Μια υπενθύμιση της συντακτικής ομάδας προς τους αναγνώστες του «Μαύρου Κρίνου»



Προσοχή σε σελίδες στα ΜΚΔ που εμφανίζονται να έχουν δήθεν σχέση με την εθνική αυτονομία και στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά δημιουργίες διαφόρων προσώπων και υπηρεσιών για την συλλογή πληροφοριών.

Επειδή εδώ και χρόνια η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι εφικτή εκτός από τους σταθερούς υπολογιστές και από τα tablets ή τα κινητά, και με δεδομένο την αύξηση του ενδιαφέροντος για την δική μας «φωνή» μέσα στο αχανές ελληνικό διαδίκτυο, καλό είναι υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με το ιστολόγιο μας για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, συναγωνιστών, φίλων ή … εχθρών.

Το επίσημο ιστολόγιο της αυτόνομης συντακτικής ομάδας «Μαύρος Κρίνος» παραμένει ενεργό από το 2007 πλην μιας μικρής παύσης στην λειτουργία του. Ιδεολογικά η πολιτική μας σκέψη όπως είναι γνωστό ανήκει στο ρεύμα της «Τρίτης Θέσης» η οποία εμφανίστηκε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και η συντακτική ομάδα συνεχίζει να προβάλλει και να στηρίζει επί σειρά ετών τις απόψεις του λεγόμενου «εθνικοεπαναστατικού» (NR) χώρου όπως ονομάζονται οι ομάδες, κινήσεις, «φράξιες» και εκφράσεις των εξωκοινοβουλευτικών Αντιδημοκρατών.

Οι αναρτήσεις που είναι χιλιάδες όπως και τα σχόλια κάτω από αυτά, είναι αποτέλεσμα μιας άοκνης συλλογικής προσπάθειας Αυτόνομων Συναγωνιστών και Συναγωνιστριών εντός και εκτός Ελλάδος, δεν είναι όμως απαραίτητο να εκφράζουν το σύνολο της συντακτικής μας ομάδας αφού η ελευθερία του λόγου για εμάς τους «αριστερούς» νεοφασίστες έχει κυρίαρχη θέση στον αξιακό μας κώδικα.

Από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αυτής δεν παραμείναμε μόνο στον κόσμο του διαδικτύου όπως θα περίμεναν κάποιοι αλλά δώσαμε το παρών σε όλες τις οργανωτικές διεργασίες και «ζυμώσεις» των αυτόνομων/ανένταχτων ομάδων.  Η δράση μας είναι έμπρακτη και πολυεπίπεδη για όσους γνωρίζουν τα εσωτερικά του πολύπαθου «χώρου», με στόχο όχι την εμετική αυτοπροβολή ή το κέρδος όπως συνηθίζουν να πράττουν οι γραβατοφορεμένες μαριονέτες και καθεστωτικές πόρνες της ξενόδουλης  «εθνικοφροσύνης», αλλά με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση της Μελανοπόρφυρης Ιδέας καθώς και την προβολή μιας πρότασης για μια διαφορετική στάση ζωής σε μια «έρημη χώρα».

Εκδόσεις μέσω της αυτοοργάνωσης και της αυτοχρηματοδότησης, συλλογικές κινήσεις αλληλεγγύης για φυλακισμένους συναγωνιστές και όχι μόνο, διαχρονική συμμετοχή σε κινηματικές δράσεις κάθε είδους που ξεκινούν από την προβολή και ενίσχυση της αντιδημοκρατικής μουσικής και φτάνουν στην δυναμική παρουσία στον δρόμο, άμεση πολιτική προπαγάνδα και σε επαφή με την νεολαία σε σχολές και σχολεία ή γήπεδα αλλά και δια ζώσης με φοιτητές, μαθητές, ανέργους αλλά και εργαζόμενους σε εργοστάσια είναι μόνο μερικές πτυχές του «Φαιού Αυτονομισμού» που εμείς υπερασπιζόμαστε με «λύσσα και συνείδηση» παρά τα όποια σωστά αλλά και λάθος βήματα, τις ελλείψεις ή τις δυσκολίες στις συνθήκες της σύγχρονης δυστοπικής κοινωνίας.

Δεν πιστεύουμε στον κοινοβουλευτισμό στα κόμματα και τις εκλογές, δεν πιστεύουμε στην μια και μοναδική αρχή του αρχηγού ή την στείρα παρελθοντολογία, δεν πιστεύουμε στις «αυταπάτες» που πλασάρει η αντιφασιστική αστική ακροδεξιά από το ’45 και μετά, δεν πιστεύουμε σε «προφητείες» και την περιβόητη «ένωση» που προωθούν οι διάσημοι «παράγοντες» ελλαδέμποροι και οι υπάλληλοι του πολιτικαντισμού και σίγουρα δεν νιώθουμε ούτε στο ελάχιστο «σωτήρες» κανενός ή αυτοί που κατέχουν την μια και μοναδική αλήθεια.

Είναι τιμή μας όμως που μετά το «Αντίδοτο» και το «Γαμμάδιον» είμαστε εμείς αυτοί που κάναμε γνωστή και μέσω του διαδικτύου σε χιλιάδες συμπατριώτες μας την «Στρασσερική» σκέψη παρά την αναμενόμενη λυσσαλέα επίθεση της παρακρατικής άκρας δεξιάς και της καθεστωτικής άκρας αριστεράς. Το παρόν ιστολόγιο είναι ένα από τα παλαιότερα «βήματα» έκφρασης των Αυτόνομων ενώ σταθήκαμε στο πλευρό ακόμη και αυτών που διαφωνούν μαζί μας σε καίρια ζητήματα αφού η υπεράσπιση της αλήθειας είναι καθήκον απέναντι στο ανθελληνικό κράτος και τους πραιτοριανούς του. 

Χαιρόμαστε που η «φωνή» μας βρίσκει ανταπόκριση όλα αυτά τα χρόνια και αυτό είναι γεγονός αφού αυξάνονται καθημερινά οι πρόμαχοι της «Τρίτης Θέσης» προς φρίκη των «παλιάτσων» που εμπορεύονται ιδέες και σύμβολα μιας βιοθεωρίας με την οποία δεν έχουν καμία σχέση.

Όσον αφορά την δομή της διαδικτυακής επαφής υπενθυμίζουμε:

Πατώντας πάνω στον τίτλο της κάθε ανάρτησης μπορείτε να προσθέσετε το σχόλιο σας - αρκεί να σέβεστε τους κανόνες που ορίζει η συντακτική ομάδα - στην σχετική φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει ακριβώς από κάτω. 

Για να δείτε τα σχόλια πρέπει να πατήσετε και πάλι πάνω στον τίτλο της ανάρτησης που έχετε επιλέξει προς ανάγνωση ενώ στα κινητά είναι εμφανή.

Κάτω από κάθε ανάρτηση υπάρχει δυνατότητα με το «κουμπί» της Google για την προώθηση των αναρτήσεων μέσω λογαριασμών.

Κάθε σχετική αναδημοσίευση από τα άρθρα μας θα θέλαμε να έχει πηγή ή σχετική αναφορά στο ιστολόγιο μας.

Στα δεξιά του ιστολογίου παρουσιάζονται κατά καιρούς αξιόλογες εκδοτικές προσπάθειες.

Στα δεξιά του ιστολογίου υπάρχει το βιβλίο επισκεπτών στο οποίο μπορείτε να γράψετε την άποψη σας.

Στα δεξιά του ιστολογίου υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης για τις αναρτήσεις.

Στα δεξιά του ιστολογίου υπάρχουν σύνδεσμοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η προβολή των σχετικών ιστοσελίδων δεν σημαίνει ταύτιση απόψεων αλλά προβολή προς όφελος της ιδεολογικής σύνθεσης.

Στα δεξιά του ιστολογίου υπάρχουν οι σχετικές ετικέτες με πλήθος αναρτήσεων τις οποίες μπορείτε να μελετήσετε σύμφωνα με το θέμα που επιθυμείτε.

Στα δεξιά του ιστολογίου υπάρχει επίσης αρχειοθήκη όλων των αναρτήσεων από το έτος 2007.

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για αρθρογραφία, νέα ιστολόγια, συνεργασίες, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις ή απειλές ... στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: 

blackmilitiagr@gmail.com

Υπάρχει για όσους ενδιαφέρονται και το διαδικτυακό μας κανάλι στο youtube με ενδιαφέρουσες ηχογραφήσεις και βίντεο για διάφορα θέματα - πατήστε like και subscribe - κάτω από τις οποίες μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας. 

Είμαστε ανοιχτοί στον δημόσιο διάλογο με όλους είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε με τις απόψεις τους, έχουμε την διάθεση να προβάλουμε τις θέσεις μας ακόμη και σε αντίπαλες συχνότητες ή εκπομπές, ενώ κάνουμε γνωστό για πολλοστή φορά - για ευνόητους λόγους - προς κάθε κατεύθυνση, ότι ως Αυτόνομοι Πολιτικοί Στρατιώτες και εχθροί της αστικής δημοκρατίας, δεν διαθέτουμε δηλώσεις μετανοίας απέναντι στο γενοκτονικό κατοχικό καθεστώς που είναι τίποτε άλλο παρά εξάρτημα του Διεθνούς Σιωνισμού των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατικής Ε.Ε. 

Λύκοι ανάμεσα στα πρόβατα της αστικής δημοκρατίας.

Εκ μέρους της συντακτικής ομάδας




121 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/4/21 9:40 μ.μ.

    Μαύρε Κρίνε είσαι το κορυφαίο ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό ιστολόγιο και αναμφίβολα ένας μεγάλος χώρος συνάθροισης και ανταλλαγής απόψεων (ακόμη και διαφωνιών) μεταξύ αυτόνομων εθνικιστών (ενώ κανονικά οι ανεπρόκοποι του χώρου θα έπρεπε να είχαν δημιουργήσει μια ξεχωριστή πλατφόρμα για κάτι τέτοιο)

    Συνέχισε δυνατά και μην δίνεις σημασία στα σκουξίματα της ακροδεξιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/4/21 9:59 μ.μ.

      Όχι απλά το κορυφαίο εθνικοσοσιαλιστικό: το κορυφαίο εθνικιστικό

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/4/21 9:46 μ.μ.

    Ακολουθώ το blog απ'το 2010. Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ο ΜΚ είναι με διαφορά το καλύτερο site του "χώρου". Ακόμα και ως νεότερος Ε/Σ, είχα γρήγορα βαρεθεί τις κουβέντες περί νορδικών, διναρικών και λοιπές γραφικότητες και έψαχνα κάτι πιο "επαναστατικό" το οποίο και βρήκα εδώ.
    Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω και τον Σ. που μου έδωσε την ευκαιρία να αρθρογραφήσω στο παρόν blog για την αγαπημένη μου σκληρή μουσική που υμνεί τις ιδέες μας χωρίς να διεκδικεί βραβείο σύνθεσης και αρμονίας αλλά το κάνει σίγουρα καλύτερα απ'τα κλαρινομπούζουκα...
    Εύχομαι μακροημέρευση στο ΜΚ κι ακόμα περισσότερα άρθρα.
    14/88
    -Noeton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/5/21 8:53 μ.μ.

      Μία διόρθωση ορθογραφική:
      1)Νεώτερος...μην καταργούμε το Ω.
      2)Δειναρικές.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/4/21 9:59 μ.μ.

    1 μαϊου η ίδρυση της μασονίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γ. Σαίντ30/4/21 10:36 μ.μ.

    Αγαπητοί κύριοι της σ.ο.*, συγχαρητήρια για το συστηματικό, επίμοχθο εγχείρημά σας να αναδείξετε άκρως ενδιαφέρουσες πλευρές, προσωπικότητες και κείμενα του φασισμού και του εθνικοσοσιαλισμού, καθώς και για την άοκνη προσπάθειά σας να διασπείρετε τον ιό της μόρφωσης σε έναν πολιτικό χώρο στον οποίο πλεονάζει η απουσία της. Επιπροσθέτως, είστε αξιέπαινοι για την επιμονή σας να διδάξετε σε αγενείς νεοέλληνες τις βασικές αρχές του διαλόγου ακόμη και στην περίπτωση της πιο έντονης διαφωνίας.

    Με ρητές δηλώσεις, αναρτήσεις και αναφορές σας δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στις επαναστατικο-σοσιαλιστικές τάσεις του εθνικοσιαλισμού (π.χ. Στρασσερισμός, Ραιμ), αλλά και σε στοχαστές και συγγραφείς οι οποίοι προτάσσουν ένα αριστοκρατικό, ηρωϊκό πνεύμα (π.χ. Έβολα, Γιούνγκερ, Ντ'Ανούντσιο), με κύρια πηγή τον Φ. Νίτσε. Ερώτηση: δεν νομίζετε ότι ανάμεσα σε αυτές τις δύο πλευρές, την επαναστατικο-σοσιαλιστική και την αριστοκρατική, υπάρχει μια βαθειά αντίθεση; Δεν προκαλείται σοβαρή αντίφαση με αυτή την απόπειρα "συγκερασμού" του λαϊκ(ισμ)ού με τον ελιτισμό;

    Γ. Σαίντ
    (Λέσχη Συγκρητικού Πεσιμισμού)


    * Υποθέτοντας ότι δεν υπάρχουν κυρίες μεταξύ σας, διαφορετικά απολογούμαι για το ατόπημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύνθεση αγαπητέ. Για παράδειγμα τα τάγματα μπιφτέκια όπως ονόμαζαν τα SA επειδή ήταν κόκκινα από μέσα και φαιά απέξω είχαν στα μέλη τους από άνεργους μέχρι επιστήμονες. Θέση Αντίθεση Σύνθεση.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/5/21 9:47 μ.μ.

      Εντάξει, το παράδειγμα που φέρατε δεν απαντάει στον φίλο διότι οι χαρακτηρισμοί "άνεργοι" και "επιστήμονες" δεν λένε κάτι για την εσωτερική ποιότητα του ατόμου. Ο ελιτισμός του Evola δεν έχει σχέση με τα συμπλέγματα του μικροαστού που φτιάχνεται με τίτλους, στην εποχής μας κάλλιστα ένας άνεργος θα μπορούσε να ανήκει στην κατά Evola ελίτ και ένας επιστήμονας να κατατάσσεται στον πάτο της ιεραρχικής πυραμίδας. Και μεταξύ κάποιων θέσεων εξ ορισμού δεν μπορεί να υπάρξει σύνθεση.

      Παρ'όλα αυτά καλά κάνετε και αναπαράγετε όλες τις απόψεις και ιδεολογικές τάσεις διότι δίδεται βήμα για γόνιμο διάλογο και αντιπαράθεση. Φτάνει να ωριμάσουμε επιτέλους ως χώρος και να αντιληφθούμε πως μια ιδεολογική διάφορα δεν σημαίνει πως είμαστε εχθροί.Μας ενώνει η αντίθεσή μας στην κυρίαρχη φιλελεύθερη δημοκρατική ιδεολογία, στην κοσμοθέαση του διαφωτισμού και στο καπιταλιστικό κατεστημένο. Συζητάμε συντροφικά και ας αφήσουμε τέτοιες λεπτομέρειες να λυθούν όταν έχουμε την εξουσία στα χέρια μας.

      Άλλωστε και ο Evola πχ είχε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές και με τον ε/σ και με τον φασισμό. Αυτό δεν τον εμπόδισε να τους στηρίξει ανοιχτά και να αγωνιστεί εντός των πλαισίων τους πάντα διατηρώντας την ανεξαρτησία του.

      Διαγραφή
    3. το θέμα που αναφέρει ο φίλος δεν μπορεί να απαντηθεί στον χώρο ενός ιστολογίου. προσυπογράφουμε τα υπόλοιπα που γράφετε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος2/5/21 10:21 μ.μ.

      Έχετε απόλυτο δίκιο, όντως δεν είναι θέμα που μπορεί να απαντηθεί εδώ σε ένα σχόλιο. Να είστε καλά και να συνεχίζετε πάντα έτσι!

      Διαγραφή
    5. Γ. Σαίντ2/5/21 11:21 μ.μ.

      Ευχαριστώ 9:47 που επαναφέρατε τον προβληματισμό μου.

      Ό,τι ετοιμαζόμουν, κύριοι, να εκθέσω αναλυτικότερα το κατ' αρχήν ασυμβίβαστο του αριστοκρατικού με το λαϊκ(ιστι)κό, αλλά με πρόλαβε η τελευταία σας απάντηση, την οποία κατανοώ (εν μέρει) και σέβομαι.

      Με εκτιμηση

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος1/5/21 10:20 π.μ.

    Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι φωνές που λένε και προπαγανδίζουν ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουμε σε επικείμενο πόλεμο και μάλιστα προτρέπουν και τους υπόλοιπους εθνικιστές να πράξουν ανάλογα. Συνήθως οι κύκλοι που τα πιστεύουν και εξωτερικεύουν αυτά είναι εθνικοσοσιαλιστές και όλοι γνωρίζουμε ότι όλο αυτό ξεκίνησε από την γνωστή οργάνωση-εκπομπή το περασμένο καλοκαίρι.

    Μαύρε Κρίνε εσένα ποια είναι η θέση σου για αυτό το σημαντικό ζήτημα που σηκώνει τεράστια συζήτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/5/21 12:35 μ.μ.

      Μόνο ως προβοκάτσια μπορεί να ερμηνευθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, διάφοροι αστείοι τύποι αισθάνονται την ανάγκη να το παίξουν "ακραίοι" και "ασυμβίβαστοι" καταφεύγοντας σε ανοησίες

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/5/21 2:52 μ.μ.

      Η αναπαράσταση των πολέμων των άστρων!

      Ή μια Zombie apocalypse!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/5/21 4:04 μ.μ.

      Κάποιοι φαιδροί τυποι εχουν την αναγκη να το παιξουν αντικαθεστωτικοι και για αυτο τον λογο καταφευγουν σε τετοιες ανοησιες. Λες και ειναι αντικαθεστωτικο το να προδοσεις την Πατριδα σου την υστατη στιγμη που σε χρειαζεται

      Διαγραφή
    4. Το ερώτημα θα πρέπει να ξεκινάει ποιον εκπροσωπεί σήμερα ο ΕΣ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος2/5/21 1:25 μ.μ.

      Ποιος ασχολείται με ανθρώπους που εκθειάζουν τον φιλελεύθερο Διαφωτιστη Κοραή, αυτόν που πίστευε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος2/5/21 9:49 μ.μ.

      Πραγματικά η κατάντια και ο κατήφορος του εν Ελλάδι ε/σ χώρου δεν έχει πάτο. Είδαμε και εθνικοσοσιαλιστές υπέρ του Διαφωτισμού (!!!), να γελάνε και τα κεραμίδια. Πάλι καλά που υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως ο μκ που πραγματικά κάνει μεγάλο καλό στον χώρο με την παρουσία του

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος2/5/21 10:23 μ.μ.

      Σε ποιους αναφέρεστε; Το ξέραμε ότι η πλειονότητα του χώρου δυστυχώς βρίσκεται σε βαθύτατη ιδεολογική σύγχυση αλλά όχι και έτσι

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος3/5/21 2:54 π.μ.

      Κανένα σάιτ δεν μίλησε υπέρ του φιλελευθερισμού κ του Διαφωτισμού γενικότερα, απλώς μία κριτική έκανε κ τσίμπησαν οι χριστιανοταλιμπάν Ρωμιοί που ονειρεύονται θεοκρατικά κράτη, αν αντιθέτως είστε Στρασσερικοί τότε είναι που πέφτει το γέλιο, πάρτε το χαμπάρι, με τους εθνικοσοσιαλιστές δεν μπορείτε να τα βάλετε ιδεολογικά, θα γελάμε συνεχώς με τις τούμπες σας.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος3/5/21 2:55 π.μ.

      τέλειο να βλέπεις χριστιανοταλιμπάν ''εθνικιστές'' να κλαίνε περί εθνικοσοσιαλιστών φιλικά προσκείμενων προς τον φιλελευθερισμό κ τον Διαφωτισμό ενώ απλώς έκαναν μία κριτική στο Άγιο Φως μέσω του Κοραή, τελικά όντως έπιασαν πάτο οι ακροδεξιοί.

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος3/5/21 10:03 π.μ.

      Καλά, ποιοι χριστιανοταλιμπαν, φαντάσματα βλέπετε; Πρέπει να είναι κάποιος χριστιανοταλιμπαν για να του φαίνεται περίεργο δήθεν ε/σ να θεωρούν τον Διαφωτισμό ως θετική εξέλιξη έναντι μιας δήθεν "σκοταδιστικής" μεσαιωνικής Ευρώπης; ή να χαρακτηρίζουν τα αιτήματα και τις αρχες του διαφωτισμού ως αδιαμφισβήτητα δίκαιες; Φαντάζομαι και ο Νίτσε είναι χριστιανοταλιμπαν, και ο Heidegger, και ο Evola, και οι στοχαστές της "συντηρητικής επανάστασης" και οι Γερμανοί ιδεαλιστές και ρομαντικοί.

      Το θέμα δεν είναι η αναφορά στον Κοραή, είναι η αναπαραγωγή της φιλελεύθερης ρητορικής και αυτό το βλέπει κανείς καθαρά και στο εν λόγω άρθρο και στα σχόλιά του.

      Και το πρόβλημα ξεκινάει διότι κάποιοι αδυνατούν να διακρίνουν πως η "ελληνικότητα" του Κοραή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ελληνικότητα των αρχαίων Ελλήνων. Η "ελληνικότητα" του Κοραή περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο διαφωτισμό και από αρχαία Ελλάδα μόνο όσα στοιχεία μπορούν, αν διαστρεβλωθούν και από εξαιρέσεις αναχθούν σε κανόνες, να συμφωνήσουν και να συμβαδίσουν με αυτόν. Φαντάζομαι θα καταδικάζουν και τους αρχαίους Σπαρτιάτες ως σκοταδιστές χριστιανοταλιμπαν (και τους Μακεδόνες ως μη-έλληνες σκοταδιστές βαρβάρους)

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος3/5/21 12:49 μ.μ.

      Βγαίνεις εκτός θέματος με αυτά που γράφεις κ εκτίθεσαι, φαίνεται ότι δεν έχεις διαβάσει καν το άρθρο κ απλώς είδες το όνομα Κοραή κ θίχτηκες, ξαναλέω πουθενά στο άρθρο κ γενικά δεν υπάρχει θέση υπέρ του φιλελευθερισμού ή του Διαφωτισμού γενικότερα, προφανώς όμως δεν πρόκειται να δεις στήριξη σε θεοκρατία κ εβραϊκούς μύθους, ξαναλέω δεν μπορείτε να τα βάλετε ιδεολογικά με εθνικοσοσιαλιστές κ πετάτε λάσπη.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος3/5/21 12:55 μ.μ.

      Ποιοι χριστιανοταλιμπάν βρε κλόουν. Πήγαινε να δεις τι λένε στα σχόλια του άρθρου κάποιοι υποτιθέμενοι Ε/Σ που εκθειάζουν τον Κοραή επειδή πρότεινε την δημιουργία ριζοσπαστικά δημοκρατικών συνταγμάτων θεωρώντας ότι έτσι η Ελλάδα θα κυριαρχούσε στην εποχή της νεωτερικότητας. Που ο ίδιος ο διαχειριστής του ιστολογίου ο οποίος είναι και γνωστός στην πιάτσα αποκαλεί τα αιτήματα του Διαφωτισμού ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ δίκαια και σωστά. Που πάνε να μας βγάλουν τους Διαφωτιστές σκληροπυρηνικούς φυλετιστές. Είστε η ντροπή του εθνικοσοσιαλισμού και η αιτία που έχουν πάτημα για να μας βρίζουν οι ακροδεξιοί

      Διαγραφή
    13. Το αν το αναρτήσατε το άρθρο για τον Κοραή απλά και μόνο για να τσιμπήσουν κάποιοι αντίπαλοι σας δείχνει και το χαμηλό νοητικό σας επίπεδο. Ο δημόσιος διάλογος δεν γίνεται με τέτοιους προβοκατόρικους όρους.

      Έλα όμως που δεν λέτε την αλήθεια. Τα σχόλια των μελών και των αναγνωστών σας κάτω από το άρθρο αποκαλύπτουν ότι εκθειάζετε μια ρατσιστική εκδοχή του φιλελευθερισμού και δεν μένετε μόνο στον αντικληρικαλισμό που τάχα διακηρύσσετε. Όπως ακριβώς σας θέλει το σύστημα. Ρατσιστικές ουρές της Δεξιάς.

      Θα τα πούμε εν καιρώ, τώρα που βρήκατε το κουράγια να ανοιχτείτε και να δείξετε ποιοι σας καθοδηγούν.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος3/5/21 1:24 μ.μ.

      Στην Ελλάδα, και στο ελληνικό εθνικιστικό αποχωρητήριο, τον όντως υπερτιμημένο πλην αρκετά ευγενή Διαφωτισμό τον χτυπάνε με μανία άτομα που δεν ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ ΒΙΒΛΙΟ κάποιου διαφωτιστή λογίου και σαλταρισμένοι ψυχασθενείς νοσταλγοί της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που προτιμάνε Απόστολο Παύλο από Ηράκλειτο ή ΠΛάτωνα.

      Αντιρατσιστικός ο Διαφωτισμός; Τα πιο γνωστά ονόματα Διαφωτιστών, Βολταίρος, Κάντ και Χιουμ, ήταν υπερμαχοι της λευκής υπεροχής, κυριολεκτικά. Αυτά που είπε ο Βολταίρος για τους μαύρους (ότι είναι πίθηκοι) δεν τα είπε έτσι ωμά ούτε ο πιο ωμός Ε/Σ. Ο Διαφωτισμός ανέτρεψε την μεσαιωνική χριστιανική αντίληψη του "όλοι οι άνθρωποι έχουμε το ίδιο αίμα" και μίλησε για ανισότητα φυλών, έφερε στο προσκήνιο τις θεωρίες πολυγένεσης των φυλών και έθεσε τα θεμέλια του "επιστημονικού ρατσισμού" του 19ου αιώνα.

      Είναι άλλος ο αντιδιαφωτισμός των Ρομαντικών Γερμανών -που αυτήν τον γέννησαν- ενός χριστιανοπαγανιστή Hölderlin, ενός πνευματικά αριστοκρατικού Nietzsche, ενός μυθικά σκεπτόμενου Heidegger, ενός παγανίζοντος Alain de Benoist και άλλων αντδιαφωτιστών που ήταν ελέυθερα πνεύματα κι άλλος ο καμμένος σκοταδιστικός εγχώριος αντιδιαφωτισμός του Χριστόδουλου, του Κλεομένη και των νεοβυζαντινών νεοεθνικιστών που τους ενοχλεί ο Κοραής που μιλούσε για ελληνικό έθνος επειδή αυτοί θέλουν υπερεθνικό Ρουμ μιλιέτ και Ρωμηοσύνη (μάλλον κι ο Κολοκοτρώνης πρέπει να ήταν κοραϊκή μασονάρα διότι λέει στα απομνημονεύματά του "η γαλλικη επανασταση μας άνοιξε τα μάτια").

      Θεμελιακή αντίληψη του Ε/Σ είναι η απαλλαγή από από τον πνευματοκτόνο δογματισμό καθώς και η ανεξιθρησκία, η οποία διακηρύσσεται ξεκάθαρα από τον Χίτλερ στο Mein Kampf. Πριν το διαφωτισμό που είδατε ανεξιθρησκία; στη χριστιανική Ιταλία που έκαιγε έναν Τζορντάνο Μπρούνο, στην χριστιανική Αλεξάνδρεια που τεμάχιζε μια Υπατία, στη χριστιανική Κωνσταντινούπολη που πετούσε επι Αλεξίου Κομνηνού στη πυρά τον Βασίλειο το Βογομίλο, ή στη χριστιανική Γαλλία που μόλις δεκαεπτά χρόνια πριν το 1789, έκαιγε το Φρανσουά-Ζαν Λεφέβρ ντε Λα Μπαρ επειδή δεν έβγαλε το καπέλο του όταν περνούσε μια θρησκευτική πομπή στο δρόμο και επειδή κατόπιν ερευνών βρέθηκε το Φιλοσοφικό Λεξικό του Βολταίρου στο σπίτι του, το οποίο και κάρφωσαν στη φλεγόμενη σορό του;


      ΥΓ 1. θα μας πουν για "αποϊεροποίηση" που έφερε η Γαλλική Επανάσταση (ναι ισχύει και πρέπει να καταγγέλλεται) ποιοι όμως; οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι όλα στην φύση είναι κτίσματα του Θεού της Βίβλου που έχουν αρχή και εξελισσόμενα γραμικά κάποια στιγμή θα τελειώσουν και που κοροϊδεύουν τους προχριστιανικούς λαούς επειδή πίστευαν ότι τα δάση είναι ιερά. Πλάκα έχετε.

      ΥΓ 2. Είναι τελείως άλλος ο υγιέστατος εικονοκλαστικός αντιδιαφωτισμός ενός Νίτσε κι άλλος ο καθ' ημάς αντιδιαφωτισμός του Αθανασίου Πάριου που καταδίκαζε την Άλγεβρα και τη Γεωμετρία ως παγίδες του Διαβόλου. Ο αντιδιαφωτισμός των "Ελλήνων Εθνικιστών" είναι επιπέδου αθανασίου παρίου γι' αυτό θέλει από κοινού σκαμπίλια διαφωτιστή Βολταίρου και αντιδιαφωτιστή Νίτσε.

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος3/5/21 1:26 μ.μ.

      Οι απολογητές του Ορθόδοξου Χριστιανισμού, οι Μακκαβαϊστές, οι υπερασπιστές του Αποστόλου Παύλου του "εξ ενός αίματος παν εθνος εποιησεν" και του "ουκ ενι Ελλην ουκ ενι Ιουδαίος" έχουν το θράσος και βγαίνουν και καταγγέλλουν τον Διαφωτισμό ως "αντιρατσιστικό". Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

      ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ: «όπως η Γη παράγει και άσπρα και μαύρα σταφύλια, έτσι διαμορφώνει και άσπρους και μαύρους ανθρώπους, όμως όλοι είναι παιδιά του Θεού και προορίζονται για τον παράδεισο» Άγιος Νήφων

      ΓΑΛΛΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ: «C'est une grande question parmi eux s'ils son descendus des singes, ou si les singes sont venus d'eux. Nos sages ont dit que l'homme est l'image de Dieu: voilà une plaisante image de l'Etre éternel qu'un nez noir épaté, avec peu ou point d'intelligence! Un temps viendra, sans doute, où ces a n i m a u x sauront bien cultiver la terre, l'embellir par des maisons et par des jardins, et connaître la route des astres. Il faut du temps pour tout» «Ένα σπουδαίο ζήτημα είναι επίσης το αν προέρχονται [οι Αφρικανοί] από τους πιθήκους ή εάν οι πίθηκοι προέρχονται από αυτούς. Οι σοφοί μας μας έχουν πει ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Θεού. Να λοιπόν μια ωραία εικόνα του θείου κατασκευαστή: Μια πλακουτσωτή μαύρη μύτη με ελάχιστη ή και ανύπαρκτη νοημοσύνη. Σίγουρα θα έρθει καιρός που θα μάθουν ακόμη και αυτά τα ζ ώ α πώς να καλλιεργούν καλά το έδαφος, να καλλωπίζουν τα σπίτια και τους κήπους τους και να γνωρίσουν τις πορείες των αστεριών: Ο οποιοσδήποτε χρειάζεται τον χρόνο του για όλα».

      «Leurs yeux ronds, leur nez épaté, leurs lèvres toujours grosses, leurs oreilles différemment figurées, la laine de leur tête, la mesure même de leur intelligence, mettent entre eux et les autres espèces d’hommes des d i f f é r e n c e s prodigieuses » «Τα στρογγυλά μάτια τους, η πλακουτσωτή μύτη τους, τα χείλια τους που είναι πάντα παχιά, τα διαφορετικά διαμορφωμένα αυτιά τους, το μαλλί στο κεφάλι τους, το μέτρο της ίδιας της νοημοσύνης τους, όλ’ αυτά ορθώνουν ανάμεσα σ’ αυτούς και τα άλλα είδη τεράστιες δ ι α φ ο ρ έ ς».

      «[Ε]t ils n’ont d’homme que la stature du corps, avec la faculté de la parole et de la pensée dans un degré très éloigné du nôtre. Tels sont ceux que j’ai vus et examinés» «Και δεν είναι άνθρωποι, παρά το παράστημα του σώματος, μιας κι η ικανότητα στο να διατυπώνουν την σκέψη τους απέχει υπερβολικά πολύ από την δική μας. Τέτοιοι είναι εκείνοι που έχω δει και έχω εξετάσει».

      «[Ε]t on peut dire que si leur intelligence n’est pas d’une autre espèce que notre entendement, elle est fort inférieure. Ils ne sont pas capables d’une grande attention; ils combinent peu, et ne paraissent faits ni pour les avantages ni pour les abus de notre philosophie» «Εάν η αντιληπτικότητά τους δεν είναι τελείως διαφορετικής φύσης από την δική μας, είναι σε κάθε περίπτωση πολύ κατώτερη. Δεν είναι ικανοί στο να δείξουν οποιασδήποτε μεγάλη συγκέντρωση. Έχουν πολύ μικρή συνδυαστική ικανότητα και δεν δείχνουν ικανότητα να κατακτήσουν ούτε τα πλεονεκτήματα ούτε για τις καταχρήσεις της φιλοσοφίας μας». ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος3/5/21 1:27 μ.μ.

      ΣΚΩΤΣΕΖΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ: «I am apt to suspect the Negroes, and in general all other species of men, to be naturally inferior to the whites. There never was any civilized nation of any other complection than white, nor even any individual eminent in action or speculation. No ingenious manufactures among them, no arts, no sciences... Such a uniform and constant difference could not happen, in so many countries and ages, if nature had not made an original distinction between these breeds of men»: «Είμαι σε θέση να υποψιαστώ πως οι νέγροι, και γενικά όλα τα άλλα ανθρώπινα είδη, ότι είναι φύσει κατώτερα από τα λευκά. Δεν υπήρξε ποτέ πολιτισμένο έθνος άλλου χρώματος εκτός από λευκό, ούτε ακόμα και οποιοδήποτε άτομο που να διέπρεψε στην δράση ή την κερδοσκοπία. Καμία έξυπνη κατασκευή μεταξύ τους, καμία τέχνη, καμία επιστήμη… Μια τέτοια ομοιόμορφη και σταθερή διαφορά δεν θα μπορούσε να συμβεί, σε τόσες πολλές χώρες και ηλικίες, εάν η φύση δεν είχε κάνει μια αρχική διάκριση σ’ αυτές τις ανθρώπινες φυλές». XΙΟΥΜ

      ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ: «Die Negers von Afrika haben von der Natur kein Gefühl, welches über das Läppische stiege. Herr Hume fordert jedermann auf, ein einziges Beispiel anzuführen, da ein Neger Talente gewiesen habe, und behauptet: daß unter den hunderttausenden von Schwarzen, die aus ihren Ländern anderwärts verführt werden, dennoch nicht ein einziger jemals gefunden worden, der entweder in Kunst oder Wissenschaft, oder irgend einer andern rühmlichen Eigenschaft etwas Großes vorgestellt habe, obgleich unter den Weißen sich beständig welche aus dem niedrigsten Pöbel empor schwingen und durch vorzügliche Gaben in der Welt ein Ansehen erwerben. So wesentlich ist der Unterschied zwischen diesen zwei Menschengeschlechtern, und er scheint eben so groß in Ansehung der Gemüthsfähigkeiten, als der Farbe nach zu sein» «Οι νέγροι της Αφρικής δεν έχουν λάβει από τη φύση καμία νοημοσύνη που εξυψώνεται επάνω από τον ανόητο. Ο κ. Χιουμ προκαλεί οποιονδήποτε να αναφέρει ένα και μόνον παράδειγμα κάποιου νέγρου που να έχει εκδηλώσει κάποιο ταλέντο. Όπως αυτός βεβαιώνει, μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων μαύρων που έχουν περιπλανηθεί μακριά από τις χώρες τους, αν και πάρα πολλοί από αυτούς έχουν απελευθερωθεί, ούτε ένας δεν έχει υπάρξει που να επιτύχει κάτι μεγάλο είτε στην τέχνη είτε την επιστήμη είτε σε οποιοδήποτε άλλο αξιέπαινο θέμα. Αντίθετα, μεταξύ των λευκών οι άνθρωποι ανεβαίνουν συνεχώς επάνω από το χαμηλό σημείο όπου βρίσκονται και εξελίσσονται μέσω των ανώτερων προσόντων τους, αποκτώντας στον κόσμο φήμη. Η διαφορά λοιπόν μεταξύ των δύο φυλών είναι ουσιαστική: Εμφανίζεται να είναι εξίσου μεγάλη και όσον αφορά τις ικανότητες του μυαλού όπως ακριβώς και στο χρώμα». ΚΑΝΤ

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος3/5/21 1:28 μ.μ.

      Για όσους το παίζουν σήμερα αντικοραϊκοί, προτείνω να διαβάσουν το Γράμματα από το Αμστερναμ να δουν τι σήμαινε τότε αντικοραϊσμός. Είναι γράμματα ενός αμόρφωτου Χριστιανόπληκτου Ρωμιού, του Σταμάτη Πέτρου, προς τον μεγαλέμπορο πατέρα του, όπου τον ενημερώνει για τα "παραστρατήματα" του συνεργάτη του, του "Διαμαντή", δηλαδή του νεαρού Αδαμάντιου Κοραή. Αδαμάντιος Κοραής και Σταμάτης Πέτρου δούλευαν σε μια εμπορική επιχείρηση στο Αμστερνταμ, και ο χριστιανούλης Πέτρου σοκαριζόταν που ο αντίχριστος Κοραής πήγαινε τα σαββατόβραδα στη σατανική....ΟΠΕΡΑ (ακουσον ακουσον!). Ο Πέτρου πουθενά δεν λέει για Έλληνες, παντού λέει για "Ρωμαίους",΄έτσι αυτοπροσδιορίζει εαυτόν και την κοινότητα του. Προβάλλει εκεί και η παλιανθρωπιά και η σκατοψυχία του μέσου θρησκόληπτου Ρωμιού: Ο ανέραστος χριστιανός Πέτρου είχε πρόβλημα που ο Κοραής είχε μια αγαπητικιά από το Αμστερνταμ επειδή λέει δεν ήταν ορθόδοξη, αλλά αιρετική καλβίνα κι έτσι υπήρχε κίνδυνος ο νεαρός Κοραής να φύγει τελείς από την Ορθόδοξη Εκκλησία! Όταν η κοπέλα του νεαρού Κοραή πέθανε από αρρώστια, το σκουπίδι αυτό χαιρόταν κι έγραφε προς τον πατέρα του: "δια την αγαπητικήν του Διαμαντή σας έγραψα πως ήταν άρρωστη, η οποια απέθανε....ο θάνατος της κόρης δύναται να θεωρηθεί ευτύχημα... Και η αυθεντία του αντί να το χαρεί, έκλαιγεν απαρηγόρητα. Ο Θεός τον ελυπήθηκεν τόσον την αυθεντία του, ωσάν και τους γονείς του, ει δε και αν ζούσεν, είχεν απόφασιν διά να την παντρευθή, και σας αφίνω να στοχασθήτε τι κακό ήθελε του γίνει". Αυτός ήταν ο βούρκος της ρωμηοσύνης, από τα νύχια, βλέπε Πέτρου, ως την κορφή, βλέπε πατριάρχες που έβγαζαν εγκυκλίους ενάντια στις βαφτίσεις με αρχαία ελληνικά ονόματα και ενάντια στα σατανικά μαθηματικά και την γεωμετρία των φραγκων!

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος3/5/21 3:46 μ.μ.

      Όχι όχι μην γράφεις τέτοια αφού θέλουμε θεοκρατικό κράτος κ εκκλησία πάνω απ' το κεφάλι μας, τι όπερες μας λες τώρα ρε φίλε, μήπως είσαι φιλελεύθερος Διαφωτιστής??

      Διαγραφή
    19. μέχρι στιγμής τα μέλη της σ.ο. έχουν "κατηγορηθεί" ως τέκτονες, σατανιστές, φετιχιστές, κομμουνιστές, αναρχικοί, ονειροπόλοι, διασπαστές, φραξιονιστές, σεκταριστές αλλά πρώτη φορά ... διαφωτιστές :)

      Διαγραφή
    20. Ανώνυμος3/5/21 4:57 μ.μ.

      Ρε προβοκατορες ηρθατε να ξερασετε και εδω τα φιλελευθερα σαλια σας περι φυλετιστων διαφωτιστων και την κατηγορια οτι οποιος ειναι αντικοραϊκος ταυτιζεται με τους σκοταδιστες;

      Ο φυλετισμος δεν αποτελει συγκροτημενη ιδεολογια. Αποτελει πρακτικη, ενστικτωδη αντιληψη και τροπο ζωης. Φυλετισμο ειχαν και τα φιλελευθερα ιμπεριαλιστικα καθεστωτα της Δυσης και μεσω αυτου προσπαθουσαν να δικαιολογησουν την καπιταλιστικη εκμεταλλευση των κατωτερων λαων. Το αν οι Διαφωτιστες εξεφρασαν καποιες αντι-νεγρικες αποψεις δεν τους κανει εθνοφυλετιστες αφου δεν αποδεχονται την οργανικη εννοια του εθνους και της φυλης. Για τους διαφωτιστες το συνολο ειναι ενα αθροισμα ατομικων συμφεροντων και μεσω αυτου του αθροισματος εκφραζεται η γενικη βουληση (βλεπε θεωρια της γενικης βουλησης του Ρουσσω) Η βασισμενη στον διαφωτισμο Γαλλικη Επανασταση θεμελιωσε το civic nationalism (δικαιο του εδαφους) που ειναι η αιτια της παρακμης μας και οτι το εθνος ταυτιζεται με το κρατος. Επρεπε να ερθουν οι Γερμανικο Ρομαντικοι, ιδεαλιστες, αντιδιαφωτιστες για να αποδωσουν στο εθνος την εννοια ενος οργανικου συνολου (volk) και την Ιδεα του Αιματος πανω στην οποια βασιστηκε το volkish κινημα που αποτελει προπομπο του εθνικοσοσιαλισμου (βλεπετε ο φασισμος και ο εθνικοσοσιαλισμος εχουν αντι-διαφωτιστικες ριζες)

      Διαγραφή
    21. Ανώνυμος3/5/21 5:01 μ.μ.

      Η γνωστη μαλακια. Οποιος ειναι αντικοραϊκος ή αντιδιαφωτιστης ειναι σκοταδιστης, οπαδος της θεοκρατιας. Αρα ο Νιτσε, ο Χερντερ, ο Φιχτε, η "συντηρητικη επανασταση" ηταν ταλιμπαν-ιεροεξεταστες. Κατα το αθλιο σκεπτικο σας επειδη ο εβραιοχριστιανισμος που εδραιωσαν οι Εκκλησιες ειναι εκτρωματικος πρεπει να ταυτιστουμε με τον υλισμο, τον φιλελευθερισμο, τον ρασιοναλισμο και τον ατομισμο. Οποιος μαλιστα ασκει πολεμικη στον Διαφωτισμο για εσας ταυτιζεται με τους θεοκρατες, σκοταδιστες. Καιρος να μαθετε οτι για αλλους λογους απεχθανονται τον διαφωτισμο οι χριστιανοι και για αλλους οι εθνικιστες/εθνικοσοσιαλιστες

      Διαγραφή
    22. Ανώνυμος3/5/21 6:34 μ.μ.

      Προς αυτόν που λέει πως είμαι εκτός θέματος και πως πουθενά δεν υπάρχει στήριξη προς το διαφωτισμό ας πάει να διαβάσει τα σχόλια στο εν λόγω άρθρο ή να δει και κάποια σχόλια εδώ

      Διαγραφή
    23. Ανώνυμος3/5/21 9:08 μ.μ.

      Ο αντιδιαφωτισμός από μόνος του δεν λέει τίποτα. Πρέπει πάντοτε να τονίζεται από ποια σκοπιά γίνεται. Αντιδιαφωτιστικό λόγο έχουν εκφράσει: α) χριστιανοί σκοταδιστές τύπου Αγίου Αθανασίου Παρίου, που έδινε συγχαρητήρια στο μέγα ραββίνο της Γερμανίας για την απάντηση που έδωσε στο "αντίχριστο Βολταίρο" λόγω του ότι έβριζε το Μωυσή! Στην Ελλάδα κάτα βάση, τέτοια υφής είναι ο αντιδιαφωτισμός, οπότε στο μέτρο αυτο, και όταν ο αντιδιαφωτισμός εκφράζεται κατ' αυτόν τον τρόπο, είμαι όπως κάθε λογικος Άριος άνθρωπος υπερ του Διαφωτισμού β) απολογητές της φεουδαρχίας, νοσταλγοί του βασιλικού ancien regime, που βλέπουν την επαναφόρα της έννοιας του έθνους,εκ μέρους των Γάλλων επαναστατών, ως κάτι κακό που αντιτίθεται στην τάξη της χριστανικής οικουμένης κτλ. γ) πνευματικοί άνθρωποι και καλλιτέχνες του κινήματος του Γερμανικού Ρομαντισμού, λογική απόληξη του οποίου είναι και ο Εθνικοσοσιαλισμός. Ακόμα και ο Χριστιανισμός του πιο χριστιανού αυτού του κινήματος, του Νοβάλις, ήταν ξεκάθαρα ποιητικός, σχεδόν πανθεϊστικός και καθόλου δογματικός. Αυτοι ήθελαν επαναφορά σε μια χρυσή εποχή, στο μύθο ενάντια στη στυγνή τετράγωνη λογική. Αυτονών ο αντιδιαφωτισμός είναι υπέροχος, και συντάσσομαι μ' αυτόν. δ) ο αντιδιαφωτισμός του αντιχριστιανού αντιδογματικου Νίτσε που είναι μια σχολή μόνος του, και βλέπει ότι η Γαλλική Επανάσταση άνοιξε την πόρτα στη μαζοκρατία. Επίσης σωστός κι είμαι μαζί του. Επηρεασμένοι από Νίτσε είναι και η αντιδιαφωτίστρια Σαβίτρι Ντεβί καθώς και η Γαλλική Νέα Δεξιά της GRECE ενός Μπενουά και ενός Tomislav Sunic που βλέπουν τον Διαφωτισμό, όπως και η Ντεβι, ως εκκοσμικευμένο Χριστιανισμό που συντηρεί τον χριστιανικό εξισωτισμό, τη χριστιανική "απομάγευση του κόσμου" και τον χριστιανικό ανθρωποκεντρισμό. Κι αυτός ο αντιδαφωτισμός με βρίσκει 100% σύμφωνω, και υπό αυτό το μέτρο, είμαι 100% ενάντια στο διαφωτισμό. ε) ο αντιδιαφωτισμός της Σχολής της Φρανκφούρτης! Οι Βάλτερ Μπένγιαμιν, Μαρκούζε και Αντόρνο και λοιποί της κριτικής θεωρίας άσκησαν την πιο καυστική κριτική στα προτάγματα και την κληρονομιά του Διαφωτισμού από τη δική του σκοπιά. Αντιδιαφωτισμός υπάρχει και σε μεταμοντέρνους, που θεωρούν τους Διαφωτιστές ως υπερμαχους της white supremacy.

      To άρθρο του hell. exist. προκάλεσε σάλο. Ωρύονται κάτι παλαιοδιαθηκικοί, δεν λεω για σενα, "πως γινεται ε/σ να βαζουν Κοραή". Αν δούμε τον τότε μεγα αντίπαλο του Κοραή,την αιχμη του δορατος του ρωμεικου αντιδιαφωτισμου, τον αγιο Αθανασιο Παριο, που ελεγε ότι η φιλοσοφία και οι επιστήμες είναι αχρείαστες γιατί έχουμε Βίβλο και μας αρκεί, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι άσπρο μαυρο τα πράματα. Ο Κοραής δεν είχε απέναντι του ένα γερμανικό ρομαντικό αντιδιαφωτισμό ενός Χέρντερ ή ενός Φίχτε, είχε κάποιους ταλιμπάν παραβολάνους υμνητές της Νέας Ρώμης.

      Διαγραφή
    24. Ανώνυμος3/5/21 9:12 μ.μ.

      Αν δεν είσαι απολογητής της πολυφυλετικής Νέας Ρώμης, του υπερεθνικού χριστιανισμού, των βασιλιάδων και της φεουδαρχίας, κι απλά είσαι λάτρης του ρομαντικού αντιδιαφωτισμού, έπρεπε να το πεις εξ αρχής, γιατί τσάμπα καθόμαστε και γράφουμε, διότι τελικά συμφωνούμε.

      Εκτός κι αν πονηρά επικαλείσαι το γερμανικό αντιδιαφωτισμό, για να νεροκουβαλήσεις στο μύλο των νεοβυζαντινών σε μια παραλογη λογικη που θέλει τον γερμανό αντιδιαφωτιστή Φίχτε και τον ρωμηό αντιδιαφωτιστή Αθανάσιο Παριο στο ίδιο στρατόπεδο. Ο διαφωτισμός δεν ήταν παντού ο ίδιος, σε κάθε χώρα οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Ο Κοράης, ο Ανθρακίτης, ο Παμπλέκης, δεν είχαν απέναντι Φίχτε, Χερντερ και Ρομαντικούς ποιητές. Είχαν μαυροφορεμένους ταλιμπάν, εχθρούς του Ρήγα Φεραίου επειδή τόλμησε κι έβαλε το παγανιστικό ρόπαλο του Ηρακλεόυς στη σημαία, εχθρούς της "ελληνομανίας" του Κοραή, τρωκτικά που ακόμα και στα μεσα του 18ου αιώνα έκαιγαν στην Κωνσταντινούπολη επιστημονικά εγχειρίδια για Μαθηματικά και Λογική ως "αντίχριστα". Τα αυτονόητα εξηγούμε επειδή κάποιοι επίγονοι του Αθανάσιου Παρίου θίχτηκαν από ένα άρθρο που κριτικάρει το θαύμα της Αγίας Jerusalem.

