Αννίβας Βελλιάδης: * Προ της θυέλλης: Μεταξάς - Μουσολίνι, Ελληνοϊταλικές σχέσεις 1939 - 1940 * Κατοχή Γερμανική πολιτική διοίκηση στην κατεχόμενη Ελλάδα 1941 - 1944 * Στο περιθώριο της ιστορίας - Γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία προς τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1930 - 1939 * Μεταξάς - Χίτλερ: Ελληνογερμανικές σχέσεις στην Μεταξική δικτατορία 1936 - 1941 * Γερμανική λαίλαπα στα Βαλκάνια Ελλάς - Γιουγκοσλαβία Ιανουάριος - Απρίλιος 1941











9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/10/22 11:04 μ.μ.

    Βιβλία στα οποία ξεδιπλώνεται άριστα ο προδοτικός και αγγλοδουλος ρόλος του αισχρου καθεστώτος της 4ης Αυγούστου. Αιώνια Τιμή στους άδοξα πεσόντες Έλληνες στρατιώτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/10/22 6:54 μ.μ.

      Ο Μεταξας ειναι η ενσαρκωση της τριτης θεσης στην Ελλαδα. Δηλαδη η συνδεση με την Αγγλια ειναι προδοτική? αν ηταν με τη Γερμανια δεν θα σε πειραζε?
      Η ιστορια εδειξε πως ο Μεταξας δικαιωθηκε για καθε του επιλογη με την Ελλαδα μας τελικως νικητρια στον πόλεμο. Πρωτα η Ελλας!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/10/22 11:55 μ.μ.

      6:54 Το θεμα ακροδεξιε δεν ειναι να ηταν η ελλαδα με τους νικητες , αλλα να ηταν με τη σωστη πλευρα της ιστοριας που τοτε ηταν η γερμανια , η ιταλια και ο αξονας γενικοτερα που μαχονταν για μια ευρωπη των ελευθερων εθνων ...ακομα και να γνωριζαμε πριν το 1945 οτι θα χαναμε ως αξονικη ελλαδα σε υποθετικο σεναριο, παλι θα επρεπε να πολεμησουμε με τον αξονα διοτι ο αξωνας ηταν το φως και οι συμμαχοι το σκοταδι ... τουλαχιστον θα πολεμουσαμε για κατι που αξιζε αν και παλι θα χαναμε στο τελος ...λιγο δυσκολο να ηταν τριτοθεσιτης ο μεταξας οταν δεν ηταν ουτε καν επαναστατης εφοσον διοριστηκε απο τον αγγλοτραφη γεωργιο Β χωρις να κανει κανενα πραξικοπημα και καμια επανασταση .αν δεν τον διοριζε ο φαιδρος βασιλιας (που ο ιδιος ηρθε με στημενο δημοψηφισμα ,ειναι για να γελας) δεν θα τον ηξεραν ουτε οι πετρες τον μεταξα .

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/10/22 8:45 μ.μ.

    Την φετινή 28η οι περισσότεροι από εμάς οφείλουμε να τιμήσουμε μία άλλη επέτειο

    https://mavreslegeones.blogspot.com/2022/10/100.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/10/22 10:20 π.μ.

    Ο Μουσολίνι διορίστηκε από τον Ιταλό βασιλιά και ο Χίτλερ από τον Γερμανό πρόεδρο. Όπως και ο Μεταξάς, διέλυσαν το σάπιο κοινοβούλιο. Εφόσον ο Μεταξάς έχει τις ίδιες πολιτικές θέσεις με Ιταλία και Γερμανία γιατί επιτέθηκαν της Ελλάδος; Απλούστατα γιατί τα δύο κράτη αυτά ήταν καθαρά ιμπεριαλιστικά, κάτι που οι εθνικιστές δεν πρέπει να ασπάζονται κατά την ταπεινή μου γνώμη. Αν δηλαδή σήμερα η Τουρκία ασπάζεται την τρίτη θέση και επιτεθεί της Ελλάδος, ο Έλλην εθνικιστής θα πρέπει να ταχθεί υπέρ των Μογγόλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/11/22 2:33 π.μ.

