Αποκλειστικό: συνέντευξη με τον Ρώσο Denis Nikitin, μαχητή του Azov και ιδρυτή του «White Rex»



Από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γίνεται συνέχεια λόγος για το περιβόητο Τάγμα Azov. Την πολιτικοστρατιωτική κίνηση στην οποία έχει ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο ο Dennis Nikitin. 

Ο γεννημένος στην Ρωσία μαχητής που άφησε το αποτύπωμα του στα γήπεδα της Γερμανίας πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και τελικά εγκατασταθεί στην γειτονική Ουκρανία. 

Ο 38χρονος Denis γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρωσία, μέχρι την ηλικία των 17 ετών. Τότε, το 2001, ήταν που οι γονείς του πήραν την απόφαση να μετακομίσουν στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Κολωνία, όπου ο νεαρός τότε Denis έγινε μέλος μίας ομάδας χούλιγκαν και ξεκίνησε να ασχολείται με τα μαχητικά αθλήματα, νόμιμα και παράνομα. 

Μετά από μερικά χρόνια επέστρεψε στην Μόσχα όπου ενσωματώθηκε στην κερκίδα της ΤΣΚΚΑ, αν και όπως έχει πει και ο ίδιος, το ποδόσφαιρο δεν τον ενδιέφερε. Κατάφερε να μαζέψει αρκετά λεφτά έτσι ώστε το 2008 να φτιάξει την δική του εταιρία ποιοτικής ένδυσης «White Rex». 

Διοργάνωσε αγώνες ΜΜΑ και φεστιβάλ νεολαίας που λόγω της φήμης που είχε αρχίζει να χτίζει, γρήγορα βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό. 

Το 2013 επιχείρησε να πράξει το ίδιο και στην Λευκορωσία, αλλά η αστυνομία του το απαγόρευσε επίσημα, γιατί ανεπίσημα οι αγώνες έγιναν σε underground σημείο. Το 2014 και με αφορμή τις μάχες στο Donbass, ο Nikitin εκμεταλλεύεται τις σχέσεις του με όλες τις εθνικιστικές ομάδες που συμμετείχαν και αρχίζει να γίνεται κάτι σαν πολέμαρχος. 

Δεν ήταν άλλωστε ο μοναδικός Ρώσος που το έκανε. Το ίδιος έκανε ο Alexei Levkin που ήταν με το Τάγμα Azov - σχετική συνέντευξη εδώ - αλλά και ο Serhiy Korotkykh ο οποίος κατηγορήθηκε για επίθεση στον Ποροσένκο. 

Κανείς όμως από αυτούς δεν έφτασε στο σημείο να έχει τέτοια πολιτική επιρροή όπως ο «White Rex» που κατάφερε να ταξιδεύει μαζί με την Olena Semenyaka, η οποία είχε τον τίτλο «Η Σιδηρά Κυρία του Εθνικισμού στην Ουκρανία» ως αντάλλαγμα για τις γνωριμίες του ανά την Ευρώπη και η οποία είχε έρθει σε επαφή με ελληνικό εθνικιστικό κόμμα πριν μερικά χρόνια. 

Η είσοδος του σε κάποιες χώρες της Ε.Ε. είναι απαγορευμένη ενώ οι προσπάθειες της Ουκρανικής κυβέρνησης να περιορίσουν την επιρροή του στην νεολαία της χώρας απέτυχαν παταγωδώς.

Πως εντάχθηκες στο κίνημα;

Ρίξτε καλύτερα μια ματιά σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου υπάρχουν τα πάντα.

Τι γίνεται με το κίνημα στην Ρωσία;

Έχουν εισχωρήσει μπάτσοι και ρουφιάνοι, η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τους δικούς μας να υποταχθούν. Όλοι οι πραγματικοί ριζοσπάστες είναι ή νεκροί ή διωκόμενοι λόγω κατηγοριών ή στην φυλακή ή πολεμούν στην Ουκρανία ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς της Μόσχας.

