Горячие сердца Кипра: история ЭОКА-Б. Андрей Правдин - Κύπρος καρδιές γεμάτες φωτιά - η ιστορία της ΕΟΚΑ Β΄ (εισαγωγή Λουκάς Σταύρου)


Σελίδες 222

Σεπτέμβριος 2022

Εκδόσεις Seyatel

Andrei Pravdin

Εισαγωγή: Λουκάς Σταύρου

The Russian publishing house "Seyatel" (Σπορέας) specializing in historical literature has published a unique book telling the reader the story of one of the most mysterious organizations in the Greek world, EOKA - B  - "Cyprus hearts full of fire: the history of EOKA - B". 

In his book, the author Andrei Pravdin, referring to numerous sources, tells the story of the formation and work of EOKA - B. 

At the end of the book, the biographies of Ηλιάδης Σωκράτης, Κωνσταντίνου Κίκης, Παπαδόπουλος Λευτέρης, Καρούσος Γεώργιος and Νίκος Σαμψών

The introduction to the book was written by Λουκάς Σταύρου

The book is supplied with numerous rear photographs. 



Το πρώτο βιβλίο σε ξένη γλώσσα με εισαγωγή του Λουκά Σταύρου (κυκλοφορεί μόνο στη Ρωσική) για τον μεγαλύτερο αντάρτη της σύγχρονης Ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας και την ένοπλη οργάνωση ΕΟΚΑ Β'. 

Τον άνθρωπο που μίσησαν Άγγλοι, Τούρκοι, Έλληνες (ανάμεσα τους οι ηγέτες της 21ης Απριλίου, οι κομμουνιστές αλλά και οι δημοκράτες κάθε είδους της μεταπολίτευσης).

Τον άνθρωπο για τον οποίο δεν θα δείτε ποτέ αφιέρωμα σε κανάλι της κρατικής τηλεόρασης ή αναφορά σε σελίδα σχολικού βιβλίου. 

Τον άνθρωπο που υποκλίθηκε στην ευφυία του και την αντάρτικη στρατηγική του ο Fidel Castro και η ηγεσία του IRA.

Τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα - Διγενή τον αιώνιο αντάρτη, τον Μαύρο Παρτιζάνο!

Ο άνθρωπος σύμβολο της ένοπλης αντίστασης των εθνικιστών όσο και αν κάποιοι προσπάθησαν να τον διαγράψουν ή να τον μειώσουν. 

Αυτός που εμπνέει τους εθνικιστές οπαδούς αλλά και όλους όσους πιστεύουν ακόμη στην ΕΝΩΣΗ. 

Τον τρέμουν ακόμη και νεκρό. 

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/10/22 10:27 μ.μ.

    ΕΟΚΑ ξανά στης Κύπρου τα βουνά!
    Δόξα και τιμή στον Γρίβα Διγενή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια είναι αυτό που λέτε, χεσμενοι δεξιοί κι αριστεροί όταν μιλάνε για τον Γρίβα Διγενή αλλά και οι σάπιοι του αγγλικού στέμματος... γιατί τους χάλαγε και τους χαλάει τη σούπα. Μεγάλη μορφή και στη προσωπική του ζωή πραγματικό πρότυπο. Αιωνία του η μνήμη.

    Καλή επιτυχία στο εγχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/22 9:40 μ.μ.

    Τώρα διαφημίζει ρωσικά έντυπα ο μκ ... Τιμή στα ουκρανικά όπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζεις βασικά ποιοι ενίσχυσαν την έκδοση και κυρίως ποιοι την προωθούν. Λογικό να έχεις πάθει σύγχυση.

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.