Τα άγνωστα θραύσματα της Ιστορίας: Imad Mughniyeh, ο φόβος και ο τρόμος των Σιωνιστών. Στα 61 χρόνια από τη γέννηση του.


γράφει ο Α.Π.O Imad Mughniyeh

"Ο Mughniyeh είναι ίσως ο πιο έξυπνος, πιο ικανός πράκτορας που έχουμε συναντήσει ποτέ, συμπεριλαμβανομένης της KGB ή οποιουδήποτε άλλου. Μπαίνει από τη μια πόρτα, βγαίνει από την άλλη, αλλάζει αμάξια καθημερινά, δεν κλείνει ποτέ ραντεβού από το τηλέφωνο, ποτέ δεν είναι προβλέψιμος. Χρησιμοποιεί μόνο ανθρώπους που του είναι πιστοί και τους οποίους μπορεί να εμπιστευτεί πλήρως. Δεν στρατολογεί όποιον τύχει."

- Robert Baer, αξιωματικός της CIA

"Τόσο ο Μπιν Λάντεν όσο και ο Mughniyeh ήταν παθολογικοί δολοφόνοι. Αλλά υπήρχε πάντα ένας γκρινιάρικος ερασιτεχνισμός στον Μπιν Λάντεν, το τρελά διαφημιζόμενο ιστορικό του, οι ψευδείς ισχυρισμοί του … Ο Μπιν Λάντεν στριμώχτηκε και κρύφτηκε. Ο Mughniyeh πέρασε τη ζωή του βάζοντάς μας το δάχτυλο στον κ..."

- Milton Bearden, αξιωματικός της CIA

"Ο Χατζ Ιμάντ είναι από τους καλύτερους ηγέτες και διοικητές στην αρένα του Λιβάνου. Είχε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της αντίστασης στην κατοχή [του νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ] το 2000. Αλλά όσον αφορά τη σχέση του με τη Χεζμπολάχ, διατηρούμε την παράδοση να μην συζητάμε ονόματα."

- Hassan Nasrallah, ηγέτης της Χεζμπολάχ

"Ήταν ο θρύλος του καιρού μας ... η θλίψη μας για το χαμό του συγκρίνεται μόνο με τη θλίψη μας για το χαμό του Αγιατολάχ Χομεϊνί ... αυτό που έκανε τον Mughniyeh μοναδικό δεν ήταν η εξειδίκευση του στον ανταρτοπόλεμο και το γεγονός ότι ήξερε απ' έξω κάθε γωνιά και βράχο του Νότιου Λιβάνου, αλλά η προσκόλλησή του σε κάτι το υπερφυσικό ... ο Mughniyeh ήταν τόσο ευγενικός που δεν τον είδα ποτέ να καυχιέται σε άλλους ηγέτες της Χεζμπολάχ για το μοναδικό στρατιωτικό του ιστορικό στη μάχη με τους Σιωνιστές, κι ας μην είχε νικηθεί ποτέ από αυτούς."

- Qasem Soleimani, ηγέτης των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης

61 χρόνια πριν, στις 7 Δεκεμβρίου 1962, γεννιόταν στον Νότιο Λίβανο ο Imad Mughniyeh, για 25 χρόνια στρατιωτικός διοικητής της Χεζμπολάχ, ο άνθρωπος που απέκτησε από τους εχθρούς του τα προσωνύμια "ο άπιαστος" και "το φάντασμα", αλλά για τους φίλους του και την οικογένεια του ήταν απλά ο "Hajj", ο χατζής, ο προσκυνητής της Μέκκας που έδωσε τη ζωή του με αυταπάρνηση στον αγώνα για ελεύθερο Λίβανο και ελεύθερη Παλαιστίνη.

Σε νεαρή ηλικία ο Mughniyeh έγινε μέλος της παλαιστινιακής Φατάχ/PLO του Γιάσερ Αραφάτ, η οποία τότε έδρευε στον Νότιο Λίβανο. Οι πολεμικές του αρετές έγιναν ορατές πριν καν ο Mughniyeh φτάσει το εικοστό έτος της ζωής του, και ήδη το 1981 ανήκε στην επίλεκτη "Δύναμη 17" των κομάντος της PLO που αποτελούσαν την προσωπική φρουρά του Αραφάτ.

Ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ, όμως, έφερε διάσπαση στην ως τότε αδιάρρηκτη συμμαχία Φατάχ και Λιβανέζων Σιιτών. Ο κοσμικός σουνίτης Αραφάτ στήριξε τον Σαντάμ, ενώ οι Σιίτες τάχθηκαν με το Ιράν. Ο Mughniyeh, ως Σιίτης, αποχώρησε τότε από τη Φατάχ, αλλά τα ένοπλα λιβανέζικα σιιτικά κινήματα ήταν τότε αδύναμα, οπότε, όταν τον Ιούνιο του 1982 ο σιωνιστικός στρατός εισέβαλε στο Λίβανο, συνέχισαν να πολεμούν υπό την PLO - ο Mughniyeh συμμετείχε και στην περίφημη μάχη του Σουλτάν Γιακούμπ, που κατέληξε σε ήττα των σιωνιστών - όμως, τελικά, τον Σεπτέμβριο του 1982 η PLO αναγκάστηκε να φύγει από το Λίβανο.

Μετά τις σφαγές στους καταυλισμούς της Σάμπρα και της Σατίλα, έγινε προφανές στους Σιίτες του Λιβάνου ότι θα πρέπει να οπλιστούν και να πολεμήσουν, για να μην υποστούν γενοκτονία από τους σιωνιστές και τους φαλαγγίτες συμμάχους τους. Είναι τότε που ιδρύεται το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της Χεζμπολάχ, και ο Mughniyeh αναλαμβάνει αμέσως τη διοίκηση των ειδικών επιχειρήσεων της νέας οργάνωσης. Με την υποστήριξη του Υπουργού Άμυνας της Συρίας, στρατηγού Τλας, και των Ιρανών Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ο Mughniyeh ξεκίνησε να εκπαιδεύει μαχητές της Χεζμπολάχ σε στρατόπεδα της κοιλάδας Μπεκάα.

Αυτές οι ειδικές επιχειρήσεις, στην αρχή, ήταν κυρίως επιθέσεις αυτοκτονίας κατά στρατιωτικών στόχων των σιωνιστικών, γαλλικών και αμερικανικών στρατευμάτων κατοχής στο Λίβανο. Ο Mughniyeh είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε τη μεγαλύτερη βομβιστική επίθεση κατά Αμερικανών στρατιωτών στην ιστορία, που ανατίναξε την αμερικανική στρατιωτική βάση κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού και προκάλεσε το θάνατο 241 Αμερικανών και 58 Γάλλων στρατιωτών. 

Την ίδια περίοδο οργάνωσε και τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών και γαλλικών πρεσβειών και των σιωνιστικών στρατοπέδων στο Λίβανο. Οι επιθέσεις αυτές είχαν αποτέλεσμα την αποχώρηση των Αμερικανών και των Γάλλων στρατιωτών από το Λίβανο το 1983, που με τη σειρά της οδήγησε στη νίκη της Χεζμπολάχ επί των φαλαγγιτών την άνοιξη του 1984 και την εκδίωξή τους από τη Βηρυτό προς την νοτίως του ποταμού Λιτάνι περιοχή, την οποία εξακολουθούσαν να κατέχουν οι σιωνιστές.

Mughniyeh και Χαμενεΐ

Τα υπόλοιπα δεκαέξι χρόνια ο Mughniyeh τα πέρασε στον αγώνα ενάντια στη σιωνιστική κατοχή του Νότιου Λιβάνου και τη συνεχή εκπαίδευση και αναβάθμιση του προσωπικού και του εξοπλισμού της Χεζμπολάχ, που, μέσα στη δεκαετία του 1990, είχε γίνει ένας στρατός με δυνατότητες άψογης διεξαγωγής επιχειρήσεων τόσο ανταρτοπολέμου όσο και τακτικού πολέμου. Το 2000, όταν ο σιωνιστικός στρατός, διαρκώς πιεζόμενος από τη Χεζμπολάχ, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κατοχή του Νότιου Λιβάνου, ο Mughniyeh ήταν ο άνθρωπος που ηγήθηκε της επιχείρησης απελευθέρωσης της περιοχής: μέσα σε ένα μήνα ολόκληρος ο Νότιος Λίβανος είχε περάσει στον έλεγχο της Χεζμπολάχ.

Μετά την απελευθέρωση -η Χεζμπολάχ τη θεωρεί μόνο μερική, καθώς τα αγροκτήματα της Σεμπάα, που με βάση το διεθνές δίκαιο ανήκουν στο Λίβανο, κατέχονται ακόμη από τους σιωνιστές- ο Mughniyeh έγινε ο στενότερος συνεργάτης του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah, και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σύσφιξη όλο και στενότερων σχέσεων μεταξύ του κινήματος της λιβανέζικης αντίστασης και των παλαιστινιακών αντιστασιακών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικής Τζιχάντ. 

