Friedhelm Busse: Εν όπλοις για τον Χίτλερ και την Γερμανία, πιστός μέχρι το τέλος για τους αδερφούς Στράσσερ και τον Σοσιαλισμό


Η συντακτική ομάδα ευχαριστεί τον συναγωνιστή για το άρθρο


του Δημήτρη Αιγινήτη

Friedhelm Busse, το όνομα ενός εκ των κορυφαίων πολιτικών στρατιωτών και ακτιβιστών του μαχόμενου Εθνικοσοσιαλισμού. Πρόσωπο ευρείας αποδοχής και σεβασμού από την συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών συναγωνιστών. Η ζωή του και η πολύπλευρη δράση μια απόδειξη έμπρακτης ενότητας παρά τις όποιες διαφωνίες και τις διαφορετικές ιδεολογικές τάσεις στους κόλπους του κινήματος, κάτι μάλλον αδιανόητο για την ζοφερή πραγματικότητα του εν Ελλάδι «χώρου» και τους όψιμους «καθαρολόγους» που βλέπουν παντού εχθρούς και γεννούν στο μυαλό τους αστείες συνομωσίες. 

Γεννήθηκε την 4η Φεβρουαρίου του 1929 και ήταν γιος ενός στελέχους των «Ταγμάτων Εφόδου» ο οποίος κέρδισε τις μάχες του δρόμου στην «Κόκκινη» περιοχή του Ρουρ. Υπηρέτησε στην επίλεκτη 12η Τεθωρακισμένη Μεραρχία της «Χιτλερικής Νεολαίας» και πολέμησε στο μέτωπο μέχρι τον Απρίλιο του ’45. Μετά τον πόλεμο υπερασπίστηκε τις θέσεις του Sozialistische Reichspartei Deutschlands μια πολιτική κίνηση Στρασσερικών τάσεων με την συμμετοχή - ανάμεσα σε άλλα πρώην στελέχη του κόμματος - των Otto Ernst Remer, Fritz Dorls, Gerhard Krüger, Hans - Ulrich Rudel. 



Ποτέ δεν κρύφτηκε σαν ποντικός στα γραφεία του κόμματος, ποτέ δεν έστειλε άλλους στην πρώτη γραμμή της μάχης αν δεν ήταν και ο ίδιος παρών, ποτέ δεν είχε σχέσεις με την προδοτική δεξιά, ποτέ δεν κάρφωσε τους συναγωνιστές του στην κρατική ασφάλεια, ποτέ δεν ζήτησε επιδόματα θέσεις και διορισμούς, ποτέ δεν βόλεψε σε συμβούλια συγγενείς και κολλητούς, ποτέ δεν ξέχασε τις ιδέες του, ποτέ δεν υπέγραψε δηλώσεις μετανοίας ακόμη και όταν βρέθηκε στην φυλακή, ποτέ δεν σιώπησε όταν είδε μπροστά του δολοφονημένους συντρόφους, ποτέ δεν έκανε πίσω ακόμη και όταν ο καρκίνος του έτρωγε τα σωθικά, έμεινε πιστός στον Εθνικό Σοσιαλισμό και με τεταμένη την δεξιά μέχρι το τέλος!

Το κόμμα βασίστηκε όπως ήταν αναμενόμενο στις αρχές της Ευρωπαϊκής «Τρίτης Θέσης» πρωταγωνίστησε σε οδομαχίες και διαδηλώσεις, προώθησε τον «εθνικοσυνδικαλισμό» και την φιλεργατική πολιτική, εναντιώθηκε στο ΝΑΤΟ και την Σοβιετική κατοχή της Γερμανίας, αρνήθηκε την κρυφή χρηματοδότηση από την Στάζι και την έμμεση στήριξη του καθεστώτος, τόνισε στο πρόγραμμα του την σημασία του αντικαπιταλιστικού αγώνα, προώθησε την ενότητα με τις Αραβικές αντισιωνιστικές ομάδες μέσω της Ομάδας Μάχης Hoffmann και απέρριψε την στείρα προσωπολατρία και τον φετιχισμό του παρελθόντος. 

