12:32 π.μ.

    Επιχείρηση "απο-ουκρανοποίησης" από τα σχολεία ξεκίνησε ο Πούτιν στην Μαριούπολη. Εκτός του ότι δεν υπάρχει ηχηρότερη ομολογία πως το "πνεύμα" της Μαριούπολης (και όχι μόνο αυτής) ανήκει σώματι και ψυχή στην βασανισμένη Ουκρανία και στους Υπερασπιστές της με τα δοξασμένα αρχαιοελληνικά συνθηματικά ονόματα (όπως "Ορέστης" κλπ.), πέραν του ότι αυτή του η ενδημική ρωσομογγολική βαρβαρότητα θα οδηγήσει σε νέο Ουκρανικό αντάρτικο για το οποίο η υπόλοιπη Λευκή Ευρώπη πρέπει να τον "ευγνωμονεί" διότι είναι ο μοναδικός τρόπος αφύπνισής της, το ερώτημα είναι σε ποιους κατοικους και μαθητές απευθύνεται. Όταν από τους 450.000 κατοίκους προ της εισβολής έχουν απομείνει μετά τους βομβαρδισμούς, τις αναγκαστικές εκτοπίσεις και τα παιδομαζώματα-απαγωγές, μόλις 100.000 που ψάχνουν εναγωνίως μια στάλα επιβίωσης ανάμεσα στα ματωμένα χαλάσματα. Φτωχή όμως και η "συγκομιδή" σε συμμετοχές, μόνο 53 δάσκαλοι σε 7 σχολεία δήλωσαν συμμετοχή στην πνευματική εθνοκάθαρση που επιχειρεί μαζί με αυτήν της φυσικής εθνοκάθαρσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/22 12:43 μ.μ.

      Στην μαριούπολη, πριν το πραξικόπημα το 14', το 50% του πληθυσμού ήταν Ρώσοι (όχι ρωσόφωνοι, Ρώσοι) και από τους ουκρανούς σχεδόν όλοι ήταν ρωσόφωνοι (και φιλορώσοι). Δηλαδή σε μια πόλη που ΟΛΟΙ μιλάνε ρωσικά από τότε που ιδρύθηκε επέβαλε το 14' η ουκρανία τα ουκρανικά ως επίσημη γλώσα και τώρα έχετε το θράσος, 8 χρόνια μετά, να μιλάτε για "από-ουκρανοποίηση".

      Έχετε φτιάξει στο μυαλό σας έναν παράλληλο κόσμο μαύρου-άσπρου που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  4. Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο ρε μάγκες...

    Βάλτε και κάνα ρβάνιτικο μοιρολόι τώρα για τη πτώση της βασιλεύουσας των Ρωμνιών, να δέσει το γλυκό μιας που ξεκινήσατε τη κατρακύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/22 12:52 μ.μ.

      μόνο κάτι Σέρβοι αντιναζί και οι Έλληνες έχουν τέτοια μανία με τους Τσετσένους ακόμη και οι Βούλγαροι στηρίζουν Αζοφ όχι Ζελένσκι Αζοφ θα ακούτε Μαριούπολη και θα κλαίτε τρεις μήνες μόνοι τους ούτε εργαστήρια βρήκαν ούτε ξένους στρατηγούς ούτε χημικά ούτε Εβραίους κομάντος μια ζωή ψεύτες νεοχρυσαυγουλοι φίλοι του Τζιμπούρ κολλητοί του Σαββίδη ..... και ..... και ο εκδότης ....

      Χίλια χρόνια Azovstal

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/5/22 1:04 μ.μ.

      Ποιός έχει μανία με τσετσένους ρε άνθρωπε, ξέρεις ανάγνωση; Είσαι σε παράκρουση, αραδιάζεις 20 σαχλαμάρες και νιώθεις δικαιωμένος. Αν ταυτίζεις κάθε φασίστα που στηρίζει Ρωσία με την χρυσή αυγή και τον Σαββίδη (!!!) μήπως τότε να σε ταυτίσω και εγώ με την νέα δημοκρατία και να σε πω σερβιτόρο της πρεσβείας;

      Τα χίλια χρόνια ήταν 80 μέρες τελικά, δεν πειράζει

      Διαγραφή
    3. Μπαντέρα29/5/22 1:14 μ.μ.

      όπως είπε και ο Άρης Αρίων που ζει στην Ουκρανία στο αζοφσταλ σφυρηλατήθηκε η ενότητα του ουκρανικού λαού. τώρα τι λέει ο κάθε κύριος Κατσίκης Αστεράτος για την εισβολή το γράφουν όπως λέει και ο μκ στις αρβύλες τους. σιγά μην κρίνουν οι άκαπνοι τους εθνικιστές Κοζάκους που οχτώ χρόνια έπεφταν νεκροί από τους μαφιόζους των λαϊκών δημοκρατιών που σύντομα θα γίνουν αποικίες της Κίνας. δεν ήξεραν να είναι βλάκες να υποδεχτούν με λουλούδια τους Τσετσένους φονιάδες στην μεγαλύτερη ελληνική παροικία που ήταν και έδρα των ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

      τιμή στους τριτοθεσίτες μπαντεριστές του Azov Division

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος29/5/22 1:23 μ.μ.