Η Χεζμπολάχ απέρριπτε τις συνθήκες του Όσλο, και λέγεται πως ο Mughniyeh είναι προσωπικά υπεύθυνος για την εκπαίδευση της περίφημης "Μονάδας Σκιών" των ταξιαρχιών Αλ-Κάσαμ της Χαμάς. Η "Μονάδα Σκιών" είναι εκείνη η επίλεκτη μονάδα του στρατού της Χαμάς που είναι υπεύθυνη για την αρπαγή και την κράτηση -σε συνθήκες άκρας μυστικότητας- Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα, και έχει να υπερηφανεύεται ότι η Μοσάντ δεν της πήρε μέχρι τώρα ούτε έναν όμηρο από τα χέρια. 

Θυμίζουμε πως, στα πέντε χρόνια της κράτησης του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ από τη Χαμάς, η Μοσάντ και η Σιν Μπετ, μαζί με πράκτορές τους μέσα στη Γάζα, διεξήγαγαν τη μια επιχείρηση μετά την άλλη για να βρουν πού ήταν αμπαρωμένος ο Σαλίτ, αλλά δεν το κατάφεραν, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Νετανιάχου το 2011 να απελευθερώσει χίλιους Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα για τον στρατιώτη του.

Σολεϊμανί, Mughniyeh και Νασράλα, λίγο μετά τον πόλεμο του 2006

Ο Mughniyeh διατηρούσε επίσης άριστες σχέσεις με τον θρυλικό διοικητή της επίλεκτης δύναμης Quds των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγό Σολεϊμανί. Στον παντελώς αποτυχημένο πόλεμο των σιωνιστών κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο το 2006, οι δύο χατζήδες, ο Hajj Imad και ο Hajj Qassem οργάνωσαν την άμυνα που τσάκισε τα κόκκαλα του σιωνιστικού στρατού, και μαζί διηύθυναν τις ένδοξες μάχες του Bint Jbeil και του Ayt ash-Shab, που, παρά τη συντριπτική υπεροχή των σιωνιστών σε οπλισμό και προσωπικό, κατέληξαν σε ταπεινωτικές ήττες για τα σιωνιστικά στρατεύματα.

Αλλά το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Mughniyeh σε εκείνο τον πόλεμο, αυτό για το οποίο δίκαια κέρδισε τα προσωνύμια "το φάντασμα" και "ο άπιαστος", ήταν η δημιουργία δικτύου αντικατασκοπείας σε όλο το Νότιο Λίβανο και μέσα στο βόρειο Ισραήλ, που παρέλυσε κάθε ενέργεια της Μοσάντ και της Σιν Μπετ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Έχει μείνει στην ιστορία (της κωμωδίας) η νυχτερινή επιχείρηση των Ισραηλινών κομάντος στην κοιλάδα Μπεκάα στις 30 Ιουλίου 2006, που ισχυρίστηκαν ότι συνέλαβαν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah. Η αλήθεια ήταν ότι είχαν συλλάβει έναν μανάβη με το ίδιο ονοματεπώνυμο!

Σε εκείνο τον πόλεμο ο Mughniyeh και ο Σολεϊμανί είχαν να αντιμετωπίσουν στρατιωτικούς, των οποίων τα ονόματα σήμερα είναι πολύ γνωστά: Γιοάβ Γκαλάντ, Μπένι Γκαντς, Γκαλ Χιρς. Όλοι μετέπειτα αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, υπουργοί Άμυνας και πρωθυπουργοί της σιωνιστικής οντότητας, ως και σήμερα. Όλοι ανίκανοι να νικήσουν τη Χεζμπολάχ που τους εξευτέλισε μαχόμενη με σοβιετικά αντιαρματικά Kornet και Konkurs της δεκαετίας '60 και '70. Άλλωστε, στο σιωνιστικό κράτος πλέον, σε αντίθεση με την εποχή των Νταγιάν και Ράμπιν, δεν ανταμείβονται οι πολεμικά ικανοί, αλλά οι κολλητοί της εκάστοτε κομματικής ηγεσίας. Όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που θα τη συζητήσουμε ενδελεχώς μια άλλη φορά.