Ο Friedhelm Busse δεν έμεινε μόνο στην σύνταξη των εκλογικών καταλόγων και τον διορισμό των κομματικών αντιπροσώπων, δεν προσπάθησε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής να γράψει κάποια βιβλία για να δηλώσει μετά ένας ακόμη αγωνιστής με ημερομηνία λήξης, δεν περιορίστηκε σε μια κριτική προς όλους πίσω από το επικοινωνιακό τείχος του ηρωικού παρελθόντος. Γρήγορα οι κατηγορίες για «τρομοκρατία» και οι δικαστικές ποινές καθώς και ο εγκλεισμός στα ίδια κάτεργα όπου σε άλλες εποχές είχαν μαρτυρήσει σε ανακρίσεις των δημοκρατών οι συμπολεμιστές του, άρχισαν να τον συνοδεύουν για όλη του την ζωή και αυτό στάθηκε αργότερα και η αφορμή για την διαγραφή του από το NPD αφού «χάλαγε την συνταγή» της συμβιβασμένης ηγεσίας. 

Φανατικός στα πιστεύω του, δυναμικός ως χαρακτήρας, η δράση του για την παράλληλη ενίσχυση πολιτικών κινήσεων που λειτουργούσαν ως «ομπρέλα» πολιτιστικών ομάδων και κουλτούρας αλλά και των ένοπλων ομάδων συνεχίστηκε. Σύντομα οι ληστείες των τραπεζών και οι επιθέσεις σε στόχους με Αμερικανική και Σιωνιστική παρουσία καθώς και οι ανταλλαγές πυροβολισμών με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ως αποτέλεσμα νεκρούς εκατέρωθεν - το 1981 δυο Εθνικοσοσιαλιστές οι Nikolaus Uhl και Kurt Wolfgram έπεσαν νεκροί όταν μετά από την απαλλοτρίωση μιας τράπεζας προσπάθησαν να ξεφύγουν κάνοντας χρήση πολυβόλων και χειροβομβίδων - έγιναν συνώνυμα με το όνομα του. 

Ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο DRP, ANS, VSPD/PdA  και στο Freiheitliche Deutsche Arbeiterpartei μια ακόμη «εθνικοεπαναστατική» και Στρασσερική Εθνικοσοσιαλιστική πολιτική κίνηση μεγάλης αποδοχής και δυναμικής η οποία βρήκε για χρόνια ευρεία απήχηση σε εργάτες και άνεργους καθώς και σε οπαδούς ομάδων του ποδοσφαίρου. Οι απαγορεύσεις των κομμάτων που συμμετείχε λόγω της «δικαιοσύνης» ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 και η φυλάκιση του σε σκληρές συνθήκες ανάλογες με αυτές των διάσημων «λευκών κελιών» δεν έκαμψαν τις προσπάθειες του. 

Υπήρξε ένας εκ των οργανωτών των εορτασμών της εργατικής πρωτομαγιάς και των πρωταγωνιστών στην προώθηση των θέσεων του στο διαδίκτυο, στην διάδοση ιδεολογικών εκδόσεων και της λευκής μουσικής, καθώς και υπεύθυνος για τις σχολές στελεχών του μελλοντικού κινήματος. Επίσης ένας εκ των ιδρυτών των Freien Kameradschaften που μεταγενέστερα «μεταλλάχθηκαν» σε ομάδες και κινήσεις της «Εθνικής Αυτονομίας». 

Στις 23 Ιουλίου του 2008 και μετά από μάχη με τον καρκίνο - γεγονός όμως που δεν εμπόδισε τους δικαστές να τον στείλουν τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην φυλακή ενώ ήταν ήδη σε αναπηρικό καροτσάκι - ξεκινάει το ταξίδι για να βρει τους Θεούς των προγόνων του. 