      Διαγραφή
    25. Ανώνυμος3/5/21 9:13 μ.μ.

      Η παρακμη του χωρου δεν εχει τελειωμο. Αμφισβητουνται τα αυτονοητα πλεον. Βγαζουν τον Κολοκοτρωνη διαφωτιστη και επηρεασμενο απο την Γαλλικη Επανασταση υποτιθεμενοι εθνικοσοσιαλιστες που στην πραγματικοτητα ειναι ρατσιστες φιλελευθεροι

      " Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμιάν απ' όσες γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος ήτο ο πλέον δίκαιος, ήτον έθνος με άλλο έθνος, ήτο με ένα λαόν, όπου ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωριστεί ως τοιούτος, ούτε να ορκισθεί, παρά μόνο ό,τι έκαμνε η βία. Ούτε ο Σουλτάνος ηθέλησε ποτέ να θεωρήσει τον ελληνικόν λαόν ως λαόν, αλλ' ως σκλάβους"

      Διαγραφή
    26. Ανώνυμος3/5/21 9:30 μ.μ.

      Μα δεν στηρίζει κανείς το αποτέλεσμα του Διαφωτισμού, ούτε τον φιλελευθερισμό στηρίζει κάποιος, μόνος σου τα γράφεις αυτά κ δημιουργείς εντυπώσεις, δεν σχολιάζεις το άρθρο αλλά τον Κοραή κ τον φιλελευθερισμό, άρα είσαι εκτός θέματος θες δεν θες.

      Διαγραφή
    27. Ανώνυμος3/5/21 9:42 μ.μ.

      Θες βιβλία που αποδεικνύουν την φιλελεύθερη ιδεολογία της Γαλλικής Επανάστασης τα οποία γράφτηκαν όταν αυτή έγινε; Πάρε μερικά:
      -Thomas Paine- Rights of man
      -James Mackintosh-A defence of the French revolution.
      -Ο Βρετανός φιλελεύθερος πολιτικός Charles James fox χαρακτήρισε τη γαλλική επανάσταση το πιο σπουδαίο γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας.

      Θες νόμους καπιταλιστικοα φιλελευθερους της Γαλλικής Επανάστασης; Έχω πολλούς :
      -Νόμος d Allarde 2 Μαρτίου 1791 καταργεί τα σωματεία και κάθε έλεγχο της παραγωγής
      -Νόμος Le Chapelier 14 Ιουνίου 1791 απαγορεύει σύσταση συνδικατων και την απεργία
      -29 Αυγούστου 1789 Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη
      -Σύνταγμα του 1791 μόνο οι πολίτες που καταβάλουν άμεσα τους φόρους τους έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

      Θα στην μάθω την ιστορία των ιδεών παιδί του εστιατορα.

      Διαγραφή
    28. Ανώνυμος3/5/21 10:02 μ.μ.

      Προς Banshee, τέτοια κάψα να στηρίξετε το Άγιο Φως κ την Εκκλησία ομολογώ πως δεν την περίμενα, εκτίθεστε κ καταντάτε γελοίοι στα σχόλια, κανένας πουθενά δεν στήριξε φιλελευθερισμό, δημιουργείτε πρόβλημα απ' το πουθενά, άλλοι λοιπόν φαίνεται τι εντολές παίρνουν κ τι δουλειά κάνουν για το σύστημα κ την Δεξιά.

      Διαγραφή
    29. Ανώνυμος3/5/21 10:59 μ.μ.

      Ρε παίδες, επειδή διάβασα το άρθρο και τα σχόλια στο H.E δεν μιλάνε πουθενά υπέρ του φιλελευθερισμού. Απλά λένε ότι τα αιτήματα της επανάστασης για αναδιανομή του πλούτου και λήξη της Θεοκρατίας ήταν δίκαια. Τόση φασαρία γι' αυτό;

      Διαγραφή
    30. Ανώνυμος3/5/21 11:41 μ.μ.

      Τέτοια εμμονή πάντως να ξεπλύνετε τον Διαφωτισμό και την Γαλλική Επανάσταση ούτε ο Βορίδης δεν έχει όταν καλείται να δικαιολογήσει τα εγκλήματα του Ροβεσπιέρου. Όσο για τον Ανώνυμο που λέει ότι δεν μιλάνε πουθενά υπέρ του φιλελευθερισμού μην περιμένει να του το πουν μέσα στα μούτρα του! Όταν φτάνουν στο σημείο να λένε ότι το ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ήταν εθνικό και κοινωνικό αίτημα η διακήρυξη υπέρ του φιλελευθερισμού δεν θα αργήσει να έρθει!

      Διαγραφή
    31. Ανώνυμος7/5/21 9:53 π.μ.

      Που ακριβώς το έγραψαν αυτό; Γιατί μάλλον μόνο εσύ το βλέπεις

      Διαγραφή
    32. Ανώνυμος25/5/21 5:22 μ.μ.

      Εδώ ο κόσμος καίγεται και το αιδοίο χτενίζεται...

      Διαγραφή
  6. Σας γνώρισα απ' το e diktyo... Δεν ξέρω αν έχετε τη καλύτερη σελίδα στο χώρο έχετε πάντως μακράν τη πιο αιρετική και ψαγμένη για τα δεδομένα των Ελλήνων εθνικιστών.
    Δύναμη στη σ.ο. του Μαύρου Κρίνου!
    Kαλή Ανάσταση σ' όλους και σ' όλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά λέτε αγαπητέ και ήδη κάποιοι κόβουν τα ξύλα για την πυρά :)

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος1/5/21 3:28 μ.μ.

    Στηρίζουμε Σοσιαλισμό. Στηρίζουμε φυλή. Στηρίζουμε Έθνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/21 4:22 μ.μ.

      Και όπως λέει και ένας συναγωνιστής πέρα από φανφάρες ΖΗΤΩ ΕΜΕΙΣ!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος1/5/21 3:36 μ.μ.

    Συνέχισε ΜΚ! Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά των Ελλήνων Εθνικιστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ!
    Συγχαρητήρια στην συντακτική ομάδα του ΜΚ που από το 2007 προωθεί και αναδεικνύει την εθνικοσοσιαλιστική και φασιστική ιδεολογία, στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο όλες τις αυτόνομες κινήσεις και βγάζει στην επιφάνεια πρόσωπα και γεγονότα που αρκετοί από εμάς δεν ξέραμε, μια πραγματική εθνικιστική πηγή γνώσης για όλους τούς νέους πού θέλουν να γνωρίσουν και να μάθουν για την ιδεολογία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος1/5/21 6:55 μ.μ.

    Από την εμφάνισή του ο ΜΚ έχει δείξει ιδεολογική συνέπεια και ειλικρίνεια. Παραμένει ο κυριώτερος και αυθεντικός εκπρόσωπος της Τρίτης Θέσης στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακριά από αυθεντίες. Κουραστήκαμε από τους original. Κάνουμε και λάθη.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος1/5/21 7:00 μ.μ.

    Ειναι και κλαρινογαμπρος ο .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1/5/21 7:13 μ.μ.

    Απλά και ξεκάθαρα. Συνεχίστε και μην δίνετε σημασία στην αρνητικότητα και την μιζέρια, όχι μόνο του χώρου, αλλά της καθημερινότητας εν γένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος1/5/21 7:32 μ.μ.

    https://www.diadrastika.com/2015/04/spartakos-enantion-romaikis-autokratorias.html

    Εθνικό Κοινωνικό Επαναστάτες! ΖΉΤΩ Η ΝΊΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/5/21 8:19 μ.μ.

      "Γελάμε" με τον "Έλληνα" Σπάρτακο.Ο Σπάρτακος ήταν Θράκας (και ναι,οι Θράκες,δεν θεωρούνταν Έλληνες,ήταν διακριτή εθνότητα).
      Δεύτερον,αν λέγατε στον Έβολα ότι υποστηρίζατε τον Σπάρτακο εναντίον της πολυαγαπημένης του Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας,θα σας έκανε μεσαιωνικά βασανιστήρια,από την άλλη αγαπημένη του εποχή,τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/5/21 9:30 μ.μ.

      Άντε ρε ανόητε,ανθελληνα σίγουρα εσύ σήμερα θα στηρίζεις και τον ημαμι...

      Χειρότερη από τη βρωμο ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν υπήρξε ποτέ, απάνθρωποι βλάκες...

      ανθελληνα ε ανθελληνα

      Διαγραφή
  14. Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια σας, μας τιμούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 12:35 μ.μ. κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ο διάλογος για την διαφορά κράτους και θεσμών με το έθνος και τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/5/21 11:41 μ.μ.

      Φυσικά και να γίνει η διάκριση αλλά αν θες μκ εξήγησε ποιο συμπέρασμα βγαίνει ώστε να συζητήσουμε επ'αυτού.

      Η αδήριτη πραγματικότητα, πέραν "ψαγμένων" αναλύσεων, είναι πως σε περίπτωση σύρραξης με τους δίπλα, αν ο εθνικιστικός χώρος μαζικά και οργανωμένα σαμποτάρει την προσπάθεια λιποτακτώντας, θα βγει χαμένος οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα. Χαμένος, ηθικά απαξιωμένος και αυτοαποκλεισμένος από την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Και θα έχει χάσει την τεράστια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα ένστικτα και τον πατριωτισμό θα ξυπνήσει σε κάποιους ο πόλεμος.

      Δηλαδή πχ στα Ίμια να φανταστώ έπρεπε οι εθνικιστές με σύνθημα "δεν θα πεθάνουμε για τον Σημίτη/Καραμανλή" να διακηρύσσουν μέρες πριν πως δεν θα πάνε να πολεμήσουν; Σας φαίνεται αυτό σοβαρή πρόταση;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/5/21 10:37 π.μ.

      Φαντάσου οι Γερμανοί εθνικοσοσιαλιστές και οι περισσότεροι αρχηγοί των SA που "ψήθηκαν" στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου να λέγανε εμείς δεν πολεμάμε για τον Κάιζερ. Δεν θα υπήρχε εθνικοσοσιαλισμός, δεν υπήρχε Χίτλερ και Ρέμ!

      Διαγραφή
    3. Τρομερή η παρατήρηση σας αλλά μιλάμε για μια άλλη εποχή που ο εργάτης μπορούσε να πάει στην όπερα ή να διαβάσει για τον Σίλλερ.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος25/5/21 5:25 μ.μ.

      Ο Ιών Δραγμούμης έχει απαντήσει ήδη σε αυτό...

      Διαγραφή
  16. Ευγε για την ολη προσπαθεια. Καντε το επομενο βημα. Γινετε η ομπρελα ολων των κινησεων, ομαδων, τασεων. Ανεξαρτητα αν συμφωνητε η οχι. Ο εθνικοεπαναστατικος χωρος το χρειαζεται. Αλλος δεν μπορει να το πετυχει διοτι υπαρχει μεγαλη διχονοια. Συνεχειστε απτοητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να γίνουμε ομπρέλα κάποιων. μακάρι να υπήρχε μια καζα παουντ στην ελλάδα να το κάνει αυτό. (μην αρχίσετε κάποιοι να γράφετε διάφορα για τους Ιταλούς δεν θα ανέβουν υβριστικά σχόλια)

      Διαγραφή
  17. Ο Πατριάρχης2/5/21 1:06 π.μ.

    Ασφαλώς και τοποθετήσατε εις την δεξιάν στήλην του διαδικτυακού σας τόπου συνδέσμους συναφών αναρτήσεων. Διότι φίλτατοι, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ταύτιζαν την Δεξιάν ως αντίληψιν με την προκοπίν, τον σεβασμό εις τας αρχάς και την πατρίδα. Ενώ την αριστεράν χείραν την είχαν δια τας απρεπούς πράξεις της θωπίας των οπισθίων εταίρων και θεραπαινίδων. Εξ' ου και ο συναγωνιστής Άδωνις Γεωργιάδης στηλιτεύει την αριστεροκρατίαν.

    Αλλά υμείς ηρνήσθε την ατραπό των αρετών και εκπίπτετε εις κρυπτοκομμουνιστικάς αιρέσεις. Προπαγανδίζετε τον στρασεροδραγουμισμόν, οραματιζομενόμενοι να μετατρέψετε την πατρίδα εις ένα κολχόζ αλητοκρατών. Ο Δραγούμης ήτο τουρκόφιλος και κρυπτομαρξιστής. Έστελνε άρθρα εις κομμουνιστικά έντυπα και δημοτικιστικαί φυλλάδαι, αρνούμενος την υπεροχίν της αττικής ημών γλώσσις.

    Αντί να οργανωθείτε εις ένωσιν εθνικοπατριωτικών δυνάμεων ορκιζόμενοι εις το όνομα του ενσαρκωθέντος Αδόλφου Αβαταρ προκειμένου να ψηφίσετε το Ναι εις το δημοψήφισμαν του 2015 και να εκδιώξουμε τας κομμουνιστάς, εκθρέψατε την αμφισβήτησιν και την αλητείαν εις τας ψυχάς των αναγνωστών σας. Αντί να πολεμήσετε εις τας Κυνός Κεφαλάς ανοίξατε τας ιδεολογικάς θύρας εις τας δερματικάς κεφαλάς (αγγλιστί skinheads). Αντί να καλλιεργήσετε αγλαά μουσικά αισθήματα εις την ακροδεξιάν νεολαία προβάλλοντας μουσουργούς ωσάν τον Τέρρυ Χρυσόν και την Ευγενία Μανωλίδου, ρυπαίνετε τα ώτα της με την βαρυμεταλικήν μουσική ηχορύπανσιν (αγγλιστί heavy metal) .

    Να το έργο σας όλα τούτα τα συναπτά έτη κύριοι. Αλλά να γνωρίζετε ούτο. Πλησιάζει η ώρα της καθάρσεως του εθνικοπατριωτικού χώρου από τα αναρχικά στοιχείαν. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/5/21 1:27 μ.μ.

      Καλώς τον πατριάρχη. Καιρό είχαμε να σε διαβάσουμε.

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος2/5/21 11:56 π.μ.

    Δύο σταθερές διαμόρφωναν πάντοτε την ιστορική κίνηση. Η ταξική πάλη και η πατρώα γή. Όλες οι μεγάλες επαναστάσεις εμπεριείχαν αυτά τα δυο στοιχεία, πότε πιο μπροστά το ένα και πότε το άλλο αλλά ποτέ το ένα χωρίς το άλλο. Ας μην ξεχνούν οι αναρχικοί αγωνιστές ότι ο σπινθήρας της μητέρας των μαχών, της Παρισινής Κομμούνας υπήρξε η εισβολή των Πρώσων στο Παρίσι ενώ οι αντικειμενικές συνθήκες για την εξέγερση υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια. Και ας μην ξεχνούν οι κομμουνιστές ότι η νίκη της Ρωσίας κατά της Γερμανίας στον β π.π. κατέστη δυνατή μόνο μετά την επίκληση της έννοιας της μητέρας πατρίδας από τον Στάλιν, για να δικαιωθεί τραγικά για τον ίδιον ο Χίτλερ, ο οποίος στο «Αγών μου» λέει πως ο μπολσεβικισμός αν από διεθνιστικός γίνει εθνικιστικός θα αποκτήσει ενδιαφέρον.
    Σαν αναρχικός κομμουνιστής πατριώτης (υπάρχουν και τέτοιοι) θλίβομαι που τα μοναδικά ιδεολογικά ρεύματα που σήμερα αντιστέκονται, ο αναρχισμός και ο στρασσερισμός-εθνικοαναρχισμός δεν διαλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι εχθροί αλλά ιδεολογικοί αντίπαλοι και πολλές φορές αόρατοι σύμμαχοι. Που έτυχε όταν ξεκινούσαν την επαναστατική τους δράση να δουν αλλιώς τον ήλιο. Και θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν ενώνονταν τουλάχιστον στο πεζοδρόμιο, στους δρόμους της φωτιάς. Θα πρότεινα και στους μεν και στους δε να μελετήσουν τα κείμενα του Τρόυ Σαουθγκέιτ, ενός πρώην εθνικοσοσιασιαλιστή και νυν αναρχικού τριμπαλιστή ο οποίος στήνει κοινότητες μέσα στην Ευρώπη στα πλαίσια του φυλετικού σοσιαλισμού των Ινδιάνων. Ίσως κάποια μέρα εκεί συναντηθούμε.
    Καλή συνέχεια στο μαύρο κρίνο καθώς και στο anarchypress τα οποία είναι και τα μόνα αξιόλογα πολιτικά ιστολόγια σήμερα στην πάλαι ποτέ Ελλάδα.
    ΑΚ64

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/21 11:29 π.μ.