Μετά τον νικηφόρο καλοκαιρινό πόλεμο του 2006, ο Mughniyeh ήταν πλέον σύμβολο αντίστασης σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο -σουνίτες και σιίτες- και το όνομά του είχε γίνει συνώνυμο του εξευτελισμού των σιωνιστών και της δυνατότητας νίκης της Αντίστασης. Οι Αμερικανοί, οι οποίοι είχαν αναγκάσει εν πολλοίς τους Ισραηλινούς να ξεκινήσουν τον πόλεμο απέναντι στη Χεζμπολάχ ως πρόβα του δικού τους τότε προπαρασκευαζόμενου πολέμου κατά του Ιράν, πήραν ένα γερό μάθημα από τα γεγονότα και εγκατέλειψαν το εγχείρημα της περαιτέρω ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Δεν θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε ότι η νίκη της Χεζμπολάχ επί του Ισραήλ έδειξε στους Αμερικανούς την αδυναμία νίκης τους σε έναν πόλεμο με το Ιράν, και έτσι έσωσε τον πλανήτη από έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αλλά ο άνθρωπος που για εικοσιπέντε χρόνια "έβαζε το δάχτυλο στον κ..." της CIA και της Μοσάντ, αυτός που είχε επικηρυχθεί με 10 εκατομμύρια δολάρια, δολοφονήθηκε τελικά σε μια από κοινού επιχείρηση CIA-Μοσάντ στη Δαμασκό, στις 12 Φεβρουαρίου του 2008, τοποθετώντας βόμβα στο αυτοκίνητο του. Αυτό τού απέδωσε ακόμα πιο θρυλική υπόσταση στον μουσουλμανικό κόσμο. Ο γιος του, Jihad, ακολούθησε τη σταδιοδρομία του πατέρα του, διακρινόμενος στις μάχες της Χεζμπολάχ κατά του ISIS στη Συρία, πέφτοντας κι αυτός μαρτυρικά στο πεδίο της μάχης τον Ιανουάριο του 2015. 

Η Χεζμπολάχ, ολοένα αναπτυσσόμενη και μην έχοντας χάσει κανέναν πόλεμο στον οποίο έλαβε μέρος, έγινε η δύναμη που νίκησε -μαζί με το Ιράν και τους Ρώσους- τον ISIS στη Συρία, και που εκπαίδευσε τους Χούτι της Υεμένης για να αντισταθούν στη γενοκτονική επίθεση του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας. Το "Κόμμα του Θεού", όπως είναι το όνομα της Χεζμπολάχ στα αραβικά, εξακολουθεί να είναι ο δυνατότερος μη-κρατικός στρατός στη Μέση Ανατολή -και ίσως στον κόσμο- και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Mughniyeh στην ανθρωπότητα που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό.

10 σχόλια:

 1. Ανώνυμος5/12/23 7:08 μ.μ.

  Άντε ας κάνω και πάλι τον προβοκάτορα ρωτώντας: Τί απαντάει ο αρθρογράφος στον βάσιμο ισχυρισμό που λέει ότι οι ίδιοι οι Σιωνιστές χρησιμοποιούν την μουσουλμανική τρομοκρατία σαν τη Χαμάς με σκοπό να αιτιολογηθούν έπειτα οι ισραηλινές σφαγές που εξυπηρετούν τον σιωνιστικό σχεδιασμό και για να γλυτώσουν την παγκόσμια κατακραυγή εμφανιζόμενοι και πάλι ως ''θύματα'' (σαν του ''Ολοκαυτώματος'') στα μάτια του Δυτικού κόσμου που είναι και αυτός θύμα μουσουλμανικής εγκληματικότητας που του την έφεραν εβραίοι σαν τον Σόρος (με ανοιχτά σύνορα κ.λ.π.), με αποτέλεσμα να φαίνονται ως ''σύμμαχοι'' Δυτικοί και εβραίοι απέναντι στους μουσουλμάνους αντί να συμμαχήσει η Δύση με το Ισλάμ όπως θα έπρεπε για να ξεφορτωθούν από κοινού τα κοσμοεξουσιαστικά σχέδια των εβραιοσιωνιστών (με την Μεγάλη Επανεκκίνηση κ.λ.π.); Ρωτάει απλά ένα Δεξιό μυαλό σαν το δικό μου που πονηρεύεται με όλη αυτή την κατάσταση...

  - προβοκάτωρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/12/23 10:06 μ.μ.

   Σχόλιο 1 από 2:

   Απαντώ ως ο αρθρογράφος.