Σε μια λιτή και πολιτική κηδεία τρεις μέρες μετά, το φέρετρο του καθώς κατεβαίνει στην Πατρώα Γη σκεπάζεται από έναν σύντροφο του με την Πολεμική Σημαία. Έχει προηγηθεί η επίθεση της αστυνομίας στο νεκροταφείο του Passau (σας θυμίζει κάτι ανάλογο με τους αστυνομικούς στο Νέο Ηράκλειο;) απέναντι στους 90 Γερμανούς συναγωνιστές οι οποίοι απέκρουσαν παράλληλα και επιθέσεις της antifa

Το γεγονός της απόδοσης τιμών σε έναν μαχητή της Ιδέας εξοργίζει τους καθεστωτικούς τυμβωρύχους και οδηγεί σε δικαστική απόφαση για την σύλληψη ενός εκ των παρευρισκομένων που έπραξε το «έγκλημα» και με την εντολή να γίνει άμεση εκταφή (!) ώστε να αφαιρεθεί το σύμβολο της μάχης ενός έθνους που πολέμησε από τον Αρκτικό κύκλο μέχρι την έρημο της Βορείου Αφρικής και από την Νορμανδία μέχρι τον Καύκασο, με αφορμή τον νόμο σχετικά με την «χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών οργανώσεων». Δείγμα της τακτικής της δημοκρατικής «αισθητικής» και της προδοτικής συμπεριφοράς της ηγεσίας της σύγχρονης Γερμανίας. 

Όπως έλεγε ο ίδιος στο συνέδριο του τριτοθεσίτικου κόμματος FAP το 1992 «ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν μια μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία αλλά η πολιτική μου συνείδηση και αφύπνιση ήρθε πραγματικά μόνο όταν έφτασε ο Οκτώβριος του 1946» και εννοούσε όταν άρχισε να ακολουθεί την «εθνικοεπαναστατική» σοσιαλιστική κληρονομιά των αδερφών Otto και Gregor Strasser που μέχρι σήμερα επηρεάζουν τους εξωκοινοβουλευτικούς αυτόνομους και ανένταχτους συντρόφους στην χώρα του Ρήνου …

35 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/10/21 7:15 μ.μ.

    Σπουδαίος Άνδρας! ΑΘΆΝΑΤΟΣ!

    Τέτοιους Άνδρες θέλουμε σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/10/21 7:27 μ.μ.

    Άρθρο όλμος 120 χιλιοστών στα άδεια κεφάλια των ακροδεξιών δήθεν ναζιστών που παριστάνουν τους ιστορικούς συγκινητική πληροφόρηση με αυθεντικό εθνικοσοσιαλισμό μιας εποχής άλλης που καμία σχέση δεν έχει με τους ελληνόφωνους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/10/21 1:57 π.μ.

      Από τις πρώτες κιόλας λέξεις σας, διακρίνεται ότι υπηρετήσατε στο πυροβολικό...

      Διαγραφή
    2. Μαύρες Ταξιανθίες27/10/21 2:02 π.μ.

      Η άκρα δεξιά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για να μην είναι ακριβώς ο λόγος μου κι πω ο μόνος,του ΕθνικουΣοσιαλισμου,θα πρέπει οπότε μας δωθεί η πολυπόθητη στιγμή της εκκαθάρισης,να μην μείνει ούτε αναμνήσει της άκρας δεξιάς κι του άθλιου καπιταλισμού τους

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/10/21 9:27 μ.μ.

    Αυτοί που κράζουν να θυμίσουμε ότι μόνο ξύλο έχουν φάει τόσα χρόνια από αναρχικούς και να μην το παίζουν γαμιαδες και μαχητές των δρόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/10/21 9:46 μ.μ.