Γιατί πήγες στην Ουκρανία;

Έχει απαγορευτεί η είσοδος μου στην Ε.Ε. για δέκα χρόνια. Η Λευκορωσία είναι αποικία του Κρεμλίνου και ενάντια στους εθνικιστές.

Πες μας την ιστορία του White Rex

(Γέλιο) Καλύτερα να δείτε τι γράφουν οι εχθροί μου, τα γράφουν όλα!

Ποια η στάση απέναντι στον πρόσφατο πόλεμο; Γιατί κάποιοι «ακροδεξιοί» στηρίζουν τον Πούτιν;

Μισούν τόσο πολύ την φιλελεύθερη Δύση που νομίζουν ότι ο Πούτιν θα έρθει ως ένας «Λευκός Χριστιανός Ηγέτης» να τους σώσει … πιστεύουν στην προπαγάνδα που οι έφτιαξαν οι ίδιοι και οι Ρώσοι, ότι δηλαδή η ομοσπονδία είναι μια πατριαρχική κοινωνία χωρίς παρελάσεις των ΛΟΑΤΚΙ και του BLM και λοιπές τέτοιες ανοησίες.

Έχεις υποστηρικτές σε Ελλάδα και Κύπρο;

Έχω πολλούς συναγωνιστές στην Ελλάδα από τους αυτόνομους. Είχα εξαιρετικές στιγμές σε Αθήνα και Σαντορίνη.

Ποια η γνώμη σου για τον Πούτιν; Όργανο της ZOG;

Είναι σίγουρα εχθρός κάθε Λευκού Εθνικιστή και κάθε Χριστιανού. Μπορεί να «παίξει» με την Δύση, να προωθήσει την πολιτική του για τον Covid, μετά να φροντίσει τους φίλους του στην Ανατολή (Σ.Σ. εννοεί τους Κινέζους). Διπρόσωπος και ψεύτης όπως κάθε πολιτικός στον κόσμο.

Για το Azov ποια είναι η άποψη σου;

Λυπηρή ιστορία ότι έγινε στην Μαριούπολη των Ελλήνων. Τους εύχομαι κάθε τύχη και επιστροφή στις οικογένειες τους. Αληθινοί πολεμιστές.

Υποστηρίζεις την Ορθοδοξία;

Ως μέρος της κουλτούρας και της ιστορικής παράδοσης. Ως συστατικό του ηθικού του λαού μας.

Είναι αλήθεια ότι ο Πούτιν κρατάει φυλακισμένους χιλιάδες Ρώσους συντρόφους;

Απολύτως.

Υπήρξες φίλος του Tesak. Τι άνθρωπος ήταν και ποιες οι συνθήκες του θανάτου του;

Εξαιρετικό παιδί. Περιπετειώδης και διάσημος. Βγήκε από την φυλακή και έγινε ακόμη πιο διάσημος. Προώθησε τις ιδέες μας και τον τρόπο της υγιεινής ζωής. Πάντα βοηθούσε τους δικούς μας και έπαιρνε μέρος σε πολλά. Έβγαζε χρήματα για κινήσεις σχετικά με την αλληλεγγύη. Θα θέλατε πολύ να έχετε έναν τέτοιο φίλο.

Ποιος ο λόγος της εισβολής στην Ουκρανία;

Ίσως υπάρχει και ένα «μυστήριο» για να είμαι ειλικρινής. Ίσως τα πράγματα στην Ρωσία είναι στην κόψη και κάνει ο Πούτιν το αγαπημένο του κόλπο: «Βρείτε τον εχθρό της Ρωσίας!»

Τι πιστεύεις για το μέλλον;

Η σύγκρουση θα επεκταθεί. Πείνα. Ελπίζω η καταιγίδα να μας «εμπλέξει» για να κυριαρχήσουμε!

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/6/22 5:16 μ.μ.

    Τρομερές αληθείς από τον αξιολογότατο Ρώσο συναγωνιστή. Πόνος στους ρωσολαγνους πουτινόδουλους "ριζοσπάστες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/6/22 1:17 π.μ.