      Ξεκινάς με το ότι και οι 3 προσωπικότητες διορίστηκαν και καταλήγεις στο ότι οι λόγοι που έκαναν τους πολέμους ήταν ιμπεριαλιστικοί...δηλαδή δεν ισχύει ότι πολωνοεβραιοι έκαναν πογκρομ κατα γερμανικών μειονοτήτων; Έπρεπε ο Χίτλερ να τους αφήσει ; Αν δεν κυρητε μετά η Γαλλία και η Αγγλία πόλεμο στη Γερμανία ο γερμανοπολωνικος πόλεμος θα τελείωνε εκει και δεν θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο...τώρα εσύ τον ιμπεριαλισμό που τον είδες;και για να σε προλάβω άμα πεις για την Μπαρμπαρόσα ,έχουν βγει όχι μόνο έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι σοβιετικοί ετοιμάζονταν για επίθεση ,αλλά και ίδιοι στρατηγοί τους το παραδέχτηκαν μεταπολεμικά σε βιβλία...ξαναρωτάω τον ιμπεριαλισμό που τον είδες ακροδεξιέ;όχι ότι έχω όρεξη να απαντάω σε κάθε παπατζα που γράφεις αλλά για να βλέπουν και οι νέοι ότι δεν μπορείτε να συντάξετε οι ακροδεξιοί όχι επιχείρημα ,αλλά ούτε μια προκειμενη πρόταση!
      ΥΓ αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τη ζωή σου για την Ελλάδα μην περιμένεις να το κάνεις σε πόλεμο με την Τουρκία αλλά κανε το ΤΩΡΑ που αφανιζομαστε φυλετικά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/11/22 7:07 π.μ.

      Σε ποια ακριβώς βιβλία παραδέχονται σοβιετικοί στρατηγοί ότι θα επιτίθονταν στην Γερμανία πρώτοι;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/11/22 5:19 μ.μ.

      7:07 Στο βιβλίο Icebreaker του Viktor Suvorov ,επίσης υπάρχουν και επίσημα αρχεία του γερμανικού στρατού όπου αποδεικνύουν ότι οι σοβιετικοί πριν την Μπαρμπαρόσα έφερναν στα σύνορα με τη Γερμανία πολλές μονάδες στρατού ειδικά αλεξιπτωτιστές.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος1/11/22 8:59 μ.μ.

      Ψάξε το άρθρο των συναγωνιστών της hellenic existence για το συγκεκριμένο θέμα 7:07

      Διαγραφή

Για να επικοινωνήσετε άμεσα με την συντακτική ομάδα μας καθώς και για συνεργασία στην αρθρογραφία, νέες κυκλοφορίες βιβλίων και περιοδικών, ενημέρωση σχετικά με νέα ιστολόγια, απορίες, διαφωνίες, μουσικά νέα ή labels, ομιλίες και εκδηλώσεις, προτάσεις στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: blackmilitiagr@gmail.com

Η συντακτική ομάδα δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να εντοπίζει τη θεματική περιοχή που τον ενδιαφέρει από το πλαίσιο δεξιά του ιστολογίου που αναγράφονται στο μενού αρχειοθέτησης ιστολογίου.

Οι διαχειριστές δεν πρόκειται να απαντήσουν σε υβριστικά ή προβοκατόρικα σχόλια ή σε ερωτήσεις που οι απαντήσεις δόθηκαν ή θα δοθούν σε άρθρα της.

Απαντήσεις θα υπάρξουν μόνο αν κριθεί απαραίτητο αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας στην ενότητα «Μια υπενθύμιση προς τους αναγνώστες» που θα πρέπει να διαβαστεί ΠΡΩΤΑ πριν υπάρξει επικοινωνία.

Τα σχόλια που θα είναι άσχετα με την κύρια ανάρτηση θα διαγράφονται πλην εξαιρέσεων.

Σχόλια που θα προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες σε ιδεολογικούς εχθρούς και στο ανθελληνικό κράτος θα διαγράφονται επίσης.

Σχόλια που θα είναι σε ευγενικά πλαίσια ακόμη και αυτά με αυστηρή κριτική προς την συντακτική ομάδα ή άλλες αυτόνομες και ανένταχτες ομάδες και πολιτικές κινήσεις θα εγκρίνονται αν αυτά συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση της κινηματικής δυναμικής.

Τα σχόλια σας να είναι MONO σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή.

Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται.

Επειδή ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται.

Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish). Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί, μετά από έγκριση των διαχειριστών. Υβριστικά, ειρωνικά, συκοφαντικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.

Οι αναρτήσεις δεν είναι απαραίτητο να εκπροσωπούν το σύνολο της συντακτικής ομάδας.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει αναφορά στην πηγή.