    «ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν μια μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία αλλά η πολιτική μου συνείδηση και αφύπνιση ήρθε πραγματικά μόνο όταν έφτασε ο Οκτώβριος του 1946»

    Από αυτήν την φράση πώς ακριβώς εξαγετε το συμπέρασμα πως ήταν στρασσερικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαναδιαβάστε το άρθρο του συναγωνιστή αν θέλετε και θα δείτε τι συμπέρασμα βγαίνει

      Μετά τιμής

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/10/21 10:43 π.μ.

      Άλλο εννοεί με την φράση του ο Γερμανός. Ότι κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου όντας ανήλικος και μαχητής με την Χιτλερική Νεολαία δεν είχε βαθύτερη ιδεολογική κατάρτιση απλώς υπερασπιζόταν την Πατρίδα του στις τάξεις των εθνικοσοσιαλιστικών πολεμικών ταγμάτων. Το 1946 συνειδητοποίησε την Ιδέα και ξεκίνησε τον Πολιτικό του Αγώνα. Είναι πασιφανές απλώς εσείς τον βάζετε στην προκρούστεια κλίνη για να βγάλετε από την μύγα ξύγγι που λέει και μία παροιμία.

      Διαγραφή
    3. Το ποιοι έχουν προωθήσει την προκρούστεια κλίνη στην διαλεκτική του χώρου καλύτερα μην το αναλύσουμε δεν συμφέρει πολλούς. Επειδή είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι έχετε καλή γνώση της ελληνικής διαβάστε τους κανόνες στην φόρμα σχολίων πριν στείλετε το μήνυμα σας. Με αφορμή το άρθρο αυτό το οποίο προκάλεσε και ρεκόρ επισκέψεων στα 14 χρόνια που υπάρχει η σ.ο. προς όλους τους ανώνυμους συναγωνιστές που μεταφέρουν εδώ τα παράπονά τους έχουμε να κάνουμε μια πρόταση. Αν όχι συνάντηση δια ζώσης για να δούμε ποιος γράφει και τι και τι εννοεί μια άμεση διαδικτυακή ; συνάντηση για όλα τα θέματα που διαφωνείτε. Έχει αναφερθεί και πάλι και δεν είναι κουραστικό να γίνει επανάληψη. Επιλέξτε χρόνο μέσο εκπομπή και θέμα επιλέξτε συνομιλητή και συντονιστή επιλέξτε ερωτήσεις και θέματα και πείτε μας πότε θέλετε να πάρετε απαντήσεις. Είτε για τρίτη θέση και Μεταξά είτε για Χίτλερ και χρυσή αυγή είτε για τα καγκουρό της Αυστραλίας. Ανοιχτά επώνυμα με θέσεις και απόψεις. Η τεχνολογία βοηθάει να φιλοξενηθούν όλες οι αυτόνομες ομάδες και κινήσεις. Πρόσωπα όπως ο Γκέκας ο τάδε και ο άλλος όλοι αυτοί που διαφωνούν για τον μακαρίτη Γερμανό για τις απόψεις του Μποβιάτσου, τα άρθρα της φλεφαλο, τις ιδέες του μκ, τα σωστά και τα λάθη. Εδώ είμαστε και στο μέιλ για τα περαιτέρω. Όλα τα υπόλοιπα από την στιγμή που η σ.ο. σας καλεί σε άμεσο δημόσιο πολιτικό διάλογο είναι απλά φτηνές δικαιολογίες. Έχετε εμμονή όχι επί του πολιτικού αλλά επί του προσωπικού. Δεν υπάρχει θέμα αν τόσο στενοχωριέστε από τον μκ δόξα στους Θεούς ή τον Θεό και άλλοι συμφωνούν μαζί μας νέα ιστολόγια εκδόσεις και πολλά άλλα έρχονται στο μέλλον. Οι επιλογές σας είναι δύο. Από την μια ανώνυμα και με έμμεση κριτική της πλάκας και από την άλλη μια ξεκάθαρη ιδεολογική κουβέντα με όποιον διαφωνεί με τις απόψεις της τρίτης θέσης όπως εκφράζεται εδώ. Τα μέλη της σ.ο. μιλάνε με όλους είτε με αντιπάλους είτε με Συναγωνιστές που διαφωνούν ακόμη και με αυτούς που δηλώνουν "Συναγωνιστές" και πράττουν χειρότερα και από την αντίφα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/10/21 4:31 μ.μ.