    "Μισούν τόσο πολύ την φιλελεύθερη Δύση που νομίζουν ότι ο Πούτιν θα έρθει ως ένας «Λευκός Χριστιανός Ηγέτης» να τους σώσει"
    Στα σχόλια (και σε αυτό το μπλογκ) και τις αναρτήσεις φασιστών, εθνικιστών και ε/σ που προτιμούν επικράτηση της Ρωσίας στην σύγκρουση πάντως δεν έχω δει κανέναν να το λέει αυτό. Είναι εύκολο "σκιάχτρο" πάντως για κάποιους, για να μην χρειαστεί να μπούν σε σοβαρή συζήτηση.

    "πιστεύουν στην προπαγάνδα που οι έφτιαξαν οι ίδιοι και οι Ρώσοι, ότι δηλαδή η ομοσπονδία είναι μια πατριαρχική κοινωνία χωρίς παρελάσεις των ΛΟΑΤΚΙ και του BLM και λοιπές τέτοιες ανοησίες"
    Αυτό (και συγκεκριμένα για τα παραδείγματα που αναφέρει) είναι προπαγάνδα ή πραγματικότητα; Μπορείτε να ρωτήστε και όσους έκαναν προ λίγων ημερών παρέλαση στα pride της ευρώπης, αγκαλιά με σημαίες της ουκρανίας και του αζοφ.

    "Ποιος ο λόγος της εισβολής στην Ουκρανία;
    Ίσως υπάρχει και ένα «μυστήριο» για να είμαι ειλικρινής. Ίσως τα πράγματα στην Ρωσία είναι στην κόψη και κάνει ο Πούτιν το αγαπημένο του κόλπο: «Βρείτε τον εχθρό της Ρωσίας!»"
    Να φταίει μήπως που η Αμερική προσπαθεί από την δεκαετία του 90 να φέρει την ουκρανία στην σφαίρα επιρροής της και να την μετατρέψει σε προμαχώνα του δυτικού φιλελευθερισμού κατά της Ρωσίας; Να φταίει που από το 2008 υπάρχει επίσημη θέση για ένταξη στο ΝΑΤΟ; Να φταίνε οι πορτοκαλί επαναστάσεις και το πραξικόπημα το 14', να φταίει που από το πραξικόπημα και έπειτα η Ουκρανία είναι de facto μέλος (και αποικία) του ΝΑΤΟ; Μπα, απλά ο Πούτιν έχει εσωτερικά προβλήματα και είπε να εισβάλει κάπου για να συσπειρώσει τον λαο. Πολιτική ανάλυση επιπέδου Άδωνι στο ΣΚΑΙ, "ο ερντογάν θέλει σύγκρουση γιατί χάνει τις εκλογές και έχει οικονομικά προβλήματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/6/22 8:37 π.μ.

    White Rex απλά ενάντια στα ψεύδη των ακροδεξιών που κάνουν τον σταυρό τους όταν βλέπουν Τσετσένους στην Μαριούπολη να φωνάζουν αλαχου ακμπαρ ..... μια ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/7/22 8:55 π.μ.

    "Δεν ήταν άλλωστε ο μοναδικός Ρώσος που το έκανε. Το ίδιος έκανε ο Alexei Levkin που ήταν με το Τάγμα Azov - σχετική συνέντευξη εδώ - αλλά και ο Serhiy Korotkykh ο οποίος κατηγορήθηκε για επίθεση στον Ποροσένκο."

    Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια αλλά τα ποδάρια αυτά μπορούν να φτάσουν στους ανίδεους, και οι ανίδεοι περί ρωσο-ουκρανικού στον "χώρο" είναι πολλοί, ας δούμε τώρα και την αλήθεια.

    Ο Λευκορώσος (και όχι Ρώσος) Korotkykh (ψευδώνυμα Malyuta ή Botsman) όχι απλά δεν ήταν κατά του εβραίου Βάλτσμαν-Ποροσένκο, αλλά ο τελευταίος 1) του έδωσε ουκρανική ιθαγένεια και 2) τον είχε παρασημοφορήσει κιόλας και του είχε δώσει βαθμό στον ουκρανικό στρατό (φωτό):

    https://pbs.twimg.com/media/E8A-L1AWEAQUro-?format=jpg&name=900x900

    και

    https://twitter.com/leonidragozin/status/1423205859534983171

    ο συγκεκριμένος τύπος συμμετείχε στις χρηματοδοτούμενες-κατευθυνόμενες από NATO και CIA (κατά παραδοχή του National Endowment for Democracy, βλέπε https://twitter.com/volod_ishchenko/status/1394392145113534464 ) διαδηλώσεις του 2020 για την ανατροπή του αντιιμπεριαλιστή Λουκασένκο.