   Οι σιωνιστές θεωρούν στρατηγικό τους συμφέρον να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα της ανίκητης Μοσάντ, που τα ξέρει όλα κι αν γίνεται κάτι κακό για το Ισραήλ "το αφήνει να συμβεί" για κάποιο μυστικιστικό ή ρεαλιστικό "ευρύτερο όφελος". Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας προπαγάνδας (hasbara) είναι και ταινίες όπως του Σπίλμπεργκ "Μόναχο" (που όμως δεν δείχνει ότι ο ιθύνων νους του Μονάχου, ο Abu Daoud, δεν πιάστηκε ποτέ από τη Μοσάντ και πέθανε από βαθιά γεράματα στη Δαμασκό).

   Αυτό το αφήγημα, όμως, ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει απάντηση σε δύο ιστορικά ερωτήματα:

   1) πώς πιάστηκε στον ύπνο η Μοσάντ στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, ο οποίος συρρίκνωσε το κράτος του Ισραήλ κατά 3/4 (75% των εδαφών του 1967), και:

   2) πώς οι μυστικές υπηρεσίες της Χεζμπολάχ εν μέσω του πολέμου του 2006 είχαν δικό τους πράκτορα, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ του ισραηλινού στρατού (Omar al-Heib) που έδινε στην Χεζμπολάχ τις θέσεις του IDF και έχασαν 52 Μερκάβα.

   Οι σιωνιστές πράγματι δεν νοιάζονται για τους αμάχους Ισραηλινούς που πεθαίνουν (άλλωστε προτιμούν νεκρούς Ισραηλινούς παρά ομήρους, γιατί τους ομήρους αναγκάζονται να τους ανταλλάξουν με Παλαιστίνιους, γι' αυτό ο IDF εφαρμόζει το Πρωτόκολλο του Αννίβα (Hannibal Directive) κατά ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ αμάχων -τους βομβαρδίζει με την αεροπορία όταν υπάρχει κίνδυνος να τους πιάσει η Χαμάς- όπως έγινε και στις 7 Οκτωβρίου), ΑΛΛΑ, ταυτόχρονα, οι σιωνιστές ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ όπως ο διάολος το λιβάνι τις απώλειες ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ. Είναι ο πιο casualty-averse στρατός στον κόσμο, γι' αυτό και τώρα στη Γάζα έχουν εντολή να μην βγαίνουν από τα τανκς (γιατί το Μερκάβα και αν καταστραφεί, το πλήρωμα σώζεται, αλλά αν σε μία μέρα μαθευτεί ότι πέθαναν 60 στρατιώτες στη Γάζα, θα υπάρξει χοντρό πρόβλημα).

   Προχτές ο παγκόσμιος σιωνιστικός μηχανισμός προπαγάνδας έδωσε δύο άρθρα προς δημοσίευση στα τσιράκια του, ένα στην ισραηλινή Jerusalem Post κι ένα στους New York Times. Αυτά τα δύο έδιναν δύο εντελώς αντίθετα αφηγήματα: η JP ότι η Χαμάς εξαπάτησε τη Μοσάντ, η ΝΥΤ ότι η Μοσάντ το ήξερε από πριν και απλά το άφησε να γίνει. Γιατί αυτό; Γιατί η JP απευθύνεται σε ισραηλινό κοινό, η NYT σε αμερικάνικο. Στην ισραηλινή κοινωνία δεν μπορείς να πουλήσεις ότι το ήξερες και κοιμόσουν. Οι συγγενείς των νεκρών και των ομήρων θα σε γδάρουν ζωντανό. Στην αμερικάνικη κοινωνία, που χάφτει πιο εύκολα το μύθο της ανίκητης Μοσάντ, πουλιέται πιο εύπεπτα αυτό το παραμύθι.

   Η γνώμη μου για τις 7/10 είναι ότι ακόμα κι αν η Μοσάντ περίμενε κάτι, σίγουρα δεν περίμενε κάτι τόσο δυνατό και επιτυχές από πλευράς Χαμάς. Αν "το άφηνε να συμβεί", ξαναλέω, θα είχε φροντίσει ώστε να μην πιαστούν 240 όμηροι. Η ομηρία είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ για τους σιωνιστές. Θα είχε εκκενώσει κάποιες βάσεις στα κρυφά, και οι όμηροι θα ήταν κάπου 20-30, που θα ανταλλάσσονταν με 150 Παλαιστίνιους και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Με 240 ομήρους, το αγγούρι έχει μπει στον πισινό των σιωνιστών και τρέχουν να το βγάλουν.