      Ρε 10:43 σου λέει ότι πριν το 1946 ήταν ένα τυπικό μέλος του κόμματος. Μετά το 1946 συνειδητοποίησε την ιδέα. Κατά τύχη εκείνη την περίοδο έγινε και έγινε μέλος στρασερικών οργανώσεων.

      Διαγραφή
  5. Ὁ Friedhelm Busse ὑπῆρξε καλός μου φίλος.
    Ἔγραψα ἐδῶ ἕνα σχετικὸ μήνυμα, τὸ ὁποῖον δυστυχῶς ὁ ΜΚ ἠρνήθη νὰ δημοσιεύσῃ, ὡς δῆθεν ὑβριστικόν.
    Καὶ ἀσφαλῶς δὲν ἦτο ὑβριστικόν. Ἦτο ὅμως ἄβολον. Ὅλα καλὰ ὅμως, κανένα πρόβλημα!

    Ἐπιφυλάσσομαι λοιπὸν νὰ τὸ διαβάσω κατὰ τὴν ἑπομένην μου ἐκπομπὴν Youtube τῆς σειρᾶς "Βορεινὰ Σαλπίσματα".

    Στέφανος Γκέκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υβριστικά ειρωνικά και επιθετικά σχόλια δεν θα ανέβουν λόγω κανόνων στην φόρμα σχολίων. Μακάρι και στο άρμα να είχατε την δυνατότητα διαλόγου. Μπορείτε να πείτε ότι θέλετε στην εκπομπή αν θέλετε μπορούμε να αντιπαρατεθούμε για το θέμα και ζωντανά σε σύνδεση μέσω διαδικτύου.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/10/21 10:37 π.μ.

      Ούτε το δικό μου μήνυμα δημοσίευσε ο ΜΚ το οποίο δεν ήταν υβριστικό απλώς δήλωνε αμφιβολίες για την εγκυρότητα του άρθρου. Εν πάση περιπτώσει ακόμη περιμένουμε να μας απαντηθεί από που προκύπτει πως ήταν στρασσερικός

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/10/21 3:34 μ.μ.

      Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη ζωή και την ιδεολογία του. Κάποιοι που τοον γνώριοσαν σίγουρα μπορεί να έχουν μια καλύτερη εικόνα. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι ότι οργανώσεις στις οποίες εντάχθηκε είχαν στρασερικό υπόβαθρο.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/10/21 4:24 μ.μ.

      3:34 : Άρες, μάρες, κουκουνάρες.
      Και τι ξέρεις εσύ ρε φουκαράκο για το υπόβαθρο - ποιων οργανώσεων ακριβώς, είπαμε;
      Σιγά μην ξέρεις τα στραβά σου. Γερμανικά ξέρεις καταρχήν;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος27/10/21 6:06 μ.μ.

      Εσύ που λες για τα γερμανικά, φαίνεται που είναι η πίστη σου. Νομίζεις ότι κάποιος είναι αγωνιστής μόνο αν μιλάει γερμανικά, αλλά είναι ξεκάθαρο ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετείς και από ποιον τα παίρνεις. Κλάμα τώρα που έφυγε η μερκελ.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος27/10/21 7:42 μ.μ.

      4:24 μ.μ ελληνικά ξέρεις καταρχάς; Μάθε πρώτα τη διαφορά του "καταρχήν" από το "καταρχάς" και μετά έλα να μιλήσουμε για τα γερμανικά. Τούβλο. Την είδες και νέος Χίτλερ τρομάρα σου.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος27/10/21 11:48 μ.μ.

