Κάποιες ωμές σκέψεις για τις Ιταλικές εκλογές (γράφει ο Κωνσταντίνος Μποβιάτσος)

 


γράφει ο Κωνσταντίνος Μποβιάτσος 

Πέρα από φωνές και πανηγυρισμούς, καλά είναι και αυτά μέσα στην γενική πτώση αξιών, πρέπει να δούμε με μια ψυχρή ματιά τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών. Ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός, μπορεί να είναι και ένα καραφλό κεφάλι μου έλεγε κάποτε  ένας καραφλός φίλος. Ας πάμε όμως και λίγο σοβαρά. 

Η Μελόνι είναι πρώτα από όλα πιστή με την ΕΕ και δεσμευμένη με όλους τους κανόνες και νόμους και  φυσικά τις συμφωνίες δεν θα τις μάθουμε ποτέ. Ότι είχε γίνει με τον Σαλβίνι ο οποίος και το πλήρωσε πολύ ακριβά, τόσο εκλογικά όσο και σε προσωπικό επίπεδο με σοβαρότατα δικαστήρια που έτσι και κάποια στιγμή μείνει εκτός πολιτικής ζωής … πάει για διακοπές στην φυλακή. 

Επίσης, επειδή πολύς κόσμος εδώ στην πατρίδα μας δεν γνωρίζει τα παρασκήνια της ιταλικής πολιτικής, θα αναφέρω ένα παράδειγμα.  Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να βγει, το βαθύ κράτος είναι πολλές δεκαετίες στα χέρια της μαφίας και της Αριστεράς. Δικαστές, μεγαλοδικηγόροι, ΜΜΕ, βιομήχανοι, συνδικάτα (με τρομερή δύναμη στην Ιταλία), πνευματικός κόσμος κτλ.

 Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει μόνο με την σκέψη ότι μια … δήθεν εθνικίστρια πρωθυπουργός θα σκεφτεί να κάνει κάτι. Αυτό έγινε και  πριν από 4 χρόνια όταν ο υπουργός Οικογενείας, ο Φοντάνα (ένα νέο υπουργείο που δημιούργησε τότε ο Σαλβίνι), τόλμησε να κάνει κάποιες δηλώσεις τύπου: «υπάρχει μια οικογένεια, με έναν πατέρα και μια μητέρα». 

Το τι δημιουργήθηκε δεν περιγράφεται και φυσικά δεν πέρασε ποτέ κάτι τέτοιο. Αντίθετα πέρασαν όλα τα νέα ήθη της ανωμαλίας και τη παρακμής. Αυτό το έζησα από κοντά εκείνη την περίοδο ...

για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ ...

26 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/9/22 9:28 μ.μ.

    Ένα είναι βέβαιο: με τα κώματα και τα καμώματα των μασκαράδων και φουκαράδων "μπατριωτών" σε Φασολάνδη και ψευτο-Ευρώπη, ΝΓΜ θα λέτε και θα κλαίτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/10/22 2:54 μ.μ.

      Άλλαξε τροπάριο τώρα ο ΑΗΚ. Το παίζει χρυσαυγίτης. Με τόσες αλλαγές στα προφίλ Σαιντ θα λέτε και θα κλαίτε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/10/22 5:20 μ.μ.

      Εγώ ένα ξέρω. Αυτός που ειρωνεύεστε ( ο ιππέας) είναι ο πιο σικάτος, ο πιο elegant εθνικοσοσιαλιστής. Έχει το λέγειν έχει τη φινέτσα έχει το πακέτο να βγει μπροστά. Αν ήταν αρχηγός ενός εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και έβγαινε στα κανάλια ο άνθρωπος θα "φύσαγε". Το πολύ σε πέντε εμφανίσεις θα είχε αλλάξει άρδην την κακή εικόνα που έχει διαμορφώσει ο κόσμος για το χώρο. Αφήστε τις εξυπνάδες και ελάτε να τον ψήσουμε να βγει μπροστά και να τραβήξει το καράβι από την ξέρα. Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει. Οι υπόλοιποι μετρήθηκαν και βρέθηκαν λίγοι.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/10/22 11:04 μ.μ.