    κολλητός επίσης του γνωστού αμερικανόδουλου ΥΠΕΣ της Ουκρανίας Α. Αβάκοφ:

    https://pramen.io/en/2021/04/how-did-the-russian-neo-nazi-from-belarus-and-friend-of-the-chekists-malyuta-turn-out-to-be-a-close-to-the-ukrainian-minister-of-internal-affairs-avakov/

    ύποπτος για δολοφονίες και στην Ουκρανία πριν τον πόλεμο:

    https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/suspicious-deaths-around-azov-fighter-remain-uninvestigated.html

    και κυρίως, ο τύπος αυτός είναι ο υπεύθυνος για τη μαζική σφαγή αμάχων από μονάδες Αζόφ μετά την ανακατάλυψη της Μπούτσα (στο βίντεο ακούγεται να δίνει εντολές να πυροβολήσουν όσους φοράνε λευκά περιβραχιόνια, δηλαδή όσους Ουκρανούς πολίτες δεν πολέμησαν τους Ρώσους):

    https://twitter.com/Jeggit/status/1510702288251281408

    Τι είναι λοιπόν ο τύπος που διαφημίζεται ως ήρωας από τον ΜΚ σε ανίδεους Έλληνες εθνικιστές:

    -εγκληματίας πολέμου
    -εγκληματίας κοινού ποινικού δικαίου πριν τον πόλεμο
    -φίλος του εβραίου ολιγάρχη Βάλτσμαν-Ποροσένκο που του έδωσε ιθαγένεια και τον παρασημοφόρησε
    -έμπιστος του καθεστωτικού Αβάκοφ
    -asset της CIA κατά του Λουκασένκο

    Αν ο νεοφιλελευθερισμός είχε τον δικό του Dirlewanger, αυτός θα ήταν ο Korotkikh.

    Σέβομαι απόλυτα την επιλογή του ΜΚ να στηρίξει την Ουκρανία. Αλλά, όταν προωθούνται ως "ήρωες" τέτοια λύματα του νεοφιλελεύθερου νατοσιωνιστικού βόθρου, θα τα αποδομώ με αλήθειες.

    κρίνε τρίτη φορά που το στέλνω. Αν υπάρχει πρόβλημα με το περιεχόμενο πέρνα το και μετά κάνε reply ότι υπάρχει αυτό ή το άλλο πρόβλημα. Να μην το περνάς δεν έχει νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μεγάλα σε έκταση σχόλια κολλάνε κάποιες φορές στην φόρμα. Η συνέντευξη είναι για τον πρώτο στην σειρά Ρώσο. Δεν νομίζουμε να υπάρχει Ουκρανός ενάντια στον Πούτιν που να μην έχει κατηγορηθεί για κάτι. Αναμένουμε αντίστοιχο ρεπορτάζ ...για τους ηγέτες των λαϊκών δημοκρατιών. Κανείς δεν είπε ότι είναι άγιοι οι πολέμαρχοι είτε της μιας είτε της άλλης πλευράς.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/7/22 5:27 μ.μ.

      οι ηγέτες των ΛΔ (της περιόδου 2014-17) είναι όλοι νεκροί. Επίσης, από προηγούμενο σχόλιο, θα ξέρεις ότι έχω τη χειρότερη δυνατή γνώμη για τον μισθοφόρο που υποδύεται τον εθνικοσοσιαλιστή, με το όνομα Dmitry Utkin ή Wagner. Δε νομίζω να μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για ρωσολαγνεία.