      O Southgate που έβγαζε φωτογραφίες με ραββίνους; Από ωραίες προσωπικότητες έχεις επηρεαστεί...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/5/21 1:03 μ.μ.

      Όχι ακριβώς η πατρώα γη συναγωνιστή (διότι εθνικιστής είσαι και ας μην το ξέρεις) αλλά η φυλετική πάλη ως αντίστοιχη της ταξικής πάλης. Οι κοινωνικές εξεγέρσεις σε συνδυασμό με την σύγκρουση φύλων και εθνοτήτων λόγω ανάγκης απόκτησης κυριαρχίας και ζωτικού χώρου διαμορφώνουν την εξελικτική πορεία της ιστορίας

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/5/21 5:09 μ.μ.

      Με ποιον ραβίνο ανώνυμε; Με τον Κοέν που είναι δεδηλωμένος αντισιωνιστής και εδώ και χρόνια προπαγανδίζει από την Αγγλία την διάλυση του κράτους του Ισραήλ ενώ έχει πέσει θύμα βομβιστικής επίθεσης από σκληροπυρηνικούς Εβραίους; Σε κάτι κυπατζηδικα "εστιατόρια" τα λένε αυτά

      Διαγραφή
  19. 11:41 μ.μ. καλές είναι οι ψαγμένες αναλύσεις και κάποιες φορές χρειάζονται αρκεί να γίνονται με πολιτικό πολιτισμό χωρίς ειρωνείες και αστειάκια. είναι κάποια θέματα που δεν προσεγγίζουν οι εθνικιστές λόγω ενός ιδεολογικού προτεσταντισμού φοβούμενοι την οργή των άλλων στο διαδίκτυο. θέματα όπως η στράτευση είναι περιοχές "επικίνδυνες" για τον μέσο εθνικιστή λες και πρέπει να απολογηθούμε στον κριτή των πάντων. περί στρατεύματος: είναι ο στρατός ελληνικός ή απλά κρατικός; οφείλουμε να ορκιζόμαστε στο ελληνικό σύνταγμα που αναθεώρησαν αντιφασίστες πολιτικοί; από την στιγμή που ο στρατός έχει και την 71η σε εφεδρεία για καταστολή ποια η στάση μας; και για να μην κουράζουμε ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ προοπτική της ιδεολογίας; Και δεν εννοούμε με τον όρο το ΚΒΟΞ ή τα Εξάρχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/21 5:29 μ.μ.

      Ποια ακριβώς είναι αντιεξουσιαστική ρητορική; Το δεν θα πολεμήσουμε σε επικείμενο πόλεμο και θα αφήσω την Πατρίδα μου βόρα στον εχθρό; Αν θεωρούμε αυτό ως αντιεξουσιαστική ρητορική είμαστε για κλάματα

      Διαγραφή
  20. 11:29 π.μ. αν και δεν νιώθουμε δικηγόροι του Άγγλου εθνικοαναρχικού δεν ήταν απλά ένας ραβίννος. Αλλά ένας εκπρόσωπος μιας αντισιωνιστικής τάσης που επιθυμεί την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ. είναι οι ίδιοι που είχαν συνεργαστεί με τον πρώην πρόεδρο του Ιράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/21 5:04 μ.μ.

      Ευχαριστώ για την πληροφορία.Εδώ όμως ελλοχεύει η παγίδα.Υπάρχουν οι Ιουδαίοι Σιωνιστές και οι Ορθόδοξοι Ιουδαίοι.Οι πρώτοι εντείνουν τις προσπάθειες τους για την παγκόσμια κυριαρχία του Ισραήλ με όποιο μέσο διαθέτουν (λεφτά, επιρροή, φυλετικές συγκρούσεις κτλ).Οι δεύτεροι,είναι τόσο στόκοι που όντως αναμένουν τον "Μεσσία"που θα τους χαρίσει την εξουσία με "θεϊκό" τρόπο.Όμως είναι και αυτοί, το ίδιο επικίνδυνοι.Ελάχιστοι είναι οι αντισιωνιστές και παράλληλα αντισημίτες Ιουδαίοι.Ναι,έχουν υπάρξει Εβραίοι που είναι αντισημίτες,δηλαδή δεν στρέφονται μόνο εναντίον του Σιωνισμού,αλλά εναντίον της ίδιας της φύσης του Ιουδαϊσμού,που τη θεωρούν βλαβερή.Ένα τέτοιο παράδειγμα Εβραίου ήταν ο Otto Weininger.

      Διαγραφή
  21. 2:54 π.μ. ο χώρος που καμιά σχέση δεν θα πρέπει να έχει με τον χώρο που είναι ουρά της δεξιάς καμιά σχέση δεν θα πρέπει να έχει μέτρα εθνικοσοσιαλισμού. μια απλή μέθοδος για τον ΕΣ είναι να δούμε το βιβλιάριο καταθέσεων και το βιβλιάριο ενσήμων του καθενός. ΠΡΟΣΟΧΗ τα σχόλια είναι ανώνυμα και δεν είναι όλα από συναγωνιστές. Το διαδίκτυο είναι ένα σκοτεινό σπήλαιο και δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιος γράφει και γιατί το γράφει. Άλλοι θα υπερασπιστούν τον τάδε και άλλοι τον τάδε. Άλλοι θα βγάλουν τα εσώψυχα τους. Άλλοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν έριδες. Και κάποιοι που είναι ηθικά υπεύθυνοι πρέπει να σβήσουν τα υβριστικά (Μ. μην παλεύεις τόσο να μας απειλήσεις δεν παίρνουμε χαμπάρι εδώ και μήνες) να κρύψουν πληροφορίες για να μην χαρούν οι ένστολες μαζορέτες και οι αντιφα, να αφήσουν κάποια προς μια παραγωγή διαλόγου. Το καλύτερο θα ήταν μια σειρά εκπομπών θεματικών με αντίπαλες ομάδες του χώρου ή όπως προτείνει κάποιος ένα αντιδημοκρατικό συνέδριο που δεν θα έχει καμιά σχέση με τα συνέδρια που ξέρουμε. Οι κάτοχοι εκπομπών ας παραχωρήσουν χώρο και χρόνο για συζήτηση σχετικά με τον ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ και τον ΑΝΤΙΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ. Ένα ιστολόγιο δεν μπορεί να φιλοξενεί συνέχεια διαμάχες για θέματα που θέλουν μια πολύπλευρη ανάλυση. Και επειδή αναφέρεις τους Στρασσερικούς ως μη ΕΣ να θυμίσουμε ποιοι οργάνωσαν το κίνημα στα δυτικά και βόρεια της γερμανίας; Μικρή σημασία έχει μετά από τόσο χρόνια διότι πολλά έχουν απαντηθεί σε σχετική ετικέτα. Λογικές του τύπου "δεν μπορείτε να τα βάλετε με εμάς" θυμίζουν σύγκρουσης της Θύρας 7 με άλλους. Τρόποι αντιπαράθεσης υπάρχουν πέρα από το καταραμένο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/21 4:56 μ.μ.

      Μ.Κ,επειδή αν θυμάμαι καλά,είσαι από Καλαμάτα,η Καλαμάτα είναι πράσινη :)

      Διαγραφή
    2. Καμιά σχέση με Καλαμάτα κανένα μέλος της σ.ο. και ουδέποτε υποψήφιοι με τοπικό συνδυασμό της εν λόγω πόλης όπως έγραφαν κάποιοι :) ακόμη έχουμε τραυματική εμπειρία από το 3-0 της τοπικής ομάδας απέναντι στον Πειραιά :) είτε πράσινοι είτε κόκκινοι είτε κίτρινοι οι ΠΑΕ μαγαζάκια είναι

      Διαγραφή
  22. 11:41 μ.μ. το τι είναι σοβαρή πρόταση θα το κρίνει η ιστορία και η νεολαία. όλοι θα πρέπει να κάνουν προτάσεις ακόμη και αν είναι λάθος. όχι στις κομματικές γραμμές που παράγουν πρόβατα και όχι ιδεολόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 9:49 μ.μ. υπήρξαν "εθνικοσοσιαλιστές" που έδωσαν το χέρι τους στην Ντόρα, βγήκαν φωτογραφία με τον Ψινάκη και έπιναν για χρόνια καφέ με τον Μπαλτάκο εσένα σε πείραξε το άρθρο για τον διαφωτισμό :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/21 5:13 μ.μ.

      Επειδή και αυτοί οι "εθνικοσοσιαλιστές" εκεί θα καταλήξουν στο λέμε Μαύρε Κρίνε. Γνωστό το κόλπο πλέον

      Διαγραφή
    2. μην κρίνουμε τόσο εύκολα πιτσιρικάδες συναγωνιστές με επαγγελματίες μαγαζάτορες της πιο σάπιας ακροδεξιάς.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/5/21 9:06 μ.μ.

      Ποιοι πιτσιρικαδες κρινε; 3Οαρηδες ειναι και γνωστοι μπασκετμπολιστες που αποκαλουσαν τον Μεγα Αλεξανδρο εθνικο ολετηρα μεσα απο επισης γνωστη εκπομπη πριν απο καιρο. Τωρα εχουν παψει βεβαια να βγαινουν στην καμερα. Δεν το γνωριζες τοσο καιρο; Αμα θες μην το δημοσιευεις το σχολιο για να μην λες παλι περι "αφαλιτικων ακτινογραφιων" αλλα μην εκπλαγεις οταν συντομα δεις να σκανε τα πρωτα αρθρα για τον Δραγουμη και τον Στρασσερ

      Διαγραφή
    4. έχουν σκάσει τόσα άλλα δεν υπάρχει καμιά έκπληξη πλέον. όποιοι και αν είναι κρίνουν και κρίνονται από όλους μας. από την στιγμή που επιλέγουν το δημόσιο πολιτικό λόγο θα πληρώσουν και το τίμημα.

      Διαγραφή
  24. ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ3/5/21 6:03 μ.μ.

    είμαι 19 χρόνων και δηλώνω πως αν δεν υπήρχε το ιστολόγιο σας δεν θα είχα ασπαστεί ποτέ τον εθνικισμο.Στην 1η λυκείου διάβασα το 1ο αθρο σας και από τότε συνεχίζω να διαβάζω το ιστολόγιο σας παρότι είχα διαφωνήσει σε λίγα πράγματα σας δίνω συγχαρητήρια σε όλη την συντακτική ομάδα για τα φοβέρα αθρα τις τις σπάνιες συνεντεύξεις άλλα κύριος για έναν από τους πιο ριζοσπαστικούς τρόπους σκεψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μας τιμούν τα λόγια σου Συναγωνιστή, Ζήτω η Σιδηρά Νεολαία!

      Διαγραφή
  25. Ανώνυμος3/5/21 8:26 μ.μ.

    Τα ........ του helenic existence δεν δημοσιεύουν σχόλιο στο οποίο τους παραθέτω αποσπάσματα από το τι γράφουν οι Διαφωτιστές. Κατά τα άλλα ζητούν αποσπάσματα αλλά μόλις τους τα παραθέτω κάνουν τουμπεκί και τάχα συνεχίζουν τον διάλογο. Επειδή δεν θα δημοσιεύουν αυτά που τους στέλνω τους γράφω από εδώ ότι την απάντηση θα την πάρουν υπό μορφή άρθρου σύντομα. Αλλά θα την πάρουν και ............. Και πρόσεχε Κρίνε μην μας πεις τίποτε για ενότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/21 9:01 μ.μ.

      Την ενοτητα αυτοι δεν την επιθυμουν και εχει φανει απο καιρου. Ας ειναι. Δεν θα επιτρεψουμε να ντροπιαζει τον εθνικοσοσιαλισμο μια δρακα ηλιθιων

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/5/21 9:17 μ.μ.

      Είναι η πρώτη φορά που ακούω από φερόμενους ως "εθνικοσοσιαλιστές" να στηρίζουν και να δικαιολογούν τον Διαφωτισμό,με επιχειρήματα τύπου "εφόσον δεν γούσταραν τους νέγρους"ήταν σωστοί.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/5/21 9:25 μ.μ.

      Γράψτε κ βιβλίο το ίδιο αστείοι θα παραμείνετε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος3/5/21 11:00 μ.μ.

      Προς 9.17

      Τελικά τζαμπα τα μακροσκελή σχόλια στο hellenic existence. Δεν εχεις καταλαβει τιποτα μαγκα, κανεις δεν υπερασπιστηκε τον Φιλελευθερισμο, κανεις δεν ειπε "οι διαφωτιστες ηταν ωραιοι αφου δεν γουσταραν νεγρους". Οι φυλετικες αποψεις του Βολταιρου μπηκαν μονο και μονο ως απαντηση στην παπατζα που γραφτηκε "καλα ρε Κοραη βαζετε, ο διαφωτισμος ηταν αντιρατσιστικος". Χαχα. Οχι, ο Διαφωτισμος δεν ηταν αντιρατσιστικος. Χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι ειχε καποιο εμπεριστατωμενο φυλετικο προγραμμα. Αλλα δεν μπορω να ακουω μαλακιες απο, κατα βαση,νεοβυζαντινους νοσταλγους των χρόνων του Ιουστινιανού. Η αληθεια ειναι οτι ο Βολταιρος ειναι χιλιες φορες πιο "ρατσιστης" απο ολους μαζι τους Πατερες της Εκκλησιας, Δυτικης και Ανατολικης, και ολους τους θεολογους του Μεσαιωνα. Επισημαινω μια αληθεια. Ομως εσυ, επειδη θες απλα να κανεις θορυβο, θα πεις "Α τωρα μας λενε οτι ο Βολταιρος ειναι Εθνικοσοσιαλιστης δικος μας". Εντάξει, εχουμε καταλαβει οτι δεν αντιλαμβανεσαι τι σου γραφουμε. Εγω σε καθε σχολιο εγραφα οτι ειμαι υπερ του ρομαντικου γερμανικου αντιδιαφωτισμου που εδωσε σκυταλη στο völksich κίνημα και αυτο μετα στον Εθνικοσοσιαλισμο. Κατα βαση θελγομαι απο Νιτσε και Χαιντεγκερ που ηταν το αποκορυφωμα του αντιδιαφωτισμου. Αλλα ο αντιδιαφωτισμος μου αυτος δεν θα με κανει και μαλακα να δεχομαι και την ρωμεικη αντιδιαφωτιστικη ψυχωση διαφορων τέζα αντιδυτικών νεο-ρουμ-μιλιετιστών που ανθουν τελευταια στο χωρο και που νοσταλγουν εποχες βυζαντιου και θεοκρατίας. Ο Διαφωτισμός είχε χίλια δυο κακά, αλλα δεν είναι αυτά που νομιζουν οι εγχώριοι αντιδιαφωτιστές. Η ανεξιθρησκια και το να μην ειναι ο κοσμος δέσμιος του δογματος του μητροπολίτη, και η φιλοσοφία να μην ειναι μια αυτοπεριοριζομενη δουλα της ιουδαιοχριστιανικης θεολογιας, οπως το ηθελε η μεσαιωνικη αντιληψη philosophia ancilla theologiae, αυτά είναι θετικά και τα διακηρύττει και ο Χίτλερ στο Mein Kampf. "Ανεξιθρησκια; Αυτα ειναι αιρετικα πραματα του εβραιου βολταιρου. Διαφωτιστης καπιταλιστης κι ο Χιτλερ τελικα1"

      Και ολα αυτα για ενα απλό άρθρο που μεσω Κοραη αποδομεί το Αγιο Φως της Αγιας Σιών Ιερουσαλημ...Δεν ηταν καν αρθρο-αφιερωμα στον Κοραη. Τα αυγά και τα πασχαλια εχετε χάσει ορισμενοι.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος3/5/21 11:48 μ.μ.

      Τους νέγρους τους υποτιμούσε και ο Τσε Γκεβάρα αλλά στο "εστιατόριο" βάζουν την φωτογραφία του σε κάτι συκοφαντικά άρθρα για δήθεν αντιχιτλερικά κυκλώματα που δήθεν χτυπάνε την ιδέα. Για να δω αυτοί που θεωρούν ότι η Γαλλική Επανάσταση είχε δίκαια αιτήματα θα πουν τα ίδια για την Οκτωβριανή Επανάσταση και την Επανάσταση της Κούβας; Θα πέφτει πούτσος πλέον

      Διαγραφή
    6. προς αυτούς που θεωρούν ότι αδικώ τη συγκεκριμένη ομάδα:

      Τους έγραψα σχόλιο στο οποίο παρουσίασα την ιστορική αλήθεια. Ότι δηλαδή στην Ελλάδα ήταν τρεις οι ιδεολογίες του 19ου αιώνα και όχι δύο όπως λένε.

      1) Ο φιλελεύθερος Διαφωτισμός με επικεφαλής τον Κοραή. Τους παρέθεσα και αποσπάσματα από κείμενα του Κοραή για να δουν ότι θεωρούσε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες!!

