Νέα κυκλοφορία: Το Δόγμα του Φασισμού - Benito Mussolini (εκδόσεις "Λόγχη") πρόλογος - επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσοπάνης μετάφραση: Κωνσταντίνος Μποβιάτσος


Νέα κυκλοφορία

Το Δόγμα του Φασισμού - Benitto Mussolini

Εκδόσεις "Λόγχη"

Πρόλογος - επιμέλεια: Δρ. Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Τσοπάνης

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μποβιάτσος

Ο κόσμος για τον Φασισμό δεν ήταν αυτός ο περιορισμένος υλικός που βλέπουμε στην επιφάνεια και στον οποίο ο άνθρωπος είναι ένα άτομο χωρισμένο από he, που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και κυβερνάται από έναν φυσικό νόμο ο οποίος τον παρασύρει ενστικτωδώς σε μια ζωή εγωιστικής και στιγμιαίας απόλαυσης.

Στον «άνθρωπο» του Φασισμού συμπεριλαμβάνεται το έθνος, η πατρίδα, και ο ηθικός νόμος που συνδέει άτομα και γενιές σε μια παράδοση και μια αποστολή, που καταστέλλει το ένστικτο της κλειστής ζωής με τις σύντομες απολαύσεις, για να επιβάλει μέσα στο καθήκον μια ζωή ανώτερη, ελεύθερη από τους περιορισμούς τόπου και χρόνου, μια ζωή στην οποία το άτομο, μέσα από την αυταπάρνηση, τη θυσία των ιδιαίτερών του συμφερόντων, μέσα από τον ίδιο τον θάνατό του πραγματοποιεί ολόκληρη εκείνη την πνευματική ύπαρξη στην οποία ενυπάρχει η αξία του ως ανθρώπου. 

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/10/21 10:52 π.μ.

    ΜΚ σε γνωστή εκπομπή του χώρου πριν λίγες μέρες σπόντα για την συντακτική σας ομάδα και την σταυρούπολη ή κάνω λάθος? ενόχλησε το δημοσίευμα στο μακελειό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/21 2:44 μ.μ.

    Πολύ καλό. Επιτέλους σπάει το μονοπώλιο του νεοεθνικιστη εκδότη. ...... Να περιοριστεί στις παρέες που έχει αποκτήσει τώρα τελευταία (Τζημερους, Γουδή, Φαήλους) και να μην ανακατεύεται στα του ριζοσπαστικού χώρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/10/21 2:48 μ.μ.

      ο τύπος νομίζει ότι ο φασισμός είναι ουσιαστικά ο συντηρητισμός, γελάνε κ τα πεζοδρόμια της Ρώμης έξω από το Κολοσσαίο.

      Διαγραφή
    2. Αναμενεται και Ντεγκρελ..λιγο υπομονη

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/10/21 10:16 μ.μ.

      Ποιο μονοπώλιο σπάει φίλε; η μια εκδοση είναι 80 σελιδουλες και η αλλη πληρέστατη με 200+ σελίδες. Τι να λέμε τώρα. Αντικειμενικά καλύτερη η προηγούμενη έκδοση του κατα τα άλλα οπορτουνιστή νεοεθνικιστη εκδότη

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος22/10/21 7:53 π.μ.

      Ο εμποράκος καλά θα κάνει να περιοριστεί στην μαγιά την μέλισσα, τις βαθυστόχαστες παπαριές για τον συμπαντικό κόσμο που κάνει με έναν τέκτονα από την Μάνη και τα βιβλία συνταγματικού δικαίου. Ας αφήσει τον Μοσλι (γιατί ο Μοσλι μέχρι το τέλος της ζωής του παρά τις κωλοτουμπες του μιλούσε για ευρωπαϊκό σοσιαλισμό και όχι για τεϊλορισμό), ας αφήσει τον φασισμό και τον Μουσολίνι, ας αφήσει τον Ντεγκρέλ και τον Κοντρεανου και πάνω από όλα ας πάψει να γράφει ανώνυμα σχόλια αυτοπροβάλλοντας τον εαυτό του.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος22/10/21 2:28 μ.μ.

    Ρε φίλε εσύ την ποιότητα την μετράς με τις σελίδες; Προφανώς και δεν έχω αγοράσει το βιβλίο των άθλιων εκδόσεων - google translate του νεοεθνικιστή (εγώ δει όμως αλλά από συναγωνιστές που έκαναν το λάθος και τον στήριξαν στις αρχές) αλλά αν στις 200 σελίδες γράφει τις ανοησίες που λέει στις εκπομπές του τότε 100 φορές καλύτερη μια έκδοση που έχει απλά το κείμενο χωρίς άστοχες αναλύσεις και εισαγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/10/21 4:46 μ.μ.

      Αν είναι έτσι τοτε γιατί αποθεωνες το βιβλιο του βεννερ που ενώ είχε εκδόσει παλιά ο ελεύθερος κόσμος στην έκδοση του Γεωργιλα έχει εισαγωγές και αναλύσεις; οτι μας συμφέρει κάθε φορά ε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/10/21 9:34 μ.μ.

      Φιλαράκο είναι περισσότερες σελίδες επειδή περιέχει τι είπαν διάφορες προσωπικότητες για τον Μουσολίνι και τον φασισμό, την τελευταία συνέντευξη του Ντούτσε πρώτου εκτελεστεί και έναν πρόλογο του Ριβέρα στην ισπανική έκδοση. Άσε που το δόγμα του φασισμού το βρίσκεις δωρεάν στα αγγλικά με ένα απλό google search.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/10/21 10:32 μ.μ.

      Τι ακριβώς γράφεις; Σε ποιον νομίζεις ότι απαντάς;

      Επειδή μάλλον έχεις πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου θα στο γράψω απλά: Το αν μια έκδοση είναι καλή ή όχι ΔΕΝ εξαρτάται από το πόσες σελίδες είναι. Μπορεί να έχει και 100 σελίδες εισαγωγή και ανάλυση που να λένε βλακείες με στόχο να περάσουν την πολιτική γραμμή του εκδότη. Αυτό ΔΕΝ κάνει το βιβλίο ανώτερο από ένα άλλο που είναι 100 σελίδες μικρότερο χωρίς αναλύσεις τις πλάκας. Ίσα ίσα το ανάποδο.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/10/21 11:08 μ.μ.

      Όλα τα βιβλία πλέον τα βρίσκεις δωρεάν στα αγγλικά με ένα απλό search είτε στο archive είτε στο z-lib, libgen και άλλα παρόμοια. Τότε πες αυτό, ότι έχει έξτρα ενδιαφέρον υλικό, μην μου λες για τις σελίδες. Δεν το έχω πάρει το βιβλίο του εμποράκου γιατί ακόμα και αν δεν ήταν αυτός που είναι αλλά που έχω δει από συναγωνιστές είναι άθλια μεταφρασμένα, από google translate ή παιδί γυμνασίου.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.