      Διαγραφή
    3. Εννοείς φυσικά τον υπαρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ η οποία έχει Ιουδαίο χρηματοδότη. Επειδή λοιπόν στον Ουκρανικό λαό κάποιοι παντού βλέπουν γκρίζους λύκους και Ιουδαίους καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι στις πηγές που πολλές φορές βγαίνουν αλλιώς στην πορεία. Για την Μπούτσα έχει ήδη βραβευτεί αν δεν κάνουμε λάθος σε δημόσια τελετή η μονάδα που κατηγορήθηκε για εκλήματα πολέμου και σε φωτογραφίες είναι η πλειοψηφία Μογγόλοι στην καταγωγή. Τα λευκά περιβραχιόνια που αναφέρεις τα φοράνε και αποσχιστές μαχητές.

      Επίσης αν και δεν είναι άγνωστο ο Περικλής που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή έχει δώσει σειρά συνεντεύξεων για το Ουκρανικό που δίνει μια διαφορετική οπτική. Και είναι μαχητής της πρώτης γραμμής.

      "Τι είναι λοιπόν ο τύπος που διαφημίζεται ως ήρωας από τον ΜΚ σε ανίδεους Έλληνες εθνικιστές:"

      Καταρχάς δεν διαφημίστηκε το πρόσωπο που αναφέρεις. Επίσης δεν υπάρχει η λέξη ήρωας αν και για τον Ουκρανικό λαό σίγουρα είναι.

      Τέλος οι συναγωνιστές σου γιατί είναι ανίδεοι; Στα 116 άρθρα μας υπάρχουν σημεία αποκλειστικά με αναφορές και μαρτυρίες ανθρώπων που ζουν στην Ουκρανία. Είναι άλλο αυτό και άλλο να βασίζεται κάποιος απλά σε πηγές την στιγμή που η Μόσχα όπως και η Δύση έχει χιλιάδες σελίδες για προπαγάνδα. Οι δικές μας αναφορές είναι από άτομα που συμμετέχουν στις μάχες είτε Έλληνες είτε Ουκρανοί καθώς και πρόσωπα που ζουν εκεί ή πηγαίνουν συχνά εκεί.

      Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάποιες φορές υπάρχει και έλλειψη πληροφόρησης ή εσφαλμένες πληροφορίες.

      Το να λες ότι κατέχεις την αποκλειστική αλήθεια για τον πόλεμο πέρα από υπερφίαλη άποψη είναι άστοχη τακτική. Η τακτική σου όμως μέσα σε ελάχιστη ώρα από τις αναρτήσεις για την Ουκρανία, να παρεμβαίνεις πάντα με σεντόνια κατηγοριών για τους Ουκρανούς δεν ξέρουμε αν είναι ρωσολαγνεία αλλά μάλλον κάποιος ιδιαίτερος λόγος θα υπάρχει.

      Οι ηγέτες των ΛΔ είναι νεκροί λόγω της Μόσχας ισχυρίζονται κάποιοι αν και μάλλον θα διαφωνήσεις.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/7/22 7:17 μ.μ.

      δε με διαβάζεις φαίνεται, για να λες ότι "θα διαφωνήσω". Στο ίδιο παλιό σχόλιο που λέω για τον Utkin τον κατονομάζω ως υπαίτιο (κατ' εντολή των χρηματοδοτών του) για τις δολοφονίες των λαογέννητων και λαοπρόβλητων ηγετών των ΛΔ, που τότε αυτές οι ΛΔ ήταν ακόμα πραγματικές Πολιτοκρατίες ή, αυτόν τον όρο που χρησιμοποιεί ο Μπενουά "Δημοκρατίες" και κάποιοι τον παρεξηγούν νομίζοντας ότι είναι υπέρ της αστικοφιλελέ δημοκρατίας, ο Μπενουά εννοεί Λαοκρατία-Πολιτοκρατία, και τέτοιες ήταν οι ΛΔΛ-ΛΔΝ που διέλυσαν τις στρατιές των εβραίων ολιγαρχών Ποροσένκο και Κολομόισκι στα ένδοξα πεδία του Ιλοβάισκ και του Ντεμπάλτσεβο, πριν τις πουλήσει ο Πούτιν με τα Μινσκ.