      2) Η κληρικαλιστική λογιοσύνη των σκοταδιστών της Εκκλησίας (Πάριος, Νικόδημος κλπ) που έλεγαν ότι ήταν θέλημα Θεού να μείνουμε υπό οθωμανική κατοχή. Στα μισά του 19ου αιώνα η σχολή αυτή άλλαξε γραμμή, είχε επικεφαλής έναν σοβαρό λόγιο, τον Οικονόμου, αποδέχτηκε την ελληνική αρχαιότητα και την σημασία της αλλά συνέχισε να οραματίζεται ένα οικουμενιστικό ανατολικό χριστιανικό κράτος.

      3)Ο ελληνικός Ρομαντισμός που ήταν ενάντια και στις δύο, που ήταν αυτός που ανέδειξε την ενότητα του ελληνικού έθνος στο τρίσημο σχήμα Αρχαιότητα-Μεσαίωνας-Νεώτερη εποχή, που απέδειξε την ελληνικότητα των αρχαίων Μακεδόνων την οποία οι Διαφωτιστές αμφισβητούσαν, που έθεσε τα θεμέλια για έναν πρώιμο ελληνικό against the modern world.

      Τους έγραψα ότι άλλο ο αντιδιαφωτιστής και άλλο ο αντιδραστικός (κληρικαλιστής). Δεν ήταν μόνο δύο οι σχολές όπως λένε τα παιδιά. Ήταν τρεις.
      Τους έγραψα ότι ο Χέλνετρλιν που αναφέρουν δεν ήταν αντιδιαφωτιστής. Ήταν ρομαντικός στην τεχνοτροπία του ως ποιητής, αλλά ιδεολογικά φιλελεύθερους.

      Αλλά δεν το ανέβασαν το σχόλιο.

      Αν αυτό δεν υποκρύπτει μια συγκεκριμένη πρόθεση τότε πείτε με καχύποπτο. Μόνο που ξέρω πως ελέγχει τον χώρο το παρακράτος της Δεξιάς που φορά πολλά προσωπεία (χριστιανικά, παγανιστικά, ναζιστικά, εθνικοπατριωτικά).
      Για αυτό ανέβασα τους τόνους.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος4/5/21 12:53 π.μ.

      "θεωρούσε ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες"

      Πάλι το ιδιο ψεμα; Σε καθε αναρτηση σου το γραφεις. Διαβασε το σάλπισμα πολεμιστήριον να δεις που θεωρει ξεκαθαρα Ελληνες και τους αρχαιους Μακεδονες και τους συγχρονους του Μακεδονες.

      Ο Κοραης ηταν λατρης της κλασικης εποχης, των πολεων κρατων και καχυποπτος εναντι δεσποτειων και βασιλιαδων, αρχαιων και συγχρονων του, γι αυτο και θεωρουσε οτι η μακεδονικη κυριαρχια ηταν πολιτειακα η αρχη του τελους, κι οτι απο κει ξεκινα το γαϊτανακι αλληλοδιαχομενων ζυγων. Ρωμαιοι, ανατολικοι ρωμαιοι, τουρκοι. Μπορει να γινει κριτικη στον Κοραη πανω σ αυτο. Αλλα την ελληνικοτητα των Μακεδονων δεν την αμφισβητησε ποτε. Μαλιστα στην επιστολη του στον Βορειοηπειρωτη Αλεξανδρο Βασιλειου ασκει κριτικη σε οσους Αθηναιους που λογω "μεγαλαυχιας" δεν θεωρουσαν Ελληνες τους Μακεδονες.


      Διαγραφή
    8. Και μια τελευταία υποσημείωση στην περίπτωση που με αφορά ένα αμφίσημο σχόλιο που διάβασα πιο πάνω.

      Εγώ ένα σχόλιο τους έγραψα και μάλιστα δεν μου το δημοσίευσαν. Τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω ποιος τα έγραψε. Γι αυτό έγραψα σχόλιο στον ΜΚ, επειδή βλέπω ότι σέβεται τη συγκεκριμένη
      ομάδα. Ήμουν σίγουρος ότι θα με διάβαζαν έστω και δια της σπόντας.

      Δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει πως τους δημιούργησα θέμα. Ίσα ίσα που σε μια ωραία ανάρτηση που έκαναν για τον γαλλικό εθνικιστικό χώρο τους είχα συγχαρεί. Εφόσον δημοσιεύουν κάτι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να το υπερασπιστούν με σοβαρότητα. Αν αυτό που δημοσιεύουν δημιουργεί εντάσεις δεν τους φταίω εγώ. Υπάρχουν και άλλοι αναγνώστες που πιθανώς θέλησαν να αποδομήσουν το επιχείρημα τους.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος4/5/21 1:15 π.μ.

      Ωραιος ο Ελληνικός Ρομαντισμός, μόνο που αυτος δημιουργήθηκε στα πλαισια του ελευθερου ελληνικου κράτους κατα τη λογοτεχνικα λεγομενη "Α' Αθηναϊκή Σχολή", οταν οι μεγαλοι αντιπαλοι Κοραης και Παριος ηταν ηδη νεκροι. Δεν υπηρχε καποιος τριτος ρομαντικος πολος οταν τον 18ο αιωνα-αρχες 19ου μαινοταν η συγκρουση μεταξυ "Νεοελληνων Διαφωτιστων" και αντικοραϊκών Ρουμ-μιλιετιστών που θεωρούσαν την "Ελευθερία" παγίδα του Διαβόλου και συστηναν πίστη στο "ραγιαδιλίκι". Νομιζω πλεον κανεις "αντιπολιτευση για την αντιπολιτευση" και λες τα δικά σου. Κι εγω Ρομαντικός είμαι κατα κυριο λόγο, αλλα οπως σου εχω πει καθε πραμα κρινεται απο τις συγχρονες του περιστασεις και συνθηκες κι οχι κανοντας δικες μας προβολες και αναχρονισμους. Ο Κοραης ειχε αντιπαλους τους "σκοταδιστες της Εκκλησιας" (οπως το ειπες κι εσυ), αυτοι ηταν το μονο αντιπαλο δεος. Αυτος ηταν ο συγχρονος του Κοραη ελλαδικος αντιδιαφωτισμός. Οχι ενας ατσαλινος εξεγερσιακός Ρομαντισμός οπως στη Γερμανία, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ, αλλά μια στενόμυαλη καλογεριστικη σκοταδιστικη δεισιδαιμονικη μαλακία. Ο Ελληνικος Ρομαντισμος ηρθε στο προσκηνιο αργοτερα.

      Δεν καταλαβαίνω γιατι διαφωνούμε εν τελει.


      (Δεν ανήκω στη διαχειριση του hellenic existence, γραφω για τον εαυτο μου, δεν ξερω γιατι δεν ανεβηκε το σχολιο σου. Μαλλον ειναι υπο εγκριση ακομη)

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος4/5/21 3:13 π.μ.

      Ίσως γιατί ήταν άλλο το θέμα που έθιγε το άρθρο κ άλλο το θέμα που άνοιγες εσύ στα σχόλια με σκοπό την επίθεση χωρίς λόγο.

      Διαγραφή
    11. Αν ήταν άλλο το θέμα του άρθρου θα μπορούσε ο διαχειριστής να έγραφε μια διευκρίνηση του στυλ "Μολονότι διαφωνούμε με την πολιτική ιδεολογία του Κοραή παραθέτουμε το παρακάτω απόσπασμα γιατί μας εκφράζει στα περί Θείου" ή τέλος πάντων κάτι σχετικό. Εφόσον έβαλαν αυτό τον τίτλο δεν διευκρινίζουν κάτι. Επιπλέον, όπως έγραψε και κάποιος σχολιαστής πιο πάνω δες και τους διαλόγους στα σχόλια, δες πως περιθάλπουν και τον τύπο που αποθεώνει τους Καντ και Χιουμ. Εφόσον ήθελαν να χτυπήσουν τους κληρικαλιστές ακροδεξιούς, δίχως να αφήσουν ανοιχτό παραθυράκι στον Διαφωτισμό, θα μπορούσαν να ανεβάσουν ένα απόσπασμα ενός ρομαντικού αντισκοταδιστή (πχ Σούτσος). Γιατί να φέρουμε την συζήτηση στο δίπολο Διαφωτιστές-κληρικαλιστές και στο τέλος του 18ου αιώνα ενώ έχουμε δικό μας πεδίο; Μας υποχρεώνει κανείς να πάμε σε μια εποχή που δεν υπάρχει εθνικισμός; Αυτή η επιλογή δεν σου λέει κάτι;

      Όσον αφορά την γέννηση του Ρομαντισμού έχεις δίκιο εν μέρει. Η αθηναϊκή σχολή δημιουργήθηκε τότε που γράφεις και επικράτησε μετά το 1850. Η επτανησιακή σχολή όμως ήταν ενεργή ήδη από την δεκαετία του 1810, με τον Κοραή στα φόρτε του. Όταν ο Κοραής υποστήριζε ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες ο Κάλβος έδινε διαλέξεις στην Αγγλία το 1819 για την ενότητα και συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και φυλής.
      Έχουμε πολλά παραδείγματα και τεράστια πνευματικά μεγέθη φιλαράκι. Το γεγονός ότι δεν προβάλλονται και προβάλλονται οι αντίπαλοί τους στην καλύτερη περίπτωση δείχνει ιδεολογικό χάος.

      Όσον αφορά τους ιστορικούς αναχρονισμούς συμφωνούμε.

      Τώρα στον αστοιχείωτο σχολιαστή που αμφισβητεί το ότι ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο ελληνικός Διαφωτισμός (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και όχι μόνο ο Κοραής θεωρούσαν τους Μακεδόνες ΜΗ ελληνικό φύλο, παραθέτω αυτά που μου έκοψαν στο blog τους.

      Κοραής το 1824: «Οι Μακεδόνες [...] επροχωρούσαν καθημέραν εις την κατάλυσιν της ελευθερίας [...] και δουλωμένοι [οι Έλληνες] εις τους Μακεδόνας [...] Μετά την Μακεδονικήν δεσποτείαν έπεσαν υπό κάτω εις των Ρωμαίων την εξουσίαν και τέλος στους Τούρκους".

      Παναγιώτης Κοδρικάς το 1794: «Η δυστυχής Ελλάς [...] άρχισε ολίγον κατ΄ ολίγον να χάνει μαζί με την ένδοξόν της ελευθερίαν [...] και την παλαιά εκείνην της γλώσσης ευγένεια. Αι αλλεπάλληλοι έφοδοι όπου κατά καιρούς εδοκίμασεν από διάφορα έθνη, πότε Μακεδόνων, πότε Ρωμαίων και ενίοτε Γότθων...».

      Ιάκωβος Ρίζος Νερουλός το 1841(!!!): «Ο Φίλιππος έπραξεν άλλον της νίκης εκείνης [της Χαιρωνείας] ολεθριότερον, εγέννησε τον Αλέξανδρον.»

      Και μη μου απαντήσει κανείς με κοραϊκά χωρία εξύμνησης του ελληνικού έθνους και της αρχαίας κληρονομιάς. Φυσικά και ήταν πατριώτης. Το θέμα είναι τι εννοούσε όταν μιλούσε για πατρίδα και έθνος. Σας το έδειξα παραπάνω τι εννοούσε.

      Να θυμηθούμε τι έλεγε ο Κοραής για τον Ρομαντισμό λίγο πριν πεθάνει;
      "Ο Ρομαντισμός εικονίζη την φύσιν κακοζήλως".

      Επαναλαμβάνω ότι αν μας διαβάζουν αντιφάδες έχουν σκάσει στα γέλια με τα επιχειρήματα που γράφουν τέτοιοι σχολιαστές. Ας διαβάσουν την οποιαδήποτε βιογραφία του Κοραή και το οποιοδήποτε βιβλίο για τον ελληνικό Διαφωτισμό για να δουν αυτά που παραθέτω. Ας ξεκινήσουν με το "Ελληνικός Διαφωτισμός" του Κ.Θ.Δημαρά ή ακόμη καλύτερα με το "Ελληνικός Ρομαντισμός" του ίδιου.

      Αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στους φιλελεύθερους κλασικιστές που έβλεπαν την Ελλάδα μέχρι την Λαμία και στους σκοταδιστές που ήθελαν οθωμανική κατοχή, οι εθνικιστές δεν επιλέγουμε κανέναν. Απλά και συγκεκριμένα.

      Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Επαναλαμβάνω ότι ένα σχόλιο τους έγραψα (νομίζω ότι είχα γράψει ένα λάθος όνομα αν θυμάμαι καλά, αντί για Σοφιανόπουλος πρέπει να έγραψα Πανάς, σε εκείνο το σχόλιο). Το έκανα μάλιστα γιατί είδα πως αντιμετώπιζαν τους άλλους σχολιαστές που τους έθεταν τα αυτονόητα ερωτήματα και πως περιέθαλπαν αυτούς που σχολίαζαν εκθειάζοντας τον ρατσισμό των φιλελεύθερων Διαφωτιστών.

      Σε ένα πράγμα μπορεί να συμφωνήσω μαζί σου. Ότι ασχολήθηκα με μια μαλακία παραπάνω απ' ότι έπρεπε. Αλλά και αυτοί ασχολήθηκαν πολύ μαζί μου. Τόσοι σχολιαστές τους την πέφτουν, εγώ ήμουν το πρόβλημα; Έλα τώρα φίλε μου, να είμαστε σοβαροί.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος4/5/21 1:53 μ.μ.

      Ρε Ανώνυμε 4/5/21 12:53 π.μ. διάβασε το Πολεμιστήριον Σάλπισμα στο παρακάτω link
      http://library.antibaro.gr/text/History/1821/biblia/Korahs_Salpisma_Polemisthrio.pdf

      Δεν το βλέπεις στην σελίδα 7 που γράφει ότι οι Μακεδόνες του Αλέξανδρου σκλάβωσαν την Ελλάδα και ήταν πιο βάναυσοι από τους ευγενείς Ρωμαίους;;;;

      Αναφέρει τους Μακεδόνες που αντιστάθηκαν στον Δαρείο το 512 πχ. Αναφέρει τον ΜΑραθώνα, τις Θερμοπύλες, τις Πλαταιές, πουθενά τον Αλέξανδρο.

      Δεν το βλέπεις ότι συνδέει το πολίτευμα της αριστοκρατίας με την βαρβαρότητα και παρουσιάζει την κλασική δημοκρατία σαν προανάκρουσμα της αστικής φιλελεύθερης;

      Κι αν σε αυτό το απόσπασμα που αποβλέπει σε στρατιωτική κινητοποίηση πετάει μια ξεκάρφωτη αναφορά στους σύγχρονους του Μακεδόνες, υπάρχουν αρκετά άλλα αποσπάσματα έργων του που παρουσιάζει τον Αλέξανδρο σαν βάρβαρο κατακτητή των αρχαίων Ελλήνων.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος4/5/21 4:18 μ.μ.

      Ανώνυμε 12:53 μια έτσι μια αλλιώς ήταν ο Κοραής σε αυτό το ζήτημα. Πράγματι στον Βασιλείου έγραφε αυτό που λες αλλά στα προλεγόμενα Πλουταρχου, Σωκράτη και Λυκούργου το αφήνει θολό το νόημα μιλώντας για μακεδονικό ζυγό επί της Ελλάδος. Το θέμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο για τους μαθητές του. Αυτοί ήταν κοραηκοτεροι του Κοραή. Τα σχολικά εγχειρίδια του οθωνικού κράτους που μέχρι τη δεκαετία του 1850 ήταν στα χέρια Διαφωτιστών παρουσίαζαν την Μακεδονία ως εχθρό της αρχαίας Ελλάδας. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου το 1837 το ίδιο έλεγε στον λόγο που εκφώνησε στα εγκαίνια του πανεπιστημίου. Ήταν θέμα προς συζήτηση η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας για τους πιο πολλούς διαφωτιστές. Θέμα που είχε να κάνει με τις liberal δυτικές αναγνώσεις της ιστορίας που είχαν υιοθετήσει. Υπάρχουν πολλά αποσπάσματα έργων των μαθητών του Κοραή που το αποδεικνύουν. Δεν έχει νόημα να το μαλακώνουμε. Αφού σου αρέσει ο εθνικοσοσιαλισμος φαντάσου τους Γερμανούς εθνικοσοσιαλιστες να προβαλαν για οποιονδήποτε λόγο κάποιους στοχαστές που ιδεολογικά ήταν θεμελιωτές του κλασικού φιλελευθερισμού και την ίδια ώρα αμφισβητούσαν μέρη της γερμανικής ιστορίας. Δεν σώζεται η κατάσταση όσο και καλοπροαιρετα να κρίνουμε την περίπτωση του Κοραή. Δείχνει την αστειότητα που διακρίνει τις προσπάθειες του ελλαδικου χώρου.