      Καμιά σχέση γκαρσόν οι Κοζάκοι με Αζόφ. Οι Αζόφ προέρχονται από Χάρκοβο (προσωπική σεκιούριτι του μαφιόζου Αβάκοφ επί προεδρίας Γιούσενκο και χουλιγκάνοι του ιδιοκτήτη της Μέταλιστ πριν το 2014), ο Μπιλέτσκι και ο Προκοπένκο ήταν ΞΕΝΟΙ στη Μαριούπολη (τους την είχε δώσει ως φέουδο ο εβραίος ολιγάρχης Βάλτσμαν-Ποροσένκο για να μην του κουνιούνται μετά το Μαϊντάν), ενώ όλοι οι Κοζάκοι του Ντονμπάς πολέμησαν στο πλευρό των ΛΔΝ και ΛΔΛ.

      Είσαι που είσαι πανάσχετος στο ουκρανικό, θες να το παίξεις και φανφάρας με λέξεις που αγνοείς την έννοιά τους. Γκαρσόν από τα λιντλ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος29/5/22 10:07 μ.μ.

      Τι παλεύεις και εσύ ρε 1:23, οι τύποι είναι άσχετοι. Οκ όλοι έχουμε τις συμπάθειές μας αλλά προσπαθούμε να διατηρούμε μια στοιχειώδη σοβαρότητα και αντικειμενικότητα, αυτοί παθιάζονται, αφρίζουν και δεν ξέρουν τι γράφουν, σαν κακομαθημένη 12χρονη που κάποιος της προσέβαλε τον Τζάστιν Μπίμπερ

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/5/22 1:28 π.μ.

    Εξευτελισμός Μαύρου Κρίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/5/22 5:03 μ.μ.

    Ελπιζουμε ο αγωνιστικος-επαναστατικος νατοϊσμος να επιτρεψει να γραφτουν 2 λογια ,εστω και τυπικα,για την σημερινη ημερα...Εκτος και αν οι ηρωες Μεσολογγιτες-αζοβιτες,οπως ειπε ο πεφωτισμενος,εχουν μεγαλυτερη αξια στη συνειδηαη καποιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/22 10:05 μ.μ.

      Έρχεται άρθρο που θα παρομοιάζει την πτώση της πόλης με την πτώση της Μαριούπολης και τον Παλαιολόγο με τους αζοφιτες που όπως μας ενημέρωνε ο μκ δεν είχαν παραδοθεί και ετοιμάζονταν για την τελική μάχη (ασχέτως που την ίδια μέρα ανέβαζαν μήνυμα από το Αζοφσταλ λέγοντας εμμέσως ότι μόλις βγουν οι τραυματίες θα παραδοθούν και οι ίδιοι και 2 μέρες μετά μιλούσαν με τις οικογένειές τους από τις φυλακές των Ρώσων)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/5/22 9:40 π.μ.

      5:03 είδες πουθενά να γράφει ο μκ για σύγκριση του Μεσολογγίου και του αζοφσταλ; μάλλον έχεις μπερδέψει το γραφείο τύπου της ρωσικής πρεσβείας με αυτό της ΝΔ που πηγαίνουν οι ακροδεξιοί αντιφασίστες που εξυμνούν τον καταστροφέα της Μαριούπολης

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/5/22 12:55 μ.μ.

      Καλά 9:40, λίγο αν κυκλοφορείς διαδικτυακά στον "χώρο" θα δεις πολλές τέτοιες παρομοιώσεις. Εσύ σίγουρα έχεις μπλέξει τα μπούτια σου πάντως βλέποντας τι γράφεις για γραφεία

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος31/5/22 2:27 μ.μ.

      οι συναγωνιστές που εξυμνούν τον Ρώσο εισβολέα μπορούν να ενημερώσουν αν είναι φιλελεύθερο το καθεστώς του Πούτιν; πώς εξηγούν την άμυνα όλων των Ουκρανών απέναντι στην εισβολή; Ακόμη και οι εκεί αναρχικοί πήραν τα όπλα προκαλώντας εγκεφαλικά σε κβοξ και λοιπούς.τελος αναρωτιέμαι αν πραγματικά γνωρίζουν τον διπολισμό του φιλελευθερισμού ή αγνοούν ότι πολλές φορές ο διεθνής Σιωνισμός παίζει proxy war όπως στην κρίση της Κούβας. Σκληροί δεξιοί και ακροδεξιοί είναι με τον Πούτιν όπως είναι και με τον Ζελένσκι Εβραίοι είναι και με τις δύο πλευρές όμως όλοι μισούν το αζοφ το οποίο όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά θα παίξει τον ρολο που έπαιξε η ΕΔΑ μετά τον εμφύλιο

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.