      η Μπούτσα που λες έχει τρεις φάσεις:

      φάση 1 από 25/2 ως 8/3 με μάχες όπου από τη μια είναι ο ρώσικος στρατός κι από την άλλη μολοτοφάκηδες civilians (εντολή εβραίου Ζελένσκι σε λαό: πάρτε μολότοφ και βαράτε τα τανκς), που χτυπούσαν κατσαπλιάδικα αλλά λόγω ιδιαιτερότητας της μάχης (μάχη εντός αστικού ιστού) και κάλυψης από τακτικές μονάδες Ουκρανικού στρατού, είναι λογικό να προκάλεσαν θύματα στους Ρώσους. Η μονάδα που λες ότι παρασημοφόρησε ο Πούτιν, παρασημοφορήθηκε επειδή έφερε σε πέρας επιχείρηση κατά ενεργού στρατού αλλά και ενεργού αντάρτικου πόλης μέσα σε δυσκολοκατάληπτο αστικό ιστό.

      φάση 2 από 8/3 ως 30/3 με την κατοχή της πόλης, εκεί δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να είχαμε αντίποινα από μεριάς Ρώσων κατά μολοτοφάκηδων κατσαπλιάδων (αλλά σε αυτή εδώ τη σελίδα έχω μέσα στα χρόνια βρει πολλούς που δικαιολογούν τη σφαγή της Κανδάνου επειδή οι Κρητικοί πέταγαν τσουγκράνες στους αλεξιπτωτιστές, οπότε δε νομίζω να ενεργοποιηθούν τίποτα ευαίσθητες χορδές σε αυτούς επειδή οι Ρώσοι ΙΣΩΣ μπορεί και να έκαναν το ίδιο). Σίγουρα υπήρχαν όμως και πολίτες που δεν αντιστάθηκαν (αυτοί που φόρεσαν τα λευκά περιβραχιόνια ακριβώς ως ένδειξη μη-αντίστασης).

      τρίτη φάση από 30/3 μέχρι 9/4 αποχώρηση Ρώσων, ο δήμαρχος στις 31/3 όλο χαρά μέσα στην πόλη δε λέει τίποτα για σφαγές αμάχων, την επόμενη μέρα ανακοίνωση Ουκρανικού στρατού ότι ξεκινά "Επιχείρηση σαφάρι" στη Μπούτσα με τη μονάδα Kraken (Αζόφ Χαρκόβου που συμμετέχει ο Korotkikh), και 5/4 έχουμε το εν λόγω βίντεο με τον τύπο να κάνει εκκαθαρίσεις "φιλορώσων" λευκοπεριβραχιονιοφόρων Ουκρανών.

      Αυτή είναι η ιστορία, σφαγή έγινε στη Μπούτσα ΚΑΙ από τους Ουκρανούς (ή μόνο από αυτούς) και σε ΑΥΤΗ είναι που συμμετείχε ο Korotkikh. Τα πτώματα, πάντως, φρονώ ότι είναι και από τις 3 φάσεις, είτε από μάχες της πρώτης φάσης όπου άτομα με πολιτικά έριχναν τις μολότοφ, είτε δεύτερη φάση σαν (μερικά) αντίποινα, και σίγουρα κάποια από την τρίτη φάση σκοτωμένα από τους Αζοφικούς του Korotkikh μετά την ανακατάληψη. Δεν αποκλείω και το σενάριο να κουβάλησαν μερικά πτώματα και από αλλού οι Ουκρανοί για να μεγαλώσουν τον αριθμό των "σφαγμένων" και να γίνει μεγαλύτερος ντόρος για να τους δώσει παραπάνω όπλα η Δύση.

      Θυμίζω και κυνική ρήση του πάντα εύγλωττου Αρέστοβιτς "η εθνική ιδέα της Ουκρανίας είναι να λέμε όσο περισσότερα ψέματα μπορούμε, σε εμάς και στους άλλους":
      https://www.youtube.com/watch?v=PXNacOkiSbM

      (πέρνα το σε παρακαλώ ακόμα κι αν είναι μεγάλο και λαγκάρει η φόρμα).