      Τι καθυστερημένο βλήμα είσαι ρε 6:06!
      Όταν μιλάμε για γνώσεις για μικρά κινήματα στη Γερμανία, τι γλώσσα χρειάζεσαι;
      Κινέζικα μήπως;
      Πιο καθυστερημένος και από τον Τράγκα...
      Γίδια!!!

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος28/10/21 2:29 π.μ.

      7:42 εγώ ξέρω την διαφορά, εσύ δεν την έχεις καταλάβει όμως. Ως βασικό ζήτημα αρχής δηλαδή, άρα καταρχήν. Διότι δεν μπορείς χωρίς την γερμανική γλώσσα ούτε καν να το ψάξεις αυτό για το οποίο και σίγουρα δεν έχεις ιδέα. Πόσο δηλαδή στρασσερικά κόμματα ήταν! Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος27/10/21 12:37 μ.μ.

    Ταπεινη ερωτηση αυτο το ιστολογιο ανηκε στον Ιανο οταν περνουσε την χιτλερικη του φαση?
    http://faith-and-race.blogspot.com/2018/03/leon-degrelle.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/10/21 4:21 μ.μ.

      Χιτλερική φάση δεν πέρασε ποτέ, απλά φάση ψαρέματος στον ΕΣ χώρο. Κι όταν δεν του βγήκε, άλλαξε.
      Οι καιροσκόποι εμποράκοι δεν έχουν ιδέες, έχουν μόνο πραμάτεια. Ό,τι πουλάει κάθε φορά η πραμάτεια τους.
      Αυτά για να μη μπερδευόμαστε...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/10/21 4:21 μ.μ.

      Όπως και να έχει από ότι φαίνεται σε γκαρσονι εστιατορίου ανήκει

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/10/21 5:51 μ.μ.

      Τι εννοείς 4:21 γιατί εγώ τον θυμάμαι πολύ πορωμένο;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος27/10/21 6:32 μ.μ.

      Εννοώ 5:51 ότι δεν είναι παρά ένα τιποτένιο ανθρωπάκι που απλά φοράει μάσκες και τις αλλάζει κατά πώς τον βολεύει...

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος27/10/21 2:27 μ.μ.

    Όλα τα κόμματα που ενίσχυσε ο φιλέλληνας Γερμανός είχαν πάρει κομμάτια από το πρόγραμμα των Στράσσερ είχαν κοινωνική προπαγάνδα πιο έντονη από την εθνική είχαν συνεργασίες τρίτη θέση στο Βέλγιο κα και είναι ξεκάθαρο ότι είχαν στρασσερική προέλευση αν και αυτοί οι διαχωρισμοί στην Γερμανία είχαν λιγότερη βαρύτητα για παράδειγμα τον Όττο τον υποδέχτηκαν ακόμη και άνθρωποι που πριν ήταν κολλητοί του Χίτλερ επειδή κατάλαβαν ότι και αυτός είχε οξύ νου και πολιτικό αισθητήριο απορώ με τις απορίες σας για το άρθρο είναι πασιφανές τι εννοεί ο Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χιλερικός27/10/21 3:37 μ.μ.

    Ο τύπος στη δέυτερη φωτογραφία καπνίζει. Έχει ύφος μαστούρη Ρώσου νταβατζή της Ομόνοιας. Αυτοί είστε οι στρασσερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/10/21 4:20 μ.μ.

      Είσαι πολύ γελοίος κύριε ΧιΛερικε

      Διαγραφή
    2. Χιτλερικός27/10/21 7:35 μ.μ.

      Μόνο με βρισιές απαντάτε οι στρασσερικοί. Επιχειρήματα δεν έχετε. Σε ξαναρωτάω 4:20 καπνίζει ναι ή ού? Είναι σαν Ρώσος μαστούρης μπράβος ναι ή ού? Θα απαντήσετε ποτέ στα σοβαρά?