      Διαγραφή
    14. Ανώνυμος4/5/21 4:50 μ.μ.

      Αφου ο Μεγας Αλεξανδρος ηταν εθνικος ολετηρας βρε :)

      Διαγραφή
    15. Ανώνυμος4/5/21 7:25 μ.μ.

      1:53, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ;;;; Στο Σαλπισμα Πολεμιστηριον ο Κοραης λεει τα αντιθετα απ' αυτα που καταλαβαινεις!!! Στο επομενο σχολιο (αναγκαζομαι να το κοψω γιατι δεν το περναει) θα επισυναψω τις σελιδες 7 εως 10, με κεφαλαία τα σημαντικά σημεία. Πρωτα εδω, ομως, θα κανω μια ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

      Ο Κοραης θεωρει ζυγο καθε τι που καταλυει την πολιτικη ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ των πολεων του ελληνικου κοσμου. Πρωτα λεει για ζυγο των Μακεδονων, για τον οποιον ομως λεει οτι "δεν ηταν τοσο δεινος, διοτι αυτοι ηταν ΕΛΛΗΝΕΣ" ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Μετα περιγραφει το 2ο ζυγο. Αυτον των Ρωμαιων για τον οποιον λεει οτι ηταν αισχροτερος απο των Μακεδονων! (Εσυ καταλαβες το ακριβως αντιθετο!!!!) Το "οχι ακομη τοσο ελεεινος" που λεει για το ρωμαικο ζυγο, γινεται σε συγκριση μ αυτο που ακολουθει μετα! Λεει ξεκαθαρα "οχι ΑΚΟΜΗ τοσο ελεεινος". Ποιο ειναι το ελεεινο; Λεει οτι οι Ρωμαιοι την επαθαν οπως και οι Ελληνες και εχασαν την αυτονομια τους εξαιτιας των Ρωμαιων Καισαρων (κατι σαν τους "δεσποτικους Μακεδονες" δηλαδη). Τοτε λεει οτι οι Ρωμαιοι εγιναν κι αυτοι δουλοι, και το κακο εφτασε στο αποκορυφωμα οταν οι ΚΑΙΣΑΡΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. Δηλαδη το οχι ακομη τοσο ελεεινον συγκρινεται με το βυζαντινο ζυγο. Λεει οτι τοτε οι Ελληνες αναγκαστηκαν να χασουν το ονομα τους και κυβερνιουντουσαν απο κατ' ονομα Ρωμαιους, ενω στην πραγματικοτητα απο ΤΡΙΣΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΡΙΒΑΛΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ αυτοκρατορες. Ωστοσο και για το Βυζαντινο ζυγο λεει οτι ηταν ως ενα σημειο υποφερτος λογω εληνοφωνιας, σε σχεση με το 4ο ζυγο που ακολουθει, αυτον του μιαρου εθνους των Τουρκων που εβαλε την ταφοπλακα στην Ελλαδα.

      Δηλαδη, σχηματικα:

      1ος ζυγος: Διαδοχοι Αλεξανδρου. Οχι τοσο "δεινος", διοτι οι Μακεδονες ειναι κι αυτοι Ελληνες.

      2ος ζυγος: Ρωμαιοι. "Αισχροτερος" απο τον αλεξανδρινο ζυγο. Αλλα "οχι ακομη τοσο ελεεινος" διοτι οι Ρωμαιοι ναι μεν δεν ειναι Ελληνες, αλλα ειναι "γενναιον εθνος" που υποληπτονται τον ελληνικο πολιτισμο.


      3ος ζυγος: Βυζαντινος ζυγος. Ελληνες εξαναγκαζονται να εγκαταλειψουν το ονομα τους. Διοικουνται απο τρισβαρβαρους αρμενιους. Ωστοσο "υποφερτος" ως ενα σημειο λογω ελληνοφωνιας.

      4ος ζυγος: "απανθρωποι αλλοθρησκοι αλλογλωσσοι μιαροι Μουσουλμανοι Τουρκοι". Εδω γαμιεται το συμπαν.

      Θα ακολουθησει το κειμενο:

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμος4/5/21 7:30 μ.μ.

      Ακολουθει το κειμενο: α' μερος
      (Σαλπισμα Πολεμιστηριον, σελ 7 ως 10)


      "Η ελευθερία, τέκνα μου, δεν αγαπά να κατοική εις τόπους όπου δεν βασιλεύει η αρετή και η χρηστοήθεια. Όθεν οι θαυμαστοί εκείνοι και περίφημοι Έλληνες ΥΠΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΠΡΩΤΟΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΟΝ ΕΤΙ ΤΟΣΟΝ ΔΕΙΝΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΗΣΑΝ ΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Έπεσαν μετά ταύτα υποκάτω  ΕΙΣ ΤΟΝ ΖΥΓΟΝ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ, ΖΥΓΟΝ ΑΙΣΧΡΟΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΝ, ΑΛΛ' ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΣΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟΝ· ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΡΩΜΑΙΟΙ ΗΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΝ, και αντί του να βαρύνωσι τον ζυγόν εις των Ελλήνων τους αυχένας, τους ετίμησαν ως σοφωτέρους των, αντί δούλων τους κατέστησαν διδασκάλους των, και λαβόντες επιστήμας και τέχνας παρ' αυτών ηξιώθησαν να ονομασθώσι και αυτοί το δεύτερον σοφόν έθνος της οικουμένης μετά τους Έλληνας.

      Αλλ' έπταισαν τέλος πάντων και οι Ρωμαίοι, πταίσμα τόσον βαρύτερον του ελληνικού πταίσματος, όσον έπρεπε να ήναι προσεκτικώτεροι, έχοντες προ οφθαλμών της ελληνικής δυστυχίας το παράδειγμα. Εδιχονόησαν και αυτοί μη συλλογισθέντες όσα κακά είχε προξενήσει εις τους Έλληνας η διχόνοια·ΚΑΙ ΧΑΣΑΝΤΕΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΚΑΙ ΕΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟ ΕΝΤΑΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΕΛΗΤΟΝ ΘΕΛΗΣΙΝ ΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ. Ο ζυγός ούτος ήτον βέβαια αισχρότερος εις τους Έλληνας, αλλ' είχε μ' όλον τούτο κάν ποιαν παρηγορίαν· διότι και τα φώτα της Ελλάδος δεν είχον ακόμη παντάπασιν αποσβεσθή, και εσώζετο και εις αυτούς ακόμη τους δεσπότας κάν ποια αιδώς, ήτις τους ηνάγκαζε να μετριάζωσι τον ζυγόν. Αλλ' οι δεσπόται της Ρώμης επολλαπλασιάζοντο καθ' ημέραν, όχι πλέον εκλεγόμενοι από την θέλησιν των πολιτών, ή διαδεχόμενοι την ηγεμονίαν παις παρά πατρός, αλλ' αναγορευόμενοι από την θορυβώδη των στρατευμάτων επανάστασιν. ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝΤΕΣ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΣΑΣ ΤΕΚΝΑ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣ, ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ, όνομα το οποίον μήτε εις αυτούς πλέον δεν ήρμοζεν, επειδή τα στρατεύματα, αντί γνησίων Ρωμαίων ανεβίβαζον πολλάκις εις τον αυτοκρατορικόν θρόνον Θράκας, Βουλγάρους, Ιλλυριούς, Τριβαλλούς,ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΤΡΙΣΒΑΡΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΣ, των οποίων ο ζυγός έγινε τόσον βαρύτερος, όσον και τα φώτα της Ελλάδος ηφανίζοντο έν μετά το άλλο, και οι ταλαίπωροι Έλληνες έχασαν έως και το προγονικόν αυτών όνομα, αντί Γραικών ονομασθέντες Ρωμαίοι:ΚΑΙ Μ' ΟΛΟΝ ΤΟΥΤΟ Ο ΖΥΓΟΣ ΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΣΟΝ ΒΑΡΥΣ ΗΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΦΕΡΤΟΣ  διότι οι βαστάζοντες αυτόν άθλιοι Γραικοί είχον καν την άδειαν να θρηνώσι τας συμφοράς των, ήτον εις αυτούς συγχωρημένον να πλησιάζωσι καν τους τυράννους των, και να ζητώσιν εκδίκησιν παρ' αυτών δι' όσα έπασχον από των τυράννων τους υπηρέτας.......

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμος4/5/21 7:31 μ.μ.

      Β'μερος

      .....Ήσαν βέβαια ΣΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ, ΑΛΛ' ΟΝΤΕΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΩΝ, ΥΠΕΚΡΙΝΟΝΤΟ ΚΑΝ ΠΟΙΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ, ΚΑΝ ΤΙΝΑ ΦΟΒΟΝ ΘΕΟΥ. Και αν η καρδία των έγεμεν από φαρμάκιον, εις τα χείλη ηναγκάζοντο να κρατώσι το μέλι. Δια ταύτας λοιπόν τας αιτίας, τέκνα μου ηγαπημένα, ονομάζω και τον ζυγόν των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων υποφερτόν, παραβαλλόμενον με την σημερινήν παναθλίαν κατάστασιν των Γραικών, την οποίαν να περιγράψω μήτε φωνή πλέον μ' έμεινε μήτε δύναμις.

      Ουαί, ουαί! τέκνα μου αγαπητά, δυστυχείς απόγονοι των Ελλήνων. Εσυντρίφθη, τέλος πάντων, και ο Ρωμαϊκός ζυγός, και ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΕΚΡΗΜΝΙΣΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟΝ. ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΡΗΜΝΙΣΑΝ ΤΙΝΕΣ; ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΑΣΥΓΚΡΙΤΩΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ, και οι ταλαίπωροι Γραικοί, αντί του να αναψύξωσιν, έκλιναν ελεεινώς τον αυχένα υποκάτω εις ζυγόν τόσον βαρύν, τόσον απάνθρωπον, ώστε να ποθήσουν τον ρωμαϊκόν ζυγόν. ΕΘΝΟΣ ΤΡΙΣΒΑΡΒΑΡΟΝ, ΕΘΝΟΣ ΜΙΑΡΟΝ, έθνος διαφόρου γλώσσης και διαφόρου θρησκείας, εις ολίγα λόγια, ΕΘΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΝ έπεσε, τέκνα μου, επάνω εις εμέ την δυστυχεστάτην μητέρα σας, την Ελλάδα, ως ένας σφοδρός ανεμοστρόβιλος, και κατέσβεσε τα μικρά και ασθενή φώτα, όσα των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων η τυραννία δεν είχεν ακόμη δυνηθή να σβέση· εσκόρπισε τα ολίγα εκείνα μου τέκνα, τους αδελφούς σας, όσοι ολίγον σοφώτεροι παρά τους άλλους κατέφυγον άλλος αλλαχού, φέροντες μεθ' εαυτών της προγονικής αυτών σοφίας τα λείψανα. Έπεσεν επάνω μου ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΝ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ως άγριος λύκος."

      Διαγραφή
    18. Ανώνυμος4/5/21 8:18 μ.μ.

      Banshee στον Κοδρικά και στον Νερουλό έχεις δίκιο. Υπήρχαν και άλλοι χειρότεροι. Ο πρύτανης Σχινάς που γράφει το άλλο παιδί ήταν απαράδεκτος. Σίγουρα οι περισσότεροι διαφωτιστές είχαν ευθύνη για την προσέγγιση στο μακεδονικό. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά για τον Κοραή είσαι υπερβολικός ρε φίλε. Το ξέρω ότι είναι θέμα προς συζήτηση το τι εννοούσε στο ένα κείμενο και τι στο άλλο. Αλλά εσύ του προσάπτεις μόνο τις αρνητικές ερμηνείες. Οι επίγονοι του Κοραή το ξεφτίλισαν πράγματι. Σε ένδειξη κλασικιστικής μονομανίας ακρωτηρίασαν την μισή ελληνική ιστορία. Όμως ο ίδιος ήταν πιο μαζεμένος. Πιο πολύ λόγω του μίσους του για τα αντιδημοκρατικά πολιτεύματα τα έγραφε αυτά παρά γιατί πίστευε ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες. Πιστεύω ότι μίλησε πιο πολύ το πάθος της ρομαντικής σου ιδεολογίας παρά η ψυχρή ιστορική αποτίμηση σε αυτό το θέμα. Σημάδεψες τον αρχηγό της ιδεολογικής σχολής των αντιπάλων παρότι ήταν από τους πιο διαλακτικούς. Δικαιολογημένο είναι. Και εγώ το έκανα συχνά όταν ήμουν μικρότερος ηλικιακά. Πιστεύω ότι αν είχες ρωτήσει τους πιο μεγάλους της συλλογικότητας σου θα στο είχαν θέσει στη σωστή βάση το θέμα.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμος4/5/21 8:46 μ.μ.

      Ο 1.53 συνεχιζει τις εξωφρενικες διαστρεβλωσεις!!!! Λεει: "Αναφέρει τους Μακεδόνες που αντιστάθηκαν στον Δαρείο το 512 πχ. Αναφέρει τον ΜΑραθώνα, τις Θερμοπύλες, τις Πλαταιές, πουθενά τον Αλέξανδρο."


      Ρε συ 1.53, δεν μ' αρεσει να προσβαλλω τον αλλο για να φανω οτι εγω ξερω καλυτερα, αλλα εσυ κυριολεκτικα δεν ξερεις τι σου γινεται!!

      Στη σελ.19

      http://library.antibaro.gr/text/History/1821/biblia/Korahs_Salpisma_Polemisthrio.pdf

      Ο Κοραης κανει στο τωρα πανελληνιο καλεσμα. Προσκαλει, Ηπειρωτες, Πελοποννησιους, Θεσσαλους, Μακεδονες. Δηλαδη οχι μονο θεωρει τους αρχαιους Μακεδονες Ελληνες (που το ειδαμε πριν: "οι διαδοχοι του Αλεξανδρου ηταν Ελληνες" ), αλλα και τους συγχρονους του Μακεδονες (σ' αντιθεση με τον αγαπημενο των αντικοραικων Καποδιστρια που σε ανακοινωση του προς τις Μεγαλες Δυναμεις εβγαζε την τοτε "σκλαβωμενη απο Σλαυους και πολλα αλλα εθνη" Μακεδονια εκτος εθνικου κορμου λεγοντας οτι απο την αρχαιοτητα ο Ολυμπος ηταν το φυσικο συνορο της Ελλαδας με τα βορειοτερα μερη κι οτι Βορεια Ελλας ειναι η Θεσσαλια!!!! Αλλα γι αυτα μοκο οι κατα τ' αλλα λαλιστατοι για τον "αντιμακεδονισμο" του Κοραη, που στο κατω κατω δεν ηταν εθνολογικος αλλα πολιτειακος ως υπερμαχος των πολεων-κρατων!! )

      Λεει ο Κοραης:

      "Οι Ηπειρώται ενθυμηθείτε τα κατορθώματα των προγόνων σας.ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΤΡΟΠΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΡΕΙΟΝ. Οι Πελοποννήσιοι και οι λοιποί Έλληνες μή λησμονήσετε τα τρόπαια όσα κατά των βαρβάρων έστησαν οι προπάτορές σας. ΟΛΟΙ ΟΜΟΥ, ΟΣΟΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟΝ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΟΞΑΖΕΣΘΕ...."

      Κι εσυ τι καταλαβες απ αυτο; Οτι μιλάει για το 512 πΧ! Παρανοια!!! Το 512 πΧ οι Θεσσαλοι και οι Μακεδονες κατατροπωσαν τον Δαρειο; Εισαι με τα καλα σου; Το 512 επι Αμυντα Α' το βασιλειο της Μακεδονιας εγινε υποτελες στην Περσικη Αυτοκρατορια. Ποια κατατροπωση; Ακολουθησαν τα θεσσαλικα φυλα το 480πΧ που κι αυτα εγιναν υποτελεις στους Περσες. Ο Κοραης ΞΕΚΑΘΑΡΑ αναφερεται στην εκστρατεια του Μεγαλου Αλεξανδρου οπου "Μακεδονες και Θεσσαλοι" (οπως πολλες φορες ετσι το ανεφερε ο Αρριανος, διοτι η Θεσσαλια συμμετειχε με χιλιαδες ανδρες, πχ το περιβοητο ιππικο της) οντως κατελυσαν την περσικη αυτοκρατορια μεσα στην εδρα της ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΑΡΕΙΟ Γ'.

      Δηλαδη ο Κοραης, μια χαρα μνημονευει και Μαραθωνα και Σαλαμινα και εκστρατεια του Μεγ. Αλεξανδρου. Καλει τους συγχρονους του Μακεδονες και Θεσσαλους να κατατροπωσουν τον Τουρκο οπως ο Μεγας Αλεξανδρος τον Περση!