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος2/7/22 1:18 π.μ.

    Τα λευκά περιβραχιόνια ΜΚ τα φορούσαν όσοι συνεργάστηκαν σε κάποιον βαθμό με τους Ρώσους, είτε λόγω συμπάθειας είτε λόγω ανάγκης για την διανομή ανθρωπιστικού υλικού, περίθαλψη αμάχων κτλ. Ποιοι "αποσχιστές" στην Μπούτσα;

    Δεύτερον, αυτό το επιχείρημα με τις πηγές βρωμάει λίγο, πόσο μάλλον όταν δεν φιλτράρονται. Ο πόλεμος γίνεται κυριολεκτικά ζωντανά σε διαδίκτυο (και ειδικά telegram). Το μόνο που χρειάζεται είναι αντικειμενική κρίση και φιλτράρισμα. Τι "διαφωτιστικό" μάθαμε, για παράδειγμα, από αυτή την συνέντευξη, που δεν θα το μαθαίναμε αν δεν υπήρχαν επαφές με αυτά τα άτομα στην Ουκρανία; Ότι ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία γιατί είχε εσωτερικά προβλήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/7/22 9:27 π.μ.

    https://www.aftoleksi.gr/2022/06/23/spazontas-diadedomenoys-mythoys-gyro-tin-eisvoli/

    μια άλλη οπτική για την εισβολή άκρως επικίνδυνη για όσους το παίζουν αντιναζί μέσα από το πρίσμα του όψιμου φιλορωσισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/7/22 12:26 μ.μ.

      Τίμιο άρθρο αν και αστοχεί εκεί που πάει να περάσει το αφήγημα ότι οι Ρώσοι Εθνικιστές του Ντονμπάς είναι Πουτινικοί.

      Ισχύει ότι Γκουμπάρεφ, Μιλτσάκοφ, η μισή Ταξιαρχία Πριζράκ του θρυλικού καπετάν Μοζγκοβόι κλπ κλπ κλπ ήταν και είναι Εθνικοσοσιαλιστές.

      Και σε αντίθεση με τους Αζόφ, που τους βοηθούν οι εβραίοι Κολομόισκι κ.ά, αυτούς τους Εθνικοσοσιαλιστές του Ντονμπάς τους ΚΥΝΗΓΗΣΕ ο Πούτιν.

      Που σημαίνει ότι αυτοί ήταν πράγματι Εθνικοσοσιαλιστές, επικίνδυνοι για τον Πούτιν, ενώ οι Αζόφ δεν είναι καθόλου επικίνδυνοι για τους εβραίους Κολομόισκι κ.ά.

      Ούτε με Πούτιν ούτε με Ζελένσκι, ούτε με Αζόφ!

      Με τις λαογέννητες και λαοπρόβλητες Πολιτοκρατίες του Ντονμπάς!

      Νίκη στη ΛΔΛ και τη ΛΔΝ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/7/22 1:55 μ.μ.

      πότε ο Εβραίος ολιγάρχης δεν χρηματοδοτήσε το αζοφ είχε άλλη δική του πολιτοφυλακή οι εσ που αναφέρεις είναι πρώην εσ όλοι υποτάχθηκαν στον Πούτιν όχι ότι μπορεί να μην υπάρχουν και φιλοναζι αλλά και ο Βορίδης φιλοναζι έλεγε και είναι φιλελεύθερος από το 2015 οι ντόπιοι των αυτόνομων δημοκρατιών παραπονιούνται ότι όλα έγιναν χειρότερα με τους αποσχιστες

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος2/7/22 9:54 π.μ.

    https://www.youtube.com/watch?v=S2PMXGN14Dc&ab_channel=%CE%94%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82%CE%99%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%82Podcast

    Περικλής από την Ουκρανία

    Νίκη στα όπλα των Ουκρανών Εθνικιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/7/22 6:42 μ.μ.

    καλύτερα να μάθω από τον Περικλή τι παίζει με την Ουκρανία παρά τον κάθε τυχάρπαστο που τον παίζει με τον Τσετσένο "απελευθερωτή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.