      Ποιός σε κρατάει να βγεις μπροστά;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος3/10/22 6:13 π.μ.

      5:20 δεν ασχολειται πλεον ο ΑΗΚ

      Διαγραφή
    5. Σωστός! Ο Ιππέας έχει επίπεδο, λόγο, νοημοσύνη που μπορεί να σταθεί και παρουσία. Εκφσενδονισείς αντικειμένων, φωνές και τραμπουκισμούς, δεν θα τους βλέπαμε από αυτόν ή με αυτόν να ηγείται! Πας ν' ανοίξεις 1 συζήτηση για να κάνεις προπαγάνδα και ξεκινάς με το να λες τ' αυτονόητα: Ότι δεν κοπανάς κόσμο για ευχαρίστηση και δεν κουβαλάς μαχαίρια. Ο Ιππέας δεν θα έδινε λαβές για να χρεώνουν στον Εθνικισμό τέτοια λάσπη! Να τα λέμε όλα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος3/10/22 3:05 μ.μ.

      Συμφωνώ με τον 5:20. Τώρα ειδικά που ο Ζάχος Χατζηφωτίου πέρασε στην αιωνιότητα, ο τέλης είναι ιδανικός αντικαταστάτης.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος5/10/22 9:52 μ.μ.

      Έχει σταλεί επανειλλημένως σχόλιο απάντηση στις ειρωνείες του 3:05, ο οποίος είναι γνωστή περσόνα που ειρωνεύεται παλαίμαχο συναγωνιστή σε σχεδόν κάθε ανάρτηση. Εφόσον η ΣΟ κόβει το σχόλιο ας δώσει τουλάχιστον εξηγήσεις γιατί αποφεύγει την απάντηση ενώ επιτρέπει ειρωνείες και λασπολογίες εναντίον συγκεκριμένου Ε/Σ.

      Διαγραφή
  2. Έλληνες εθνικιστές1/10/22 8:40 μ.μ.

    Ο Γ. Λαγός δεν έχει απωλέσει τα αντανακλαστικά του και παρά τις καταγεγραμμένες διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος μαζί του, απέδειξε αξιοθαύμαστη ηθική και πολιτική αντοχή με την απεργία πείνας και γι’ αυτό αξίζει και σεβασμό και την προσοχή για όσα λέει.

    Τι σημαίνει ο γελοίος νεολογισμός «νεοεθνικιστής» άλλωστε; Σημαίνει τον νεοελληναρά. Είναι ο εθνικιστής «μιγάς», ο νοθευμένος Εθνικιστής και σύμφωνα με τις προτιμήσεις της μαρτυριάρας Μελόνι ολίγον από GOP, ολίγον από Torries και ολίγον από Likud.

    Οι μύδροι του Γ. Λαγού στρέφονται κατά των τέως συναγωνιστών του, νυν «νεοεθνικιστών. «Δείχνει» τους «Ελληνες» κυρίως και τον επικεφαλής τους, που κλείδωσε στο υπόγειο τον «Αγχιβασίην εαυτό του», που απογοήτευσε οικτρά φέτος «αρνούμενος» τις Θερμοπύλες και επέδειξε πρωτοφανή ασέβεια επιλέγοντας την 23 Ιουλίου 2022 (θλιβερή επέτειο της Τραγωδίας του Ματιού) για τρισάθλια κομματική παράτα στέλνοντας τους/τις υποψηφίους του της Ανατολικής Αττικής να φωτογραφηθούν εν χορώ στο Μνημείο των Θανόντων με κομματικά πανό*, μακριά από όλον τον απλό κόσμο που πενθούσε (φωτογραφία), που έχει περικυκλωθεί από Λαοτζήδες της οκάς, από Καμμενικούς πρώην υποψήφιους, από στελέχη βιβλικής προέλευσης, από Συντηρητικούς Ρεπουμπλικάνους νεοπλουτίδηδες των Νοτίων και λέσχες χαρλεάδων, εν γένει από όλους εκείνους τους ρωσόφιλους κύκλους που προπαγανδίζει το Pronews και που ήταν άλλοτε στελέχη της Νέας Δεξιάς που τους είχε γύρω του ο Φαήλος στο προεδρείο τότε και ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πράγματι απορίας άξιον πως άντεχε όλους αυτούς τους ρωσόφιλους της Δούμας και των Συντηρητικών αλλά και πως έκανε το βήμα συνεργασίας με τον Μπογδάνο, ενώ γνώριζε πως ανήκει στο κύκλωμα που εκφράζεται μέσα από το Pronews, άλλωστε για τα «Μπογδανόπαιδα της Πλατείας Βικτωρίας» είχαμε αναλύσει εδώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/10/22 10:37 μ.μ.