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος27/10/21 3:42 μ.μ.

    Τα δήθεν αρνητικά σχόλια είναι δείγμα της σήψης του χώρου που αδυνατεί να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας. Γελάνε και τα ταριχευμένα βουβάλια του Χέρμαν Γκαίρινγκ με την ανικανότητα των Hollywood Nazis να κατανοήσουν τι σημαίνει σύνθεση στο εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα.

    Εύγε στην σο για το διαφωτιστικό άρθρο

    Λ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/10/21 3:53 μ.μ.

    7:27 όλμους είχαν κ οι ΛΥΤ του πεζικού

    3:37 χολερικός σωστά ; λόγω απάντησης ρωτάω

    Λοχαγός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος27/10/21 4:09 μ.μ.

    Το ήθος και τα πρότυπα που προάγονται από τέτοια άρθρα είναι χρήσιμο να προάγονται πιο τακτικά. Αδυνατώ να καταλάβω προς τι οι ύβρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος27/10/21 6:12 μ.μ.

    Ο άνθρωπος ήταν μέλος στρασσερικων οργανώσεων αλλά δεν ήταν στρασσερικος; πραγματικά γελοίοι είστε μερικοί, αλλά επειδή ξέρουμε ποιοι είστε δεν μας πειράζει, μιας και ξέρουμε τις τσέπες σας και το iq σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι φανερό ότι κάποιοι δήθεν καθαρολογοι(φετιχιστες και εκτός πραγματικότητας στην ουσία) δεν ενδιαφέρονται καθόλου ούτε για ιδέες και πρόσωπα, ούτε για τα αυτονόητα της ιστορικής αλήθειας. Μετατοπιζουν το όλο ζήτημα σε μια στείρα αντιπαλότητα χιτλερισμου-αντιχιτλερισμου.
    Εμείς ως προς την ιστορική εκείνη περίοδο αντιπαράθεσης έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση αλλά συνεχίζουμε. Δεν μένουμε εκεί κολλημένοι λες και ζούμε στην δεκαετία του 30. Η αφετηρία μας είναι η Εθνικοεπαναστατικη ιδέα και οι ιστορικές αναφορές δεν έχουν πρόθεση να αναπαράγουν εκείνη την περίοδο σύγκρουσης αλλά να φωτίσουν κάθε πτυχή που προκάλεσε την προσωρινή ήττα των Ιδεών μας. Το ότι η Τρίτη Θέση έχει ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογικη πορεία και θέσεις ενοχλεί πολλούς. Αυτό είναι καλό σημάδι από την μία, και από την άλλη αποτυπώνει την εξάπλωση των Ιδεών μας.
    Συνεχίστε την εξαιρετική προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον πιστό που γράφει ασυναρτησίες: δεν είσαι πιστός δογματικός είσαι και μάλιστα χωρίς να γνωρίζεις πρόσωπα και πράγματα. Είναι η πολλοστή φορά που γράφεις τα ίδια και ίδια και εδώ και αλλού. Συνέχισε να μας επιβεβαιώνεις.

    Μας εκφράζει πλήρως η αναφορά του Black Front ως σ.ο.

    Λήξις σχολίων σε ένα άρθρο που γράφτηκε εις μνήμην ενός Συναγωνιστή και πραγματικού μαχητή.

    Ευχαριστίες για τις κοινοποιήσεις και τα σχόλια την επικοινωνία με συγκεκριμένα πρόσωπα καθώς και με τον Στέφανο Γκέκα που διαφωνούμε σε πολλά αλλά θα επιδιώξουμε μια δημόσια ανταλλαγή απόψεων. Ζητάμε την κατανόηση σας για τα οποία υβριστικά αλλά κάλο είναι να δημοσιεύονται κάποια εξ αυτών για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαύρες Ταξιανθίες28/10/21 3:36 μ.μ.

    https://youtu.be/JlLTb1MfYeU

    !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.