   Τώρα ως προς τη θυματοποίηση: Η θυματοποίηση πιάνει τις πρώτες μέρες μόνο, όταν τα ΜΜΕ δείχνουν μόνο τις "σφαγές της Χαμάς". Μετά τη δεύτερη εβδομάδα, με τις εικόνες αυτές να αντικαθίστανται από πολύ πιο ζωντανές εικόνες της γενοκτονίας μωρών την οποία διαπράττουν οι σιωνιστές, το χαρτί του θύματος χάνεται, και οι σιωνιστές κινδυνεύουν να διαταράξουν τις σχέσεις τους με τις ηγεσίες του αραβικού κόσμου, σχέσεις που οι σιωνιστές θεωρούν εξαιρετικά σημαντικές. Παρακάτω δίνεται μια μελέτη για τα δισεκατομμύρια που έχασε η σιωνιστική ναυτιλία από το εμπάργκο που εφαρμόζουν στις ακτές της Υεμένης κατά σιωνιστικών πλοίων οι ηρωικοί αντάρτες Χούθι:

   https://twitter.com/MouinRabbani/status/1731415556224364724

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/23 10:06 μ.μ.

   Σχόλιο 2 από 2:

   Αφού (καλώς) ρωτάς, θα πω και για τη σχέση Ισραήλ-Χαμάς-Ιράν.

   Ως προς τη Χαμάς, υπήρχε πράγματι σύνδεση Μοσάντ-Χαμάς τη δεκαετία του '80 εναντίον της PLO του Αραφάτ. Και στρατηγικά βόλευε το Ισραήλ να είναι η Γάζα χωρισμένη πολιτικά από τη Δυτική Όχθη.

   Αλλά.

   Όταν το 1992 κατά την Πρώτη Ιντιφάντα το Ισραήλ εξόρισε παράνομα 415 μέλη της Χαμάς στο Νότιο Λίβανο, αυτοί έγιναν αχώριστοι με τη Χεζμπολάχ (που ήδη είχε σχέσεις από τα 80s με το PFLP-GC και τους εναπομείναντες Φενταγίν). Από τότε οι σχέσεις Χαμάς-Ιράν είναι χιλιάκις ισχυρότερες από οποιαδήποτε σχέση μπορεί ποτέ να είχε η Χαμάς με το Ισραήλ (αυτό φάνηκε στον πόλεμο της Συρίας, όπου η Χαμάς άνετα μπορούσε να στείλει χιλιάδες μαχητές υπέρ των Σουνιτών και κατά του Άσαντ και της Χεζμπολάχ, αλλά δεν το έπραξε λόγω προειδοποίησης του Ιράν ότι αν το πράξει θα της κόψει την προμήθεια σε όπλα και χρήματα).

   Αυτό που ξέχασα να πω γράψω στο άρθρο, είναι ότι το περίφημο υπόγειο δίκτυο τούνελ 360 χλμ. της Γάζας, που ξεφτιλίζει τους σιωνιστές αναγκάζοντάς τους να ψάχνουν σε νοσοκομεία και μαγνητικούς τομογράφους για χαλασμένα καλάσνικοφ, αυτό το σύστημα είναι προσωπικό δημιούργημα του Mughniyeh και του Σολεϊμανί, κάτι το οποίο ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ εδώ ο ίδιος ο αρχηγός της Χαμάς:

   https://twitter.com/MaknoonHashmi/status/1727253946996236382

   Ο μάρτυρας Σολεϊμανί μέσα σε τούνελ της Γάζας:

   https://twitter.com/GreaterIran92/status/1712840212223566182

   Σιωνιστής έποικος: Ο Σολεϊμανί έβαλε μόνος του τη θηλιά στο λαιμό του Ισραήλ:

   https://twitter.com/GreaterIran92/status/1701934201195368639

   (Το Ιράν btw δεν έχει πρόβλημα να βοηθάει και Σουνίτες μουτζαχεντίν, θυμίζω ο ίδιος ο Σολεϊμανί (και ίσως και ο Mughniyeh) εκπαίδευε Βόσνιους στον πόλεμο κατά των Σέρβων. Με τους Σαλαφιστές τζιχαντιστές της Μοσάντ έχει πρόβλημα. Με την Χαμάς μιλάμε για 30 χρόνια συνεργασίας. Δεν υπάρχει περίπτωση οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν και της Χεζμπολάχ -που, αν με ρωτάς, είναι καλύτερες από του Ισραήλ- να συνέχιζαν να στηρίζουν Χαμάς αν είχαν την παραμικρή υποψία ότι η Χαμάς συνδέεται ακόμα με τη Μοσάντ.)