      Τύπε βλέπεις και στον πέμπτο ύπνο σου εφιάλτες με Ρώσους και ρωσόφιλους, ή μόνο στους τέσσερις πρώτους ύπνους;

      Διαγραφή
  3. https://attikanea.info/%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%84%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/10/22 1:50 π.μ.

    Ξεχάστε γραφεία, ξεχάστε περιοδικά και εφημερίδες, ξεχάστε πυρήνες και πολιτικές ομιλίες, ξεχάστε πορείες, ξεχάστε λάβαρα, πυρσού και χαιρετισμούς στον Ήλιο, ξεχάστε Ηλιοστάσια και θερινές κατασκηνώσεις, ξεχάστε συνθήματα σε σχολεία, ξεχάστε πεζοδρόμιο και προκηρύξεις, ξεχάστε πορείες με χιλιάδες νέους και ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες, κι αρκεστείτε στις μίζερες φάτσες των μπατριωτών κομματαρχών που θα σας σώσουν με το 3, το 13 και το 33% των ψήφων. Φουκαράδες, με αυτό το πλευρό να κοιμάστε.
    ΝΓΜ θα λέτε και θα κλαίτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/10/22 11:51 μ.μ.

      Mα υπήρχε μεγαλύτερο κομματόσκυλο απο το ΝΓΜ?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος2/10/22 2:52 μ.μ.

    Παιδιά, μην το ψάχνετε. ΝΓΜ θα λέτε και θα κλαίτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/10/22 11:52 μ.μ.

      ΝΓΜ λέω και κλαίω από τα γέλια

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/10/22 2:05 μ.μ.

      Από τα γέλια;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος3/10/22 3:32 μ.μ.

      χαφιέδες δεν λησμονούμε ποτέ !

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος3/10/22 8:10 π.μ.

    ΝΓΜ λέμε και κλαίμε ήδη φίλε. Αλλά όχι για το λόγο που εννοείς εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/10/22 5:06 μ.μ.

    Επικό πετσοκομμα στους πουστολαγνους ΚΚΕδες από τον μαρξιστή - λενινιστή καθηγητή, Δημήτριο Πατέλη.

    https://omilos.ilhs.gr/2022/09/23/kke_teknothesia-omof/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/10/22 5:06 μ.μ.

    Και βάλε... Εδώ με κάτι ... που εμφανίζονται σε κάτι απίθανες εκπομπές άφθαστης γελοιότητας και περισυλλογής για τη διανοητική επάρκεια όχι των συντελεστών αλλά των τηλεθεατών τους, καταλήγουμε σε αυτό που ακούγεται ως πρόκληση αλλά συνιστά τελικά βαθιά αλήθεια: "Ερντογάν, σώσε τον Ελληνικό Πολιτισμό"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/10/22 5:29 μ.μ.

    Οι ομοϊδεάτες ΑΕΚτζηδες στο πάνω διάζωμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/10/22 5:05 μ.μ.

      Κρίνε γιατί τόσο νωρίς; Έπεσε σήμα από τα κεντρικά;

      Διαγραφή
    2. ενοχλήθηκε η γαδα και έγραψες σχόλιο;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/10/22 9:42 μ.μ.

      Εγώ αντρί μου δεν έχω κολλητούς στην γαδά και στα γύρω τετράγωνα. Μήπως έχεις ή είχες εσύ; Ήρεμα ρωτάω

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/10/22 9:53 μ.μ.

      για να ρωτάς τον ΜΚ ξέρεις καλά ποιος μένει εκεί και ποιος έχει κολλητό ποιον σε περιοχή των Αθηνών ε ...

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.