      Διαγραφή
    20. Ανώνυμε 4/5/21 8:18 μ.μ. χα,χα μπορεί φίλε μου να είναι και έτσι. Δεν έγραψα εργασία στο πανεπιστήμιο για να κρατήσω ουδέτερο ύφος. Κουβέντα ανάμεσα σε ομοϊδεάτες κάνουμε και σε τέτοιες κουβέντες μπορεί να υπάρχει ιδεολογικό πρόσημο. Για να τρολάρω και εγώ λίγο θα θυμίσω ότι ο πρώτος που το έκανε ήταν ο ίδιος ο Κοραής. Ο λόγος του ήταν ιδεολογικός με ιστοριογραφική επικάλυψη.

      Από εκεί και πέρα έχεις απόλυτο δίκιο. Σε κάποια κείμενα ο Κοραής ήταν αμφίσημος και άφηνε να εννοηθεί ότι δεν ήταν Έλληνες οι Μακεδόνες, σε άλλα τους συγκατέλεξε στους Έλληνες.

      Εννοείται ακόμη ότι υπήρχαν και εξαιρέσεις. Το έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο. Πολύ σωστά το επισημαίνεις και εσύ. Οι Δημητριείς και ο Ρήγας θεωρούσαν τους Μακεδόνες Έλληνες. Ευχάριστη έκπληξη στον 19ο αιώνα και το (λαμόγιο κατά τα άλλα) ο Μαυροκορδάτος!! Ήταν από τους πρώτους που υποστήριξε την ελληνικότητα και των Μακεδονικών και των Θρακικών φύλων!!

      Αλλά υπήρχαν και πριν τους επιγόνους του Κοραή διαφωτιστές που αμφισβητούσαν την ελληνικότητα των Μακεδόνων. Γενικότερα η σχολή των Ελλήνων διαφωτιστών είχε θέμα με την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ακόμη και στον 18ο αιώνα. Δεν ήταν μόνο οι επίγονοι του Κοραή δηλαδή. Για παράδειγμα ο Σταγειρίτης στα "Ηπειρωτικά : Ήτοι Ιστορία και Γεωγραφία της Ηπείρου παλαιά τε και νέα, και βίος του Πύρρου" περιόριζε στα νότια της Ηπείρου τα όρια του ελληνικού έθνους.

      Καταληκτικά αν ήμουν υπερβολικά αφοριστικός απολογούμαι. Δεν έχει να κάνει με την ιστορία το θέμα. Είμαι ευαίσθητος γιατί τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια γενικευμένη απόπειρα να αλλοιωθεί το νόημα της ιδεολογίας του ελληνικού εθνικισμού προς τα Δεξιά και τον φιλελευθερισμό. Αν βάλουμε και τον Κοραή μέσα στις ιδεολογικές αναφορές του χώρου προσθέτουμε ένα ακόμα λιθαράκι στην δεξιοποίησή του.

      Ακόμα και να υποθέσουμε ότι είμαι υπερβολικός και δεν ισχύουν οι αρνητικές ερμηνείες, όπως γράφεις, είναι δυνατόν να θεωρείται ιδεολογικό σημείο αναφοράς ένας διανοούμενος που αμφιταλαντεύεται να δεχτεί την ισοτιμία των Μακεδόνων στο ελληνικό έθνος επειδή δεν υιοθέτησαν τις αξίες της δημοκρατίας και που προπαγανδίζει τις ιδέες του πολιτικού φιλελευθερισμού; Αυτά είναι αστεία πράγματα.

      Στην τελική και η ακροδεξιά χαβούζα του ελλαδικού εθνικιστικού χώρου δεν έχει θεοκρατικό υπόβαθρο. Όλοι αυτοί που διαβάζουν ελεύθερη ώρα και στόχο και πιστεύουν σε προφητείες μια χαρά υιοθετούν τις "αξίες" της δυτικής καπιταλιστικής Δεξιάς στο παραγωγικό-κοινωνικό μοντέλο. Δεν είδα κανέναν τους να υποστηρίζει την επιστροφή στο κοινοτιστικό χωριό του millet και στην εκκλησιαστική παιδεία. Συνωμοσιολογία, αντιφασισμός, ζητωπατριωτιλίκι, ξανθά γένη, ομάδες Ε, αλλά στον οικονομικό-πολιτειακό τομέα φουλ καπιτάλες και δυτικότροποι όλοι τους. Συνεπώς, ποιους στοχεύει ο εθνικιστικός χώρος με τον αντικληρικαλισμό. Πολιτικά φαντάσματα;

      Διαγραφή
  26. Συμπληρώνω σε ότι με αφορά πως δεν υιοθετώ την λογική να τους δείρουμε, να τους βρίσουμε, να φάνε "πούτσο" κλπ. Ποτέ δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο. Δεν μου αρέσει και η συγκεκριμένη ορολογία.

    Αλλά και από την μεριά τους είναι σαφές ότι δεν ανέβασαν τον Κοραή μόνο για αντικληρικαλιστικούς λόγους. Τουλάχιστον αυτός που παραθέτει ρατσιστικά αποσπάσματα διαφωτιστών φαίνεται ότι έχει μια μεγαλύτερη σύνδεση με τον φιλελεύθερο Διαφωτισμό που ξεπερνά τον αντιλκηρικαλισμό.

    Επίσης, το επιχείρημα που έγραψαν στα σχόλια κάποια μέλη τους ότι οι Διαφωτιστές δεν ήταν φιλελεύθεροι είναι για να τραβάμε τα μαλλιά μας. Θα ρίχνουν πολλά γέλια οι αντιφάδες διαβάζοντάς το. Δεν ξέρω και αν έχει νόημα να επαναλάβω μερικές πηγές για τον τυπά που παραθέτει τα χωρία του Καντ. Φοβάμαι ότι θα γίνω και εγώ κομμάτι αυτής της φάρσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος4/5/21 1:56 π.μ.

    Ανώνυμε 11:00 που είδες οτι κάποιος σχολιαστής αμφισβήτησε την υποστήριξη σου προς τον πνευματικά ασυναγώνιστο γερμανικό Ρομαντισμό; Την σκοπιμότητα του διαχειριστή ενός ιστολογιου σχολίασαν, που έβαλε ένα άρθρο για να τρολάρει αμέσως μετά από σχετικό χιουμοριστικό σχόλιο κατά του Κοραή σε προηγούμενη ανάρτηση του ΜΚ. Οι μιχαλάκηδες ανεβάζουν γενικεύσεις για να τρολάρουν όχι οι ε/ες.

    Στην τελική δεν μπορεί να σου αρέσουν μόνο οι Γερμανοί ρομαντικοί και να μην σου αρέσουν οι Έλληνες. Δεν ήταν χριστιανοταλιμπάν οι Έλληνες ρομαντικοί αλλά εκτιμούσαν την τέχνη και την στρατιωτική κουλτούρα του μεσαίωνα. Όπως και οι Γερμανοί. Άσχετα αν οι σιτεμένες καρνάβαλοι του χώρου περνάνε μια γραμμή που εξισώνει τον ελληνικό Ρομαντισμό με την εκκλησιαστική λογιωσύνη και παρουσιάζουν τον Παπαρρηγόπουλο σαν άνθρωπο του Πατριαρχείου. Δεν είναι έτσι. Ο Παπαρρηγόπουλος ήταν ο πιο αντιδημοκράτης διανοητής της εποχής του και στο Φανάρι τον θεωρούσαν αιρετικό γιατί υποστήριζε την προτεραιότητα του έθνους σε σχέση με την θεολογία, την ίδια ώρα που οι φιλελεύθεροι ύστεροι Διαφωτιστές (Κουμανούδης και σια) τον κατηγορούσαν ως θρησκόληπτο!

    Εναντίον όλων ήταν και οι Έλληνες ρομαντικοί. Δεν ήταν ποιοτικά ισάξιοι των Γερμανών αλλά μην τους υποτούμε. Ντροπή να υποστηρίζουμε τον Κοραή εφόσον είμαστε ρομαντικοί. Οι σιτεμένοι παρακρατικοί που βρίζουν τους Έλληνες ρομαντικούς και παραγνωρίζουν την σημασία τους αναπαράγουν την φιλελεύθερη προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 9:01 μ.μ. δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αν ΔΕΝ επιθυμούν ενότητα ή ότι άλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. προς Φαιοκόκκινος: επειδή θέτεις διάφορα ζητήματα στο μειλ για τα περαιτέρω στα οποία θα πάρεις και αναλυτικές απαντήσεις. επειδή δεν γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. προς Φαιοκόκκινος: επειδή δεν γνωρίζεις λεπτομέρειες κρίνεις από αυτά που βλέπεις στο διαδίκτυο. Εμείς προτείναμε τον τρόπο από κει και πέρα είναι δική σου η κίνηση. Ο Μαύρος Κρίνος διατηρεί επαφές με τις ομάδες και κινήσεις που βρίσκονται στους συνδέσμους, αυτή ως μια πρώτη έμμεση απάντηση αν θες καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος8/5/21 10:22 π.μ.

    Να και η απάντηση του ΕΑΜ:

    https://nazionaleanticapitalista.wordpress.com/2021/05/08/%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%85%ce%bb%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος11/5/21 10:20 μ.μ.

    δηλαδή αν ρωτήσω εαν ρωτήσω έναν εναν αυτούς που έχουν τα ιστολόγια θα μου πουν οτι συμφωνούν μαζί σου και ότι σε ξέρουν;
    γιατί μου φαίνεται απίθανο αυτό ρε φίλε;
    επίσης πάρε ξεκαθαρη θέση γιατί οι άλλοι πήρανν ξεκάθαρη θέση και βρίζουν Στράσσερ. Αν είναι να τα λέμε για μεταξυ μας ένταξει χωρίς να τα πιστεύουμε.
    Και στο λέω καλοπροαίρετα δε είναι πιτσιρικάς ούτε κανενας άβγαλτος

    Φαιοκόκκινος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν έχεις παρά να ρωτήσεις. Θα πρέπει να πάρει η σ.ο. ξεκάθαρη θέση σε ποιο πράγμα; Την ετικέτα ΣΤΡΑΣΣΕΡΙΣΜΟΣ την έχεις διαβάσει; Μάλλον και πάλι δεν γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα του "χώρου" αλλιώς δεν θα έγραφες όσα γράφεις. Και ναι όσο και αν σου φαίνεται περίεργο προβάλλουμε και αυτούς που διαφωνούμε. Και εμείς καλοπροαίρετα το λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς Φαιοκόκκινος: συνεχίζεις να λες τα ίδια και τα ίδια χωρίς να λες κάτι ουσιώδες. Σου προτείναμε να έρθουμε σε επαφή για να πάρεις απαντήσεις. Αρνήθηκες. Γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και επειδή αναφέρεσαι στο χελενικ εξιστενς να σου θυμήσουμε ότι είχαμε ασκήσει κριτική για μια συγκεκριμένη παρέμβαση τους. Και δεν παίρνουμε τα λόγια μας πίσω. Όσο για τους συνδέσμους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να σε πείσουμε. Αν έχεις μαύρες περγαμηνές για την σ.ο. ή κατηγορίες στείλε να τις προβάλλουμε εμείς πρώτοι που δεν έχουμε κανένα θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προς Φαιοκόκκινος: προσπαθείς να ψαρέψεις σε θολά νερά αλλά δεν σου βγαίνει. Δεν ξέρουμε ποιες δηλώσεις εννοείς και δεν ήταν το σχόλιο για τα γκράφιτι. Πάλι δεν γνωρίζεις λεπτομέρειες και προσπαθείς να γράψεις όσα σου μεταφέρουν άλλοι. Αν θεωρείς ότι είμαστε προβοκάτορες στο ξαναλέμε. Στείλε επίσημες κατηγορίες να τις αναρτήσουμε πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος25/5/21 6:07 μ.μ.

    Η πλειοψηφία των σχολιαστών, κατέχει περισσότερες γνώσεις, ως άλλο φετιχιστικό σύνδρομο, περι της Ε/Σ Γερμανίας και του Γερμανικού ρομαντισμού, παρά για την ιστορία της ανατολικής ρωμαϊκής (Ελληνικής) Αυτοκρατορίας.

    Έχετε "κολλήσει" στην αμόρφωτη, σκοτεινή, Οθωμανοκρατούμενη σαπίλα της ορθοδοξίας, του καισαροπαπικού κλήρου, μετά την άλωση της Πόλεως μέχρι και τον 20ο αιώνα, ενώ αγνοείται την Βυζαντινή ιστορία σε βαθμό που προκαλεί άφθονο γέλιο.

    Οι Βυζαντινοί λόγιοι θα γελούσαν (πιθανότατα και να έκλαιγαν) με την κατάντια των απογόνων τους.

    Η Ρώμη εξελληνίσθι πλήρως, πρώτα πνευματικώς, δευτερευόντως Εθνολογικώς, δια αυτό, το να είναι κανείς Ρωμιός (Ρωμαίος) ταυτίζεται με το να είναι Έλλην και τούμπαλιν. Με εξαίρεση τον κατάπτυστο Θεοδόσιο, τον αποκαλούμενο και μέγα και τον ανθέλληνα Ιουστινιανό, η βυζαντινή αυτοκρατορία, ήτο, είναι και θα είναι, ως χωροχρονικά εν δυνάμει υπαρκτή στις ψυχές ημών, Ελληνική. Η δε ορθόδοξος πίστη, η εξελληνισμένη ιουδαϊκή αίρεση, που πάντρεψε τα καλύτερα στοιχεία του Ιουδαϊκού κόσμου με τον Ελληνικό.Σκέψεις αναβιώσεως του αρχαίου πνευματικού δρόμου, πόσο μάλλον της τότε θρησκείας, είναι σκέψεις κωμικοτραγικές, με αποτελέσματα τραγικότερης κωμωδίας ενός σεφερλή, διότι «Κανένας δεν περπατά στο ίδιο ποτάμι δυο φορές. Διότι το ποτάμι δεν είναι ποτέ ίδιο, αλλά ούτε κι ο άνθρωπος».

    Έχετε πέσει θύμα της δυτικότροπης προπαγάνδας των φθονερών προς το μεγαλείο του Ελληνισμού Γερμανών σε κάθε επίπεδο, καθώς και της προπαγάνδας των αμορφώτων διαφωτιστών, οι οποίοι πιθήκισαν το Ελληνικό πνεύμα, μή έχοντας κατορθώσει να το κάνουν κτήμα τους, ως μη Έλληνες.

    Ο Έλλην δεν μπορεί παρά να είναι συνεχιστής της παραδόσεως των προγόνων του, όπερ σημαίνει συνεχιστής της παράδοσης της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, δίχως να χάνει την αγάπη του και τον ζήλο του για την κλασσική αρχαιότητα.

    Το Έθνος αφελληνίζεται βιαίως, ταχύτατα, κι υμείς, ασχολείστε κυριολεκτικά με θεωρίες αγρίων.

    Ο κλήρος, δηλαδή οι αρχιερείς, επι οθωμανικής εποχής υπηρετούσε στην συντριπτική του πλειοψηφία τον Σουλτάνο και χτυπάτε όλη την ορθόδοξη παράδοση, για την μελανή εκείνη εποχή, που ο δάκτυλος του κατακτητού, κι άλλοτε ο κατακτητής ο ίδιος εκφύλισε και αλλοίωσε τους φορείς της πίστεως.

    Τα σκύβαλα των δυτικών σας έχουν κάνει να μισείτε εξ επίτηδες το μεγαλείο του βυζαντίου, έχουν πει τέρατα και έχουν γράψει γιγάντια ψεύδη για αυτό, τόσο προς το συμφέρον τους προς μια καρλομάγνια πολιτική όσο και προς το μένος τους προς τον ιστορικό Ελληνισμό, τον οποίο όντας αμόρφωτο κι αγράμματο, στα νύχια αμορφώτων παπάδων στα χρόνια της οθωμανικής κατοχής, τον ξέσκισαν, με το να του κατσικώσουν ένα δικής τους έμπνευσης κράτος, το οποίο και καταδυναστεύει τον Ελληνισμό εσαεί, τα τελευταία 200 έτη.

    Ο Ελληνισμός εγνώριζε το πρόβλημα του αιωνίου Εβραίου. Είναι αυτοί, οι διαφωτιστές, που παρά τις αγαθές προθέσεις τους, τελικώς, έπεσαν στα νύχια του και υποτάχθηκαν ολοκληρωτικά σε αυτόν.

    Ζητείται νέος Αυτοκράτωρ, μετά τον Κωσταντίνο Παλαιολόγο.

    Η Βασιλεύουσα θα ελευθερωθεί κι η φωνή του Θεού θα δώσει ραπίσματα στα νομίσματα της ανθρωπίνης ανοησίας.

    Ζήτω η Αιωνία Ελλάς. Ζήτω η Ορθόδοξη παράδοση. Ζήτω η Ρωμιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.