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/12/23 12:14 μ.μ.

   Ξέχασα επίσης να αναφερθώ στην άριστη σχέση που είχαν οι ευρωπαίοι τριτοθεσίτες με το μετεπαναστατικό Ιράν. Το στρασερικό NPD έστειλε κλιμάκιο στο Ιράν της δεκαετίας του '90 και εξέδωσε μια καταπληκτική μπροσούρα για τους Φρουρούς της Επανάστασης. Αν ο πάντα φιλόξενος Μαύρος Κρίνος το επιτρέψει, θα τη δημοσιεύσω μεταφρασμένη από τα γερμανικά.

   Οι "αριστεροί" εθνικοσοσιαλιστές και "κόκκινοι" φασίστες έχουμε πολλά να διδαχθούμε από τη μεγάλη Ιρανική Επανάσταση.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/12/23 7:20 μ.μ.

   Ευχαριστώ για τον ελεύθερο χρόνο που ξόδεψες για να μου απαντήσεις, αλλά η ένστασή μου είναι ως προς το δεύτερο σενάριο που είπες ότι οι ισραηλινοί το άφησαν να συμβεί αυτό με τη Χαμάς. Δεν αναφέρομαι στην παράμετρο που ανέφερες ότι το είπαν αυτό για να φανεί πανίσχυρη η Μοσάντ στα αμερικανάκια και σε όσους άλλους, αλλά για να αιτιολογηθούν έπειτα οι σφαγές από το Ισραήλ και η εδαφική του επέκταση με πρόσχημα την επίθεση που δέχτηκε για να φανούν τα αντίποινα ως αποτέλεσμα ενός ΄΄θύματος'' που δέχτηκε επίθεση για να κατευναστεί η παγκόσμια οργή και για να επεκταθεί ο εβραιοσιωνιστικός κοσμοεξουσιασμός με πρόσχημα την καταπολέμηση της μουσουλμανικής τρομοκρατίας όπως συνέβη παρομοίως μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους! Πόσο μάλλον ευκολότερα συμβαίνει αυτό με τις πολιτικές ανοιχτών συνόρων κατ' εντολή σιωνιστών για να θεωρηθούν οι Δυτικοί ''ομοιοπαθούντες'' με τους εβραίους από την μουσουλμανική εγκληματικότητα, με σκοπό να εξασφαλιστεί συμμαχία μαζί τους (που σημαίνει και στρατιωτική βοήθεια) όπως ζητούσαν εδώ πέρα διάφορα υπαλληλάκια των γαμψομύτηδων με εθνικιστικό ή ακροδεξιό προσωπείο με στόχο να παρασύρουν χρήσιμους ηλίθιους με το μέρος των αφεντικών τους. Εκεί ήθελα να καταλήξει το σκεπτικό μου...

   - προβοκάτωρ

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/12/23 8:47 μ.μ.

   Το σχόλιο 12:14 μ.μ. δεν είναι δικό μου.

   Ρε αγοράκι μου, πες αυτό που θες να πεις, και άσε τα "ξέχασα να αναφερθώ επίσης..." Ο ΜΚ για Ιράν και Χεζμπολάχ και NPD (που δεν είναι στρασερικό) γράφει από το 2008, και κείμενα μεταφρσμένα ανεβάζει, αν εσένα τώρα σε πονάει αυτό γιατί είσαι με το Αμέρικα, πες το στα ίσια στον ΜΚ, μην κρύβεσαι πίσω από πλαστοπροσωπίες. Δεξιός χιτλερικός είσαι αλλά κι αυτοί με το Ιράν είναι, δεν είναι μόνο οι "κόκκινοι στρασεροδραγούμηδες" που σιχαίνεσαι φιλοϊρανοί. Κι ο Δημητρούλιας φιλοϊρανός ήταν, κι ο Άρης Αρίων το ίδιο.

   Ο αρθρογράφος.

   Διαγραφή
  6. Ανώνυμος7/12/23 8:38 μ.μ.

   Πιο πολλά έχουν χάσει λόγω των μποϊκοτάζ τους τελευταίους 2 μήνες (11 δις μόνο η εβραιόκτητη Starbucks) παρά έχουν κερδίσει από τις φιλοσιωνιστικές καμπάνιες της Δύσης "ενάντια στον αντισημιτισμό". Και ξαναλέω, τον πρώτο μήνα μπορούσαν να δικαιολογηθούν στο παγκόσμιο κοινό για τις σφαγές λέγοντας ότι η Χαμάς το άρχισε. Μετά από δύο μήνες βομβαρδισμών νοσοκομείων (που επιχειρησιακά δεν πετυχαίνουν κανέναν από τους στόχους του σιωνιστικού στρατού) δεν το χάφτει πια κανείς.

   Κάτι άλλο που ξέχασα να πω:

   Το Ισραήλ πάντα έκανε επιθέσεις στη Γάζα ΜΕΤΑ τις αμερικάνικες εκλογές (2008 αμέσως μετά την εκλογή Ομπάμα, 2012 μετά την επανεκλογή, 2021 μετά την ορκομωσία Μπάιντεν). Ποτέ σε προεκλογική αμερικάνικη περίοδο. Γιατί; Γιατί ξέρουν ότι σε τέτοια περίοδο δεν πρόκειται η Αμερική να τους αφήσει για πολύ καιρό να σφάζουν. Ένας λόγος που είμαι πεπεισμένος ότι ο τωρινός πόλεμος είναι χουνέρι της Χαμάς-Ιράν στους σιωνιστές εκεί που δεν το περίμεναν, είναι και αυτό. Κι ο γερο-Τζο κάνει ό,τι μπορεί για να παρατείνει την περίοδο ασυλίας των σιωνιστικών σφαγών (ο Τζο είναι το ίδιο σιωνιστής με Τραμπ και ίσως ακόμα περισσότερο), αλλά το ξέρει και ο ίδιος και ο Νετανιάχου πως με το έμπα του 2024 πρέπει αναγκαστικά να σταματήσει το καφριλίκι για να μην χαθούν ψηφοφόροι στο election year (όχι μόνο οι καθοριστικοί για την έκβαση των εκλογών Μουσουλμάνοι της πολιτείας του Μίσιγκαν, αλλά και μεγάλο κομμάτι της νεολαίας των ΗΠΑ που πλέον τον αποκαλεί Genocide Joe).

   O αρθρογράφος.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος7/12/23 3:08 π.μ.

  Κρίνε θεωρείς ότι γίνεται να είναι κανείς ταυτόχρονα με Χεζμπολάχ και με Αζόφ;

  Όταν πρακτικά από το 2014 αυτοί οι δύο βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα, με το Αζόφ να εξοπλίζεται από το Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ/Ιράν με Ρωσία.

  Για εξοπλισμό Αζόφ από Ισραήλ σε ισραηλινές εφημερίδες:

  https://www.jpost.com/international/article-704680

  https://www.haaretz.com/israel-news/2018-07-09/ty-article/rights-groups-demand-israel-stop-arming-neo-nazis-in-the-ukraine/0000017f-e080-d7b2-a77f-e3870e1c0000

  Για οπλική συνεργασία Χεζμπολάχ-Βάγκνερ:

  https://www.aa.com.tr/en/middle-east/us-says-russias-wagner-providing-air-defense-capability-to-hezbollah-iran/3060910

  Θυμάμαι Κρίνε που το μπλογκ ήταν με Άσαντ στη Συρία, όπως με Άσαντ ήταν και το Ιράν και η Ρωσία και η Χεζμπολάχ, αλλά το Αζόφ δεν ήταν.

  Και τέλος τα ιρανικά ντρόουν Shahid εδώ και ένα χρόνο στα πεδία της Ουκρανίας κάνουν κιμά τα κεφάλια των αζοφικών.

  Άρα, ρε συ ΜΚ, γίνεται να είναι ο χώρος και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ; Δεν θα ήταν μήπως καλύτερο, να καταδικάσει ανοιχτά ο χώρος είτε τον έναν ως σιωνόδουλο, είτε τον άλλο ως ρωσόδουλο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος7/12/23 11:41 π.μ.

   Φυσικά και δεν γίνεται να είσαι και με τους δύο,αυτό είναι μια μεγάλη αντίφαση του ΜΚ έχεις δίκιο.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος9/12/23 5:26 π.μ.

   ρε φίλε ο Κρίνος ανεβάζει την ίδια μέρα δίπλα-δίπλα αναρτήσεις υπέρ Χεζμπολάχ και υπέρ του Alibrandi που δούλευε για τους σιωνιστές στο Λίβανο. Το μπλογκ δεν έχει ιδεολογία, μην ψάχνεις συνέπεια.

   Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.